tamas.s

Tapasztalat: 393 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 393
Regisztráció: 2018. március 2. (6 év)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Bemutatkozás

Üdv! Tominak hívnak. Nem vagyok egy műértő, csak egyszerű film- és művészetkedvelő. A pontjaim is inkább csak pillanatnyi benyomásaimat tükrözik (így könnyedén változhatnak, akár egy alvás után is), ugyanakkor a filmeket igyekszem a saját kategóriájukban értékelni. Kedvelem az erős hangulati elemekkel operáló, sötét, borús filmeket: noir-okat, thriller-eket; a jo storyline, a színészi játék, és főleg a hangulat számomra elsődleges, de semmitől nem zárkózom el. All-time kedvenc filmem az Apokalipszis most már több eon óta, ami mellé megosztott első helyre feljött újabban a Hetedik pecsét.

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Billy Wilder, Christopher Nolan, David Fincher, David Lynch, Fritz Lang, Martin Scorsese, Orson Welles, Quentin Tarantino, Robert Siodmak, Roman Polański, Stanley Kubrick
Színészek: Anya Taylor-Joy, Brad Pitt, Burt Lancaster, Cary Grant, Christian Bale, Dan Duryea, Edward G. Robinson, Edward Norton, Glenda Farrell, Harrison Ford, Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Jack Nicholson, James Cagney, James Stewart, Lauren Bacall, Leonardo DiCaprio, Orson Welles, Robert De Niro, Rosamund Pike, Samuel L. Jackson, Sigourney Weaver, Sterling Hayden, Tim Roth
Műfajok: dokumentumfilm, dráma, film noir, horror, krimi, sci-fi, thriller, vígjáték
Országok: amerikai, angol, dán, francia, magyar
Korszakok: a noir klasszikus korszaka, az '50-es évek, '90-es évek és az ezredfordulótól napjainkig

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1989
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Zone of Interest
Érdekvédelmi terület
4 2024-03-04 4,0
(120)
Resident Evil
A Kaptár
2 2024-01-17 3,1
(876)
Back to the Future Part III
Vissza a jövőbe 3.
5 2024-01-04 4,0
(1354)
Home Alone 2: Lost in New York
Reszkessetek, betörők! 2.: Elveszve New Yorkban
4 2023-12-25 3,4
(1174)
Back to the Future Part II
Vissza a jövőbe 2.
5 2023-12-25 4,2
(1468)
Back to the Future
Vissza a jövőbe
5 2023-12-25 4,4
(1790)
Home Alone
Reszkessetek, betörők!
5 2023-12-24 4,0
(1401)
Best of the Best
Riválisok
3 2023-12-16 2,9
(78)
Nati con la camicia
Nyomás utána!
5 2023-11-25 4,2
(571)
Duel
Párbaj
5 2023-11-16 4,3
(726)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2023-09-15 16:36:23 Following (1998) / Követés tamas.s (5) #33

Azt a helyszint maga Bill talalta ki szerintem, ez onnan is sejtheto, hogy Cobb meg emliti is a lanynak, hogy Bill vett egy uj labtorlot, hogy ala rakhassa a kulcsat. Cobb meg cikizi is, amikor mondja neki, hogy ez egy luzer munkanelkuli, nem bankban dolgozik, majd mond valami olyasmit, hogy ne vegye magara - Bill lakasanak helyszinet ugye Cobb nem utdta, de azt, hogy "iro", azt igen. Cobb vegig tudta, hogy Bill a sajat lakasaba vezette, valoszinuleg mert meg nem volt eleg "tokos", hogy idegen helyszint talaljon.
Sokan irtak itt, hogy a film masodik fele tul lett irva, de igazabol az elso fele eppen hogy csak az elokeszitese Cobb tervenek. Cobb nem nagypalyas, de hidegveru es eszes szociopata lehetett, aki valojaban soha nem tort be passziobol sehova, ezt onnan sejtem, hogy a lany elmondja Bill-nek, hogy Cobb maga kezdte el Bill-t kovetni, mikor eszrevette, hogy koveti. Es nekik eppen egy palimadar kellett, csak a lany meg nem sejtette, hogy o maga is palimadar. A lany lakasat ujra Cobb javasolta, sejtve, hogy a mar hosszabb ideje egyedulallo es maganyos (ezt a film elejen emliti Bill a kihallgatason) Bill a megszallottja lesz. A rengeteg kep is szandekoltan lehetett sajat magarol kiteve a lakasban - habar ez tenyszeruen nem derul ki. Egyszeruen behaloztak Bill-t, aki egy szorongo, maganyos emberkent tokeletes alany volt erre. Valoszinuleg Bill egyszemelyes betoresenel is ok adtak az akkor megjeleno alaknak a fulest, hogy betortek a barba, igy lett kozvetlen bizonyitek Bill ellen a kalapacs, amin ket ember vere volt kimutathato a film vegen.
Tobbedejere megnezve es vegiggondolva ezt a filmet en nem igazan talalok benne olyan momentumot, ahol a veletlenek egymasutanja eppen szerencsesen jott volna ki a tervhez, maga a terv - illetve a forgatokonyv - volt nagyon jol kieszelve.

