Edwest12

Tapasztalat: 1857 film
Kompetencia: 3 film
Súly: 1932
Regisztráció: 2016. október 28. (3 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 4 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, Clint Eastwood, David Lynch, Martin Scorsese
Színészek: Al Pacino, Ethan Hawke, Harry Dean Stanton, Jake Gyllenhaal, Mifune Toshirô, Robert De Niro, Sean Penn
Műfajok: dráma, háborús film, horror
Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Ichimei
Hara-Kiri: Death of a Samurai
4 2020-09-26 ?
(9)
Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)
 
3 2020-09-21 3,9
(253)
The Babysitter: Killer Queen
A bébiszitter - A kárhozottak királynője
3 2020-09-12 2,5
(42)
The Babysitter
A bébiszitter
4 2020-09-07 3,4
(163)
Clara
Clara - Egy tündéri kaland
3 2020-08-31 ?
(2)
Drømmebyggerne
Álomépítők
3 2020-08-26 ?
(4)
Deep Blue Sea 3
Háborgó mélység 3.
3 2020-08-04 ?
(3)
Tremors: A Cold Day in Hell
 
2 2020-07-19 1,6
(10)
Hatfields & McCoys
A Hatfield-McCoy viszály
3 2020-06-29 3,8
(58)
First Kid
Elnökcsemete
3 2020-06-12 2,4
(168)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Van benne annyi új, ami igazolja a létjogosultságát, de számomra az eredetit nem tudja megközelíteni.
Bevallom, meglepett, hogy az a Takashi Miike, akinek a Masters of Horrorban bemutatott 60 percesét nem bírtam végignézni, itt ennyire visszafogott volt. Ha lehet ilyet mondani, még jobban rákoncentrált a történet drámai oldalára, mint Kobayashi Masaki tette azt a '62-es eredetiben. Ami pedig végképp meglepett, hogy a vérengzés lehetőségét is feláldozta, hogy ezáltal is jobban kihangsúlyozza a kontrasztot a főszereplő és a klán szamurájai közt, akiket egy fakarddal ver végig, ezzel nem testileg, hanem morálisan megsemmisítve az ellenfeleit.

Vannak filmek, amik alapvetően jól vannak megcsinálva, de az ember soha többé nem akarja újra megnézni. Na, számomra ez is egy ilyen film. Rendesen felidegesített, így nem vagyok képes három csillagnál többet adni rá. Pedig valóban jól ábrázolja, amit ábrázolni akar (gondolom, mivel hála Istennek már nagyon nem ez a korosztály vagyok). Az üzenet nekem is átjött, valószínűleg érdemes levetíteni ennek a korosztálynak, hogy aztán persze alaposan átbeszéljük velük a dolgokat, és ne annyi maradjon meg belőle, hogy a kislánynak milyenek a mellei...

Bármennyire is felbosszantott, szívesen megnézném a folytatást - ami nyilván sosem fog elkészülni, hiszen a készítők elmondták, amit akartak, részükről kalap, kabát, az egyszerű netflixező meg csak főjön a levében! (Aki meg csak letöltötte, na, az meg pláne!)

Szép próbálkozás ez a kis mese. Szó szerint, mivel külalakra valóban tetszetős: szépek az animációk, szép az egésznek a képi világa. A megvalósítás viszont hagy némi kívánnivalót. Legnagyobb probléma a történet kidolgozatlansága. Bennem az is felmerült, hogy egy sorozatnak mondjuk a második részét nézem, ezért nem vagyok birtokában néhány fontos információnak, ami segítené a megértést, hogy ki kicsoda, miért van ott, ahol, mik a céljai, honnan ismeri esetleg egymást egyik-másik szereplő... Egyszercsak ledobnak minket, nézőket egy mesevilágba, és nem kapunk segítséget ahhoz, hogy tisztán lássuk az alapszituációt. Néha értelmetlen mókázásokkal megy el a drága játékidő, máskor két percig nem figyelsz, és az egyik szereplő eltűnt valahova, és valaki más van helyette.
Aztán a problémák mintegy varázscsapásra megoldódnak, és a történet ugyanolyan hirtelen ér véget, mint ahogy elkezdődött, mi meg tátogunk, mint hal a szatyorban, hogy "Ja, ez már a főcím? De akkor most mi is lett a vége?".
Több próbálkozást is megnéztem azon rajzfilmek közül, amik próbálnak felnőni a nagy animációs stúdiókhoz, és általánosságban úgy tűnik, hogy leginkább ott szokták ezeket elszúrni, hogy nem képesek az ötleteket egy nagy egésszé formálni. Elvégre - gondolhatják - elég, ha kellőképpen színes az a mese, és néha valaki seggreesik benne, hogy nevessenek a gyerekek. Ők majd úgysem veszik észre a hiányosságokat. Azért gondolhatnának ránk, szülőkre is, akik szívesen vesszük a minőséget, ha már egyszer muszáj végigülni ezeket a meséket. :)

