pointless

Tapasztalat: 543 film
Kompetencia: 9 film
Súly: 768
Regisztráció: 2021. január 5. (4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Kedvencek

Rendezők: Clint Eastwood, Denis Villeneuve, Ethan Coen, Guy Ritchie, Joel Coen, Martin McDonagh, Martin Scorsese, Roman Polański, Sergio Leone, Tarsem Singh

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1995
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Iron Man 3
Vasember 3.
3 2021-05-09 3,4
(787)
Per qualche dollaro in piu
Pár dollárral többért
5 2021-05-07 4,4
(521)
Thank You for Smoking
Thank You For Smoking - Köszönjük, hogy rágyújtott!
4 2021-05-04 3,9
(496)
The Avengers
Bosszúállók
3 2021-05-02 3,8
(1148)
The Virtuoso
 
2 2021-05-01 ?
(1)
Schindler's List
Schindler listája
5 2021-04-30 4,3
(1420)
Cowboys & Aliens
Cowboyok és űrlények
3 2021-04-28 2,7
(419)
A tizedes meg a többiek
 
5 2021-04-27 4,5
(727)
Thor
 
3 2021-04-25 3,2
(912)
Cambio tutto
Mondd ki hangosan
2 2021-04-24 3,3
(12)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Amit itt már sokan leírtak, nekem is az tűnt fel, hogy nem kellett volna ennyire komolyan vennie magát. Akartam amúgy szeretni, mert nagy neveket vonultat föl, meg érdekesnek tűnt a két stílus keverése, és hát láttunk már jó űrwesternt (pl. Firefly), de ennél sokkal könnyedebb hangvételre, több vígjáték elemre számítottam. Nem is tett jót neki a komolyság.

A western része amúgy nem rossz, simán néztem volna még mindenféle űrlények nélkül is. Clint Bourne szerepében Daniel Craig egyszerű, de nagyszerű, egyre jobban kedvelem ezt a keményvagyok-karakterét, (és ahhoz mérten, hogy tényleg semmit nem tud, kevésszer mondja, hogy nem tudom).

Olivia Wilde gyönyörű, de ennyi, kidolgozatlan, mint kb. az összes karakter. Nagy ötlet, hogy azért ölti magára ezt a testet, mert nem akar feltűnést kelteni az emberek közt, erre a célra pedig köztudottan a világ egyik legszebb nőjének a külseje a legmegfelelőbb :D grat
Nálam Ford is, Rockwell is szürkeségbe veszett.

Ahogy az űrlények egyre inkább képernyőre kerültek, úgy vesztettem el szépen az érdeklődésem. Lassan eszméltem csak rá, hogy ez nem vígjáték, hanem komolyan van véve, amikor már-már katasztrófafilmszerű jelenetekkel is tele volt tűzdelve.

Az az érzésem, hogy valami korszakalkotót akartak, de az alapanyag nem volt rá alkalmas.

2021-04-24 00:11:31 Mortal Kombat (2021) pointless (2) #15

Soha nem játszottam a játékokkal (tán egyszer-kétszer havernál az őskorban), szóval semmit nem tudtam a karakterektől, hátterükről, csupán egy-egy kép rémlik fel, meg persze a zene, ami itt sajnos nem az én ízlésemre lett átírva. Így néztem teljesen önálló filmként.

A játékot nem ismerve is látszik, hogy játékadaptáció, minden öt percbe beleerőltetnek egy verekedést, állandóan a Tournamentet emlegetik (ami nekem nem jött át, miért is élet-halál kérdés), de a hab az i-re, hogy egy-egy verekedést "Kano wins" vagy "Flawless Victory" felkiáltással zárnak, amit konkrétan kimondanak az ő szájukkal.

Amúgy a vicces karakter vicces, a többiek is élvezhetőek amíg egyáltalán vannak karakterek, mert a film második felében már csak a bunyó megy szinte szünet nélkül. Ami közt azért van szórakoztató, ötletes is (pedig engem nem könnyű akciójelenettel lenyűgözni), de azért kicsit sok. Persze mit panaszkodom a sok verekedésre egy Mortal Kombat filmben.

Igazából az első fele egy sablonos sportfilm, a második egy sablonos szuperhősfilm, és játékadaptációnál szokás szerint nem erőltették meg magukat, hogy önállóan megálló történetet kerekítsenek neki.

2021-04-22 01:14:56 Swept Away (2002) / Hullámhegy pointless (2) #6

A híre alapján egy totál nézhetetlen filmet vártam, ez csak simán rossz :D
De azért elképzelem, hogy 2002-ben meghallja valaki, hogy a hatalmas királyság Ravasz, az agy meg a Blöff rendezőjének új filmje van, és nem tud értékeléseket meg trailert guglizni, csak beül a moziba és megkapja ezt. Nem is Guy Ritchie-filmként néztem, mert semmi ritchie-s nem volt benne.

