Bateman

Tapasztalat: 3526 film
Kompetencia: 11 film
Súly: 3801
Regisztráció: 2019. január 24. (1 év, 9 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Ari Aster, Brian De Palma, Danny Boyle, David Fincher, David Lynch, Fábri Zoltán, James Cameron, Janisch Attila, John Carpenter, John McTiernan, Lars von Trier, Luc Besson, Martin McDonagh, Martin Scorsese, Milos Forman, Ole Bornedal, Oliver Stone, Paul Verhoeven, Quentin Tarantino, Ridley Scott, Robert Altman, Robert Rodriguez, Sam Raimi, Stanley Kubrick, Steven Spielberg, Tony Scott, Woody Allen
Színészek: Bruce Campbell, Bruce Willis, Denzel Washington, George Clooney, James Gandolfini, Liam Neeson, Robert De Niro, Sam Neill, Samuel L. Jackson, Sigourney Weaver, Steve Carell
Műfajok: dráma, film noir, háborús film, horror, sci-fi, vígjáték

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Player
A játékos
4 2020-10-18 4,1
(259)
North by Northwest
Észak-északnyugat
4 2020-10-18 4,4
(568)
Rebecca
A Manderley-ház asszonya
4 2020-10-17 4,4
(373)
Psycho 60
 
4 2020-10-16 4,2
(19)
Arlington Road
A szomszéd
4 2020-10-16 3,9
(231)
Replicant
Replikáns
3 2020-10-04 2,4
(74)
Fair Game
Tiszta játszma
2 2020-10-04 2,3
(134)
S.O.S Love! - The Million Dollar Contract
S.O.S. Love! - Az egymillió dolláros megbízás
1 2020-09-29 1,4
(90)
Bliss
Vágy
3 2020-09-28 ?
(8)
Slashers
 
3 2020-09-26 ?
(1)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Alacsony költségvetésű, de rohadtul eltalált filmecske jobbnál jobb, kreativitásban magas szintű oldszkúl maszkokkal és effektekkel. Az ámulatomat csak fokozta a filmvégi, őrült fogócska, többek közt azért is, mert voltak hasonló rémálmaim, melyeket így egy filmben viszontláthattam.

Dicséretet érdemel még többek közt a helyszínválasztás is, ami addig fajul perfekcionizmusban, hogy gyakorlatilag akár mintha csak a szépemlékű Return to Castle Wolfenstein - X-labs nevű helyszíne elevenedne meg filmen.

A cselekmény kissé nyögvenyelős, a sztori nyúlfaroknyi, de amit a büdzséből ki lehetett hozni, azt szerintem kihozták, hangulatteremtésből pedig jelesre vizsgáztak.

10/6,5

2020-09-29 10:08:45 Dead Shadows (2012) Bateman (1) #1

A filmnél nagyobb élmény a plakátját bámulni 90 percig, pedig az sem egy mestermű.

Szóval adva van egy fiatal pár: Alex és Kate, kikhez egy viharos éjszakán becsenget Alex zavartan viselkedő jóbarátja David, aki elmondja, hogy összevesztek az asszonnyal, ezért most nincs hol álomra hajtania a fejét. Alex természetesen felajánlja, hogy nyugodtan maradjon náluk, míg az indulatok lecsendesednek. David köszöni szépen a baráti önzetlenséget, ám azt az apróságot elfelejti közölni cimborájával, hogy egy démoni szörnyeteg a nyomában van. A rém viszont nem szarozik és megkezdi a támadást...

A film első fele a titokzatosság jegyében telik el: rejtély rejtély hátán, az izgalom növekszik és a hangulat is para-abnormális. Ami nagyon tetszett, hogy a szörnyeteg nem valami cgi generálta pixelhalmaz, hanem régimódi, kellemes maszkmunka eredménye. Ami kevésbé tetszett, hogy a film kiváló első fele után a rejtélyt kezdik megmagyarázni, aminek hatására az izgalom csökken és ehhez hozzátesznek még egy némileg kiábrándító befejezést is, de ettől eltekintve összességében korrekt, jólesően parás horror.

10/6

2020-09-26 21:04:04 Slashers (2001) Bateman (3) #1

Zs-kategóriás low-budget horror a szórakoztatóbb fajtából. Adva van egy elmebeteg japán reality tv-show, ami nagyjából a Menekülő Ember alapszituációjából serken, nevezetesen, hogy a boldog, palacsintaképű seggfej tiniknek (jelen esetben sulifoci bajnok feketesrác, csöcsös vörös, militari leszbi, agresszor paraszt és félénk fősulis csajszi) túl kell élniük az elmebeteg mészárosokkal teli labirintust. Mindezt a tv persze élőben közvetíti. Az ellenoldalon láncfűrészes redneck, gyilkos bohóc, feszülettel gyilkoló prédikátor, és kaszabolós sebész gondoskodnak arról, hogy a nézők megkapják napi trancsíradagjukat.

Szóval a tinik a nagy nyeremény reményében elindulnak a különböző dizájnú pályákon és szép számban hagyják hátra porhüvelyüket. A bigbrádör és valóvilla sztájl kifejezetten hangulatos és még az arcbamászóan túltolt társadalomkritika sem húzza le a mozit. Igazi szórakoztató trash.

10/6

2020-09-26 18:12:15 Moontrap (1989) / Holdcsapda Bateman (3) #1

Ajj, régen de szerettem ezt a filmet! Bruce Campbell & Walter Koenig, idegen bázis a Holdon, óriásrobotok és hasonló ízfokozók. Ha van B-kategóriás kulttrash, akkor ez az.

