havasipeti

Tapasztalat: 4 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 4
Regisztráció: 2018. augusztus 23. (11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Lourdes
 
4 2018-12-17 3,9
(28)
Den skyldige
A bűnös
5 2018-11-03 4,2
(292)
Szamanka
A sámán ereje
5 2018-09-03 3,0
(21)
Les amants du Pont-Neuf
A Pont-Neuf szerelmesei
2 2018-08-25 4,1
(75)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-12-17 23:32:27 Lourdes (2009) havasipeti (4) #4

Nincs az a vallás vagy spirituális út, melynek céljának maradéktalan megvalósításáig ne maradna ember az ember (a megvalósítás után pedig már miért is zavarná, hogy ember - de ez már más tészta)…minden gyarlóságával, irigységével, nemtudásával, no és persze kimeríthetetlen vágyaival, aki még a paradicsom kapujában állva is megbotlik, hogy visszabucskázzon a sor végére, újból játszani színdarabját.
Nagyszerű film, érdemes megnézni.

2018-11-03 17:46:37 Den skyldige (2018) / A bűnös havasipeti (5) #7

Nem szeretném túlmagyarázni a filmet, mert igazából nincs is mit. Mindenesetre az bizonyos, hogy engem lenyűgözött. Könnyen lehet, hogy lelkesedésem fiatalkori krimirajongó mivoltomból fakad, de kellemesen meglepett, hogy ezt az akció-krimi-thriller műfajt ilyen minőségi köntösben is megnézhettem. Noha a váratlan fordulat elem is megvolt, mindemellett élettörténetek bontakoznak ki a beszélgetések nyomában. Ezek a személyes történetek - ha lehet - még izgalmasabbak, mint a vezérfonal…tele fájdalommal. Figyelmem pedig semmiféle hollywoodi szemfényvesztés nem vonja el, hisz egy írósztal mellett játszódik az egész. Azt gondolom, mindig bátor és kockázatos vállalkozás egy ilyen egyhelyszínes történet megfilmesítése, de az alkotóknak most sikerült odaszögezniük a székhez másfél órára.
Vajon a végén Patríciát vagy Rashidot hívja fel? Hm…egy börtönbe vonulás előtt én előbb biztos Patríciától búcsúznék el..

2018-09-04 11:23:41 Szamanka (1996) / A sámán ereje havasipeti (5) #13

Egyetértek…baromi unalmas lenne itt, ha mindannyian ugyanazt látnánk.

2018-09-03 23:22:43 Szamanka (1996) / A sámán ereje havasipeti (5) #10

Hm…nem volt könnyű menet. Baromira nem. De túl sok sem volt…legalábbis számomra. Épp a pengeélen táncolt. Az egyszer biztos, hogy nem én leszek, aki megmondja, mi az üzenete. Ehhez túl kicsi vagyok, és ez most így rendben is van.

Ez az első olyan film, amin meg sem próbálok "felülkerekedni". Nem próbálok mondanivalót csiholni, hanem megadom magam, és jólesik alul maradni. Ez az egyik ok - talán a legsúlyosabb -, ami miatt annyira tetszett…hogy végig érzem, van ott valami üzenet, amit nem vagyok képes dekódolni. Érzem mindezt úgy, hogy nincs mellette olyan érzésem - mint ilyenkor általában -, hogy egy önelégült "művész" próbálja lenyomni a torkomon saját önkifejezésének kényszerűségét. Be kell ismernem, az alkotó magasabbról látja ezt, mint én.

Az is nagyon tetszett, ahogy néhány tíz perc leforgása alatt, eltünteti belőlem a kényszert, hogy ezt az egészet bele próbáljam helyezni abba a környezetbe, amit "normálisnak" hiszek. Föld bolygó, társadalom…felejtsd el.

És van itt még valami, ami nagyon tetszik. Nem volt olyan pillanat, amikor tudtam volna, vajon mi következik. Mintha az egész forgatás forgatókönyv nélkül zajlana. Mintha én dönthetném el, mi következik.

Avval a megjegyzéssel kaptam meg ezt a filmet, hogy sok benne a szexjelenet. Azt gondolom, ez az egész egyetlen nagy szexjelenet. Persze bele tudok menni, és lebontogatni. Jómagam lenyűgözi a főszereplők közti szex, mert az az igazi…a többi taszít, mert hamis. Ez van.

…és imádom a hangeffekteket benne!

Ötöst adok, pedig most épp hatosra gondolok.

Sokat nem tudok írni róla, mert nincs igazán mit. Próbálom kicsit mentegetni az írót, hogy biztos félreértették és a film elkészítői is felelősök azért, hogy semmiféle életszaga sincs a filmnek…de nem találok neki mentséget. Olyan érzésem van, mintha valaki pisztolyt tartott volna írás közben a fejéhez, hogy most márpedig meg fogja írni az évszázad alkotását. Szerintem nem sikerült. Túltolta. Minden jelenetben valami úristendenagymondanivalóval teli drámát próbál lenyomni a torkomon. Szóval azért nem tetszik, mert úgy érzem, nem tapasztalatból, nem az életből merít…csupán utánozni próbálja.

(ja igen, a szinkron tényleg botrányos)

Összes komment...