DevilTakeU

Tapasztalat: 2983 film
Kompetencia: 21 film
Súly: 3508
Regisztráció: 2019. július 27. (1 év, 8 hónap)
Kedvencnek jelölték: 13 user

Bemutatkozás

Életrajz: Születtem fiatalon,szinte még mint csecsemő...

Kedvencek

Rendezők: Alejandro Amenábar, Bong Joon-ho, Jean-Pierre Jeunet, Park Chan-wook / Chan-wook Park, Paul Thomas Anderson, Wes Anderson, Woody Allen
Színészek: Choi Min-sik, Daniel Day-Lewis, Glenn Close, Javier Bardem, Kevin Spacey, Meryl Streep, Nicole Kidman, Tilda Swinton
Műfajok: akciófilm, animáció, dráma, életrajzi film, horror, krimi, thriller, történelmi film, vígjáték
Országok: amerikai, angol, argentin, dán, dél-koreai, francia, holland, magyar, mexikói, olasz, spanyol, svéd

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1977
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Choyonghan kajok
A csendes család
4 2021-04-08 3,9
(43)
Veronica Guerin
Lapzárta: Veronica Guerin története
3 2021-04-08 3,4
(69)
Silent Night, Deadly Night Part 2
 
2 2021-04-05 2,3
(15)
Oculus
 
3 2021-04-05 3,3
(217)
The Dark Side of the Moon
A hold sötét oldala
1 2021-04-05 2,5
(22)
Comforting Skin
Érzékeny bőr
2 2021-04-05 ?
(5)
Dr. Giggles
Dr. Téboly
2 2021-04-05 3,0
(42)
Ghoulies
Vérszomjas szörnyecskék
1 2021-04-05 2,3
(23)
Bubba Ho-tep
 
1 2021-04-05 3,9
(88)
Dèmoni
Démonok
2 2021-04-05 3,4
(113)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2021-04-06 09:41:21 Dèmoni (1985) / Démonok DevilTakeU (2) #23

Hibáztam,valóban ki kellett volna fejtenem hogy mire is gondolok,mintegy kapaszkodót adva az esetleges cáfolatoknak. Tudom hogy a Démonok bizonyos körökben kultfilm,ahogy az olasz horror is,a giallo is sokaknak egy szerelem,egy életérzés. Érdekességképpen üsd be IMDb-n hogy Démonok,majd görgess lejjebb a hasonló filmek ajánlóhoz,egyik sincs 6 pont alatt,klikkelj a pld. Zombik városára - ugyanez,A temetőre épült ház - ugyanez,stb. Csak arra akarok kilyukadni,hogy mindig is lesz egy masszív rajongótábora ezeknek a filmeknek,amivel persze nincs semmi baj - de ettől még nem kell hogy mindenkinek (jelen esetben nekem) tetszenek. A Démonokban látottak egyáltalán nem nyűgöztek le,ha meg azt nézem hogy 1985-ös,pláne nem.

Nekem ez az egész szubzsáner,Fulci,Argento,Bava,Deodato stb. munkásságának jelentős része kimaradt,hiába vagyok - többek között - horror rajongó IS,ráadásul pld. a giallo számtalan általam is kedvelt film (Klute,Alibi test,Elemi ösztön,Laura Mars szemei..) ihletője,maga ez a misztikus-thriller-horror vonal pedig erősen merít Agatha Christie,Edgar Allan Poe,Ellery Queen,Raymond Chandler munkásságából,akiket meg kifejezetten kedvelek,és vagy 30 éve olvasok.

Na sok a felvezetés,kezdem. A történet egyáltalán nem fogott meg,a végére kifejezetten zavart a sok misztikus maszlag a maszkkal. A karakterek roppant bénák is,buták is voltak,egyikükért sem tudtam izgulni - a színészi játék-témát nagyon határozottan szeretném kerülni,kb. a Péntek 13. bármelyik áldozatként szerződtetett tökalsója dimenziókkal jobb,nos lehet hogy velem van a baj,engem ez nem szórakoztatott. A zene helyenként oké volt,még a gore is talán,a trükkök azonban a fejfogós kategória (a silány vágással egyetemben), maradjunk annyiban,én nem lettem a műfaj rajongója.

Kieg: soha nem értettem ezt a "kötelezően szeretnivaló" státuszt,de semmivel kapcsolatban. Csak egy példa: engem Hitchcock a Psycho kivételével baromi későn,úgy a 30-as éveim közepén talált meg. Értem én hogy ki ő,meg a munkássága előtt is meghajlok,de mai szemmel mondjuk a Hátsó ablak-ot rommá untam. A megvalósítása lehet hogy forradalmi volt akkor,nekem 2019-ben valahogy fura,kevés,egyáltalán nem rántott be. A Madarak dettó,még csak nem is izgalmas - mert ma én azon már nem tudok izgulni. Most akkor írjam hogy hú,10 pont,klasszikus,stb.?

Az Aranypolgáros-sznobos megjegyzésed a te dolgod,az hogy kit mi szórakoztat,kismillió dologtól függ(het),szerintem ilyesmibe felesleges belemenni.

