Norbert Simon

Tapasztalat: 522 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 522
Regisztráció: 2017. október 24. (3 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Billy Wilder, Christopher Nolan, Ethan Coen, Federico Fellini, Joel Coen, Quentin Tarantino, Steven Spielberg, Vittorio De Sica
Színészek: Alain Delon, Audrey Hepburn, George Clooney, Grace Kelly, Gregory Peck, Harrison Ford, James Stewart, Jude Law, Marcello Mastroianni, Matt Damon, Ray Milland, William Holden
Műfajok: dráma, film noir, horror, thriller
Országok: amerikai, angol, dél-koreai, francia, olasz
Korszakok: Főként az 1940-es,1950-es és 60-as évek.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1989
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Incredibles
A hihetetlen család
5 2021-01-15 3,8
(1021)
Sphere
A gömb
2 2021-01-14 3,4
(620)
Midnight Run
Éjszakai rohanás
5 2021-01-12 4,1
(401)
The Jewel of the Nile
A Nílus gyöngye
3 2021-01-12 3,4
(399)
Romancing the Stone
A smaragd románca
4 2021-01-11 3,7
(556)
Twister
 
3 2021-01-11 3,2
(409)
Dante's Peak
Dante pokla
3 2021-01-11 2,8
(450)
Forced to Fight
Bunyó mindhalálig
1 2021-01-10 ?
(3)
George of the Jungle
Az őserdő hőse
2 2021-01-10 2,7
(454)
Big
Segítség, felnőttem!
4 2021-01-09 3,5
(434)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Kitűnő minden tekintetben az alkotás. Megtekintettem eredeti angol nyelven is és magyarul is. Nem tudok és nem is szeretnék választani a kettő között. Mind a kettő nagyon jó. Egy kerek, izgalmas, és érdekes történet. Különösen a karakterek tetszettek a filmben. nagyon jók lettek mind. Zseniálisra értékelem.

Minden szempontból nézve fantasztikusan jó a film. Ha egy szó lehetne rá akkor zseniális. Igazán jól megférnek egymás mellett a különböző műfajok. Noha kissé klisésen hathatnak a karakterek és olykor a sztori is. Úgy vélem így is nagyszerű a film. Kiváló dialógusokat hallhatunk, nagyszerű jellemábrázolások, remek humorvilág. Nagyon szerettem a De Niro és Brodin duót. Nagyon jól alakítanak végig. Külön említésre méltó a zenéje is a filmnek. Kitűnő példa a nyolcvanas évekből. Kiváló élmény!

Kalandos, izgalmas, humoros, vicces történet. Remek karakterek vannak benne. Nagyon jól játszik a Michael Douglass is és a Kathleen Turner is. Kitűnő párost alakítanak. Ráadásul kifejezetten jól áll nekik a szerep. Nekem még a Danny DeVito is nagyon tetszett. Neki is illik a szerep. Több év(tized) múlva is élvezhető. Kiváló kikapcsolódást nyújt. Mindenkinek ajánlani merem. (A filmrajongóknak pedig kihagyhatatlan alkotás.)

Engem mindig elfog a nosztalgia érzés amikor előveszek egy-egy kilencvenes évekbeli klasszikust. Most is így tettem. Megnéztem újra a Dante Poklát. Már több mint húsz éves film. Szórakozni, illetve emléket felidézni jó volt vele még most is. Habár szerintem az eredeti fénye már sokat halványult más nem a nosztalgia végett megérdemli az értékelést. Anno kisgyerekként engem lenyűgöztek a katasztrófafilmek. Ez és a Pokoli Torony nagy élményt jelentett.

Alapvetően egy kedves, aranyos, egyszerű kis története van. Szerintem szerethetőek a karakterek benne. Igazán jól alakítanak benne a színészek. Főként kedves volt számomra a fiatal Tom Hanksnek az alakítása. Már itt látszik mennyire tehetséges és ügyes színész. Nagyon kellemes a hangulata is a filmnek. Abszolút nyolcvanas évek. Visszanézve pedig kellemesen nosztalgikus érzéseket kelt a nézőben.

2021-01-08 20:02:04 Trainspotting (1996) Norbert Simon (5) #68

Nos akadnak olyan filmek amelyeken egyszerűen nem fog az időmúlása. De olyan is szép számmal akad amelyeknek csak jót tesz az időmúlása. Tökéletes példa erre a Trainspotting. Elképesztően jó újranézve is és még sokadjára is. Még gimnazista koromban láttam már akkor is tetszett a film de leginkább akkor még a humora és szövege végett. A hangulat, a karakterek, zene, a történet minden fantasztikusan jó. Annyira egyedi a stílusa ,hogy arra alig tudnék most példát említeni. Már ezért megérdemli az óriási dicséretet. Nagyon tetszett a humora a filmnek akad itt egy két olyan jelenet amelyek eléggé felkavaróan hatnak de egyszerűen klasszul működik az egész. Nagyon lehet a poénokat bírni. Meglépem de újranézve illetve felelevenítve az emlékeimet a filmmel még inkább igaz. Egy szóval jellemezve csupa nagybetűvel ZSENIÁLIS.

