Edwest12

Tapasztalat: 1870 film
Kompetencia: 9 film
Súly: 2095
Regisztráció: 2016. október 28. (4 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, Clint Eastwood, David Lynch, Martin Scorsese
Színészek: Al Pacino, Ethan Hawke, Harry Dean Stanton, Jake Gyllenhaal, Mifune Toshirô, Robert De Niro, Sean Penn
Műfajok: dráma, háborús film, horror
Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The New Mutants
Az új mutánsok
2 2020-12-13 2,5
(92)
The Towering Inferno
Pokoli torony
4 2020-12-11 3,8
(377)
In ginocchio da te
Térden állva jövök hozzád
4 2020-11-09 3,8
(16)
Onward
Előre
4 2020-11-09 3,6
(137)
Holidate
Alkalmi randevú
3 2020-11-05 2,6
(67)
Outland
Gyilkos bolygó
4 2020-11-02 3,3
(104)
Dr. No
 
4 2020-11-02 3,8
(389)
The Jackal
A Sakál
4 2020-10-25 3,3
(521)
Black Water: Abyss
 
3 2020-10-20 ?
(9)
L'auberge espagnole
Lakótársat keresünk...
4 2020-10-07 3,6
(310)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Ha valahogy hozzájutok, biztosan megnézem ezt a filmet, mivel ezen kívül az összeset láttam már - gondoltam eddig. De akkor nem fogom megnézni. :) Kösz a tanácsot! :)

előzmény: GothMan (#1)

Ha ez volt a feljavított verzió, milyen volt a régi? Nagyon zavaros volt. Ha jól meg van csinálva, akkor rövidebb felvezetés is képes kielégítő lenni, itt meg a film 2/3-a felvezetés, és mégsem ismerjük meg igazán a szereplőket. Mindenki elmondja pár mondatban a kálváriáját, de hiába, mert ettől még tartalmatlanok lesznek ők is, meg úgy az egész film.

2020-11-06 08:18:46 Holidate (2020) / Alkalmi randevú Edwest12 (3) #1

Míg néztem, alapvetően jól szórakoztam. Tipikusan az egynek elmegy kategória, amiről egy hónap múlva csak arra emlékszel, hogy láttad, de a fejedben egybemosódik a többi hasonlóan futószalagon gyártott romantikus vígjátékkal, aminek egyetlen valamilyen szinten eredeti momentuma az alapötlet. Bár tulajdonképpen annyiról van szó, hogy pl. a Lagzirandival ellentétben itt a felek nem egyetlen ünnepi eseményen jelennek meg együtt, illetve nem pénzért, hanem haverságból. Amúgy meg minden fordulat kiszámítható. Oké, ez a műfaj alapból nem a csavaros befejezésekről szól. Jó eséllyel alaposan megbukna, ha a néző nem azt kapná, amit vár. :) Az olyan oda nem illő momentumokról inkább ne beszéljünk, mint a srác lerobbantott ujja vagy a lány befosatása... Nem igazán értem, ezek mire voltak jók. Talán én nem vagyok kellőképp nyitott szexuálisan, de biztos, hogy az első légyottot nem akkorra időzíteném, miután a lányt sikeresen kimosdattam a sz*rból. Nagyjából ennyi, amit el lehet mondani a filmről.

2020-10-20 20:27:39 Black Water: Abyss (2020) Edwest12 (3) #3

Amennyire emlékszem, igen. Az látványosabb és véresebb volt, arról nem beszélve, hogy bármilyen vékony is volt a sztori (igazából olyan sokat ez a téma nem igényel), több eredetiség volt benne. Engem nem szokott zavarni, ha valamin érződik a koppintás ténye, ha amúgy szórakoztató az a valami. Itt egy kicsit sok volt a nyúlás.

előzmény: Ubul (#2)

