Edwest12

Tapasztalat: 1887 film
Kompetencia: 11 film
Súly: 2162
Regisztráció: 2016. október 28. (4 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, Clint Eastwood, David Lynch, Martin Scorsese
Színészek: Al Pacino, Ethan Hawke, Harry Dean Stanton, Jake Gyllenhaal, Mifune Toshirô, Robert De Niro, Sean Penn
Műfajok: dráma, háborús film, horror
Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Stalin
Sztálin
4 2021-04-04 4,0
(88)
Legally Blonde
Doktor Szöszi
4 2021-03-28 2,8
(676)
Psycho Goreman
 
5 2021-03-21 3,2
(12)
Grizzly Rage
A dühöngő grizzli
2 2021-03-11 1,3
(12)
The Alamo
Alamo - A 13 napos ostrom
3 2021-03-06 2,8
(66)
Monster Hunter
Monster Hunter - Szörnybirodalom
3 2021-02-28 2,2
(37)
Wrong Turn
 
4 2021-02-24 2,8
(25)
To All the Boys: Always and Forever
A fiúknak örökkön-örökké
4 2021-02-23 2,9
(16)
To All the Boys: P.S. I Still Love You
A fiúknak, utóirat: Még mindig szeretlek
4 2021-02-23 3,0
(36)
To All the Boys I've Loved Before
A fiúknak, akiket valaha szerettem
5 2021-02-20 3,3
(81)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2021-03-21 19:28:09 Psycho Goreman (2020) Edwest12 (5) #1

A maga nemében zseniális horrorvígjáték, de néha olyan zseniálisan idegesítő, hogy igazából nem akartam megadni az öt csillagot. Aztán máshogy döntöttem, mert minden percében annyira élvezetesen űz gúnyt a szörnyes-gyilkolászós horrorfilmekből - beleértve saját magát is, hogy nem tudom nem értékelni. Istenem, az a hülye labdajáték! :'D Talán a Hétköznapi vámpírokhoz tudnám hasonlítani. Akinek bejött annak humora és stílusa, az szerintem ezzel is tehet egy próbát. Persze csak ha jó a gyomra, mivel a vígjátéki elemek mellett bőven kapunk horrort is, ahogy a címben is utalnak rá: jó kis gore jelenetekkel van megtűzdelve, s mindezt CGI nélkül!

Alakítások szempontjából ez a film értékelhetetlen. Mentségére szóljon a színészeknek, hogy erről nem ők tehetnek, mert nem volt mit eljátszani. A film leginkább történésekből áll, értsd, nincs összefüggő cselekmény. Mikor szegény Ron Perlman megjelenik az időskori Mauglinak maszkírozva a film második felében, akkor is csak derengett, hogy mintha őt már láttam volna a kezdő percekben is. Lehet persze, hogy ez rólam állít ki bizonyítványt: kétségtelen, hogy annyira nem kötött le. A szörnyek jól vannak megcsinálva, a látványra nem lehet rossz szavunk, és Milla Jovovich is legalább olyan elszánt arccal ver szörnyet/pókot/harcostársat, mint a Kaptár sorozat bármely részében. Bevallom, engem a cliffhanger nem zavart, sőt, kifejezetten tetszett. Talán mert abból még akár jó dolgok is kisülhetnének, ha máshol nem is, hát a fejemben.
Kettest én akkor adok, ha valami felbosszant, itt ilyen nem volt. Chips mellé egyszer elment.

2021-02-24 22:00:45 Wrong Turn (2021) Edwest12 (4) #2

Engem nem viselt meg az a tény, hogy a filmnek semmi köze a Halálos kitérő többi részéhez, talán mert azok nem is álltak olyan közel a szívemhez. Kétségtelen, hogy a cím félrevezető, és talán jobb lett volna, ha adnak neki egy teljesen új, önálló címet. Persze, így talán többen nézik meg, de ez azért vissza is üthet: ha nem felel meg az elvárásoknak, akkor esetleg szigorúbban ítélik meg azok, akik leülnek elé.
Igazából egy középszerű film, amolyan semmi extra. Nagyon rezgett a léc, de ahogy végül megoldják a befejezést, az nálam felhúzta az értékelést.

2021-02-18 11:23:14 The Hunt (2020) / Vadászat Edwest12 (4) #14

Szerintem Don a 11. áldozat. Legalábbis én úgy értelmeztem, hogy ő valójában nem a vadászok közé tartozott... Az a baj, hogy a falon függő utolsó két fotót nem mutatják - talán nem véletlenül.

Kifejezetten tetszett! Rég nem láttam ennyire szórakoztató filmet. Tetszett a bátor sztorivezetés, hogy nem finomkodtak a szereplőkkel. Ugyanakkor egy kicsit gyorsnak, elsietettnek éreztem az eseményeket. Olyan érzés volt, mintha épp csak elkezdődött volna a film, aztán máris csak a két csaj maradt. Kicsit hosszabban is elkergetőzhettek volna a szereplők. Senki nem panaszkodott volna érte. ha ez nem lenne, akkor olyan ötöst kapna, hogy csak úgy zörög.
Tetszett, hogy gyakorlatilag senki nem ment pocsékba ártatlanul, hiszen mindkét oldalon olyan emberek álltak, akik ha lemészárlást nem is, de egy alapos seggberúgást megérdemeltek volna. Kivételt képez a főhősnő, és persze a malac, aki dicstelenül ért rút véget.
Tényleg klassz kis társadalomkritika lett, ami nem kíméli sem az elitet, sem a proli réteget.

előzmény: Ubul (#12)

