Norbert Simon

Tapasztalat: 257 film
Kompetencia: 2 film
Súly: 307
Regisztráció: 2017. október 24. (5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Christopher Nolan, James Cameron, Quentin Tarantino, Steven Spielberg, Vittorio De Sica
Színészek: Audrey Hepburn, Grace Kelly, Gregory Peck, Harrison Ford, James Stewart, Jude Law, Matt Damon, Ray Milland
Műfajok: dráma, film noir, horror, thriller
Országok: amerikai, angol, francia, olasz
Korszakok: Főként az 1940-es,1950-es és 60-as évek.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1989
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
No Country for Old Men
Nem vénnek való vidék
5 2018-03-22 4,2
(1252)
The Rite
A rítus
3 2018-03-22 3,0
(398)
The Country Girl
A vidéki lány
5 2018-03-19 4,2
(29)
The Ides of March
A hatalom árnyékában
4 2018-03-18 3,6
(445)
The Big Clock
A nagy óra
5 2018-03-18 4,3
(12)
The Man Without a Face
Az arc nélküli ember
5 2018-03-09 3,6
(301)
Serenity
 
4 2018-03-07 3,7
(351)
Django Unchained
Django elszabadul
4 2018-02-28 4,2
(1260)
Inglourious Basterds
Becstelen brigantyk
5 2018-02-27 4,3
(1621)
Kill Bill: Vol. 2
Kill Bill 2.
5 2018-02-26 4,1
(1437)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

A Nem vénnek való vidék egy nagyon elmés, érdekes és abszolút Coen mű. A feszültség megteremtését a Coenek talán ebben a filmjükben sikerült leginkább megoldaniuk. A hangulata is rádob egy nagy lapáttal. Bizony van benne nem egy két olyan ( no spoiler aki nem látta.) jelent amely még most is odaüt. Valóban súlya van ennek a filmnek ami a keménységét illeti. A hosszára sem lehet panaszkodni én elbírtam vele. Úgy véelm ez is egy mestermű tőlük. Tiszta Coen mű.

2018-03-22 22:10:05 The Rite (2011) / A rítus Norbert Simon (3) #19

Másodjára végig nézve is ugyanaz a véleményem a Rítusról mint első megtekintés után nem egy rossz de nem is egy remek alkotás a műfajban. Határozottan nem váltja meg a műfajt viszont hétvégén este elmegy szórakozás gyanánt. ( talán már lehet ,hogy túl sokszor dolgozták már fel ezt az egyébként szerintem érdekes vallásos témát.) A Hopkins alakítása természetesen klassz mint ahogy eddig is. Én ezt tartom a legnagyobb pozitívumának a filmnek. Én úgy érzem ,hogy kevéske a sztori és mivel már sok hasonló filmet láttam ezért nekem egy kicsit felejthetőbb is. Nem is kicsit klisés és erősen kiszámítható pláne a végére. (Valahogy még is vártam volna egy kisebb csavart annak ellenére ,hogy tudtam jól a végét.) Három csillagosra tudnám értékelni a második megnézés után is.

Én igazán élveztem ezt a régi klasszikust. Eddig nem volt szerencsém behozni ezt a lemaradásomat de most megtettem. Úgy vélem mind a három színész fantasztikusan hozza a legjobb formáját. Grace Kelly egyszerűen csodálatos. Nem is tudnék rá jobb szót. A William Holdent én magam is nagyon kedvelem. Én szerintem oscar díjas az alakítása. Bing Crosby szintén nagyon jól játszik. Kellemes hallgatni a dalokat is. Filmbarátnak a film abszolút kihagyhatatlan.

