oilboy

Tapasztalat: 46 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 46
Regisztráció: 2020. december 21. (6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Judas and the Black Messiah
 
3 2021-04-25 3,5
(47)
Nobody
Senki
4 2021-04-25 3,7
(142)
Mortal Kombat
 
2 2021-04-25 2,6
(104)
Inside Out
Agymanók
5 2021-04-25 4,3
(819)
Retfærdighedens ryttere
Az igazság bajnokai
4 2021-04-21 4,2
(68)
Promising Young Woman
Ígéretes fiatal nő
3 2021-04-13 3,7
(177)
Lilja 4-ever
 
4 2021-04-12 4,1
(253)
Sound of Metal
A metál csendje
4 2021-04-09 4,2
(102)
Godzilla vs. Kong
Godzilla Kong ellen
3 2021-04-08 2,5
(120)
Mank
 
3 2021-04-04 3,5
(123)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2021-04-25 02:45:10 Mortal Kombat (2021) oilboy (2) #20

Mint film, eléggé értékelhetetlen, sztori, párbeszédek, karakterbemutatás konvergál a nullához, aki nem ismeri a játékot, az el se kezdje nézni. Nekem a látvánnyal nem volt különösebb bajom, talán az volt a legértékelhetőbb az egészben. Nekem tetszettek a játékra utalások (a különböző bemondások, Flawless victory, Get over here, amikor háromszor egymás után elgáncsolja gyakorlás alatt Liu Kang Kanot, utalva ezzel arra, hogy a kezdők kb. így harcolnak, nekem ezek tetszettek, viszont összességében maga a film elég gyötrelmes. Ha úgy fogom fel az egészet, mint egy élőszereplős Mortal Kombat játékvideót, akkor tökéletesen működik, ha filmként fogom fel, akkor értékelhetetlen. Fogalmam sincs milyen osztályzatot kéne rá adni, filmként gyenge, viszont én élveztem, mivel a játékot ismerem valamennyire. Lehetett volna sokkal jobb, a harcjelenetek is agyon lettek vagdosva, epilepsziás rohamot lehet kapni 1-1 jelenet alatt... Az előző Mortal Kombat filmeket nem láttam, így összehasonlítási alapom nincs, de kétlem, hogy ettől rosszabb lenne, mint film. 2-es 3-as értékelés között gondolkodok, egyelőre marad a 2, mivel újranézni biztosan nem fogom és a véleményem sem hiszem hogy megváltozna holnapra (vannak olyan filmek, amiknek érnie kell, ez nem olyan). Viszont azt meg kell hagyni, hogy én jót szórakoztam és ezt nem tagadhatom le még akkor sem, ha tudom, hogy rossz filmet láttam.

Érdekes bosszúfilm, amiről kiderül, hogy több, mint egy bosszúfilm (és nem is feltétlen bosszú áldozata a banda). Tetszett az egyik mondanivaló, hogy a legkisebb dolog is szerepet játszhat akár egy ember halálában (a kék bicikli ellopása stb.) és hogy minden hatással van mindenre. Dán hanggal és angol felirattal láttam, de a poénok így is ültek, pont olyan jót szórakoztam ezen a filmen, mint az Ádám almáin, ami szintén ennek a rendezőnek a filmje. Nagy életigazságokra és mondanivalóra ne számítson senki, mondhatni klisés a film, a tökéletestől messze van, de egyszer érdemes lehet megnézni, ha egy szórakoztató filmre vágyik az ember. A film képi világa nekem nagyon bejött, az utolsó jelenet nagyon királyul néz ki szerintem. Hangokkal talán az volt a problémám, hogy a lövöldözős részek elég hangosak a többi részhez képest. A színészek nem nyűgöztek le annyira, mint pl. a Drukban, de azért kitettek magukért, csak semmi extrát nem nyújtottak 1-2 jelenetet leszámítva. Összességében 3,5-4/5 nálam ez a film.

