captain_b

Tapasztalat: 633 film
Kompetencia: 17 film
Súly: 1058
Regisztráció: 2019. június 3. (1 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan, Damien Chazelle, Darren Aronofsky, Denis Villeneuve, Stanley Kubrick
Műfajok: dráma, sci-fi, thriller
Országok: amerikai, dán, francia

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
I Confess
Meggyónom
4 2021-04-08 4,2
(174)
Anyám és más futóbolondok a családból
 
5 2021-04-05 3,8
(143)
Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
Interjú a vámpírral
4 2021-04-04 4,0
(1118)
Scent of a Woman
Egy asszony illata
5 2021-04-02 4,2
(808)
Druk
Még egy kört mindenkinek
4 2021-03-24 4,2
(212)
Surrogates
Hasonmás
3 2021-03-21 2,9
(519)
The Iron Giant
Szuper haver
5 2021-03-19 4,2
(267)
Gondolatok a pincében
Thoughts from the Cellar
4 2021-03-14 3,6
(21)
Soul
Lelki ismeretek
5 2021-03-13 4,2
(122)
The Ninth Gate
A kilencedik kapu
3 2021-02-07 3,2
(577)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Ha belegondolok, mióta várom-halogatom ezt a filmet, és mekkora elvárásokkal ültem le elé végül, kifejezetten csalódás volt. A második fele-utolsó harmad miatt lett négyes, ott el tudott kapni a szereplők, események bája.

Lehet túl fiatal vagyok, hogy átéljem a korszellemet, és túl öreg, hogy a "tiniproblémákat". :) De így nekem olyan valószerűtlen, már-már erőltetett volt néhol a srácok viselkedése, az események alakulása. De azért jól esett az a feel-good befejezés a végén!

Gyengéd, érzékeny, mélyre hatoló film. Stork Natasa játéka pedig egy csoda, el sem tudom képzelni a főszereplőnőt egy fikarcnyit sem másképpen. Így tökéletes. Ami miatt egyenlőre 4-es (de biztos nem utoljára láttam, ki tudja hogyan alakul az osztályzat), az a vége, a megoldás. Nekem nagyon tetszett volna, ha maradunk ezen a miszitkus szerelem vonalon, és nem az derül ki, hogy egy sima "átverés"-ből lábadoztunk végig. Olyan szépen felépült efelé a film.

Annak az esetnek a tipikus példája ez a film számomra, amikor a közepére kb. eldöntöttem, hogy ez egy "meh", túl lassú, eseménytelen (lehet, csak az adott pillanatban nem ilyesmire voltam vevő), de a végére azért egészen ráhangolódtam és volt valami szépsége ami csak-csak elragadott. :) Úgyhogy felkerekítettem négyesre, és egy alapvetően pozitív összbenyomással álltam fel, amihez persze nagyban hozzájárult Perlman prof gyönyörű beszéde a fiához.

Aztán most, kb. 2 héttel később, sokadszorra jut eszembe a film, gondolkozok el (vagy inkább merülök bele gondolatban) 1-1 jelentén, valahogy leülepedett, letisztult az egész. Rengeteg jelenet van, amire csak szeretek visszagondolni, és meghatódottsággal, valami igazinak gondolt szép érzéssel tölt el. Úgyhogy, visszajöttem, adtam rá egy 5-öst, és még hangot is adok ennek a folyamatnak, hátha valaki más is "járt így". :)

Nekem abszolút pozitív csalódàs volt! Föleg az itteni kommentek utàn. Pont annyira kellemesen komolyanvehetetlen, hogy ne lehessen neki szerintem felróni a lent említett temetös jelenetet pl., a csavarok meg nem a legeredetibbek talàn, de a helyükön vannak. A kèt csajt imàdom, Blake Lively szimplàn lèlegzetelàllító (azt hiszem ezèrt esett erre a filmre a vàlasztàs ma... Meg mert èreztem, hogy egy limonàdèbb hangulatra lennèk most vevö), nekem Anna Kendrick se volt túl sok, jókat nevettem rajta.
Tipikusan az a film amit úgy hirdethetnek a müsorajànlókban, hogy "könnyed esti izgalom es szórakozàs", ès ezt tökèletesen hozza is.

