BudapestBoy

Tapasztalat: 799 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 799
Regisztráció: 2020. március 8. (4 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Knocked Up
Felkoppintva
1 2024-04-28 3,3
(658)
Hófehér
 
3 2024-04-23 4,3
(379)
Tanmesék a szexről
 
3 2024-04-15 3,2
(33)
A legényanya
 
3 2024-03-22 4,0
(620)
Bástyasétány '74
 
4 2024-03-21 3,4
(47)
And Quiet Flows the Don
Csendes Don
3 2024-02-28 ?
(3)
Night at the Museum: Battle of the Smithsonian
Éjszaka a múzeumban 2.
1 2024-01-13 2,6
(377)
Night at the Museum
Éjszaka a múzeumban
2 2024-01-13 2,9
(680)
What Women Want
Mi kell a nőnek?
3 2024-01-08 3,5
(889)
Defekt
 
4 2023-12-28 3,8
(72)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2024-04-15 16:13:06 Tanmesék a szexről (1988) BudapestBoy (3) #2

Mint nosztalgikus visszatekintés bizonyos jelenetek élvezhetőek. Az akkori Budapesti hangulat fel-fel sejlik. Mint film igen alacsony színvonalú. A fényképezésnèl vagy a fénymérő lazázott vagy az általam látott kópia sötétült be. Az pedig érthetetlen, hogy hogyan tudtak egy ilyen témàban ennyire erotikamentes filmet csinálni. Vonnegutra, mondják, hogy műveiben a szex géprajz, na itt is olyan csak képekben elmesèlve. Engem zavart, nem azt mondom, hogy pornót vagy túlzott erotikát vártam, de ahogyan itt tálaljàk, egy zárdában is nyugodtan bemutatható. Eszenyi ugyanakkor csinos és természetes, ez még a kemikáliàk és lelki mérgek előtti időszaka.

Maga a film gyengébb szerintem, mint az osztályzat, amit kapott, ebben benne van az elismerés, hogy belevágták a fejszét ebbe az igen kemény fába.
Azt, hogy miért tették, nem igazán értem, az ilyen filmeknek, az ilyen sztoriknak, történeteknek nincs igazàn piaca és akkor még nem is törekedtek a könyvbeli hangulat autentikus visszatükrözésére. Maga a film, ha a könyv hangulatát próbàlná visszaadni, olyasféle hosszú snittekkel lenne teletűzve, amiket például Tarr Béla alkalmazott. A karakterek a másik, amin elmegy a dolog. Hiába jó színész valaki, hitelesen nem lehet szovjeteket az amerikai jólétben felnőtt színészeknek játszani (ahogyan persze vikingeket sem) , mert gagyi, talmi dolog lesz. És a tisztaság, a sterilség az épületekben, az utcán, na az is megmosolyogtató, de persze érthető is, nyilván nem szerettek volna úgy forgatni, hogy mindenki, mindig saras, poros, szalmás, bolhás, tetves legyen.

2023-12-07 22:45:42 Szép lányok, ne sírjatok (1970) BudapestBoy (3) #9

Maga a film nem nagy szám, a zenék aránylag jól eltaláltak, a fényképezés is jónak mondható. Ami gondoltatot ébreszt viszont: egyrészről milyen mérhetetlen és erőszakosan nyúltunk, nyúlunk bele a természetbe. Elvileg a főváros lakossága nem nőtt azóta, viszont, ahogy lelaktuk az agglomeráció zöld területeit, az kiábrándító és sajnos ez a trend most is folyamatban van. Itt nem csak a családi házakra hanem a mindenhol előbukkanó, lélektelen és gusztustalan egyre szaporodó logisztikai bázisokra
gondolok. A másik a képeken megjelenő cigányság tradicionális munkái, melyek a modernizációval kiszorultak a mindennapokból és sose kínált nekik igazi alternatívát egyik kormány se, mivel is kereshetnék meg a kenyére valót. Azt ki merik mondani, hogy a migránsokat nem lehet integrálni a társadalmunkba, de azt nem, hogy a cigányság esetében is teljes zsákutcának tűnik ez a folyamat. A cigányság se keveredik "magyarokkal" Ennek az oka szerintem egyrészt az alapvetően eltérő értékrendjük, családi és rokoni kapcsolataik, életmódjuk és röghöz, helyhez nem kötődésük. Azokkal a módszerekkel (akár a büntetőjog eszközei) amikkel próbàlkoznak nem tudnak hatni a cigányságra, sem motiváció, sem esélynyújtás, sem anyagi stabilizáció terén. Persze nem is biztos, hogy kell, meg kellene Őket is kérdezni mit és hogyan is szeretnének és nem szellemileg, erkölcsileg lezüllesztve tartani őket és persze kerülni Őket, ahogy a politikai, gazdasági elit teszi.

