JcWh

Tapasztalat: 23 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 23
Regisztráció: 2018. április 29. (5 hónap, 3 hét)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Satan Never Sleeps
Flight from Terror
5 2018-10-21 ?
(1)
Forever Female
 
5 2018-10-14
The Country Girl
A vidéki lány
5 2018-10-12 4,2
(30)
Apartment for Peggy
 
5 2018-10-06 ?
(1)
Invisible Stripes
 
5 2018-09-30 ?
(5)
Union Station
 
5 2018-09-01 ?
(6)
The Dark Past
 
5 2018-08-26 ?
(5)
Executive Suite
Vezetői lakosztály
5 2018-08-20 ?
(3)
Our Town
 
5 2018-08-06
The 7th Dawn
A hetedik nap
5 2018-08-04 ?
(2)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Szenzációs vígjáték és dráma egyben, amelyben William Holden ismét egy újfajta szerepben (katolikus pap) csillogtatja meg színészi tudását. Mellé jön egy zseniálisan vicces Clifton Webb és a fiatal, bájos France Nuyen. Természetesen nem maradhat el úgy film, hogy Holden ne kerülne egy nővel közelebbi viszonyba, még egy olyan filmben se ahol egy papot alakít, ami a film vígjáték alapját adja. A film dráma részében pedig a néző részese lehet Kína kommunista megszállásának, illetve a kommunista rendszer ellentmondásaira is rámutat a történet.
Készítettem feliratot a filmhez, aki szereti Holden-t, annak mindenképpen ajánlom.

2018-10-14 19:40:53 Forever Female (1954) JcWh (5) #1

A film lényege tömören: az All About Eve (1950) és a Sunset Blvd. (1950) (+ egy kis The Moon Is Blue 1953) összecsomagolva egy vígjátékba, amely meglepő módon teljesen jól működött nálam. Mondjuk William Holden - Ginger Rogers - Paul Douglas hármas nélkül azért nem lett volna olyan szenzációs a film. Holden-t ismét egy idősebb nő hálózza be és teszi tönkre (persze sokkal lightosabban mint a Sunset-ben). Az "idősebb nő" (Ginger Rogers) mellett itt a volt férj (Paul Douglas) tovább színesíti az alapszituációt és kis részben a férfiak öregedése is szerepet kap a filmben. És megjelenik a feltörekvő fiatal színésznő karaktere is (Pat Crowley), aki sorsszerűen veszi át az idősebb nő státuszát a színházban. Akit érdekel az említett klasszikusok fúziója egy szórakoztató vígjátékban, megfűszerezve kiváló színészi alakításokkal, annak mindenképp ajánlom a filmet. +1 érdekesség: A Superman-ként híressé vált George Reeves is feltűnik a filmben, mint Ginger Rogers egyik szeretője.
Készítettem feliratot a filmhez, akit érdekel az megtalálhatja a neten.

2018-10-06 16:30:18 Apartment for Peggy (1948) JcWh (5) #1

Nagyon örülök, hogy ennek a filmnek is létrejött oldala a honlapon. Számomra igen kedves és sokatmondó film, amely tulajdonképpen az élet értelméről szól. Főszerepben a 40-es évek "mikulásaként" elhíresült Edmund Gwenn mellett, a Magyarországon kevésbé ismert, gyönyörű színésznő Jeanne Crain, illetve az igazi sztárság előtt álló William Holden látható. Egyszerre megmosolyogtató, szívet melengető alkotásról van szó, amelyet ugyanakkor átsző az öngyilkosság és az élet értelmének gondolata. A Technicolor gyönyörű színei mellett a zenei alap teszi igazán hangulatossá a filmélményt.
Készítettem feliratot a filmhez, a netről elérhető.

2018-09-30 16:18:07 Invisible Stripes (1939) JcWh (5) #1

Izgalmas és tartalmas korai film noir olyan nagyágyú színészekkel, mint William Holden és Humphrey Bogart, habár a főszerepben a kevésbé ismert George Raft van. A film a börtönből szabadult elítéltek társadalomba való beilleszkedésével foglalkozik olyan formában tálalva, amely teljesen fogyasztható a 21. századi néző számára is. A történet izgalmas, pörgős és egy percig sem lassul le. A színészek közül mindenképpen William Holden-t emelném ki, aki második filmjében is zseniálisan alakított és volt már akkora sztár, hogy nagyobb gázsit kapjon Bogart-nál.
Készítettem magyar feliratot a filmhez. Film noir, William Holden és Humphrey Bogart rajongóknak mindenképp a figyelmébe ajánlom.

2018-09-22 17:59:39 The Earthling (1980) / A völgylakó JcWh (5) #1

Bevallom őszintén ez az egyetlen film, ami képes könnyekre fakasztani. Csodálatos történet egy halálosan beteg, mogorva öregember és egy árván maradt kisfiú kapcsolatáról az ausztrál vadonban. Már a gyönyörű filmzene felcsendülésénél nehezen lehet bírni az érzelmekkel és a film lezárása igazán szívbemarkoló.
William Holden 1939-ben (a Golden Boy-al) elkezdődött filmes karrierjének utolsó nagy alakítása, amellyel ismét betalált nálam. Belegondolva, hogy a film bemutatása után egy évvel milyen lehetetlen körülmények között halt meg, még szomorúbbá teszi számomra a történetet. Ricky Schroder meg valami elképesztő hogy milyen nagyot alakított 10 évesen és a közte és Holden közötti kémia kézzel fogható a film folyamán. Ez az alkotás megérdemelné, hogy Blu-ray-en elérhető legyen, már csak a gyönyörű ausztrál tájak miatt is.
Készítettem feliratot a filmhez, melegen ajánlom mindenki figyelmébe.

