Norbert Simon

  • 1
  • 2
  • ...
  • 9

Remekül törekszik a hitchcocki hangulatra és ez sokszor sikerül neki. Tovább fokozva némi Argento feelingel. A lezárás pedig emlékezetes. Hiába spanyolok is tudnak!

2024-03-23 15:37:20 Moebiuseu (2013) / Moebius Norbert Simon (4) #8

Betegesen bizarr történet ahogyan azt csak innen Koreától kaphatjuk. Pláne ha a rendezője Kim Ki-duk.

Nagyon jó még mai szemmel nézve is. Elragadó, könnyed, humoros kis vígjáték. Magyarul is tök jó meg eredeti nyelven is. Ennél jobban nem is sikerülhetett volna. A Curtis-Lemmon duó fantasztikusan jó. nem érdemes kihagyni!

2024-02-13 22:25:33 Hereditary (2018) / Örökség Norbert Simon (4) #84

Felkavaró, kényelmetlen, frusztráló, fantáziadús és nagyon hatásosra sikerült film. Kiválóan bánik a műfajokkal. Nagyon jó mint dráma és mint horror is. A színészek kitűnők. Toni Collette pedig külön kiemelendő. Ez a rendező rendkívüli tehetség az egyszer biztos. Viszont egy két bizonyos rész miatt négyes.

2024-02-10 18:54:37 Nope (2022) / Nem Norbert Simon (4) #51

Hát csalódást érzek az eddigi két filmjéhez képest, de hangulatában tökre olyan mint az előző kettő. Nem hétköznapi film az tuti szerintem Jordan Peele a mostani Hollywoodi rendezők közül az egyik legjobb de nagyon egy egy adott rétegnek. A film hangulata kitűnő, fontos társadalom kritikát mutat be. A sztori maga nem mindig áll előttem össze. Kicsit hézagosnak is érzem a filmet, túl hosszúnak látom és most nehezmre esik az értékelés főként azért ahogy tekintek rá ... Nem tudnám átlag nézőnek ajánlani. Ha sci-fiként tekintek rá akkor négy csillagos ha horrorként akkor meg csak oké elmegy. Ha pedig thrillernek akkor meg megint csak oké elmegy. A finálé végett marad a négyesen az nagyon nagyon tetszett. Daniel Kaluuya alakítása szerintem a Tűnj el!-ben meg jobb volt.

Az Isten városa megrázó élményt nyújt és valami iszonyú valósághűen képes ábrázolni a favelák, gettók szörnyű világát, amely az ottani gyerekeket, fiatalokat beszippantja és gyakorlatilag a drogokon, a fegyveres erőszakon, és bűnözésen kívül semmi nincsen. És úgy mutatja be a bandák életét mint egy életformát még csak remény sincs rá, hogy valaha is kilehessen törni ebből az életből. Nehéz, súlyos alkotásnak látom. Király a rendezés, a fiatal színészek is nagyon jól játszanak. Kicsit talán hosszabb mint kéne 2 óra 10 perc de peregnek az események és a percek. Zseniális! Csak ezt tudom rá megadni!

Minden idők egyik legjobb horror filmje átszőve kiváló, morbid és érdekes humorral. Christian Bale kiváló színész, remekül játssza ezt a rögeszmés és pszichopata sorozatgyilkos karaktert. A rendezés is kellőképpen stílusos. Tartom továbbra is zseniálison. Megérdemli még most is.

Megadtam neki még egy plusz csillagot második nekifutásra.

Mulatságos, vicces, szórakoztató, humoros kis tipikus vámpíros történet, de csupa jó pofa karakterekkel. Zseniálist érdemel részemről a film. Ezek az új-zélandiak bizony tudnak! Hajrá!

2024-02-02 18:46:33 Turist (2014) / Lavina Norbert Simon (4) #89

Csúcsminőségű, svéd pszicho dráma egy ( látszólag jól működő) házasság/család érzelmi problémáiról melyet egy félelmetes de ártalmatlan lavina idéz elő... aztán megkezdődik a szereplőinknek az érzelmi lavinája na ez utóbbi nem semmi. Ez is csúcs! A színészek is remekelnek mind egytől egyig. A havas, táj a környezet a helyszínek, bizonyos mindennapi tevékenységek,... mindent egybe vetve Erős négyesre értékelem!

2024-02-01 22:12:59 Run (2020) / Fuss Norbert Simon (4) #9

A klisék ellenére egy nagyon is feszes, izgalmas és jó kis thriller. A színészi alakítások pedig szintén nem rosszak. Amennyiben valami izgalmasat akar valaki nézni meg Sarah Paulsont az mindenképpen nézze meg a filmet.

Ez egy egészen egyedi élmény volt. Két kiváló színész , remek sötét sztori és a képi világ már külön megér öt csillagot. Az egész tömény zsenialitás!

2024-01-29 11:26:24 Napoleon (2023) / Napóleon Norbert Simon (3) #30

Hát... nem erősen de oké elmegy... Igazat megvallva semmivel sem tudtam meg többet Napoleonról általa. A karakter egyáltalán nem tűnik karizmatikusnak, nehezen hinném ilyen lett volna. Mintha csak egy volna közülünk. A Josephine szál például túlnagyolt és felesleges ennyire. A Napoleon életműre még a 2 és fél óra sem volna elég. Túl hosszú de akkor már lehetett volna mozgalmasabb is. A Joaquin Phoenix végett megtartom háromcsillagon. Nem játszik rosszul de nem igazán menti meg a filmet... sem.

