Edwest12

Tapasztalat: 1564 film
Kompetencia: 2 film
Súly: 1614
Regisztráció: 2016. október 28. (1 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, Clint Eastwood, David Lynch, Martin Scorsese
Színészek: Al Pacino, Ethan Hawke, Harry Dean Stanton, Jake Gyllenhaal, Robert De Niro, Sean Penn
Műfajok: dráma, háborús film, horror
Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Annihilation
Expedíció
4 2018-03-18 3,6
(184)
The Game
Játsz/ma
3 2018-03-16 4,3
(1030)
Il capo dei capi
A főnökök főnöke
4 2018-03-12 ?
(1)
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Három óriásplakát Ebbing határában
5 2018-03-08 4,5
(548)
The Bone Collector
A csontember
4 2018-03-07 3,4
(520)
After Hours
Lidérces órák
3 2018-03-02 4,1
(261)
How the West Was Won
A vadnyugat hőskora
3 2018-02-28 3,7
(93)
Animal
 
3 2018-02-25 ?
(9)
Fracture
Törés
4 2018-02-24 3,6
(663)
Winchester '73
A 73-as winchester
4 2018-02-22 4,4
(82)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Sziasztok!
Tegnap próbáltam feltölteni filmet, de nem jelent meg. Egy minisorozatról van szó, erről:

http://www.imdb.com/title/tt1047931/

Van fenn egy film, aminek ugyanaz a magyar címe, de nem azonos ezzel. Szóval ha felkerülhet az oldalra, azt nagyon köszönöm!

Durva, hogy többeknek is a Honfoglalás jutott eszébe a filmről. Nekem is, pedig becsszó, hogy nem olvastam előtte a kommenteket. :D
Nem sok maradt meg a filmből, csak hogy úgy hemzsegtek benne a sztárok, hogy az ember sokukra már fel sem figyelt. A szándék dicséretes volt, de tipikusan az aki sokat markol, keveset fog helyzete áll fenn a filmmel kapcsolatban. Folyamatosan várod, hogy történjen valami, aztán egyszer csak észreveszed, hogy épp temetik az egyik szereplőt. Nincs idő kibontani a cselekményt, így folyamatosan csak a felszínen kapirgálnak. Valószínűleg mindez az amerikaiaknak jóval többet mond (nem véletlen a magas pontszám az imdb-n).
Azt azért mindenképp megjegyezném, hogy Debbie Reynolds-nak angyali hangja van. Egészen megnemesítette azt az egyébként közismert, és unalmas dalt.

Sziasztok! Próbáltam feltölteni plakátot egy filmhez, de valamiért nem engedi a rendszer. Lehet tudni, miért?

2018-02-25 09:43:56 Prophecy (1979) / Jövendölés Edwest12 (4) #1

Az 1979-es Prophecy egy olyan horrorfilm, ami nem értem, miért nem örvend nagyobb ismertségnek és népszerűségnek. A bonyodalmakat végső soron okozó környezetszennyezés ma már lerágott csont - ha lehet ilyet mondani egy létező, ám már ezerszer körüljárt problémára -, de akkor még nem számított annak. Viszont a vérengző mutáns medve egy igen üde színfolt a horrorfilmek palettáján. Persze a kivitelezése mai szemmel talán megmosolyogtató, de mit várhatunk egy olyan filmtől, ami a gumiszörnyek mekkáját jelentő '80-as évek előtt készült? A színészek sem teljesen noname-ek; Thalia Shire talán a legismertebb közülük, de Armand Assante is elég tekintélyes filmográfiával rendelkezik. Már régebben láttam, de nekem nem rémlik olyasmi, hogy felszisszentem volna valami nagy logikátlanság vagy hülyeség miatt. Korrekt kis film, ami a legnagyobb klasszikusokhoz nyilván nem ér fel, de retro horror fanoknak igazi csemege!

Végigszenvedtem, mert tudni akartam, mi lesz ebből, és hogy egyáltalán mi értelme volt a film leforgatásának. A válasz pedig, hogy semmi.
A képi világ, a színek körülbelül a Hallmark csatorna saját készítésű filmjeit idézik.
Bár biztos vagyok benne, hogy nem oszt és nem szoroz, hogy némely megjegyzésemet eltakarom-e a spoiler gomb jótékony takarása mögé, azért nyilván megteszem... :P
Igazából nagyon sokáig kell nézni a filmet, hogy valami történjen. Én például - érzésem szerint - hosszú órákon át néztem, és mégis csak 60 perc telt el. Ráadásul hülyeség volt az első perctől az utolsóig. Vegyük csak a három napszemüveges múmiát(!), akiknek minden trükkje a halálos levegővibráció volt. Aztán gonosz istenük Sutekh ad nekik hatalmas pusztító erőt, ami egy zöld fény egyikük markában, és ezek után... újra csak a levegőt vibráltatják. Meglepő az is, hogy míg egyik múmiába beleeresztenek egy tárat, és meg sem kottyan neki, addig a bábok körömolló méretű kései hihetetlen fájdalmat okoznak neki. Kedvencem az volt, mikor egy kötéllel fojtogatták a múmiát, és egyik képen a kötél konkrétan lazán lóg a mellkasáig. Nem hiszem, hogy nem vették észre a forgatáson. Gondolom megbeszélték, hogy "sebaj srácok, ez már nem oszt és nem szoroz a minőség tekintetében; húzzunk haza mihamarabb, mert menni kell a gyerkőcökért az oviba!".
Igazából csak szólni akartam, hogy nem érdemes megnézni a filmet. Bár gondolom, ez az értékelésekből is látszik.

