Zuzmo

Tapasztalat: 230 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 230
Regisztráció: 2020. február 6. (3 hónap, 2 hét)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Kedvencek

Rendezők: David Fincher, Fábri Zoltán, Federico Fellini, Ingmar Bergman, Lars von Trier, Luis Buñuel, Martin Scorsese, Michael Haneke, Michelangelo Antonioni, Milos Forman, Pálfi György, Sergio Leone, Sidney Lumet, Stanley Kubrick
Műfajok: dráma, szatíra

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: 2002
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
To Kill a Mockingbird
Ne bántsátok a feketerigót!
3 2020-05-25 4,3
(383)
Marriage Story
Házassági történet
3 2020-05-17 4,2
(352)
Arrival
Érkezés
2 2020-05-15 3,9
(844)
Call Me by Your Name
Szólíts a neveden
1 2020-05-12 3,9
(300)
Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics
Jó utat a tudatmódosítók világában!
4 2020-05-12 ?
(8)
Tiger King: Murder, Mayhem and Madness
Tigrisvilág
3 2020-05-12 4,3
(24)
Johnny Got His Gun
Johnny háborúba megy
2 2020-05-03 4,1
(53)
The Elephant Man
Az elefántember
3 2020-05-01 4,3
(576)
Nikita
 
3 2020-04-28 3,9
(341)
Testről és lélekről
On Body and Soul
3 2020-04-28 4,2
(580)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Szerencsére a film elég liberálisan kezeli a témát és nem próbálja kioktatni a nézőket. A hangsúly a személyes élményeken volt ami szintén jó pont. Az animációk pedig kifejezetten bejöttek.
Sokkal több hasznos tanács hangzott el mint egy átlag drogprevenciós filmben és könnyebben megfogja a fiatalabb nézőket.
Az interjúk között jók az átkötések és egyben van az egész.
Több stílus is keveredik benne, látványos, szórakoztató és tanulságos.

Szerintem is mindegy hogy milyen neműek. Egy hetero párral is hasonlóan szar lett volna a film.
(A pornónak egyébként nem feltételei azok amiket leírtál (lásd softpornó). Azért hasonlítottam hozzá mert egyetlen célja hogy a tinilányokat vagy a hasonló érdeklődésű embereket szórakoztassa, akik nem igénylik, hogy egy filmnek története és/vagy közlése legyen. Élég ha két helyes és szerelmes csávót bámulhatnak.)

előzmény: Lady Ópium (#34)

Röviden így tudnám összefoglalni: Ez egy hosszú, kellemetlen, üres és unalmas melegpornó volt, elsősorban tinilányoknak.

Az nem baj ha a film melegekről szól, feltéve ha nem CSAK erről szól. Az nem közlés hogy itt van egy időssebb meg egy fiatalabb srác akik szerelmesek. Ez önmagában semmi. Lehet hogy figyelmetlen voltam de nekem kegyetlenül üres és semmitmondó volt az egész.

Az önmagában nem gond ha egy film ingerszegény. De ezt annyira untam és annyira kellemetlenül éreztem magam miatta, hogy nehezebb volt végigülni mint a Sátántangót!

(Gondolom azzal, hogy melegek, nem árulok el nagy titkot, tekintve a címet és a film kb minden egyes gesztusát már a kezdetektől fogva.)

Annak ajánlom a filmet, akit érdekel a melegpornó, de valami hosszabbra és visszafogottabra vágyik.

Kár hogy nem fejtették ki igazán az állatvédők álláspontját és ezen a szánalmas rivalizáláson volt a hangsúly. Azon kívül, hogy elmondták, több tigris él fogságban mint szabadon, nem foglalkoztak eléggé ezzel a kérdéssel.

2020-05-05 20:31:48 [Filmet keresek] Zuzmo #2742

Tudna valaki (jó) kísérleti filmeket ajánlani?

Az alapján ahogy ajánlották nekem és amiket olvastam róla, nagyok voltak az elvarásaim, de sajnos csalódtam. Több problémám is volt a filmmel.

Az elején, vonatban ülős, Jézusos jelenetet egyszerűen nem tudom hova tenni. Visszatekertem és kétszer is megnéztem. Értem hogy az időn es téren kívül játszódik. De mit akar jelenteni? Ez valami életmetafora? Akkor miért beszélnek arról hogy fognak meghalni?! Semmi értelme sincs. Vagy ez egy olyan képzelődés amiben nem szabad értelmet keresni? De akkor mit keres ott, miért mutatják meg?

A film nem működne ha nem hallanánk Johnny gondolatait. De ez néha nagyon rosszul volt megoldva és sokszor vált didaktikussá. (És ahogy az anya hangját halljuk, kifejezetten irritáló)

Az orvosok hozzáállása tetszett az elején. Hogy tárgyként kezelik a beteget, nulla empátiával. Ez ráerősít a helyzet szörnyűségére. Viszont ez nem tart sokáig, nyilván jönnie kell egy lelkiismeretes, jólelkű és együtt érző nővérkének. :/
Tetszett különben az alaphelyzet. Elég brutális ami johnnyval történt es ez egy erős téma. De az alap történet nem a film érdeme tekintve, hogy egy regény alapján készül.
Az jó volt mondjuk ahogy cirkuszi mutatványhoz hasonlították Johnnyit.

Az apa karaktere borzasztóan gyenge. Azt mondja "körülöttem minden kicsi es értéktelen, kivéve a horgászbotom..." "olyan sekélyes az életem hogy csak a botom különböztet meg másoktól..."
Persze hogy sekélyes szerencsétlen mert nem írták meg rendesen.

A helyzet ami johnny sérüléséhez vezetett, szerintem nevetséges. Egy bajor katonát lelőnek, itt bűzlik előttük, de mégis annyira "emberségesek" es "tisztességesek" hogy életüket kockáztatva(!!!) eltemetik az illetőt.

A zene sokszor ízléstelen és túlzás, ami az álmokba meg abszolút belefér de máshol már nagyon irritáló.

Számíthattunk rá hogy a végén kiderül hogy johnny képes gondolkodni. Ez mondjuk nem feltétlenül baj. Viszont a lezáró monológ sajnos nagyon fellengzős és giccses lett. Nem lett volna rá szükség és nagyon a szánkba adja mit kell gondolni a végén.

10/4et adok a filmre.

2020-03-31 20:18:16 [Filmet keresek] Zuzmo #2705

Köszi. Mondjuk ezek nem fedik le "az univerzumot is". Nincs köztük se sci-fi, se akciófilm, se történelmi film, se thriller, se horror stb. Meg ezek szerzői filmek, nem tömeggyártott amcsi cuccok (és így már elég so film kiesik abból hogy hasonlítson ezekre). De biztos találok vaami jót azok között amiket írtál.

előzmény: Mikkey (#2704)

2020-03-31 18:24:12 [Filmet keresek] Zuzmo #2703

Nem tudom mit nézzek ezért örülnék ha valaki tudna olyan filmet ajánlani ami a tetszhet nekem. Itt van pár kedvenc filmem, ezekhez hasonló kéne:
A zongoratanárnő, A gyűlölet, Az ötödik pecsét, Shop stop, Taxisofőr, Jelenetek egy házasságból, Születésnap, Mechanikus narancs

Van különbség az általános fórum és az Off fórum között?

Összes komment...