Fujimi

Tapasztalat: 461 film
Kompetencia: 3 film
Súly: 536
Regisztráció: 2018. március 19. (4 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Kedvencek

Rendezők: David Fincher, Quentin Tarantino
Színészek: Brad Pitt, Edward Norton, Jake Gyllenhaal, Tom Hanks, Woody Harrelson
Műfajok: dráma, thriller
Korszakok: 90-es évek, 2000-es évek eleje

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: 2000
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
10 Things I Hate About You
10 dolog, amit utálok benned
3 2022-09-18 3,3
(664)
Grease 2
 
1 2022-09-10 1,7
(42)
Obi-Wan Kenobi
 
3 2022-09-04 3,1
(73)
Moxie
Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak
1 2022-09-04 2,8
(37)
Clueless
Spinédzserek
3 2022-08-31 3,0
(337)
Royalteen
 
3 2022-08-30 ?
(2)
The Addams Family
Addams Family - A galád család
4 2022-08-29 3,8
(702)
Annie Hall
 
4 2022-08-28 4,4
(970)
Revenge
Revans
3 2022-08-24 3,2
(135)
Sweet November
Édes november
3 2022-08-22 3,7
(493)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2022-09-10 20:50:24 Grease 2 (1982) Fujimi (1) #1

Rég láttam olyan filmet, ahol szó szerint semmi nem működött. Nem tudok mit hozzáfűzni.

Ha eddig bárki keresett kisarkított, rossz propagandafilmet, akkor nem kell tovább kutakodni. Nő létemre három nekifutás kellett, hogy végignézzem, annyira bosszantott. Elképesztően ellenszenvesek a főszereplők, egyszerűen képtelen voltam azonosulni velük. A csajszi legjobb barátnőjének a szemszöge még érdekes is lett volna, abban sejteni véltem a drámát, de összességében nem működtek a konfliktushelyzeteknek szánt szituációk. Nehéz minden hibáját kiragadni, amik által a nézhetetlen kategóriába soroltam, így nem is kockáztatnám meg. Talán edukatívabban kellett volna prezentálni a feminizmust, mert így az is nehézséget okoz, hogy megállapítsam, kinek szólt valójában. Hiteltelen és kellemetlen minden szempontból.

2022-08-25 00:56:30 Revenge (1990) / Revans Fujimi (3) #5

Nagyszerű színészi játék, végtelenül egyszerű, de pofás szerelmi akciódráma vagy minek nevezzem, de rengeteg hiányosság, amik miatt a katarzis számomra elmaradt a végtelenül romantikus lezárás ellenére is. Bár férfi főhősünk valóban rendelkezik egyfajta erős jellemmel, ami miatt tényleg érthetőek a lépései, a női karakterisztika teljes hiányában nem vagyok képes átérezni az ő kálváriáját. Szép és erotikus pillanatok, illetve a kellő kémia is kevés, ha ezáltal képtelen vagyon megérteni, mi alapozza meg ezt a nagy szerelmet. Több kommunikáció, kevesebb akció talán más hangsúlyt adott volna a filmnek. Azt sem kifejezetten értettem, hogy az a két nyomorult miért akart mindenáron segíteni, holott Cochran nem is adott nekik semmit, nem is volt velük kedves. Tulajdonképpen én Tibbyvel vagyok, az ő története a legátélhetőbb, legszimpatikusabb.

2022-08-23 00:59:59 Fight Club (1999) / Harcosok klubja Fujimi (5) #202

Annyira sokrétű, rengeteg jelentéstartalommal. Akinek az jött le, hogy Tyler alteratív társadalmi berendezkedése az ideális üzenet, az szerintem nem értette a filmet.
Hatalmas kedvenc, nem is akarom ezt boncolgatni, mert félek, hogy megölöm, amit nekem nyújt 10 megtekintés után is. :D A mindenkori ember jelenik meg benne, ha nem is lélekben, de társadalmi szempontból minden téren. A színészi játék egy meghatározó aspektusa ugyan a hangulat mellett, de itt az egész alkotja meg az esszenciáját. Igen, itt még tudott filmet rendezni David Fincher, és nem is akárhogy! Olvastam a könyvet is, nem sokban tér el a végét leszámítva, de talán tényleg megkapóbb - ahogy maga az író is bevallotta - a film. Sajnálom, de imádom.

