velvetgristle

Tapasztalat: 336 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 361
Regisztráció: 2018. május 22. (1 év, 8 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Bemutatkozás

ha tér vónék: zsugorodnék

Kedvencek

Rendezők: Lars von Trier, Luis Buñuel, Michael Haneke, Michelangelo Antonioni, Stanley Kubrick, Tarr Béla
Színészek: Charlotte Gainsbourg, Dustin Hoffman, Jack Nicholson
Országok: dél-koreai, japán, olasz

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1998
Lakhely: Zalaegerszeg

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Monster House
Rém rom
3 2020-01-15 3,2
(264)
Once Upon a Time in... Hollywood
Volt egyszer egy... Hollywood
3 2020-01-13 4,1
(557)
Rambo
John Rambo
2 2020-01-11 3,6
(694)
Duel
Párbaj
5 2020-01-11 4,3
(677)
Scott Pilgrim vs. the World
Scott Pilgrim a világ ellen
3 2020-01-08 3,5
(640)
Million Dollar Baby
Millió dolláros bébi
4 2020-01-07 4,2
(1099)
The Expendables
The Expendables - A feláldozhatók
1 2020-01-06 3,5
(1000)
Crank
Crank - Felpörögve
2 2020-01-02 3,4
(732)
Altrimenti ci arrabbiamo!
Különben dühbe jövünk
3 2019-12-31 3,9
(796)
Hamster Hell
 
4 2019-12-21 ?
(2)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2020-01-17 20:39:13 Antichrist (2009) / Antikrisztus velvetgristle (4) #140

nyami

előzmény: Mario Brothers (#139)

Tarr Béla-filmben lennék meteorológus, vagy John Waters Baltimore-jában baromfitenyésztő.

Azért szerencsére ez nem csak egy "képeskönyv" meg "mesekönyv" meg "tabló" meg "szerelmeslevél" meg mittudomén, különben gondolkodás nélkül rávágtam volna az egyest. Van néhány ügyes jelenet, játék a néző elvárásaival, még talán mondanivaló is, de az annyira fókuszálatlan, hogy sokak számára egyenesen az esett le, hogy abszolút nem volt semmi sztori.

A Bruce Lee-jelenetről meg csak annyit: én nem ismerem a szinkronos változatot, angolul néztem, amiben ez a mondat hangzik el a verekedés előtt: "[Let's see] who puts who on the ground first." Nos, Cliff volt az, aki először seggre ült, szóval technikailag Bruce Lee nyert. ¯\_(ツ)_/¯

Inkább volt szórakoztató, mint vicces. A poénok néhol ütöttek, de legtöbbször inkább emlékeztettek egy tinivígjátékra; arra a szubzsánerre, amit a Scott Pilgrim - gondolom én - épphogy kifigurázni szeretett volna. Ennek ellenére végig lekötött, csak az első gonosz ex ne lett volna, akinek a dalolászása annyira kínos volt, hogy félúton meg kellett állítanom, hogy vegyek egy nagy levegőt.

6/10

2020-01-07 01:01:56 Zombieland (2009) velvetgristle (2) #77

Annak idején ezt a filmet először nem sokkal a Shaun of the Dead után láttam - a magyar címről nem vagyok hajlandó tudomást venni -, és akkor nem tudtam eldönteni, hogy melyik a jobban sikerült zombihorror-paródia. Most, hogy nemrég mindkettőt újranéztem, a válasz egyértelmű. Kezdjük ott, hogy a Zombieland eleve nem egy zombihorror-paródia, mivel az alműfaj egyetlen elemét sem gúnyolja ki, sőt, időnként aktívan táplálkozik belőle. Annak a kilencven perc alatt elhangzó vagy feltűnő félmaréknyi poénnak semmi köze a zombikhoz. Azzal, hogy a főszereplő - akinek egyébként a folyamatos vinnyogásától a falra tudtam volna mászni - rögtön a film elején listáz minden olyan klisét, ami egy ilyen filmben fel szokott tűnni már ugrott is a lehetőség, hogy kezdjenek velük valamit. Illetve egy valami maradt: a lassú zombik, ugye, ami rengeteg zombiklasszikusban jelen van és ami itt abszolút nincs jelen, mivel az összes élőhalott olimpiai csúcsot fut, úgyhogy ez is ugrott. Innentől kezdve ez egy olyan film, ami nem horrorvígjáték akar lenni, hanem horror és vígjáték. Hát egyik sem jött össze, és akkor még a többi szereplőről nem is beszéltem. A két kiscsaj többször is túljár Columbus és Tallahassee eszén, aztán később, mikor odaérnek a vidámparkba és bekapcsolják az összes szart és világít minden és zenél minden és jönnek a zombik, akkor csodálkoznak... és még a vidámpark kapuját sem voltak képesek becsukni maguk után. Az egyetlen igazán vicces jelenet Bill Murray fényezése és halála volt, aztán ott is elkezdtem vakarni a fejemet. Hogy gondolták, hogy Columbus nem fogja lelőni? Elfelejtették, hogy puskája van?