Nagyon jó a színészi játék. Szerintem nagyszerűen választották ki a színészeket. Mind a Gosling, mind a Clooney alakítása elnyerte hamar a tetszésemet. Konkrétan az volt az érzésem mintha csak rájuk írták volna meg ezeket a szerepeket. Számomra nagyon érdekes volt az is ,ahogy így bemutatja az elnökválasztást, és az ottani pártpolitikát. Jelen esetünkben a demokrata pártot. Bemutatja még nagyon jól azt is ,hogy milyen könnyen megváltozhatnak az emberek ha a hatalomba kerülnek. ( De szerintem nincs is olyan ország ezen a földön ahol nem így van.) Jelen esetben most Amerikáról van szó de éppúgy szólhatna akármelyik más országról is. Politika, ellenségeskedés, szerelmi affér, hatalmi harcok nagyon jól be lettek mutatva. Úgy látom ,hogy a sztori egészen jól felépített. A dráma amely főleg a második felétől kezd el fokozódni szintén egész jó. Én is egy kicsit lassúnak érzem a cselekmény kibontakozását de nem látom negatívumnak. Úgy vélem a négyes értékelést megérdemli.

Király film noir. Ray Millandben mint ahogy eddig sem most sem kell csalódni. A negatív főhősünk Charles Laughton is remekül játszott. Izgalmas, élvezetes, fordulatos, érdekes film. Mindamellett ,hogy nagyon jó karaktereket láthatunk plusz nagyszerűen adagolt feszültséget is kapunk, a noiros hangulat nagyon ott van. Kiemelt helyet érdemel a klasszikusok között. Kár ,hogy nem annyira ismert pedig szerintem tisztelettel adózik a film noir műfaj előtt.

Nem tudom ki hogy van vele. De amikor Mel Gibson kerül szóba mindenkinek rögtön eszébe jut a Rettenthetetlen. Amelyet nem is nagyon csodálok. Érdekes módon Az arc nélküli emberre már kevesebben emlékeznek. Nagyon ritkán hallom. Szerintem messze a legnagyobb ha nem a leghatalmasabb alakítását láthatjuk tőle Az Arcnélküli emberben. Számomra Mr McLeodként a legemlékezetesebb. Sőt mi több szerintem a többi színész és színésznő is sem marad el tőle. Nagyon jól felépített dráma. Nagyon fontos témákat dolgozz fel. Részemről a kilencvenes évekből az egyik legemlékezetesebb film mind közül. Nagyon meggyőzőek az alakítások a filmben. A filmzene az még szerintem szintúgy rátesz egy lapáttal az emlékezetességre.

Máshol nem csak itt a Kritikus Tömegben szoktam írni.

előzmény: Ugor (#213)

2018-03-07 20:21:33 Serenity (2005) Norbert Simon (4) #62

Egész egyszerűen az egyik legnagyszerűbb sci-fi dráma filmek egyike melyet valaha láttam. Igencsak elgondolkodtató film. Nagyszerűek a színészi alakítások, nagyon nagyon jó a szereposztás, humor és akció, ötletes film.

A Django elszabadul egy nagyon jó western dráma film. Zseniális a szereplőgárda. A Leonardo Di Caprio, a Samuel L Jackson, és a Christoph Waltz nagyszerűen játszanak. Nekem egy kicsit hosszúbbnak tűnik a kelleténél de azért így sem rossz. Akciódús, nem sajnálja a Django a lőszert egy percig sem. Mutatós, látványos jelenetekben nem szenvedünk hiányt garantáltan. Én nagyszerűen tudok rajta szórakozni.

A Becstelen brigantyk egy színtiszta mozifilm, nagyszerű szórakozás. Kellőképpen hosszú, izgalmas, szellemes, humoros pillanatok tömkelege, megdöbbentően jó színészi játék. Király szórakozás. A Christoph Waltz valami zseniális alakítást nyújt. Nekem személy szerint nagyon nagyon tetszett ahogy játszott. A Brad Pitt és Diane Krüger szintén nagyon kiemelt alakításokat nyújtanak. Maga a sztori király. Remekül megírt a forgatókönyv. Egyik karakter szórakoztatóbb mint a másik. Ahogy a végén a Shoshanna mozijában összefonódnak a bosszúszálak az egyszerűen fantasztikus. Ízig vérig Tarantino film. Sokadszorra is tudom nézni.

Összes komment...