Edwest12

Tapasztalat: 1968 film
Kompetencia: 15 film
Súly: 2343
Regisztráció: 2016. október 28. (6 év, 3 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, Clint Eastwood, David Lynch, Martin Scorsese
Színészek: Al Pacino, Ethan Hawke, Harry Dean Stanton, Jake Gyllenhaal, Mifune Toshirô, Robert De Niro, Sean Penn, Stanley Tucci
Műfajok: dráma, háborús film, horror
Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
20segi Sonyeo
XX. századi lány
4 2023-01-30 ?
(2)
The Reef: Stalked
 
3 2023-01-25 ?
(2)
Jak pokochalam gangstera
Hogyan lettem szerelmes egy gengszterbe
4 2023-01-07 3,4
(13)
Polar
Szélsőség
3 2023-01-01 2,7
(79)
Le petit Nicolas: Qu'est-ce qu'on attend pour être heureux?
A kis Nicolas: Eljött a boldogság ideje!
5 2022-12-29 ?
(6)
Smile
Mosolyogj
3 2022-12-26 3,2
(143)
Devil
Ördög
4 2022-12-17 3,1
(340)
Falling for Christmas
Karácsonyi románc
2 2022-12-13 2,0
(24)
Christmas with You
Karácsony veled
2 2022-12-13 1,7
(13)
Hellraiser
Clive Barker Presents Hellraiser
3 2022-11-19 2,9
(40)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2023-01-26 12:17:45 The Reef: Stalked (2022) Edwest12 (3) #1

A film Imdb-s átlaga alapján sokkal rosszabbra számítottam. Ez nem azt jelenti, hogy ne lettek volna benne felesleges dolgok. A kádban fuldokló tesó képét pl. szerintem kár volt ennyiszer bevágni. Maga a cápa megjelenítése jó volt, bár szerintem elég megúszósra sikeredett. Hülyeséget írni nem szeretnék, de nekem úgy tűnt, hogy egy (vagy több) valódi cápáról is használtak fel vágóképeket. Kicsit több horror elemet el tudtam volna viselni, számomra vérszegény volt a film - a szó mindkét értelmében véve. Ahogy az lenni szokott, sok-sok hülye döntést hoztak a szereplők. A nők is, meg a cápa is, szóval az erőviszonyok kiegyenlítettek voltak. :D Talán ha a drámai vonal helyett a horrorra koncentráltak volna, akkor jobb mozi lesz a végeredmény. Így ez egy közepes, egyszer nézős film lett.

Erős túlzás lenne úgy fogalmazni, hogy a kis Nicolas kalandjain nőttem fel. Gyerekkoromban megvolt két könyv, amiket szerettem, de úgy hiszem, ezeket az írásokat sokkal jobban értik a felnőttek. Én is felnőttként szerettem igazán bele a Sempé és Goscinny által életrehívott kiskrapek kalandjaiba. :) Mégis olyan volt ma leülni a moziban a film elé, mintha egy régi-régi baráttal találkoztam volna újra. Rajtunk kívül csupáncsak egyetlen másik család volt a mai vetítésen, azzal a különbséggel, hogy nekik kislányuk volt, míg nekünk kisfiunk. :)
Ez a film nem a gyerekeknek szól, hanem nekünk, felnőtteknek, akik szeretjük a kis Nicolas történeteket. Mi viszont nagyon jól szórakoztunk, még úgy is, hogy betéve tudtuk, melyik jelenetsorban mi lesz a csattanó. A szerzőpáros élete pedig egyáltalán nem volt zavaró, nem lógott ki a képsorokból - és nem csak azért, mert Sempé stílusában rajzolták meg. Annyira voltak ezek a részek hangsúlyosak, amennyire kellett; nem volt túltolva, nem akartak az alkotók mindent is elmondani róluk. Ebből a kevésből is nagyon sokat tudtunk meg, s bár egy vidám kis rajzfilmet vártunk, nem volt bántó, hogy megdörzsölgetve a viszkető szemünk sarkát, talán néha találtunk ott egy-egy könnycseppet is. Szívmelengető kis film, amire nem lennék hajlandó öt csillagnál kevesebbet adni.