Jópofa az alapötlet, a megvalósítás viszont nem sikerült túl jól. Értem én, hogy ez csak egy animációs film gyerekeknek (erről majd még azért beszélni kell), de ettől még lehetnének életszerűbb, kidolgozottabb karakterek. Annyira klisés mindenki, hogy az nem lehet igaz. Tudom magamról, hogy én nem igazán értem az ábrázolt korosztályt, de meg vagyok róla győződve, hogy a film készítői talán még annyira sem.

Aztán itt van a háttérben meghúzódó csonkacsalád problematika, amire megint csak utalnak. Nekünk, felnőtteknek persze leesik, hogy miről is van szó, és én feltételezem, hogy azért a gyerekek is rájönnek. Mindennek hátterében ott vannak a válások hátterében meghúzódó okok... Szóval mondjuk ki, ez a film nem egészen olyan témákat boncolgat, amik a gyerekeknek szólnak. Szép dolog, ha egy mesefilm több akar lenni egy kis súlytalan tinglitanglinál, és ez pl. az Agymanók esetében nagyon jól meg is tudott valósulni, itt viszont azt érzem, hogy ezt a többlettartalmat elnagyolták, kidolgozatlanul hagyták, és nem is tették fogyaszthatóvá. Pedig valahol jó ötlet, nagy ziccer lett volna. Ha nem hagyják ki, most épp az öt csillagos értékelésemet indokolnám lelkes szavakkal.
Azzal kezdtem, hogy jó az alapötlet, és valóban az. Csak sajnos az egyéb hibák miatt épp az sikkad el, épp az marad meg az emberben a legkevésbé.

Felirat még nem lévén hozzá (már a másodikhoz sem készült...), kénytelen voltam eredeti nyelven nézni a finoman szólva hézagos nyelvtudásommal. S lám, értettem a sztorit (persze érhetnek még meglepetések :D). Igazából nem kell hozzá agysebésznek lenni, mivel rém klisés az egész. Talán még lenémítva is értené az ember. Ugyanakkor nem bődületesen rossz, csak az égegyadta világon semmi eredeti nincs benne. A készítők jónak látták, ha sok tekintetben az első részt koppintják, ami azért okoz némi rossz szájízt. Ha nem volnék elfogult a cápás filmekkel, talán rosszabbra értékelném, ahogy talán akkor is, ha a párbeszédek minden blődségével tisztában lennék, amit egyelőre jótékony homály fed számomra. Láttunk ennél már jobb CGI cápákat is, rosszabbat meg nyilván láttunk, mert azért vannak alulmúlhatatlan munkák a témában. Egy esélyt mindenképp megérdemel.

