Bateman

Tapasztalat: 3595 film
Kompetencia: 22 film
Súly: 4145
Regisztráció: 2019. január 24. (2 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Ari Aster, Brian De Palma, Danny Boyle, David Fincher, David Lynch, Fábri Zoltán, Giuseppe Tornatore, James Cameron, Janisch Attila, John Carpenter, John McTiernan, Lars von Trier, Luc Besson, Martin McDonagh, Martin Scorsese, Michael Haneke, Milos Forman, Ole Bornedal, Oliver Stone, Paul Verhoeven, Pedro Almodóvar, Quentin Tarantino, Ridley Scott, Robert Altman, Robert Rodriguez, Sam Raimi, Stanley Kubrick, Steven Spielberg, Tony Scott, Woody Allen
Színészek: Bruce Campbell, Bruce Willis, Denzel Washington, George Clooney, James Gandolfini, Liam Neeson, Robert De Niro, Sam Neill, Samuel L. Jackson, Sean Penn, Sigourney Weaver, Steve Carell
Műfajok: dráma, film noir, háborús film, horror, sci-fi, vígjáték

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
MacGruber
 
3 2021-02-28 2,5
(67)
Possum
 
4 2021-02-24 ?
(7)
The Hunt
Vadászat
4 2021-02-18 3,5
(206)
Evil Eye
 
2 2021-02-18 ?
(2)
Let It Snow
 
2 2021-02-15 ?
(4)
Red Dot
Vörös pont
3 2021-02-15 2,2
(13)
Perempuan Tanah Jahanam
Impetigore
4 2021-02-14 ?
(3)
Body Cam
 
3 2021-02-14 ?
(7)
Synchronic
 
4 2021-02-11 2,9
(21)
Possessor
 
3 2021-02-09 3,2
(50)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2021-02-07 12:41:00 Boys in the Trees (2016) Bateman (4) #1

Nagyon érdekes, szép és JÓ mozi a felnőtté válásról. A "horror" jelző itt nem autentikus, a dráma már annál inkább, csipetnyi misztikummal és fantasyvel fűszerezve. A sztori legnagyobb része Halloween éjszakáján játszódik, melynek különös, túlvilági hangulatát magával ragadó módon sikerült elkapnia a készítőknek. Hasonló hangulatú filmként talán Jean Rollin 1973-as Vasrózsáját tudnám megjelölni.

Halloween éjszakáján, ahogy az élők és holtak világa közötti szakadék elkeskenyedik, úgy lesz a film főhősei számára is ez az éjszaka egyfajta vízválasztó: van, akinek ajtót nyit a jövőbe, és van, akinek egy másik, sötétebb és hidegebb világba.

Mindenki számára fogyasztható mozi bitang jó soundtrackkel, remek hangulattal.

2020-12-18 16:40:50 Blood Vessel (2019) Bateman (3) #1

Jobban tetszett, mint vártam. Az alapsztorit olvasva már dörzsöltem a tenyerem, ugyanis bírom a "hajós horrorokat" - ha lehet ilyen gagyi jelzőt használni. Szóval a történetben annyi van, amennyit ígér, egy fillérrel sem több. Itt nincs csavaros forgatókönyv, nincs agymunka, nincs katarzis, ellenben van szórakoztatás, bár hozzáteszem: azért elég fukar módon mérték azt is.

Papírmasé, féldimenziós karakterek (persze szuper PC-direktíva szerint összeállítva) löknek mindenféle semmitmondó dumákat, aztán szép sorban megmurdelnek az egyébként egész kúl módon kinéző vérszopó(k) által. Ennyi. Én jól szórakoztam, de sokakat fog untatni az előbb is említett sok sehova nem vezető duma, ettől függetlenül egész jól épül a film, a feszültség is kellően fokozódik, még akkor is, ha jelenetről jelenetre csupa közhelyet tolnak az arcunkba: pl. okkultista náci törekvések, a filmvégi "csavar"

Egyszeri szórakozásnak elmegy. Megkockáztatom azt mondani, hogy még némi friss vért is pumpál a vámpírfilmek artériájába.

