saatonda

  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
2019-10-06 19:40:41 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] saatonda #24538

most már van miért tiltanod besértődött delgombos kis maki

--
Áthelyezve a(z) Joker topikból.

előzmény: saatonda (#24537)

2019-10-06 19:39:53 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] saatonda #24537

a pofádról nem sül le a bőr?
velem trollkodtak az utóbbi időben, akkor hol voltál?
ja most te jöttél beszólni a semmiért, csak egy szövegértésképtelen kis kretén találhatott abban bármi kivetnivalót, erre te jössz és trollozol.
elmész te a kurva isten faszába te kis rohadék.

--
Áthelyezve a(z) Joker topikból.

előzmény: ChrisAdam (#24536)

2019-10-06 19:25:03 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] saatonda #24535

tudom hogy fáj ha valaki a szarról kimondja hogy az, de hát így jártál

--
Áthelyezve a(z) Joker topikból.

előzmény: ChrisAdam (#24534)

2019-10-06 19:15:23 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] saatonda #24533

nekem igazából az a furcsa, hogy valaki úgy érzi, adott neki valamit a film
én most sajnos, megtehettem hogy megnéztem, nem vettem el semmitől időt, nem hiányzik az a pénz, néhány jelenet egy részét nem láttam, pihentettem a szemem és nem romboltam az ízlésem, nagyjából tudtam mit fogok látni, tudatosan néztem meg, annyira alacsony elvárással amekkorával csak lehet

de hogy ez valakit szórakoztasson, vagy ez elgondolkodtassa, hát nekem nagyon meglepő, ahogy a film sikere is, bukást vártam.
bár én anno a sötét lovagon is meglepődtem, óriási siker, kritikai elismerés, több mint egy évtizede nem értem.pedig nemrég néztem újra.

--
Áthelyezve a(z) Joker topikból.

2019-10-06 18:23:01 Joker (2019) saatonda (?) #56

"akár még pozitív üzenetet is találnak benne"

előzmény: CrazyBoy (#52)

2019-10-06 16:04:56 Joker (2019) saatonda (?) #50

"Én nagyon is személyesnek éreztem az átalakulást mivel emberi volt, teljesen azonosulható, elképzelve persze, hogy egy ember levetkőzi a társadalmi morált,és minden sérelmet megtorol ( legyen innentől kezdve ez akár az, hogy..."

az ilyet veszélyes elmebetegnek hívjuk és elzárjuk vagy végső esetben megsemmisítjük

előzmény: CrazyBoy (#49)

2019-10-06 13:52:13 Joker (2019) saatonda (?) #47

(mert kíváncsi voltam, melyik az évtized undormánya, az első kickass-baromság vagy a joker. a kick-ass, bár ebben is volt egy-két dolog, ami eléggé kétes moralitású ill. ízléstelen. de több szót nem vesztegetek egyikre sem, lepontozni nem fogom rajtam ne múljék, de ennyi. kár volt megnézni de az ennél minden szempontból jobb ad astrát is.
remélem a charlie angyalai jobb lesz ezeknél.)

előzmény: MicaHiro (#45)

2019-10-06 12:17:23 Joker (2019) saatonda (?) #44

(gondoltam feltűnik hogy nem a filmre vonatkozott az állítás, de ha nem, akkor nem)

előzmény: CrazyBoy (#42)

2019-10-06 12:16:50 Joker (2019) saatonda (?) #43

felesleges volt megnéznem, bár nem volt annyira unalmas mint vártam, azon túl pont olyan mint amire számítani lehetett, mondhatnám a bizonytalanoknak hogy "én már láttam hogy nektek ne kelljen:)". (ebből a szempontból olyan mint az ad astra, ha láttál trailert, pár klipet, meglepetés nincs)
itt egészen egyszerűen arról van szó, hogy valaki egy alapvetően közhelyes de működőképes drámát nem john doe-val hanem egy jól ismert képregényfigurával meséli el, így könnyebb kitölteni a játékidőt, sokkal de sokkal többen megnézik és könnyen lehet a hibáit megmagyarázni ( pl "ez nem hiba hanem "dekonstrukció" "újraértelmezés" hogy pár divatos kifejezést említsek, vagy egyszerűen "ne várj mélységet egy képregényfilmtől" stb a kritikától függően)
azt is megértették az alkotók, hogy a lassú-merengő-művészi stílus max egy szűk rétegnek jön be lehet hogy pl Nemes Lászlónak a meek's cutoff a kedvence de azt az emberek többsége nézhetetlenül unalmasnak fogja találni, drámát el lehet mesélni hatásosabb stílusban is.
tudják még azt is, hogy a tartalomnak hogy üssön nem kell túl komplikáltnak lennie (a társadalom nem tökéletes, sok az igazságtalanság, bántják egymást az emberek aztán ha olyat bántanak aki alapból zakkant annak rossz vége lehet) ÉS nagyon fontos, hogy megtalálja az uralkodó hangulatot (itt a bizonytalanság, értékvesztettség, zűrzavar, nihilizmus kísértése)
nyilván a kritikusok egy része teljes joggal vádolja hatásvadászattal, felszínességgel, ürességgel, bizonyos jóízlése emberek ízléstelenséggel, de mivel nem az évtized art-house drámájának készült ill. az erre vevő közönség zömének ezek a problémák abszolút nem tűnnek fel, nem sokra mennek
mondhatom hogy ez művészetnek kevés, szórakoztató képregényfilmnek túl drámai és kissé ízléstelen, de attól még sokan szeretni fogják, komoly társadalomkritikának és karakterdrámának tartják akár még pozitív üzenetet is találnak benne, ill. a színészi játékot lehet dícsérni.
nem jó, teljesen felesleges film, bár nem ártalmas és sajnos az embernek eszébe jut hogy számos hypeolt film mint az ad astra, a midsommar vagy __a helyenként egészen borzalmas suspiria-remake__ vajon mélyebbek, okosabbak? nem lennék biztos a válaszban