2023-11-24 14:57:33 Liberté '56 (2007) BudapestBoy (2) #3

Attól még, hogy valaki rendezőnek gondolja magát, nem lesz rendező és attól még, hogy esetleg némely színpadi darabnál esetleg kijön a lépés, még nem kellene elvállalni filmrendezést is. Az nagyon más tészta. Ráadásul a téma se nem könnyű, se nem vehető félvállról. Az igen előtt ke kellett volna ülni, átgondolni a dolgokat, mit, hogyan tudunk megvalósítani. A képek sokkal inkább színpadra valók, a díszletek egy színházban elmentek volna, de egy filmben? Miért kellett ezeket a dalokat beletenni, és ki gondolta, ez összállhat egy kerek, hiteles egésszé, miért kellett a Pál utcai fiúkat is belekeverni, az olyan szentség, ami úgy jó, ahogy van. De ez nem jó, egyáltalán nem. Lehet illeszkedik abba a képbe, amit mostanában próbálnak 56-ról festeni, de attól még nem ilyen volt az, ez tuti. Zavaros, hiteltelen katyvasz, sajna

2023-11-10 17:15:30 Az ozorai példa (1973) BudapestBoy (4) #2

Mint film nem különösen izgalmas és jól sikerült.
Ezek a színészek ezt a produkciót a kisujjukból kirázzák.
Valódi értéke szerintem, hogy néprajzilag korrekt munka és fontos a magyar hagyományok, elődeink életének a megismerése okán. Ami még értékelendő, hogy a "harci" cselekmények sincsenek eltúlozva, irreálisra beállítva. A forradalom és szabadságharc valami ilyesmikből àllhatott össze, a jelentős nagyobb csatákat leszámítva.

2023-11-08 17:19:13 A nagyenyedi két fűzfa (1979) BudapestBoy (3) #2

Szerintem ez érthetetlenül kevésbé sikerült, pedig akkoriban az ilyen fajta filmkészítés erős volt. A jelmeztervező sem volt a helyzet magaslatán, az például nonszensz, hogy Kézdy fején a sisak szinte beszéd közben leesik és több ruházatban is évszázados tévedések vannak, néhány "harcos" 15-16. századi gúnyát visel. Ebből a történetből és a színészi repertoárból sokkal jobbat is kifőzhettek volna. Kőszeg viszont mindig csodás.

Azért kettes, mert akkor készült, amikor a francia film nagyon erős volt. Abban a mezőnyben és az akkori stábokkal (ezalatt nemcsak a színészek értendők) és az elég tetemes költségkerettel, ilyen produkciót letenni a nézők elé, hát nem volt elismerésre méltó teljesítmény. Szerintem Belmondo is sután mozog, ebben a "gagyihős" szerepben. A történet össze-vissza ugràl értelmetenül, ami még a kor ismeretében sem indokolható, és ezàltal a francia forradalom is ledegradálódik.

Lelouch több filmje nincs itt sem és az életrajzánál sem jelölve és nem csak ezen a fórumon, de nemzetközi katalogokban sem. Ennek az okát nem tudom és azt se miért nem vetítik szinte soha mozik, TV-k sem az ilyen filmeket, melyeknek 5 perce többet mond az életről, mint a felkapott "sztársorozatok" teljes évadai. Mert az élet nem uniformizált, az élet mindenkinek mást ad és kér tőle és mindenki más perspektívában làtja. És az kísérletileg igazolt, hogy Hold és persze a csillagok állása befolyásolja az emberi viselkedést, a pszichot.

2023-10-18 23:18:06 Resurrection (1999) / Feltámadás BudapestBoy (2) #2

Nem szeretem különösebben a Hetediket, de ez minden tekintetben annak gyengébb utánérzésének tűnik. És annál szerintem sokkal kevésbé sikerült. Nincs olyan határozott és felépített képi világa és a szereplők sem hitelesek. Pedig Lambert a korai filmjeiben nem volt rossz. Ha nem lenne minden szinte ugyanúgy felépítve és ha ez készült volna hamarabb, talán hitelesebbnek érezném.

2023-10-05 17:30:11 Gyerekbetegségek (1965) BudapestBoy (4) #4

Szerintem ez egyáltalán nem gyerekfilm. Egy gyerek, ha nem sznob művészetimádónak nevelik, mèg a középiskola első éveiben sem fogja érteni és főleg azért mert logikailag követni próbálja, de itt áttörnek a logikai határok. Ezt összességében értem, azért vannak jelenetek, amiket egy gyerek is megért. Van amikor gyerekfilmnek érződik, de ilyenkor, biztos szándékosan beletörnek a logikai-történeti szálba. Érdekes és szerintem ez pozitívum, hogy itt még mertek nyiltan beszèlni több olyan témáról, melyek mára főleg nemzetközi szinten, tabutémák és nonkonform szembenézni velük. Pedig igenis léteznek. Amiért érdemes megnézni az elsősorban a korabeli Budapest képei, hangulata, mely átsejlik a film saját miliője mögül, illetve a vidám gyerekarcok. Vannak bájos jelenetek.

Összes komment...