Edwest12

Tapasztalat: 2040 film
Kompetencia: 18 film
Súly: 2490
Regisztráció: 2016. október 28. (7 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 7 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, Clint Eastwood, David Lynch, Martin Scorsese
Színészek: Al Pacino, Ethan Hawke, Harry Dean Stanton, Jake Gyllenhaal, Mifune Toshirô, Robert De Niro, Sean Penn, Stanley Tucci
Műfajok: dráma, háborús film, horror
Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Killer
A gyilkos
3 2024-06-17 3,4
(240)
Four Brothers
Négy tesó
3 2024-06-17 3,4
(321)
The Hound of the Baskervilles
A Sátán kutyája
4 2024-06-17 3,5
(50)
Sous la Seine
Cápák a Szajnában
3 2024-06-07 2,5
(27)
The Garfield Movie
Garfield
4 2024-06-03 3,0
(11)
Wonka
 
3 2024-05-19 3,4
(131)
Prison
Börtönhalál
3 2024-05-18 2,8
(30)
Split
Széttörve
5 2024-04-29 3,5
(667)
Best. Christmas. Ever!
Minden idők legjobb karácsonya
2 2024-04-25 1,8
(21)
Pared con pared
Papírvékony falak
4 2024-04-21 ?
(3)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2024-06-17 12:31:06 The Killer (2023) / A gyilkos Edwest12 (3) #22

Gondolkoztam a négy csillagon, de aztán azért döntöttem a három mellett, mert rájöttem: ez a film nem az a sokszor újranézős fajta. Izgalmas volt, lekötötte a figyelmem, igényesen van megcsinálva. Csak sajnos nem hagyott bennem mély nyomokat, nincs meg benne az a megmagyarázhatatlan plusz, amitől egy filmmel kapcsolatban azt érzem, hogy a polcomon szeretnék tudni gyűjtőként.

Nem horror, nem thriller, hanem egy klasszikus rémfilm. Szóval annyi feszültséget is kell várni tőle. Szerintem lett volna még benne potenciál, na de 1959-ben jó eséllyel ennyi elég is volt az akkori ingerküszöb eléréséhez. A színészek jók, persze van a játékukban némi színpadiasság, de ez megint csak olyan, ami az alapanyagból és a korszakból is következik. Nálam megérdemli a 4 csillagot, mivel egy jól, igényesen összerakott film.

A cápás horror nálam is +1 pont, de ettől még nem voltam érte oda sajnos. Jófajta vérengzések voltak benne, bár a CGI azért ki- kikandikált, de sebaj. Az nagyobb baj, hogy azért jócskán akadtak hülyeségek, például, hogy a cápa mindenkinek csak a lábait viszi el, hogy a bendője végtelen, és még a huszadik úszónak is van benne hely, stb. És a színészek is nagyon idegesítettek. Hogy az általuk alakított szereplők is, az már csak hab a tortán. Komolyan: én úgy örültem, mikor a bamba lányt felfalta a cápa a katakombákban! A befejezés tényleg nem volt átlagos, de még ízlelgetnem kell magamban, hogy ezt pozitívan értékelem-e.

Nem rég újra néztem; talán harmadszor láttam, és most is nagyon élveztem. Vannak olyan '80-as évekbeli akciómozik, amiket idővel már jobban szeretsz a régi emlékek miatt, de ez számomra nem az a kategória. Hihetetlenül hangulatos, ami köszönhető a jól megválasztott zenéknek, és persze a színészeknek is. Az olyan karakterszínészek, mint Clancy Brown vagy Michael Ironside már a megjelenésükkel emelik számomra egy film színvonalát. Az utolsó mellékszereplőig nem tudnék olyat mondani, aki nagyon kilógna a sorból lefelé. Van kidolgozott történet, a központi konfliktus nincs túlmagyarázva, mégis mindenkinek átjön a lényeg.
Végig feszült, érdekes, leköti a figyelmet, és persze ólmot is használnak rendesen. Csillagos ötös a maga kategóriájában.

