velvetgristle

Tapasztalat: 325 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 325
Regisztráció: 2018. május 22. (1 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Bemutatkozás

http://dokk.hu/kolto.php?id=43390

ha tér vónék: zsugorodnék

A kedvencem a rakott kelkáposzta, a hobbim pedig a nyelvtanulás. Az álmom az, hogy egyszer feltölthetek egy videót a YouTube-ra azzal a címmel, hogy: "Male Supermodel AND Hyperpolyglot Speaks 65 Languages, Gets ALL Malaysian Girls (WOW)".

Btw, ha valaki beszél itt malájul és tudna ingyen tanítani, az jó lenne.

Kedvencek

Rendezők: Lars von Trier, Luis Buñuel, Michael Haneke, Michelangelo Antonioni, Stanley Kubrick, Tarr Béla
Színészek: Charlotte Gainsbourg, Dustin Hoffman, Jack Nicholson
Országok: dél-koreai, japán, olasz

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1998
Lakhely: Zalaegerszeg

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Monty Python and the Holy Grail
Gyalog galopp
3 2019-12-01 4,3
(1451)
La maman et la putain
A mama és a kurva
4 2019-10-03 4,5
(20)
Shôjo tsubaki: Chika gentô gekiga
Midori
2 2019-10-02 ?
(4)
Koroshiya 1
Ichi the Killer
3 2019-09-28 3,7
(140)
Kill Bill: Vol. 2
Kill Bill 2.
3 2019-09-23 4,1
(1478)
Faster, Pussycat! Kill! Kill!
Gyorsabban, cicababa! Ölj! Ölj!
3 2019-09-04 3,6
(70)
The Conjuring
Démonok között
3 2019-08-06 3,6
(512)
The Unfixable Thought Machine: Health Reminder 3
 
4 2019-08-04 ?
(3)
Cream
 
3 2019-08-04 ?
(5)
Jézus menyasszonya vagyok
 
1 2019-08-01 1,1
(17)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

A Nigel Tomm-féle Zabhegyező.

Van pár nagyon jól összerakott jelenet, de aztán a végére rendesen elkezd dominálni a hollywoodi "mindent és nagyon és egyszerre"-mentalitás. Kliséktôl abszolút nem mentes, a férjet alakító színész kb. mint egy darab fa (talán a 70-es évek B-horrorjai elôtt akartak tisztelegni ezzel, ki tudja)... Ez a film nem más, mint egy ügyes iparosmunka, egy kiöregedett pornósztár ikszedik forgatása: tudja, hogy mi a dolga és azt véghez is viszi, de valódi újítást, igazán hihetô alakítást már nem igazán képes felmutatni.

6/10

痛いー!!!

Elôször is: gigariszpekt a rendezônek, amiért öt (!) éven keresztül dolgozott ezen az átlagon aluli filmen, aminek aztán egy része elveszett, ugyanis a közönség a bemutatáskor annyira berágott, hogy megpróbálták elégetni a kópiákat. Hiroshi Harada egymaga írta, rendezte, vágta, rajzolta és "animálta" a filmet, s mivel egy stúdió sem akarta támogatni, így a pénzt is ô teremtette elô. Nagyon szerettem volna értékelni, meglátni benne a kemény munkát, de be kellett vallanom magamnak az igazat. Az elsô tíz perc gyakorlatilag semmi más, mint nemi erôszak, fizikai és lelki bántalmazás, megalázás, meggyalázás. Nem mondom, hogy nem volt guilty pleasure + soha nem pontoztam le filmet és nem néztem le semmilyen mûvészeti alkotást csak azért, mert az visszataszító. Sôt, a gond pont akkor kezdôdik, amikor megpróbálnak valami sztorival elôrukkolni. Eszméletlenül elhamarkodott az egész – tudtommal mindössze 5-7 perc veszett el a filmbôl, szóval ez nem igazán mentség –, a szereplôk jönnek-mennek, nekem csak annyi jött le, hogy szegény Midorival mindenki kibaszik, aztán szerelmes lesz, de arra meg még jobban rábaszik, aztán beletörôdik a kisebbik rosszba, na és akkor jön az igazi hidegzuhany. Egy gyönge másfél órában talán meg is lehetett volna gyôzni arról, hogy ez valami igazi nagy dráma.

A rajzstílus, a zene meg az egyedi, brutális atmoszféra mondjuk bejött – habár utóbbi valószínûleg a darabos animációnak volt köszönhetô.

4/10

Annyira akartam írni valamit errôl a filmrôl, merthogy a gyenge 2-es osztályzattól az erôs 4-esig minden eszembe jutott. Egymás után háromszor néztem meg és ha nem gugliztam volna ki, akkor még most sem tudnám, hogy a vége mi az isten akart lenni. Piero Scaruffi azonban elvégezte helyettem a munkát, ôt idézném, pusztán azért, mert abszolút egy véleményen vagyok vele és én sem tudnék többet mondani:

"The film boasts some great scenes but also an implausible plot with many cheesy detours and useless complications."

Nagy gonddal megírt, lassan, de biztosan haladó dráma. Ami néha éreztette velem a robosztus játékidôt, azok Alexandre idônként túlzottan terjengôs monológjai voltak. Godard legpofázósabb idôszakát idézték. Ez a csávó egy ruhafogasról is képes lenne könyvet írni. Ennek ellenére nem fáradtam el a végére sem, mert minden egyes ilyen monológ érdekes volt, csak épp a "sztorihoz" nem volt sok köze.