előzmény: Jereváni Rádió (#30)

Ujra megneztem ezt a filmet, harmadszor, talan negyedszer kerult teritekre. Elkepeszto a hangulata, a kepernyorol sugarzik a fulledtseg, a betegseg, az inbred csalad torz es minden moralt nelkulozo beszukult vilaga, szinte erezni a filmbol arado buzt. Ilyen tokeletes hangulatkeltest ritkan lattam kepernyon. Valoszinuleg mar mindent leirtak elottem a filmrol, amit le lehet, igy csak egy gondolat: erdemes belegondolni, hogy ma-holnap 50 eves alkotasrol beszelunk, amikor ez kijott (foleg azzal a felvezetovel), mekkora tabudontogeto lehetett. Harmadszor, de biztosan nem utoljara lattam ezt a 10/10-es horror alapmuvet.
Zaro gondolat: Borpofa tanca egeszen biztosan benne van a filmtortenet 5 legikonikusabb tancolasaban.

2023-09-04 05:07:44 Romper Stomper (1992) tamas.s (5) #13

Ugyanez jutott az eszembe a film nezese soran, amit a ket fazon a lanyhoz valo viszonyarol es a ket szexjelenetrol irsz. Egeszen biztos, hogy van szandekolt uzeneterteke a latott ket jelenetnek es a bennuk abrazolt szexualitasnak.
A zaro kepsorokat szerintem nem lehet tul sokfelekeppen ertelmezni, Hando meghal, Davey gyilkoskent megy a bortonbe, Gabe meg megy tovabb a sehova nem vezeto utjan, ha nagyon utoeletet akarok hozzagondolni a filmhez, akkor Gabe valoszinuleg a tortenetet koveto 1-2 evet nem eli tul.

Russel Crowe-ot egyebkent is birom, de ebben a szerepben volt eddig talan a legerosebb.
A forgatokonyv amugy rendkivul egyszeru, de nagyszeru, a kevesebb neha tobb. Nekem az Amerikai Historia X tobbszor beugrott, foleg a zaro kepsoroknal erzek eros parhuzamot. Davey-ben legalabbis volt nemi emberseg es Derek-hez hasonloan potencialisan megvolt benne a lehetoseg, hogy jo utra terjen, csak tulsagosan Hando hatasa alatt volt, es ahelyett, hogy elkuldte volna masik eghajlatra a film vegen, vele tart a nyilvanvaloan pusztulasba vezeto amokfutasaban. Egyetlen rossz dontes es ilyen konnyen belecsuszott a legnagyobb szartengerbe, ami csak johet az eletben.
A 20. szazad masodik felenek szubkulturai alapbol is erdekelnek, jo kis bepillantas ez a film egy tolem a leheto legtavolabb alloba. Ami szamomra kifejezetten erdekes volt, hogy ezek az arcok lenyegeben ugy eltek mint a punk-ok, csak a "faji" ideologiai bullshit-aradattal megszinezve, de eletvitelukben semmi ertelmeset nem mutattak fel, Davey segelybol el, a napjaik a pialason es bandazason kivul nem sok mindenrol szolnak. Aki tovabb lep ennel (mint pl. a tengeresz srac), azzal nem igazan ertenek szot tobbe, aki kiszallna a celtalan gyulolet spiraljabol, azzal szintugy.
Eros film, eros befejezessel mindenesetre.
A szinkronosok viszont annyira azert tenyleg odafigyelhetnenek, hogy a vietnamit legalabb ne forditsak kinainak.
ps.: Kinek ugrott be meg rajtam kivul Magoo karaktererol az Egeszseges fejboros csavo? :D

előzmény: nancyangel (#12)