2022-07-19 21:09:45 Melancholia (2011) / Melankólia Fujimi (5) #64

Nagyszerű és igen komplex film a depresszióról, ahogyan azt az előttem szóló néhány ember ki is fejtette. Nekem még külön tetszett az is, hogy a felszínen játszódó történetben miként kap glóriát ez a fajta nihilizmus. A magatehetetlen nővér ugyan mindent megtesz a családért, egy ilyen megkerülhetetlen helyzetben csakis az tud igazán megoldást, nyugalmat találni a kisfiú számára is, aki úgy érzi, nincs mit veszíteni, békét kell csupán teremteni. A Föld gonosz, melynek pusztulnia kell, és ebben csak a bűvös barlang tud oltalmat nyújtani. Hihetetlen erő ez, melyet a hűvös belenyugvás nyújt. Fantasztikus, csodálatos film.

2022-03-16 06:24:13 The Batman (2022) / Batman Fujimi (5) #54

Ah, nagy vergődéseim vannak most, hogy hány pont legyen. 4,5. Tipikusan. :D De közben olyan pozitív csalódás nekem a DC, főleg, mert alapjáraton nem kifejezetten szeretem a képregényfilmeket, de imádom, hogy ennyire intelligensen kezeli őket mostanában. (lásd: Joker) Csodálatos kuriózumnak tartom, hogy nem nézi hülyének közönségét (bár Batman maga egyszerű, mint a faék, és én amúgy is sosem értettem az alapkoncepciót, hogy egy denevérruhás fazon Bud Spencerkedik sötét és esős utcákon), mindemellett tényleg epic hangulatot teremt. A krimi sem az én műfajom, de csodásnak tartom a drámai pillanatokat, a végét, hogy nem voltak szájbarágósak a keretes szerkezet monológjai... Na, tehát iszonyú jó érzéssel hagytam el a mozit. Bár szegény Pattinsont sajnálom, mert nem kellett valami nagyot alakítania, egyedül a kórházas meg a börtönös jelenetnél villant meg, hogy milyen tehetséges. Továbbá voltak érdekes halhatatlan, sérthetetlen fazonok, én el sem hiszem, hogy lehet túlélni, ha 5x megpördülsz egy kocsiban légzsák nélkül vagy ha az arcodba robban a bomba, de mindegy is. Batman legalább valamilyen szinten emberibbé tette a légkört, ami nagyon is jót tesz ennek az univerzumnak. Több ilyet! :'3

2022-03-09 21:23:00 Toxikoma (2021) Fujimi (2) #8

Ez bosszantóan rossz volt. Kezdem azt hinni, hogy ez a rendező abszolút alkalmatlan. A párbeszédek elszaladnak egymás mellett, kb. alig reagálnak emberszerűen a másikra a szereplők. Bár az életszagú dialógusok amúgy sem a magyar filmgyártás erősségei. Színészvezetés nem létezik. Olyan, mintha mindenki szabadjára lenne engedve, nincsenek közölve éppen feszült pillanatok. Olyan jelenetek maradnak súlytalanok, lebegők, amiknek nyomasztaniuk kéne, és ez elképesztően frusztráló. Úgy általában... A hangsúlyokat nem kezeli jól a film. A zene és a látvány szépen megragadja a pillanatokat, de a katarzisnak szánt jeleneteket olyan gyorsan csapja le a film, hogy csak kapkodom a fejem. A végét úgy lezavarta, hogy egyszerűen nem hagyott időt és lelkületet elmélyedni. Mondanám, hogy egy rövid sorozat jobban működött volna, de nem biztos, hogy szívesen végignéztem volna, ha az is ilyen színvonalon mozog. Nem tudok több pontot adni egyszerűen, sajnos azt érzem, hogy ami plusz van is benne, az sem a film érdeme, mert a legtöbb komponens film jellemében megbukik. Egy szép, színes, szagos vázat kaptunk, a tartalom pedig úszik a felszínen, mintha nem is lenne fontos, mit mozgat meg a nézőben. Egy ilyen alkotás esetében ez így ebben a formában édeskevés.