2019-10-04 18:25:33 [Általános fórum] saatonda #8076

ja, most látom ki is vagy, ha előbb tudom, nem reagálok. trollkodásra nincs szükségem

előzmény: saatonda (#8075)

2019-10-04 18:23:41 [Általános fórum] saatonda #8075

joker
kwaatz
az állítás az volt hogy
1. joker népszerű karakter----ez igaz, mind a mai napig népszerű
2. (legalább elsősorban, nem feltétlenül kizárólag) azért az, mert megteszik azokat a dolgokat amire az emberek titkon vágynak, csak nem merik megtenni

kérdezem én, mik azok a dolgok melyekre az emberek vágynak és a joker megteszi, amit joker jellemzően tesz vajon azok a dolgok-e melyekre az emberek vágynak?, mi értelme van ennek az egyébként is vulgárpszichologizáló megállapításnak az elmebeteg torz gyilkos esetében?

2019-10-04 18:22:13 Joker (2019) saatonda (?) #23

(általános fórum)

előzmény: kwzatz (#22)

2019-10-04 15:26:08 Joker (2019) saatonda (?) #20

ezt értem, de más egy nagypofájú mindenkinek odamondogató szabályokat áthágó alak vagy egy olyan bűnöző aki lop csal aztán ha a szegényeknek nem is adja de jópár másik bűnözőt is lehetetlenné tesz, megöl esetleg valóban aljas pöffeszkedő látszólag törvénytisztelő szemétládákat is elintéz, kijátssza a törvényt stb.

de egy teljesen nihilista, súlyosan elmebeteg, gátlástalan, ártatlanok tömegét ölő-kínzó gyilkosra, mint a joker, ez aligha áll, aki szerint igen, most írjam le miféle?

a joker-karakter szimplán egy irreális, ronda torz bűnöző, akit életfogytiglani börtönre vagy halálra kellene ítélni, jogrendszertől függően.
erről sok beszélnivaló nincs.

előzmény: critixx (#19)

2019-10-04 14:57:03 Joker (2019) saatonda (?) #18

ezt nem tudom értelmezni, amit írtam a jokerről szól, nem másról.

előzmény: critixx (#17)

2019-10-04 14:35:28 Joker (2019) saatonda (?) #16

"a joker örök népszerűségének titka hogy megteszi azt amire titkon mindannyian vágyunk"-olvasható a filmvilág kritikájában

2019-10-04 00:29:31 [Általános fórum] saatonda #8074

Terence Davies? Az öröm háza (house of mirth 2000), esetleg a quiet passion 2016, sunset song 2015, talán the deep blue sea/örvény, 2011

előzmény: mimóza (#8058)

kultfilm olyasmi is lehet, ami rossz
bejön nekik a 80-as évek hangulata, képi világa, stiláris elemei és úgy gondolják, ez elég a jó filmhez
jót szórakoztak azon, ami tényleg annyira rossz hogy szinte már jó.
ezek lehetnek az indokok

meg hát régen minden jobb volt, tudjuk:)
talán annyiból voltak ezek szerethetőbbek, hogy nem akart minden szórakoztató akciófilm valami felesleges műdrámát, társadalmi mondanivalót stb tartalmazni ill. ezek hiányát nem rótták fel nekik.

előzmény: csabaga (#19)

sajnos ez nem szórakoztató, hanem kínos és szimplán unalmas
itt-ott lehet rajta nevetni, de jobbára azon, hogy mennyire silány
lehetett volna jó, de ezen nem igazán van mit szeretni

2019-10-01 20:10:20 Joker (2019) saatonda (?) #5

új előzetes
https://www.youtube.com/watch?v=kGM4uYZzfu0

még a terminatorral szemben is erős fenntartásaim vannak, de olyan ízléstelenségektől mint a joker vagy a demóna, biztos megkímélem magam

ha jól emlékszem ebben volt egy vécés poén, amin egyszerűsége ellenére is jót nevettem

előzmény: Doc (#1)

ilyen hosszúságú filmben ezt a történetet nem lehetett rendesen elmesélni, ez szolgáljon mentségül. minden hibája ellenére is inkább ez mint az előző rész

kicsit unalmas, felszínesen szórakoztató film, helyenként jópofa. legalább nem sötét műdráma
jó lenne ha ez lenne a leggyengébb képregény-adaptáció.

remek kalandfilm lehetett volna belőle, kezdetben még erős sajátos hangulata van, végül egy nagyon gyenge horrorparódiává válik, nem véletlenül szerepelt roger ebert az év legrosszabb filmjei listáján.
kár érte, jó is lehetett volna

az első rész annyira jó volt, hogy mindenképpen kellett még egy hasonlóan izgalmas és színvonalas folytatás

vajon ennek ki volt a célközönsége? gyerekek aligha, felnőttek sem igazán, nem is szórakoztató, nem is okos, nem szép, kérdés, minek csinálták?

persze csak akkor ma művészileg igényesek akarunk maradni, mert tévésorozatos logika révén folytatható a végtelenségig, rajongók még szerethetik is, csak hát az már inkább fan-service, nem sokkal több.
bár igény biztos lenne rá

előzmény: saatonda (#96)