2024-01-28 22:03:18 Melancholia (2011) / Melankólia Norbert Simon (4) #67

Nem csupán a világnak van vége de a boldogság érzésének is. A téma talán eddigi legművészibb és legőszintébb feldolgozása. Kirsten Dunst pedig nagyon jól játszik.

Szeretetreméltó kedves, aranyos kis történet, családoknak, gyerekeknek nagyon tudom ajánlani. Jobb mint amilyenre számítottam. Michael Caine és Robert Duvall csodálatosak. Haley Joel Osment pedig szintén nem rossz.

Sajnos csalódás! Bár a film hangulata nagyon jó, Daniel Radcliffe alakítása szintén nem rossz. Bár sajnos Harrytől nekem nehezemre esett eltekinteni. Valahogy nem akar a sztori átjönni és szerintem kevéske.

2024-01-20 19:18:08 Jojo Rabbit (2019) / Jojo Nyuszi Norbert Simon (4) #40

Elragadóan abszurd és meglepően vicces, igényes és eddig olyan filmélmény számomra amelyet nem gyakran tapasztaltam (úgy összességében). Az egyik fele vicces meg humoros de a másik fele már drámai és nem olyan könnyed már sőt...elég nehéz. Fura egy film az biztos, jól el voltam vele.

A szeretet, bizalom, veszteség, kapzsiság, a természet és állatok szeretetének örök témáit dolgozza fel ez a nagyszerű kis családi film. Még ma is nézhető, nosztalgia faktor bizony hozzáadódik az élményhez. És persze hát a zenéje.

2024-01-20 17:24:30 The Witch (2015) / A boszorkány Norbert Simon (4) #49

Félelmetes alkotás! Rendben van itt minden! Nyers, sötét hangulatú az egész bár kissé lassú de illik hozzá. Különösen a film témája az ami számomra hátborzongatóvá teszi az egésznek az élményét. ( Pont úgy látom a filmet ahogyan Ugor már leírta)Szeretném majd a további filmjeit is megnézni.

Hitchcock előtti tisztelgésnek is tekinthetjük a filmet. Nem volt olyan rossz!

2024-01-14 21:48:57 Aterrados (2017) / Terrified Norbert Simon (4) #4

Hát... hát! átlagos is meg azért kicsit nem is. Amerikából már számtalanszor kaptunk ilyesmi sztorikat. De Argentinától azért nem. Nyilván a szokásos sablonok itt is megvannak, a szokásos klisék úgyszintén de úgy látom jól összerakták őket és ha nem is feltétlenül mindenben de működik a dolog. Ami számomra kiemeli az ezekhez hasonló filmektől az a rendkívül fojtogató légkör és sötét tónus. A történet folyamán ez végig megvan az utolsó percekig. A színészek szerintem nagyon jól játszanak egész hétköznapi figuráknak hatnak. Semmi túljátszás nincs benne. Szerintem ez sem rossz. Mégis vegyesek az érzéseim iránta! Három csillagos is meg négy csillagos is. Marad az utóbbi! Mégis csak egy nem amerikai különlegesség! Horror rajongóknak csemege lehet!

Ámbár időnként megjósolható a Láthatatlan vendég rendelkezik elegendő fordulattal, elegendő csavarral ahhoz ,hogy a néző figyelmét lekösse addig amíg ki nem derül az igazság. Kiválóak a színészi alakítások is. Egyik színész fantasztikusabb mint a másik. A feszültség nagyon király a filmben szinte hitchcockinak érzem. Tehetséges ez a rendező. Korántsem hibátlan alkotás de számomra így is zseniális.

2024-01-14 16:27:30 El cuerpo (2012) / A hulla Norbert Simon (4) #10

Nagyon hangulatos, jó fordulatos, lebilincselően izgalmas és érdekes thriller spanyol honból. Bár vége számomra meglepő volt de egye fene...Oriol Paulo egy igazi Isten áldotta tehetség!!! José Coronado és Hugo Silva kiváló színészek. De amellett a színésznők is remekek. Belén Rueda és Aura Garrido is tök jók. Jó négyes!

Izgalmas, élvezetes, nagyon ügyesen, kreatívan rendezett időutazós thriller és egész jó alakításokkal, plusz igazán hátborzongató atmoszférával ám a fordulatok kissé kiszámíthatók, de összességében egy érdekes ( kellőképpen spanyolos) film.

Lélekgyilkos egy film. Ez messze túlmutat egy szokványos vagy megszokott számtalanszor látott slashertől. Szinte megfogható a feszültség benne majd végig. A finálé pedig örökre bevésődik a néző emlékezetébe semmi kétség. Plusz ritka jó a főhősnőnk karaktere! Minden benne van ami egy nagyszerű horrorhoz csak kell. Tudnak a franciák merem mondani.

2024-01-14 09:59:14 Angst (1983) Norbert Simon (4) #10

Hátborzongató egy film, kivételesen szép rendezés, kiváló a színész alakítása, félelmetesen jó. Kár ,hogy nem igazán ismert alkotás. A zene az még rádob egy nagy nagy lapáttal a végeredményre. Ezek az osztrákok is bizony tudnak elkell ismerni.

