pointless

Tapasztalat: 565 film
Kompetencia: 6 film
Súly: 715
Regisztráció: 2021. január 5. (6 hónap, 3 hét)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Kedvencek

Rendezők: Clint Eastwood, Denis Villeneuve, Ethan Coen, Guy Ritchie, Joel Coen, Martin McDonagh, Martin Scorsese, Roman Polański, Sergio Leone, Tarsem Singh

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1995
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Lethal Weapon 2
Halálos fegyver 2.
4 2021-07-24 4,0
(869)
Black Widow
Fekete Özvegy
2 2021-07-19 3,0
(104)
Inglourious Basterds
Becstelen brigantyk
5 2021-07-19 4,3
(1723)
The Dark Knight
A sötét lovag
4 2021-07-17 4,3
(1738)
The Social Dilemma
Társadalmi dilemma
3 2021-07-17 3,5
(134)
Ostře sledované vlaky
Szigorúan ellenőrzött vonatok
3 2021-07-15 4,3
(476)
10 Cloverfield Lane
Cloverfield Lane 10.
3 2021-07-11 3,7
(584)
Dogville
Dogville - A menedék
4 2021-07-11 4,3
(710)
Becket
 
3 2021-06-29 4,3
(21)
Ant-Man
A Hangya
3 2021-06-19 3,4
(601)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2021-07-20 00:10:38 Black Widow (2021) / Fekete Özvegy pointless (2) #7

Pozitívumok:
- Natasha oktatja a világot Budapest nevének helyes kiejtéséről.
- Budapesti akciójelenetek
- Főcím. Már csak az, hogy van. És van vagy 3 perc, ráadásul jó is. Imádom a főcímeket, miért nem alkalmazzák többet őket? Manapság már a sorozatokból is egyre inkább elhagyják őket.

Nem rossz kezdés, jókat ígér, de nincs belőle semmi kidolgozva, minden elég sablonos, azt hiszem, konkrétan 0 db csavar történik benne. Főgonoszunkat nem ismerjük meg eléggé, de kedvelhető karakterekben sem bővelkedünk. Pugh karaktere iszonyatosan idegesítően arrogáns, mindenkivel baja van, mindenkivel lenézően beszél. Harbour karakterének a bénázása egy idő után fárasztó, nem fogadta meg a jó tanácsot, hogy sose nyomd fullba a kretént szánalmast. Ő lenne a felelős a humorért, ami minden alkalommal abból áll, hogy nagyzol, majd beég. Oké, 2-3 alkalommal elmosolyodtam azért. Scarlett és Weisz karakterei adtak némi komfortot, jól is alakítottak.

Azt el tudja mondani valaki, hogy miért csak lányokat képzett? Nem az volt a lényeg, hogy minél több ilyen irányható katonája legyen? És minden 20. élte csak túl. Miért csak az "alapanyag" felével dolgozott?

A keretes szerkezet egy kicsit feleslegesen túlerőltetett, egy idő után már nem számoltam hány jelenet, mondat, tevékenység, sőt vágókép jelenik meg a film vége felé újra visszautalva a film elejére, a gyerekkori jelenetekre. Egyszer nézős. 10/4

Fel kell javítanom a korábbi 4-es osztályzatom zseniálisra a film minden hibája ellenére. Remek folytatás a Marvel-univerzum legérdekesebb karaktereivel, jó humorával és még inkább kihangsúlyozott emberi drámákkal. Tisztelt Hollywood, ilyen egy blockbuster, ami az elfogadásról akar tanítani, és jól csinálja. Mindenkinek meg van a saját defektje, de nem önmagában ez, hanem ennek elismerése tudja őket összekapcsolni. "Olyat keress magadnak, aki szánalmas, mint te."
Peter apa-fiú kapcsolata annyira nem volt eltalálva, viszont a Drax-Mantis és főképp a Yondu-Rocket páros nagyon erős lett ezen a téren. Utóbbiaknak az "olyan vagy, mint én" szóváltásuk számomra az egész Marvel-sorozat legjobb párbeszéde.
James Gunn nagyon tud valamit, nálam a GotG 1-2 magasan a két legjobb Marvel-alkotás.

Amit itt már sokan leírtak, nekem is az tűnt fel, hogy nem kellett volna ennyire komolyan vennie magát. Akartam amúgy szeretni, mert nagy neveket vonultat föl, meg érdekesnek tűnt a két stílus keverése, és hát láttunk már jó űrwesternt (pl. Firefly), de ennél sokkal könnyedebb hangvételre, több vígjáték elemre számítottam. Nem is tett jót neki a komolyság.

A western része amúgy nem rossz, simán néztem volna még mindenféle űrlények nélkül is. Clint Bourne szerepében Daniel Craig egyszerű, de nagyszerű, egyre jobban kedvelem ezt a keményvagyok-karakterét, (és ahhoz mérten, hogy tényleg semmit nem tud, kevésszer mondja, hogy nem tudom).