Na, akkor megnyugodtam, köszi! :)

előzmény: ChrisAdam (#12285)

Időnként elkezdek írni filmes érdekességeket, de néha küldés előtt rájövök, hogy esetlegesen nem is olyan érdekes, vagy nem vagyok tökéletesen biztos a dologban, a forrásomra meg már nem emlékszem. Ilyenkor van, hogy nem küldöm el végül, viszont utólag nem mindig emlékszem, hogy végül posztoltam-e az adott dolgot, vagy nem. Igazából azt szeretném kérdezni: van, hogy Ti töröltök egy-egy érdekességet? Ha igen, akkor milyen kritériumok alapján?

Eredetileg csak két csillagot akartam adni, de magam sem értem miért, a végén valamitől mégis megítéltem a hármat.
Nem vagyok ellene annak, hogy egy filmben kicsit szabadabban kezeljék az alapanyagot, itt-ott kicsit kozmetikázzák a cselekményt az adott kor nézői igényeihez. Érzésem szerint viszont e film esetében semmi olyan nem történt, ami hozzáadott volna az élvezeti értékéhez, sokkal inkább elvett belőle. Értem én, hogy Kenneth Branagh szerette volna megalkotni a maga Poirot-értelmezését, de sajnos úgy tűnik, ő maga nem értette meg a karaktert. Poirot egy zseniális elme, ugyanakkor egy öntelt kis hólyag, aki bátor, de nem harcias. A karaktertől teljesen idegen az, hogy verekedjen. Ezen kívül Poirot karaktere a könyvekben (elnézést, de én nem tudok attól elvonatkoztatni) meglehetően aszexuális, talán két olyan írás van, amiben jelét adja, hogy hatással van rá egy-egy nő. Szóval ez az "édes Katherinám" fotója feletti picsogás teljes melléfogás. Ha mindenáron valami szerelmi szálat akartak, arra volt a vagonban épp elég másik jelölt. Igazából David Suchet Poirot-ját nemigen lehet túlszárnyalni, ilyen megközelítésből pedig nem feltétlenül volt indokolt újraforgatni ezt a történetet - persze ez csak az én véleményem.
Egyetértek azzal, amit Bubu kifogásolt Daisy Ridley-vel kapcsolatban: a színészek kora nem mindig van összhangban azzal, mennyi idős karaktert is játszanak. Talán még zavaróbb lenne, ha a nagy leleplezés nem lenne annyira összecsapott, hogy dacára, hogy olvastam a művet, nem minden esetben tiszta, ki milyen módon kapcsolódik a történethez. Egy dolog volt, ami viszont nagyon tetszett, ahogy az alagútban ücsörgő gyanúsítottak felidézték Leonardo Utolsó vacsora című freskóját. Na, az egy nagyon szép és elegáns megoldás volt, igazi csemege!

Nem tudtam törölni a kommenet teljesen. Két színészről azt hittem, egy és ugyanaz, de szembesülnöm kellett vele, hogy kb. hat ugyanolyan nevű japán színész van, és feladtam. Majd azért igyekszem kibogozni a dolgot valamikor. :)

Vajon mikor fog végre lecsengeni a kézi kamerás filmek divatja? Vagy még inkább: vajon mikor fognak rájönni azok, akik kézi kamerás filmet forgatnak, hogy attól még, hogy ehhez a technikához folyamodnak, még meg kellene írni rendesen azokat a párbeszédeket? Csak mert attól, hogy baromságokat beszélnek erőltetett szleng stílusban, még nem keltik a spontaneitás benyomását. Konkrétan az események beindulásáig az járt a fejemben, hogy lekapcsolom a filmet. Még jó, hogy szeretem a cápás horrorokat. Igazából később sem a történet az, ami leköti az embert, hanem a jól megkoreografált cápás jelenetek. Azokra nem lehet panasz, és azt is aláírom, hogy bizonyos jelenetek létjogosultságot szereznek a kézi kamerás technológiának is. Ami a szereplőket illeti, nehezen tudom eldönteni, hogy a szerep idegesít jobban, vagy a színész, aki alakítja. Lehet, dobott volna az élményen, ha nem szinkronnal nézem meg, de ez van: szegény ember vízzel főz.
Mindent összevetve egy egész tűrhető cápás horrorra sikeredett. Érdemes egy próbát tenni vele, és kitartani a kezdeti nehézségek ellenére.

Összes komment...