2024-01-13 10:43:02 The Crow (1994) / A holló Norbert Simon (5) #67

Brandon Lee-nek nagy kár, hogy nem adatott több... de ezzel a filmmel végleg beírta magát a filmtörténetébe és örökre velünk maradt. Továbbra is zseniális!!!

2024-01-11 22:02:14 Hausu (1977) / House Norbert Simon (4) #4

Elég bizarr volt! Volt egy két dolog benne ami megnevettetett. Volt egy két dolog benne ami kicsit elborzasztott de én jól el voltam vele. Valahogy olyasmi mintha a Sam Raimi féle Evil Dead volna csak japán kivitelezésben plusz némi hozzádobott Dario Argento és vagy Michele Soavi hatással vagy érzéssel. Egész jó ahogy felvezeti a sztorit. és bemutatja nekünk hét lány karakterét stb. Piszok jól összedobja a két műfajt. A horrort a vígjátékkal plusz a fantasy elmeit is.

2024-01-11 18:43:53 La setta (1991) / The Sect Norbert Simon (4) #1

Annak ellenére ,hogy a sokat látott és megszokott horror sablonokkal dolgozik a film azt elég profin műveli. Ami leginkább a pozitívuma a filmnek az a fényképezése. Az nagyon tetszetős volt. Van jó pár olyan jelenete amely nagyon szép és sokáig megmarad az emlékezetembe. Az izgalom az lassan de biztosan kibontakozik benne volt olyan momentum is ahol kifejezetten izgultam a főhősnőért. Egy kicsit elnyújtott a sztori de ez szerintem elnézhető neki. A karakterek is szintén sablonosak egyáltalán nem komplikáltak benne. Összességében inkább három csillagot adtam volna de bizonyos jelenetek végett melyek elnyerték a tetszésemet négy csillagot adok rá.

2024-01-11 12:22:21 Black Swan (2010) / Fekete hattyú Norbert Simon (4) #340

Szórakoztató, izgalmas, valami hihetetlen módon feszült ( egyetértek mimóza szavaival ami hasonlóságokat illeti), és nagyon nagyon stílusos alkotásnak látom. A szereplőgárda minden tagjával nagyon jól betaláltak. Nem hétköznapi, hanem komoly, súlyos lélektani thriller. Aronofsky rendező úr egy mágus, egy különleges mágus.

2024-01-11 09:54:00 The Mission (1986) / A misszió Norbert Simon (5) #14

Mélyen megindító film amely emlékeztet minket a szeretet, a mások megértésének fontosságára és a lelkiismereti tettek átformáló erejére. Ugyanakkor felfogható a film egyfajta önkritikának is! De Niro és Irons alakítása igen hatásos és meggyőző. Ugyan nem nagy szerepben de feltűnik Liam Neeson is aki szintén tökéletesen jó. A rendezői munka is fantasztikusan szép. Nem könnyű alkotás de mélyen elgondolkodtató is. Plusz még ehhez hozzáadódik a felejthetetlen Ennio Morricone zenéje.

Az egyik legjobbja a rendezőtől. És ugyan ha nem a legjobb giallo mindenképpen figyelmet érdemlő alkotásnak tartom. Újra néztem és bennem megszületett a zseniális értékelés már. Csodálatos, szép, ugyanakkor rémisztő, és kíméletlen is egyszerre a film de főleg a hangulata. Remek karaktereket sorakoztat fel a film. Meg kell hagyni egyikük jobb és különb mint a másik. Amellett még emlékezetesek is mind. A sztori hátborzongató de izgalmas is. Persze a néző a végére rájön ki a gyilkos de akkor is megdöbbentő sztori. A környezet , a falu ahol játszódik az eseménysorozat szintén emlékezetes.

Ugyan nem volt annyira gyermekkorom része mint a Dzsungel könyve de sokszor egy két jelenet egy két karakter illetve mozzanata eszembe juttatja azt. Amúgy egy jó pofa tök aranyos kis mese ez is.

Elég kísérteties és eredeti alkotásnak látom. Bár a karakterek olykor sablonosan hatnak de szerencsére William Hurt és Raul Julia remekül játszanak és a sablonosságot hamar feledtetik. Az alakítások felváltva lobbannak fel és egyik színész hatásosabban játszik mint a másik. A kiváló színészek mellett külön figyelmet érdemel a filmnek a különös hangulata is.

Nem volt még ettől a rendezőtől elég tapasztalatom ugyan de szerintem az eddigiek közül ez a műve a legtempósabb. Jófejnek találom a Charlie karakterét, szimpi volt végig. A hangulata megidézi a negyvenes, ötvenes évek Humphrey Bogart filmjeit kicsit.

Ahogy a film címe is adja... Furcsa Játék. Van abban valami "furcsa játék" ahogyan Haneke a komolyabb témákhoz nyúl, abból valamilyen zsenialitás születik. Haneke komolyan gondolkodása készteti nézőjét. Hátborzongató az egész film. A két fiú karaktere annyira félelmetes ,hogy a valósághoz ennél közelebb már csak akkor volna ha itt lennének a fiúk én előttem és úgy csinálnák. (Hasonló a francia filmhez a Szertartáshoz csak ott két lány van.) Én az amerikai változatot láttam jóval előbb de az is szerintem megéri a pénzét. Igen a néző akármelyiket is nézze ( már ha tudja) megérti az erőszak bárhogy történik sosem jó. Ellenkezőleg a legrosszabb ami történhet. És ha megtörténik vagy bekövetkezik nincs megállás, nincs visszaút.

