Edwest12

Tapasztalat: 1849 film
Kompetencia: 2 film
Súly: 1899
Regisztráció: 2016. október 28. (3 év, 8 hónap)
Kedvencnek jelölték: 4 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, Clint Eastwood, David Lynch, Martin Scorsese
Színészek: Al Pacino, Ethan Hawke, Harry Dean Stanton, Jake Gyllenhaal, Mifune Toshirô, Robert De Niro, Sean Penn
Műfajok: dráma, háborús film, horror
Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Hatfields & McCoys
A Hatfield-McCoy viszály
3 2020-06-29 3,9
(57)
First Kid
Elnökcsemete
3 2020-06-12 2,4
(166)
VFW
 
3 2020-06-10 ?
(7)
The Last Dance
Michael Jordan - Az utolsó bajnokságig
5 2020-06-10 4,7
(37)
Countdown
Halálod appja
3 2020-06-03 2,4
(49)
Rimeinzu: Utsukushiki yuusha-tachi
Sárga agyarak
3 2020-05-17 ?
(4)
Catch Me If You Can
Kapj el, ha tudsz
5 2020-05-13 4,2
(1512)
Sea Fever
Tengeri láz
3 2020-05-08 2,7
(15)
The Highwaymen
Útonállók
5 2020-05-03 3,4
(96)
Gretel & Hansel
 
4 2020-05-01 3,1
(37)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2020-06-15 15:12:30 Underwater (2020) / Árok Edwest12 (4) #43

Hát, azért annyira nem sokadik bőr. Én legalábbis elviselnék még egy párat. :)

2020-06-10 16:22:37 VFW (2019) Edwest12 (3) #1

Vannak jó filmek ennél kevesebb történettel, de jelen esetben volt némi hiányérzetem e téren. Tulajdonképpen minden egyetlen célt szolgál a filmben, hogy egy maréknyi kivénhedt, ám még mindig kemény fickó szétcsaphassa a gonosz alvilági bandát. Ehhez kanyarintanak egy nyúlfarknyi sztorit, csinálnak mondjuk három beazonosítható főgonoszt (legalábbis nekem csak hármat sikerült), meg random mennyiségű hullajelöltet, akik gyakorlatilag háromszor is sorba állhatnának a kocsma ajtajában meghalni, senkinek sem tűnne fel, hogy ők egyszer már megkapták a magukét. A látványos és csúnya halálokra nem lehet panasz, bár bevallom, néha nem tudtam követni, épp ki kit gyepál. Mindenesetre jó, hogy készülnek ilyen jutalomjáték filmek, amiben összeszednek egy marék viharvert idős színészt, hogy keménykedjenek egy jót a régi szép napok emlékére - és ezzel nem kívántam semelyiküket megbántani, kívánok nekik hosszú életet és sok-sok további filmszerepet. :)
Olyankor ajánlott a megtekintése, mikor az ember nagyon nem akar gondolkodni, csak nézni egy kiadós gyilkolászást.

Felvittem egy japán színésznőt a Sárga agyarak című filmhez, de ez a Miki Morita nem azonos azzal, aki már fent volt az oldalon.

Ahogy az ilyen típusú ázsiai filmeket általában, ezt a filmet is belengi valami ártatlan naivitás. Nem igazán vannak kidolgozott jellemek, mindenki hősies és jó. Mikor a medvevadászok vezetője bejelenti, hogy innentől külön utakon kell folytatniuk, akkor felcsillant a remény, hogy a köhögést színlelő vadász legalább megfutamodik, ezzel egy kicsit életszerűbbé téve a sztorit, de sajnos őt is csak a meghatottság kerítette hatalmába. A látvány mai szemmel nevetségesnek tűnhet a hatalmas medvebábbal, én mégis adtam erre egy piros pontot, mert öröm egy olyan állatos horror, ahol végre mutatnak is akciókat, nem csak kapkodják a kamerát össze-vissza, hogy azt sem tudod, mit látsz. Nem szívesen vallom, be, de efelett a film felett sajnos elszállt az idő, de ettől még egy üde színfoltja az állatos horrorfilmeknek.

2020-05-08 09:11:29 Sea Fever (2019) / Tengeri láz Edwest12 (3) #1

Teljesen élvezhető film nem kimondottan eredeti történettel, de korrekt megvalósítással. Hasonlítgathatnám mondjuk a Leviathánhoz (valahol az A dologhoz hasonlították, de az szerintem nem állja meg a helyét), de itt azért máshova fut ki a dolog, mint ott.