2023-09-04 04:52:34 Bound (1996) / Fülledtség tamas.s (5) #12

Fotelhez szegezoen izgalmas mozi. Imadtam, hogy Joe Pantoliano szimpatikusnak egyebkent joindulattal sem mondhato karakterevel tudtam azonosulni tobb izben a film nezese soran, amit a hihetetlenul eltalalt suspense szamlajara irok. A femme fatal-vonal is nagyon el van talalva bar a femme lehetne meg egy arnyalattal fatal-abb, nemileg elegansabb lezaras lett volna, ha Violet Corky-t is atveri, es egyedul lep meg a penzzel, oszinten szolva erre is szamitottam, annyira hideg es szamito amikor fel akarja szedni a masik holgyet. A jatekido nagyobb reszeben azt hittem, hogy Violet total szociopatias es Corky csak a celja eleresehez kell neki. Nagyszeru forgatokonyv, hibatlan suspense, Pantoliano zsenialis, Jennifer Tilly szinten, de egy szavunk nem lehet a filmben elofordulo egyik szineszre sem. Biztosan nem utoljara lattam ezt a filmet.

2023-08-02 03:44:02 Lucy (2014) tamas.s (3) #82

Nemi konnyed szorakozas igeretevel es egy baratom unszolasara megneztem a Lucy-t. Mindenkeppen kiemelkedik a szamomra akcio-zsanert jelento maszkulin-macso szabvanyakciofilmek sorabol az egesz film, de ez sem menti meg attol, hogy egy gyenge kozepes legyen. Van itt minden: egy magat onkentelenul egy milliardos balhe kozepen talalo "jono" (amugy annyira nem kiemelkedo szepseg szerintem Scarlett Johansson, de egy Blondie/Debbie Harry eletrajzi filmbe azt hiszem, tokeletes valasztas lenne), gonosz tavol-keleti gengszterek, akik gengszterkednek es gonoszul viselkednek, csak eppen az abrazolasuk inkabb megmosolyogtato, mint hitelesnek tuno, van a tudomanyos vilag periferiajan mozgo oreg, kedves akademikus-Morgan Freeman, aki a film szerint is teljes mertekben fantaziavilagba tartozo "elmeletevel" hazal - a valosagban pedig ez a 10% dolog akkora orbitalis bullshit-ozon, amitol a vilagbol ki tudok futni, de valahogy elterjedt sajnos, meghozza Einstein nevevel femjelezve... a prank-erek egykor jo munkat vegeztek, na. Szoval az van, hogy igen, tudom, ez egy mozi, annak megfeleloen is kell kezelni, etc., azonban vannak olyan temak, (vö.: agy 10%-anak hasznalata), amiket nehezen turok meg meg a fantazia birodalmaban is, pontosan azert, mert tulsagosan elterjedt baromsag ahhoz, hogy az alusipkasok meg egy kis municiot kapjanak... eleg lesz nekik az X-aktak is, mint "hiteles forras", nem kell meg tovabb erositeni ezeket a koztudatban forgo baromsagokat. Mindegy. Ezt a dolgot elengedve egy egyszer nezheto, de azzal az egy alkalommal kellokeppen szorakoztato filmet lattam, aminek kiemelendo a jatekideje es a tempoja: a masfel oras jatekidot a mai mozipiacon kevesnek erzem altalaban, de itt tokeletes volt, jo, hogy nem huztak tovabb (nem is lett volna hova), a tempo, a tortenesek es az akcio adagolasa meg - foleg az elejen - hibatlan. A massziv materializmustol egyre inkabb a filozofiai idealizmus fele kacsintgato emberkent igazabol az sem zavart, hogy ez egy bar valoszinuleg nem szandekoltan, de izig-verig idealista alkotas: egyertelmuen a szellem elsobbseget hirdeti akaratlanul is. Szoval meg egy kis gondolkodgatasra is sarkallt a film :D
A szineszek egyebkent tettek a dolgukat, semmi extra, a CGI a vegefele viszont kiabranditoan benara sikeredett.
Osszegezve: revidealva a korabbit, egy kis engedekenyseggel talan tobbszor is nezheto, hibatlan tempoju, az atlagnal kicist erdekesebb akciofilm a Lucy, de semmi tobb, 10-es skalan inkabb 4-es lenne, mint 5-os, itt most nemi joindulattal megadom a 3-ast.