Ez a film eszembe juttatja a Vérző olaj című filmet néhány jelenete miatt. Félelmetes ahogy a film bemutatja ott is meg ebben a régi alkotásban is az emberi kapzsiságot, önzőséget, pénzéhséget illetve ezek mögött rejtőző szándékokat. Nagyszerű, amúgy szerintem teljesen jó karaktereket láthatunk melyek a valóságban is megállnák a helyüket. Életszerűek az érzéseik, a félelmeik, a vágyakozásaik, az erőfeszítéseik. (Meg a Bogart filmet is kicsit eszembe juttatta a Sierra Madre Kincsét is.) A hosszú bevezető rész miatt egy kicsit lassúnak éreztem egy darabig de, teljesen elnézem neki egészen az utolsó fél óráig a négyes körvonalazódott bennem mint értékelés de a finálé végett zseniálist adok neki mégis. Milyen jó így neki fekete fehéren!

Tragikus történet. Szomorú és dermesztő képet fest a bosszú igazi mivoltáról és annak lélektanáról. Jeanne Moreau gyakorlatilag ellopja a showt. A karaktere roppant mód érdekes és kitűnően játszik. Ráadásul szerintem jól passzol hozzá ez a szerep. Mai szemmel talán lassúnak hat a film de szerintem most is egész befogadható. Az üzenet amelyet közöl a nézővel félelmetes akkor is. Nem rossz bűnügyi sztori de nem is a legjobb. Truffaut nemcsak kitűnő rendező de nagyon jó költő és művész is. A többször benne lévő esküvői zene pedig nagyon jól áll a film hangulatához. Stílusos darabnak látom. Összességében egy hát nem annyira erős négyesre értékelem.

2024-01-05 09:02:15 En la opera (2010) Norbert Simon (4) #5

Mekkora jó poén!!!

2024-01-05 08:42:21 Luminaris (2011) Norbert Simon (4) #3

Jó pofa, aranyos kis filmecske! Kellemesen elszórakoztatott.

2024-01-05 08:31:06 Twelve Monkeys (1995) / 12 majom Norbert Simon (5) #65

Kedvet adtál hozzá, hogy újra megnézzem. Már eléggé régen néztem, de most, hogy nagy kedvet adtál hozzá, felidézem.

előzmény: ChrisAdam (#63)

Én elsősorban nagyon aranyos kis kalandfilmnek látom. Tipikusan Spielberg féle mese, a saját elbeszélése mely felhívja a figyelmünket az emberi együttérzésre. Illetve emlékeztet minket a mozi örömére, bár visszanézve az én szememben megkopott a fénye, mégis (E.T. Haza.) annyira aranyos és megható pillanat mintha valamelyik Star Wars filmet nézném. Vagy valamelyik Indiana Jones filmet nézném...Vagy Jurassic Park részt venném elő. Bár nem olyan sűrűn veszem elő ezt mint ezeket a filmeket, ha megnézem az E.t-t utána előveszem azonnal valamelyiket a felsoroltak közül.

Egyik sztori jobb, mint a másik! Ez az esküvős rész az nagyon pofásra sikerült!!! Az a legjobb szerintem.

2024-01-02 16:26:21 Frantz (2016) Norbert Simon (5) #17

Nagyon megható és szép dráma a gyászról, háborúról és a zene/művészetek fontosságáról. De technikailag is nagyon érdekes, különösen szép így hol fekete fehéren a film hol pedig színesen. Ez a rendező egy igazoi művész egy nagybetűs Zseni!

2024-01-02 15:46:30 El aura (2005) / Aura Norbert Simon (5) #13

Ez király volt!!! Olyan erős, olyan szép atmoszférával rendelkezik a film ,hogy arra szavakat alig tudok találni. A zenéje csak még emlékezetesebbé, felejthetetlenebbé tette ezt az egész alkotást. Egy életre kelt festményként láttam magam előtt a filmet. A színész Ricardo Darín egy igazi művész ember. Csodálatos színész. Izgalmas a sztori egy kicsit lassú de a lassúsága ellenére nekem végig lekötötte a figyelmemet. Tetszett is ,hogy ilyen kis lassúbb film. Igazán elszórakoztatott és lekötött végig.

Csodálatos film minden tekintetben, Campanella emlékezetes mesterművet alkotott. Nem túlzás talán azt mondani rá, hogy művészi alkotást tett le az asztalra. Végig egy igazán lebilincselő, izgalmakkal teli thriller kitűnő hangulattal. És emellett kitűnő dráma! Ilyen remek színészi alakításokkal sem sűrű találkozni. Mindegyik színész csodásan játszik de a főhősünket alakító Ricardo Darín fenomenális. Felkutattam még néhány filmjét és ez a csávó fantasztikusan jó színész.

2024-01-02 15:20:58 The Servant (1963) / A szolga Norbert Simon (5) #3

Egy tökéletes film a hatalmi viszonyokról, társadalmi viszonyokról, alá fölé rendeltségről. Egy rendkívül érdekfeszítő, sokszor nyomasztó hangulatú de szép dráma. Losey kiválóan megrendezte az egészet. A színészek nagyszerűek. Különösen jó Dirk Bogarde alakítása.