Tökéletesen egyetértek. Lehangoló, hogy nem tudott merészebb lenni. Egy gyenge Életrevalók utánzat, ami sokkal természetesebb, hitelesebb, és ami a legfontosabb, nem giccsbe áthajlóbb. Ennek a filmnek minden jelenete teljesen várható volt. Nem mondom, átgondolták, de azokat a ziccereket kb. kötelező jelleggel emelték bele, amikkel végül meg akarták fűszerezni. Ilyenformán nincs súlya az Oscarnak, bár ennek nem kéne nagy meglepetésnek lennie. Mégis elszomorít, hogy megöli az alkotói szabadságot a szobor áhítása.

előzmény: ChrisAdam (#18)

2022-02-03 06:55:42 Lulli (2021) Fujimi (2) #1

Ez a film több sebből vérzik, nem is azért néztem meg, mert sok jót vártam tőle, de ami a legcsodálatosabb, hogy az alapkoncepció simán megkerülhető lett volna. Alig kezdtek valamit azzal, hogy Lulli gondolatolvasó. :D Ha simán elveszti az eszméletét, ugyanott tartunk, akkor is képes lenne megbecsülni az életét meg a barátait, csak mondjuk nem készül belőle egy teljes film. Na mindegy.

Jaj, hát hol is kezdjem. A Netflix félrevezetett, szatíraként és dark humorként hivatkozott erre az alkotásra, ám az első része már le is rántotta a leplet arról, hogy ez valójában egy mérhetetlenül nyomasztónak szánt társadalomkritika. Nyomasztó is volt, ám borzalmasan egysíkú és kiszámítható. Kicsit ilyen Tim Burton kopi, akit egyébként sem kedvelek, de ő valahogy jobban elcsípi azt a fajta hangulatteremtést, ami izgalomra készteti az embert. A másodikban több lehetőséget láttam, de annyira hamar vált az is öncélúvá, hogy a felénél már tudtam, hogy mi lesz a vége. Még így is a számba rágta, elém tárta, belekiabálta az arcomba, hogy NESZE, ITT A MONDANIVALÓ! NEM LÁTOD? MUTATOM VILÁGOSABBAN!! PATKÁNYOK MEG CSÓTÁNYOK, ÉRTED... Hát aztán a harmadik valamivel jobban megoldotta a dolgot, még néhol egy kis humorfoszlány is felvillanni látszott, aztán persze ott is csak sóhajtani tudtam olyan 10 perc után, hogy jó, tudjuk, mit akarsz üzenni, zavarjuk le gyorsan, aztán haladjunk. De nem, az is húzta, húzta, még egy kicsit magyarázta, aztán véletlenül sem akart rossz szájízt hagyni maga után, pedig az első része kifejezetten arra tendált volna. Ez nem feltétlenül hiba, sőt, valahol aranyosnak is találtam, de tudom, hogy nem ez volt a célja, hogy aranyos legyen, hanem, hogy NAGYON DEEP. Sajnos nekem ez a típusú, erőltetett ábrázolás sosem volt a szívszerelmem. Pedig a zene csodálatosan illeszkedett, a szinkronhangokról nem is beszélve. Ez a fajta animációs technika pedig mindig olyan értékes a szememben... Kiemeli a díszleteket, a belefektetett munkát, de sajnos nem tudja elfedtetni azt az öncélú többletet, ami egy cseppet sem mozgatott meg. Nem hogy egy hajszál választott el engem a hatástól, hanem egy egész emelet. *padumtss* Sajnos ennél sokkal jobb megoldásokat láttam már, de tudom, hogy milyen réteg fogja az egekig magasztalni.

Összes komment...