LockkerDee

Tapasztalat: 843 film
Kompetencia: 4 film
Súly: 943
Regisztráció: 2017. november 4. (4 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 7 user

Kedvencek

Rendezők: David Lynch, Martin Scorsese, Sergio Leone, Yorgos Lanthimos
Műfajok: sci-fi

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1995
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Hellraiser
Kísértetház
3 2022-05-16 3,6
(271)
Naked
Mezítelenül
5 2022-05-13 4,2
(152)
Rashômon
A vihar kapujában
5 2022-05-08 4,6
(433)
Smultronstället
A nap vége
5 2022-04-29 4,5
(352)
Irréversible
Visszafordíthatatlan
5 2022-04-23 3,9
(464)
Rear Window
Hátsó ablak
4 2022-04-17 4,5
(755)
Baywatch
 
2 2022-03-30 2,4
(286)
Kimyô na sâkasu
Strange Circus
5 2022-03-30 3,6
(21)
Non si sevizia un paperino
Ne zaklasd a kiskacsát!
4 2022-03-28 4,0
(61)
Licorice Pizza
 
4 2022-03-27 3,7
(112)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2022-05-11 13:51:20 Naked (1993) / Mezítelenül LockkerDee (5) #18

A maga nemében valahol oldani akarja a karakter erköcstelenségét, mocskosságát és trógerségét Mike Leigh azzal, hogy úgynevezett látszat értelmiségit és kocaműveltet fabrikál belőle. Nem egy buta emberről beszélünk és elgondolkodtat, hogy vajon önnön rothadó moralitása vagy a társadalomban elvesztett hite, csalódása, traumákkal tűzdel szocializálódása lökte-e erre a szociális periférára. Okozója és elszenvedője is a sorsának. A nullpont és a vég. Alfa és omega, de akár metaszinten is, ahogy arról beszéle, hogy a jelen az lesz és a jövő az most van, ahogy a múlt szelei is fognak még fújni és most is összehúzzuk rá a kabátunkat. Emberi roncs gátlások nélkül, a roncstársadalom (ahogy előttem lévő kultúrált filmfogyasztó kolléga fogalmazta meg) Diogenésze, egy botrányos diogenészi hős, akit valahol utálsz és undorodsz tőle, de valahol együtt nevetsz vele, rajta, sajnálod, szánod, végül teljesen elveszted benne a hited, mint ő maga is önmagában és a világban, az emberekben. Nincs semmi és senki, nincs rend, nincs struktúra csak az egyén, a szükségeletei, a szimpla örömök és az önemésztés, a tengődés, a rezignált lelkihajótörött, aki Bibliai próféciák és összeesküvéselméletek kifogásaival próbálja meg validálni jelentéktelenségét, fölöslegességét, haszontalanságát a társadalom számára. Mi volt előbb? Valóban a társadalom emészt fel individuálokat vagy az individuál ágyazza meg saját haláloságyát be nem következett félelmektől, frusztrációktól fűtve? Ismerek ilyen céltalan embert, nem kissé közeli barátom mondjuk nem ilyen extremista módon, de ellenben Johnnyval (bár van egy pont, ahol úgy érzem pimasz manchesteri bölcsélszjelölt siheder maszkja mögött egy igazán megtört ember van) ellentétben őt frusztrálja, hogy nem tud hasznos lenni úgy igazán a hétköznapkban. Elgondolkodtató mű. Szeretném még egyszer megnézni.

Brilliáns film, egy másik érából. Szeretem, ahogy egyes filmek vagy megelőzik, vagy elmaradnak koruktól, persze ez érthető negatív, illetve pozitív értelemben is. Ez a film kortalan. Ettől függetlenül lehet, hogy egy blockbuster hajhász, hollywoody-i pénzgyár tömeggyártott termék-fogyasztó nem ejakulál olyan filmművészeti gyöngyszemekre, mint Kurosawa Hét szamurája, de talán a vájtszeműek és a film-gourmet-ék egyetértenek abban, hogy vannak olyan mérföldkövek, amelyek büszkén állnak a filmtörténelem végtelen vidékén hirdetve ennek a kifejezésformának a nagyságát! A parasztok nyertek, nem mi.. hangzik el a film utolsó mondataként és az általunk oly megkedvelt szamuráj csapat tagjai sanyarú, hányadtatott sorsának akaratlanul is részeseinek érezzük magunkat. De mégis ott rejlik az ambivalencia: az üldözöttek, üldözők, az áldozatokl agresszorok, és könnyen felcserélődhetnek a szerepek. A parasztok rezignált életükből kitörve a sorsukkal néznek farkasszemet, mégpedig azzal a vérben forgó farkasszemmel, amely maga a determináció, miszerint a paraszt sorsa a robot, az adózás és a tűrés. A tűrés netovábbja.

Számomra egyáltalán nem tűnt oly hosszúnak az eleje, mint azt a korábbi kommenteket olvasva éreztem/vártam. A csapar verbuválása kellemes kezdetei szakasza volt az egész filmnek, amelyet végig élvezettel és kíváncsisággal néztem, várva, hogy a feudális japán A-Team kikből is fog állni. A madárcsicsergéssel megtöltött, természetben játszódó jelenteket meg erőteljesen etették szubjektív természetimádatomat. Emellett meglepett, hogy még humorral is tele vana film, ami nagyon jót tesz neki. Meleg szívvel titlulálom alapműnek!

