DevilTakeU

Tapasztalat: 3131 film
Kompetencia: 10 film
Súly: 3381
Regisztráció: 2019. július 27. (4 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 15 user

Bemutatkozás

Életrajz: Születtem fiatalon,szinte még mint csecsemő...

Kedvencek

Rendezők: Alejandro Amenábar, Bong Joon-ho, Jean-Pierre Jeunet, Park Chan-wook, Paul Thomas Anderson, Wes Anderson, Woody Allen
Színészek: Choi Min-sik, Daniel Day-Lewis, Glenn Close, Javier Bardem, Kevin Spacey, Meryl Streep, Nicole Kidman, Tilda Swinton
Műfajok: akciófilm, animáció, dráma, életrajzi film, horror, krimi, thriller, történelmi film, vígjáték
Országok: amerikai, angol, argentin, dán, dél-koreai, francia, holland, magyar, mexikói, olasz, spanyol, svéd

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1977
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Dune: Part Two
Dűne: Második rész
4 2024-03-01 4,3
(177)
Remember the Time
 
4 2024-02-04 3,5
(27)
Chain Reaction
Láncreakció
2 2024-02-03 2,7
(294)
Lift
Légi csibészek
3 2024-01-13 2,4
(38)
Ku bei
The Sadness
1 2023-11-08 3,1
(39)
A Haunting in Venice
Szeánsz Velencében
3 2023-09-24 3,2
(191)
Indiana Jones and the Dial of Destiny
Indiana Jones és a sors tárcsája
2 2023-08-30 3,1
(252)
The Flash
Flash - A Villám
4 2023-07-19 2,9
(170)
Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
3 2023-07-13 3,6
(220)
The Out-Laws
Szélhámos rokonok
3 2023-07-08 2,5
(46)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2023-11-08 20:09:44 Ku bei (2021) / The Sadness DevilTakeU (1) #3

Rettenetesen gyenge film, pocsék, "komolyanvehetetlen" kivitelezéssel, mesterkélt, hatásvadász, mindezen igyekezet ellenére valamiért mégsem működő rendezéssel. V.I.C.C. Annyira nem tudott berántani sem a mondvacsinált (értsd: semmilyen) történet, sem a nulla atmoszféra, hogy - bár nem vagyok egy érzéketlen ember, de - a kórházas jelenet közben életem egyik legfinomabb pizzáját toltam be, minden gond nélkül. (Nyugi, azért jóféle chiantit nem ittam rá. :P)

A műfaj elmúlt 20 évének szinte minden darabja jobb, komolyan, ez a túlhájpolt celluloidizé egy 28 nappal később, de még egy Vonat Busanba cipőjét sem köthetné be... aki pedig nem látta már úgy nagyjából a 20. perctől hogy mi lesz Rob Jabbaz filmjének a kifutása (urambocsá' csattanója, lásd a címet...), az tényleg maradjon inkább a vígjátékoknál.

2/10

1. Denzel, nem is kérdés

2. SLJ, Freeman,Whitaker

3. mindenki más (Kaluuya, Elba, Ejiofor, Perrineau...)

A Szeánsz Velencében több tekintetben is az eddigi két Hercule Branagh film felett áll (limitált szereplőgárda, csupán egyetlen - zseniális - helyszín majdnem a teljes játékidő alatt, helyenként már-már horrorba hajló atmoszféra), bár az is igaz hogy ennek a felvonásnak van messze legkevesebb köze Agatha Christie eredeti történetéhez (Poirot-n és Ariadné-n kívül tkp. semmi). Az Expressz jelenlegi értékelése IMDb-n 6.5, a Nílusé 6,3, a Velence most 6.8-on áll, kiváncsi vagyok hogyan fog változni utóbbi megítélése az idővel, bár nem hiszem hogy olyan sokat esne. A stáblistán egy picit elcsodálkoztam, nem is tudtam hogy a film két producere Ridley Scott és Simon Kinberg. O.O (Pedig de... este megnéztük az Orient expresszt, és az Scott Free logóval indul... ez valamiért kiesett.)

Akadnak persze hibái is: a tettes motivációja valahogy nem az igazi, mondhatni bugyuta, a leleplezése is kissé hányaveti, szinte a semmiből érkező, az üggyel összefüggésben lévő egyik halál pedig egyenesen nevetséges. Mindezek ellenére érdemes megnézni, szórakoztató darab, nem dobtam hanyatt magam tőle, de ha az Expresszre és a Nílusra 2-2 pontot adtam, ez minimum 3-at ér (kár hogy nem lehet 3,5-öt adni).

