velvetgristle

Tapasztalat: 319 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 319
Regisztráció: 2018. május 22. (1 év, 3 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Bemutatkozás

http://dokk.hu/kolto.php?id=43390

ha tér vónék: zsugorodnék

A kedvencem a rakott kelkáposzta, a hobbim pedig a nyelvtanulás. Az álmom az, hogy egyszer feltölthetek egy videót a YouTube-ra azzal a címmel, hogy: "Male Supermodel AND Hyperpolyglot Speaks 65 Languages, Gets ALL Malaysian Girls (WOW)".

Btw, ha valaki beszél itt malájul és tudna ingyen tanítani, az jó lenne.

Kedvencek

Rendezők: Lars von Trier, Luis Buñuel, Michael Haneke, Michelangelo Antonioni, Stanley Kubrick, Tarr Béla
Színészek: Charlotte Gainsbourg, Dustin Hoffman, Jack Nicholson
Országok: dél-koreai, japán, olasz

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1998
Lakhely: Zalaegerszeg

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Conjuring
Démonok között
3 2019-08-06 3,6
(508)
The Unfixable Thought Machine: Health Reminder 3
 
4 2019-08-04 ?
(3)
Cream
 
3 2019-08-04 ?
(5)
Jézus menyasszonya vagyok
 
1 2019-08-01 1,1
(17)
Minden munkájában jó szerencsés lészen
 
1 2019-07-23 ?
(7)
Sock 1: Lice Pictures
 
5 2019-07-19 ?
(1)
Ju-on 2
 
1 2019-07-16 2,8
(12)
Saw
 
4 2019-07-15 3,6
(66)
An Honest Liar
 
5 2019-07-14 ?
(5)
Kung Fury
 
4 2019-07-13 4,0
(214)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2019-08-08 19:21:52 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény velvetgristle (5) #211

Az egy fotósorozat része volt, kifejezetten a poszter miatt készült. Legalábbis én erre jutottam. Google -> pulp fiction mia on the bed -> képek.

előzmény: Korben (#210)

Gondolkodtam azon, hogy ezt sem fogom osztályozni - mivel ez gyakorlatilag csak egy lyrics video -, de a tény, hogy arra sem voltak képesek, hogy a szöveget hűen felkúrják a képernyőre... meg nyelvtani hibák meg whatnot. Én személy szerint sosem éltem LSD-vel, viszont eszembe jutott Lynch Lost Highway c. filmje, meg az Ace Of Base - vagy mi a ráknak hívták őket - It's A Beautiful Life c. örökzöld nótája is megszólalt a fejemben egy pillanatra, ahogy a szintifutamot hallgattam. Na mindegy. Ahogyan Tom & Jerry shortokat, úgy alapvetően videoklipeket sem osztályoznék, viszont a trehány munka miatt - és hát bevallom: nem vagyok úgy általában a vallások legnagyobb rajongója - mehérdemli az egyest.

Jesus Christ MTV Unplugged

Oké, nem tudom, hogy ki csinálja ezeket, de van egy jó ötletem a következő kisfilmhez, remélem az alkotók figyelmét is felkeltem. Szóval van ez a vézna kislány, aki nagyon szeretne kroszfitezni, de túl béna hozzá. Ekkor az út szélén talál egy szűzmáriás képeslapot és BUMM, hirtelen átváltozik Berki Krisztiánná, mindenkit lealáz + a teljes vagyonát felajánlja a Herevasalást Az Árváknak egyesület javára. A költségvetés lehetne mondjuk két túróspalacsinta ára, nem számít, a cél szentesíti az eszközt. (Gondolom a kisfilmben látható fiú is ezért él egy fekete kartondobozban; esetleg a német expresszionizmust kívánták feleleveníteni).

2019-07-23 00:49:25 Utcalányból Szűzmátka (2014) velvetgristle (?) #51

Wow, ez a kommentszekció olyan szinten felhevült, hogy muszáj volt nekem is megnéznem a kisfilmet. Egyetértek az előttem szólóval; a jót ilyen rosszul előadni elképesztő károkat okozhat, gondoljunk csak a ma (is) divatos 'motivációs beszédet' tartókra meg a 'faith healer' figurákra. Nekem személy szerint egy pillanatra Peter Popoff ugrott be, az egész inkább egy horrofilmre emlékeztetett. Nagyon szép gondolat, hogy Jézus [mert ahogy az a YouTube-leírásból kiderült
- a kisfilmből azonban abszolút nem - a képen kívülről beszélő emberke ő maga] három perc alatt megvált egy kurvát, a valóságban ez nem így működne. Egy ilyen élethelyzetből nem lehet csak úgy kitörni. Ez hazugság, méghozzá káros hazugság. Nem tudod csak azzal megváltani az életed, hogy hiszel magadban, olyan volt, mintha Eminemet hallgatnék. Ennek ellenére nem tudom nézhetetlenre értékelni, mert egész vicces volt; a borzalmas hangalámondás, meg amikor beúszik a gitárszóló és a lány felemeli a kardot... vártam, hogy mikor jelenik meg Pataky Attila.

