ata77

Tapasztalat: 0 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 0
Regisztráció: 2018. szeptember 29. (5 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Régóta vártam ezt a filmet, de az utóbbi évek legnagyobb csalódása. Kb ugy érzem, mintha a rendező direkt kpécézte volna Nicolas Cage-t és a 10 legszarabb alakításából összeollózva ráhúzott volna egy filmet amin szarrá röhögheti magát. Igen, elfogult vagyok, kevés színész van akit annyira utálok mint Cage-t. Régóta tervben volt a Behind theblack rainbow megnézése, de ezek után továbbra is csak terv marad. Ennyiire lineáris történettel, sablonos, egysíkú karakterekkel operáló filmet rég láttam. Persze itt most mindenki jöhet a jól bevált lenéző szöveggel, hogy nekem a transformers és a Marvel univerzum való, mert nem értettem meg, de komolyan, inkább azok. (Megan Fox és Scarlet legalább jól néznek ki) . Baromira nem értem a kritikusok miért imádják ennyire. Néhányan már már a horror megmentőjét látják benne, holott nincs mit megmenteni. Igenis születnek baromi jó horror filmek. Akár a Babadook, a Hereditary, a The witch-ről nem is beszélve visszanézhetünk a 2000-es évek Francia horrorjáig, igenis egyedi, értékes filmek születtek és születnek mai napig. Sokan a film szimbolikájáról beszélnek, ami számomra teljesen megfoghatatlan. Oké, legyen az LSD készítő csávó a Teremtő. De akkor kik a teremtmények? Mi emberek? De akkor ki Cage? A megváltó? És kik az elbaszott Manson család? Júdás és a többi tanítvány? De akkor miért marad ki a tanítás és a tisztelet a Megváltó felé az árulás előtt? Szóval tényleg várnám a megoldásokat ami kerek egésszé teszi számomra meta szinten is a filmet és nem csak ráhúzott részmegoldásokra gondolok Persze értem én hogy mindenbe megpróbálunk belemagyarázni mélyebb értelmet, de azért az nem biztos hogy mindenbe lehet is. Szerintem a Mandybe csak azért, mert telebaszták szűrőkkel a képeket és ettől baromi "művészinek" tűnik, nem kéne.
Vannak filmek ahol működik a szimbolika, mondjuk a Mother, bár annak ellenére hogy Aronofsky a kedvenc rendezőm, a Mothert tartom a legfölöslegesebb filmjének, de az legalább úgy működik ahogy kell. Összeáll kerek egésszé, csak dacból kár volt megrendezni. Na Mandyben még dac sincs.
Sajnos ez a film nem több mint egy B kategóriás bosszúfilm(még leirni is szornyű, hogy bosszúfilm, hol van ez Park Chan Wok bosszú trilógiájához képest) tele színes szűrőkkell és 80as évek nosztalgiájával, amit nagyon el kéne már felejteni, de legalábbis nem minden szart ezzel eladni.
Azt a közhelyes tévhitet, hogy a horrort meg kéne menteni, pedig rég el kéne felejteni. Nagyon is él és igenis baromi jó filmek is születnek a műfajban, sajnos a Mandy nagyon nem tartozik ezek közé.
Bár az tény, hogy nem nyomtalanul múlik el, mert bennem is indulatot szült, de ez inkább a túlértékeltségének köszönhető.
Nagyon nem kéne, hogy instant kult státuszba kerüljön!

Összes komment...