Azt hittem, egy Vasmacska kölykei utánérzés lesz, de aztán kiderült, hogy még az sem. És asszem mást nem is akarok mondani.

Nem adok nézhetetlent, mert végülis megnéztem (volt olyan film, amibe beletört a bicskám). Igaz, csendben elnyomorásztam a telefonom, míg ment a háttérben.
A filmről magáról annyit tudok mondani: emberek mozgófilmen cselekményeket jelenítettek meg... Egyszerűen minimális lelke sincs ennek a filmnek. Ha nem tudom, hogy szerelmi történet, fel sem tűnt volna, annyira nem tudták ezt a vonalat megjeleníteni a színészek. Freddie Prinze Jr. nem egy oscardíjas színész, de a romantikus filmekben megállta a helyét, szóval én inkább arra gyanakszom, hogy a forgatókönyv volt igen hézagos. Semmi egyediség, semmi amitől emlékezni tudnál később, hogy láttad. Na jó, a húszas éveit messze maga mögött hagyó Freddie-re majd fogunk emlékezni, aki ugyanazzal a zavarral az arcán nyomja végig a műsoridőt, mint pl. az A csaj nem jár egyedülben, csak ez a zavar most nem egy csajszikának szól, hanem a forgatókönyvnek.

Alapvetően nem rossz film, és talán még jobban élveztem volna, ha a főhősnő szimpatikusabb. Sajnos az ilyesmi számomra komolyan visszaveti a film élvezeti értékét. Nevezzük nevén a dolgot, a többi szereplő is inkább irritált, szóval izgulni senkiért nem tudtam. De talán hagyjuk is ezt a részét a filmnek, mivel erősen szubjektív.
Azt gondolom, nagyon nehéz egy kultikus filmet remake-elni. Egy néma maszkos gyilkos bőrébe bárki belebújhat, ha megvan hozzá a fizikuma, de Pinhead-et egyszerűen nehéz elképzelni nem Doug Bradley alakításában. Nekem kifejezetten tetszett az a megoldás, ahogy kicsit elejét véve az összehasonlítgatásnak ezúttal egy női Pinhead-et kapunk. Jamie Clayton játékával szerintem nem is volt gond. Kapunk cenobitákat megújult köntösben, akikkel alapvetően szintén nem volt gond. Vér is van, gore is van, valami mégis hiányzott nekem a filmből, ezért csak hármas.

Nyilván nem egy művészfilm, nem is ez volt a cél, de a maga szintjén nagyon szórakoztató, kedves történet. A színészek jók, és látszik a végeredményen, hogy élvezték is a forgatást. Aminek át kellett jönnie, az átjött, és nem éreztem, hogy túl szájbarágósan és erőszakosan próbálnának valami nagy életbölcsességet letolni a torkunkon. Nem szirupos a sztori: adott két fiatal, akik egymásban vélik megtalálni életük nagy szerelmét, és ezért elég elhamarkodottnak tűnően össze akarnak házasodni. Illetve adott két szülő, akik valaha nagyon szerették egymást, és ezt a szívük mélyén akkor sem felejtették el, ha a felszínen minden erejükkel életük nagy tévedésének akarják beállítani az együtt eltöltött öt évet.

