Bateman

Tapasztalat: 1649 film
Kompetencia: 19 film
Súly: 2124
Regisztráció: 2019. január 24. (8 hónap, 3 hét)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, David Fincher, David Lynch, Faire Binney, James Cameron, John Carpenter, John McTiernan, Lars von Trier, Martin McDonagh, Ole Bornedal, Oliver Stone, Paul Verhoeven, Quentin Tarantino, Ridley Scott, Robert Altman, Robert Rodriguez, Sam Raimi, Stanley Kubrick, Steven Spielberg, Tony Scott
Színészek: Bruce Campbell, Bruce Willis, Denzel Washington, George Clooney, James Gandolfini, Liam Neeson, Robert De Niro, Sam Neill, Samuel L. Jackson, Sigourney Weaver, Steve Carell
Műfajok: dráma, film noir, háborús film, horror, sci-fi, vígjáték

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
It: Chapter Two
Az: Második fejezet
3 2019-10-13 3,1
(112)
Blutgletscher
Vérgleccser
3 2019-10-12 ?
(9)
The Zombie Diaries
 
2 2019-10-12 ?
(8)
World of the Dead: The Zombie Diaries
 
1 2019-10-12 ?
(4)
Gacy House
8213: Gacy House
2 2019-10-12 ?
(7)
LD 50 Lethal Dose
Halálos adag
2 2019-10-12 ?
(5)
Recoil
Kíméletlen bosszú
2 2019-10-12 2,3
(30)
2-Headed Shark Attack
Kétfejű cápa
1 2019-10-12 1,4
(59)
Nazis at the Center of the Earth
Utazás a nácik központja felé
1 2019-10-12 1,8
(30)
The Haunting of Hill House
A Hill-ház kísértetei
5 2019-10-12 4,2
(32)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2019-10-07 15:34:38 Doom: Annihilation (2019) Bateman (1) #1

Mi az eredménye annak, amikor tehetségtelen filmkészítők markába kerülnek kultjátékok megfilmesítési jogai? Az eredményt jelen filmben láthatjátok. Röviden: nulla sztori, bűnrossz színészek, semmitmondó dialógusok, műanyag díszletek és gagyi CGI, halálos unalom és dilettantizmus felsőfokon.

Bővebben:

Nulla sztori:

Titkos UAC kísérletek a Phoboson. Az összeköttetés megszakad. Érkeznek a tengerészgyalogosok. Pif-puf; óh, jaj; ratatatata; BUMM! Oké, semmilyen hasonló B-kategóriás mókától, pláne egy Doom-filmtől nem várok Terrence Malick-féle létfilozófiai elmélkedést, de könyörgöm, ez nem azt jelenti, hogy megkérem az ötéves gyerekemet, hogy írja már meg apu legújabb filmjét, ami aztán olvasás és javítás nélkül egyenesen a forgatáson landol, mint shooting script.

Klisé-klisé hátán, pl. főhősnőnk Joan Dark (érted: Joan of Ark - Jeanne d'Arc = Szent Johanna) zűrös múltja, ami miatt a bajtársak nem szívesen szívnak vele egy levegőt, vagy a katona, aki a bevetés előtt családi fotókat nézeget, hogy aztán öt perccel később ő legyen a bodycount egyik első statisztikai száma. vagy a nagydumás feka, vagy a többi X számú katona, akiknek felesleges volt nevet adni.
--- --- --- --- --- ---

Bűnrossz színészek:

Ha már a production design és a számítógépes részleg elvitte a költségvetést, min spórol a kontár filmes? Hát a színészeken, mi máson?
Nagyon kellett volna ide egy húzónév, de vagy nem volt rá pénz, vagy azok a közepesen ismert B-sztárok, akik átfutották a háromoldalas forgatókönyvet is rémülten dobták vissza a szerepet, így maradtak a nóném aktorok, akiknek még egy szarul megírt beszólást is nehezükre esik hihetően közvetíteni.