(Ebben a filmben az az egyik legnagyobb dolog, hogy elvárja, hogy ismerd az összes filmjét, tudd, hogy mit miért csinált az életműben----ez a film aligha, viszont nem is lenne jó, régen rossz lenne már ha így lenne, ha önmagában nem áll meg az bizony nem sokat ér. de itt nem egészen ez a helyzet)

ami egészen szomorú, hogy folytatni akarják. ez a film csak akkor ad értelmet, ha valaki vagy egyszeri alkotásnak készíti, vagy ha már az egész rendezői életművét nézzük, az a film melyben végérvényesen elbúcsúzik korábbi fantáziavilágától. folytatni nincs mit, kerek egész, műalkotás sőt ha tarantinot ismerjük, életműzáró
ezután valami másnak kell következnie, vagy semminek
(lsd. tarr torinói ló, nincs utána minek következni, ha értjük a filmet (hogy szeretjük vagy sem az más kérdés))

előzmény: SoZi (#95)

sokmindent nem lehet róla irni, potenciálisan érdekes, de a gyakorlatban felszínes és közhelyes dráma, krimi/thriller-elemekkel átszőve hogy érdekesebb legyen. szépen fényképezett, hangulatos, de többet nem kell várni tőle. hogy a regény-film után minek kellett még színdarab is, számomra rejtély.viszont annyira nem is rossz, mint amennyire egyesek lehúzzák, bár persze nem ez lett az új gázláng:)

ez a film a jó példa arra, hogy az igencsak visszataszító helyszínen játszódó, logikailag problémás időutazásos és sajnos közhelyes befejezéssel záruló történetet hogyan lehet kifejezetten szórakoztatóvá és bájossá varázsolni úgy hogy újranézve még élvezetesebb. nyilván lehetett volna még jobb, fantáziadúsabb, akármi, de ebben az évtizedben ennek is nagyon kell örülni.

2019-09-28 13:53:12 Kick-Ass 2 (2013) / Kick-Ass 2. saatonda (2) #35

egyetlen fokkal jobb az elsőnél mert kevésbé akar többnek látszani mint ami, de pár szórakoztató jeleneten kívül itt sincs sokkal több élvezhető, kár a színészekért, többet érdemeltek volna
harmadik rész nem lett, hálistennek.

2019-09-28 13:43:04 Kick-Ass (2010) / Ha/ver saatonda (1) #114

lehetne rendkívül szellemes szatíra-paródia, de pár poént leszámítva sablonos, ötlettelen, erőltetett, banális, a képi világa is rém fantáziátlan, lapos.
igazából egy gyerekekkel eladott brutális akcióvígjáték, ami azzal próbálja igen sablonos és visszataszító voltát igazolni, hogy (félresikerült) paródia. kérdés persze, egyáltalán mit és minek kellett volna 2010-ben a képregényeken, adaptációkon, akciófilmeken, szuperhősökön vagy akár videojátékokon parodizálni? (jó példa erre a sok erőltetett james bond-paródia, kár hogy a filmek eleve kémes kalandvígjátéknak készültek, a silány megvalósítású idézgetés nem paródia, csak silmány másolat lesz). de ha mégis,akkor csináljuk rendesen, ne csak silány mentség legyen a sablonosságra, brutalitásra, legyünk bátrak és ötletesek, különben az egész semmit sem ér

kb. tizenvalahány igen eltérű korú sőt nemű amerikai-angol kritikus véleményét nézem időről-időre, ez egyiknek sem tetszett, nagyon meglepő hogy itt meg nyomták rá a magas pontokat. nem tudom mire.
többet ért volna egy normális akcióvígjátékként, de akkor meg nem szórakoztatta a volna a persze sablonos, rajfilmszerű fantáziátlan brutalitást élvező közönséget.
persze ha ez jó, akkor nyilván a dark knight vagy a whiplash is remekművek, nem kell csodálkozni:)

már szerkesztés: most nézem, a rendező a kingsman-című fantáziátlan, unalmas idiótaságok rendezője, ja, akkor nincs min csodálkozni, azok is hasonló színvonalúak csak nem ennyire brutálisak

2019-09-28 00:08:55 Highlander (1986) / Hegylakó saatonda (?) #59

én a 3-4-et a 10-ből értettem. ha ma jönne ki ugyanez, kb. annyit kapna.
régen meg simán lehetett mondjuk 7-es
vagy star wars. ma már nagyon gagyi a képi világ és sok más elem---a maga idejében meg egészen egyedi, újszerű, szórakoztató.
stb.stb

előzmény: Doc (#58)

2019-09-27 23:24:55 Highlander (1986) / Hegylakó saatonda (?) #57

(ha 2020-ban sorra vennénk mondjuk az 1960-2009 közti időszak nagy sikereit, egy részük esetében abszolút nem értenénk, hogyan lehetettek sikeresek, esetleg kultfilmek. akkor közönségnek készültek, akkori elvárásoknak megfelelően (netán afelett-azalatt), egy részük ma már megmosolyogtató, inkább a színészek meg a nosztalgia miatt vesszük elő, nem másért. szerintem bizonyos szempontból elemezni őket nagyon érdekes , meg előbb említett okokból szórakozni de igazából esztétikailag értékelni-pontozni őket nem sok értelme van:) )

mai mércével hány pontos lenne a hegylakó? 3, 4? így valahogy. de meg lehet nézni, lehet rajta szórakozni, gondolom a 80-as évek mércéjével nézve jóval több volt, sokkal érdekesebb.

előzmény: Doc (#56)

2019-09-27 20:01:45 The Dark Knight (2008) / A sötét lovag saatonda (3) #1263

egy igazán kiváló jelenet nem volt benne, pár jelenet szimplán röhejes vagy parodisztikus, komolyan nem vehető hosszú kicsit unalmas, túljátszott, helyenként visszataszító.
teljesen indokolatlan volt a hype, ha ez a csúcsakciófilm akkor komoly gondok vannak.

régen láttam, többször. hangulatos, igényesen elkészített film kiváló színészekkel, de azért egy-két jelenet, különösen a zárójelenet túl morbid, nem igazán jó irányba indul. a megoldás elég triviálisan lezavart, nyilván pszichológai mondanivalója nincs.
színvonalas, jó film, aki nem látta pótolja, de azért az év legjobb filmje oscar akkor is túlzás volt, ahogy nem is remekmű, ahhoz pár dolgot másképp kellett volna csinálni