A sztoriban amúgy van potenciál, a társadalmi különbségek elmosódása, ranglétra felborulása, de mindez nagyon bénán van tálalva, és ráadásul az is az alapanyag érdeme, mivelhogy egy remake-ről beszélünk (IMDb szerint az eredeti rendezője elsírta magát ennek a megtekintésekor).

Karakterek idegesítőek, Madonna kifejezetten elviselhetetlen, párbeszédek semmitmondóak, karakterváltozások hiteltelenek. Valóban mélypont ez Ricsi Srác karrierében, de legalább ezzel kipipálhatom az összes nagyjátélkfilmjét (bár mindjárt jön a valószínűleg szintén nem a tőle megszokott stílusú Wrath of Man)

2021-04-20 09:15:47 The Cured (2017) / A gyógyultak pointless (4) #1

Nagyszerű alapötlet, nem is értem a sok zombifilm között, hogyhogy nincs másik ilyen. Viszont a film két külön részre van bontva: Kezdődik egy lassú folyású drámával gonoszságról, bűnről, megbocsátásról, felelősségről, aztán ezt végül egyszerre csak lezárják és kezdődik a zombihentelés.

Remek kérdéskör személyes, családi szinten, hogy az érintettek meg tudnak-e bocsátani a zombiság ideje alatt elkövetett tettekért, viszont a társadalmi kitaszítottság nekem hiteltelen volt, főleg a mai elfogadásra szokott társadalomban. Keresztyénként találkoztam már olyannal, aki sérelmezte, hogy azt valljuk, a legnagyobb bűnökből is lehet bocsánatot nyerni és újrakezdeni, hiszen ezeket a bűnöket őellene követték el és a következményei valósak.

A második szakaszban sajnos sablonos, érdektelen, és kifejezetten béna jelenetekkel teletűzdelt zombiapokalipszist szemlélhetünk, aminek egy kicsit sincs globális érzete. Az utolsó fél órát le lehetett volna hagyni.

A kezdésért megkapja négyest, a rossz utolsó harmad és a logikátlanságok, hibák ellenére.

Az utolsó fél óra jó, viszont előtte nekem nagyon lassú, úgy értem a néző kedvezőbb helyzetben van, hiszen feltételezhetjük, hogy nem csak egy átlagos munka lesz ez Caulnak, hiszen akkor minek készülne róla film, így kiszúrja a szemünk (fülünk) a "megölne, ha tudna"-mondat, így a néző a bonyodalmat jó előre tudja, de mégis kell várni egy órát mire Caul is rájön. Persze azért így is volt meglepetés a végén.
Zene jó.

Danny Boyle-lal sose tudja az ember, hogy valami zseniálisat, vagy valami ótvart kap.
A rendezői debütálás kevés pénzből remekül sikerült. Lassú folyású drámára/thrillerre számítottam, úgyhogy a humoros-pörgős kezdés nagyon meglepett, és rögtön be is rántott az első képkockával. Aztán később meg is érkezik a thriller, ami jó, de nekem helyenként leült, úgyhogy csak négyes.
Erősen esélyes valamikori újranézésre.

A film nagy része klasszikus giccses gyerekfőszereplős film. A közepe felé felcsillan a remény, hogy több lesz ez ez sima cukrozott sportfilmnél, kihangsúlyozzák az apa-fiú kapcsolatot, a sikerért szükséges áldozatok meghozatalát stb., de végül csak pár percnyit kapunk ebből és helyette még több sakkozó gyereket, ahol a csúcspont az, hogy vajon legyőzi-e a rivális kisgyereket. Unalmas volt, mondom ezt úgy, hogy nagyon szeretek sakkozni.
És könyörgöm, legalább egy kifejezetten sakk tematikájú filmben figyeljenek már, hogy életszerű legyen. Nagy bakik nem nagyon voltak, de inkább úgy mutatták be, hogy a sakkozni nem tudó nézők értsék, így a sakkozni tudók számára értelmetlen volt, főleg az emberi része.
Amúgy Ben Kingsley hajjal, Laurence Fishburne haj nélkül :D

Első nézésre 10/3-at adtam neki, most revideálnom kell magam, simán megvan 10/5 is :D

A történet okés, alakváltókat milliószor láttunk már, de mindig hálás eszköz, mivel valamilyen szintű izgalmat egyszerűen fenn lehet vele tartani, bár a második felében ezt már hanyagolják.

Camambert kisasszony sajnos borzasztóan ellenszenves nekem, így a karaktere is, a pökhendisége nem állt jól, bár egy-egy pillanatban mégis sikerült meglepően szimpatikusnak lennie.
A karakterfejlődés szándéka tetszett, az lett volna a végcél, amit ki is mond, hogy "I don't have to prove you anything.", ami egy tök jó irány, csak sajnos a kimondott szavakon kívül nem sok minden utalt arra, hogy ez a fejlődés végbe is ment. Az elején a karaktere sértődött kisebbségérzéses, akit visszafognak, a végén pedig hát... fénylik és lángol.

