Regisztráció: 2017. május 8. (5 év, 8 hónap)
Bemutatkozás
Ex-mozigépész és moziüzemvezető (amikor még voltak mozik Budapesten) :-)
Kedvencek
Dědictví aneb Kurvahošigutntág Örökség, avagy Guten Tag faszikáim |
5 | 2022-02-05 | 4,1 (299) |
Konopielka Nimfa a lápvilágban |
3 | 2022-02-05 | ? (1) |
Nekem nem laposodott el, én szerettem ezt a filmecskét. Szórakoztató formában veti fel a kérdést, hogy miért is ne élhetnénk ott és úgy, ahogy szeretnénk.
Én is sokkal többet vártam a színészleosztás és az első 10 perc után. Egy sziporkázó, odamondogatós vígjátékban reménykedtem, de csak néhány alsóhangos Rém rendes család poén jött át, majd miután azok is megszűntek, a film rém lapossá vált. Onnan már csak ásítozva vártam a szokásos klisés, teljesen kiszámítható és teljesen irreális végkifejlet kibontakozását. Nagyjából félóra alatt le lehet volna zavarni a sztorit, de az üres időkben legalább szép tájakban lehetett gyönyörködni.
Közben egyfolytában a Shirley Valentine című film ugrott be, de az valahogy valószerűbbnek tűnt és mindenképp szórakoztatóbb volt.
Ez a film a maga idejében, nálunk a 70-es évek elején, nagyon is ismert volt és népszerű. Ment a mozikban, majd később leadták a tévében is. Mindenki ismerte és elismerte.
Nálam is van némi párhuzam a Soldier Blue-val, legalábbis a film szerkezetét tekintve, és az ütős befejezés szempontjából is. Az mindenképpen felejthetetlenné teszi a filmet.
Ja, és a főcímzenét ugyanúgy Buffy Saint Mary énekli.
Érdekes, én úgy emlékszem erre a filmre, mint egy látványos, nagy hatású háborús filmre, igaz, van már vagy 40 éve, hogy láttam a moziban. De engem annak idején megérintett, és megmaradt az emlékezetemben, pedig akkoriban el voltunk halmozva háborús filmekkel.
Zseniális film. Ezzel lopta be magát a szívembe ez a rendezőnő. És tényleg tökéletes kép a panelvilágról és egy korszakról.
Engem rendkívül szórakoztatott, de már csak Reviczky szinkronjáért is megérdemli az ötöst.
Nézhető film, lassú tempójú, kicsit elvont. Rövid ideig ment a mozikban a 80-as években, nem volt rá különösebb érdeklődés. Nekem arról emlékezetes, hogy úgy érkezett a kópia moziba, hogy az első tekercs első és második 300 métere (musztere) fel volt cserélve, de ez meglepő módon senkinek se tűnt fel, pedig már 30 pergetés volt a filmben, azaz annyi előadásban lement. :-)
(Bocsi, véletlenül kétszer küldtem el a kommentet)
Én nagyra becsülöm Truffau-t, de szerintem ez a film meglehetősen túl van zenélve. Ettől egy kicsit avittnak tűnik. Amúgy érdekes.
Számomra olyan, mintha filmművészeti főiskolások vizsgamunkáját néztem volna pszichothriller témában. Belepakoltak ahány klisét csak tudtak az elődöktől, és azokat még egész jól hozták is. A problémám a filmmel a film végi csavar. Azzal ugyanis, hogy kiderül, a fiú mégis él, teljesen logikátlanná válik a film sztorija. Akkor minek kellett a baba szülőknek, miért rejtegetve nevelték fel a fiukat, ahelyett, hogy egy jónevű pszichiátrián megfelelő kezelést biztosítottak volna neki, (már ha egyáltalán tényleg ő gyilkolt), hisz anyagilag megtehették volna. Minek rejtőzött a fiú, miután felnőtt, hisz ki ismerhette volna fel? Miért a babán keresztül kommunikál és hogyan? Nem volt a babában se lehallgató se kamera. Stb. stb.) Persze, ha azt vesszük, hogy egyetlen hónap alatt forgatták le az egészet néhány színésszel, úgy nem is olyan rossz. De hát a filmélményhez ez nem járul hozzá, így marad a két a csillag.