JcWh

Tapasztalat: 16 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 16
Regisztráció: 2018. április 29. (3 hónap, 3 hét)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Executive Suite
Vezetői lakosztály
5 2018-08-20 ?
(3)
Our Town
 
5 2018-08-06
The 7th Dawn
A hetedik nap
5 2018-08-04 ?
(2)
Wild Rovers
Vad csavargók
5 2018-07-29 ?
(5)
Arizona
 
5 2018-07-24 ?
(1)
Love Is a Many-Splendored Thing
 
5 2018-06-18
Born Yesterday
Tegnap született
5 2018-06-13 ?
(5)
Golden Boy
 
5 2018-06-08
The Moon Is Blue
 
5 2018-05-30 ?
(3)
The World of Suzie Wong
Suzie Wong világa
5 2018-05-27

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Az 50-es évek nagy sztárjait felvonultató zseniális alkotás, amelynek univerzális üzenete a mai napig érvényes. A nagyszerű színészekre (William Holden, Barbara Stanwyck, Fredric March, Shelley Winters, Paul Douglas, stb.) kiváló karakterek lettek írva és ez a film másik nagy erőssége. A film a legelső percétől leköti a néző figyelmét, egészen William Holden filmvégi nagy jelenetéig. Nem megszokott 50-es évekbeli film, zseniálisabbnál zseniálisabb színészi alakításokkal, aki teheti nézze meg.
Készítettem feliratot a filmhez, a neten rátaláltok.

2018-08-09 19:13:36 Arizona (1940) JcWh (5) #1

Különleges western, ami bemutatása idején nem lett igazán sikeres, de az idő múlásával egyre javul a megítélése. A "sikertelenség" az erősebb, idősebb nő és a fiatalabb férfi párosából fakadt, de mára ez a felállás sokkal izgalmasabbnak bizonyul. William Holden első westernjében olyan kellemes és vidám karaktert alakít, amelyre nem volt sok példa karrierje során. Jean Arthur-ral pedig (a nagy korkülönbség ellenére, ami amúgy nem annyira ütközik ki) remekül összepasszolnak. A történet nem bonyolult és igazán nagy fordulatok sincsenek benne, de végig izgalmas és akciódús, ráadásul a szerelmi szál kidolgozottsága is jól sikerült. A film aláfestő dallamának is használt híres dalt (Jeanie with the Light Brown Hair-t) pedig Holden saját hangján énekli.
Kellemes kis film, kitűnő minőségben elérhető és feliratot is készítettem hozzá.

2018-08-06 21:21:44 Our Town (1940) JcWh (5) #1

Ez a 6 Oscar-díjra jelölt film Thornton Wilder híres színdarabjának megfilmesítése, amely szerintem inkább jobban sikerült, mint rosszabbul. A történet filmes feldolgozása nagyobb mozgásteret adott a "főszereplő", a kisváros bemutatására, illetve a gyönyörű, Oscar-díjra is jelölt filmzene tovább emeli a filmes verzió élvezeti értékét. A film végig hű a színházi darabhoz, egyedül a befejezés különbözik, de szerintem ez nem változtatja meg a történet alapvető, egyetemes üzenetét. Személyes kedvencem, William Holden alakítása ebben a filmben is kiemelkedő volt (főleg a leendő apóssal történő beszélgetés során), és ennek fényében számomra kicsit érthetetlen volt Martha Scott Oscar-díjra való jelölése. A film hatására a színdarabot is megnéztem nem is olyan rég, ami tetszett, de továbbra is a film mellett teszem le a voksomat.
Ha valaki kíváncsi a filmre eredeti nyelven nézze bátran, készítettem feliratot a filmhez (Unsere kleine Stadt néven keressetek rá).

2018-08-04 17:39:08 The 7th Dawn (1964) / A hetedik nap JcWh (5) #1

Izgalmas kalandfilm, kiváló színészekkel (William Holden, Susannah York, Capucine) és csodálatos filmzenével. Holden 60-es évekbeli filmjei közül mindenképp kiemelhető alkotás a Vad Banda (1969) után.
A filmhez készítettem feliratot, a műfaj vagy a színészek kedvelőinek mindenképp ajánlott.

2018-07-29 17:51:00 Wild Rovers (1971) / Vad csavargók JcWh (5) #1

Különleges "buddy" típusú western film, amiben megvannak a westernekre jellemző kötelező elemek: kis lövöldözés, kocsmai bunyó, egy laza kis bankrablás. De ami miatt én nagyon kedvelem ezt a filmet, az a néhány lassabb, feelingesebb jelenet (pl. vadló betörése), amelyeket a felejthetetlen zenei betét tesz igazán zseniálissá. William Holden és Ryan O'Neal kettőse nagyszerű, nem hétköznapi, de nagyon kedves párost alkotnak. A filmzene pedig önmagában is nagyon fülbemászó és dallamos, én már csak ezért is újra és újra megnézném ezt a filmet.
Mint minden más William Holden filmet, ezt is eredeti nyelven ajánlom, feliratot készítettem a HD verzióhoz.