Néha voltak poénok is, amiken nevettem, szintén nagy meglepetésemre. Sam Jackson most is jó.

Az, hogy mitől függ, mikor éppen mennyi ereje van, nem igazán jött át, egyszer megfosztják az erejétől, aztán gondol egyet és csak úgy visszajön neki, aztán meg még erősebb lesz mint valaha. Oké.

Sajnos nem bírom ki, és muszáj írnom egy fikázást a szuperhősverekedések inkonzisztenciájáról. (Most nézem újra őket időrendi sorban, úgyhogy lehet a többinél is majd ugyanígy kifakadok :D)
Merthogy a fotonágyú vagy mi egyszer a falat is áttöri, ha viszont embert (kree-t/skrull-t) talál el, az csak hátraesik. Ugyanígy valakit hasba rúgnak, repül 30 métert, majd felkel és leporolja magát. Onnan látjuk, hogy fájt neki, hogy egyszer kifúj egy nagy levegőt. Se halál, se csonttörés, semmi.
És miért probléma ez? Mert így a szupererő teljesen impotensnek hat.
Szuper, mert ember nem tud ilyet, de tehetetlen, mert nem tud ártani másoknak vele. Fogalmad sincs, ki mennyire erős, mennyi hadi értéke van, mert ez teljesen random, mikor robbant szét űrhajókat egy kézmozdulatával és mikor törik bele a bicskája egy átlagemberbe, aki tud karatézni.

Összeségében a film teljesen az oké kategória. Önálló filmként néztem, nem figyelve, hogyan illeszkedik a marvel univerzumba.

Egészen egyedi struktúrája van a filmnek, ugyanis a legnagyobb csavar a történetben kb. a 40. perc környékén érkezik, amikor is létrehozzák a szuperkatonát és ezután mindenki LESZARJA. Nem hittem el. Beoltják Supersoldier Serum-mal (ez most komoly? gyerekközönséggel neveztették el itt a dolgokat?), és aztán rábíznak egy olyan melót, amit bármelyik beszédhiba nélküli kondibérletes meg tudna csinálni. A háború kabalafigurája lesz. Mint valami sportcsapaté vagy márkáé. (Bár alapból nagy ötlet volt olyan emberből kulcsfontosságú szuperkatonát csinálni, aki ez első felé repülő gránátra ráugrik.)
A "beöltözött Amerika lecsapja a beöltözött Hitlert" műsör amúgy jól passzol, gondolom korabeli politikai képregények hasonlók voltak. Belegondolva, hogy a valóságban is tölthetett be hasonló szerepet a karakter az igazi háború alatt, kicsit olyan, mintha a McDonalds-bohóc vagy a Fradi-sas történetét nézném. Ez egy kabala.
De lehet, hogy tévedek, úgyhogy túllendülünk ezen és megjön a kötelező szuperhősruha is, amivel engem bármikor ki lehet hozni a sodromból. Miért viselne bárki olyan nevetséges kosztümöket, amit normális ember csak farsangkor vesz fel. Oké-oké ez egy szuperhősfilm, nem kell realisztikusnak lennie. Gondolom a piros-fehér-kék sávok jobb rejtőszínek a hadszíntéren, mint a terepminta.

Az apró hülyeségekkel Dunát lehetne rekeszteni, sajnos engem nagyon zavarnak, főleg, amikor csak egy kis erőfeszítés, két perccel több gondolkodás kellett volna ahhoz ,hogy jó legyen a jelenet. (Csak egy példa: amikor meg kell szerezniük a zászlót a kiképzésen, senki nem tud felmászni a rúdon a kigyúrt katonák közül, de a kis Stevie furfanggal megoldja. Mennyivel jobb lett volna, ha ez tényleg egy közel lehetetlen feladat lett volna, és nem azt nézzük, hogy a katona direkt visszaugrik.)
A film nagyrészt azért megóvott a pátosztól és giccstől, és kevesebb olyan dolog van benne, amit általában nem szeretek a szuperhősfilmekben. Egynek talán elmegy. Tommy Lee Jones tényleg nagyon jó volt.

2021-03-14 13:17:54 In Time (2011) / Lopott idő pointless (3) #77

Most újranéztem, jobbra emlékeztem. Az alapötlet nagyon tetszetős, sajnos csak egy sima akciófilm lett belőle, annak meg nem túl erős. Még a film elején remélhetünk némi filozófiát, mélységet, de a második felére konkrétan tökmindegy lesz, hogy most éppen időt vagy pénzt lopnak (néhány olcsó "másodpercek híján meghal" jeleneten kívül). Ha mondanivaló után kutatunk, sajnos csak kliséket kapunk. Ja és Justin nem véletlenül nem színész. Az idővel kapcsolatos szóvicceket nagyon igyekeztek kimaxolni, de így sem sikerült, mert egy "I can't wait to..." sem volt benne, ami csalódás :D
Na mindegy, összességében kár a kihagyott lehetőségért, hogy egy jó film készüljön.

Összes komment...