Fujimi

Tapasztalat: 400 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 400
Regisztráció: 2018. március 19. (3 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Kedvencek

Rendezők: David Fincher, Quentin Tarantino
Színészek: Brad Pitt, Edward Norton, Jake Gyllenhaal, Tom Hanks, Woody Harrelson
Műfajok: dráma, thriller
Korszakok: 90-es évek, 2000-es évek eleje

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: 2000
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Elephant Man
Az elefántember
5 2021-10-03 4,3
(594)
Árvácska
 
5 2021-09-20 4,4
(342)
Marriage Story
Házassági történet
5 2021-09-06 4,2
(414)
Amy
Amy - Az Amy Winehouse-sztori
4 2021-08-16 4,0
(102)
Alvin and the Chipmunks
Alvin és a mókusok
2 2021-08-05 2,2
(226)
Superbad
Superbad, avagy miért ciki a szex?
3 2021-08-03 3,4
(501)
A Goofy Movie
Goofy
4 2021-07-30 3,2
(78)
Lady and the Tramp II: Scamp's Adventure
Susi és Tekergő 2. - Csibész, a csavargó
4 2021-07-30 3,3
(29)
Pappa pia
 
1 2021-07-27 1,6
(153)
The Danish Girl
A dán lány
3 2021-07-12 3,2
(288)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Magamat is meglepem ezzel a kijelentésemmel, de nekem határozottan tetszett, hogy a film ennyire „sok”. Magában hordozta azt a bugyuta képregényes hangulatot, amitől kisül a szemem, mögötte pedig minden bevillanó kép, finom utalás igazán nagy hatásúvá válik. Imádtam a témáját, maga a megvalósítás is úgy volt újszerű, hogy nem éreztem erőltetettnek. Woody Harrelson pedig egy géniusz, ez nem vita tárgya. Remek volt, nem tudok kevesebb pontot adni. :'3

Az volt az élményem, hogy bassza meg, ez a kis emberek dühe egy filmben. V nincs rendesen kifejtve, az elhallgatás azt eredményezi, hogy egy borzalmas antipatikus, erőltetett faszkalap, aki La Mancha lovagjaként próbál tetszelegni a vásznon. Lehetne jó, érthető, de amúgy is hadilábon állok a bosszú témakörével, amit ilyen formában feldolgozni nem lehet. Natalie Portman legalább még érthető karakter, amihez persze az ő színészi játéka is jócskán közrejátszik, hogy így legyen. Ami a film mondanivalóját illeti, egy szájbarágós összeesküvéselmélet, amiből sokkal jobbak vannak, ez csupán egy újabb lerágott csont, sokkal naivabban, hatásvadászabbul és giccsesebben. Tulajdonképpen az 1984 egy nagyon gyenge utánzata, ami több akar lenni, újszerűbb, mégis az a vége, hogy sokat markol és üres tenyér marad a helyén, mert kifolyik az értelem. A közepét éreztem erősebbnek még úgy is, hogy simán kiszámítható. Utána el is veszett a film, mintha lesántult volna. Nem éreztem azt a katarzist, amit a harsány és egyébként ütős zene ígért. Sajnos ez a film, minden izzadt próbálkozása ellenére nem jó.

Gyönyörű film, sajnos kevés magyarázattal, de annál több érzelemmel. Kiváló színészi játék (ritkán akad ilyen hiteles gyermekszínészi alakítás!), működő, életszerű pillanatok. Egyedül a végével nem tudok kibékülni. Értem én, hogy balladai homály, de itt nem igazán működik, tekintve, hogy a kisbabás jelenetnél éreztem feloldásra utaló jeleket, még ha legbelül tudtam, hogy nem lehetséges a happy end.

Számomra irreleváns, hogy milyen díjat nyert, ha egyszer nem tetszett. Voltak jó pillanatai, értékelem a kreativitást, a zenét, de annyira vontatottnak és öncélúnak hatott a játékidő nagy részében, hogy nem tudok mást mondani. Számos élvezhetőbb magyar filmet ismerek, több mélységgel, kevesebb álsznobizmussal.

előzmény: Ugor (#159)

Oké? De ezt a véleményem miért vetted személyes sértésnek?

előzmény: Ugor (#157)

Nagyon szomorú vagyok, hogy így elrontottak egy ilyen fantasztikus ötletet. A szarvasok és Mária játéka volt az értékelhető pontjai a filmnek, a párbeszédek annyira magyarok, annyira nem életszerűek, és az autista volt a leghitelesebb karakter. Szomorú vagyok és csalódott, szörnyen vontatott mű ez. Ha volt is többletjelentés egyes jelenetekben, amiket nem értettem, nem sajnálom, mert egyszerűen érdektelen, ha a körítés ennyire eltompítja a spirituális vonulatát. Lehetett volna ez egy szép film, de nem lett az. Tipikusan az a művészfilm, amit nem szívesen ajánlok senkinek, ha valami jó, élvezhető magyar alkotást szeretnék kiemelni. Kellemetlenre sikerült és unalmasra, amit igazán sajnálok.

