Brokeback

Tapasztalat: 1 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 1
Regisztráció: 2006. április 3. (17 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Brokeback Mountain
Brokeback Mountain - Túl a barátságon
5 3,8
(800)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Na igen, egy 300 oldalas regénynek valahol én is jobban örülnék, de csak akkor, ha az lenne az eredeti, amiből készült a film. Ha most akarna írni valaki egy ilyet, a hideg rázna ki tőle. Egyébként ha belegondolsz - hogyan lehetne megírni egy ilyen történetet 300 oldalon úgy, hogy elkerülöd az érzelgősség csapdáját? Nagy eséllyel sehogy. Talán a novella már a rövidségével is pont ezt a világot tükrözi, amiről szól: csak semmi érzelgősség, cowboyok vagyunk! :-) A film szerintem fele ekkora sikert sem ért volna el, ha nyifogós-nyafogósra veszik a sztorit. (Részben) ugyanis pont ettől olyan hatásos, hogy nem mondanak ki dolgokat, de Te, mint néző, attól még tudod.

Találtam egy nagyon jó cikket, remélem nem baj, ha a linkjét itt közzéteszem, mert érdemes elolvasni: http://origo.hu/filmklub/20060407oscar.html

előzmény: szasza (#42)

Kösz az infót, megnéztem a neten, és majdnem dobtam egy hátast, hogy 2,590-be kerül huszonpár oldal?!??, de aztán rájöttem, hogy nem csak ez a novella van benne, tehát mégse mérik arany árban. Egyébként ha belegondolsz, a sztori lényegét tényleg el lehet 20-30 oldalban mesélni. Végülis nincsenek nagy lélekábrázolások meg ilyesmik, a szereplők habitusa a tetteikből világosan kikövetkeztethető.

előzmény: szasza (#40)

Négyszer:-)

előzmény: Daemiaen (#37)

Második kérdés tárgytalan, alant látom Olórin nevét. És remélem, nem fog kerékbe törni:-))

Visszatérve a filmre, szó volt a Jack gondolataiban felmerülő emlékkép bemutatásáról, hogy azt ugyan minek. Na asszem rájöttem, hogy ezzel akarták ellentétbe állítani a múltat a jelennel, a "november"-t a "holnap reggel találkozunk"-kal.

Rákerestem a guglin a könyvre, de nem találtam sajna. Nincs valami infót esetleg arról, hogy melyik kiadónál jelenik meg?

Egyébként kicsoda Olórin? És milyen rémségeket fog velem művelni, amiért felhoztam a film zenéjét?:-))

előzmény: limupei (#33)

Éljen! Végre még valaki, akit szintén földhöz csapott ez a műremek!! Napok óta kutatom a netet, hátha találok olyan megszólalást, ami hasonlóan lelkes az enyémhez! :-D Én már négyszer végignéztem, és mind a négyszer megrázó volt, úgyhogy most kicsit szünetet tartok, mert nem lehet egész héten drámázni:-D És mindahányszor megnézem, az még külön mellbe vág, hogy mennyire vérprofik ezek a színészek. Azon a kínos reggelen (nyugi, nem spoiler!!) figyeld meg Ennis Del Mar tekintetét, amikor felül a lóra. Abban a tekintetben minden benne van, a kétségbeeséstől a megvetésig.

liumpei, magyarul jelenik meg a novella? Angolul megtaláltam a neten, de sajnos csak a felét értem, kevés ehhez az angoltudásom.

Ja, a zenéjéhez mit szóltok? Valami kritikában azt olvastam, hogy olyan "álomszerű". Találó jelző, nemde?

előzmény: szasza (#27)

Köszönöm!
És mégegyszer bocsánat:)

Bocsánat, nem tudtam, hogy ide nem lehet spoiler-t írni:-((( Lehet valahogy töröltetni a hozzászólást?

SPOILER!

Eszméletlen jó a film!
Ma néztem meg másodszor, és több dolog csak most esett le, amit elsőre nem értettem. Pl. hogy amikor 1963 nyarán elválnak útjaik, Ennis azt mondja, hogy fenthagyta az ingét a hegyen. Most esett le, hogy nem Ennis hagyta fent, Jack tette el, hiszen Ennis két inget talál Jack szüleinek házában.
Vagy hogy nem is lehet igaz, amit Jack felesége előad Jack haláláról, szerintem legalábbis olyan nincs, hogy egy abroncsdarab valakinek annyira szétroncsolja az arcát, hogy belefulladjon a vérébe. Csak az ember az ilyen dolgokba először nem is gondol bele, talán pont azért, mert könnyebb elhinni a mesét Jack haláláról.
Ja, és azt is csak most értettem meg, amiről Jack apja beszélt. Ti. hogy az a férfi akivel odament a farmra, az a szakállas pasas volt, aki a padon ülve felajánlotta, hogy menjenek el hétvégézni. Tudjátok, akinek az a be-nem-áll-a-szája felesége volt.

Kész vagyok ettől a filmtől! Alig várom, hogy végre kiadják DVD-n. A két legmegrázóbb jelenet: amikor 4 év után először találkoznak, és amikor Ennis visszakapja a levelét "elhunyt" jelzéssel. Azt hittem kiesek a moziszékből a döbbenettől annál a jelenetnél.
A legszomorúbb, hogy Ennisnek végig igaza volt, nem tudtak volna együtt élni, mert nem hagyták volna a körülöttük élők, akármennyire szerették egymást, Jack halála is ezt a végtelen előítéletességet bizonyítja.

Összes komment...