2020-07-19 18:31:13 Tremors: A Cold Day in Hell (2018) Edwest12 (2) #1

A Tremors első része zseniális horror vígjáték volt, és persze ma is az. Így lehetséges, hogy 28 évvel később még mindig volt, aki pénzt adott a folytatásra, szám szerint a hatodik filmre. Mit mondhatnék: kár volt! Minden folytatás próbált valami újat hozni, ahogy azt már megszokhattuk olyankor, mikor egy jól sikerült filmről újabb és újabb rókabőrt próbálnak lehúzni, de szeretnék, hogy a néző azt higgye, a film azért készült, mert még van mondanivalójuk. Itt az lett volna az újítás, hogy a "drabálok" még az északi-sarkon is megélnek, csak gondolom, nem volt pénz arra, hogy a stábot elutaztassák valami havas helyre, meg persze nem is akart senki fázni, úgyhogy a kezdő 5-10 percet leszámítva nincs is hó. Globális felmelegedés! Ennyi! Minden hó elolvadt, és akkor már lehet újra forgatni a nevadai pusztában. Egyszerűen csak beszúrnak a földbe pár fenyőágat, amik persze expressz gyorsasággal nőttek ki a hó helyén. Ha elvonatkoztatunk attól, hogy ez egy Tremors film (amivel kapcsolatban talán nem csak én vagyok elfogult), akkor könnyedén rájöhetünk, hogy igazából semmi értékelhető nincs benne. A párbeszédek szabályosan fájtak, szegény Michael Gross meg próbálja elmondani, amit leírtak neki a papírra, hiszen pénzt kap érte, de arca mind gyakrabban torzul fájdalmas grimaszba. Rossz volt az egész, no, nincs ezen mit szépíteni. A következő rész gondolom, az űrben fog majd játszódni. Ilyenkor az jön...

2020-06-15 15:12:30 Underwater (2020) / Árok Edwest12 (4) #43

Hát, azért annyira nem sokadik bőr. Én legalábbis elviselnék még egy párat. :)

2020-06-10 16:22:37 VFW (2019) Edwest12 (3) #1

Vannak jó filmek ennél kevesebb történettel, de jelen esetben volt némi hiányérzetem e téren. Tulajdonképpen minden egyetlen célt szolgál a filmben, hogy egy maréknyi kivénhedt, ám még mindig kemény fickó szétcsaphassa a gonosz alvilági bandát. Ehhez kanyarintanak egy nyúlfarknyi sztorit, csinálnak mondjuk három beazonosítható főgonoszt (legalábbis nekem csak hármat sikerült), meg random mennyiségű hullajelöltet, akik gyakorlatilag háromszor is sorba állhatnának a kocsma ajtajában meghalni, senkinek sem tűnne fel, hogy ők egyszer már megkapták a magukét. A látványos és csúnya halálokra nem lehet panasz, bár bevallom, néha nem tudtam követni, épp ki kit gyepál. Mindenesetre jó, hogy készülnek ilyen jutalomjáték filmek, amiben összeszednek egy marék viharvert idős színészt, hogy keménykedjenek egy jót a régi szép napok emlékére - és ezzel nem kívántam semelyiküket megbántani, kívánok nekik hosszú életet és sok-sok további filmszerepet. :)
Olyankor ajánlott a megtekintése, mikor az ember nagyon nem akar gondolkodni, csak nézni egy kiadós gyilkolászást.

Felvittem egy japán színésznőt a Sárga agyarak című filmhez, de ez a Miki Morita nem azonos azzal, aki már fent volt az oldalon.

Ahogy az ilyen típusú ázsiai filmeket általában, ezt a filmet is belengi valami ártatlan naivitás. Nem igazán vannak kidolgozott jellemek, mindenki hősies és jó. Mikor a medvevadászok vezetője bejelenti, hogy innentől külön utakon kell folytatniuk, akkor felcsillant a remény, hogy a köhögést színlelő vadász legalább megfutamodik, ezzel egy kicsit életszerűbbé téve a sztorit, de sajnos őt is csak a meghatottság kerítette hatalmába. A látvány mai szemmel nevetségesnek tűnhet a hatalmas medvebábbal, én mégis adtam erre egy piros pontot, mert öröm egy olyan állatos horror, ahol végre mutatnak is akciókat, nem csak kapkodják a kamerát össze-vissza, hogy azt sem tudod, mit látsz. Nem szívesen vallom, be, de efelett a film felett sajnos elszállt az idő, de ettől még egy üde színfoltja az állatos horrorfilmeknek.

Összes komment...