Norbert Simon

Tapasztalat: 289 film
Kompetencia: 4 film
Súly: 389
Regisztráció: 2017. október 24. (7 hónap, 3 hét)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Christopher Nolan, James Cameron, Quentin Tarantino, Steven Spielberg, Vittorio De Sica
Színészek: Alain Delon, Audrey Hepburn, Grace Kelly, Gregory Peck, Harrison Ford, James Stewart, Jude Law, Matt Damon, Ray Milland, William Holden
Műfajok: dráma, film noir, horror, thriller
Országok: amerikai, angol, francia, olasz
Korszakok: Főként az 1940-es,1950-es és 60-as évek.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1989
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Annihilation
Expedíció
3 2018-05-04 3,6
(309)
Ace in the Hole
A nagy karnevál
4 2018-05-01 4,6
(210)
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Indiana Jones és a kristálykoponya királysága
2 2018-04-30 3,1
(883)
Indiana Jones and the Temple of Doom
Indiana Jones és a végzet temploma
4 2018-04-28 3,8
(991)
Raiders of the Lost Ark
Az elveszett frigyláda fosztogatói
5 2018-04-27 4,2
(1113)
Indiana Jones and the Last Crusade
Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
5 2018-04-27 4,2
(1006)
Crimson Peak
Bíborhegy
3 2018-04-24 3,2
(267)
Anna and the King
Anna és a király
3 2018-04-24 3,6
(224)
In Bruges
Erőszakik
5 2018-04-21 4,3
(1222)
Winchester
Szellemek háza
3 2018-04-19 2,5
(28)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-05-04 21:53:58 Annihilation (2018) / Expedíció Norbert Simon (3) #100

Érdekesnek találtam a filmet még inkább furcsának. Van benne valami eredetiség. A rendezés szerintem jó volt. A színészi játék szerintem nem volt olyan rossz de azért olyan jó sincsen. A színészek által életre keltett karakterek nem olyan rosszak de szerintem lehetett volna érdekesebbek, kidolgozottabbak. Voltak benne pillanatok, érdekes elgondolások melyek azért tetszettek. Nekem elég absztraktnak tűnik a film. Elég sok kérdést feszeget. Az értékelést még átgondolom jobban.

Sötét, mélyen elgondolkodtató történet. Ez a film mintha egy konkrét tanulmány lenne az emberi természet sötét oldaláról, a kapzsiságról. Az összes színész alakítása nagyon kiemelkedő és hatásos. Kirk Douglas apait, anyait ad bele. Félelmetes! A média gátlástalanságáról is nagyszerű példa a film.

Eltelt egy kis idő mire megtudtam először nézni. Hát eléggé vegyesek voltak az érzéseim iránta. az első egy órájában még egész jól szórakoztam rajta. Olykor eszembe jutott egy két poén az előző részekből. A filmnek a hangulata itt még egészen jó volt. Aztán sajnos a második felétől nagyon átment butaságba az egész. A végére sajnos csalódás lett. Azok az ugráló majmok, az óriás hangya. Annyira CGI-os lett a másik fele ,hogy nem lehet komolyabban venni. Annak ellenére ,hogy szerintem a témája nem rossz. Sőt kifejezetten emiatt vártam a filmet. Az ötlet nagyszerű volt. Szerintem leginkább az a baj vele ,hogy későn készült. Lehet ,hogyha csak mondjuk három, négy évvel készül talán máshogy tekintenék rá.

Talán sötétebb, talán misztikusabb mint az első vagy a harmadik rész de én szerintem ez is ugyanúgy nézhető, élvezhető és kalandos rész. A szívkitépés, a tüzes verem miatt én nagyon rá voltam kattanva főként tini koromban. Én ezt a részt is bármikor megtudom nézni.

Csatlakozom a zseniális értékelők táborába. Minden tekintetben zseniális!

Csatlakozni kívánok az előttem szólók népes táborába. A trilógiából gyermekként nekem messze ez volt a csúcs. És ez felnőtt koromra sem változott meg. Bármikor megtudnám nézni és sosem tudom megunni. Egyszerűen betéve tudom idézni. ( Nem volt jegye, Eltévedt a múzeumában, Hogy lehet leszállni erről a tankról, ) Nem lehet meg nem jegyezni. Steven Spielberg, Harrison Ford és Sean Connery így nem is olyan kérdéses a pozitív eredmény. Azt még a mai napig sajnálom,hogy a River Poenix ilyen hamar meghalt. Biztosan nagy jövő állt volna előtte. Természetesen megunhatatlan mindegyik rész de a kereszteslovag különösképpen. Az eredeti magyar szinkronnal valóban nagyon jól betaláltak. Sean Connery mint Sinkovits Imre. Jobbat tőle találni keresve sem lehetne.