2022-10-22 18:27:40 Jeepers Creepers: Reborn (2021) Edwest12 (2) #1

A Jeepers Creepers e negyedik felvonásának lehetősége volt arra, hogy enyhítse a rajongókban a 3. rész által okozott fájdalmat. Minden szériába be- becsúszik egy-egy gyengébb darab, itt most akkor a 3. rész volt az, de lehet tovább menni... Hát nem így lett.
Azt már egy ideje lehetett tudni, hogy a korábbi színészek közül itt sem fog senki visszatérni, hiába várjuk a Ray Wise vagy Gina Willis által alakított karaktereket. Ettől függetlenül én hittem abban, hogy lehet ez jó. Ehhez nem lett volna szükség másra, mint hogy egy épkézláb forgatókönyvet rittyentsen valaki, ami mentes a hülyeségektől. Tényleg nem kell ám hozzá sok, csak hogy ne akarjanak eltérni a jól bevált recepttől. Ezért nem ártana, ha a folytatásokat olyan emberek jegyeznék, akik szeretik a horrorfilmeket, és esetleg van fogalmuk arról, mik azok a dolgok, amiket nem szabad elkövetni. Nem jó lépés egy félelmetes lényt lecsupaszítani, bagatellizálni azáltal, hogy valami gagyi urban legendet csinálunk belőle. Például a célbadobós, ahol a Creeper "dobócsillagjának" replikáit is lehet használni elég nagy tévút. Akárcsak a Creeper köré épült szekta. Mi is az értelme pontosan? Mit nyernek ezzel a szekta tagjai? A Creeper őket ette volna meg először, ha körbeugrálják.
Az egész filmet nem értettem, és a hiba nem gondolom, hogy az én gépezetemben van. Összehánytak pár dolgot, de semmi nem vezet sehova. Mit akartak a csecsemővel? Mitől feketedett be a csaj szeme a kocsiban? Értem én, hogy valaki szerint jó ötlet volt a hollók és a Creeper összekötése, de ezzel kapcsolatban felmerül bennem egy kérdés: mi van? Az már az egyéni szocproblémám, hogy nem tetszik az új dagadt orrú Creeper, akinek kívül is fogai vannak, pl. az állán.
Szóval ez egy rossz, amatőr film, amiben a színészek még úgy is bántóan tehetségtelenek, hogy alapvetően a műfajban nem várok el Oscar-díjas alakításokat.

Nem indult ez rosszul. Csak aztán a cselekmény előrehaladtával sikerült leépíteni azokat a szereplőket is, akik korábban szimpatikusak voltak. Próbálták helyreütni a főszereplő csaj renoméját, de már kevés sikerrel.
A kezdetben sem annyira komolyanvehető, eltúlzott szituáció idővel átment kellemetlenbe. Olyan, mintha egy, a sulis spirálfüzetébe forgatókönyvet körmölő kiscsaj írta volna a cselekményt. Nem csak a szereplők, de az egész koncepció kiforratlan, felületes. A témából akár normális, értékelhető filmet is lehetett volna forgatni, csak nem így. A lezárás pedig semmilyen, elnagyolt, "fontos" kérdéseket a levegőben hagyó. Nem tudjuk meg, mi lesz a barátnővel, mi lesz az igazgatónővel vagy a főgenyó sulis futballkapitánnyal (Úristen: most jövök rá, hogy a sulis futballkapitány a sztoriban a férfisoviniszta macsó! Ekkora klisét!)
Már nekem kínos, hogy minden Netflixes filmnél megemlítem, de itt már megint az volt az érzésem, hogy a készítők a végén még gyorsan "ábrázoltak" valamit, amitől nagyon LMBTQ-k lettek: nevezetesen egy fő- meg egy mellékszereplő csaj gyors csókváltását. Azon kívül, hogy ez is benne legyen, és ki lehessen pipálva, semmi funkciója.

2022-09-22 20:28:47 Do Revenge (2022) / Bosszúra készen Edwest12 (3) #2

Általános tanulság: addig csavargasd a sztorit, ameddig még tele nem lesz az egyszeri néző töke az egésszel!

Szeretem magam olyan embernek hinni, aki ha leül egy film elé - pláne, ha nem valami művészfilmről van szó, csak valami netflixes könnyed semmiségről -, akkor érti, hogy úgy nagy vonalakban mi is van tulajdonképpen. Jelen film elől kellemetlen érzésekkel keltem fel. Tulajdonképpen nem volt egy épkézláb karakter, akire azt mondhatnám, hogy szimpatizálok vele. Itt mindenki sáros lett egy ponton túl. Persze igen: lejött az 20 forintos tanulság is, amit eredetileg annak szántak a készítők.

2022-09-05 10:52:12 Prey (2022) / Préda Edwest12 (4) #49

A predator folyamatosan figyeli a lehetséges áldozatait, és annak megfelelően öl meg valakit/valamit, hogy mennyire ítéli veszélyesnek. A medvét például azért támadja meg, mert ő tűnik a legveszélyesebbnek (konkrétan épp a csajt próbálja kipiszkálni valahonnan, ha jól emlékszem). A fegyverre meg nagyon ugrik, akinél van, azt kinyiffantja; ott nem mérlegel, hogy ki a "csúcsragadozó".

Összes komment...