DevilTakeU

Tapasztalat: 3107 film
Kompetencia: 20 film
Súly: 3607
Regisztráció: 2019. július 27. (3 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 14 user

Bemutatkozás

Életrajz: Születtem fiatalon,szinte még mint csecsemő...

Kedvencek

Rendezők: Alejandro Amenábar, Bong Joon-ho, Jean-Pierre Jeunet, Park Chan-wook / Chan-wook Park, Paul Thomas Anderson, Wes Anderson, Woody Allen
Színészek: Choi Min-sik, Daniel Day-Lewis, Glenn Close, Javier Bardem, Kevin Spacey, Meryl Streep, Nicole Kidman, Tilda Swinton
Műfajok: akciófilm, animáció, dráma, életrajzi film, horror, krimi, thriller, történelmi film, vígjáték
Országok: amerikai, angol, argentin, dán, dél-koreai, francia, holland, magyar, mexikói, olasz, spanyol, svéd

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1977
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Easter Parade
Húsvéti parádé
4 2023-01-17 3,8
(31)
Hello, Dolly!
 
3 2023-01-15 3,6
(95)
Anchors Aweigh
Horgonyt fel!
4 2023-01-14 3,8
(31)
Singin' in the Rain
Ének az esőben
4 2023-01-14 4,4
(403)
Home Alone 2: Lost in New York
Reszkessetek, betörők! 2.: Elveszve New Yorkban
3 2022-12-27 3,4
(1162)
El laberinto del fauno
A faun labirintusa
3 2022-12-13 4,3
(1323)
The Black Phone
Fekete telefon
3 2022-12-13 3,3
(155)
Fresh
 
4 2022-12-13 3,6
(102)
976-EVIL
976 - A Sátán hívószáma
2 2022-12-13 2,6
(31)
Stan Helsing
Nincs Helsing - Rémes film
2 2022-12-13 1,7
(57)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2022-12-13 15:32:20 Barbarian (2022) / Barbár DevilTakeU (3) #21

Én mindig is az IMDb-t néztem,ott azért idővel (a nagyon ritka kivételektől eltekintve) minden film a méltó helyére kerül. Néha ránézek a Metascore számokra is,de nekem az átlagnézők értékítélete (hogy úgy mondjam a nagy tömegé) a mérvadó,ráadásul nincs kőbe vésve,pont mint itt, állandóan mozgásban van a nézőszám,azaz a szavazatok emelkedésével,egy kritikusi pont meg véges,ami ma pld. 7.0,az 10 év múlva is annyi lesz. Megnézik negyvenen,lepontozzák,kijön az átlaga, és marad úgy - amivel nem lenne akkora baj,csakhogy itt van pont a Barbár esete,vannak filmek amik vagy aktualitásukat vesztik,vagy egyszerűen nagyon rosszul öregednek (Hitchcock filmjein egyszerűen elalszom..),mindegy,nem ragozom. :)

Anno még tékás koromban gyakran játszottunk olyat,hogy egy random filmet megnéztünk haverral/haverokkal hol együtt,hol egyszerre elindítva,majd bemondtuk A számot,azaz betippeltük hogy mennyin állhat. Meglepően sokszor lőttünk nemhogy a környékére ,hanem egyenesen telibe. Tudom,ez nem jelent semmit,de Metascore ill. Metacritic számot én még az életben nem találtam el.

előzmény: Ubul (#20)

2022-12-13 14:56:24 [Foci VB 2022] DevilTakeU #299

Azért ivós játékot ne tervezz be Hajdú B. "hozzáteszem/tegyük azt hozzá" Pista közvetítései alá,pár éve egy üveg Captain Morgan rum a 80. percre elfogyott (3 főre). :D A másik kedvencem tőle a még csak nem is létező középütt - zseniális. Sajnálom hogy már jobbára rutinból nyomja le a meccseket,a neveket szinte folyamatosan bakizza,plusz nem tudom miért,de néha elkezd dünnyögni,alig érteni amit mond.

előzmény: budaik (#295)

Dögunalom. Öt év múlva ebből a filmből csupán Ethan Hawke hangulatra változó maszkjára fogunk emlékezni... már ha egyáltalán.

5/10

2022-12-13 12:19:18 Don't Breathe (2016) / Vaksötét DevilTakeU (1) #31

Ez a film olyan mérhetetlenül ostoba, hogy egyetlen extra karaktert nem érdemel (nemhogy folytatást... kösz, Hollywood).

1.5/10

2022-12-13 12:13:12 Barbarian (2022) / Barbár DevilTakeU (3) #19

Köszönöm a válaszokat.

Nálam - és ahogy olvasom,sokaknál - az utolsó 25-30 perc értelmetlensége (és butaságai) vágják tönkre az addigi remek élményt. Hiába tetszett nagyon sok embernek, IMDb-n is folyamatosan zuhan,7.6-on is volt stabilan,de már csak 7.1-en áll,azaz egyre többen látják a hibáit (vagy csak egyre többen gondolkodnak el rajta - vicces hogy a Vaksötét is pont ugyanennyin áll már csak,szintén 7.6-ról,és bizony azt is kikiáltották az Év meglepetésének jópáran).