A mozimaratonos hetvegem soran ez is teritekre kerult (ujranezesre, termeszetesen). Nincs sok elmondanivalo, amit meg nem mondtak el errol a mozirol, ez igaz tulajdonkeppen a rendezo barmelyik alkotasara.
Hibatlan bosszufilm a Django elszabadul, zsenialis Leonardo DiCaprio-val, Christoph Waltz-szal, Jamie Foxx-szal, es kiemelem az egyik legalavalobbnak abrazolt karaktert: Stephen-t (Samuel L. Jackson), aki annyira ellenszenves es a szinesz annyira jol hozza ezt a hitvany karaktert, hogy a hideg razza az embert.
Ami mindenkepp szot erdemel az a film tempoja: egy-ket db kisebb "leulest" leszamitva vegig csucson van az izgalom, a tortenesek jo utemben kovetik egymast, nincs tulhuzva. Nem vagyok egy nagy akciofilmes, ugy altalaban sem hoz kulonosebben izgalomba a szines-szagos latvanyvilag, de a film vegi akcio mindent visz. Es bar western-fan sem vagyok (Isten a tanum, hogy megprobaltam, tobbszor is a legnagyobb muvekkel probalkoztam, de sajnos rem ostoba mufaj kepe rajzolodott ki elottem meg a nagynevu filmek lattan is), de itt kifejezetten tetszett, hogy Tarantino bacsi mennyire jol operal az abszolut klises mufaji elemekkel.
Summa summarum bar messze nem a kedvenc Tarantino-mozim a Django elszabadul, de boven felsokategorias alkotas, egy mufajaban nehezen kifogasolhato kokemeny bosszufilm ez, boven a sokszornezhetos kategoria. Tarantino-t sokan nem kedvelik, sokan kedvelik, mint a masodik csoportba tartozo ember, ugy gondolom, hogy a Django-ban lathato eroszak - bar valoban nem keves - nem oncelu, ahogy egyik Tarantino-filmben sem az, van oka, helye, es celja. En ugyan meg tobbre ertekelem pl. az Aljas nyolcast (egy jo kamaradramaval engem teljesen meg lehet venni), de aki pedig inkabb a latvanyosabb, akciodusabb mozikat kedveli, annak ott van a Django (egyebek mellett) a rendezo eletmuvebol. 8-9/10.