2021-02-14 17:35:16 Killer Crocodile (1989) Edwest12 (3) #2

Spielberg Cápája halhatatlan alapmű, amihez hiába próbálnak felnőni 45 éve. Voltak, akik csupán ihletet merítettek belőle, voltak, akik utánozni próbálták. Legszemérmetlenebbek az olaszok voltak Az utolsó cápa (L'ultimo squalo avagy The Last Shark) című filmjükben. Azt viszont nem gondoltam, hogy az olaszok ilyen kis telhetetlenek. Bár a Killer Crocodile-ban - ahogy a cím is mutatja - cápa helyett krokodil van, azért a koppintás ténye így is kiveri a szemünket. Méghozzá annyira, hogy az már néhol nekem kínos. Itt van mindjárt a zene. Pár hangot megváltoztattak, hátha így nem tűnik fel, de azért jól kivehető John Williams zenéje. És hát konkrét fordulatok, jelenetek, motívumok is rendre visszaköszönnek. Tuti, ami biztos, a végén van egy kis tiszteletadás Ahab kapitánynak is a Moby Dickből, csak ami nála amolyan kényszerűség volt, az itt sima hülyeség. Az olyan dolgokkal meg igazán nem lehet mit kezdeni, mikor a leroggyant stégen lógó kislányt úgy próbálják megmenteni, hogy egyik felnőtt gondosan felcsimpaszkodik mellé a deszkára, hátha ekkora súly alatt már leszakad az egész építmény. Vagy ha az nem jön össze, legalább nő az esély, hogy két emberből egy csak bezuhan a krokodil torkába... A krokodil bábú elég gagyi, de legalább nem néz úgy ki, mintha a föld felett öt centivel járna, ahogy a CGI krokodilok szoktak a hasonló művekben. Nincs szívem két csillagot adni, mert azt a még ennél is gyengébb filmeknek tartogatom, és végül is egész jól elszórakoztam, míg néztem.

2021-02-13 18:27:27 Wer (2013) / A vérfarkas Edwest12 (2) #5

Az ún. véres jelenetekről annyira üvölt a CGI, hogy azt elmondani nem lehet. Valóban becsülendő, hogy valami újat akarnak mutatni vérfarkas témakörben. Ha innen nézzük, akkor megérdemli a film az elismerést, amiért egy "hihetőbb" farkasembert alkottak benne. Csak sajnos én nagyon untam, a szereplők is unalmasak és unszimpatikusak voltak. Biztos, hogy nem nézném újra.

2021-02-09 18:26:41 True Crime (1999) / Az igazság napja Edwest12 (3) #4

Nagy rajongója vagyok Clint Eastwood művészetének, de ezt a filmet elég súlytalannak éreztem. Na, nem a téma miatt, hanem ahogyan ki lett fejtve, pontosabban ahogy nem lett igazán kifejtve. Isaiah Washington jól játszik, és belegondolva kifejezetten szórakoztató Eastwood öniróniája is az idős szoknyapecér fazon szerepében, aki még mindig a huszonéves pipiket hajtaná - de már annyira nem jön neki össze. Viszont a megoldás nagyon légből kapott, és aránytalanul gyorsan lett lezárva a történet.

2021-02-06 22:35:18 Aladdin (2019) Edwest12 (4) #8

Gyerekkorom nagy kedvence, amit csak elrontani lehet. Itt szerencsére ez nem történt meg, persze a rajzfilmhez nyilván nem nőhet fel. Egyrészt, abban - CGI ide vagy oda - azért több a lehetőség. Másrészt Robin Williams zseniális dzsinnjét nehéz lenne felülmúlni. A Disney élőszereplős remake-ek közül eddig ezt szerettem legjobban.

2021-01-24 21:22:01 [Tévésorozatok] Edwest12 #3911

Úgy látom, nem írt még itt senki a Végítélet (The Stand) című Stephen King sorozatról. Mi a véleményetek róla?
Bevallom, számomra egy kicsit lassan és szétesősen indult. A könyvet nem olvastam, a klasszikus minisorozatot meg nagyon szeretem, így nálam eleve hátrányból indult, és a mi napig nem volt képes igazán megszerettetni magát velem. Pedig vannak nagyon jó dolgok benne, ez tagadhatatlan. A betegség például állati jól (állati gusztustalanul) van ábrázolva, és van pár, a klasszikus castingnál jobban eltalált karakter is. Ilyen például Tom Cullen (Brad William Henke), aki valószínűleg nem csak nekem vált egyik kedvencemmé. Az Owen Teague által játszott Harold Lauder kedvenc nyilván nem lesz, de szintén jól el van találva. És még sorolhatnám a színészeket sokáig, de igazából alapvetően mindenki rendben van, így nem hiszem, hogy túl sok szót volna érdemes erre a dologra pazarolni. Azt gondolom, egy kicsit több horrorisztikus elem bőven beleférne a sztoriba. Még van persze három rész, remélhetőleg Randal Flagg barátunk leveti végre konszolidált külsejét, mert egyelőre maximum szutykos volt, az meg nem elég hozzá, hogy sátáninak tartsuk. Nézem a sorozatot, nem túl lelkesen. Kitartásom sokkal inkább szól a klasszikus verzió által megszeretett történetnek, mint e feldolgozás érdemeinek. Sajnos minden igyekezete ellenére ez a sorozat unalmas. Egyszerűen hiányzik belőle valami, ami miatt az ember igazán várni tudná az új részt.

2021-01-24 20:55:21 Hunter Hunter (2020) Edwest12 (4) #2

Nagyon jól felépített film, végig fenn tudja tartani a néző érdeklődését. Nem igazán tudod, mire is számíts, hova fut ki a sztori legalábbis számomra végig benne volt a pakliban mind a sorozatgyilkosos, mind pedig - és most lehet nevetni - a vérfarkasos sztori. A befejezésre pedig én sem nagyon tudok mást mondani, mint hogy ütött.

Összes komment...