2024-01-01 13:18:05 Lifted (2006) / Levitáció Norbert Simon (4) #13

Humoros, vicces jó pofa kis animáció! Érdemes megnézni és nem kihagyni! Egész jól elszórakoztatott.

Ez aztán jó kis morbid történet de legalább annyira életszerű is. A rendező úr nagyszerű munkát végzett ebben a kicsi helyiségben sokkal jobban átérezhető a néző által a feszültség mintha ott lenne. Négy nagyon jó színész kelt életre négy nagyon is életszerű karaktereket melyek bizony megállják a helyüket a valóságban is. Gratula!

2023-12-30 11:17:09 Przypadek (1987) / Véletlen Norbert Simon (5) #7

Mennyire eredeti alkotás, ötletes, kreatív. Nagyon jól fel van építve az egész film. Ahogyan a kisebb részek felépítik magát a film egészét az lenyűgöző. (Egyik kisebb sztori is jobb mint a másik.) A Witeket játszó színész pedig nagyon jó alakítást nyújt. Ez bizony zseniálist érdemel!

2023-12-30 10:25:32 The Turning Point (2020) Norbert Simon (5) #8

Mint egy szíven lövés! Olyan az egész erre még pluszban egy lapáttal rátesz a zene. Tragikus de ugyanakkor komolyan elgondolkodik a néző utána... majd szembesülnie kell a hátborzongató valósággal.

2023-12-30 08:40:45 Us (2019) / Mi Norbert Simon (4) #59

Nagyon jól sikerült. Abszolút van olyan jó mint a Get out! És méltó párja neki. ( bár attól nem jobb épp olyan jó) Ez a film is sok fontos mondanivalóval bír. Nagyon jól felépített a sztori, iszonyú jó karakterek vannak. Lupita Nyong'o alakítása félelmetesen jó. Nem kevésbé rossz Winston Duke sem. Őt egy kicsit nehezebben fogadtam be de rájöttem ,hogy ennek így kellett lennie. Tökéletes ellentétei egymásnak. És volt nem kevés olyan jelenet is ami egyszerűen bámulatos. A feszültség garantált végig a filmben, a Winston Duke pedig arra volt hivatott ,hogy enyhítsen valamit. És igen a film üzenete és mondanivalója pedig félelmetesen igaz. Ehhez képest a filmbéli horror klisés jelenetek amiket több százszor láthattunk már kis Miska ahhoz képest ami a mondanivalót illeti. Az értékelés:4/5 Ezek után kíváncsi leszek a Nemre is!

2023-12-26 19:10:54 Ransom (1996) / Váltságdíj Norbert Simon (4) #16

Jó fordulatokkal teli, izgalmakkal teli film ez. Mel Gibson jobb nem is lehetett volna! René Russo pedig kiváló mellé! Ilyen jó színészi párosítást keresve sem találhattak volna.

Ez egy jó kis szórakozás volt. A műfajokkal jól bánik, remekül keveri a vígjátékot a horrorral. Nem is nagyon kellett eldönteni milyen műfaj ez. Élvezetes a feketehumora is a filmnek. Összességében egész jó szórakozást nyújtott kár ,hogy a vége egy kicsit gyengus. A vége egy kicsit laposodott már.

Remekül fel van építve ez az egész! Egyszerűen nem tudom megunni!

Nem túl bőséges a sztori de mégis abszolút elszórakoztatott. Végig lekötötte a figyelmemet a srác szökési terve és annak részletes kidolgozása. Szóval az egyszerűséget ilyen remekül is filmre lehet vinni. Robert Bresson értette ennek a módját. Itt a kitűnő példa! Együtt tudtam izgulni a rabságban sínylődő főhősünkkel az egyszerűségek ellenére. A Fontaine-t megformáló színészt is dícsérni tudom.

Izgi, feszültségben nem szenvedünk hiányt! Tagadhatatlanul jó kis nyolcvanas évekbeli film. Nem kihagyni a műfaj kedvelőinek!

2023-12-23 11:58:36 The Family (2013) / Vérmesék Norbert Simon (3) #15

Az idősebb színészek nagyon jól játszanak de valahogy a fiatal színszekről már ezt nem igazán tudom elmondani. A poénok amúgy nem rosszak de ugyanakkor annyira hanyatt sem estem tőlük. Alapvetően szórakoztatónak találom de inkább fárasztóan hatott.

Elvont, humoros, maga módján mókás alkotás de nem a hétköznapi módon. Elvont filozófiai eszmefuttatások egy apa fia párosról miközben járnak kelnek mindenfelé, közben furábbnál furább emberekkel meg helyzetekkel találják szembe magukat. Egyfajta valláskritikának egyfajta társadalom kritikának is felfogható a mű. Furcsa egy tapasztalat volt ez a film én magam egész jól elvoltam vele de mindenkinek nem tudnám ajánlani.

2023-12-23 11:06:11 Dans la maison (2012) / A házban Norbert Simon (5) #17

Zseniális! Minden filmrajongó polcán ott a helye. Thriller rajongóknak egyenesen kötelező! Kiválóság a maga műfajában. Ozon egy mester, miközben néztem a filmet nekem legtöbbször az osztrákoktól a Haneke munkássága ugrott be. Egy komoly témákat boncolgató a valóságot nagyon komolyan vevő merész egy alkotásról van szó. Ugyanakkor egy költői alkotás is! A szereplőgárda teljesítménye szintúgy dicséretes ötös.