2019-07-17 00:39:10 Ju-on 2 (2000) velvetgristle (1) #1

Na, itt estek át a ló túloldalára. Akár az elsô rész, ez is egy szöveggel indít: aki kapcsolatba lép az elátkozott házzal - vagy mi -, az meghal. Ez a deal. Na most ezt elég tágan lehet értelmezni. Gondoltam arról van szó, hogy aki belép a házba, azaz fizikailag benne tartózkodik, de mint ebbôl a filmbôl kiderült, nem így mûködik. Ha bárki beteszi a lábát, akkor annak még az unokatestvérének a férjének a barátjának a szobatársa is megemlegeti, tökmindegy, hogy ô maga egyáltalán tud-e ennek a háznak a létezésérôl vagy sem. Ekkora baromságot még az életben nem hallottam. Hogy nem pusztult még ki az egész bolygó?
Csak egy példa: tegyük fel, hogy belépek ebbe a házba, majd felhívom a barátnômet - mert ebben az alternatív valóságban ilyenem is van -, aki egy irodában dolgozik és naponta 200 ügyfelet fogad telefonon. Akkor most azoknak mind kampec?

A másik hatalmas probléma, hogy egyáltalán nem építkezik olyan óvatossággal, mint az elsô rész, az atmoszféra sehol sincs ahhoz képest. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy STV produkció, de a 75 perces film elsô fél órája egy "emlékeztetô", amit az elsô részbôl vágtak össze. Az utolsó félórában meg lemészárolják fél Japánt, közben azt se tudod, hol vagy, ja és akkor még a neveiket sem ártana megjegyezni, mert én pl nem jöttem rá, hogy ki kinek a kicsodája. Az utolsó jelenet az meg... jézusom. Önmaga paródiája.

1/10

2019-07-15 01:17:33 An Honest Liar (2014) velvetgristle (5) #1

Már elôre tudtam, hogy imádni fogom. James Randi az egyik legnagyobb példaképem, ez a film pedig méltó hozzá. Nem kronológiai sorrendben halad, de nem is ugrál annyit, hogy az zavaró lenne. És ôszintén szólva nem hittem volna, hogy valaha is meghatódom egy 85 éves öregember és a nála ki-tudja-hány-évtizeddel-fiatalabb férjének a történetén, de ez is megtörtént.
A fél karom odaadnám, ha találkozhatnék ezzel az öregemberrel.

2019-07-02 22:00:58 17 Again (2009) / Megint 17 velvetgristle (2) #40

Számomra is meglepetés volt, de nem másztam Zac Efrontól a falra, ami önmagában teljesítmény. Engem sokkal jobban idegesített a feleség; még el sem váltak, erre ez meg elkezdi bedarálni a férje cuccait? stupid cunt. Nem is értem, hogy miért tepert ez a csávó annyira, hogy 'visszaszerezze' ôt. A nô egy pszichopata. Van egy kevés jó poén - kb. annyi, mint gepárdon a zsírfelesleg -, de a klisék itt is kihagyhatatlanok voltak, ráadásul a sasszemeimmel pár alróbb logikai bakit is felfedeztem. Szóval bármennyire is próbáltam, nem volt szívem egyest adni, marad a gyenge kettes (fun fact: Piero Scaruffi erre a filmre 6 (!) pontot adott a tízbôl, egyel kevesebbet, mint mondjuk a Harcosok Klubjára).

2019-07-02 21:41:32 [Melyik filmen sírtál?] velvetgristle #63

Jézusom, ez egy rettenetesen hosszú lista lenne. Nemrég a Brüno-n is majdnem elsírtam magam.

2019-06-29 20:50:52 [Kedvenc lemezek] velvetgristle #560

A Surfer Rosa c. lemezt épp ma hallgattam újra, és 3 év után végre beismertem magamnak, hogy ez igenis jó, bármennyire is 'college rock', ahogy Steve Albini jellemezte a zenéjüket. A Radiohead 17-18 évesen a kedvenc együttesem volt, ma már alig hallgatom ôket, talán egy kicsit túlértékeltnek is tartom. A többi elôadóról sajnos nem tudok sokat, habár Miles Davis-t sokat hallgattam tizenévesen (na nem mintha az olyan régen lett volna). Mostanában ritkán hallgatok jazz-t, pusztán azért, mert ostobának érzem magam - mivel nem értek a komoly vagy komolyabb zenéhez, ezért nem is tudom elemezni, ami bosszant.

előzmény: Morpheus19 (#559)

2019-06-28 19:55:22 Brüno (2009) velvetgristle (4) #76

Nem igazán értem, miért ilyen rossz az átlaga ennek a filmnek. Tény, hogy Brüno karaktere nem olyan izgalmas, mint Boraté, és Sacha Baron Cohen alakítása sem annyira meggyôzô, de szerintem sokkal több bivalyerôs jelenetet sikerült itt összehozni. A mexikói kômûves-garnitúra, a talk show, Brüno sétája a divat...sétány...hogyaretekbehívjákon és természetesen az a finálé... Sokkal több embercsoportot vesz célba, sokkal több tábort figuráz ki, mint a Borat: homofóbok, hírnév-megszállottak, fundamentalisták, képmutató celebek, a divatvilág... És ne felejtsük el, hogy Sacha Baron Cohen többször majdnem ki is nyíratta magát ezért a filmért, ami tudom, hogy pár emberbôl szánalmat, esetleg megvetést, de belôlem csodálatot váltott ki. Nem semmi, hogy valaki ennyi mindenen megy keresztül azért, hogy szórakoztasson és görbe tükröt mutasson.
Egy valami azért biztos: aki szerint a Borat gusztustalan volt, annak ezt a filmet semmiképpen nem ajánlom.

7,5/10

Összes komment...