Cerub

Tapasztalat: 1 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 1
Regisztráció: 2019. december 18. (7 hónap, 3 hét)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Star Wars: The Rise of Skywalker
Star Wars: Skywalker kora
5 2019-12-18 2,6
(392)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2019-12-18 20:25:14 [Könyvajánló] Cerub #378Szabó Magda: Az őz

Húsba vágó regény egy tragédiában végződő szerelmi háromszögről. A magyarországi negyvenes- ötvenes évek minden nyomora és tragédiája bele lett sűritve ebbe a vékonyka kis regénybe. A cselekmény leirása tömör, lényegretörő egyetlen hatalmas monológra felépitett alkotás. Megismerhetjük Encsy Eszter a regény főszereplőjének belső vivódásait, csalódásait valamint lelki megrázkódtatásait mely egyszerre felemeli és lenyomja a mélybe őt.

Ajánlom azoknak akik nem rettennek meg egy mélységes, mondanivalóval rendelkező regénytől. Jó olvasást kivánok

Szerintem már a hetedik részben is tudták az alkotók. Hiszen Rey karaktere eleve erre lett felépitve. Amikor harcolt a végső csatában Palpatine ellen és mindketten meghaltak az volt ennek a trilógiának a csúcspontja. Sőt amikor Kylo ren Ben-ként feltámasztotta Reyt és tudta hogy abba belehal akkora erőt igényel, akkor az hasonlitott arra amikor Darth Vader életét adta Lukért amikor az uralkodót a mélybe lökte.

Amikor pedig Rey ahol a legelső rész is kezdődött a Tatoinon eltemeti Luke Skywalker és Leia hercegnő fénykardjait az szimbolikusan lezárta ezt a 9 részes eposzt.

Szóval érdemes megnézned mert vannak benne ötletek csak nekem túl liberális az egész. Nincs mögötte olyan mély mondanivaló mint mondjuk egy művészfilmben van.

előzmény: pietro (#22)

Miért is? Aki nem szeretne spoilert olvasni az ne nyissa meg a bekeretezett letakart szöveget.

előzmény: BonnyJohnny (#13233)

A film maga jó volt mivel star wars erre adtam a zseniálist. Rey győzelme Palpatine felett csodás és hogy beteljesitette a sorsát hiszen Rey Palpatine unokája. Kylo Ren ahogy feltámasztja Reyt saját élete árán varázslatos. A történet vége pedig sziven ütött amikor Luke, Leia és és Ben kivetülései között Rey elmondja hogy Ő valjóban az utolsó jedi Rey Skywalker még annak ellenére is hogy valojában Palpatine unokája.

Viszont ami nem nagyon tetszett az a túlzott liberalizmusa a filmnek. A szereplők között van afrikai, ázsiaiak, fehér, mintha patikamérlegen érték volna ki hogy minden nációból megfelelő mennyiségű karakter szerepeljen. Például amikor Finn és Jannah a furcsa fejű lovakon lovagol mint az indiánok. Ezen felül J.J abrahams megfelelési kényszere számomra teljesen értelmezhetetlen. A filmet megbolonditotta giccsel, humorral, fantasyval, krimivel és mindenből csipegetett bele ami az előző 8 részben benne volt. Viszont ami új volt és nagyon tetszett a végén Rey gyönyörű sárga fénykardja.

Összességében nem volt nagy durranás de star wars és ettől jó.

2019-12-18 17:58:45 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Cerub #24495

/Spoiler volt/
a szerk.

--
Áthelyezve a(z) Star Wars: The Rise of Skywalker topikból.

Összes komment...