2019-09-27 14:55:24 [Megérdemelte-e az Oscart...] saatonda #11214

Haneke-interjú, magyar narancs.
elmondja, hogy bár szavazhatna, nem szavaz sem az oscaron sem máshol, mert nem tartja értelmes dolognak a műalkotások összehasonlítását, az lehetetlen. ennek ellenére a díjak hasznosak lehetnek. (ismertség, pénz, további munkalehetőségek, nyilván)

nem az volt a koncepció hogy ne legyen autentikus, az sem hogy az legyen
tarantino a _saját_ világáról csinál filmeket, az ő 60-as évekéről, az ő los angeleséről, az ő hollywood-járól
ez számos ponton egyezik a valóságos világgal, akár pontosan olyan, számos ponton meg nem, eltér attól.
simán ráismerhetsz a valódi hatvanasra, los angelesre, hollywoodra, stb, tudod hogy ahhoz hasonló, de nem pont olyan, nem a való világ

az inherent vice regényből (filmből is valamennyire, bár...) ráismerhetsz az időszakra, régi hippik elmondják hogy bizonyos elemek pont olyanok voltak akkor ott manhattan beachen, de az egész mégis fiktív gordita beach, hajszálpontosan úgy nem létezett, pynchon saját világa, nem a legszűkebb értelemben vett valóság)

előzmény: Bagira78 (#91)

2019-09-26 12:00:12 [Megérdemelte-e az Oscart...] saatonda #11206

(mindenesetre igazolódott amit írtam, kimásol két mondatot.
ha a díjazókról beszélünk, nyilván arra gondolunk, hogy "szerintük hulladék évadot nem fognak díjazni csak azért mert mondjuk a sorozat egésze jó volt".
de van aki nem tud különbséget tenni.
szerintem pl. D+-t, kb. 3.5/10-et ért a whiplash című műremek, de oscarra jelölték, mert _szerintük_ nem volt hulladék, nem érdekelte őket hogy nekem mi a véleményem, senki meg sem kérdezett
ugyanígy szerintük nem volt hulladék az utolsó trónok harca évad, és senkit nem érdekelt közülük hogy x y netes nick szerint az volt. engem sem kérdeztek meg a sorozatról, pedig lett volna véleményem
hogy egyébként milyen minőségű volt szerintem, vagy bárki más szerint, a díjazás logikáját tekintve irreleváns
szerintük valszeg jó sorozat volt a trónok harca, az utolsó évad sem volt hulladék, és ennyi.
úgy tűnik óvodában vagyunk)

előzmény: saatonda (#11201)

de ez egy altenatív 60-as évekről szólt, tarantino 60-as éveiről, mely pontosan abban a formájában sosem létezett persze számos eleme realisztikus.
ahogy pl. a ponyvaregény is szólt a los angeles-i életről de az is tarantino los angeles-e részben realisztikus, részben fiktív
ugyanez pycnhon/anderson az inherent vice-ban, abszolút realisztikus és teljességel sosemvolt, egyszerre

előzmény: Bagira78 (#89)

2019-09-25 23:53:19 [Megérdemelte-e az Oscart...] saatonda #11201

nem tűntek érteni, hogy nem a sorozat minőségéről van szó, az is érdekes kérdés, de most a díjazás lehetséges logikája volt a téma. ahogy itt a gyűrűk ura esetében is, a leggyengébb rész volt az utolsó szvsz de mégis érvényesült egy ilyen logika, valószínűleg.

előzmény: Interracial Facial Creampie (#11197)

2019-09-25 19:08:21 [Megérdemelte-e az Oscart...] saatonda #11190

(továbbra is szépen demonstrált az elemi szövegértés hiánya. de most már nélkülem. a neveket megjegyeztem)

2019-09-25 18:26:40 [Megérdemelte-e az Oscart...] saatonda #11187

(néha feltételezzük, egyszerű mondatokat mindenki megért. néha tévedünk)

2019-09-25 15:34:51 [Megérdemelte-e az Oscart...] saatonda #11184

animációs vs élőszereplős, alma-körte.
lsd. animációs disney vs élőszereplős, alma-körte.
stb.

előzmény: kwzatz (#11182)

2019-09-25 15:34:00 [Megérdemelte-e az Oscart...] saatonda #11183

de annak hogy szerinted hulladék mi köze ahhoz hogy minek tartották a díjazók???

előzmény: kilépett felhasználó (#11181)

2019-09-25 14:06:17 [Megérdemelte-e az Oscart...] saatonda #11180

nem volt szó alanyi jogról, nem azt jelenti.
azt jelenti hogy hulladék évadot aligha díjaznak, de én is figyelembe venném és jó eséllyel mások is figyelembe veszik utolsó évad esetén az egész sorozatot, így kicsit más szemmel nézik a konkrét évadot. arról szó sincs hogy a legócskább hulladék évadnak nyernie kellene, csak azért mert utolsó.
valszeg, miközben az egész szériát is figyelembe vették, az utolsó évadot sem tartották olyan hulladéknak, mint pl. te tartod.

2019-09-24 22:09:31 [Megérdemelte-e az Oscart...] saatonda #11178

egy szó nem volt benne arról hogy szerintem mi kellett volna hogy legyen.

előzmény: kwzatz (#11177)

2019-09-24 16:11:40 [Megérdemelte-e az Oscart...] saatonda #11176

nem csak az utolsó évadnak, az egész sorozatnak szólt.
erre be lehet írni ezerszer hogy ez nem életműdíj meg már korábban is díjazták meg hogy de akkor is nézhetetlenül rossz volt, stb, de attól még így van, az egész sorozatnak is szólt.
titan anime vs trónok olyan mint a fleabag vs csengetett mylord, alma -körte

előzmény: kwzatz (#11171)

2019-09-23 14:59:16 Highlander (1986) / Hegylakó saatonda (?) #55

A legnagyobb baj az hogy nem realisztikus."

