Edwest12

Tapasztalat: 1594 film
Kompetencia: 8 film
Súly: 1794
Regisztráció: 2016. október 28. (1 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, Clint Eastwood, David Lynch, Martin Scorsese
Színészek: Al Pacino, Ethan Hawke, Harry Dean Stanton, Jake Gyllenhaal, Robert De Niro, Sean Penn
Műfajok: dráma, háborús film, horror
Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
See You in September
Pót-terápia
3 2018-06-14 2,4
(17)
La vie d'Adèle
Adèle élete - 1-2. fejezet
4 2018-05-30 4,0
(254)
Revenge
A bosszú
4 2018-05-29 3,5
(76)
Pacific Rim: Uprising
Tűzgyűrű: Lázadás
2 2018-05-28 2,4
(67)
Gotti
 
3 2018-05-17 3,8
(39)
A Viszkis
The Whiskey Bandit
3 2018-05-15 3,8
(311)
Red Sparrow
Vörös veréb
4 2018-05-13 3,1
(141)
The Last Witch Hunter
Az utolsó boszorkányvadász
3 2018-05-12 2,6
(168)
Ninja: Shadow of a Tear
Ninja 2. - A harcos bosszúja
3 2018-05-09 2,9
(15)
Black Panther
Fekete Párduc
3 2018-05-06 3,2
(253)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-05-14 20:12:25 The Lobster (2015) / A homár Edwest12 (5) #28

Nekem nem hiányzik a filmből a magyarázat. Ez egy utópia, amiben valamiért így alakultak a szabályok, és ennyi. Ezzel természetesen nem a véleményed akarom leszólni. Az egyedülállók viselkedésére szerintem jó magyarázat, hogy a szélsőséges szabályozásra válaszképpen, annak ellensúlyozására jutottak el eddig a szélsőséges válaszreakcióig. A vezércsajra azért hallgatnak, mert úgymond ő birtokolja a hatalmat. A dominanciájával elnyomja a többieket, és nemigen mernek ellene lázadni. De így van ez a köznapi életben is. Elég akár csak akár egy osztályközösségre gondolni, ahol van egy domináns fiú vagy lány, akit vakon követnek a többiek, még ha nem is mindig tetszik nekik az irány.

előzmény: Calavera (#27)

Talán a nem túl erős felhozatalnak is köszönhető, de én ötösre értékeltem. Azt gondolom, egyben volt a film, jók voltak benne a karakterek. Engem az kevésbé szokott zavarni, ha egy másik, általam kedvelt filmre emlékeztet, sőt: látok valami hasonlót, de mégsem ugyanazt. Ehhez nyilván az is kell, hogy olyan legyen a kivitelezés, de mint írtam, nekem azzal nem volt itt gondom. Egy Al Pacino - Robert De Niro párosítással természetesen nem versenyezhet egy Gerard Butler - Pablo Schreiber kettős, de jó eséllyel náluk nívósabb színészek sem, már csak a találkozás jelentősége miatt sem. Tetszett, hogy a Michael Mann klasszikushoz hasonlóan itt is emberek voltak mindkét térfélen, akik sem jók, sem rosszak, egyszerűen vannak valahol a társadalomban, és annak megfelelően cselekszenek. Abban egyetértek BonnyJohnny-val hogy nagyon sokat tököltek az előkészítéssel. Egy számomra értelmetlen hiba a filmben, mikor a rendőr gyakorlatilag gyanúba keveri a sofőr srácot a bárban. Ennek mi értelme volt? Amúgy meg jól szórakoztam, és nekem ez most elég volt az ötöshöz.

2018-04-21 19:04:06 [Filmet keresek] Edwest12 #2289

Szerintem '80-as évek lehet, mert én is emlékszem erre a filmre gyerekkoromból.

előzmény: aftur (#2284)

A film szerintem tipikusan a "sokat akart markolni, de keveset fogott" esete. Három évtizedet próbál belesűríteni az amúgy nem kevés 1 óra 50 percbe, ami azt eredményezi, hogy az események kapkodóak, nem mindig tudod, hogy épp ki halt meg, miért halt meg. Sergio Leone tehetségéhez kétség sem férhet, ő mégis belebukott a hasonló próbálkozásába! Személyes problémám, de én sajnos nemigen szeretem Charles Bronson-t. Lino Venturát annál inkább, csak sajnos nem sok teret kapott szerintem.

