captain_b

Tapasztalat: 547 film
Kompetencia: 6 film
Súly: 697
Regisztráció: 2019. június 3. (1 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan, Damien Chazelle, Darren Aronofsky, Denis Villeneuve, Stanley Kubrick
Műfajok: dráma, sci-fi, thriller
Országok: amerikai, dán, francia

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Catwoman
A Macskanő
2 2020-07-13 2,0
(576)
The Skeleton Key
A titkok kulcsa
4 2020-07-07 3,4
(315)
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga
Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története
1 2020-07-04 3,1
(78)
Paul
 
4 2020-07-04 3,6
(613)
Phone Booth
A fülke
3 2020-06-20 3,9
(1087)
The Lost Weekend
Férfiszenvedély
5 2020-06-20 4,5
(250)
Big Fish
Nagy hal
5 2020-06-20 4,2
(1019)
Mars Attacks!
Támad a Mars!
5 2020-06-19 3,3
(915)
Corpse Bride
A halott menyasszony
5 2020-06-19 4,0
(922)
Dark Shadows
Éjsötét árnyék
3 2020-06-19 3,0
(508)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nekem abszolút pozitív csalódàs volt! Föleg az itteni kommentek utàn. Pont annyira kellemesen komolyanvehetetlen, hogy ne lehessen neki szerintem felróni a lent említett temetös jelenetet pl., a csavarok meg nem a legeredetibbek talàn, de a helyükön vannak. A kèt csajt imàdom, Blake Lively szimplàn lèlegzetelàllító (azt hiszem ezèrt esett erre a filmre a vàlasztàs ma... Meg mert èreztem, hogy egy limonàdèbb hangulatra lennèk most vevö), nekem Anna Kendrick se volt túl sok, jókat nevettem rajta.
Tipikusan az a film amit úgy hirdethetnek a müsorajànlókban, hogy "könnyed esti izgalom es szórakozàs", ès ezt tökèletesen hozza is.

Majdnem 4-est adtam, mert az első felénél nagyon kevésnek tűnt a 2.9. Ahogy előttem már többen megjegyezték, egy elég érdekes ötlet nem túl jó, de (pl. engem maga az alapszitu pont be tudott vonni annyira, hogy úgy éreztem;) nem is rossz megvalósítása.
Aztán onnantól, hogy a szőke csaj átvette az irányítást nekem is eléggé elromlott, amit szerintem üzenni akart ezzel azt nagyon didaktikusan tette, és személy szerint baromira nem is értek vele egyet, (ahogy látom itt, mások se :) ) így csak csalódottan fintorogva tudtam tudomásul venni, hogy ide fut ki.
A tanárával való viszonyt nem is említve. Valamint végig zavart mennyire véresen komolyan veszik az egészet (ahogy teátrálisan ki akart vonulni az elején, plusz a sértődések...), viszont azt remekül ellenpontozta a "steril" srác trollkodó megoldása saját magának, az kicsit visszahozta a végét. :D

2020-02-02 20:40:30 [Tévésorozatok] captain_b #3768

Abszolút így gondolom én is. Remélem felér hozzá az alkotók új sorozata, az Undone (szintén elég jókat írnak róla egyébként), én amint kicsit kijebb kerültem érzelmileg az utolsó BoJack részek hatása alól, ezzel folytatom. :)

előzmény: Rorschach (#3764)

Én is nagyon furcsállom itt mennyire népszerűtlen, nekem ez az egyik kedvenc filmem. :D A legszórakoztatóbb dolog, ami a képernyőmön volt, valaha. Ehhez persze az kell, hogy az én humorommal nagyon rezonál minden esetlen félmondat (tényleg, minden sorát imádom :D), Michael Cera esetlensége, a szuper-gagyi képregényes effektek.
A képregényt mondjuk nem olvastam, de ezt nagyon rövid időn belül pótlom.

Én egyébként nem vagyok benne biztos, hogy elfogult a férfi javára:

A jelen időben, ahol kezdődik a film ő szenved sokkal jobban (bár az elején nekem nagyon tetszett Johansson fel-fel törő zokogása is, amikor senki sem látja, ez valamennyire ellensúlyozta, hogy ő "vígabban" volt el a procedúrával), ő az aki mintha kevésbé akarná az egészet, és tényleg vele van sokkal jobban kiszúrva. Első ránézésre. Mert aztán kiderül, hogy ezeket a kiszúrásokat ő a házasságuk alatt művelte, és végeredményben ezért vannak ott ahol. Még meg is csalta, még az egy éves LA-i állást sem fogadta el, ésatöbbi. Így a nagyobb képet nézve, nem érzem úgy, hogy a (leendő ex)férj oldalára elfogult. Bár lehet ez már inkább szubjektív mint objektív, hogy ki mennyire érzi súlyosnak egy-egy oldal bűnlajstromát.

előzmény: St4nt0N (#7)

Nagyon jó atmoszféra (urambocsá' fíling) uralja ezt az izgalmas krimit, számomra ez volt ami felhúzta ötösre, mert tényleg megérdemli. Annak ellenére, hogy a sztori inkább vicces-szürreális, mint csavaros-"okos", szerintem.

Kissé buta off kérdés:
Annyira hihetetlenül logikátlanul reagált mindenki mindenre. :D Florence egyből valami nagyon erőltetett, rossz következtetést von le, a kislány odaadása is teljesen érthetetlen számomra, mintha nem egy önálló szereplő lenne kb.. ez szerintetek reálisan (gondolom ezesetben is eltúlozva) volt ábrázolva? Ebben az évtizedben-városban-élethelyzetben az emberek így reagálhattak hasonló szituációkra, vagy az már bőven csak eszköz volt a rendező kezében, hogy létrehozza ezt a hangulatot?

