Regisztráció: 2021. január 6. (2 év, 4 hónap)
Kedvencek
Rendezők: Alfred Hitchcock, Anders Thomas Jensen, Andrei Tarkovsky, Charles Chaplin, Christopher Nolan, David Fincher, David Lynch, Jean-Pierre Jeunet, Martin Scorsese, Michael Haneke, Milos Forman, Pedro Almodóvar, Quentin Tarantino, Stanley Kubrick, Tarr Béla, Wes Anderson, Woody Allen
Színészek: Al Pacino, Alfred Hitchcock, Audrey Hepburn, Brad Pitt, Bruce Willis, Christian Bale, Ewan McGregor, Gary Oldman, Jared Leto, Joaquin Phoenix, Keira Knightley, Mads Mikkelsen, Natalie Portman, Robert De Niro, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Uma Thurman, Vincent Cassel, Willem Dafoe
Nem:
Casablanca |
4 | 2023-01-07 | 4,5 (912) |
Nagykarácsony |
3 | 2023-01-07 | 3,0 (138) |
Nagyon meglep ez a sok pozitív vélemény. Néha szinte kínosan éreztem magam a film nézése közben, pedig a trailer alapján igazán különlegesnek ígérkezett. Van aki esetleg látta eredetiben és magyar szinkronnal is? Lehetséges, hogy a fordítás volt annyira rossz, hogy emiatt éreztem kifejezetten gagyinak a forgatókönyvet, amit itt annyian dicsérnek? Több ponton voltak vele fenntartásaim. ( pl.: mikor az anyuka visszaemlékszik, hogy azt kiabálta a lányának, hogy "remélem megerőszakolnak", meg a rendőrfőnök a jövőt megjósoló búcsúlevelei, illetve ahogy a feleségével beszél a halála előtti estén, majd az a párbeszéd mikor a kocsmába dicsekszik az a férfi a bűneivel stb... ezek mind-mind annyira életszerűtlenek és kínosak voltak számomra, a humoráról nem is beszélve. ("müzlifej") A befejezés érdekes volt, legalább az meglepett.:) Minden más a sok fordulat ellenére is döbbenetesen erőltetetten alakult. Főként azért vagyok csalódott mert az In Bruges nagyon tetszett. Ettől függetlenül nem zárkózom el tőle, hogy a fordításnak nagy szerepe lehetett benne, hogy így érzek, vagy hogy nagyon rosszkor láttam. Egyszer még megnézem majd, hátha átértékelődik:)
Méhes Marietta karaktere annyira magával ragadó, és egyedülálló. ( és gyönyörű is) Nagyon különlegessé teszi a filmet az őszinte esetlen játéka és a gyermeki, naív nőiessége. A daloktól pedig még úgy is nosztalgikus, hogy én még nem éltem akkoriban.:) szeretem!!
Szerintem ez a fricska része, ami szintén kritika. Illik a film stílusához, humorához. Számomra hibátlan. A látványvilág, a zene, a karakterek.. Ezt biztosan sokszor meg fogom még nézni.
előzmény: pietro (#6)