:DDDDDDD
80-as évekbeli halhatatlanos-fejlevágós film legnagyobb baja hogy nem realisztikus

előzmény: Random Komment (#54)

James Gray (sajnos) sokkal inkább stilisztaként érdekes, mint filmjei tartalmát tekintve, persze mindet érdemes megnézni.
Ezt is.
Viszont akár izgalmas űrkalandot, akár mély és intim drámát, akár újszerű filozofikus meditatív sci-fit vár valaki, jó eséllyel csalódni fog.
az idei átlagból kiemelkedik, de nem egy remekmű és hát igen, brad pitt sem a legszebben öregszik
gravitáció, interstellar, ad astra, egyebek---most egy darabig nem kell efféle filmből több:)

2019-09-20 19:14:14 Anna (2019) saatonda (?) #9

A modell csaj meg tényleg egy vicc a pipaszár karizmaival"

nyilván minden filmben vannak túlzások, de azért el kell jutni oda, hogy ha valaki sokat és sikeresen verekszik meg akrobatáskodik akkor vagy legyenek szuperképességei vagy legalább nagyítóval nézzen ki úgy mint akiről feltételezzük hogy képes ilyesmire
mondjuk erre a filmre sem volt semmi szükség de felszínesen szórakoztató

előzmény: kovi1970 (#8)

2019-09-20 19:01:14 Utcalányból Szűzmátka (2014) saatonda (?) #71

A legunalmasabb kamerapozició, de az egyetlen, ami semleges."

semmivel sem kevésbé vagy jobban részrehajló mint sok más, a film mindenképpen manipuláció, megírt, megrendezett, eljátszott, nem valóság, nem semleges

előzmény: Lasss777 (#63)

2019-09-20 18:59:16 Utcalányból Szűzmátka (2014) saatonda (?) #70

ezt valaki beküldte? én soha máshol nem találkoztam vele, csak itt
teljesen amatőr rövidfilm, nyilván nem vehető komolyan, ha annak szánták, nagy baj
tartalmát tekintve kb. a whiplash-sicario-színvonal (némi értelmet megcsillantó, paródiának tűnő de lehet hogy komolyan vett bárgyúság), kivitelezését illetően pedig...a legelső próbálkozás

2019-09-15 19:35:20 Despite the Falling Snow (2016) saatonda (3) #1

Habár hullt a hó, a film mégsem lett túl jó, inkább egy kicsit közhelyes, nem túl izgalmas tévéfilm DE senkit ne tévesszen meg a 7 százalékos rottenes értékelés, egy oldschool romantikus kémfilmnek/leszbikus drámának simán elmegy délutánra-estére, kellemes hangulat, szép (persze nem művészi) képek, a mindkét nemmel pajzánkodó Rebecca Ferguson pedig többféle és szebb kalapot visel mint pl. Rose the hat:)

2019-09-15 18:51:49 The Beach Bum (2018) / Túltolva saatonda (?) #7

ja, értem

előzmény: The Cortez (#6)

2019-09-15 18:32:18 The Beach Bum (2018) / Túltolva saatonda (?) #5

off

primitív, szar produkcióktól elájuló, értük díjakat osztogató proli csürhéről mond el egy elég éles kritikát."

ez kikre vonatkozik? mert azt értem hogy elájulnak, de ilyenek hol osztogathatnak díjakat?

előzmény: The Cortez (#4)

2019-09-13 20:23:46 [Általános fórum] saatonda #8051

csak pár filmismertetőbe olvastam bele, de azért vannak furcsaságok
bár top 10-es, de a synedoche n y-nál még csak egy méltató szó, egy rövidke magyarázat sincs, mitől is olyan jó.
sötét lovag:" The only comic book movie to make the cut is Christopher Nolan’s genre masterpiece: fatalist, bracing"---szűzanyám

öröm háza: az nem a 19. század vége mint ott írják hanem a huszadik század eleje, a linkelt kritikában helyesen szerepel
idézet:"What a refreshing experience that is after the mess Martin Scorsese managed to make of Wharton's The Age of Innocence, obtusely fetishising the mahogany and bone china and unconvincingly affecting to find eroticism in Daniel Day-Lewis pantingly unbuttoning Michelle Pfeiffer's glove. Davies's film wears its history lightly. "

előzmény: saatonda (#8048)

2019-09-13 18:08:50 [Általános fórum] saatonda #8048

bár a három kedvenc drámámból kettő a listán van, ha meg alkotót is nézek, akkor mindhárom:)

előzmény: saatonda (#8047)

2019-09-13 18:07:31 [Általános fórum] saatonda #8047

szvsz így nincs értelme
lehetne úgy hogy összesített vagy személyenkénti top 10
és valahogy csoportosítva még több film
lehet pl.
angolul beszélő-idegen nyelvű, dokumentum animációs külön
de lehet műfajonként
vagy akár fontosabb szerzői életművek stb stb
így összedobálva nem túl sokat érő, pláne hogy számos vitatható döntés van rajta, tömegfilm alig és ha van akkor miért pont az, vagy éppen x téma eléggé felülreprezentált a top-ban de fontos filmek mégis hiányoznak
stb stb
és miért nem az év végén mikor már az idei filmeket is látták

előzmény: Raul (#8044)

színésznek nem kell okosnak lennie, nem azért szeretjük vagy nem szeretjük őket

előzmény: necksprain (#68)

2019-09-10 20:18:43 [Általános fórum] saatonda #8033

Richard Brody
@tnyfrontrow
·
"Many of the best actors in the history of cinema can't, or couldn't, act."

előzmény: Dangar (#8031)

2019-09-10 15:31:49 [Általános fórum] saatonda #8029

az csak nevetséges

gyerekkoromban olvastam képregényeket, pókembert biztosan, de pár másik dc-marvelre is emlékszem, superman például.
újságárúsnál belenéztem ma képregényekbe, volt új x-men, batman, pókember, mások jobban tudják nálam milyen kiadványok is jelennek meg mostanában. hát azok a rajzok, a régiekkel összehasonlítva, minden ronda, torz. nyilván akik ezt szokják meg, ezt szeretik, azoknak nem feltűnő, zavaró az, ami pl. nekem.

előzmény: Ágó (#8028)