2023-12-22 20:16:27 Nabbeun namja (2001) / Rosszfiú Norbert Simon (4) #1

Hát vegyes érzések kavarognak bennem a film iránt de szerencsére inkább pozitívabb élmény marad bennem mintsem negatív. vannak itt amúgy tök klassz meg szép jelenetek ebben a különleges alkotásban de ezt a filmet abszolút nem a nagyközönségnek tudnám ajánlani. Ráadásul érteni sem volt mindig könnyű. ( tök jó ,hogy tettek bele olasz dalt iszonyú jól passzolt pár jelenethez meg tetszett még a végén a dal is.) Marad négyesen!

Ezt nevezem! Ez egy érdekes tapasztalat volt! Egy szomorú és megható történet a hitről, megbocsátásról, bűnről, megváltásról.Tabudöntögető! Merész vállalkozásra utal a rendező részéről. A rendező Jan Komasa dícséretes munkát végzett. Kiváló rendező az tuti biztos. És egy fiatal nagyon tehetséges színészt láthatunk a főhős Daniel( álnevén) Thomas atya szerepében. Az eredmény részemről öt csillag! Eszeveszett jó lett! Hajrá Lengyelország!

Megadom rá az öt csillagot. Nehezen találom a szavakat... de ez egy faszán összerakott film. Ahogy a lassan elinduló aztán hirtelen felgyorsuló események követik egymást arra nehéz szavakat találni. A film különleges élményét csak tovább emeli a kiváló szereplőgárda. Technikailag is egy bravúr. Ellehet benne kapni némi humort is benne de ehhez résen kell lennie a nézőnek. Kemény film, király film de abszolút nem a többségnek való!

2023-12-16 10:19:30 The Wound (2013) / Obida Norbert Simon (4) #2

Nem volt könnyű, bevallom de milyen igaz mégis.

Helló! Égen földön keresem már ezt a filmet egy jó ideje. Te tudod, hogy hol találom meg, hogy megnézhessem?

előzmény: Jereváni Rádió (#1)

2023-12-15 10:59:39 Jeu (2006) / Játék Norbert Simon (5) #2

Tele ötlettel, kreativitással, színnel, zenével ez a pici három perc. Nyugalommal tölti el a nézőt!

Le a kalappal! Hatalmas öt csillag! Szomorú sztori de ugyanakkor csodaszép is. Szinte éjfekete az egész! Kísérteties! De a mondanivalója meg világos mint a Nap.

2023-12-15 09:27:37 Muto (2008) Norbert Simon (5) #23

Ez nem semmi. Elképesztően kreatív elme. Öt csillagot érdemel. És ami értelem van mögötte és kibontakozik ebben a néhány percben az egy újabb (külön) öt csillagot érdemel.

2023-12-14 10:58:53 Lila (2014) Norbert Simon (5) #9

Milyen szép kis rövid filmecske és milyen szép alternatív világot mutat be a Lila. Olykor mindannyiunknak szüksége van egy ilyen kis menedékre egy kis színesebb világocskára. Milyen szép az az élettől hogy van a fantázia amely segítséget ad arra ,hogy kizárjuk a komor szürke világot még ha csak arra a tíz percre is. Egy igazi kis kincs volt ez nekem a mai napra.

Figyelemreméltó ez a pár perc. Nagyon komoly!

2023-12-14 09:15:48 El Club (2015) / The Club Norbert Simon (4) #2

Döbbenetes egy alkotás effelől semmi kétségem. Nagyon időszerű, szomorú de erősen elgondolkodtató film valami iszonyatosan sötét hangulattal mely párosul érezhetően némi keserédes iróniával. A rendező úr kiváló munkát végzett és a színészek mindegyike remek. Kiváló dráma bár olykor a szememben volt némi horroros beütése is a filmnek ami baromi jól passzol hozzá leginkább a témája súlyossága miatt.

2023-12-13 17:21:30 The Gift (2000) / Rossz álmok Norbert Simon (3) #9

Simán elmegy darab.

2023-12-09 09:28:50 A kőszívű ember fiai (1965) Norbert Simon (4) #13

A regény nem nyerte el a tetszésemet amikor kötelező olvasmány volt. Anyukámmal kellett végig olvasni, aztán amikor már idősebb lettem és megnéztük osztályfőnöki órán v irodalom óra alatt részleteiben akkor már jobban elkezdte elnyerni a tetszésemet. Nekem speciel a film belőle jobban bejött. Aztán idősebb koromban kb 20 vagy 21 éves voltam amikor elővettem a könyvet újra és elolvastam egyszer csak gyönyörűen megjelentek a filmbéli képsorok könnyedén végig olvastam a könyvet is. Nagy élmény volt!

Jól felépített film, Brad Pitt és Juliette Lewis ellopták a showt felváltva is!

2023-12-06 09:30:32 The Blob (1958) / A massza Norbert Simon (3) #9

Meglepően eredeti minden kétséget kizáróan!

Nehéz és komplex a történet, Javier Bardem alakítása egyszerűen lenyűgöző( felejthetetlenek azok az arckifejezései) figyelemreméltó alkotásnak találom. Nem könnyű, de mindenképpen érdemes rá időt szánni és megnézni hosszú két órás de valahogy nem éreztem annak. Bevallom valami hiányzik a zseniálishoz.

