kakrisz98

Tapasztalat: 270 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 270
Regisztráció: 2017. december 24. (6 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Kedvencek

Rendezők: Martin Scorsese, Sergio Leone
Színészek: Al Pacino, Benicio Del Toro, Brad Pitt, Bud Spencer, Carrie-Anne Moss, Christian Bale, Clint Eastwood, Edward Norton, Ewan McGregor, Jack Nicholson, Jared Leto, Joe Pesci, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Matthew McConaughey, Robert De Niro, Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Terence Hill

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1998
Lakhely: Magyarország

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Bicentennial Man
A kétszáz éves ember
5 2023-04-10 3,6
(658)
Mad Max: Fury Road
Mad Max: A harag útja
3 2020-03-16 4,0
(930)
Natural Born Killers
Született gyilkosok
5 2020-02-23 4,1
(951)
Nightcrawler
Éjjeli féreg
5 2020-02-23 4,2
(930)
Rogue One: A Star Wars Story
Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
5 2019-12-23 3,8
(724)
Star Wars: The Force Awakens
Star Wars: Az ébredő Erő
2 2019-12-23 3,5
(933)
Star Wars: The Rise of Skywalker
Star Wars: Skywalker kora
4 2019-12-23 2,6
(472)
Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
Amélie csodálatos élete
5 2019-10-26 4,4
(1559)
Joker
 
5 2019-10-05 4,2
(810)
Az itt élő lelkek nagy része
 
1 2019-10-04 3,0
(21)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Spoileres, elfogult vélemény:
Erős egyes, de az erős jelzőt csak azért kapja, mert nem kapcsoltam ki. Maga a film hármasról indult nálam mivel az eredeti film brandjét használja - azaz, mint általában Hollywoodban: pénzhajhászat, gyalázás, ötlettelenség - és már egy eleve béna koncepcióval, miszerint nem atombomba (vagy bármi más ami az emberiség számlájára írható) végzet az emberiséggel, hanem pár ember, őrülten kínosan szánalmas - már már azt hinnénk ez egy alternatív Földön vagyunk, ahol mindenki balfasz - mulasztása. Vagyis a rendező felmenti a társadalmat bűnei alól, nincs itt semmi látnivaló csak ez a pocsék B-kategóriás akciófilm.
Egyes csillagra az alábbiak miatt értékelődött:
- Kínosan sok easter egg, nem szójátékokkal kéne villogni, hanem az eredeti mű megértésével (az űrhajós jelenet tetszett, de az talán el is várható volt)
- Logikátlanság: Ahogy Csillagszemű megszökött nálam már az majdnem egy indok volt a kikapcsolásra. Komolyan milliárdos multi és ilyen amatőrök dolgoznak ott, hogy egy kurva majmot nem tudnak elvinni A-ból B-be? Azért ott még mindig csak egy kb 5 éves gyerek szintjén lévő majomról beszélünk, a másik meg, hogy ez a hiba minimum egy seggberúgással érne fel. Az meg már tényleg nem tudom mekkora véletlen, hogy pont a meeting közepére ér oda a majom és senkinél nincs egy kurva altatólövedék, így több évnyi munkát csak úgy lelőnek.
De oké, egy kilőve lehetne tovább kísérleteznii. Lehetne, de a "businessman" azt mondja, hogy 5 évnyi munkának semmi értelme nem volt, mindenki mehet amerre lát, csak mert 1 kísérlet balul sült el, de az is emberi mulasztás közben! Az érzelmes, állatbarát hájpacni erre utasításra megöl 12 majmot, de az már minden határon túl menne, hogy egy nem rég született kismajommal végezzen így odaadja a projektvezetőnek, aki ezek után ki tudja miből, de 5 évig neveli a majmot.
A szerelmi szál nem vitte előrébb egyáltalán a történetet semmi pluszt nem adott a sztorihoz.
Komolyan egy szenilis vénembert, otthon hagyni egy majommal, aki már egyszer kiszökött??
A ketreces jelenetek többé-kevésbé oké, bár nem láttam értelmét megölni a fiút - miközben később tudatosan nem ölnek meg senkit - csak, mert szar kaját adott és lelocsolta vízzel Caesart.
Az állatkert: Hogy lettek az állatkerti majmok intelligensek? Bár már előtte is, mintha 3x annyi majom lenne, mint akik a ketrecekben elfértek volna (állatkerti jelenet előtt) , de aztán valahogy megjelenik még +pár gorilla is, akik az új csimpánzokkal együtt valamilyen oknál fogva ugyanolyan intelligensek lesznek és a saját hierarchiájukat felrúgva beállnak Caesar mögé.
Rendőrök: Komolyan?? Ki szökik több tucat majom és semmi keresés? Ha a gazda meg ennyire előrébb jár egy lépéssel talán szólhatott volna a hatóságoknak. De, oké egy helyre terelődnek és ahelyett, hogy szépen befognák őket, altatólövedéket használnának vagy szimplán kilőnék őket mit csinálnak? Lovasrendőrökkel elkezdik ütlegelni a csimpánzokat, akik között gorillák is vannak!! Aztán meg? Gépágyúval egy helikopterről képtelenek kilőni pár tucat majmot. Ha már helikopter. A bizniszmen milyen alapon is utazik egy rendőrségi helikopteren? Honnan a francból tudja, hogyan néz ki Caesar és hogy ismeri fel madártávlatból?
És a vége (a második részt még nem láttam) : Mégis, hogy a fenébe terjed el a vírus? Az egyetlen, aki megfertőződött meghalt, a pilótának pedig csak egy vérrcsepje esik a padlóra. Miből következik az, hogy utazás során bárkinek is el kéne kapnia a fertőzést??

Összefoglalva: Lehetnek Hollywoodnak milliárdjai, nevetséges maszkok helyett CGI-technológiája, lángoló autói, helikopterjei, de ötlet és kreativitás híján ez mind egy mulandó alkotáshoz lesz elég.

2019-06-19 00:43:44 Nineteen Eighty-Four (1984) / 1984 kakrisz98 (1) #38

Borzasztóan szar film, a könyvhöz nem sikerült hozzáadni, de elvenni belőle annál inkább. Egy jó adaptált film önmagában is értékelhető, ez - a film végéig úgy gondoltam - nagyjából visszaadja a könyv hangulatát és egy felelevenítésnek, nosztalgiának jó, de viszont az, hogy a végén nem lövik fejbe Winstont,az a könyv meggyalázása és sárba tiprása. Aki nem olvasta a könyvet, annak semmiképpen sem ajánlanám, aki elovasta, annak ez meg már nem fog semmi többet hozzáadni.

Összes komment...