palevala

Tapasztalat: 871 film
Kompetencia: 27 film
Súly: 1546
Regisztráció: 2017. január 6. (3 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: 1976
Lakhely: Győr

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Nyitva
Open
4 2020-01-19 3,5
(132)
A Prayer Before Dawn
A kíméletlen
4 2020-01-19 3,7
(121)
Das schweigende Klassenzimmer
A néma forradalom
3 2020-01-19 3,9
(53)
Once Upon a Time in... Hollywood
Volt egyszer egy... Hollywood
4 2020-01-19 4,0
(607)
Toy Story 4
Toy Story 4.
3 2020-01-19 4,0
(216)
Midsommar
Fehér éjszakák
4 2020-01-19 3,6
(338)
Long Shot
Csekély esély
3 2020-01-19 3,4
(152)
Joker
 
4 2020-01-19 4,3
(632)
Paddington
 
3 2019-10-14 3,5
(164)
12 Years a Slave
12 év rabszolgaság
4 2019-10-14 3,7
(641)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Dobott nálam egy pontot a a záró jelenetsor riporterének kétségbeesett figyelemfelkeltése. köztünk vannak a lelketlenek, a lélek nélküliek. és még az is lehet, (de nem biztos), hogy nem e világiak, egy rosszul sikerült teremtés selejtjei.
a gyilkolások képi megjelenése kicsit több volt, mint amit a gyomrom bevenni képes, ez az én "gyengeségem".
viszont az anya váltása, ahogy nekem mindig a kicsi fiam maradszból a gyerekét vasdarabbal leszúrni készülő gyilkossá torzul szerintem nem összeegyeztethető.

szokásom a stáblistát is elolvasni és a ....berg, ...baum, ....field -ek olvasása után világosodtam meg, hogy ahol a információs és anyagi tőke felhalmozódik ott, nem nehéz a jövőbe látni és befolyásolni azt, mondjuk olyan oltások befecskendezésével, melyek aktiválásával könnyedén kiiktatható minden rendszerellenes, különvéleménnyel rendelkező tényező, legyen az zongorista, buszsofőr, vagy csak egy egyszerű szakács. itt egy kicsit túlcsavartak rajta, hogy kevésbé legyen egyértelmű. De még az is lehet, hogy a hold árnyékos oldala sem véletlenül a címadó, értse az aki tud olvasni a sorok közt.

2019-01-08 13:57:18 Pandorum (2009) palevala (4) #40

A spojlerezés döcög . A 39-est törölni akartam, de ezek szerint nem jött össze.

előzmény: palevala (#39)

2019-01-08 13:53:25 Pandorum (2009) palevala (4) #39

a bezártság és a reményvesztésből eredő tudathasadást teljesen jól ábrázolta, a flashek, a villanásszerű emlékképek, a valóságtól elrugaszkodott hallucinációk átadták számomra az érzést. Már rohadtul szabadulni akartam erről a nyomorult helyről. A mutációk az alkalmazkodást segítő szérum miatt és a közel egy ezredév eltelte miatt magyarázatra leltek, noha a lények ábrázolása nem fokozta a film nézhetőségét. ezen a boldog vég némileg enyhített.

2019-01-06 18:20:01 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] palevala #24038

a bezártság és a reményvesztésből eredő tudathasadást teljesen jól ábrázolta, a flashek, a villanásszerű emlékképek, a valóságtól elrugaszkodott hallucinációk átadták számomra az érzést. Már rohadtul szabadulni akartam erről a nyomorult helyről. A mutációk az alkalmazkodást segítő szérum miatt és a közel egy ezredév eltelte miatt magyarázatra leltek, noha a lények ábrázolása nem fokozta a film nézhetőségét. ezen a boldog vég némileg enyhített.

--
Áthelyezve a(z) Pandorum topikból.

2018-08-24 11:03:44 Every Day (2018) / Nap nap után palevala (5) #3

Magamon is meglepődtem. Alapvetően ez a film egy "egyszerű" szerelmes történet. Az értékelésem a filmes ízlésembe abszolút nem passzol bele.
Ami miatt mégis 5öst adtam, hogy át tudta adni egy befogadható köntösbe azt az élményt, amit úgy gondolom (mostmár) nem csak én éltem át. Évek óta próbáltam magamban megfogalmazni azt a napot, amikor úgy ébredtem, hogy magamban át kellett pörgetnem, hogy kik ezek az emberek körülöttem?... ki vagyok?... hogy kerültem ide?...Azon a napon döbbentem rá, hogy az életem egy ajándék, milyen szerencsés vagyok. - és nem szedtem be semmit :)
Az filmben az apa szerepe is utalt arra, hogy ez nem egy egyedi történet, hanem a valóság egy arca. kifejezetten tetszett, hogy azt is bemutatta, hogy ezt a vallás bűvkörében élők hogyan élik meg.
Én úgy könyveltem el, hogy angyali látogatás volt. :)
Mindenesetre, ha az ember minden napját képes úgy megélni, ha csak egy napra kapja meg azt az esélyt, akkor sokkal gazdagabban tölti ki azt.