2018-04-24 19:57:24 Crimson Peak (2015) / Bíborhegy Norbert Simon (3) #30

Nem mondanám azt ,hogy csalódtam a Bíborhegyben de azért annyira nem is lopta be magát a szívembe mint a Faun vagy az Ördöggerinc. Ezeknél nem csupán a látványvilág volt zseniális hanem a két filmnek a története is. A bemutatott kastély valami fantasztikusan meg lett csinálva. Ebben Del Toro mester. Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Hát még ha a történetre, a forgatókönyvre is legalább ennyi energiát öltek volna bele akkor ez részemről öt csillagos lehetne. Kár érte. Guillermo del Toro Bíborhegye hasonlóan az előző filmjeihez szintén egy nagyon szép, nagyon látványos alkotás. Keveslem a történetét. Egyszerű és főként a végére válik nagyon egyértelművé és kiszámíthatóvá.

Halottam a történetüket de a filmet sokáig nem láttam és nem is igen voltam különösebben rábuzdulva ,hogy meg is nézzem. Egy javaslat után néztem meg az Anna és a Királyt! Nem mondom azt ,hogy mély nyomot hagyott bennem de azért azt sem mondhatnám ,hogy csalódott vagyok a filmmel kapcsolatban. Tetszett is meg nem is tetszett. Az operatőri munka nagyon kiemelt. Szépnek tartom de nekem kicsit túldíszítettnek hat. Két felvonásban néztem meg. Nagyon hosszú a film talán még túlzottan is. Aki mindenképpen szeretne időt szánni rá semmiképpen ne fáradtan kezdje el, és ne hét közben akarja megnézni. A filmben a díszletek szépen ki vannak dolgozva elég aprólékosan, nekem azonban egy idő után túldíszítettnek hat. A színészek Jodie Foster és Cho Yun Fat nem játszanak rosszul. Kettőjük közül azonban én inkább a Jodie Fostert emelném ki jobban. Nekem az ő alakítása tetszetősebb volt. Nem játssza túl a szerepét, egész hihető is. Furcsa a Cho Yun fatet drámai vagy romantikus szerepben látni. Ennek talán csak az oka ,hogy jobban megszoktuk akciófilmekben. Átgondolva Ő sem volt rossz. Inkább csak szokatlan. A történet elég sok mindenről szól még nem csupán egy szerelmi történet. Két személy két teljesen más kultúra más világ találkozik. Egy angol nő és a sziámi király. Nyugat és kelet. Azoknak tudnám leginkább ajánlani akik érdeklődnek a kelet iránt.

2018-04-21 21:31:52 In Bruges (2008) / Erőszakik Norbert Simon (5) #101

Stílusos, egyedi, különleges film. Zseniális mestermű. Elképesztően jól kidolgozottak és a maguk módján különleges karaktereket láthatunk. A Colin Farrel, és a Brendan Gleeson fantasztikusak. Mindketten baromi jól nyomják benne. A Colin Farrel alakítása nekem főként tetszett. A dialógusok nagyon klasszul meg vannak írva. Nagyon érdekes és jó a humora. Rádob még egy nagy lapáttal a zene és hát természetesen a város is. ( Nagyon szívesen megnézném) Csillagos ötöst érdemel.

Semmi újat nem kell tőle várni. A már több mint százszor látott, tipikus klisékkel telezúdított horror filmről van szó. A sztorija nagyon szimpla, túl szokásos, semmi bonyolultság nincs benne. ( Igaz történetet mesél el, egy jókora régi ház tele kísértetekkel, problémás karakterekkel, komor hangulat na és persze jump scare.) Parásnak úgy parás mint ahogyan eddig is megszokhattuk. Különösen nem kell tőle megijedni, főként aki már nagyon sok ilyet látott. Arra tényleg jó volt ,hogy megnézzem és kb ennyi mert megszerettem volna nézni, mert szerettem volna egy kis horrort nézni.

Összes komment...