Nem vitázom,annak csak örülök ha neked tetszett, komolyan, ám van amikor nem lehet bizonyos dolgok felett elsiklani (mondom,nekem is masszívan 4 csillagos volt a már említett utolsó etapig). Ott az Ómen - Damien az antikrisztus,elfogadom,nézem tovább,élvezem. Barbár: van egy belülről nem nyitható ajtó,amit a banya rendszeresen nyitogat,egy emberi test fejjel előre zuhan hat emeletet a betonra,majd 25 másodperc múlva feláll 2 csepp vérrel a homlokán,ezekre nem magyarázat a beltenyészet,nincs olyan hogy törhetetlen nyak vagy éppen koponya. A ház előtt van egy cirka 15 milliós autó, de azért a rendőrök lepattintják a csajt (akinek amúgy az összes holmija odabent van,simán tudná igazolni az Airb'n'b-s kontaktja,de akár az állásinterjúztatós csaj is). Olyan nem létezik hogy valakinek nem hiszek,mert csak, erre a rendőr csak annyit mond: hölgyem,csak egy betört ablakot látok... aha,és az nem tűnt fel a hígagyúnak hogy a szilánkok kívül vannak?? Akkor csak bentről jöhetett ki valaki,nem?

A színész tagnak van egy háza,amit egyszer valakitől,nyilván papírok és tervrajz alapján megvett, ám van alatta egy komplett pincerendszer fűtéssel (!) és árammal (!!), de nem tud róla? Sem ő,sem senki más? A nyomorék erőszakoló fószert ki gondozza? Min él,anyatejen? Honnan van víz,gyógyszer, eleve wc,papír,ésatöbbi? Koronás vagyok éppen, higgy nekem, napi 3-4 liter folyadék röhögve lemegy, egyebekről - tea,meleg leves,gyógyszerek - nem is beszélve... a Vaksötét is pont a hasonlók miatt übergagyi a szememben,egy nézhetetlen ostoba szemét,mert kb. 20 másodperc alatt megbukik az egy bizonyos alapötletre felhúzott sztori.

Sajnos ezek butaságok,de ahogy látom,nem igazán egyezik az ízlésünk,nálad a Fresh 3 pontos,nálam bőven 4. Nincs ezzel gond.

előzmény: fempolip (#18)

2022-12-13 11:40:51 Fresh (2022) DevilTakeU (4) #12

Hú de finom kis film volt ez, mind a tíz ujjamat megnyaltam utána. :P A hangulata kellemesen zavarbaejtő. A fényképezés helyenként kifejezetten okos, sőt bátor, a remek zeneválasztás előtt szintén le a kalappal. Főleg Sebastian Stan játéka tetszett, egy előzményfilmet nagyon megnéznék vele. A négyest bőven megérdemli,bár - a tegnap látott Barbárhoz hasonlóan - azért szintén nem hibátlan darab.

Nagyon hosszú a felvezetés,értem hogy tényleg meg kellett ismernünk Noa-t, Steve-et, illetve kettejük valóban különleges kapcsolatát,sok dolognak lesz később jelentősége, de azért vagy tíz-tizenöt percet lehetett volna nyesni belőle, így a majd' 120 perc kissé soknak érződik, a feszes (és meglepően tömör) végjáték ellenére is.

Sokat gondolkodtam azon hogy vajon butaság volt-e amin Steve végül elbukott, nevezetesen hogy ismét be akarta fűzni Noa-t,mintegy végleg magához láncolva,akár élete új társaként,de szerintem nem. Azt ugyan csak sejthetjük hogy az amputált lábú felesége is egykor az áldozata volt, így viszont jogos hogy bepróbálkozott,egyszer már bejött-alapon - plusz ugye nagyon fontos,hogy senkivel sem feküdt le a lányok közül a randik alatt, csak Noával, többször is mondja neki hogy ő különleges a számára. Így viszont adom hogy a lány tettetett érdeklődését bevette, ruhát vitt neki,vacsiztatta, hogy aztán az a bizonyos derék alatti harapás megtörténjen,pontosabb - nézői szempontból - megtörténhessen.

Molly,a fekete lány pontosan tudja hogy Steve házas, eleve a becses nej ütötte le őt a "családlátogatásos" résznél, ennek tükrében viszont kissé hülyén jön ki a végjáték. Ugye hárman legyakják Steve-et,majd megkönnyebbülve közli a többiekkel, ennyi, kész,megúszták, most már vége van. Na de mégis miért,mire számított? Tudta hogy az asszony is "beavatott",plusz egy ilyet ki a fene hagyna annyiban? Persze az nem volt benne a pakliban hogy az asszony is éppen akkor ott kódorog a kertvárosi házikó helyett,de akkor is,legalább a telefonjáért visszakavirnyáló Noa-nak szólhatott volna hogy vigyázzon,Steve-nek társa van, úgyhogy legyen óvatos ha meglát egy vékony,kicsit bicegő szőke p*csát.

Nekem nagyon bejött, soha rosszabbat a témában.