Azt hiszem el kellene porolnom a seggemet amiért 13 évig ignoráltam ezt a filmet. Rögtön a kezdő képsorok a narrációval, a dagerrotípiaként mesélő képekkel és a menthetetlenül hallójáratokba égő dallamokkal olyan erővel húztak be a mozi világába, hogy még ha akartam volna, sem tudok szabadulni... na de hát nem is akartam.

Annyi gondolat hömpölyög a fejemben a filmről, amennyit biztosan nem tudnék összefüggő szövegben leírni, úgyhogy megpróbálok néhányat kiragadni: Brad Pittet mindig is bírtam, és számomra már a Kaliforniánál, de még inkább a 12 majomnál jött a felismerés, hogy ez a srác jó színész. Ebben a filmben is óriásit alakít: a szemünk előtt bontakozik ki a vadnyugat történelmében is valamiféle mitikus hősként feltüntetett Jesse James hús-vér valójában, aki nemhogy nem mitikus, de egy aljas senkiházi, szociopata vonásokkal, és valahogy mégis esendő és kedvelhető, és ez Brad Pitt zsenialitásának köszönhető. A fickónak azt is sikerül elérnie, hogy bármikor, mikor Jesse megjelenik, egyfajta sötét felleget képzel köré az ember. Az, hogy a két Oscar-nevezésből, 26 díjból és további 68 jelölésből, amivel a film büszkélkedhet, Pitt csak egy Italian Movie Award nevezést tudhat magáénak, alsó hangon is rossz vicc.

Casey Affleck... ahogy ez a harmincegykét éves srác eljátssza azt a tizenéves, zavart, nyomorult kis suhancot... amilyen elemi erővel mutatja meg ezt a magányban, gőgben, dicsvágyban dagonyázó elfuserált életet, ...hát, egy tökéletes világban neki ítélik a legjobb mellékszereplő Oscart.

A zene... Nick Cavet és Warren Ellist igencsak homlokon csókolta a múzsa, olyan gyönyörű és erőteljes dallamokkal festik alá a cselekményt, hogy az ember szíve belefájdul.

A fényképezés és a rendezés kéz a kézben járva, egymást kiegészítve mestermunkák. A jelmezek és a korabeli élet megjelenítése ugyancsak kiváló.

Nem szeretnék ömlengeni, de engem rohadtul megérintett ez a mozi, rögtön örök érvényű helyet szerezve magának a TOP 10 legjobb dráma listámon.

Alacsony költségvetésű, de rohadtul eltalált filmecske jobbnál jobb, kreativitásban magas szintű oldszkúl maszkokkal és effektekkel. Az ámulatomat csak fokozta a filmvégi, őrült fogócska, többek közt azért is, mert voltak hasonló rémálmaim, melyeket így egy filmben viszontláthattam.

Dicséretet érdemel még többek közt a helyszínválasztás is, ami addig fajul perfekcionizmusban, hogy gyakorlatilag akár mintha csak a szépemlékű Return to Castle Wolfenstein - X-labs nevű helyszíne elevenedne meg filmen.

A cselekmény kissé nyögvenyelős, a sztori nyúlfaroknyi, de amit a büdzséből ki lehetett hozni, azt szerintem kihozták, hangulatteremtésből pedig jelesre vizsgáztak.

10/6,5

2020-09-29 10:08:45 Dead Shadows (2012) Bateman (1) #1

A filmnél nagyobb élmény a plakátját bámulni 90 percig, pedig az sem egy mestermű.

Szóval adva van egy fiatal pár: Alex és Kate, kikhez egy viharos éjszakán becsenget Alex zavartan viselkedő jóbarátja David, aki elmondja, hogy összevesztek az asszonnyal, ezért most nincs hol álomra hajtania a fejét. Alex természetesen felajánlja, hogy nyugodtan maradjon náluk, míg az indulatok lecsendesednek. David köszöni szépen a baráti önzetlenséget, ám azt az apróságot elfelejti közölni cimborájával, hogy egy démoni szörnyeteg a nyomában van. A rém viszont nem szarozik és megkezdi a támadást...