2023-08-02 02:41:31 Blow (2001) / Betépve tamas.s (5) #38

Ezer ev utan a minap ujraneztem ezt a mozit. Eros negyesre emlekeztem, de most megkapja az otost. Eltekintve par tipikus klises megoldastol, amiktol amugy a hideg futkos a hatamon (so called Hollywood), egy jo tempoju, szineszi munka tekinteteben eros eletrajzi mu ez, nem tudom ugyan, mennyire hiteles (a foszereplon es rokonain kivul azt hiszem, minden szereplo nevet megvaltoztattak, de ennek speciel ezer es egy oka lehet). Ami kicsit visszas szamomra es erre emlekeztem is, hogy a vagy 12 evvel ezelotti nezes soran is mar felmerult bennem, hogy azert Boston George itt egy halal jofej palinak van abrazolva, aki a korulmenyek aldozata. A masodik talan igaz is, es mint a '60-as-'70-es-'80-as evek ellenkulturainak kedveloje azt is tudom sok olvasmanyombol, hogy ezek a sracok meg nem a mai tudasunk birtokaban, kicsit "artatlanabbul" csinaltak azt, amit, sokan kozuluk (az uzleteles elejen legalabbis) szerintem tisztaban sem voltak azzal, hogy mit csinalnak annak teljes melysegeben. Szoval bar talan mondhatom, hogy tobb szemelyes okbol is elnezobb vagyok az atlagnal, azert Boston George karakteret kicsit arnyaltabban is lehetett volna abrazolni. Ez az ember a Medellin-kartell altal megtermelt kokot szallitotta es lenyegeben a keresletet az allamokban ok teremtettek meg a semmibol. Es ezzel a munkaval ne legyenek ketsegeink, hogy csunyabb dolgok is jartak, mint amit a filmen abrazolnak, megha a foszereplok maguk csak kozvetetten vettek is reszt akar ilyesmiben. Nem beszelve arrol, hogy ha George-nak egyetlen ember vere sem tapad a kezehez (amit eleve kotve hiszek, de eljunk az artatlansag velelmevel), akkor is itt vannak az egyeb moralis dilemmak is; azt is tekinthetjuk problemasnak, hogy valaki adott esetben megolte magat George-ek motyojaval (k*kainnal ez nagyon-nagyon konnyu), bar en ezt a szabad kereskedelemben, szabadakaratban es a felnott emberek egyeni felelossegeben hivo, a tiltasokban pedig nem hivo emberkent meg csak-csak elnezem (igen, epp eleg szar dontest hoztam eletemben, hogy ezt megtegyem nem a magas lorol ugatva, es ne ertsetek felre, itt nem a hasznalok vagy az aranyszurast produkalok lenezeserol van szo, ha valamirol, arrol biztosan nem, de az egyeni - adott esetben merhetetlenul szar - dontesek felelosseget ne vegyuk el az emberektol, az "emberek"-be beleertve e sorok irojat is, aki reszben a drogtemaban erintettkent, reszben csak ugy magatol rettenetesen sok rossz dontest hozott... es egy dolog mellett mindig erelyesen kialltam: a donteseim felelosseget ne vegye el tolem senki! Remelem, kb. ertheto amit probalok atadni). Szoval kevesbe a foszereplok tevekenysege nyoman elofordulhato egeszsegugyi kovetkezmenyek azok, amik szamomra kifogasolhatok, viszont az mar szamomra is ketseget kizaroan bajos, hogy a foszereplonk olyasvalakivel uzletelt, aki egy 180 akarnhany fos civil repulogepet siman felrobbantatott, mert azon 2 szamara veszelyes hivatalnok ult. Nem tudni persze, ezekbol mennyit tudott George Jung es kornyezete, de a '80-as evekben, amikor mar igazan nagyok voltak, kizart, hogy ne tudtak volna, hogy az uzlettarsuk miket muvel - legyen akarmilyen korrekt is az uzletben veluk. Ez a gondolat anno is szoget utott a fejemben, es ujranezve a filmet nem erzem ugy, hogy ezt anno tulgondoltam volna, ugyanugy nem tudott ereszteni a gondolat, hogy a foszereplot ma szuletett baranykent abrazoljak, ami mint karakternek sem tesz jot egyreszt, masreszt pedig a filmnek ugy en bloc. Es ez nem osszekeverendo a hatterenek bemuttaaval, szemelyes motivacioi kibontasaval, a boszorka anyja bemutatasaval, ami viszont piros pont a filmnek. A fentebb leirtak ellenere is megadom az otost, mert jo kedvem van. Na jo, valojaban azert, mert ez azert minden hibaja ellenere egy verprofi alkotas, raadasul szeretem a valos torteneseken alapulo mozikat.
A Derek-et egyebkent zsenialisan alakito Paul Reubens (aki sokszor nem tudtam eldonteni, hogy tuljatssza a szerepet, de csunyan, vagy ehhez a karakterhez eppen ez kell - vegul az utobbiban egyeztem ki magammal) epp a mai nap, az ujranezesem masnapjan hunyt el, legyen konnyu neki a fold!

2023-04-18 21:53:17 Jurassic Park (1993) tamas.s (4) #38

A vegtelenul felesleges megoldasok (kislany meghekkel egy teljes Jurassic Park vedelmi rendszert; a totalisan folosleges matematikus szereplo [ertem en, hogy az amugy '70-es evek ota ismert kaoszelmelet az atlagproli szamara '93-ban valami varazsszokent hatott]) miatt negyes, amugy sima otos lenne...