Pozitívan csalódtam a filmben. Egy 65 éves film esetében az ember azt várja, hogy a legtöbb, amit kivált majd belőle, az a tisztelet, lesz, hogy "lám, micsoda klasszikust néztem meg! Ezzel is műveltebb vagyok már". :) Valójában pedig... Szerintem igenis egy borzongató alkotás, ami nyilván az akkori ingerküszöbnek megfelelően lett megalkotva, de bőven van benne spiritusz. Vincent Price nagyon jó alakítást nyújt, a mozgása pedig, ahogy az utcán szalad, egészen hatásosra sikeredett. Biztos vagyok benne, hogy 31 évvel később egy bizonyos legendává vált, szintén alaposan összeégett alak megformálásában alapul vették a karaktert. Kiemelném még a néma inast játszó fiatal Charles Bronsont, aki minden maszk nélkül volt ijesztő.
Lényeg a lényeg: egy kis kozmetikázással a mai horrorfilmek közt is megállná a helyét.

Ha jól sejtem, akkor az April Fools Day-re gondolsz. Annál bizonyos szempontból jobb, bizonyos szempontból rosszabb ez a film. Jobb, mert nem teszi zárójelbe a film teljes cselekményét, nem beszélve az így keletkező nagy logikátlanságokról. Rosszabb, mert nem kapunk jó kis gyilkosságokat, ráadásul a végén rá kell jönnünk, hogy amit néztünk, az nem horrorfilm volt, csak egy krimi. Ugyanakkor nem volt ez rossz film.
Szerintem amúgy elég nagy öngól, mikor a filmeket egyetlen csavarra építik fel, mert sok esetben emiatt nincs kedvünk újranézni a filmet, mert már nem találjuk érdekesnek a végkimenetel ismeretében.

2018-03-25 18:27:49 The Gauntlet (1977) / A vesszőfutás Edwest12 (3) #18

Nem szeretem a szőrszálhasogatást, ráadásul én Eastwood rajongónak tartom magam. De nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy verőfényes napsütésben lebeszélik, hogy 60 perc múlva találkozó a határon, majd kocsiba szállnak, "kedélyesen" beszélgetnek, és még mindig süt a nap, aztán egyszer csak koromsötét van... Ott Nevadában a nap nem lemegy, hanem hirtelen bevetődik a hegyek mögé, vagy mi? :D

Sziasztok!
Tegnap próbáltam feltölteni filmet, de nem jelent meg. Egy minisorozatról van szó, erről:

http://www.imdb.com/title/tt1047931/

Van fenn egy film, aminek ugyanaz a magyar címe, de nem azonos ezzel. Szóval ha felkerülhet az oldalra, azt nagyon köszönöm!

Durva, hogy többeknek is a Honfoglalás jutott eszébe a filmről. Nekem is, pedig becsszó, hogy nem olvastam előtte a kommenteket. :D
Nem sok maradt meg a filmből, csak hogy úgy hemzsegtek benne a sztárok, hogy az ember sokukra már fel sem figyelt. A szándék dicséretes volt, de tipikusan az aki sokat markol, keveset fog helyzete áll fenn a filmmel kapcsolatban. Folyamatosan várod, hogy történjen valami, aztán egyszer csak észreveszed, hogy épp temetik az egyik szereplőt. Nincs idő kibontani a cselekményt, így folyamatosan csak a felszínen kapirgálnak. Valószínűleg mindez az amerikaiaknak jóval többet mond (nem véletlen a magas pontszám az imdb-n).
Azt azért mindenképp megjegyezném, hogy Debbie Reynolds-nak angyali hangja van. Egészen megnemesítette azt az egyébként közismert, és unalmas dalt.

Sziasztok! Próbáltam feltölteni plakátot egy filmhez, de valamiért nem engedi a rendszer. Lehet tudni, miért?

Összes komment...