Majdnem 4-est adtam, mert az első felénél nagyon kevésnek tűnt a 2.9. Ahogy előttem már többen megjegyezték, egy elég érdekes ötlet nem túl jó, de (pl. engem maga az alapszitu pont be tudott vonni annyira, hogy úgy éreztem;) nem is rossz megvalósítása.
Aztán onnantól, hogy a szőke csaj átvette az irányítást nekem is eléggé elromlott, amit szerintem üzenni akart ezzel azt nagyon didaktikusan tette, és személy szerint baromira nem is értek vele egyet, (ahogy látom itt, mások se :) ) így csak csalódottan fintorogva tudtam tudomásul venni, hogy ide fut ki.
A tanárával való viszonyt nem is említve. Valamint végig zavart mennyire véresen komolyan veszik az egészet (ahogy teátrálisan ki akart vonulni az elején, plusz a sértődések...), viszont azt remekül ellenpontozta a "steril" srác trollkodó megoldása saját magának, az kicsit visszahozta a végét. :D

2020-02-02 20:40:30 [Tévésorozatok] captain_b #3768

Abszolút így gondolom én is. Remélem felér hozzá az alkotók új sorozata, az Undone (szintén elég jókat írnak róla egyébként), én amint kicsit kijebb kerültem érzelmileg az utolsó BoJack részek hatása alól, ezzel folytatom. :)

előzmény: Rorschach (#3764)

Én is nagyon furcsállom itt mennyire népszerűtlen, nekem ez az egyik kedvenc filmem. :D A legszórakoztatóbb dolog, ami a képernyőmön volt, valaha. Ehhez persze az kell, hogy az én humorommal nagyon rezonál minden esetlen félmondat (tényleg, minden sorát imádom :D), Michael Cera esetlensége, a szuper-gagyi képregényes effektek.
A képregényt mondjuk nem olvastam, de ezt nagyon rövid időn belül pótlom.

Én egyébként nem vagyok benne biztos, hogy elfogult a férfi javára:

A jelen időben, ahol kezdődik a film ő szenved sokkal jobban (bár az elején nekem nagyon tetszett Johansson fel-fel törő zokogása is, amikor senki sem látja, ez valamennyire ellensúlyozta, hogy ő "vígabban" volt el a procedúrával), ő az aki mintha kevésbé akarná az egészet, és tényleg vele van sokkal jobban kiszúrva. Első ránézésre. Mert aztán kiderül, hogy ezeket a kiszúrásokat ő a házasságuk alatt művelte, és végeredményben ezért vannak ott ahol. Még meg is csalta, még az egy éves LA-i állást sem fogadta el, ésatöbbi. Így a nagyobb képet nézve, nem érzem úgy, hogy a (leendő ex)férj oldalára elfogult. Bár lehet ez már inkább szubjektív mint objektív, hogy ki mennyire érzi súlyosnak egy-egy oldal bűnlajstromát.

előzmény: St4nt0N (#7)

Nagyon jó atmoszféra (urambocsá' fíling) uralja ezt az izgalmas krimit, számomra ez volt ami felhúzta ötösre, mert tényleg megérdemli. Annak ellenére, hogy a sztori inkább vicces-szürreális, mint csavaros-"okos", szerintem.

Kissé buta off kérdés:
Annyira hihetetlenül logikátlanul reagált mindenki mindenre. :D Florence egyből valami nagyon erőltetett, rossz következtetést von le, a kislány odaadása is teljesen érthetetlen számomra, mintha nem egy önálló szereplő lenne kb.. ez szerintetek reálisan (gondolom ezesetben is eltúlozva) volt ábrázolva? Ebben az évtizedben-városban-élethelyzetben az emberek így reagálhattak hasonló szituációkra, vagy az már bőven csak eszköz volt a rendező kezében, hogy létrehozza ezt a hangulatot?

A legjobb film, amit idén láttam. Mindkét főszereplő alakítása zseniális!
A kérlelhetetlen realitása annak, ahogy belecsúsznak ebbe az örvénybe, pedig egy percig sem kételkedhetsz abban, hogy itt tényleg mindenki jót akar. Nem csak magának és a gyereknek, de valójában még a másiknak is. Nagyon furcsa, tehetetlen érzés, ahogy a legnagyobb jószándék ellenére sincs más út, mint amit vászonra vitt a rendező. Minden annyira logikus, annyira nem hibás senki és egyben mindenki az... sokat ad ez a film, sokáig veled marad, lesz miről beszélni vele kapcsolatban itt is szerintem.
Most még friss az élmény, és igazán csak biztatni tudok mindenkit, hogy irány a mozi! (Vagy jövő hét végétől a Netflix. :) )

Összes komment...