waterhorse

Tapasztalat: 1079 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 1079
Regisztráció: 2017. november 15. (6 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Kedvencek

Rendezők: George Lucas, James Cameron, Kitano Takeshi, Luc Besson, M. Night Shyamalan, Mel Brooks, Miyazaki Hayao, Quentin Tarantino, Ridley Scott, Steven Spielberg, Tim Burton, Tony Scott, Wes Craven
Színészek: Arnold Schwarzenegger, Bill Murray, Christopher Lloyd, Danny DeVito, Danny Trejo, Gary Oldman, Harrison Ford, Jack Black, Jack Nicholson, Jackie Chan, James Gandolfini, Johnny Depp, Kiefer Sutherland, Michael Keaton, Michelle Pfeiffer, Patrick Stewart, Robert De Niro, Robert Downey Jr., Robin Williams, Sam Neill, Samuel L. Jackson, Sean Connery, Sigourney Weaver, Sylvester Stallone
Műfajok: akciófilm, fantasy, harcművészeti film, horror, kalandfilm, krimi, sci-fi, thriller
Országok: amerikai, dél-koreai, japán, kínai

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1984
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Heart and Souls
Lelkük rajta!
5 2021-08-15 3,7
(68)
Unforgiven
Nincs bocsánat
4 2021-08-15 4,3
(733)
Popeye
 
4 2021-08-15 2,7
(203)
Secret Origin: The Story of DC Comics
Képregények: A DC Comics története
4 2021-08-15 4,1
(13)
Identity
Azonosság
5 2021-08-15 3,7
(754)
Tucker & Dale vs Evil
Trancsírák
3 2021-08-15 3,6
(434)
Don't Breathe
Vaksötét
3 2021-08-15 3,5
(473)
Kaze no tani no Naushika
Nauszika - A szél harcosai
3 2021-08-15 4,3
(355)
Deadpool 2
Deadpool 2.
5 2021-08-15 3,6
(506)
Man of Steel
Az acélember
4 2021-08-15 3,1
(692)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-01-25 10:15:25 The Mask (1994) / A maszk waterhorse (5) #20

Rossz volt a sorrend, de még inkább az időzítés. A mostani remake-ek idejében már ráférne egy ráncvelvarrás erre a sztorira is, ami mellesleg egy 1987-es képregényben indult útjára. Erről persze a hazai közönség akkor még mit sem tudott, a rajzfilm is csak évekkel később jutott el hozzánk. Furcsa belegondolni, de nem volt ekkora információáramlás akkoriban, az internet még gyerekcipőben járt, filmekből is heti 3-4-et kaptunk a vászonra, amiből csak 1-2 darab volt Hollywood-i nagyköltségvetésű, de úgy globálisan sem volt ekkora választék. Sokkal intenzívebben éltük meg a filmek által nyújtott impulzusokat, ez esetben még viszonyítási alapunk sem volt.
Az animáció egyébként profi munka, ebben az időben kevés lehetőség volt, ilyen jellegű filmeket készíteni, és akkoriban ez nem volt kispályás. Jim Carrey karaktere újító volt ezzel az elmebajos gumiarcú figurával, ami később a védjegyévé vált. Egyszóval jó volt ez. Mára lehet, hogy kissé megkopott, másképp hat már az emberre. Alapvetően egy "matinéfilm" de ne ítéljük el pusztán ezért és a kora miatt.

előzmény: Norbert Simon (#19)

