PINK(e)03

Tapasztalat: 3067 film
Kompetencia: 69 film
Súly: 4792
Regisztráció: 2020. október 25. (3 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Gentlemen
Úriemberek
4 2024-03-18 ?
(8)
The Watcher
A megfigyelő
4 2024-03-14 3,5
(48)
Marriage Story
Házassági történet
4 2024-03-13 4,1
(459)
Damsel
A hercegnő és a sárkány
2 2024-03-12 2,8
(52)
Gone Baby Gone
Hideg nyomon
4 2024-03-12 4,0
(662)
En helt vanlig familj
Látszólag normális
3 2024-03-11 3,8
(12)
Spotlight
Spotlight - Egy nyomozás részletei
4 2024-03-11 4,0
(682)
Elvis
 
4 2024-03-08 3,5
(285)
Les invincibles
A legyőzhetetlenek
2 2024-03-02 ?
(6)
Top Secret!
 
4 2024-03-02 4,0
(613)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nem írok gyakran véleményt, s ha meg is teszem, lehet, egy ennél érdemesebb filmre kéne pazarolnom a szavaimat, de te jó ég! Őszintén nem tudom, mennyire lehet reális az alaptörténet a kölcsönvett német személyazonossági igazolvánnyal és a kispolgári családdal menő sportkocsiba csomagolva, nem is merném vitatni, de ez a film valahol nagyon elcsúszott, kb. így: „Ennek kettőt kell ugrani, hogy egyet csobbanjon.” Az elején picit felcsillant a fülem: Carson Coma! De Nico?! Pedig nem is vagyok nagy rajongójuk (nem úgy, mint Adél!), esetleg egy-egy szövegrész az, ami megfog náluk…

De az a sokk, ami ebben a filmben megcsapja az ember fülét, juj. Kezdődik a Nyugati nyaralás, azaz a Vakáció-ó-ó, aztán beköszön Tarzan boy, a szerte Európában (el)ismert Soltész Rezső előbb németül (natürlich!), később Patkós Márton megszemélyesítésével már magyarul kornyikál (kicsit átformálva: naturlich!), továbbá felbukkan egy-két magyar mulatós is, egy szexuálisan túlfűtött 99 Lutfballons, egy francia "klasszikus", aminek a címére azóta sem bírok rájönni, Szikora is megmutatja tehetségét („papázik” a háttérben). Már csak azon csodálkozom, a „Reptér” miért nem szól, ha egy permetezőgépes sétarepülés is a bugyuta balatoni kirándulás programja. Ja, talán azért, mert még ezen család legfiatalabb női tagja is így vélekedik: „Szerinted én Korda Gyurit szoktam hallgatni?!” Legalább ennyi…

Maga a film szintén elég gyenge, még annál is gyengébb alakításokkal, amit mellesleg kitől is várnék?! És igen, aki ezen szövegkönyvből képes esetleg többet kihozni, hát, az előtt le a kalappal! Egyébként néhány jópofa mondat kivételével elég ciki, egy gyorsan összecsapott általános iskolás tini fogalmazására hajaz. Kár érte...

Aztán jön a bál, Sandra Bullock-féle beépített szépséges szó szerinti és átvitt értelmű botladozásokkal egyaránt, amik már az eredeti filmben is kínosan hatnak, nem még itt, végül pedig – elég erős szarkazmussal – pofon csap bennünket egy hatalmas fordulat. S hogy erre még honnan volt erejük a rendezőknek, az jó kérdés.

Leginkább én is így éreztem magamat: „(…) egy kurva szót nem értettem.” És ez így sajnos nem futja sokra.

Üdv mindenkinek! Lenne egy kérdésem a filmparkot illetően: lesz elég autó, mi több, sofőr, aki vinné az inni vágyókat? Ha jól látom, min. 5-re lenne szükség, legalábbis normál (úgy értem, 5 személyes kocsi) esetben.

Az időpont nekem is oké, és hoznék még egy főt (coles).