A legjobb film, amit idén láttam. Mindkét főszereplő alakítása zseniális!
A kérlelhetetlen realitása annak, ahogy belecsúsznak ebbe az örvénybe, pedig egy percig sem kételkedhetsz abban, hogy itt tényleg mindenki jót akar. Nem csak magának és a gyereknek, de valójában még a másiknak is. Nagyon furcsa, tehetetlen érzés, ahogy a legnagyobb jószándék ellenére sincs más út, mint amit vászonra vitt a rendező. Minden annyira logikus, annyira nem hibás senki és egyben mindenki az... sokat ad ez a film, sokáig veled marad, lesz miről beszélni vele kapcsolatban itt is szerintem.
Most még friss az élmény, és igazán csak biztatni tudok mindenkit, hogy irány a mozi! (Vagy jövő hét végétől a Netflix. :) )

2019-11-20 10:19:25 Turist (2014) / Lavina captain_b (5) #70

Rendkívül gondolatébresztő filmnek tartom, bennem legalábbis egy egész lavinát (bocsánatbocsánatbocsánat) indított el, és a legjobban talán somogyireka #16 kommentjét érzem át. Nekem félelmetesebb, ahogy leélik az egész életüket ezekben a pózokban, és igenis frusztrációban (Ahogy neki esett a "kalandor" nőnek a rövid párbeszédük alatt, abban én azt látom, hogy maga előtt is próbálja tagadni, hogy ezt így is lehet. Hogy ne sérüljön az általa ismert kép egy párkapcsolatról, családegységről.)

A végét én egyáltalán nem látom happy end-nek. A csúcsjelenet egyértelműen Tomas kontrollálatlan zokogása, ahogy oda veti, hogy valójában ő is áldozat, és neki kell ezzel együtt élnie (és ez mennyire igaz, mégha valakinek ez bicskanyitogatónak is hathat.), egészen zseniális.
Innentől jön számomra a "züllés": amikor a gyerekek is együtt zokognak vele, majd odarángatják Anyut is egy nagy ölelésre, ott ő bizony rájön, hogy ezt a legjobban a kicsik fogják megsínyleni, és ebből a lehetetlen helyzetből egy kényszeredett megbocsátás az egyetlen kiút. Ezért a nagy összeborulás, ezért tetteti, hogy bajban van, az egész egy színjáték a gyerekeknek. Maga a jelenet (ahogy lehozza Apu karban, majd mosolyogva leporolják magukat "megcsináltuk!") egyébként csak ebben az egy értelmezésben értékelhető számomra. Ha ezt komolyan gondolta Östlund, hogy itt egy megmentés meg befejezett vezeklés van, az elég... gagyi. :) A legvégén, ahogy mind a négyen, határozottan és egységben haladnak előre a kamera felé, az egy hatalmas ál-happyend. Mert itt anyuka úgy döntött, nem néz szembe ezekkel a dolgokkal, hanem elfelejtik, visszamennek a kényelmes életükbe, minden marad a régiben. Hurrá!
Amikor Tomas nem tesz semmit a buszos jelenetben sem, ugyan olyan teszetosza, majd a végén a Szakállas Óriásnak adja a gyereket az anya, (plusz a dohányzós rész) abban és semmilyen önelfogadést, sallanoktól mentességet nem látok, hanem hogy nem változott semmi, és ez Apunak baromi kényelmes, a gyerekek majd elfelejtik, Anyunak meg nem kell szembenéznie semmivel, oszt' majd valami lesz.

Nagyon szép film, vizuálisan pláne.
Sokan hatásvadásznak tartják az utolsó pár percet, engem lerúgott a székről és nagyon sokat tett hozzá pozitív értelemben, pedig addig is remek volt.

Nem tűnik parasztvakításnak/propagandának. Addig rendben, hogy egy szemszögből van ábrázolva, de pont a másik fél felé ébreszt együttérzést; persze ez nem ugyan az, mintha az igazságukat is ábrázolná, de szerintem ez a film nem erről szólt. Valamint nagyon is el tudom képzelni, hogy az átlagember, aki így csöppen bele ezekbe a szörnyű dolgokba mint a rendező, tényleg így látja, és tényleg beindulnak az elme önvédelmi mechanizmusai.
Persze, szerencsére, sok fogalmam erről nem lehet.

Régóta "halogattam", így most, hogy újra adják moziban, úgy éreztem eljött az én időm.
És milyen jól éreztem... Nagyon ritkán látok ennyire tökéletes filmet, teljesen a hatása alatt vagyok napok óta. Abban egyet értek a #67-es kommenttel, hogy az utolsó félóra valahogy nekem kevésbé hatásos, mint az odáig vezető út, félhomályból kikandikáló Brando ide vagy oda, de addig egyszerűen hihetetlen (és elképesztő operatőri munkával alátámasztott), éjsötét merülés a tébolyba.

A Final Cut verzióban sokat emlegetett francia ültetvényes jelenet egyáltalán nem sok, nagyon hangsúlyos és fontos dolgokat mondanak ki.

Vajon mi maradt ki ebből a DC-hez képest? Rövidebbnek gondolom a francia jelenetet (itt sokan írtátok, hogy túl hosszú a 25p, és bár az időérzékem ilyenkor sokszor megcsal, de szerintem nem volt annyi), plusz a Playboy nyuszik második jelenete biztosan. Azt hiszem érdemes ránéznem a DC-re is. :)

Összes komment...