Mivel történet és színészvezetés nem volt, így elég nehéz bárkiért is könnyet hullatni, talán a főszereplő csajon érezhető némi kínkeserves karakterábrázolás, de mint minden, ez is be lesz áldozva a film végi nagy CGI-leszámolás kedvéért, magyarul mi nézők a film végén ugyanott vagyunk érzelmileg, mint a film elején... már ha nem számítjuk a frusztrált dühöt, amit a film gagyisága okozott.
--- --- --- --- --- ---

Semmitmondó dialógusok:

Mivel a vizualitás láthatólag nem erőssége a filmnek, néhány értelmes párbeszéd segíthetett volna előregördíteni a cselekményt, alátámasztani a látottakat, vagy pár tökös egysoros a kellő időben és helyen csempészhetett volna némi vagányságot a filmbe, de az óvodáskorú író eszköztára ilyesmikre már nem futotta. Helyette száraz és unalmas közhelyek, következetlen, sehova nem vezető vitatkozások és sótlan bazdmegek repkednek. De íme néhány gyöngyszem:

Film eleji katonai eligazítás
Katona 1: Az alsó szinten van a reaktor.
Katona 2: Milyen reaktor?
Tudós: Fúziós reaktor.
Katona 2: Mármint nukleáris reaktor?
Tudós: Igen, de biztonságos.
Katona 3: Mert ugye még soha nem történt semmi rossz a nukleáris energia miatt.

Vagy a káplán, akinek összesen kb. három sora van a filmben, természetesen mindegyik egy nagy banális életbölcsesség, mint pl. "A hit semmibe sem kerül." vagy mikor a tudós a "mi folyik itt?" és "mi ez az egész?" kérdésekre folyamatosan azt a választ adja, hogy "Nem tudom." Vagy a következetlenségre jó példa, mikor az elcsigázott túlélők visszamenekülnek a tengerészgyalogosok hajójára, ahol Daisy-t, a hajó mesterséges intelligenciáját megszálló gonosz a főszereplő csaj által feltett "Daisy, mi történt itt?" kérdésre "Az, ami veletek is történni fog!" választ adja. A csaj számára ez a válasz nem sejtet semmi rosszat, hiszen változatlan bizalommal fordul újra az ai felé: "Daisy, riaszd a legénységet."
--- --- --- --- --- ---

Műanyag díszletek és gagyi CGI:

A "műanyag"-szót itt szó szerint kell érteni. Már rögtön az első képkocka megjelenésekor észlelhető, hogy ez bizony GAGYI! Szarul kivitelezett miniatűrök (holdbázis), műanyagból készült belső folyosók, minden díszletről süt az olcsóság. Még a BFG is fröccsöntött játékpityunak tűnik. Arról nem is beszélve, hogy képesek voltak tucatnyi jelenetet ugyanazon a díszletfolyosón felvenni, csak az egyik jelenetben sárga fénnyel, a másikban zölddel világították meg a díszletet.

A film végi pokoljelenet pedig - amire szvsz a készítők a legtöbbet költöttek - kis túlzással, de rosszabb animációval bír, mint a 2004-es Doom 3.
--- --- --- --- --- ---

Összegzésképpen lehet, hogy csak én reagálom túl, de sokkal többet várok egy 2019-es sci-fi-horrortól, mint amennyit a Doom Annihilation nyújt. Nem akartam idecitálni a 2005-ös filmet (ami szintén nem egy jó film), de ha összehasonlítom, akkor Andrzej Bartkowiak mozija Oscar-díjas az Annihilation-hoz képest, ráadásul míg előbbi az "annyira rossz, hogy már jó" kategória, és alkalomadtán még mindig bekerül a lejátszóba, addig az utóbbi szimplán szar.

2019-10-04 16:14:04 The Barrens (2012) Bateman (3) #1

Ez a film jóval több annál, mint amit a premissza ígér, úgyhogy ne riasszon vissza senkit a megtekintésétől az, hogy kissé gyengébb filmnyelvvel dolgozik.

Trash felsőfokon: dilettáns rendezés, borzasztó színészek ( a cowboy srác komoly előnyökkel indulhatna a Filmtörténet Legirritálóbb Karaktere-díjért) és C64-re írt CGI teszi ezt az alkotást örökzölddé. A maga agylohasztó módján egyébként szórakoztató mozi.

