18. Amelie csodálatos élete
7. Mielőtt felkel a Nap
2. The Lobster
7. A varrónő
2. BlacKKKlansman?
9. Reszkessetek betörők 2?
Szó sincs nemi erőszakról, fosztogatásról, gyújtogatásról sem igazán.
Valójában mindhárommegjelenik: még egészen az elején a lépcsőházas tag bemegy a főszereplő hölgyekhez, ott el kezdi nyalogatni az arcukat, és két értelmű megjegyzéseket tesz. Fosztogatásra az ugrik be, hogy amikor a bankoknál vannak, említi a Frank vagy ki, hogy ilyenkor itt nincs senki, mert a purge miatt elviszik a pénzt (a bankosok). Gyújtogatás meg azért többször is megjelenik, pl lángoló busz gurul le az utcán. De az tény, hogy jóval kevesebbszer téma, mint a gyilkolás.
előzmény: Edwest12 (#10)
Ködös utak?
Legrosszabbak
Hamu és gyémánt?
Párizs szeretlek?
Konkrétan a srác füleiről ugrott be :D
Az élet fája
Hajsza a győzelemért
Miller’s crossing?
Pont pár napja néztem
Nulladik óra
Gyönyörű mese a gyerekkorról, szerelemről, az életről, de sokszor groteszkül, kafkásan. Annyira jó, a szimbólumok meg minden, mintha verset olvasna az ember. Mióta láttam, minden légyről ez a film jut eszembe. :)
Óriási! Azt meg tudom érteni, hogy sokaknak nem tetszik, hogy “lassú a történet és hülyék a karakterek”, de a filmnek nem is célja biztosítani az akciót, ezért ez nem mondható hibának szerintem. Egy hangulat, érzés az egész, és egyáltalán nem hiányzik a zsúfoltabb, pörgősebb cselekmény, sőt. Tényleg nagyszerű példája az imádod/utálod filmeknek, én szerencsére az előbbi csoporthoz tartozhatom. Nem a megszokott séma az fix, ha ilyen a humorod akkor könnyezős.
22. Minden, mindenhol, mindenkor