Spoilermentes-poszt. Don't be afraid :)
A szuperhősfilm zsáner sok mindenkit hidegen hagy, túl van tolva, túl sok tartalom készül, és ugye amit a tömegek szeretnek (globális mértékű tömegek) az szar - érezhető ki egyes véleményekből, reflexiókból. DE az, amit a Marvel most 10 évnyi Univerzum építéssel, és ennek szálainak grandiózus egybefonása révén megalkotott az Endgame képében az túl mutat a studió és a brandhez köthető negatív kritikákon. Úgy érzem - bár egyes filmjeik hanyagolható élményt nyújtanak - ha nem követtem volna figyelemmel az alkotásokat, ha nem néztem volna meg minden egyes - akár az Endgame szemponjtából irreleváns - filmet is, nem lehettem volna részese annak az élménynek, amely ilyen tekintetben - szóljon bármilyen filmművészeti érv is ellenne - egyedülálló ebben a szcénában. Habár nagy Star Wars rajongó vagyok, még annak univerzumában sem éreztem hasonló "katarzist" mint az Endgame után. Szép lezárás, szép munka és szerintem sem a legjobb filmek, de a "hős" archetípus és toposz mindig része lesz az életünknek, akár egy Marvel film révén, akár máshogy és a Campbell által is leírt Hős Útja, most lezárult a Bosszúállóknak.
You can rest now.

Bárcsak azt a filmet kaptuk volna ami a Comin-Con tratilerben össze lett vágva. Az a sötét tónusú hangulat, atmoszféra engem módfelett megfogott. Rázott a hideg és megnéztem azt a trailert vagy 20x. Aztán, amit láttam az szöges ellentéte annak, amit az előzetes képvisel és ez borzasztóan szomorú, mert nagyon potenciál lett voln a sztoriban. Haragot érzek, hogy el kellett cseszni, mármint ahhoz képest, amit belebegtettek.

A film kapcsán én Mortonnal kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy a karaktere egyáltalán nem fekete vagy fehér. Én nem hiszem, hogy Morton igazán rossz volt, szimplán volt egy álma, de a rossz embereket bérelte fel, hogy megvalósítsák azt. Én a maga módján kedveltem őt. Még annak ellenére is, hogy tuberkulózisa volt, az álmát akarta megvalósítani. És igen, talán elmorzsoltam egy könnycseppet a szívemben amikor meghalt. Amikor meghal az egy elég tragikus jelenet és Morricone zenealáfestése csak még jobban fokozza az érzelmeket és a jelenet súlyát. Mr. Morton szörnyű dolgokat tett, de élete vége fele közeledve már csak a Csendes-óceán kékjére vágyott, hogy láthassa. A jelenet amikor vágyakozva tekint a festmény hullámaira, amin az óceán van nagyon jól el lett találva! Zseniális film, zseniális rendező, nagyon szép snittek. Ez az amit én tényleg művészetnek hívnék!

2018-11-27 18:02:22 Deliverance (1972) / Gyilkos túra LockkerDee (4) #33

Amikor a nagyvárosi értelmiségiek megérkeznek a lokális kis közösség falujába, már kinézetükkel demonstrálva, hogy ők "felsőbbrendübbek" és "civilizáltabbak". Erre megjelenik a vérfertőzés következtében genetikai okok miatt elcsúfult kölyök (legalábbis véleményem szerint) és megmutatja, hogy nem is olyan vademberek. A Banjo Párbaj jelenet valami zseniális, ahogy a falusi közösség egy pillanatra mégis csak felülkerekedik a "civilizáltabb" társadalmon. Az egész film legjobb jelene és minden benne van. Az hogy egy kultúrát lenéznek csak mert máshogy élnek, csak mert hilly billyk távol a nagyvárostól és mindentől. Közben ez nem determinálja azt, hogy egyben egyszerű parasztok is.

2018-06-04 14:29:31 Luvnya (2018) LockkerDee (4) #2

Köszi, hogy felkerült! Szerintem nagyon jól, kikerekítve és átdolgozva csinálta meg a rendező a Family Guy 20 másodperces ötletét, amelyből egy jó kis belső vágásokkal teli, audio-vizuálisan archaikus rövidfilmet hozott létre. Nulla szöveg, abszolút dráma. Ebből a két pólusból sok esetben nem tudnak kihozni valami teljes értékű filmet, rövidfilmet, alkotást.. De úgy érzem itt sikerült. A bohóc kimondottan creepy, ügyes kis rövidfilm.

2018-04-15 20:29:08 Hercules (1997) / Herkules LockkerDee (5) #21

Ez a mese az, amely minden klisétől mentes olyan értelemben, hogy egyszerűen és a gyerekek számára közérthetően mondja el, hogy a nem a fizikai erő, az izom számít, hanem a szív, az érzelmek és, hogy miképpen tudunk dönteni egyes helyzetekben. Klisé persze, hogy: Nem az erő számít, hanem a szív. De olyan kontextusba van helyezve az egész tanmese, hogy ezáltal válik annyira meghatározóvá és zseniálissá. Végig követhetjük a hős odüsszeia jellegű utazását, ahogy identitását és önmagát keresi, próbál megfelelni másoknak de végül rájön mi is számít igazából. Emellett a felnőtteknek is ugyanúgy szórakoztató mint a gyerekeknek, tele van poénokkal.

A SOnita című dokumentumfilmet nem találom az oldalon. meglepődtem mert itt zinte mindent fel lehet lelni a Szerb filmen kívül :D 2015-ös dokumentumfilmről van szó, ami egy afgán lányról szól, aki hip-hop karriert szeretne kiépíteni magának de akulturális és vallási korlátok miatt ezt nem teheti meg, az ő álmáról, annak megvalósítására tett lépésieről és mindennapi kulturális hagyományokban gyökrezendő diszkriminatív problémáiról láthatunk egy másfél órás doksit.
Fel lehetne ezt vinni az adatbázisba?
Köszönöm előre is!

Nem látom az Egy szent szarvas meggyilkolását.. de azért már láttam :) ja mert az december :O

Összes komment...