kekmedve30

(kitiltva)

Tapasztalat: 0 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 0
Regisztráció: 2021. április 16. (1 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2021-05-01 22:35:13 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] kekmedve30 #25799

Szépen átraktátok a hozzászólásokat, pedig az Oscar-topikban maradhatott volna. Gondolom, Ugor itt valami nagykutya lehet, akinek nem tetszett a téma. Rengeteg filmnél meg a témába nem vágó kötözködést lehet olvasni, az mégis ott maradhat. Érdekes. Azt hiszem, erről a fórumról ennyit...

2021-05-01 20:54:29 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] kekmedve30 #25798

Nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, úgyhogy hagyjuk ezeket a háttérhatalmas dolgokat. Én az Oscar-topikba írtam, alapvetően filmes témában. Szerintem te tévedtél el azzal, hogy behoztad ide a napi magyar politikát, pláne anélkül, hogy tudnád, mit gondolok róla.

--
Áthelyezve a(z) Megérdemelte-e az Oscart... topikból.

előzmény: Ugor (#25797)

2021-05-01 20:10:37 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] kekmedve30 #25796

Én nem látok akkora problémákat ma már se Amerikában, se Európában a "rasszizmus", "homofóbia", "hímsovinizmus" kérdésében. Ezek régebben érvényesek voltak, ma már nem igazán. Inkább az a gond, hogy a ló másik oldalán vagyunk, de már nagyon. Ettől még nyilván léteznek rasszista/homofób/hímsoviniszta emberek, de ezzel nem lehet mit tenni. Ilyen emberek mindig is létezni fognak, és azért a mai nyugati társadalmakban néhol nem ok nélkül alakulnak ki ezek a nézetek az emberek fejében. Másrészt az ember nem érzi jól magát, minél több ponton akarnak beleszólni a gondolkodásába, magánéletébe, világlátásába. Ezek a hatalmi megoldások sosem jók. És most úgy néz ki, hogy egy csomó túlzottan "világmegváltó" mentalitású ember került rengeteg intézményben pozícióba, és így hatalmi eszközökkel nem a tehetségesebbet, nagyobb szaktudásút díjazza, hanem akit ő elnyomottnak tart. És ezek a hatalmi eszközök sajnos joggal bosszantják az embereket, mint általában a legtöbb hatalmi eszköz. Másrészt, ha egyszer valaki egy kisebbség tagja, de megkapja ugyanazokat a jogokat, mint a többség, akkor elvárható lenne, hogy ne éljen vissza velük, sajnos ez mégse ritka. Én így látom a dolgot, pedig nincs bajom a négerekkel, az ázsiaiakkal, a latinokkal, a melegekkel, a leszbikusokkal, a biszexuálisokkal és a nőkkel. Meg úgy egyáltalán senkivel, aki nem szolgált rá.

--
Áthelyezve a(z) Megérdemelte-e az Oscart... topikból.

előzmény: Ugor (#25792)

2021-05-01 15:34:33 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] kekmedve30 #25791

Így utólag még egy dolog megbökte a szememet. A nők nem szabadultak fel? Hol? Mert én Amerikában és Európában nem így látom a helyzetet.

--
Áthelyezve a(z) Megérdemelte-e az Oscart... topikból.

előzmény: Ugor (#25787)

2021-05-01 15:28:45 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] kekmedve30 #25790

Mondjuk azt én is kezdem unni, hogy folyamatosan bűntudatot keltenek bennem, amiért fehér vagyok.

--
Áthelyezve a(z) Megérdemelte-e az Oscart... topikból.

előzmény: Kempesbaba (#25789)

2021-05-01 15:20:28 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] kekmedve30 #25788

De nem Amerikában és Európában büntetik halállal a melegeket. A gond pedig pont az arányosság. Ma már a filmek többségében kötelezőek a kisebbségekhez tartozó karakterek, pedig ezek az arányok nem tükrözik a valóságot. Most eszembe jutott a Volt egyszer egy vadnyugat '68-ból. Akkor még ez nem volt ennyire divat, bár már akkoriban is voltak néger színészek a filmekben. De ott például a film hogy is kezdődik? Kinyitnak egy ajtót, ahol belép egy néger bérgyilkos. Kb. húsz perccel később két néger cipeli Claudia Cardinale csomagját, és arról beszélnek, vajon a bányákban van-e munka. Ezt a filmet egy olyan művész csinálta, aki szerette és kritizálta Amerikát egyszerre, és aki nem akart divatoknak megfelelni. Én ezt a szellemet hiányolom ma az amerikai és nyugati filmekből, és világból.

--
Áthelyezve a(z) Megérdemelte-e az Oscart... topikból.

előzmény: Ugor (#25787)

2021-05-01 14:27:51 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] kekmedve30 #25786

Szomorú, hogy megint olyan világban élünk, ahol kvótákat hoznak, ahol megszabják az élet különböző területein, hogy milyen származás, nemi orientáció vagy identitás kell ahhoz, hogy mások elé léphess.

És ez most különösen éreztette a hatását az Oscar-gálán. Nyilván ez ellen semelyik híresség nem emel(het) szót, mert azonnal megkap egy címkét, amit aztán nem tud magáról soha levakarni. Pedig valljuk be, a díjazásban erőteljesen belejátszott a származás/bőrszín és a nem. Csak fogtam a fejem, amikor valamelyik díjazott már arról beszélt, hogy milyen jó világ lesz az, amikor már nem számít, hogy valaki transznemű. Mért ne számítson? Tudomásul vesszük, hogy létezik ez a jelenség, de attól még nem kellene talán ünnepelni.

Persze az Oscar-díjjal mindig is voltak problémák, ahogy az amerikai filmiparral is, de az érzésem az, hogy az utóbbi másfél évtizedben nagyon rossz irányba változott az egész szakma, bár ez igaz az ún. művészfilmekre is. Egy filmrajongónak ez külön fájdalmas.

Az pedig még fájdalmasabb, hogy amikor kvótákat hozunk (és ezt olyan liberálisként mondom, aki teljesen el tudja fogadni a különböző származású embereket, népeket, a melegeket, leszbikusokat, biszexuálisokat), szóval ez már nem a liberalizmus.

--
Áthelyezve a(z) Megérdemelte-e az Oscart... topikból.

Összes komment...