Olivia Wilde gyönyörű, de ennyi, kidolgozatlan, mint kb. az összes karakter. Nagy ötlet, hogy azért ölti magára ezt a testet, mert nem akar feltűnést kelteni az emberek közt, erre a célra pedig köztudottan a világ egyik legszebb nőjének a külseje a legmegfelelőbb :D grat
Nálam Ford is, Rockwell is szürkeségbe veszett.

Ahogy az űrlények egyre inkább képernyőre kerültek, úgy vesztettem el szépen az érdeklődésem. Lassan eszméltem csak rá, hogy ez nem vígjáték, hanem komolyan van véve, amikor már-már katasztrófafilmszerű jelenetekkel is tele volt tűzdelve.

Az az érzésem, hogy valami korszakalkotót akartak, de az alapanyag nem volt rá alkalmas.

2021-04-24 00:11:31 Mortal Kombat (2021) pointless (2) #15

Soha nem játszottam a játékokkal (tán egyszer-kétszer havernál az őskorban), szóval semmit nem tudtam a karakterektől, hátterükről, csupán egy-egy kép rémlik fel, meg persze a zene, ami itt sajnos nem az én ízlésemre lett átírva. Így néztem teljesen önálló filmként.

A játékot nem ismerve is látszik, hogy játékadaptáció, minden öt percbe beleerőltetnek egy verekedést, állandóan a Tournamentet emlegetik (ami nekem nem jött át, miért is élet-halál kérdés), de a hab az i-re, hogy egy-egy verekedést "Kano wins" vagy "Flawless Victory" felkiáltással zárnak, amit konkrétan kimondanak az ő szájukkal.

Amúgy a vicces karakter vicces, a többiek is élvezhetőek amíg egyáltalán vannak karakterek, mert a film második felében már csak a bunyó megy szinte szünet nélkül. Ami közt azért van szórakoztató, ötletes is (pedig engem nem könnyű akciójelenettel lenyűgözni), de azért kicsit sok. Persze mit panaszkodom a sok verekedésre egy Mortal Kombat filmben.

Igazából az első fele egy sablonos sportfilm, a második egy sablonos szuperhősfilm, és játékadaptációnál szokás szerint nem erőltették meg magukat, hogy önállóan megálló történetet kerekítsenek neki.

2021-04-22 01:14:56 Swept Away (2002) / Hullámhegy pointless (2) #6

A híre alapján egy totál nézhetetlen filmet vártam, ez csak simán rossz :D
De azért elképzelem, hogy 2002-ben meghallja valaki, hogy a hatalmas királyság Ravasz, az agy meg a Blöff rendezőjének új filmje van, és nem tud értékeléseket meg trailert guglizni, csak beül a moziba és megkapja ezt. Nem is Guy Ritchie-filmként néztem, mert semmi ritchie-s nem volt benne.

A sztoriban amúgy van potenciál, a társadalmi különbségek elmosódása, ranglétra felborulása, de mindez nagyon bénán van tálalva, és ráadásul az is az alapanyag érdeme, mivelhogy egy remake-ről beszélünk (IMDb szerint az eredeti rendezője elsírta magát ennek a megtekintésekor).

Karakterek idegesítőek, Madonna kifejezetten elviselhetetlen, párbeszédek semmitmondóak, karakterváltozások hiteltelenek. Valóban mélypont ez Ricsi Srác karrierében, de legalább ezzel kipipálhatom az összes nagyjátélkfilmjét (bár mindjárt jön a valószínűleg szintén nem a tőle megszokott stílusú Wrath of Man)

2021-04-20 09:15:47 The Cured (2017) / A gyógyultak pointless (4) #1

Nagyszerű alapötlet, nem is értem a sok zombifilm között, hogyhogy nincs másik ilyen. Viszont a film két külön részre van bontva: Kezdődik egy lassú folyású drámával gonoszságról, bűnről, megbocsátásról, felelősségről, aztán ezt végül egyszerre csak lezárják és kezdődik a zombihentelés.

Remek kérdéskör személyes, családi szinten, hogy az érintettek meg tudnak-e bocsátani a zombiság ideje alatt elkövetett tettekért, viszont a társadalmi kitaszítottság nekem hiteltelen volt, főleg a mai elfogadásra szokott társadalomban. Keresztyénként találkoztam már olyannal, aki sérelmezte, hogy azt valljuk, a legnagyobb bűnökből is lehet bocsánatot nyerni és újrakezdeni, hiszen ezeket a bűnöket őellene követték el és a következményei valósak.