2020-05-01 08:46:45 Gretel & Hansel (2020) Edwest12 (4) #3

Gyerekkoromban biztos lett volna tőle néhány rossz álmom, de nem nevezném horrornak - legalábbis abban az értelemben, ahogy a mindennapokban gondolunk a horrorra. Inkább nevezném gótikus, nyomasztó mesének. Szó se róla, én már ránézésre inkább aludnék az erdőben, mint egy ilyen öregasszonynak a vendégszobájában.
A film mesterien van kivitelezve, nem tudnék semmibe belekötni. Négyest azért kap, mert bár elismerem minden értékét, hozzám nem áll közel. Az ötöst a kedvenceimnek tartom fenn.

Talán, ha egyszer újranézem, megadom a 4-est is, de most csak három csillag. Amíg nem indul be igazán a cselekmény, addig sajnos elég unalmas, és vontatott a film. Ki kell várni. Egy akciófilmtől nem várok túl sokat, nem várom, hogy mindenben életszerű legyen, de volt néhány olyan momentum, ami miatt még így is elhúztam a számat. Az "amerikai akciófilm, dráma"-ból a drámát szerintem kár volt erőltetni. Hatásvadász és zavaró volt. Bizonyos fordulatok előre megjósolhatóak, és nem az a jóleső érzése van a nézőnek, hogy "igen, én rájöttem, hogy ez lesz". David Harbournak nagyjából minden tette előre látható volt, már ránézésre egy megbízhatatlan fazon, szóval az a hülye, aki fél percig is bízik benne. Egy olyan zsoldos, mint a főszereplő, biztos nem követne el ilyen hibát. Az akciójelenetek élvezetesek és sajnos elég hihetetlenek. Ha történetesen Keanu Reeves a főszereplő, szerintem csak onnan tudná, hogy ez nem a John Wick 4, hogy nem öltöny van rajta. Amúgy szerintem Chris Hemsworth színészi játéka rendben volt.

2020-04-20 11:15:08 Underwater (2020) / Árok Edwest12 (4) #35

Az általad felvetett problémák olyanok, amit nem érdemes feltenni egy ilyen filmmel kapcsolatban. És mégis van szerintem rá teljesen jó magyarázat. Az a helyzet, hogy a mélytengerek élővilágáról még a mai napig is elég keveset tudunk. Ha egy ekkora jószág észrevétlenül tengethette a napjait idáig, akkor a nála kisebb, táplálékául szolgáló lények miért ne lehetnének szintén ismeretlenek még?

előzmény: Gruden Gergo (#34)

Épp a napokban olvastam valahol, hogy ez a film pechjére pont a Nagymenők után jött ki, és ezért nem kapta meg a neki kijáró sikert. Hát az a rossz hírem, hogy sajnos nem ezen múlt.*
A világért nem állítanám, hogy rosszak a színészek, hiszen jó páran bizonyítottak már máshol, csak éppen itt nagyon nem sikerült. Sok a ripacskodás, a megjátszott olaszos gesztusok, amiről üvölt, hogy csak egy szerep. Valószínűleg a gyenge forgatókönyv lehet az oka, hogy szerencsétlenek csak kóvályogtak a díszletek közt, és sehogy sem sikerült megtalálni a karakterüket. A film éveken át húzódó cselekményét a készítőknek sehogy sem sikerült összefogni és egy egésszé gyúrni. Az alapanyag kifolyik a kezeik közül, és töredezetté és zavarossá válik. Az események olyan gyorsan követik egymást, hogy esélyünk sincs megérteni, kivel mi miért történik, egy-egy gyilkosságnak ki áll a hátterében, és miért kell ennek vagy annak meghalni. Legfeljebb gyorsan valamelyik szereplő szájába adnak valami félmondatos indoklást, de tényleg ez a maximum. Semmit nem tudunk meg a két rivális maffiavezérről, Al Capone egyszer csak valahogy ott van az utolsó tíz percben. Oké, ez nem az ő filmje, de akkor is. Az események megértéséhez kellene valami háttértudásunknak lennie a megjelenített gengszterekről. Csak sajnos ahhoz meg végképp gyenge a film, hogy az igazán tájékozott nézőt szórakoztassa.
Azt azért megjegyezném, hogy mindig öröm Robert Z'Dar karakteres arcát látni egy-egy gonosz karakter bőrébe bújva.

*Utánanéztem, Koltai Lajos nyilatkozta még ezt, aki a film operatőre volt.

Jogos, mindenesetre köszönöm!

előzmény: Ugor (#13404)

Összes komment...