2018-08-16 00:10:39 Mother! (2017) / Anyám! palevala (4) #63

azok számára is sejthető szimbolika, akik erre alapvetően nehezen nyitnak. Nyilvánvaló, hogy a szürrealitásba átcsapó képek mögött átvitt gondolatok bújnak. a savanyú emberekben már-már a szájbarágás sziruposságát keltve.
A filmben is utaltak arra, hogy a költő alkotása mindenkit másként szólít meg, mintha mindenkihez személyesen szólna. attől válik értékessé egy mű, ha gondolatot ébreszt.
ma néztem meg a filmet és bevallom a gondolataim rendezésére a Ti segítségetekre szorultam. átolvastam a véleményeket, cikkeket.
szeretnék azonban a biblia párhuzamba helyezésén átlépni, noha Tenabra 24-es kommentje tökéletesen jól leköveti azt.
a Te gondolataid, kedves MicaHiro, mindközül a leginkább közelítenek az én benyomásomhoz.
A nő az aki anyagba önt. a ház is maga a nő a férfi a szellemi erő. a férfinek ahhoz, hogy szellemi értéket teremtsen kell a nő, mint anyag, és mint szeretet forrás. szokás az állítani - gondolom nem alaptalanul-, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll. (keresd a nőt)
a filmben a nő rendez, rendszerez, tisztáz. amikor elveszíti az irányítást a rend felett, amikor a káosz olyan mérhetetlenné válik, hogy az felett már tehetetlen, összeomlik, a "háborúban" pedig maga is gyilkossá válik, amikor már nincs miért élni, mert már mindent elveszített. a férfi még a teljes pusztulás után is képes a nőben megtalálni a kincset és elvenni azt a továbblépéshez. a továbblépéshez nem kell semmi tárgy, anyag : "Ezek csak dolgok. Pótolhatóak. Ne aggódj." az egyetlen ami az újrakezdéshez kell a szeretet maga, melyet a filmben a szívből megmaradt kristály szimbolizált.

előzmény: MicaHiro (#26)

Előttem szóló tökéletesen megfogalmazta a bennem keltett pozitív benyomásokat, melyeket sajnos nem egészít ki semmi maradandó gondolat, csíra, ami igazán értékessé tesz egy filmet. Így ez egy kikapcsolódásra szolgáló filmecske, mely nem igényel különösebb agyi kapacitást.

előzmény: noresz02 (#51)

Előttem szóló tökéletesen megfogalmazta a bennem keltett pozitív benyomásokat, melyeket sajnos nem egészít ki semmi maradandó gondolat, csíra, ami igazán értékessé tesz egy filmet. Így ez egy kikapcsolódásra szolgáló filmecske, mely nem igényel különösebb agyi kapacitást.

előzmény: noresz02 (#51)

a moziból kifele jövet teljes lefagyás, kiégés állapota volt. Később csak gépi hangon tőmondatokban, jelentéktelen dolgokról tudtunk nyilatkozni. mire beültünk a kocsiba már kezdett kirobbani belőlünk valami.
nagyjából átfutottam a kommenteket, vajon az teljesen lényegtelen, hogy hogyan tudta előidézni a fiú mindezt?
tudjátok engem azért is ütött meg a film, mert kapcsolatba kerültem a fiam megmagyarázhatatlan "betegsége" kapcsán számtalan különböző szakterületeken tevékenykedő gyógyítóval. a leghátborzongatóbb az volt, aki gondolati síkon kezeli a pácienseket és nem is feltétlenül kell testi kontaktus. az első gondolatom az volt, ha a szervek működését, a test fizikai állapotát képes jobb belátásra bírni, a helyes működés felé terelni, akkor ezt fordítva is megteheti?! fel is tettem neki a kérdést, mire a válasz, hogy ne aggódjak neki ilyen eszébe se jutna. jó de másnak? akit pl a bosszú, a sértettség, az akár milyen rossz szándék vezérel!
plusz még egy sokkoló esemény koronázta a filmélményemet, hogy másnap reggel a 7 éves fent említett kisfiam, belenézett a tükörbe és megkérdezte: anya, ha nagyon piros lesz a szemem akkor vérezni fog?
kész voltam.
nekem nem szabadna ilyen filmeket néznem.
teljesen felkavar.
gondolom ez volt a célja.
elérte.
nem szeretem.
... vagy mégis?

Összes komment...