2018-09-15 17:10:21 Born Yesterday (1950) / Tegnap született JcWh (5) #2

Ez a film talán arról a leghíresebb, hogy főszereplőjének, Judy Holliday-nek sikerült elhalásznia az Oscar-díjat a két Hollywood-i színészlegenda, Gloria Swanson (Sunset Blvd.) és Bette Davis (All About Eve) elől. Holliday nevető haramadikként nyert, és alakítása valóban kiemelkedőnek számít a vígjáték műfaján belül. Azonban nem csupán egy könnyed vígjátékról van szó, sokkal méllyebb mondanivalóval rendelkezik a film. Holliday mellett láthatjuk még a szerepüket kíválóan alakító William Holden-t és Broderick Crawford-ot. Bill Holden, csakúgy mint az Alkony sugárútban, itt is brillírozik egy teljesen más karakter, az intelligens és higgadt Paul Verrall szerepében. Nem véletlenül mondták Holden-ről, hogy nagyon jól tudott csapatban dolgozni és "feljavította" co-sztárjainak alakítását, karrierje során több filmbéli szereplőtársa nyert Oscar-díjat (csak épp sokszor őt felejtették el díjazni vagy jelölni a díjra.)
Készítettem magyar feliratot a filmhez, meglepő hogy eddig nem volt elérhető felirat, hiszen egy igazi vígjáték klasszikusról van szó.

2018-09-01 18:35:35 Union Station (1950) JcWh (5) #1

Kiváló krimi az 50-es évekből, ami végig képes lekötni a néző figyelmét, köszönhetően a sok akciónak és a "suspense" jeleneteknek. Különösen jók a "csendes" jelenetek, amikor csak a vasútállomáson szemlélődhetünk vagy amikor a magasvasúti jelenetek játszódnak. A film második alkalommal hozta össze az Alkony sugárút sikere után William Holden-t és Nancy Olson-t, akiknek ezután még két közös filmjük volt. William Holden filmográfiájában az 1950-es év nagyon különlegesnek számít, négy teljesen más műfajú filmben, négy teljesen más karaktert testesített meg. A Union Station persze nem éri el az Alkony sugárút és a Born Yesterday szintjét, de aki egy izgalmas és szórakoztató krimit akar látni, annak mindenképpen ajánlom.
Feliratot készítettem a filmhez, a neten rátaláltok.

2018-08-26 15:07:19 The Dark Past (1948) JcWh (5) #1

Habár a történetnek megvannak a kisebb gyengeségei, azonban William Holden briliáns alakítása mellett nem mehet el szó nélkül az ember. Holden filmes pályafutásának egyetlen olyan szerepe, amiben egy őrült és kegyetlen bűnözőt játszott. 1947-es visszatérése után Bill Holden azon volt, hogy ne csak egy szépfiúnak lássák a filmvásznon, hanem színészi tehetségét is megmutassa és habár az áttörés nem ezzel a filmmel történt meg, de mindenképpen óriásit alakított. A film másik főszereplője, Lee J. Cobb, akivel Holden első nagy filmjében a Golden Boy-ban (1939) is együtt játszott, itt szintén megvolt közöttük az a jól működő színészi egymásra hangolódás, ami tovább emelte a film minőségét. Noir és Holden rajongóknak mindenképp ajánlott alkotás.
Feliratot készítettem a filmhez, netről letölthető.

Az 50-es évek nagy sztárjait felvonultató zseniális alkotás, amelynek univerzális üzenete a mai napig érvényes. A nagyszerű színészekre (William Holden, Barbara Stanwyck, Fredric March, Shelley Winters, Paul Douglas, stb.) kiváló karakterek lettek írva és ez a film másik nagy erőssége. A film a legelső percétől leköti a néző figyelmét, egészen William Holden filmvégi nagy jelenetéig. Nem megszokott 50-es évekbeli film, zseniálisabbnál zseniálisabb színészi alakításokkal, aki teheti nézze meg.
Készítettem feliratot a filmhez, a neten rátaláltok.

2018-08-09 19:13:36 Arizona (1940) JcWh (5) #1

Különleges western, ami bemutatása idején nem lett igazán sikeres, de az idő múlásával egyre javul a megítélése. A "sikertelenség" az erősebb, idősebb nő és a fiatalabb férfi párosából fakadt, de mára ez a felállás sokkal izgalmasabbnak bizonyul. William Holden első westernjében olyan kellemes és vidám karaktert alakít, amelyre nem volt sok példa karrierje során. Jean Arthur-ral pedig (a nagy korkülönbség ellenére, ami amúgy nem annyira ütközik ki) remekül összepasszolnak. A történet nem bonyolult és igazán nagy fordulatok sincsenek benne, de végig izgalmas és akciódús, ráadásul a szerelmi szál kidolgozottsága is jól sikerült. A film aláfestő dallamának is használt híres dalt (Jeanie with the Light Brown Hair-t) pedig Holden saját hangján énekli.
Kellemes kis film, kitűnő minőségben elérhető és feliratot is készítettem hozzá.

Összes komment...