2019-10-03 11:13:51 The Amityville Asylum (2013) Bateman (1) #1

Botrányosan rossz, időrabló ZS-kategóriás szemét. Egyetlen értékelhető momentuma a... ja, nincs ilyen.

2019-10-02 10:18:21 Living Hell (2007) / Pokoli bázis Bateman (2) #1

Ez a film is abban a tipikus horrorbetegségben szenved, ami sokszáz hasonló produkció rákfenéje, vagyis az elhintett rejtélyt a lehető leggyorsabban és a legötlettelenebb módon próbálja megmagyarázni. Teszi mindezt ráadásul vérgagyi CGI használatával, pl. a finálé maga a rosszul renderelt pixelpokol.

Hogy valami pozitívumot is írjak: a sztori önmagában véve nem rossz, Erica Leerhsen pedig jó csaj.

2019-10-02 09:54:59 Last Shift (2014) Bateman (4) #1

Érthetetlen számomra, hogy ez a remek kis horror miért kezd a feledés homályába veszni... Pedig minden benne van, amit egy horrorban kedvelni lehet: egyszerű, de nagyszerű alapötlet, borzongató atmoszféra, szimpatikus főhős, háttérben lappangó titok.

Szerencsére a film nem merül ki csak olcsó jump scarek bevetésében, hanem bizony sikerül elérnie a folytonos frászkeltést. A sztori végére kissé ugyan összekuszálódnak az audiovizuális szálak, de mindezért kárpótolhat a felismerés, hogy nem lehet nem észrevenni a természetfeletti körítés mögül sütő emberi gonoszságot.

2019-09-30 17:20:35 We Go On (2016) Bateman (3) #1

Filozofálgatós szocio-horror. Tulajdonképpen egész élvezhető. Jó forgatókönyvvel és szép képekkel.
Ja és (a kevésből) az egyik ijesztgetés annyira hatásos volt, hogy majd bexxxtam... manapság ennek is örülni kell, ha horrort néz az ember.

5/3

2019-09-30 17:08:04 Teleios (2017) Bateman (3) #1

Ha a néző másfél órára kikapcsolja az agyát, akkor a maga nemében tulajdonképpen még szórakoztató is a film. Másképp hogyan is lehetne komolyan venni a bányászhajóra érkező mentőcsapat tagjait, akiken úgy feszül az egyenruha, hogy a cicik és a popsik bármelyik pillanatban kibuggyanhatnak, a dagadó izmok szétszaggathatják az uniformist, a legnagyobb lövöldözés közben is tökéletesen tartó, permanensen belőtt, lézerirányzékkal vágott sérókról nem is beszélve.

5/2,5

2019-09-28 18:17:26 Night of Something Strange (2016) Bateman (3) #1

Milyen is lehet az a horror, aminek az eredeti címe Night of the STD...

...Elvetemülten gusztustalan, botrányosan perverz humorú gore-fesztivál. Csak olyanok nézzék meg, akik szerették pl. a Hullajót és nem riadnak vissza a legmocskosabb poénoktól sem.
A mondanivaló (már ha ennek a filmnek van bármiféle mondanivalója) elveszik a trancsír és a különféle testnedvek kavarodásában, de egyébként is: aki intellektuális és mély mondanivalót keres, az nem ezt a mozit fogja választani.

Pozitívumok:
- Evil Dead 2 utánérzés
- brutális gore
- éjfekete humor
- a maga nemében egyedülálló

Negatívumok:
- a vége felé kissé kifullad

5/3.5

Méltánytalanul mellőzött és túlságosan is alulértékelt mozi a 90-es évek végéről. Nyilván nem váltja meg a világot, de elszórakoztat. Érezni rajta azt a tipikus tinihorror-tinivígjáték "ízt", ami ennek az időszaknak a filmjeit jellemezte, pl. Sikoly; Tudom, mit tettél tavaly nyáron... mindenki döntse el maga, hogy ezt pozitívumként értékeli-e.

Pozitív: Helen Mirren alakítása; az alapötlet; a hangulat
Negatív: a főszereplő tinitrió pocsék színészkedése

Összes komment...