2022-09-07 04:35:29 The Punisher (2004) / Megtorló tamas.s (3) #14

Bevallom, gondban vagyok ezzel a filmmel. A filmet, bar ebben par spangli elszivasa is segitett, vegigrohogtuk haverommal. Aztan a vegefocim ahogy jott, nyomtam is ra a kettest, kesobb viszont ketsegekbe agyaltam magam. Ez elvileg egy szorakoztato mozi, mint ilyentol nem is kell sokat varni. Ha elkeszitesenek a fo celja az volt, hogy szorakoztasson (vegul is mi mas?), hat ezt sikerult is osszehozni esetunkben. Nem tudom, hogy azokat a jeleneteket, amiken mi fogtuk a hasunkat a rohogestol, az alkotok valoban viccesnek szantak-e, de teny, hogy modfelett jol szorakoztunk; es megtudtuk azt is, hogy egy pisztolyloves nem akasztja jobban meg a bosszura (megtorlasra ;) ehes fohost mint egy szemtelenebb szunyogcsipes. Azt hiszem, nem kell nagyon reszletezni, hogy a karakterek kidolgozatlanok, motivacioik nem tisztak, a felesegre hasonlito noi karaktert behozni kifejezetten kinos volt es a sztori melysegeit sem taglalnam, raadasul amugysem vagyok egy nagy akciofilm fan, de ha nem egy 12 duhos emberhez hasonlitja az ember, ketsegtelenul szorakoztato film. Szoval, most a kettes es a negyes kozott vacillalok, mert filmmuveszeti alkotaskent nyilvan ertekelhetetlen, de ha trash tartalomkent tekintem, akkor siman egy jo szorakoztato mozi, nem lehet mindig Bergman-t meg nehez noir-okat nezni.
A gombot, amit ez elott vetitettek, a Punisher mentette meg a kettestol, mondvan ha a Sphere-re adnek kettest, akkor erre nezhetetlent kene, de hatarozottan vegig tudtam nezni… raadasul jobban atgondolva ez a film eleri a celjat, mig a Sphere nem. Azt hiszem, talan atjavitom azt a kettest negyesre.

2022-09-07 03:55:27 Sphere (1998) / A gömb tamas.s (3) #28

A TV-ben sikerult elkapni ezt a filmet a napokban, es bar mar lattam egyszer nagyon regen, nem emlekeztem ra. Az alapotlet rendben van (bar egy az egyben a Solaris nyulasa ) es a hangulat is helyenkent el van talalva: a tengerfeneki nyomasztas mukodik es a feszultseg megfeleloen van adagolva. Amit viszont soha nem fogok megerteni, hogy egy ilyen filmbe minek viszik bele a karakterek maganeleti gyotrodeseit, total irrelevans, amennyiben semmit nem tesz hozza a tortenethez, es rettentoen kinos tud lenni (jelen esetben a “10-en x eve egyutt voltunk es ezert most egy eletveszelyes kuldetesen az exemmel csipkedjuk egymast ket merules kozott” vagy az “aki a fizikaban nem er el semmit 35 eves koraig az mar nem is fog” fele szentimentalis sirankozas - a masodik egyebkent tartalmaban is vilagi hulyeseg azon tul, hogy folosleges kepernyoido). A film vege valoszinuleg a sci-fi tortenelem egyik legnagyobb kihagyott lehetosege: az expedicio elejen talalt mumifikalodott hullarol nem derul ki semmi tovabbi , igy ez is folosleges jatekido lett ahelyett, hogy egy hatalmas mindfuck twist lett volna… de szep is lett volna, ha kiderul, hogy az teszem azt az Harry (S.L. Jackson) foldi (vizi) maradvanya . A vege bar szornyen muvi, giccses es rossz ertelemben veve hollywood-i lett, meg mindig lett volna lehetoseg villantani egyet azzal ha valami modon ujra a melysegben talaljak magukat (pl. Norman nem a feledesre gondol, mert nem tudja elengedni a “kepesseget” ). Rendesen le voltam taglozva a vegefocimnel, hogy ez most tenyleg ennyi? Hogy meg valamibe beleallhassak, a tudomanyosnak szant bullshitelesek szinten sokat vesznek el effele filmek elvezhetosegebol szamomra, bar ez valoszinuleg csak a term.tud.-os lelkem miatt van es talan sokaknak nem ennyire fajo pont, de engem speciel ki lehet a vilagbol is uldozni az ilyenekkel. Vagy allja meg a helyet amit mondanak, ez is egy opcio, vagy ne mondjanak az esemenyekhez “tudomanyos” magyarazatot, ez szinten egy opcio. Szorszalhasogatas tan, de engem tenyleg bosszant, amikor nyilvanvalo hulyesegeket veszelnek egy moziban, nem vagyok kulon erre kihegyezve, de nem tudom nem meghallani.
Osszessegeben ezt a filmet nagy bun volt igy megcsinalni, a nyilvanvalo Tarkovszkij utanerzes ellenere is egy felso kategorias sci-fi thriller lehetett volna a Sphere, ha nem is kultfilm. Igy azonban egy kihagyott ziccer lett zagyva, nem konzisztens, es mesterkelten didaktikus tanulsaggal, logikai bukfencekkel, foloslegesen hosszura nyujtott, de tartalommal meg nem toltott jatekidovel es kifejezetten kinos jelenetekkel. Szamomra azert fajo, mert egy-ket alkalommal tenyleg elhittem par pillanat erejeig, hogy egy jo mozit nezek.

Összes komment...