2019-09-09 20:24:38 [Általános fórum] saatonda #8020

megnéztem egy előzetest. nagyon ritka dolog történt velem: valóban hányingerem lett, nem csak képletesen. nem, az előzetes nem a salo előzetese volt. nem fogom leírni melyik filmé, de azt hiszem nem is kell, nem kell zseninek lenni ahhoz hogy valaki kitalálja.
vannak negatív kritikák is, én magam "sajnos" nem fogom megnézni, jó szórakozást mindenkinek

(a homo-s részhez:
alapvetően ha valaki elolvassa king korai regényeit, ott is láthatja, hogy kezdettől fogva volt benne mindenféle, menstruáció, homoszexuális fiatalok, itt-ott naturalisztikus szex, ürítés és egyéb, nemritkán a cselekmény szempontjából roppant jelentős csodák. engem számos ilyen felesleges, helyenként undorító, helyenként szimplán bárgyú és beteg elem zavart, de ez nem állt a siker és az elismerés útjába. a szokása mindenesetre megmaradt, lsd. pl. álomdoktor bizonyos részletei:)))

előzmény: Dangar (#15)

egy vicces tweet a filmtörténet doktorandusz/kritikus amerikai Peter Labuzától:
Peter Labuza
1h
A HIDDEN LIFE (Malick) whoa. Believe the hype. Only Malick could turn a story of Christian resistance into a hardcore porno (is this the first time he’s done nudity???) and still have it be the most poetic film of the year. I cried exactly 47 times. #TIFF19

kkor sem nézném meg, ha fizetnének érte."

nekem ilyen az az (It) című alkotás, mely ha hasonló színvonalú mint az első---tudnának annyit fizetni hogy megnézzem, hogyne, de senki sem fog:(

előzmény: Benny Bug (#8)

2019-09-01 19:48:46 The Lady Eve (1941) saatonda (5) #8

bizony. és a forgatókönyv mai szemmel észrevehető hibái ellenére mennyivel felette van ez szinte minden mai romantikus vígjátéknak, meglepően modern, teljesen irreális de mégis remek dialógusok (így kellene bőbeszédűnek lenni ha akarunk, nem úgy mint pl. a mielőtt felkel a nap áltermészetés álértelmiségi szövegelése, jaj), egyszerű de roppant elegáns fényképezés, remek szereplők, a humor ellenére is némiképp melankolikus felhang, kiváló szereplők.
egyáltalán magyarul megjelent dvd-n? tv-ben sosem látni.

előzmény: Dougie (#1)

vedd hozzá a báj, a romantika és a helyszín színvonalas kihasználásának teljes hiányát és a teljesen feleslegesen természetesnek látszani akaró de erőltetett dialógusokat. szvsz ez egy nagyon gyenge film, a folytatásai egy fokkal jobbak, bár a karakterek nem lettek szimpatikusabbak.
linklaternek vannak jobb filmjei, mint ezek vagy a boyhood.

előzmény: gomez1000 (#20)

2019-09-01 14:42:47 Passengers (2016) / Utazók saatonda (2) #54

vagy sci-fiként, vagy akció-katasztrófa-akármilyen filmként, vagy romantikus filmként legyen vagy érdekes vagy szórakoztató. ez egyik sem, unalmas, gyengécske, sok pénzt pazaroltak rá.csak színészek rajongóinak

aktuális, mocskos, darkos, depresszív, és real."

csak sajnos ez egy nagyon szomorú trend, bár ez a film nem volt igazán egyik sem, pár aktuális felhangot ill. nem túl mély és felesleges (mű)drámát leszámítva.
sokkal jobb is lehetett volna, a szorgalmon nem múlott

előzmény: Tenebra (#145)

simán nézhető, de továbbra sem látom, miért hypeolták ennyire, sem karakterek, sem történet, sem a képi világ nem annyira érdekes, nincs igazán magas szintű izgalom vagy szórakozásfaktor, egy teljesen az évtized közepének mozivilágához igazított, bájtalan mad max, technikailag kiválóan elkészítve. nem kevesebb, nem több

( legalábbis the yards/kis odessza, two lovers/két szerető, the immigrant/idegen földön, kicsit persze túl mai és itt-ott unalmas, de azért nézésre érdemes filmrendezőről van szó aki mainstreammé is válhat, mert sci-fit rendezett)

előzmény: Benny Bug (#1)

de miért?

előzmény: ZoLeEe (#128)

2019-08-25 15:09:56 [Tévésorozatok] saatonda #3666

Pár éve készült egy egész estés film is, ami nem hagyott bennem mély nyomokat; akkor közepesre értékeltem."

miatta nem néztem még bele a sorozatba, mert olyan erőltetett, humortalan, bárgyú, ellenszenves szereplőkkel teli, a legsilányabb tévéfilmeket idéző képi világú alkotás volt, hogy elképesztő.
de lehet, remélhetőleg, a sorozat jobb.

előzmény: Edwest12 (#3665)

ráadásul a nézők nem csekély hányada szerepel a zárójelenetben:)

előzmény: The Cortez (#129)

https://kritikustomeg.org/film/14287/the-house-of-mirth-az-orom-haza-2000
érzékeny, finom történet jól játszva---scorsesenek ilyesmihez nincs érzéke, hiába kiváló rendező amúgy
persze ez sem rossz, lényegesen jobb mint az elbaltázott egy hölgy arcképe pár évvel későbbről jane campiontól, na az nem sikerült

előzmény: zéel (#19)

sajnos, az intimitás ábrázolásához nem volt elég érzéke az alkotóknak, a történet is kicsit unalmas, társadalmi aspektusai sem igazán hangsúlyosak bár jelen vannak
a másik wharton-film, a vigasság háza egyértelműen jobb.