Ha most lajstromra veszem az utóbbi időben újranézett pár zombis filmet ez mellett még a Holtak Hajnalát, a koreai filmet a Train to Bushan-t és a nagyon humoros Shawn of the Dead-et ( ezt is felelevenítettem) de akár a Juan a zombivadászt is kiemelhetném. Nos meg kell vallanom egykoron tiniként nagy rajongója voltam ennek a zombis kaszabolós műfajnak. Jó nosztalgia érzés volt de hozzáteszem ezeket most véletlenszerűen választottam ki. Ezen felsorolt alkotások akarnak mondani sok mindent a társadalmi viszonyokról, válságos és vészterhes időkről, háborúkról, a morálról és erkölcsről is. Hol (véresen) komolyan) hol pedig vicces szórakoztató formában. Ráadásul felnőttként jobban észreveszi ezeket az ember mint tiniként. A 28-nappal később is remek a film ebben a műfajban. Kiváló mint thriller, mint horror, nagyszerű mint dráma. Én nem vagyok egy Cilian Murphy rajongó és hívő de itt egészen jó alakítást nyújtott. Az operatőri munka kiváló és nagyon szép. A hangulat nagyon nagyon betalált. Az egész dicséretes alkotás.

Második megtekintés után felkúszott az értékelésem a 3-ról 4-re. Láttam már jó pár feldolgozást a történetről. Kissé szkeptikusan álltam hozzá de egyáltalán nem az ateizmusom végett. Igazából arra voltam kíváncsi miben tudott ez újat mutatni mint a többi. Vajon miben lehet extra? Rögtön leszögezném nagyon szép a film fényképezése. A történet lassú főként az első durván háromnegyed órája. Itt még úgy hittem semmiben nem különbözik ez. ( Mi a nyavalyában különbözik ez? Mitől olyan botrányos? elmélkedtem)Aztán persze idővel felgyorsulnak a történések ahogy haladunk előre a sztoriban. Nos a film második fele illetve a kereszthalál utáni események minden várakozásomat felülmúlták. Akkor mondtam magamban. Hát ez már igen! Megérte a pénzét. Aztán ,hogy egyházi szempontból támadható az a laikus néző számára már mind1 lesz. Egy meglepően eltérő, és fura nézőpontot mutat be és tár a néző elé. Ez szintén nagyon tetszett. Nem foglal állásfoglalást a film. Így nyugodtan megtekintheti hívő és nem hívő néző egyaránt. Illetve a színészek alakításai is tetszettek. Különösen a Willem Dafoe volt érdekes. Hosszú film talán kicsit indokolatlanul de mindenképpen megérte megnézni. Összességében 4 csillagosra értékelem.

Óriási zseniális értékelést adok a filmre. Már jó régen nem néztem filmet ebből a műfajból. A film felkavaró hangulata már felejthetetlen. A De Niro és Walken nagyon jól játszanak. Nagyon jók a filmben a karakterek. Illetve kitűnő az is ahogyan a háború hatására hogy megváltoznak. Belegondolni is hátborzongató és szörnyű ,hogy mi mindenre képes a háború. Mennyi lelki traumát kell elszenvedniük. Hogy tönkre tudja tenni az embereket. Hogy megtudnak változni ( nem is csoda). Ahogy ez be van mutatva ebben a filmben az igazán felejthetetlenné tette az alkotást. Nem tudok még egy ilyen filmet most így hirtelen ebből a műfajból ami így megmaradt volna bennem. Illetve ahogyan fel van építve a történet az is zseniálisat érdemel. Korántsem könnyű nézni de egy filmrajongónak mindenképpen kötelező. A zenéje is hatásos. Ez most igazán szíven ütött.

2020-12-29 15:27:51 Vivarium (2019) Norbert Simon (4) #7

Nagy dicséretet érdemel a filmnek az erős, különleges és nyomasztó atmoszférája. A hol thrilleres hol már már horrorisztikus hangulata nagyon jó a filmnek. Nem egy gyors tempójú film főleg nem az első negyven percére visszaemlékezve, de azután felgyorsulnak az események benne. Ez is nagyon klassz a filmben. Fontos kérdéseket boncolgat a film a párkapcsolati problémákról, a család és a gyermekvállalás nehézségeiről, az otthon megteremtéséről. Ezek mindig is aktuális és fontos kérdések lesznek. Az én részemről egy jó erős négyes a film.

Összes komment...