2021-01-25 19:44:23 Pâfekuto burû (1997) / Perfect Blue Fujimi (5) #42

Vegyes érzéseim vannak. 97-ben még azért viszonylag friss volt ez a típusú történet, de így, hogy már sok hasonlót láttam, (köztük az ominózus Fekete Hattyút) könnyen rá lehetett jönni a lényegre. Ennek ellenére kellően feszes volt, még ha nehezen is indult be, sokszor meglepett, és mélységesen sajnálom, hogy sehol sem tudtam eredeti nyelven, magyar felirattal megnézni, hanem kénytelen voltam angolul. (Ami egyébként egész jól sikerült, nem úgy, mint a magyar szinkron, az kritikán aluli.) A vége üthetett volna nagyobbat, a csavar szerintem nem sikerült kellően frappánsra. Tény, hogy arra nem számítottam, de nem is éreztem túlságosan indokoltnak. A zenét egyébként szeretném külön kiemelni, borzasztó izgalmas atmoszférát teremtett.

Eleinte két ponttal jutalmaztam ezt a mesterművet, aztán aludtam rá egyet. Gusztustalanul hatásvadász. Miközben néztem, már majdnem meggyőzhető voltam, hogy értem annak ellenére, hogy semmi célravezető nem történt. De rájöttem, hogy semminek nem volt semmi értelme. Nem is tudom, hol kezdjem... A nagyját ki is hagyom majd szerintem.
Kezdem a jóval. Leia hercegnő halála elengedhetetlen volt, mégis szépen kivitelezett. Kylo Ren remek karakter és fantasztikus színész, kár, hogy emiatt borzalmasan feltűnő volt Rey erőlködése a párbajuk során. Szörnyen tehetségtelen lány. Továbbá továbbra sem lett világos számomra, hogy mégis mi a rákosfaszú trollhere miatt lett gonosz Kylo Ren. I mean, a film próbálta megmagyarázni, hogy a Sith egy DNS, és örökölhető, de akkor Luke miért nem volt egy percig sem geci? :D Meg konkrétan olyan volt, mintha a rendezőnek és a forgatókönyvírónak fogalma sem lenne a Star Wars világáról. Én sem vagyok egy nagy fan, épp csak most néztem meg az összes filmet, de az valahogy eljutott a tudatomig, hogy az Erő nem egy ember része, hanem körülöttünk van, és léteznek az erre érzékenyek. Mint Finn? Látszólag ő is az, bár ez eddig nem derült ki. Sőt, tulajdonképpen mindenki az.:D Vagy én nem tudom, őszintén, teljesen átértelmeztek mindent. Palpatine még hagyján, de nem igazán értem, hogy minek támasztotta fel magát, ha a film alapján a halottak éppen ugyanolyanok, mint az élők, tehát meghalni nem nagy dolog. (Kylo Ren él, huhú!) Luke szelleme is ugyanolyan ügyesen emelget egész hajókat, mintha mi sem történt volna. Most akkor van egyáltalán súlya annak, ami az előző részekben történt? Nem értem, srácok, komolyan. Meg a végén imádtam ezt a kijelentést is: „Mindenki fellázadt!” De mi ellen? :'D Úristen, ennyi zagyvaságot egy helyen... Rey meg mi a faszomért ilyen kikúrt istenség még mindig? És a végén miért tagadja meg a szüleit, akik a saját belátása szerint is megmentették? Ez nem epic, ez bullshit. A szövegkönyv pedig mind a három részben olyan ostoba, hogy komolyan mondom, Csubakka drámája volt a leghatásosabb. Na, ő aztán tényleg mindenkit elveszített, akikhez a néző is kötődhetett valamennyire.
Nagyon rossz. Méltatlanul rossz.

Az Oldboy (2003) tipikusan azzal a véggel operál, ami olyannyira húsbavágó, hogy sosem felejtem el.

Hát határozottan jobban tetszett és átgondoltabbnak hatott, mint előde, de még mindig borzalmasan kellemetlen. Az az ominózus Leia jelenet, hát megbotránykoztatónak nem mondanám, de szörnyen gagyi és teljesen átértelmezi az erő fogalmát. Ahogyan a vége is. De ha ez nem lenne elég, le is butítják, hogy a kisgyerekek is értsék. Nem kell, srácok ezt erőltetni. Rei még mindig felfoghatatlan számomra, hogyan lett ilyen istenség, egyszerűen nincs rá magyarázat. Hozzá képest Luke kutyapicsa, hiába képes hologramot létrehozni. Finn és Rose szála annyira felesleges és unalmas, a kaszinós jelenet pedig abszolút nem Star Wars feeling. Értem én, mit akart megidézni, de nem sikerült. Határozottan indokokatlan. A seggarcű főgonoszhoz hasonlóan. Mi a motivációja? :D Valaki indokolja már meg nekem, ki ez, és miért kéne félnem tőle. Adam Driver alakítása továbbra is zseniális, és még az ő karaktere a legérdekesebb, ha megtudnám, pontosan miért lett köcsög. A Finnes szál helyett beraktam volna egy összetettebb flashbacket a múltjáról. Ez a womenpower pedig lány létemre elmondhatatlanul frusztrál.

Összes komment...