Norbert Simon

Tapasztalat: 232 film
Kompetencia: 7 film
Súly: 407
Regisztráció: 2017. október 24. (2 hónap, 3 hét)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Christopher Nolan, James Cameron, Quentin Tarantino, Steven Spielberg, Vittorio De Sica
Színészek: Audrey Hepburn, Grace Kelly, Gregory Peck, Harrison Ford, James Stewart, Jude Law, Matt Damon
Műfajok: dráma, film noir, horror, thriller
Országok: amerikai, angol, francia, olasz
Korszakok: Főként az 1950-es és 60-as évek. De igazából bármelyik.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1989
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Party
A vendégek
3 2018-01-17 3,7
(45)
That Touch of Mink
Egy kis ravaszság
3 2018-01-16 3,2
(22)
Happy Death Day
Boldog halálnapot!
3 2018-01-16 3,5
(93)
Gothika
 
2 2018-01-15 3,0
(511)
Accattone
A csóró
4 2018-01-15 4,2
(87)
Secret Agent
Titkos ügynök
4 2018-01-15 3,8
(62)
Young and Innocent
Fiatal és ártatlan
4 2018-01-15 3,9
(80)
El laberinto del fauno
A faun labirintusa
5 2018-01-14 4,2
(1222)
El espinazo del diablo
Ördöggerinc
4 2018-01-14 3,9
(376)
La ciociara
Egy asszony meg a lánya
5 2018-01-13 4,4
(128)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-01-17 21:00:40 The Party (2017) / A vendégek Norbert Simon (3) #27

A színészi játékot tudnám nagyon kiemelni. A színészek szerintem is mindegyike jó. ( nekem különösen a Cillian Murphy, a Timothy Spall, és a Patricia Clarkson tetszettek.) Jól megírtak a párbeszédek. Viszonylag egy egész pofás kis film. ( felszínessége ellenére) Nekem az is még tetszetős volt ,hogy fekete fehér és nem színes. Az szerintem adott neki érdekes hangulatot. Szórakoztató ugyan de én valahogy nem tudtam rajta olyan sokat nevetni.

Az Egy kis ravaszság egy kedves történet. A színészek jól játsszanak. Cary Grant az maximálisan teljesít. A Doris Day is egész jól játszik de nekem egy idő után sok volt belőle. Különös humora van. Fura különc karaktereket láthatunk és különös szitukat. Viccesnek ugyan vicces de én nevetni annyira nem tudtam rajta. Inkább csak elmosolyodtam egy két percén. Nem egy nagyszerű film de oké elmegy.

Annak ellenére ,hogy tucatszámra láthatunk ilyen és ehhez hasonló filmeket én egész jól szórakoztam rajta. A Boldog halálnapot! ugyan nem váltja meg a műfajt de véleményem szerint egy egész szórakoztató kis horrorvígjáték. A humora szerintem egész megfelelő. Talán ezt a pontját tudnám leginkább kiemelni. Az eleje egy kicsit unalmasnak hathat de a másik fele már egész izgalmassá válik. A főkarakter különösebben nem jó, sőt egy kicsikét zavaró lehet de mindegy. Én úgy gondolom egy hétvégén haverokkal este jó szórakozást nyújthat a Boldog halálnapot!

Teljesen felesleges színesben Az élet csodaszép. Így szép fekete fehéren ahogy van. Így van varázsa, szépsége a filmnek.

előzmény: critixx (#32)

2018-01-15 20:30:30 Gothika (2003) Norbert Simon (2) #3

Az amúgy egész érdekes történet úgy el van rontva a végére,hogy arra szavakat nem lehet találni... Nekem a Penelope Cruz jobban tetszett mint a Berry. A Halle Berry nekem elég nagy csalódást okozott. A Robert Downey jr szereplését keveseltem.

2018-01-15 17:19:30 Accattone (1961) / A csóró Norbert Simon (4) #3

Igen nyersen mutatja be itt is a szegénységet, a külvárost, a betonrengeteget, az azok mellett lévő nap égetett helyeket éppúgy mint a korábbi olasz filmekben. Ugyanakkor el is tér a neorealizmustól talán annyiban ,hogy itt jobban fókuszál a főhősünkre és annak furcsa természetére. A mellékszereplők is egészen jók. Ezek mind mind tetszettek a filmben. Ezek a pozitívumai a filmnek. Én nekem is a lassúságával van gondom. Nekem ez inkább csak a negatívum. A vége szerintem szép lett. Összességében egy négyest adok meg rá. Érdemes volt megnézni!

Évekkel ezelőtt láttam mikor a Fiatal és Ártalant egy napon. Én személy szerint még mindig kiemeltebbnek láttam már akkor a Titkos Ügynököt. Aránylag egész jó kriminek találtam még annak ellenére is ,hogy tényleg a romantikát nyomták benne jobban. De most visszaemlékezve rá szerintem inkább egy romantikus dráma akart lenni mintsem krimi. De nem baj! Legyen négyes ez is.

Valóban elég gyerekesnek tűnik most újranézve. Pedig ez Hitchcock egyik legkiemeltebb alkotása a brit korszakából. Igazából nem egy olyan rossz történet. Nekem mint Hitchcock rajongónak sajnos nem olyan emlékezetes vagy látványos alkotás a Fiatal és ártatlan mint például a 39 lépcsőfok vagy a Londoni randevú. De a humora az elején azért aranyos. A végére pedig abszolút egyértelművé válik az egész. De legyen Négyes!

Zseniális! Ez szerintem Del Toro csúcsfilmje. Hihetetlenül egyedi alkotás és majd minden tekintetben emlékezetes. Szemet kápráztató a film látványvilága. Nagyon pazar színek, fények, különös mitológiai lények teszik főként emlékezetessé a filmet. A történet nagyon jól kitalált itt is akárcsak az Ördöggerincnél. Nekem olyan érzésem van tőle egy kicsikét mintha egy mesekönyv kelne életre. Szerintem a színészi játék is egész jó még ha nem is nagyszerű. (pici spoiler az a béka az nagyon király benne.) Ha van spanyol vagy spanyol nyelvű film amely ilyen remek akkor a Faun Labirintusa tuti nyerő lesz mindig is.

Guillermo del Toro Ördöggerince egy igazán jó film. Remekül misztikus, titokzatos, és igen érdekes kísértet sztori kiegészítve a spanyol polgárháborús politikai szállal. Remekül kidolgozottak a karakterek a filmben. A történetelmesélés szintén nagyon jó a filmben. A történet nagyon jól kitalált. Minden bizonnyal már az első percekben leköti a néző figyelmét. A sztori egy fura árvaházra és annak szegény sorsú lakóinak életére valamint rejtélyes szellemére fókuszál a spanyol polgárháború idején... Izgalmas és gondosan felépített szép film de azért annyira horrorisztikus nincsen sokkal inkább egy drámai illetve fantasy történettel van dolga a nézőnek.

Összes komment...