A film első fele a titokzatosság jegyében telik el: rejtély rejtély hátán, az izgalom növekszik és a hangulat is para-abnormális. Ami nagyon tetszett, hogy a szörnyeteg nem valami cgi generálta pixelhalmaz, hanem régimódi, kellemes maszkmunka eredménye. Ami kevésbé tetszett, hogy a film kiváló első fele után a rejtélyt kezdik megmagyarázni, aminek hatására az izgalom csökken és ehhez hozzátesznek még egy némileg kiábrándító befejezést is, de ettől eltekintve összességében korrekt, jólesően parás horror.

10/6

2020-09-26 21:04:04 Slashers (2001) Bateman (3) #1

Zs-kategóriás low-budget horror a szórakoztatóbb fajtából. Adva van egy elmebeteg japán reality tv-show, ami nagyjából a Menekülő Ember alapszituációjából serken, nevezetesen, hogy a boldog, palacsintaképű seggfej tiniknek (jelen esetben sulifoci bajnok feketesrác, csöcsös vörös, militari leszbi, agresszor paraszt és félénk fősulis csajszi) túl kell élniük az elmebeteg mészárosokkal teli labirintust. Mindezt a tv persze élőben közvetíti. Az ellenoldalon láncfűrészes redneck, gyilkos bohóc, feszülettel gyilkoló prédikátor, és kaszabolós sebész gondoskodnak arról, hogy a nézők megkapják napi trancsíradagjukat.

Szóval a tinik a nagy nyeremény reményében elindulnak a különböző dizájnú pályákon és szép számban hagyják hátra porhüvelyüket. A bigbrádör és valóvilla sztájl kifejezetten hangulatos és még az arcbamászóan túltolt társadalomkritika sem húzza le a mozit. Igazi szórakoztató trash.

10/6

2020-09-26 18:12:15 Moontrap (1989) / Holdcsapda Bateman (3) #1

Ajj, régen de szerettem ezt a filmet! Bruce Campbell & Walter Koenig, idegen bázis a Holdon, óriásrobotok és hasonló ízfokozók. Ha van B-kategóriás kulttrash, akkor ez az.

Hol is készülhetett volna máshol a PA (egyik) spin-offja, mint a hosszú fekete hajú kísértet-leánykák hazájában, Japánban. Izgalommal ültem neki annak idején a filmnek, mert kíváncsi voltam, hogy a tokiói éjszaka mennyivel nyújt többet, mint az amerikai. ...És nem csalódtam.

A sztori pár mondatban: Haruka autóbalesete után kerekesszékbe kényszerül és apja -mivel állandóan üzleti utakon vesz részt- fiára, Haruka öccsére bízza a lányt. Kis idő múlva furcsa jelenségek ütik fel fejüket és elkezdődik a szellemjárás.

Teljesen korrekt film jólesően borongós hangulattal, hatásos ijesztgetésekkel. Persze a japán attitűd itt is megmutatkozik: az utolsó 20 perc cselekménye rátesz még egy lapáttal a tűzre, melynek eredménye egy remek, a legszebb japán kísértetfilm-hagyományokat követő befejezés. A színészek jók, az ijesztgetés hatásos. A tokiói éjszakák is parásak.

10/7

2020-09-26 09:31:41 Ghost Machine (2009) Bateman (2) #1

Közepesen szórakoztató film, de ebből a sztoriból, ötletből sokkal többet és jobbat is ki lehetett volna hozni. Néhány maradandóbb jelenete ugyan van, de a nagy egészet tekintve az alsó-középben helyezkedik el. Egyszer-kétszer meg lehet nézni, de nem ez lesz a világ nyolcadik csodája.

10/5

Összes komment...