2019-08-23 17:17:32 Contact (1997) / Kapcsolat saatonda (?) #46

(OFF: "konvergál a nullához" köznyelvben egy felesleges kifejezés, jelentése "nem sokkal több mint nulla, esetleg ténylegesen nulla" nem azonos a matematikai jelentésével. pl. "annak az esélye hogy Schwarzennegger oscart kap a terminátorért jövőre, a nullához konvergál"---ronda, de helyes mondat)

előzmény: Charlie O'Brian (#45)

2019-08-22 16:10:50 Contact (1997) / Kapcsolat saatonda (?) #43

minden fantasztikus film valamilyen értelemben "marhaság", el kell fogadni egy bizonyos mértékig a mese logikáját, ha valaki ezt nem tudja, ne nézzen ilyen filmeket. vámpírok sem léteznek, a fekete lyukak sem egészen olyanok mint nolan filmjében, stb stb

előzmény: nandras (#36)

A hiba bennem van, emberek"

nem. csak te megállapítod azt, amit esetleg a rajongók-kritikusok nem. ha elolvasod a filmvilágos beszélgetést, elég tanulságos, tkp. elmondják hogy nem, de mégis, mert, na.

előzmény: deathcode (#51)

kreatívan visz tovább, majd - és ez még ritkább! - nagyon hatásosan is zár le'"

pontosabban kiderül, hogy az egész katasztrófa csak metafora, minden a tanulságosnak szánt amúgy irreális és bárgyú végkifejletre fut ki, közben tele hibával, gyenge alakításokkal, rettenetes szövegekkel és bár a képi világ nem rossz, azért kár hogy pont a szép párizst mocskolja össze.
felesleges film, jobb lett volna ha sohasem készül el.

előzmény: Dangar (#2)

tarantino a klasszikus hollywood, anderson/pynchon pedig a hatvanas évek radikális-lázadó ill. elvonuló szubkultúrái iránt nosztalgiázik, itt már megtörtént a tate-gyilkosság és világos, hogy a hatvanas évek reményeinek vége (lsd. még ehhez pynchon másik regényét a részben szintén a hatvanas években játszódó vineland-et). sajnos a film túl hosszú, széteső, vizuálisan nem túl érdekes, sok a csúnya szereplő, a narrátor borzalmas hangú, bár a főbb szereplők jól játszanak. mindent áthat itt is a melankolikus-nosztalgikus hangulat, elvégre az idealizált hatvanas évek, az említett szubkultúrákba vetett remény véget értek.
lehetett volna jobb.

(a jackie brown adaptáció, talán ezért lehet az olyan, amilyen.

QT erénye többek között, hogy nyersanyagra, vagyis filmre forgat. Ez mindenképpen tiszteletreméltó."

erre richard brody kritikust fogom idézni akivel csak pár dologban értek egyet, ez most ilyen

"Steven Soderbergh does more and better with an iPhone—at least as long as he's got Peter Andrews as cinematographer—than Christopher Nolan with any truckful of expensive toys.
The appeal and potential of film aren't lost on me;
but few who use celluloid (the term has a pompous vanity of technical authority) do anything original with it—rather, it often gets used like a declaration of nostalgic fidelity, a ready-made excuse for non-originality.
/Who are the vain pompous celluloid users (aside from Nolan) that you are talking about here? Who is using film as a declaration of nostalgic fidelity and why would using film be a conscious excuse for anything?/

Spielberg is one. Tarantino is another.

előzmény: Emberke (#44)

(ez a film nem dekonstruált semmit,---hogy a "dekonstrukció" érték, most túl azon hogy egyáltalán mire is használják, miért vették át a filozófustól egy fogalmat, önmagában sem nem szükséges, sem nem elégséges az értékes tartalomhoz, bizonyos szellemi áramlatok nyomták-nyomják, és mostanra közhellyé vált, szvsz hibásan. legtöbb esetben semmi értelme, nem lesz belőle nagyobb érték, mint az említett amúgy homályos dekonstrukció nélkül)

előzmény: Emberke (#41)

ez alternatív történelem, ha nem tudsz a valódiról semmit, az sem feltétlenül baj

előzmény: deathcode (#36)

2019-08-15 21:09:13 [Hamarosan a mozikban!] saatonda #6439

Hogy a sztori hiányának pedig miért van jelentőssége, arra már utaltam az utóbbi filmjeinek gyászos kritikusi fogadtatásával"

nem vagyok biztos benne hogy ez csak a történet állítólagos hiánya miatt van, mindenesetre a kritikusok, ja, a kritikus tömegen vagyok szóval, igen:)

és box office adataival."

hát ő tényleg nem a box office-nak rendezett

állítólag a legújabb filmje kicsit más lesz, kevésbé "avantgárd"

előzmény: Dió (#6438)

2019-08-15 16:32:01 [Hamarosan a mozikban!] saatonda #6436

Azóta olyan filmeket gyárt, amiknek a sztorija a legjobb esetben is csak egy 5 perces rövidfilmre lenne elég sztem"

de én azt írtam, hogy ez nem igaz, illetve ha az lenne sem lenne jelentősége

videoklip rendezőnek kellett volna mennie"

a filmjei természetesen nem azok, de valóban működnek videoklipként is, ha valaki így akarja nézni őket

szinte már nem is a nézőknek gyártja a filmeket, hanem saját magának"

de ez lényegében minden művészfilmesre igaz, csak van akit elismernek, van akit kevésbé, van aki sikeresebb, van aki kevésbé. nyilván vannak erősebb-gyengébb rendezői jegyekkel bírók

előzmény: Dió (#6433)

2019-08-14 23:47:26 [Hamarosan a mozikban!] saatonda #6432

hogy üres vagy sem, az üreset most nem túlzottan szűk értelemben véve, hanem úgy hogy "nem túl mély" vagy nem annyira mély mint amit esetleg sugall, lehet vitatkozni rajta.
a másik kettő nettó hülyeség, az öntömjénezést igazából nem is értem, a történetet illetően nem is igaz, nem is fontos.

előzmény: Dió (#6431)

2019-08-14 16:07:11 [Hamarosan a mozikban!] saatonda #6429

ezt értem, de a nem sokat ad nem egészen az mint a nem szól semmiről

előzmény: kilépett felhasználó (#6428)