7/10

2022-12-12 17:36:25 The Guest (2014) DevilTakeU (2) #17

Hú de mennyire nem erre számítottam. O.O

Az olvasottak alapján gondoltam én mindenre,valami jó kis bőr alá kúszó,inverz home-invasion horrorra, a házamban-az-ellenségem-szerű, az adott családot bizonyos okok miatt okosan beterrorizáló őrül(e)tre - erre kaptam egy akciófilmet. Egy minimális feszkó úgy-ahogy volt a sztori elején,meg Dan Stevens vagy háromszor nagyon csúnyán nézett csúnyán,illetve bevallom, a MILF anyuci megkéselésén azért felszaladt a szemöldököm,ám a katonai rendészet-vonal indulásakor már esett is az érdeklődésem,és aztán pont az is kerekedett ki az egészből,amit megtippeltem titkos katonai projekt, szökött labilis alany - jajjdeeredeti.

Lance Reddick rettenetesen rossz színész (pedig a Horizon mindkét részét platináztam Playstationön,anno mégse tűnt fel ennyire, úgy látszik oda elég volt a tudása,akárcsak a John Wick filmek portásaként), és elképesztő hogy leírom,de totál hidegen hagyott a zene,azért a 80's synth-wave/electronic vonalon sokkal markánsabb dalokkal is operálhatott volna Wingard, gondolom jogi okok,ill. anyagiak miatt alakult így (jó,azért egy Perturbatort így is kaptunk). A végjáték inkább megmosolyogtató volt és súlytalan,a legutolsó "What the Fuck"-jelenetről meg inkább ne is beszéljünk.

Kár érte.

4/10

2022-12-12 17:01:43 Barbarian (2022) / Barbár DevilTakeU (3) #16

Annyira jó lett volna, ha jó lett volna. Sőt, tulajdonképpen tetszett, de hogy hivatalosan is ez lenne az év (vagy akármelyik másik másik év) horrorszenzációja? Már maga a felvetés is, vajon minek, egyben kinek-kiknek a kritikája? A bőséges de satnya termésé, a(z egyre képzetlenebb,ám annál lelkesebben pötyögő) twitterítész "énmárláttam"-huszároké, a lassan atomjaira bomlasztott nézői (hovatovább rajongói) elvárásoké, esetleg mindez együtt? Bár tudnám.

Én a Barbarian elé nulla előtudással ültem le, hatalmas elvárásokkal (naná!), szabályosan akartam hogy pofáncsapjon - ami aztán végülis összejött neki, csak nem a megfelelő előjellel. Sajnos.

A kb. 40 perces felvezetés pazar volt, nagyon tetszett, a meglepően messziről indító Justin Long-szegmens meg még talán annál is jobban (bár a legvégén, a "cumisüveg jelenet" alatt-után azért megrezgett a léc), hogy aztán jöjjön egy mindent is konteksztusba helyező, stílusában és hangulatában az eddigiekre rálicitáló flashback-rész, na nekem addig tartott az "erős 8-as" érzés. És akkor volt hátra még vagy 25-30 perc. :(

Nem azt sajnálom hogy arra ment ki a játék amire, még talán kellően hátborzongatónak is mondanám a sztorit, ám sok dolog tekintetében lógva hagytak a magyarázattal. Fogadjuk el,találjuk ki. Köszi. Lentebb megfogalmazódott "pár" igen észszerű kérdés, gondolat, a kollégák meglátásait nem ismételném el - tetézni meg nem akarom -, ezeket egy író (rendező, producer, asszisztens, kávésfiú,akárki) vajon miért nem teszi fel magának?? Hasonló illogikátlan-megmagyarázhatatlan baromságokon bukott el nálam a Vaksötét (hú de gyűlülöm azt a filmet), a Quiet Place, és érdekes módon mindketten kasszát robbantottak a piacon.

Tényleg fura a közízlés. O.o

6/10

2022-12-12 15:50:15 Barbarian (2022) / Barbár DevilTakeU (3) #15

Bocs,de nem tudom szó nélkül hagyni a kommented.


"70-es 80-as évek olasz vonal" - miért is? Ha szerinted "sztori szempontjából" igen,kifejtenéd?

"a szörnyek vitték a prímet" + "szenzációsan néztek ki - milyen szörnyek?? Ugye az megvan hogy 1 db, sorozatos vérfertőzések következtében eltorzult emberi lény a bestia? A szenzációs kinézetről meg: ajánlom a cirka 30 évvel ezelőtti (betiltott) X-Akták epizódot... igen,azt a bizonyos A falka címűt (ha jól rémlik,akkor 4. évad 1 rész talán). Már ott és akkor jobb,hatásosabb volt a megvalósítás,az általad is említett Wrong Turn-szériában meg minimum ugyanez,és az is legalább 20 éves.

"nem egydimenziós véglényként" - dehogynem,sőt pont ez volt a karakter lényege.

Mintha nem is ugyanazt a filmet láttuk volna. :-/

előzmény: fempolip (#13)

Ez valami rettenet... O.O

2/10

Összes komment...