2020-12-31 21:41:53 Wonder Woman 1984 (2020) oilboy (3) #9

Ha ezt a filmet a többi Marvel-es filmhez kéne hasonlítanom, akkor számomra semmivel sem jobb azoktól, de nem is marad el tőlük, kivéve 3-4 filmet (a 20-ból), szóval olyan 3/5, ha a 2020-as filmekhez viszonyítom, amiből nem láttam sokat, nos, azoktól sem jobb, de nem is marad el tőlük, szintén olyan 3,5/5 körül van, ha az általam jó (4/5-ös) filmekhez hasonlítom, akkor a legtöbbhöz nem ér fel, semmi maradandót nem nyújt, számomra tipikus egyszer nézhető szórakoztató film, annak elmegy, aki többet vár, az csalódni fog. Nekem tetszett, hogy nem volt tele effektekkel meg CGI-al a film, legalábbis Bosszúállókhoz képest nem tűnt soknak, 80-as évekbeli filmekre már az első perctől hajazott a film, ez szintén pozitívum. Viszont számomra sem a színészek, sem a történet, sem a látvány, sem a hang nem volt kiemelkedő, ez a tipik "egyszer nézhető film", ami nem nyújt semmivel sem többet második nekifutásra. Azt már fel se hozom, hogyan lehetséges az, hogy 7 milliárd emberből 7 milliárd visszavonja a kívánságát, így megmentve a Földet a pusztulástól (?), ez a rész vagy hihetetlenül gagyi, vagy én nem figyeltem valamire, vagy csak szimplán túl realista vagyok egy képregényfilm nézése közben is. Na meg a végén fogtam a fejem, mikor Mando gyereke, Alistair kiabál az elhagyott autópályán az apjának, aztán a tisztáson Mando is kiabál a híd alatt, ahol senki nincs aztán hogy, hogy nem egymásra találnak. A film legfőbb üzenete egy 10 perces mesében bemutatható, és függetlenül attól, hogy 2 és fél óra a játékidő, semmivel sem nyújt többet, mint egy 10 perces mese, ha csak a mondanivalót nézem. Ezért 3/5-nél nem tudok rá jobbat adni.

OFF: Már évek óta olvasom nem regisztrált felhasználóként a fórumot, de csak most döntöttem úgy, hogy regisztrálok, szóval ez az első hozzászólásom a fórumban.

ON: Ha csak az idei filmeket veszem alapul, ez a film nálam egyértelműen top3-ban van. Mitől lehet jónak tartani egy filmet? Egyrészt a története-történetvezetése miatt, másrészt a színészi alakítások miatt, esetleg a mondanivalója, üzenete miatt vagy akár az audiovizualitás miatt, de leginkább ha ezek mind-mind egyben megvannak egy filmben és nem lehet rá azt mondani, hogy valahol csorbát szenvedne a film. Nos, ez a film véleményem szerint majdnem minden szempontból jónak mondható. Néha a történetVEZETÉST éreztem a gyenge pontnak, néha bele-bele untam, de pont, mikor elkezdtem volna unatkozni, akkor történt valami, tehát nálam fenntartotta a figyelmet a film végig, bár nem végig maxon, inkább ugrásokban, hol jobban figyeltem, hol kevésbé. Hangokkal kapcsolatban nem volt gond, semmi extra igazából, vizualitás olyan Vintenberges, ahogy mozog a kamera stb., aki látta a Jagten (Vadászat) című filmjét, nagyjából arra kell számítani itt is. De ha már megemlítettem azt a filmet, akkor meg kell említeni, hogy annak a filmnek 3 szereplője ebben a filmben is játszik, Mads Mikkelsen, Lars Ranthe és Thomas Bo Larsen, a játékuk pedig hibátlan, Mad Mikkelsen pedig továbbra is tökéletes.
A történetbe nem mennék bele, a film gyakorlatilag 4 tanárról szól, akik kísérleteznek magukon, milyen hatással van rájuk, ha a véralkoholszintjük nem csökken egy bizonyos szint alá, ebből aztán a film témája is kitalálható, mégpedig az alkoholizmus. A Jagten ugye gyakorlatilag a pedofíliával való megvádolásról szól, amit minden lehetséges módon körbejár a film, így aztán egy remek hivatkozási pont, ha egy beszélgetésben feljön egy hasonló téma ("metoo"). Ez a film szerintem nem elválasztható semmilyen módon attól a filmtől, úgy gondolom, jól mutatja be azt a témát, amiről szólni akar, mégpedig az alkoholizmusról, ill. hogy minden dolog kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben méreg, gyakorlatilag ez számomra a film legfőbb üzenete. Lehetne komplexebb, jobban ki lehetett volna bontani egy-két szálat, de akkor meg túl hosszú lenne, ennél több játékidőt meg nem bír el a film. Billy Wilder klasszikusához (Férfiszenvedély- The Lost Weekend) nem tudom mennyire ér fel ez, nekem mindenesetre nagyon tetszett, annyira, hogy sok év után vettem a fáradságot és beregisztráltam ide :D.
Engem szórakoztatott a film, de egyben el is gondolkodtatott, ahogyan azt egy jó filmtől várja az ember, biztosan velem marad és nem felejtem el 1 héten belül, ahogy az a Tenettel történt, ha csak az idei filmeket nézem. Nyilvánvalóan nagy világmegváltó gondolatok nincsenek a filmben, nem akar sokat markolni a film, amit vállal, azt viszont tökéletesen hozza. Akinek tetszett a Druk, annak ajánlom a Vadászat című Vintenberg filmet is. Az IMDB pontszám többé-kevésbé reális, Jagten engem anno jobban megfogott, az nálam 10/10, ez viszont 9/10-nél nem ér többet biztosan.

Összes komment...