A második szakaszban sajnos sablonos, érdektelen, és kifejezetten béna jelenetekkel teletűzdelt zombiapokalipszist szemlélhetünk, aminek egy kicsit sincs globális érzete. Az utolsó fél órát le lehetett volna hagyni.

A kezdésért megkapja négyest, a rossz utolsó harmad és a logikátlanságok, hibák ellenére.

Az utolsó fél óra jó, viszont előtte nekem nagyon lassú, úgy értem a néző kedvezőbb helyzetben van, hiszen feltételezhetjük, hogy nem csak egy átlagos munka lesz ez Caulnak, hiszen akkor minek készülne róla film, így kiszúrja a szemünk (fülünk) a "megölne, ha tudna"-mondat, így a néző a bonyodalmat jó előre tudja, de mégis kell várni egy órát mire Caul is rájön. Persze azért így is volt meglepetés a végén.
Zene jó.

Danny Boyle-lal sose tudja az ember, hogy valami zseniálisat, vagy valami ótvart kap.
A rendezői debütálás kevés pénzből remekül sikerült. Lassú folyású drámára/thrillerre számítottam, úgyhogy a humoros-pörgős kezdés nagyon meglepett, és rögtön be is rántott az első képkockával. Aztán később meg is érkezik a thriller, ami jó, de nekem helyenként leült, úgyhogy csak négyes.
Erősen esélyes valamikori újranézésre.

A film nagy része klasszikus giccses gyerekfőszereplős film. A közepe felé felcsillan a remény, hogy több lesz ez ez sima cukrozott sportfilmnél, kihangsúlyozzák az apa-fiú kapcsolatot, a sikerért szükséges áldozatok meghozatalát stb., de végül csak pár percnyit kapunk ebből és helyette még több sakkozó gyereket, ahol a csúcspont az, hogy vajon legyőzi-e a rivális kisgyereket. Unalmas volt, mondom ezt úgy, hogy nagyon szeretek sakkozni.
És könyörgöm, legalább egy kifejezetten sakk tematikájú filmben figyeljenek már, hogy életszerű legyen. Nagy bakik nem nagyon voltak, de inkább úgy mutatták be, hogy a sakkozni nem tudó nézők értsék, így a sakkozni tudók számára értelmetlen volt, főleg az emberi része.
Amúgy Ben Kingsley hajjal, Laurence Fishburne haj nélkül :D

Első nézésre 10/3-at adtam neki, most revideálnom kell magam, simán megvan 10/5 is :D

A történet okés, alakváltókat milliószor láttunk már, de mindig hálás eszköz, mivel valamilyen szintű izgalmat egyszerűen fenn lehet vele tartani, bár a második felében ezt már hanyagolják.

Camambert kisasszony sajnos borzasztóan ellenszenves nekem, így a karaktere is, a pökhendisége nem állt jól, bár egy-egy pillanatban mégis sikerült meglepően szimpatikusnak lennie.
A karakterfejlődés szándéka tetszett, az lett volna a végcél, amit ki is mond, hogy "I don't have to prove you anything.", ami egy tök jó irány, csak sajnos a kimondott szavakon kívül nem sok minden utalt arra, hogy ez a fejlődés végbe is ment. Az elején a karaktere sértődött kisebbségérzéses, akit visszafognak, a végén pedig hát... fénylik és lángol.

Néha voltak poénok is, amiken nevettem, szintén nagy meglepetésemre. Sam Jackson most is jó.

Az, hogy mitől függ, mikor éppen mennyi ereje van, nem igazán jött át, egyszer megfosztják az erejétől, aztán gondol egyet és csak úgy visszajön neki, aztán meg még erősebb lesz mint valaha. Oké.

Sajnos nem bírom ki, és muszáj írnom egy fikázást a szuperhősverekedések inkonzisztenciájáról. (Most nézem újra őket időrendi sorban, úgyhogy lehet a többinél is majd ugyanígy kifakadok :D)
Merthogy a fotonágyú vagy mi egyszer a falat is áttöri, ha viszont embert (kree-t/skrull-t) talál el, az csak hátraesik. Ugyanígy valakit hasba rúgnak, repül 30 métert, majd felkel és leporolja magát. Onnan látjuk, hogy fájt neki, hogy egyszer kifúj egy nagy levegőt. Se halál, se csonttörés, semmi.
És miért probléma ez? Mert így a szupererő teljesen impotensnek hat.
Szuper, mert ember nem tud ilyet, de tehetetlen, mert nem tud ártani másoknak vele. Fogalmad sincs, ki mennyire erős, mennyi hadi értéke van, mert ez teljesen random, mikor robbant szét űrhajókat egy kézmozdulatával és mikor törik bele a bicskája egy átlagemberbe, aki tud karatézni.

Összeségében a film teljesen az oké kategória. Önálló filmként néztem, nem figyelve, hogyan illeszkedik a marvel univerzumba.

Összes komment...