6.5/10

Nagy kérdés a hogyan tovább. Egyrészt mind Branagh, mind a jogutód dédunoka tolná tovább a szekeret, sőt! Poirot egy dolog, de már Mrs. Marple vászonra vitele is terítéken van egy ideje (vajon ki lesz a kotnyeles vénkisasszony, Emma Thompson, Helen Mirren..?), ugyanakkor sajnos az egyik igen jelentős Agatha Christie-szereplővel kapcsolatban NAGYON furcsát húztak a mostani etapban: Ariadné Oliver önző-önös érdekeitől vezérelve konkrétan elárulja, becsapja Poirot-t, nem tudom milyen hatással lesz ez a kettejük kapcsolatára a későbbiekben, félő hogy ez a vonal ennyi volt. Jó lenne tudni hogy ki döntött így és miért tkp. karaktergyilkosság.

2023-07-28 19:30:03 Showgirls (1995) DevilTakeU (3) #35

Dacára?? Éppen azért! :D

előzmény: Doc (#34)

2023-07-19 17:24:11 The Flash (2023) / Flash - A Villám DevilTakeU (4) #17

Vérzik a szívem ezért a filmért.

Már az idejét sem tudom annak hogy mikor lepett meg valami utoljára pozitív értelemben, de Muschiettiéknek sikerült. Nem is tudom hirtelen hogy hol kezdjem... összességében sokkal több a pozitívum, mint a negatívum, ha el tudtok tekinteni a néhány tényleg gyermeteg(ebb) poéntól, illetve a sok megmondóember szerint félkész CGI-tól (hozzáteszem, szerintünk egy bizonyos színész kissé furcsán sikerült arcán kívül semmi kirívó hibát nem vettünk észre), akkor kiválóan fogtok szórakozni.

Az alap képregényes sztori, a The Flashpoint Paradox a saját berkein belül minimum akkora etalon, mint mondjuk a Kraven utolsó vadászata a Pókember, vagy a Gyilkos tréfa a Batman-univerzumban. Klasszikus értelemben vett főgonosz tkp. nincs, Barry a saját maga által, személyes okokból keltett időzavart kell hogy helyrehozza, ám minél többet próbálkozik, annál beláthatatlanabb következményei lesznek a tetteinek (helló pillangó-effektus). Nem spoiler,a trailerek is hangúlyozták: mindezt természetesen nem egyedül teszi, kapunk mellé egy fiatalabb, képességek nélküli, egyetemista Barry-t is (bár az életkoruk közötti különbséget nem feltétlenül sikerült jól ábrázolni,a hosszabb sérón és a több idétlenkedésen/értetlenkedésen kívül), lesznek Denevéremberek (többen mint amire számítanánk), egy darab Supergirl, na meg a meglepetések... minimum két - de inkább több - cameo kifejezetten meglepő, egyben minden rajongónak szívmelengető lesz, lehet, és itt jegyezném meg, hogy van stáblista utáni jelenet is, egy szintén DC-s vendégszereplővel.

Szépen csordogál előre a történet, felesleges sallangok nélkül (jó, az első 10-15 percet azért át kell vészelni, ez tény). A két Barry remekül kiegészíti egymást, Keaton nagyon jó, ám amiért ténylegesen rátettem a négy csillagot, az az utolsó kb. fél óra... ha nagyon hasonlítgatnom kellene valamihez, akkor talán az Amerika Kapitány: Polgárháború repülőteres jelenete vett meg ennyire kilóra, aminek a végén úgy néztem körbe a kis filmnézős fotelomban ülve, hogy hirtelen nem is értettem hogy hol vagyok, idő kellett hogy "visszatérjek" a látottakból, vagy ha úgy tetszik, az átéltekből. A film tulajdonképpeni lezárása, az a bizonyos bolti jelenet pedig azzal a rohadt paradicsomkonzervvel egészen elképesztő: egyszerre megindító, lélekemelő, szívszorító, kinek mi... mi a feleségemmel úgy zokogtunk, mint két karonülő. Nem félek kimondani: nálam ütötte a Galaxis Őrzői 3 összes papírzsepis jelenetét. Az utolsó pár perc már csupán a minicseresznye a torta habján, megfejelve egy kifejezetten meglepő vendéggel... nem tudom hogy ezt hogy hozta össze Muschietti, de óriási ötlet volt, és bizony kellett az a kiszakadó nevetés a legvégén... örök hála érte.

Az hogy a The Flash mára hivatalosan is bukásnak számít, kismillió okra vezethető vissza, már persze Ezra Miller földöntúli idiotizmusán kívül. Van nem is egy jelenet, amibe tudása legjavát tette bele, és az a helyzet, hogy jó. Nemhogy jó, kifejezetten meggyőző. És pont ezért haragszom rá. A tehetsége megvan, ám terápia ide, minden dicsérő szó oda, szerintem egy életre kiírta magát Hollywoodból.

