Norbert Simon

Tapasztalat: 626 film
Kompetencia: 3 film
Súly: 701
Regisztráció: 2017. október 24. (3 év, 9 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Bemutatkozás

Nagyon szeretek filmeket nézni. Mindig is szerettem moziba járni. Tini korom meghatározó részeit képezték a horror filmek. Manapság már nem nézek annyi horror filmet mint akkor csupán nagyon kellemes nosztalgia érzésből teszem. Alfred Hitchcock és a két színész James Stewart és Gregory Peck munkásságával indult el az érdeklődésem a régebbi korok filmjei iránt a húszas éveimben. Nagyon tetszenek a régi filmek főként ha fekete, fehérek. Amikor a horroros korszakomból kezdtem (kinőni) a film noir, és a dráma vette át ezt a szerepet. Nagy rajongója lettem a negyvenes, ötvenes évek korszakának. Nagyon örülök ,hogy tagja lehetek ennek a csoportnak mert itt könnyebben megtalálhatom azokat a filmeket melyeket rég óta keresek. Klasszak vagytok mind! Én abszolút nem vagyok kritikus én egy laikus néző vagyok aki szeret filmeket nézni, és kikapcsolódni ezáltal.

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Billy Wilder, Christopher Nolan, Dario Argento, Ethan Coen, Federico Fellini, Joel Coen, Quentin Tarantino, Steven Spielberg, Vittorio De Sica
Színészek: Alain Delon, Audrey Hepburn, George Clooney, Grace Kelly, Gregory Peck, Harrison Ford, James Stewart, Jude Law, Marcello Mastroianni, Matt Damon, Ray Milland, Ryan Gosling, Tom Hanks, William Holden
Műfajok: dráma, film noir, horror, thriller
Országok: amerikai, angol, dél-koreai, francia, olasz
Korszakok: Igazából bármelyik amelyik éppen érdekel.Főként az 1940-es,1950-es és 60-as évek.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1989
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Donnie Darko
 
4 2021-07-19 4,3
(1383)
The Babadook
A Babadook
4 2021-07-19 3,6
(356)
The Nightingale
 
4 2021-07-14 3,8
(49)
The Unknown
Az ismeretlen
4 2021-07-09 4,5
(39)
The Letter
A levél
4 2021-07-06 4,4
(72)
Jagten
A vadászat
5 2021-07-04 4,5
(961)
Druk
Még egy kört mindenkinek
5 2021-07-04 4,2
(309)
Brute Force
 
4 2021-06-28 4,4
(46)
Splendor in the Grass
Ragyogás a fűben
5 2021-06-25 4,2
(70)
The Wild Bunch
Vad banda
4 2021-06-25 4,3
(319)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2021-07-19 10:05:00 The Babadook (2014) / A Babadook Norbert Simon (4) #39

Aktuális és szerintem mindig is komoly társadalmi témával foglalkozik a film. Kiváló lélektani dráma, lélektani horror. Sok esetben laikusként hajlamosak lehetünk arra ,hogy a gyereknevelés, a család mindig happy. Ez azonban korántsem biztos ,hogy így van. Ez a film e tekintetben kitűnő példa arra az esetre amikor egy gyermek problémás, jelen esetünkben hiperaktív ráadásul minden teher egy megözvegyült anyára nehezedik. Ilyen esetben illetve esetekben egyáltalán nem boldog a család illetve a gyermekkor. Lehet csúnyán hangzik de nagyon idegesítőnek mutatja be a kis lurkót. Adva van tehát az édesanya és gyermeke helyzete de ha még ez sem elég, hozzáadódik ez a mesekönyv aminek Babadook a címe. ez egy lény amely ha megjelenik sosem hagyja békén az illetőt. Megjegyzem mint természetfeletti horror úgy sem rossz a film. Hatásos, jól felépített és bár a karakterek nem mindig nyerték el a tetszésemet négy csillagosra értékelem. Technikailag külön öt csillagot érdemelhetne meg.

2021-07-14 18:07:53 The Nightingale (2018) Norbert Simon (4) #14

Kifejezetten erős, és megrázó alkotás. A film elképesztően naturalista. A karakterek nem rosszak a filmben de nekem a brit tiszt karaktere már kissé elnagyoltan romlott. A Clare-nek ( javarészt érthető módon) nincsenek érzései, érzelmei, rombolni akar, bármi áron elégtételt akar. Lehet kicsit kellett volna rajta árnyalni. De úgy vélem remek. A színésznő maximálisat nyújtott. Az aboriginal srác is szerintem jól játszik. Az út amelyet végig jár a lány ,hogy beteljesítse bosszúját, ahogyan rombolni akar valami döbbenet. A hangsúly sokkal inkább erre helyeződik nem pedig a végcélra. Nagyon jó lélektani dráma. Idejét nem tudnám megmondani mikor láttam már ehhez hasonló alkotást. Összességében nagyon egyedi filmnek tartom. Bizony komoly súllyal nehezedik a nézőkre. Nem volt könnyű nézni, igazán nem is nagyon szerettem meg a filmet. Ami egy kicsit negatívum az az, hogy a film indokolatlanul hosszú.