8/10

2019-08-08 19:21:52 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény velvetgristle (5) #211

Az egy fotósorozat része volt, kifejezetten a poszter miatt készült. Legalábbis én erre jutottam. Google -> pulp fiction mia on the bed -> képek.

előzmény: Korben (#210)

Gondolkodtam azon, hogy ezt sem fogom osztályozni - mivel ez gyakorlatilag csak egy lyrics video -, de a tény, hogy arra sem voltak képesek, hogy a szöveget hűen felkúrják a képernyőre... meg nyelvtani hibák meg whatnot. Én személy szerint sosem éltem LSD-vel, viszont eszembe jutott Lynch Lost Highway c. filmje, meg az Ace Of Base - vagy mi a ráknak hívták őket - It's A Beautiful Life c. örökzöld nótája is megszólalt a fejemben egy pillanatra, ahogy a szintifutamot hallgattam. Na mindegy. Ahogyan Tom & Jerry shortokat, úgy alapvetően videoklipeket sem osztályoznék, viszont a trehány munka miatt - és hát bevallom: nem vagyok úgy általában a vallások legnagyobb rajongója - mehérdemli az egyest.

Jesus Christ MTV Unplugged

Oké, nem tudom, hogy ki csinálja ezeket, de van egy jó ötletem a következő kisfilmhez, remélem az alkotók figyelmét is felkeltem. Szóval van ez a vézna kislány, aki nagyon szeretne kroszfitezni, de túl béna hozzá. Ekkor az út szélén talál egy szűzmáriás képeslapot és BUMM, hirtelen átváltozik Berki Krisztiánná, mindenkit lealáz + a teljes vagyonát felajánlja a Herevasalást Az Árváknak egyesület javára. A költségvetés lehetne mondjuk két túróspalacsinta ára, nem számít, a cél szentesíti az eszközt. (Gondolom a kisfilmben látható fiú is ezért él egy fekete kartondobozban; esetleg a német expresszionizmust kívánták feleleveníteni).

2019-07-23 00:49:25 Utcalányból Szűzmátka (2014) velvetgristle (?) #51

Wow, ez a kommentszekció olyan szinten felhevült, hogy muszáj volt nekem is megnéznem a kisfilmet. Egyetértek az előttem szólóval; a jót ilyen rosszul előadni elképesztő károkat okozhat, gondoljunk csak a ma (is) divatos 'motivációs beszédet' tartókra meg a 'faith healer' figurákra. Nekem személy szerint egy pillanatra Peter Popoff ugrott be, az egész inkább egy horrofilmre emlékeztetett. Nagyon szép gondolat, hogy Jézus [mert ahogy az a YouTube-leírásból kiderült
- a kisfilmből azonban abszolút nem - a képen kívülről beszélő emberke ő maga] három perc alatt megvált egy kurvát, a valóságban ez nem így működne. Egy ilyen élethelyzetből nem lehet csak úgy kitörni. Ez hazugság, méghozzá káros hazugság. Nem tudod csak azzal megváltani az életed, hogy hiszel magadban, olyan volt, mintha Eminemet hallgatnék. Ennek ellenére nem tudom nézhetetlenre értékelni, mert egész vicces volt; a borzalmas hangalámondás, meg amikor beúszik a gitárszóló és a lány felemeli a kardot... vártam, hogy mikor jelenik meg Pataky Attila.

2019-07-17 00:39:10 Ju-on 2 (2000) velvetgristle (1) #1

Na, itt estek át a ló túloldalára. Akár az elsô rész, ez is egy szöveggel indít: aki kapcsolatba lép az elátkozott házzal - vagy mi -, az meghal. Ez a deal. Na most ezt elég tágan lehet értelmezni. Gondoltam arról van szó, hogy aki belép a házba, azaz fizikailag benne tartózkodik, de mint ebbôl a filmbôl kiderült, nem így mûködik. Ha bárki beteszi a lábát, akkor annak még az unokatestvérének a férjének a barátjának a szobatársa is megemlegeti, tökmindegy, hogy ô maga egyáltalán tud-e ennek a háznak a létezésérôl vagy sem. Ekkora baromságot még az életben nem hallottam. Hogy nem pusztult még ki az egész bolygó?
Csak egy példa: tegyük fel, hogy belépek ebbe a házba, majd felhívom a barátnômet - mert ebben az alternatív valóságban ilyenem is van -, aki egy irodában dolgozik és naponta 200 ügyfelet fogad telefonon. Akkor most azoknak mind kampec?

A másik hatalmas probléma, hogy egyáltalán nem építkezik olyan óvatossággal, mint az elsô rész, az atmoszféra sehol sincs ahhoz képest. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy STV produkció, de a 75 perces film elsô fél órája egy "emlékeztetô", amit az elsô részbôl vágtak össze. Az utolsó félórában meg lemészárolják fél Japánt, közben azt se tudod, hol vagy, ja és akkor még a neveiket sem ártana megjegyezni, mert én pl nem jöttem rá, hogy ki kinek a kicsodája. Az utolsó jelenet az meg... jézusom. Önmaga paródiája.

1/10

Összes komment...