Lehet csak az emlékek szépítik meg ezt a filmet de valahogy nekem az az érzésem, hogy manapság teljesen kihaltak azok a vígjátékok amelyek a 90-es évekbe készültek. Az Amerikai Pite kiemelkedik közülük, vicces, poénos épp annyira volt bugyuta amennyire kellett. Nagy kár azonban, hogy az ezt követő részek már nem igazán tudták hozni azt a színvonalat amelyet az első rész. Talán még a második is de utána valahogy kiábrándultam ezekből a vígjátékokból. A film humorosan követi végig mind azokat a gimis eseményeket melyeken előbb vagy utóbb mindenki megismer. Igazi klasszikus! Jó rajta nevetni.

Nem semmi. Igazi vérbő, ötletes, stílusos, kreatív fekete komédia csakis innen Koreától. Kicsit emlékeztet a Hitchock filmek közül a Bajok Harryre meg a Pszichóra. A karakterek esetlenek, butuskák de mindegyik tök klassz. Nagyon jól passzolnak a furábbnál furább jelenetekhez. Több figyelmet érdemelhetne szerintem! A hangulat is kiváló sokszor Hitchocki méreteket ölt.

2023-11-21 11:15:36 Gæsterne (2022) / A látogatás Norbert Simon (4) #19

Hát egyes jelenetei még most is elevenen bennem vannak pedig már több mint egy hete láttam. Egész jól összeharmonizálja a különféle műfajokat kezdve a szatírától a drámán át egészen a horrorig bezáróan. Mint egy pszichológiai vagy szociológiai esettanulmány. Sokkoló a végeredmény! A színészek pedig maximálisan adják magukat ehhez. Akinek van idege hozzá az nézze meg!

2023-11-15 20:42:57 Calvary (2014) / Kálvária Norbert Simon (4) #37

Hát ez bizony nagyon eredeti alkotás. Biztosan megmaradnak egyes jelenetei (bizonyos képei) a nézőnek még hosszú idő múlva is. Mindegyik színész tök jó de a legjobb ( kiváló) Brendan Gleeson toronymagasan vezet.

Kenneth Branagh remek rendező és nagyszerű színész is. Nagyon jól vegyíti a film több zsánert is. A klasszikus krimit a horrorral, drámával, az ilyen thrilleres beütéssel stb. Szerintem a Szeánsz Velencében sokkal izgalmasabbra sikeredett mint az előző kettő. A helyszín a gyönyörű Velence, a hangulat, a misztikussága tetszett végig. A karakterek bár nekem sablonosnak tűntek mégis mindegyik tetszett. A főhős Poirot különösen ,hogy elkezdett kételkedni a képességeiben meglepett. Ez nem fordult sűrűn elő. De ez is tetszett. Engem teljesen kikapcsolt a film, élveztem végig. Szerintem a három eddigi adaptáció közül ez sikerült a legjobbra.

Szervusz! azt szeretném megkérdezni Tőled ,hol tudtad megnézni ezt a filmet? Már régóta keresem de sehol nem találom.

előzmény: mimóza (#4)

Rég néztem ilyen jó francia filmet. Claude Chabrol nevének méltó helye van a legjobb rendezők között. Isabelle Huppert zseniális! Kitűnő a sztori lassan bontakozik ki a cselekmény de megéri nagyon is kivárni, ugyanis kiváló mindegyik karakter a filmben, a helyzet, az állapotok amik uralkodnak ebben a kis városban de főleg a főhelyszínen az lebilincselően izgalmas krimit szül.

2023-08-08 19:50:02 Oppenheimer (2023) Norbert Simon (4) #35

Sokszor eszembe juttatta az Eredetet és a Mementót is. Ez a fekete-fehér háttér nagyon bejött. A film fényképezése kiváló. A három órás film nagyban a dialógusokra épül. A dialógusok kiválóak. A színészi gárda teljesítménye nagyszerű, sőt a kisebb mellékszerepekben is nagy nevű színészek tűnnek fel. Szerintem Cilian Murphy itt eddigi legszebb alakítását nyújtotta, de Robert Downey Jr. is nagyon hozta a tutit. A lezárása a filmnek baromira elgondolkodtató és ütős. Christopher Nolan mester kitűnő rendező. Remek dráma és nagyon jó mint életrajzi film nekem az idősíkokon való ide oda ugrás egy kicsit zavart de végül megbarátkoztam vele.

Kíváncsiságom végett és Indiana Jones trilógia iránti odaadásomból adódóan nem hagyhattam ki. Maga a történet stílusát tekintve szerintem sokkal közelebb volt a régi eredeti trilógiához mint a 2008-as negyedik rész. Nem lett egy tökéletes darab de úgy látom a film stílusa és hangulata megidézi a nyolcvanas évek Jones filmjeinek hangulatát. A rendező úr nagyon jó munkát végzett. A nosztalgia érzése engem levett a lábamról. Ezért a megemelem a kalapomat a rendező úr felé. A Harrison Ford pedig szerintem a korához képest kitűnő munkát végzett. Ki kell emelnem Mads Mikkelsent elképesztően jól passzól hozzá a náci uniformis meg ez a szerep. Nem hibátlan persze talán nem lesz klasszikus szerintem de remek lezárás. Phoebe Waller-Bridge szerintem a leggyengébb pontja a filmnek az annyira nem nyerte el a tetszésemet de nem haragszom a filmre.