Illetve még annyi jutott eszembe,hogy lehet,eleve én nem vagyok kompatibilis ezzel a stílussal,magával az eltúlzott megvalósítással. A The Thing nagy kedvencem,ott nem zavar a vér-és bél,a lények,a gore-faktor,de a szintén kult Hullajó-t egyszerűen ki nem állhatom. :)

előzmény: Mario Brothers (#17)

Nincsenek rá szavak.

Az A bolygó neve: Halál,a Mélység titka,a Leviathan után (vagy ha úgy tetszik,az Alien³ előtt két évvel) készült A hold sötét oldala mintha legalább 20 évvel lenne lemaradva az említettektől - minden tekintetben. A története valami akkora baromság,amihez hasonlót még nagyítóval is nehezen találni a műfajban,leírom a nagy csattanót,hátha megmozgatja valakinek a fantáziáját:

tehát kiderül,hogy a főszerepet játszó anyaűrhajónk,ahol a mindenféle csúnyaságok történnek egy idegen űrsiklóról beimportált,halottnak hitt ember lény személyében,légvonalban ! hajszálpontosan a Bermuda-háromszög felett tartózkodik,az elmúlt évszázadokban elveszett repülő,hajó-és egyéb roncsok pedig a - dobpergés - Holdra kerültek!

Mindenkinek jó szórakozást,aki a fenti sorok után már veti is rá magát erre a páratlan gyöngyszemre - én addig zokogok tovább dolgozószobám egyik csendes kis sarkában.

Mert megérdemlem.

1/10

Nagyon gyenge film,ráadásul akár plágiumper is lehetett volna belőle (tényleg,miért nem lett?),mivel az X-Akták egyik epizódja szintén erről szól (beszélő tetoválás,mely a gazdatestet irányítja). A főszereplő lányban semmi sincs,szegény se nem dekoratív,se nem jó színésznő. A játékidő 45 percben teljesen jó volt annak idején,másfél órában rettenetes. A plakát is érthetetlen,a lány bőrére felvitt minta köszönőviszonyban sincs az ábrázolt koponyával.

Nyugodtan kihagyható. De tényleg.

3/10

2021-04-05 17:33:02 Dèmoni (1985) / Démonok DevilTakeU (2) #16

Uramisten,ez mi volt ez? O.O

Oké,elhiszem hogy 80-as évek,Olaszország,Dario Argento Presents,meg rajongások ezerrel,úgyhogy inkább nem írok semmit.

?/10

Kár érte,egy kicsit (jóval) átgondoltabb forgatókönyvvel,több,és picit bátrabb (véresebb) henteléssel ez egy simán az első Sikoly-hoz méltó alkotás lehetett volna. Szívem szerint még így is 3.5 csillagot dobnék rá,de olyan nincs - a négyeshez viszont azért több kell. Mindenképpen érdemes egy nézésre,horrort azonban ne várjon senki,ez egy szimpla tinikrimi.

6/10

2021-04-05 14:52:34 Undead (2003) / Zombik városa DevilTakeU (2) #1

Ez a "film" a Spierig tesóktól a későbbi Daybreakers és Predestination ismeretében szégyen - a még későbbi Winchester a Jigsaw ismeretében azonban tökéletesen illeszkedik az életműbe. A nagy kérdés,hogy a srácok melyik arca az igazi,a két remek Ethan Hawke-mozi,vagy a futottak még... kategória.

Kerülendő.

3/10

...mint sajtreszelővel rejszolni.

1/10

Szó se róla,az elavult trükkök (na meg a borzalmas akkori divat) miatt ráférne egy remake,elvégre már több mit 30 éves darab,ám a mai napig meglepően szórakoztató. A múmiás főleg Slater és Buscemi miatt poén,és a csattanója is remek,igazi mini Mesék a kriptából-epizód,a macskás azért inkább megmosolyogtató,a vízköpős viszont baromi jó. Maga a kerettörténet viszont tényleg csak azért van hogy legyen valami fel-illetve átvezetés a részek között,nagyon kis esetlen az egész,az üveggolyós szökés meg jobban illene egy Tom&Jerry epizódba (sőt lehet hogy onnan nyúlták).

A pontozás az egyes részekre nagyjából 3,2,illetve 4 (reálisan 3.5 lenne) csillag - a műfaj szerelemeseinek erősen ajánlott.

6/10

2021-04-05 10:10:39 Nurse 3-D (2013) DevilTakeU (2) #1

Fájdalmasan rossz film,még Paz de la Huerta néhány alkalommal megvillantott bájai ellenére sem tudom jó szívvel ajánlani senkinek. Zavaros történet,semmitmondó párbeszédek,céltalan jelenetek - summázva ennyi.

3/10

2021-04-05 10:00:56 [Melyik a kedvenc sitcomod?] DevilTakeU #34

Nem kötözködés,de nem igazán értem,szerintem a Waczak szálló nem a klaszikus értelemben vett sitcom - vagy ha igen,akkor viszont masszívan hiányzik a listáról a Csengetett mylord?,a Halló,halló,az Igenis,miniszter úr,a Fekete vipera,a Majd a komornyik... -,az animációk meg végképp nem számítanak annak.

Összes komment...