A film az IMDb-n 97K szavazattal még így is 7,1-en áll, a 10 évvel ezelőtti Acélember koppra ugyanennyin van - 790K szavazattal. Lehet hogy nem lesz igazam, de a streaminges "menetelés" még csak most indul, nem lepődnék meg ha olyan 7,3 -7,5 környékére beállna, szerintem zuhanni nem fog... persze ez csak játék a számokkal, de akkor is tény: Muschietti és csapata a DCEU berkein belül top3-as filmet rakott le az asztalra (és akkor ne is menjünk bele a " mi lett volna ha..." litániába).

Ahogy a legelején írtam: vérzik a szívem ezért a filmért. Nem Millerért, nem a Warnerért... a filmért. Sokkal többet érdemelt volna.

7.5/10

Közepes. Nem volt rossz, de rettenetesen túlírt,és valahogy hiányzik belőle az a "könnyedség, fölényesség" ami eddig jellemző volt a csapatra. Pegg bazira megöregedett. Valahogy az egész film nem volt az igazi, a főgonosz meg messze a legsúlytalanabb az egész szériából, nem jött be a keménykedése. Ráadásul volt egy bizonyos jelenet a trailerből - az a bizonyos "fejelfordítós" beszélgetés -, ami benne sincs a kész műben...

A legnagyobb hiba,amit - Kirby & természetesen Atwell nagy rajongójaként azonnal kiszúrtam -: az arccserés jelenetben nem telt kontaktlencsére?? Kirby szeme kék, Atwell szeme barna, amit ráadásul még ki is hangsúlyoz a kamera, azt még elnézem hogy Kittridge a nagy izgalmakban mindezt nem veszi észre (jut eszembe: Dörner György, hol vagy??), de hogy a saját testvére sem??

Nálam még mindig az 5. rész a favorit, most kedvet is kaptam a szériához. Hétvégén dara lesz. :)

6/10

Egyszer nézhető, tkp. aranyos kis akció-vígjáték,ám nem árt tudni hogy sajnos nem 12-es kompatibilis. A néhány fejbe lőtt gengszter látványa még hagyján, inkább a szexmániás bankigazgató csaj szövege és jelenetei voltak kicsit kínosak (még nekünk is). Brosnan nagyon jól hozza saját magát (a Bond-poén zseniális), a feleségét alakító Ellen Barkin viszont a kinézete alapján simán az anyja lehetne inkább, rettenetes, egyben nem kicsit zavaró az agyonbotoxolt feje.

A Modern családból és A munka hősei-ből ismert örökbalek Adam Devine tettei enyhén szólva is megkérdőjelezhetők (a túszmentő akció kellős közepén is ugyanolyan idióta, mint előtte bármikor, pedig akkor már elég nagy a tét, és az idő is szorít), ettől függetlenül szerethető csávó, picit benstilleres beütése van a Fockers-filmekből (Apádra ütök... széria).

Nincs túlhúzva, az akciók tisztességesek,a befejezés pedig kifejezetten aranyos, én örömmel vennék egy folytatást.

6/10

Soha életemben nem ásítottam még egy Marvel filmen 20 perc után - itt megtörtént. Persze voltak érzelmi csúcspontok, pár könnycsepp is, ahogy azt Gunn jóelőre kimatekolta azt illik, ugyanakkor a poénok igen jelentős része vagy egyenesen debil, vagy nem odaillő, vagy - mert ebből is akad szép számmal sajnos - mindkettő. Adam Warlock meg... nincs jobb kifejezés rá, kritikán aluli. Nekem semmivel sem adott sem többet, sem kevesebbet, mint a Hangya 3. Elvoltam vele, de ha lesz második nézés, pár jelenetet (nagyjából 40 percet) tutira átléptetek majd. Ja, és az Evolúció Mestere ismét egy hatalmas kihagyott ziccer (lásd még a Vörös Koponya, Malekith, Ultron, Hela, stb).

6/10

Nem rémlik, sőt, ellenkezőleg. A bemutatása után már két-három héttel lebegtették a folytatását - amire csupán azért emlékszem, mert én kifejezetten utáltam az "új" MK-t.

előzmény: Gergely Gergő (#19)

Mindenhol azt olvasni hogy bukott. Sokba került, és nem hozta az elvártakat, vagyis jelen állás szerint nem lesz folytatása.

előzmény: fempolip (#13)

Összes komment...