2020-10-20 07:54:44 Black Water: Abyss (2020) Edwest12 (3) #1

Tulajdonképpen nem lett volna ez rossz film, ha legalább megpróbálnak valami egyediséget vinni az egészbe, de sajnos ahhoz vagy kedvük, vagy tehetségük nem volt a készítőknek, szóval maradt ez az innen-onnan összelopkodott kliséhalmaz. Az alapokat Neil Marshall A barlangja adja, csak itt nem földalatti vak humanoidok, hanem egy nagy krokodil van. De még bizonyos konfliktusok is onnan vannak átlopva. Nekem egy jelenet a Cápát is megidézte, de lehet, addigra már én váltam túl gyanakvóvá, és mindenben a koppintást kerestem. Ahogy az lenni szokott, vannak óriási hülyeségek, mint hogy vajon az út miért torkollik egyenesen a tóba, és hogy vajon egy nem is olyan veszettül gyorsan száguldó dzsip hogy ugrat be a tó közepéig, ahonnan majd jó hosszú ideig kell kikászálódni. Mindenképp pozitív, hogy a krokodilt nem akarják mindenáron mutogatni. Ez mindenképp jó, mert bőven kitölti így is a szerepét. Voltak tetszetős jelenetek is, illetve most csak egy jut az eszembe, ami tényleg tetszett. Mindezektől függetlenül egy nézhető, élvezhető film, amit a krokodilos filmek kedvelői majd megemlíthetnek egymásnak, ha már végigértek az igényesebb munkákon, hogy ja, meg van még ez is.

Én csak próbálom meglátni a jót is. :) Azt gondolom, Sutherland-ben megvan az a humorosság, ami a karakterhez kell(ett volna), de azt úgy már egyszer előadták, azért most egy kicsit más volt a karakter. Hogy ez a rendező vagy a színész akaratából alakult így, azt nem lehet tudni. Azt is elismerem, hogy nekem eszembe sem jutott volna ezért az alakításért Oscarra jelölni Knightley kisasszonyt (azóta már asszonyt), de számomra akadtak azért olyan jelenetek, amiket szerintem jól ragadott meg. Azt biztos, hogy nincs olyan széles színészi eszközkészlete. Férfiból vagyok, szóval én több mindent megbocsátok pl. neki, csak mert róla jobban el tudom hinni, hogy belebolondul egy Darcy, ahogy Rosamund Pike-ot is szebb Jane-nek tartom, mint a sorozatbélit.

előzmény: elzablues (#26)

Aki látta a BBC sorozatot (pl. én) és/vagy olvasta a könyvet (én mondjuk nem), az nehezen hiszem, hogy szeretni fogja ezt a filmet, hiszen tisztában lesz vele, mennyire le lett egyszerűsítve a történet. Talán a fontosabb történéseket sikerült belegyömöszölni a sztoriba, de épp azok a dolgok vesznek el, amitől igazán jó lehetne: a karakterek bemutatása, hogy kellő játékidőt kapjanak a kevésbé központi szereplők is, hát még a főszereplők. Legnagyobb hibának a két főhős kapcsolatának alakulását, illetve annak bemutatását tartom. Ezt a színészek nem jól kapták el, mert szerintem az első perctől fogva jól látszik, hogy vonzalom van köztük, holott ez az elején egyikük esetében valóságosan, másikuk esetében pedig látszólag nagyon nincsen így. Nyilván bele kellett férni az időbe, szóval rohanni kellett.
Ha szabad egy kis kitérőt tennem, a fellobbanó szerelem ábrázolását ahhoz tudnám hasonlítani, mikor középiskolában előadtunk egy darabot, ahol egy jelenetben nagyon be kellett rúgnunk. Csak sajnos ahogy egyre jobban meg kellett vágni a szöveget, úgy maradt egyre kevesebb idő az egészre, szóval az utolsó előadásokon jóformán ajkunkhoz emeltük a poharat, és már énekeltünk. Kb. itt is ez van: még javában tisztázatlanok a félreértések, még fortyogni kellene a sértettségnek, de már vágyakozó pillantásokat meresztgetnek egymásra, mert ketyeg az óra. Konkrétan az esős veszekedős jelenetnél azt hittem, mindjárt elcsattan egy csók, holott a legdurvább összeveszésük volt.
Keira Knightley igazán bájos, és alapvetően jól is játszik - meg is kapta az Oscar jelölést érte, ha a díjat végül Reese Witherspoon el is vitte előle. Matthew Macfadyen viszont nem volt jó választás. A többi színésszel igazából nincs bajom, talán mert nem is kapnak annyi teret, hogy valamit nagyon el tudjanak rontani. Értékelem a némileg újraértelmezett Mr. Collinst és a Donald Sutherland által játszott apát is, csak sajnos a sorozatban jobb volt mindkettő. Nem lehet könnyű úgy játszani egy szerepet, hogy az ember szeretne saját alakítást letenni az asztalra, ezzel értelmet adva az új feldolgozásnak, viszont jó eséllyel tisztában van azzal, hogy az eredeti alakítás azóta is nagy népszerűségnek örvend.
Legnagyobb probléma egyértelműen a játékidő hiánya, illetve mindaz, ami ebből következik.