2019-08-14 16:06:28 Atomic Blonde (2017) / Atomszőke saatonda (2) #22

persze, bár nem tudom egészen pontosan mit jelent a zavaros

előzmény: ryood (#21)

2019-08-14 13:50:22 [Hamarosan a mozikban!] saatonda #6427

az eddigiek is mind szóltak valamiről

előzmény: von Schatu (#6425)

2019-08-12 18:34:51 Atomic Blonde (2017) / Atomszőke saatonda (2) #20

nem igazán zavaros, pusztán rossz, teljesen feleslegesen és bűnrosszul próbált "realista" lenni, az eredmény hiteltelen, elképesztően ronda, főbb elemeiben érdektelen, holott szórakoztatónak kellene lennie.

előzmény: ryood (#19)

2019-08-08 15:59:29 [Általános fórum] saatonda #7991

de ha rottenre ránézek
az 5 legnépszerűbb film idén 53-57-90-94-97% pozitív kritika
szóval két film vegyes, három döntően pozitív kritikákat kapott, nem csak arról van szó, hogy a tömeg kajálja a kritikusok meg leszólják

előzmény: kwzatz (#7987)

2019-08-07 18:42:10 [Általános fórum] saatonda #7985

de az nem megismételhető, mert a konvencionális filmkészítés összeolvadása a jóval kevésbé konvencionális (főképp) európai művészfilmekkel csak egyszer történhetett meg úgy hogy újdonság volt, még egyszer már nem igazán.
az egy egyszeri, szvsz nem igazán megismételhető időszak volt

előzmény: csabaga (#7982)

2019-08-07 16:33:46 [Általános fórum] saatonda #7980

időről időre minden jól bevált történetet lehet remakelni vagy egy/több nem szigorúan remake verzióját elkészíteni.
otthon egyedül karácsonykor--lehet más alkalomkor--kisfiús verzió, kislányos, több gyerekes verzió, stb stb.
sok filmet lehet ebből az egyből készíteni.
nagyon sok történet más történetek variációja, igazán eredeti-egyéni ötlet szerintem nem olyan sok van.
ill. lenne még sok adaptálandó sztori is.

előzmény: Ágó (#7972)

jaj de kár hogy a színvonalas fényképezés, zene, színészek, akciójelenetek egy bárgyú és hamis történetbe ágyazottak mely ráadásul még komolyan is veszi magát.
érdemes megnézni, de kizárólag a külsőségekért.
pont úgy mint az összes többi Villeneuve-filmet

2019-08-04 13:46:46 [Általános fórum] saatonda #7970

a filmekre rátelepedő kontinentális filozófiára alapozó elméletek zöme egészen torz, visszataszító, legkorábbi példája ennek a szegény antonioni filmjeit mindenképpen a világháború utáni francia és egyéb eszmeáramlatokkal nyakon öntő, a filmeket szétmagyarázó, antonionit meg anti-intellektualizmussal és saját filmjei jelentőségét meg sem értéssel vádoló szövegek, van ilyen magyar szerzőtől is nem csak idegen nyelven.

előzmény: saatonda (#7969)

2019-08-04 13:41:18 [Általános fórum] saatonda #7969

az állítás mögött a radikalizmus alapfeltevése húzódik meg, miszerint a fennálló, a konvencionális problémás, esetleg rossz, ezért művészként kritikusan kell viszonyulni hozzá. az írásmód legyen játékos, parodisztikus, elidegenítő esetleg alig olvasható de a konvencionálistól mindenképpen eltérő, az elbeszélésmód szintén, a történet ne legyen vagy ha igen, akkor is gyakran önreflektív, parodisztikus vagy más módon rendhagyó módon elbeszélve, minden értékhez , bevett megközelítésmódhoz kellő távolságtartással és lehetőleg kritikával közelítsünk, ne konszenzusra és kibékítésre hanem az ellentétek, a problémák világossá tételére esetleg megoldhatatlan vagy épp abszurd voltára hegyezzük ki az alkotást, stb stb.
ezen megközelítésmód szerint a legigényesebb konvencionális dráma is max „midcult” lehet, vagy ha nem használják ezt a fogalmat, akkor is inkább csak színvonalas másodvonal. vagy pl. hiába van konvencionálistól eltérő elbeszélésmód, mondjuk mallick esetében, ha a tartalom vélhetően konzervatív (nem azt állítom hogy az hanem egyes értelmezők szerint az)
de a konvencionálistól eltérően fogalmazó és tartalomban is radikális alkotások, mondjuk egyik-másik godard, az igazi művészet
ezen állítás szerint
a tömegkultúra meg mindenképpen valamennyire konzervatív, tehát megerősít, nem megzavar, esetleg „lázít”.

előzmény: Tenebra (#7966)

lehetséges megválaszolni, vagy éppen hallgatni és átugrani, és nem konfliktust gerjeszteni álságosan szemforgatva. szép napot!

előzmény: Kempesbaba (#4)

2019-07-26 18:48:50 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] saatonda #24491

Itt még szabályzat is van!!:(((

"Szabályzat
„Tégy úgy másokkal, ahogy szeretnéd hogy veled tegyenek!”
(Aranyszabály)

A Kritikus Tömeg használata során kérjük kövesd a békés egymás mellett élés és a normális emberi viselkedés általánosan bevett szabályait.

Ne reklámozz! Ha írtál egy blogbejegyzést egy filmről (vagy találtál egy jó cikket), nyugodtan küldd be a linkek, cikkek közé. Kommentben viszont a véleményed írd le, ne egy linket a véleményedhez. Több topikba beküldeni ugyanazt a szöveget vagy linket, vagy több (ismeretlen) embernek elküldeni privát üzenetben szintén nem megengedett."

--
Áthelyezve a(z) Új filmes, focis blog topikból.

előzmény: Tamastur11 (#24490)

  • 1
  • 2
  • ...
  • 4