Szép estét mindenkinek!
Az Áttörés c. film leírását javasolnám lecserélni, például erre (port.hu-ról, egy kicsit átformálva):
Amikor Joyce Smith örökbefogadott fia, John alatt beszakad a tó jege, minden remény elveszettnek tűnik. A kamasz fiú közel negyed órát volt a fagyos vízben, mire sikerült kimenteni. Az orvosok szerint azonban a kómába esett fiúnak semmi esélye arra, hogy felépüljön. Csakhogy Joyce-t nem érdekli az orvosok véleménye, s mindent megtesz fia gyógyulásáért.

Köszönöm!

Lélegzetelállító látványvilág - nagy gonddal kiválasztott helyszínek, fantasztikusan berendezett belső terek, fények, színárnyalatok, minden egyes képkocka vonzza a szemet. A színészek - kiváltképp a két főszereplő - nagyszerűt alakítanak (olyannyira, hogy már csak Lizzy láttán egyre inkább a haját tépi az ember) és remekül működik a kémia köztük, a magyar szinkron minőségi munka, nagyon eltalálták a hangokat.
Őszintén szólva, azt nem annyira értem, miért esett pont erre a történetre a rendezőnő választása (nem olvastam a forrásművet, csak a film alapján nyilatkozhatok)... Holott megvoltak a maga erényei, a Feleségem története számomra rendkívül céltalan, vontatott, lassú, tele teljesen felesleges jelenetekkel és mondhatni, elvarratlan szálakkal.

by Adél

Szép estét kívánok! A Fülledtség c. filmnél a kommentem az idézetekhez ment volna. Kérném törölni. Köszönöm!

2021-10-23 19:37:52 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] PINK(e)03 #26166

Corky: Lássuk, erre mondod azt, hogy végsősoron csak az számít, ami belül van, és belül te is csak egy leszbikus csajszi vagy.

--
Áthelyezve a(z) Bound topikból.

Szép napot mindenkinek! Kérném feltölteni ezen film adatait:

Cím: Tiborunk, a mi borunk!
Műfaj: dokumentumfilm, rövidfilm
Ország: szlovák, magyar
Év: 2012
Rendező: Alan Bezák
Leírás: A Garam-mente borászainak egyik örökös legjobbja a kürti származású Melecsky Tibor, aki 2021. október 16.-án, súlyos betegség után távozott közülünk. A sokak által tisztelt szakember nemcsak a természetes borok területén alkotott maradandót, de képes volt magát akár azonnal belopni az emberek szívébe. Már tizenhét esztendősen foglalkoztatta őt a szakma, tíz sikeres évet tudhatott magáénak a Strekov 1075 borászatban, mígnem 2012-ben elkészítette első és saját, száz százalékig natúr borait. Ennek folyamatát és technikáit szerette volna megörökíteni az utókor számára, amiből a borfogyasztó társadalom megismerheti, mi is az igazi és természetes bor.


U.i.: Konkrét linket sajnos magam sem találtam, esetleg a felvétel első részét, amin belül a kisfilm is van, el tudom küldeni... Tudom, ez szinte édes kevés adat egy filmről, ugyanakkor nekem (is) fontos lenne, hogy ez ide felkerülhessen, s fennmaradhasson, emlékül... Köszönöm!

2021-09-03 19:21:47 [Filmet keresek] PINK(e)03 #2978

Igen, ez volt az, köszi még egyszer!

2021-09-03 19:09:10 [Filmet keresek] PINK(e)03 #2976

Szép estét! Még tavaly láttam egy filmet. Emlékszem, alig bírtam végig ülni. Hasonló témájú, mint az Élősködők, csak itt két fiatal lány kéredzkedik be az eső elől egy pasihoz, akinek a családja épp nyaraláson. Nem sokkal később kiderül, a lányok nem teljesen százasok, ki akarják használni a férfit... ahogyan csak lehet. Aztán a film végén (?) egy ásóval állnak kint a kertben a szakadó esőben. Ha valaki felismerné, előre is köszönöm! :)

Összes komment...