Mondhatnám még azt, hogy a karakterek egydimenziósak, de ezt már elmondták előttem. Rendkívül messze van ez a horrorparódiától. Ez egy egyszerű tinifilm, csak ezúttal zombikkal.

3/10

2019-12-11 17:33:26 Chainsaw Maid 2 (2010) velvetgristle (4) #2

Gyurmatarantínó. Akinek ez bejön, az mindenképpen nézze meg az "első részt" is, ami Nagao Takena munkája. Az a faszi sem normális. Ja, és még létezik egy harmadik rész is Hardcastle-től meg egy "Episode Zero" Takenától, de ki számolja?

A Nigel Tomm-féle Zabhegyező.

Van pár nagyon jól összerakott jelenet, de aztán a végére rendesen elkezd dominálni a hollywoodi "mindent és nagyon és egyszerre"-mentalitás. Kliséktől abszolút nem mentes, a férjet alakító színész kb. mint egy darab fa (talán a 70-es évek B-horrorjai előtt akartak tisztelegni ezzel, ki tudja)... Ez a film nem más, mint egy ügyes iparosmunka, kb. az jut róla eszembe, amikor a meztelennénis oldalon véletlenül elgépelem a kedvenc pornószínésznőm nevét a keresőben és valaki mást ad ki helyette; nem erre gondoltam, de a célnak megfelel és egyik olyan, mint a másik. Végülis tökmindegy.

6/10

痛いー!!!

Elôször is: gigariszpekt a rendezônek, amiért öt (!) éven keresztül dolgozott ezen az átlagon aluli filmen, aminek aztán egy része elveszett, ugyanis a közönség a bemutatáskor annyira berágott, hogy megpróbálták elégetni a kópiákat. Hiroshi Harada egymaga írta, rendezte, vágta, rajzolta és "animálta" a filmet, s mivel egy stúdió sem akarta támogatni, így a pénzt is ô teremtette elô. Nagyon szerettem volna értékelni, meglátni benne a kemény munkát, de be kellett vallanom magamnak az igazat. Az elsô tíz perc gyakorlatilag semmi más, mint nemi erôszak, fizikai és lelki bántalmazás, megalázás, meggyalázás. Nem mondom, hogy nem volt guilty pleasure + soha nem pontoztam le filmet és nem néztem le semmilyen mûvészeti alkotást csak azért, mert az visszataszító. Sôt, a gond pont akkor kezdôdik, amikor megpróbálnak valami sztorival elôrukkolni. Eszméletlenül elhamarkodott az egész – tudtommal mindössze 5-7 perc veszett el a filmbôl, szóval ez nem igazán mentség –, a szereplôk jönnek-mennek, nekem csak annyi jött le, hogy szegény Midorival mindenki kibaszik, aztán szerelmes lesz, de arra meg még jobban rábaszik, aztán beletörôdik a kisebbik rosszba, na és akkor jön az igazi hidegzuhany. Egy gyönge másfél órában talán meg is lehetett volna gyôzni arról, hogy ez valami igazi nagy dráma.

A rajzstílus, a zene meg az egyedi, brutális atmoszféra mondjuk bejött – habár utóbbi valószínûleg a darabos animációnak volt köszönhetô.

4/10

Annyira akartam írni valamit errôl a filmrôl, merthogy a gyenge 2-es osztályzattól az erôs 4-esig minden eszembe jutott. Egymás után háromszor néztem meg és ha nem gugliztam volna ki, akkor még most sem tudnám, hogy a vége mi az isten akart lenni. Piero Scaruffi azonban elvégezte helyettem a munkát, ôt idézném, pusztán azért, mert abszolút egy véleményen vagyok vele és én sem tudnék többet mondani:

"The film boasts some great scenes but also an implausible plot with many cheesy detours and useless complications."

Összes komment...