Hol is készülhetett volna máshol a PA (egyik) spin-offja, mint a hosszú fekete hajú kísértet-leánykák hazájában, Japánban. Izgalommal ültem neki annak idején a filmnek, mert kíváncsi voltam, hogy a tokiói éjszaka mennyivel nyújt többet, mint az amerikai. ...És nem csalódtam.

A sztori pár mondatban: Haruka autóbalesete után kerekesszékbe kényszerül és apja -mivel állandóan üzleti utakon vesz részt- fiára, Haruka öccsére bízza a lányt. Kis idő múlva furcsa jelenségek ütik fel fejüket és elkezdődik a szellemjárás.

Teljesen korrekt film jólesően borongós hangulattal, hatásos ijesztgetésekkel. Persze a japán attitűd itt is megmutatkozik: az utolsó 20 perc cselekménye rátesz még egy lapáttal a tűzre, melynek eredménye egy remek, a legszebb japán kísértetfilm-hagyományokat követő befejezés. A színészek jók, az ijesztgetés hatásos. A tokiói éjszakák is parásak.

10/7

2020-09-26 09:31:41 Ghost Machine (2009) Bateman (2) #1

Közepesen szórakoztató film, de ebből a sztoriból, ötletből sokkal többet és jobbat is ki lehetett volna hozni. Néhány maradandóbb jelenete ugyan van, de a nagy egészet tekintve az alsó-középben helyezkedik el. Egyszer-kétszer meg lehet nézni, de nem ez lesz a világ nyolcadik csodája.

10/5

2020-09-25 22:05:07 Black Mountain Side (2014) Bateman (3) #1

Valahol az Észak-Kanadai hegyekben egy csapat archeológus különös szerkezetre bukkan, melynek korát tízezer évre becsülik. A felfedezés után sorra furcsa dolgok történnek. A kommunikációs rendszer csődöt mond, és az elszigetelt csapat tagjain hamarosan úrrá lesz a magány és valami még veszélyesebb…

Jelen mozi egy WTF-film, azaz magyarul egy "Mi A Fax Van?" van mozi, ami nálam az olyan filmeket jelenti, melyeknél az embernek van egy sejtése azzal kapcsolatban, hogy kb. merre fog haladni a sztori, mire számíthat majd, ám a film egy totálisan ellenkező irányba tart, így egyrészt meglepődsz, másrészt vakarod a fejed, mert nem igazán áll össze a kép... na itt adtak rendesen a miafax-érzésnek.

A sztori és a kivitelezés nem a legizmosabb, a végeredmény azért így is érdekes. Nem egy pörgős film, lassan, ráérősen építkezik, inkább a sajátos atmoszféra kialakítására figyel. Sokaknak nem jön majd be, de akik díjazzák a nem konvencionális, inkább kísérleti-jellegű mozit, azoknak elnyerheti a tetszését.

10/6

Ifjúsági kalandfilm. A film elején, mikor Vera Farmigáék autója lerobban a Hammer-horrorokra hajazó díszletben és a vattapamacs szerű köd körbeöleli a környéket (amely gagyi momentummal egyébként az egész Conjuring-univerzumot is szembeköpték) na akkor vesztett el a mozi. Ettől kezdve, mint alternatív szkubidú film elszórakoztatott, két-háromszor még fel is röhögtem, majd aludtam egy jót.

2020-09-20 22:01:16 Crawl or Die (2014) Bateman (2) #1

Az emberiséget randa vírus támadta meg, egy különleges katonai osztag pedig azt a feladatot kapja, hogy mentse ki az utolsó nőt, aki nem fertőződött meg és ezért még képes teherbe esni. El is indulnak valami szarul bevilágított földalatti helyre, ahol aztán a csapatot egy béna alien-koppintás mumus hamar leredukálja a Tank nevezetű kemény csajra és a megmentendő lányra, akit nemes egyszerűséggel csak Csomagnak hívnak. A két nő együtt menekül tovább a szörny elől, ami abból áll, hogy iszonyat lassan csúsznak-másznak át egyre szűkülő alagutakon és csöveken, nyomukban a mumussal és... ennyi, erről szól a film.

A rendezőt láthatólag elvarázsolta A bolygó neve: Halál azon jelenete, melyben Bishop végigkúszik a csövön, merthogy ez a film annak a jelenetnek a másfél órára dagasztott lenyomata, azzal a különbséggel, hogy az Aliensben a dolog működött.

Elég nehéz szülés e film megtekintése, amit akár majdnem szó szerint is lehet venni, ugyanis nem tudtam nem elvonatkoztatni attól a rettenetes gondolattól, hogy a rendező a szűk csövekben kúszó, nyögő, szenvedő szereplők vergődését az ember születésének valamiféle agyament allegóriájaként próbálta ábrázolni, de ez legyen az én gondom.

Egy-két rohadtul nyomasztó klausztrofób jeleneten és Tank lenge öltözetén kívül nem sok mindennek lehet örülni. Végül is a film utolsó harmada még úgy-ahogy izgalmas is. Azt is mondhatnám, hogy a saját műfajában és miliőjében értékelve tulajdonképpen még tetszett is valamennyire. De hardcore B-mozi rajongókon és mazochistákon kívül másoknak nem ajánlanám. Ha klausztrofóbiád van, akkor pedig messzire kerüld el.

Azért Tank dominacsizmája király volt.

10/4,5

Összes komment...