2018-07-24 20:05:05 Rachel and the Stranger (1948) JcWh (5) #1

Az ilyen bájos filmek miatt éri meg régi filmeket nézni. A film története tulajdonképpen egy egyszerű szerelmi háromszögről szól western környezetben (azért egy kis indián támadás belefért a történetbe), de a három főszereplő játéka (és a kisfiút alakító színész is), a gyönyörű tájak és a kellemes kis zenék olyan hangulatossá teszik a filmet. William Holden-t, Loretta Young-ot és Robert Mitchum-ot külön-külön is nagyon kedvelem, de együtt valami fantasztikusak voltak. Ha nem is a Top 10 kedvenc filmjeim közé tartozik, de mindenképpen olyan, amit bármikor kedvem lenne újranézni.
A film fekete-fehérben és színesben is elérhető, magyar feliratot készítettem hozzá.

2018-06-23 22:10:51 The Counterfeit Traitor (1962) JcWh (5) #1

Sajnálom, hogy nem ismertebb ez a remek második világháborús kémdráma. A film hossza ellenére végig izgalmas és fordulatos, az akció mellett jól beillesztették a szerelmi és barátságról szóló szálat is. Külön pozitívum, hogy kint a helyszíneken (Berlin, Hamburg, Koppenhága, Stockholm) forgatták a filmet. William Holden a Vad Banda (1969) után itt alakított a legjobban az 1960-as évekbeli filmjei közül.
Készítettem magyar feliratot a filmhez, a műfaj kedvelői biztosan nem fognak csalódni.

2018-06-18 18:46:11 Love Is a Many-Splendored Thing (1955) JcWh (5) #1

A film egyértelműen az Oscar-díjas betétdalnak és a kiváló színészeknek köszönhette kirobbanó sikerét. Még ma is, aki a filmről nem is, de a hasonló című számról már biztosan hallott vagy ismerős lehet számára. Maga a történet egy tipikus 50-es évek filmjeire jellemző melodrámai szerelmi viszonyról szól, habár a karakterek már kicsivel összetettebbek hátterüket tekintve (özvegy eurázsiai doktornő és nős, de különélő amerikai helyszíni tudósító). Jennifer Jones és William Holden karrierjük csúcsán fantasztikusat alakítottak és nagyon hiteles szerelmespárt alkottak, annak ellenére hogy egyébként nem igazán jöttek ki egymással (Jones állítólag még fokhagymát is evett a csókolózós jelentek előtt, hogy Holden-t bosszantsa). William Holden-nek az 1955-ös éve nagyon erős volt karrierje szempontjából és az ezután forgatott Piknik-kel együtt igazi férfi szexszimbólummá vált. A gyönyörű filmzene mellé párosuló hongkongi látványvilág, illetve a megható befejezés is említést érdemel.
Magyar felirat van a filmhez, megtekintését ajánlom.

2018-06-08 17:54:03 Golden Boy (1939) JcWh (5) #1

A film, amely ismertté tette William Holden-t, utólag mégsem ehhez kötődik elsősorban a színész neve.
(Habár erről a filmről kapta a "Golden Holden" becenevet.) Pedig nem kis kihívás lehetett Holden-nek első főszerepében egy ilyen komplex karakter (érzékeny hegedűművész és könyörtelen ökölvívó) eljátszása, minden komolyabb színészi előképzettség nélkül. Eleinte nem is ment neki túl jól az alakítás és le akarta cserélni őt a producer, de a rendező és Barbara Stanwyck támogatásával sikerült megbirkóznia a feladattal és (szerintem) csodálatosan alakított. Az 50-es évekbeli kinézetéhez képest itt Holden szinte felismerhetetlenül fiatal és a később "befutott" cinikus karakteréhez képest teljesen más szerepben játszik. Érdemtelenül feledésbe merült film, amelyben Bill Holden egyik legkülönlegesebb és számomra legkedvesebb alakítása látható.
Magyar felirat elérhető a filmhez.

2018-05-30 18:44:54 The Moon Is Blue (1953) JcWh (5) #2

Készítettem feliratot a filmhez, akit érdekel ez a filmtörténetileg jelentős alkotás, az mindenképp nézze meg.
A forgatókönyv, a dialógusok, a színészek és a filmzene is mind pazar. William Holden, David Niven és Maggie McNamara hármasa fantasztikus, illetve a mellékszereplők is megemlítendők. Nem egy átlagos 50-es évekbeli vígjáték, itt minden a könnyű együttlétről és a szexről szól, de persze egy kis hely a szerelemnek is jut.

Összes komment...