Van benne annyi új, ami igazolja a létjogosultságát, de számomra az eredetit nem tudja megközelíteni.
Bevallom, meglepett, hogy az a Takashi Miike, akinek a Masters of Horrorban bemutatott 60 percesét nem bírtam végignézni, itt ennyire visszafogott volt. Ha lehet ilyet mondani, még jobban rákoncentrált a történet drámai oldalára, mint Kobayashi Masaki tette azt a '62-es eredetiben. Ami pedig végképp meglepett, hogy a vérengzés lehetőségét is feláldozta, hogy ezáltal is jobban kihangsúlyozza a kontrasztot a főszereplő és a klán szamurájai közt, akiket egy fakarddal ver végig, ezzel nem testileg, hanem morálisan megsemmisítve az ellenfeleit.

Vannak filmek, amik alapvetően jól vannak megcsinálva, de az ember soha többé nem akarja újra megnézni. Na, számomra ez is egy ilyen film. Rendesen felidegesített, így nem vagyok képes három csillagnál többet adni rá. Pedig valóban jól ábrázolja, amit ábrázolni akar (gondolom, mivel hála Istennek már nagyon nem ez a korosztály vagyok). Az üzenet nekem is átjött, valószínűleg érdemes levetíteni ennek a korosztálynak, hogy aztán persze alaposan átbeszéljük velük a dolgokat, és ne annyi maradjon meg belőle, hogy a kislánynak milyenek a mellei...

Bármennyire is felbosszantott, szívesen megnézném a folytatást - ami nyilván sosem fog elkészülni, hiszen a készítők elmondták, amit akartak, részükről kalap, kabát, az egyszerű netflixező meg csak főjön a levében! (Aki meg csak letöltötte, na, az meg pláne!)

Szép próbálkozás ez a kis mese. Szó szerint, mivel külalakra valóban tetszetős: szépek az animációk, szép az egésznek a képi világa. A megvalósítás viszont hagy némi kívánnivalót. Legnagyobb probléma a történet kidolgozatlansága. Bennem az is felmerült, hogy egy sorozatnak mondjuk a második részét nézem, ezért nem vagyok birtokában néhány fontos információnak, ami segítené a megértést, hogy ki kicsoda, miért van ott, ahol, mik a céljai, honnan ismeri esetleg egymást egyik-másik szereplő... Egyszercsak ledobnak minket, nézőket egy mesevilágba, és nem kapunk segítséget ahhoz, hogy tisztán lássuk az alapszituációt. Néha értelmetlen mókázásokkal megy el a drága játékidő, máskor két percig nem figyelsz, és az egyik szereplő eltűnt valahova, és valaki más van helyette.
Aztán a problémák mintegy varázscsapásra megoldódnak, és a történet ugyanolyan hirtelen ér véget, mint ahogy elkezdődött, mi meg tátogunk, mint hal a szatyorban, hogy "Ja, ez már a főcím? De akkor most mi is lett a vége?".
Több próbálkozást is megnéztem azon rajzfilmek közül, amik próbálnak felnőni a nagy animációs stúdiókhoz, és általánosságban úgy tűnik, hogy leginkább ott szokták ezeket elszúrni, hogy nem képesek az ötleteket egy nagy egésszé formálni. Elvégre - gondolhatják - elég, ha kellőképpen színes az a mese, és néha valaki seggreesik benne, hogy nevessenek a gyerekek. Ők majd úgysem veszik észre a hiányosságokat. Azért gondolhatnának ránk, szülőkre is, akik szívesen vesszük a minőséget, ha már egyszer muszáj végigülni ezeket a meséket. :)

Összes komment...