2018-01-25 09:43:44 Fred Claus (2007) / Télbratyó waterhorse (5) #6

Nem igazán értem a 2,5-ös pontozást. Ne legyünk már sznobok, ez egy szórakoztató karácsonyi komédia, tele jó poénokkal, nagyszerű zenével, remek történettel ami még frissítő újdonságként is hatott a karácsonyi filmek történetében, amit bármelyik karácsonykor elővehetünk, a Reszkessetek Betörők vagy az Igazából Szerelem mellett.
A szereplőkről: Vince Vaugh-nak vannak erőltetett filmjei elismerem (pl.: Dilemma, Gyakornokok), de ez nem éppen azok közé tartozik. Persze itt is hozza a szokásos figurát ami már szubjektív, hogy valakinek bejön e vagy sem, de utóbbinak akkor nem kell megnéznie és értékelnie. Kevin Spacey az ellenőr szerepében egy jutalomjáték. Külnösöen tetszett az irónikus kikacsintás Superman-re /Superman visszatér 2006 - Lex Luthor/. Paul Giamatti mint a télapó, hát róla többet nem is mondok :)
A "csöpögés" is kell ezekbe a filmekbe, hiszen a téma ordít érte, ettől lesz szívet melengető együtt nézni a családdal az ünnepek táján. Szerintem akit ettől a hányinger kerülget annak semmi melegség nincs a szívében.

2018-01-19 14:31:51 Jumurdzsák gyűrűje (2005) waterhorse (5) #2

"Az interaktív film". Talán ez (volt) a legjobb kifejezés rá, ahogy ezzel a kifejezéssel is illették anno. A szó legszorosabb értelmében valóban filmről van szó, hiszen mozgóképek sorozata, bár ebben a formátumban a műfajon belül, alkottak már maradandóbbat is. Viszont ami kiemeli a süllyesztő posványából az az hogy magyar produktum, neves és érdemes színészekkel. Annak aki érdeklődik a magyar történelem, történelmi városok rejtelmei iránt, és nem zavarja ha ezt a valóságtól kissé elrugaszkodott módon teszi, de azért közben érdekes tényeket is feltár, annak egy felejthetetlenül hangulatos, nyomozós, fejtörőkkel teli élményben lesz része. A sztori a címben szereplő Gyűrűt játja körül, illetve azt, hogy az erdeti műben miért is volt annyira fontos Jumurdzsáknak az a gyűrű. A zsenialitása abban rejlik, hogy nem piszkít bele az eredetibe, csak kiegészíti azt, ha úgy teszik konspirál, téziseket gyárt, ahogy anno az irodalomórán is tettük: "Mire is gondolhatott a költő?" - ugye mindnekinek ismerős ? :)
Azoknak is ajánlom akik nincsenek túlságosan oda az alapműért, akár még ajánlott oktatóanyagként is felhasználható, kedvcsinálónak mindenesetre tökéletes. Én szégyenszemre nem olvastam még az Egri Csillagokat, de a játék inspirált, hogy érdeklődejek iránta és tervbe vegyem. Jobb későn mint soha.

Egyetlen negatívumit tudnék mondani, de ez nem befolyásolja a pontozást. Magyarországon kívül ezt a sztorit nem igazán lehet eladni. Talán még annyi, hogy a játkmenet a mai pörgős, nyílt világú, nem lineáris történetvezetéshez szokott játékosnak talán kissé vontatott lehet, de ez már szubjekít dolog, végtére is nem egy mai darabról beszélünk. Sajnos a könyv formátumú folytatások, már harmatgyengék lettek, az egyikből még készült játék, de már nem azon aszínvonalon és úgy eltűnt mint szürke szamár a ködben. Mindenesetre a Jumurdzsák Gyűrűjével Perro és a Private Moon Studios engem megvettek kilóra.

2018-01-19 13:21:32 Rubinrot (2013) / Rubinvörös waterhorse (3) #2

Elsőre az eredeti könyv formátumot ajánlanám, amit a német irónő Kerstin Gier vetett papírra. A trilógia lineárisan dolgozza fel a könyveket azok címe és megjelenése szerint. Bár a könyv sem több, egy sablonos szerelmi történetnél, a jól bevált receptel fűszerezve. Misztikum, családi titkok, szerelem, ármány és egy tapasztalatlan "árva" főhős akinek szembe kell néznie a végzetével. Persze végül mindenki Happy. A film valóban nincs igazán a helyzet magaslatán, és a legnagyobb hibája, hogy nem tudunk azonosulni a szereplőivel. Ezzel szemben a könyv olvasatja magát, megvan a hangulata, a szentimentalizmusa és kiszámíthatósága ellenére is. Én tévedésből a másodikkal kezdtem az olvasást :) de a történet így is érthető marad :)
Hármast kap, mert annak aki olvasta, érdekességképp szórakoztató lehet.

Összes komment...