2023-07-29 20:08:04 Identity (2003) / Azonosság Norbert Simon (4) #32

A sztori nagyon jól átgondolt és elég csavaros, izgalmas de talán a színészek alakítása ( nem pozitív de nem negatív) talán ez az a pici ami miatt nem vált klasszikussá szerintem.

2023-06-15 14:17:34 The Wrestler (2008) / A pankrátor Norbert Simon (5) #179

Még mindig hatása alatt vagyok pedig már három napja megnéztem. Akár a Bálna nagy tesója is lehetne. Óriási a sztori és kitűnő alakítások. Mickey Rourke visszatért és jobb mint valaha. Darren Aronofsky pedig varázsol a filmvászonra de úgy ahogy számomra eddig senki. Ez a rendező egy varázsló!

Ez a film tulajdonképpen egy ünnep volt ma számomra ez az 1000. filmem melyet értékeltem. Jobbat keresve sem találhatnék.

2023-05-05 19:51:12 Footloose (1984) / Gumiláb Norbert Simon (4) #3

Élénk, szórakoztató ifjúsági film, szerintem kár kihagyni. Kitűnő példa a változásról és a maradiságról. Élvezhető és meglepően erős a fiatal színészek alakítása is. A film témái pedig bármikor aktuálisak.

Izgalmas, megrendítő, erőteljes, abszolút emlékezetes színészi alakításokat láthatunk. Ez a rendezői munka pedig valami páratlanul szép.

2023-05-01 18:18:47 Cocaine Bear (2023) / Kokainmedve Norbert Simon (3) #11

Hát úgy ültem le elé, hogy gyakorlatilag semmiféle elvárásom nem volt vele kapcsolatosan. És szerintem ez az érzés ez szükséges volt ahhoz ,hogy végig nézzem. Horrorként nem igazán működött nálam. Viccesnek hát csak ilyen idézőjelben vicces nem vitték szerintem ezt a vonalat sem annyira túlzásba. Jó kis trash de nem a legjobb. Tökéletesen egyszer megnézhetőnek találtam

Imádtam! Gyerekkorom egyik legfontosabb meséje volt. Mindig akárhányszor láttam végig izgultam a kis dínó hőseink kalandos utazását a Virágzó Völgy felé. Igazi nyolcvanas évek feeling. A természeti katasztrófák nagyon szépek, a háttér, a színek csodaszépek. Elsőosztályú a minőség. Mint egy megelevenedő mesekönyv lenne. Kalandos, izgalmas, sokszor drámai a sztori és az összes karakter csudajó. Mindegyik valós gyermektípusokat is megtestesítenek. A Késfogú aki pedig az abszolút gonosz félelmetesen jó.

2023-04-17 08:32:46 Teorema (1968) / Teoréma Norbert Simon (4) #12

Dicséretes a rendezés. A szereplőgárda minden tagjának a teljesítménye rendkívüli. Úgy látom Terence Stamp elvitte a prímet és kb a fele filmet uralja is. Addig a második felét a Laura Betti uralja megosztva a család többi tagjával. Érdekes darab! Nem kihagyni!!!

Maga a film rendben van, de valahogy olyan kiszámíthatónak érzem, elgondolkodtató, nem rossz párbeszédekkel (pro/kontra érvek) a karakterek is rendben vannak de bennem nem hagyott így sem mély nyomot.

2023-04-16 09:08:33 Armageddon (1998) Norbert Simon (4) #95

Kisgyerek koromban voltam nagyon rákattanva a különböző katasztrófafilmekre. Manapság kellemes nosztalgia érzéstől vezérelve hébe-hóba előveszek egyet-egyet felidézve a gyermekkori szép emlékeket. A 90-es évek folyamán számos ilyen alkotás készült ebben a műfajban nekem a Függetlenség Napja, a Twister, és az Armageddon triumvirátusa nagyon fontos volt. De jó volt nosztalgiázni az Armageddonnal! Az Armageddon fantasztikusan kielégíti ezt az érzést.

Sok szép momentuma van a filmnek de valahogy nem tudott meghatni, és nem hatott úgy rám mint ahogyan én azt reméltem Tőle vagy gondoltam. Hogy vicces-e? talán igen de annyira nem. Drámai-e? hát talán de annyira sem. Időnként azt gondolom jó megnézni.

Steve McQueen egyszerűen tökéletes. Jobb választás nem is lehetett volna. Peter Yates rendező pedig remek munkát végzett. Leginkább a különleges lassúbb hangulata az ami nekem leginkább bejött. Egyáltalán nem a mai akciófilmekre emlékeztet. Az akciójelenetek is remekek. Egy négyest minimum megér.

Már hosszú ideje fenn volt a kívánság listámon. Kellett hozzá lelkierő nem mondom de határozottan megérte megnéznem. Köszi szépen Critixx! További jó filmezést kívánok neked!

előzmény: critixx (#33)

Minden jelenet rávilágít arra a tényre ,hogy az ember embertelensége sajnos gyógyíthatatlan. Megrázó alkotás, ennyire szíven ritkán ütött szíven film mint ez. Félelmetes munkát végzett Klimov.

2023-03-29 20:24:44 Hwanghae (2010) / The Yellow Sea Norbert Simon (4) #5

A Sárga-tenger egy nagyon jó krimi, izgalmas thriller, tele jobbnál jobb jelenetekkel főként az akciójelenetek tetszettek benne. Kell ennél jobb!

  • 1
  • 2
  • ...
  • 9