Egy elképesztően aktuális és maradandó alkotás a film teljes egésze. Megfelelési kényszer, önbizalomhiány, szorongás, boldogtalanság, bizonytalanság. Ezek az érzelmek illetve állapotok sokszor a magukat "kiegyensúlyozottnak" valló emberek is sajnos megérezhetnek életük során. A film ráadásul nem csak egy hanem négy ilyen figurát mutat be. Nagyon meggyőző alakításokat láthatunk. Ha választanom is kéne akkor A Mads Mikkelsen, és Thomas, Bo Larsen alakítása tetszett leginkább. De természetesen a további két úriember alakítása is ( Magnu Millang, és Lars Ranthe) szintúgy nagyon klassz. Elképesztő! Ahogy bemutatja a film a függőséget jelen estünkben az alkoholizmust szerintem ennél hitelesebben és elhihetőbben talán nem is lehetett volna filmvászonra vinni. Hatalmas gratuláció illeti meg a rendező Vinterberg urat is! Egy nagyszerű európai drámát kaptunk tőle. Ez részemről úgy ötös ,hogy csillagos ötös.

Mind az öt csillagot megadom rá! Egy újabb tökéletes alkotás Elia Kazantól. A karakterek elképesztően valóságosak. A színészek mindegyike nagyon hitelesen játszik. Natalie Wood pedig zseniális! Őt külön ki kell emelni. A film határozottan megállja a helyét még most napjainkban is. Ahogyan a felszínre tör a feszültség, dúlnak az érzelmek az nem semmi. A generációk közötti heves összecsapások valami hihetetlenül valósághűek. A témái kortól függetlenül fontosak és mindig aktuálisak. Az évszám mindegy!

Aranyos, kedves, humoros kis történet. Különös stílusa van neki. Semmi kétség! Ez pasas is egy nagy tehetség. Érdekes ,hogy én speciel olyan sűrűn még nem hallottam a nevét. Egy pár filmet még biztosan megnéznék tőle.

2021-06-23 13:56:23 Valkyrie (2008) / Valkűr Norbert Simon (4) #117

A Valkűrről eléggé vegyesek voltak mindig is a vélemények. Én ezt abszolút figyelmen kívül hagyva álltam neki. Sok mindent nem vártam tőle. Ugyan mint történelmi film vagy mint háborús filmnek ez korántsem kiemelkedő. Ám thrillerként én élveztem a filmet. Végig letudta kötni a figyelmemet. Ami számomra oly meglepő volt az pont a főhősünk és annak karaktere. Nekem az a véleményem bár egyáltalán nem vagyok egy Tom Cruise. rajongó. Itt ebben a szerepében tündököl mint Stauffenberg ezredes. Ez kellemes meglepetés volt számomra. Szerintem a többi mellékszereplő is egész jól nyomja.

2021-06-23 13:36:55 High Noon (1952) / Délidő Norbert Simon (5) #120

Minden egyes percében egy időtlen, és csodálatos film. Én bevallom a western sosem tartozott a kedvelt műfajaim közé. A Grace Kelly és a Hitchock filmek tereltek engem a Délidő felé nem pedig a western. Hozzácsaptam gyorsan a kedvenceim közé a filmet!!! Izgalmas, kiváló színészi játék, nagyon szép fényképezés. Egy nagybetűs csoda!

Egyet értek veled!

előzmény: acidphase (#51)

Színtiszta ötös!

Ez a film nekem számos emléket idéz fel a tinikoromból amikor még sokkal jobban rá voltam kattanva a műfajra. Ha csupán ebből közelíteném meg az értékelést minden további nélkül szín jelest adok neki. Én szerintem a feszültség a filmben egyáltalán nem rossz. Az mindenképpen nagyon jó. A filmnek a hangulata számomra biztosan emlékezetes marad. A film véleményem szerint egész jól bánik a műfajokkal. Olykor számomra nem volt teljesen egyértelmű ,hogy most ez egy horror vagy inkább egy dráma film. A két műfajt szerintem jól mixelték össze. A történet valóban telis tele van mindenféle logikai bakikkal. ez tényleg a legnagyobb kára neki. Én azonban jószívűen adok egy négyest rá.

Összes komment...