supernadal

Tapasztalat: 8 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 33
Regisztráció: 2019. április 22. (2 év, 9 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
De uskyldige
Az ártatlanok
1 2022-01-22 3,4
(10)
Nitram
 
4 2022-01-13 ?
(3)
Freaks
Szörnyszülöttek
3 2022-01-13 4,4
(184)
The Lost Daughter
Az elveszett lány
3 2022-01-05 3,5
(81)
The Power of the Dog
A kutya karmai közt
4 2022-01-03 3,4
(148)
The Sheltering Sky
Oltalmazó ég
5 2022-01-02 3,6
(94)
To the Wonder
 
4 2021-07-10 3,2
(54)
Kárhozat
Damnation
5 2021-06-11 4,1
(198)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Egyetértek. Véleményem szerint is kritikán aluli film, az állatkínzós résznél pedig úgy volt, hogy otthagyom a fenébe és nem nézem tovább (remélem csak cgi volt). Egyedül a Sátántangó című filmben tudtam ezt megbocsátani Tarr Bélának, mert ott valóban funkciója is van a háziállat, a gyenge védtelen lény kínzásának.
A rendező által közölni kívánt üzenet pedig nem jön át a cselekményből, tehát nem jó film.
Nekem totál más jött le üzenetként a film megtekintése után (pl.: nem tudunk a másikról semmit, nem ismerjük a gyermekek világát vagy a szende, cuki külső sokszor nagyon gonosz belsőt is rejthet stb., de ez, hogy a szülő felelőssége volna, hogy normális embert neveljen a saját gyerekeiből, ez egyáltalán nem jelenik meg, nem is nagyon van olyan jelenet, ahol a szülők nevelni próbálnák a gyerekeiket.).
Egy szó, mint száz, borzalmas film, nem volna baj, ha többet nem rendezne ez az ember.

előzmény: Dió (#3)

2022-01-13 16:59:01 Freaks (1932) / Szörnyszülöttek supernadal (3) #31

Lehet, hogy belemagyarázás, de többségük kb. annyira tekinti őket embernek, mint Cleo a filmben,
meg is kapja érte a büntetését a végén.

előzmény: Xuja (#30)

2022-01-13 16:23:05 Freaks (1932) / Szörnyszülöttek supernadal (3) #29

Erősen túlértékelt film.
Olyasmit próbál közvetíteni a nézők felé, hogy ép és sérült ember közt nem jöhet létre érdekmentes emberi kapcsolat, legalábbis, ha a trapézlánynak a kisnövésű Hans iránti álszerelmére gondolunk. Ezzel nem értek egyet, miért ne lehetne ép és sérült emberek közt normális emberi kapcsolat.
Ha pedig Browning azt szerette volna bemutatni, hogy az ép emberek milyen szinten megvetik és lenézik a fogyatékkal élőket (gondolom ez volt a koncepció), akkor is elég suta film lett, mert annak bemutatására túlságosan direkt történetvezetést használt.
Volt benne egy-két megmosolyogtató jelenet, de nem ájultam el tőle.

OK, ez így van, semmi sem fekete-fehér.
De akkor mi volt a célja a rendezőnőnek ezzel a filmmel?
Azt akarta velünk lenyeletni, hogy ez ma már belefér, ettől még lehetsz jó szülő, ugyanmár.
Azért erkölcs és önfeláldozás is létezik a világon. Húgom most fiatal anya, kisgyerekkel, ő 0-24-ben anya, teljes erejével a gyereknevelésre koncentrál (látom a saját szememmel), nem lép félre, mert most éppen olyanja van, sőt a gyerek mellől is ritkán mozdul el. Mindemellett magasan kvalifikált, csinos nő.
Ő számomra inkább a nagybetűs anya, míg Olivia Colman a legényanya a filmben:), ha választani kéne.

előzmény: hollyaudreyanne (#19)

A nőnek és a férjének nem volt gondja egymással, legalábbis a filmből ez nem derül ki, ezért nem jó az okvezetésed.
A nőnek magával az anyasággal volt gondja, túl önző volt és ment a saját vágyai után.
Ezeket szokták hívni karrieristáknak, férfigyűlölő feministáknak stb. Néhányuknak van annyi esze, hogy nem házasodik, és nem vállal gyereket sem.

előzmény: Ugor (#15)

A flashback jelenetekből kiderül, hogy elhanyagolta a gyerekeit, 3 évig rájuk sem nézett, nem szívesen foglalkozott velük, megcsalta a férjét stb. Ugyan milyen jelzővel lehetne illetni az ilyet?
Az meg nem mentség, hogy vannak, akik nem képesek felnőni a szülői feladatokhoz, erre van megoldás, nem kell gyereket vállalni, semmilyen korban sem volt elvárás a nőktől, hogy szüljenek, így ma sem az.
Mindenkinek éreznie/tudnia kell magában, hogy meg tudna-e felelni ezeknek a kihívásoknak. Ha nem, akkor nem kell gyereket vállalni semmilyen külső/belső kényszer hatására sem.

előzmény: gretaplaneta (#14)

Na igen, valóban ezzel a befejezéssel felmenti őt a rendezőnő, és ezáltal feminista mozivá válik tulajdonképpen, amellyel általában nincs bajom, hisz éljenek a nők úgy, ahogy szeretnének, de ha anya akar lenni valaki, akkor legyen 100%-ban az, különben kiszúr a gyerekeivel, családjával. Én így látom.
Nem olvastam Ferrante-t, de az a befejezés jobban tetszik.

előzmény: zéel (#12)

Valóban nem idealizálta, inkább csak irigyelte Nina gondoskodó szeretetét. Tulajdonképpen a hasába szúrt kalaptű "ébreszti rá" arra, hogy ő valójában mennyire rossz anya volt (ami a flashback jeleneteken keresztül ki is derül), ezért volt jelentősége az ellopott játékbabának. Szerintem nem feltétlenül a happyend miatt fejezte be így a filmet Gyllenhaal, hanem azért, hogy megerősítse a mondanivalót, vagyis gyermeket nevelni hatalmas felelősség és szülőként nem teheted meg, hogy saját magadat, a saját vágyaid kiélését a gyerekeid elé helyezd, mert akkor elbuksz, mint szülő. Aranyos a narancskígyós befejezés.
Egyetlen hibaként azt rónám fel, hogy viszonylag eseménytelen, vontatott film, 100 perc untig elég lett volna ebből, de így első rendezésnek nem rossz, egy 3-ast mindenképp megér.

előzmény: hollyaudreyanne (#10)

2021-12-30 16:35:18 [Személyes toplisták] supernadal #214

Én csak egy 10-es listát osztanék meg, nem sok 2021-es, vagy 2021-ben bemutatott filmet láttam.
A listám, a teljesség igénye nélkül:

1. Druk
2. Sound of Metal
3. Titane
4. Zárójelentés
5. The Power of the Dog
6. Benedetta
7. Quo vadis Aida?
8. Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
9. Lamb/Bárány
10. Gunda

Azért, mert attól félt, hogy rájött a "titkára" (mikor a titkos bunkerben rátalált a magazinokra) és tartott attól, hogy lerombolhatja a kemény munkával felépített helyét a kisközösség hierarchiájában. Ezért próbálta maga mellé állítani a vézna, feminin fiút, aki köszönte szépen, de nem kért ebből az álszent játékból és végül hidegre tette. A filmet értelmezhetjük egy álszent, avitt, letűnt világ és egy modern, haladó gondolkodású világ összecsapásának is. Nem mindenhol nyer az utóbbi.

előzmény: Matthy (#6)

Összes komment...