Regisztráció: 2006. március 20. (17 év, 8 hónap)
Kedvencek
Rendezők: Aki Kaurismäki, Akira Kurosawa, Andrei Tarkovsky, Bong Joon-ho, Carl Theodor Dreyer, Christopher Nolan, David Fincher, Denis Villeneuve, Fábri Zoltán, Federico Fellini, Ingmar Bergman, Jean-Pierre Dardenne, Jim Jarmusch, Joel Coen, Kim Ki-duk, Luis Buñuel, Martin Scorsese, Michael Haneke, Michelangelo Antonioni, Park Chan-wook, Paul Thomas Anderson, Quentin Tarantino, Rainer Werner Fassbinder, Richard Linklater, Sergio Leone, Sidney Lumet, Stanley Kubrick, Tarr Béla, Terrence Malick, Vittorio De Sica, Werner Herzog, Wes Anderson
Színészek: Adam Driver, Al Pacino, Anthony Hopkins, Benedict Cumberbatch, Benicio Del Toro, Bill Murray, Brad Pitt, Bryan Cranston, Cate Blanchett, Christian Bale, Daniel Day-Lewis, Dustin Hoffman, Edward Norton, Faye Dunaway, Frances McDormand, Gene Hackman, Harriet Andersson, Harvey Keitel, Henry Fonda, Ingrid Thulin, Jack Nicholson, Joaquin Phoenix, Julie Delpy, Kate Winslet, Kati Outinen, Kevin Spacey, Latinovits Zoltán, Liv Ullmann, Mads Mikkelsen, Marcello Mastroianni, Marlon Brando, Max von Sydow, Michael Caine, Michael Fassbender, Michael Keaton, Michael Shannon (V), Mifune Toshirô, Monica Vitti, Paul Newman, Robert De Niro, Tom Hardy, Ulrich Thomsen
Műfajok: dráma, krimi, sci-fi, thriller
Nem:
Aterrados Terrified |
3 | 2023-11-15 | 3,0 (32) |
Pain Hustlers A fájdalom ügynökei |
3 | 2023-11-13 | 3,4 (47) |
Volt egy olyan ingyen osztogatott lap régebben, hogy Exit magazin, aminek az egyik rovatában olvastam egy rövidke ajánlót a KT-ról, így találkoztam először az oldallal, aminek szinte durva belegondolni, de immáron 12 éve aktív tagja vagyok.
Én pedig épp a 3. évadot befejeztem be, és azokkal értek egyet, akik szerint évadról évadra egyre kiválóbb a sorozat, a 2. évad tökéletes befejezése után ezt én is nehezen hittem volna. Egyetlen dolog zavar, bár a zseniális összképet nem rontja le, hogy a 2. és 3. évadban is iszonyúan túlbonyolítottnak tartottam bűntényeket és a nyomozást, a végére persze nagyjából összeáll a dolog, ugyanakkor rájössz, hogy jó néhány mellékszálnak szinte alig volt jelentősége, vagy szimplán csak figyelemelterelésre szolgált.
előzmény: kwzatz (#3360)
Nagyjából hasonló voltam vele, az első percektől kezdve kimondottan kínosan, feszengve éreztem magam, de azért a kegyelem 2-est megkapta. Másrészt meg kell jegyeznem, hogy ilyen hányadékul festő CGI-t egy elvileg nagyagyúnak szánt blockbusterben még nem igen láttam.
előzmény: VVega (#49)
Nagyon örülök a végeredménynek, főleg a magyar győzteseknek. Amúgy nekem már tavaly is összejött a triplázás, azaz mindhárom jelöltem nyert.
előzmény: tomside (#101)
Testről és lélekről
Borbély Alexandra
Casey Affleck
Én ismerem a szerzőt, ettől az irományától függetlenül amúgy egy filmek terén igen széles látókörű, jó gondolatokkal, meglátásokkal rendelkező figura, akinek kétség kívül van egy elég gonzó, szabad szájú stílusa és néha elég sarkos megállapításai, ami sokakat irritálhat.
előzmény: BonnyJohnny (#187)
Arany:
Testről és lélekről
Blade Runner 2049
Frantz
Férfi Ezüst:
Casey Affleck (Manchester by the Sea)
Jeremy Renner (Wind River)
Hugh Jackman (Logan)
Női Ezüst:
Borbély Alexandra (Testről és lélekről)
Paula Beer (Frantz)
Michelle Williams (Manchester by the Sea)
Egyelőre így festenek a voksaim, de úgyis az utolsó pillanatig fogom majd variálni, ahogy szokásom.
John Carpenter: A dolog az egyik kedvencem, ezt leszámítva egyetlen más filmje sem volt az én világom.
Gus van Sant: ok, volt egy Good Will Hunting, bár azt a filmet sem emelném olyan magasságokba, mint amennyire általános elismerés övezi, ezen kívül viszont jó néhány filmjével engem kínvallatni lehetne.
29-en jelölték be őt kedvencnek, rájuk utalhat, de hogy ők mitől lennének öngyilkosjelöltek, az nem világos.
Ja, közben látom, hogy más is rájött az összefüggésre :)
előzmény: hhgygy (#7032)
Arany
Minden mindenhol mindenkor
Közel
The Batman
Női ezüst
Michelle Yeoh (Minden mindenhol mindenkor)
Renate Reinsve (A világ legrosszabba embere)
Penélope Cruz (Út a díjesőig)
Férfi ezüst
Antonio Banderas (Út a díjesőig)
Oscar Martínez (Út a díjesőig)
Eden Dambrine (Közel)