2024-06-03 14:24:15 The Garfield Movie (2024) / Garfield Edwest12 (4) #2

Vannak rajzfilmek, amik mélyebbek ennél, vannak, amik viccesebbek, ettől függetlenül egy szórakoztató, aranyos animációs film, ami képes volt lekötni a játékidő 100 perce alatt. Ez talán kevésbé az a típus, aminek egy részét csak a felnőttek értik, viszont a kisfiam látványosan jól szórakozott. Érdemes tehát abban a tudatban leülni elé, hogy ez TÉNYLEG inkább a gyerekeknek szól, de szerencsére nem okoz károsodást a felnőtt kísérőknek sem. :)
Kicsit azért átírtak benne dolgokat (pl. hogy Ubul kifejezetten nem buta, sőt), de ez nem zavart úgy sem, hogy azért elég sok Garfield képregényt olvastam. Ez a Garfield inkább csintalan, mint önző, látványosan kedvesebb fickó, mint a képregényes, de ez szükséges is ahhoz, hogy a gyerekek egy szimpatikus főhőst kapjanak.

2024-05-22 11:03:52 Wonka (2023) Edwest12 (3) #5

Chalamet Willy Wonkája jobban bejött, mint Johnny Deppé. Bemutatta, hogy el lehet játszani egy ilyen földtől elrugaszkodott, elvarázsolt karaktert is úgy, hogy az ember nem lesz maníros. Kiemelkedett a többi színész közül. Hogy ki a film célközönsége, azt nehezebben tudom belőni. Nem én, de mindent a gyerekért, aki valahol találkozott pár részlettel, és meg akarta nézni. :)
Látványra, díszletre nem lehet panasz, prímán megálmodták ezt a színes, illatos, cukormintás világot.
Én Rowan Atkinsont sajnálom, hogy ennyire benne ragadt az ilyen szerepekben. Bár valószínűleg rosszul nem keres vele, és tán még ő is kellemetlenül vakarózna, ha rá akarnák osztani... Durva, de azt akartam írni, hogy James Bond szerepét, de az már bizonyos értelemben megtörtént. :D

2024-05-18 10:48:42 Prison (1988) / Börtönhalál Edwest12 (3) #1

Nem rossz film, de érzésem szerint sok ziccert kihagyott. Voltak jól kitalált szereplők, akikkel lehetett volna többet kezdeni, de nem tették meg igazán. Azt is gondolom, ha kevésbé erőltetik a misztikus vonalat, és a film mer inkább egy kevésbé eredeti, de jól bevált recepttel operáló horror lenni, akkor jobb értékeléseket kap. Nagyon későn jelent meg az amúgy nagyon pofás kinézetű gyilkos! Viggo Mortensen amúgy jó volt, van karizmája, bár olyan rettentően sok teret nem kapott a kibontakozáshoz. Amúgy meg az elhalálozások szerintem pofásan lettek megoldva, csak nekem tényleg hiányzott valami kis plusz, amitől ez a film ki tud emelkedni a középszerűségből.

Nem indult tökéletesen. A film elején nagyon utáltam a szereplőket. Aztán szép lassan sikerült őket megkedvelni. Semmi extra vagy különösebben egyedi, de alapvetően egy bájos kis történet kerekedett, amit nem bántam meg, hogy megnéztem, de nem hiszem, hogy valaha is újra nézném. Sajnos ezek a futószalagon gyártott Netflix filmek inkább tisztességes vagy kevésbé tisztességes iparosmunkák. Kevés van, amibe sikerül valami olyasmit csempészni, hogy jó szívvel emlékezz rá, vagy csak egyáltalán emlékezz.

A szereplők idegesítőek, a cselekmény és az arra adott emberi reakciók még romantikus filmhez mérten is valószerűtlenek. Jason Biggset csipázom, vele nem volt gondom, de a többiek munkája színészileg értelmezhetetlen. Engem még a happy end is idegesített, mert ezek az unszimpatikus emberek vidáman léptek le a vászonról.

Sajnos én is az unatkozók táborát erősítem. Olyan jó filmet is lehetett volna készíteni arról, hogyan küzdi fel magát Snow a ranglétrán, hogyan teszi félre az útjában állókat csellel és hidegvérrel, meg egy adag méreggel. És nem mellesleg nem egy véletlen okán van mindig illatos rózsa a gomblyukába tűzve, hanem mert egy későn bevett ellenméreg miatt vérszagú a lehelete. Aprócska dolog, de az ilyen kis nüanszoktól válik egy film/könyv mesterművé. Bár rég vártam, hogy megnézhessem, sajnos nem tudott lekötni, mert bár volt ármánykodás, sajnos mindez érdektelen szereplők közt valósult meg, így nem is tudtam követni, éppen ki kivel van, és miért árulta el a másikat.

Összes komment...