Edwest12

Tapasztalat: 1107 film
Kompetencia: 34 film
Súly: 1957
Regisztráció: 2016. október 28. (2 hónap, 2 hét)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Kedvencek

Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Dragonheart
Sárkányszív
4 2017-01-16 3,5
(407)
Red Sonja
Vörös Szonja
4 2017-01-16 2,7
(261)
Swiss Family Robinson
Robinson család
5 2017-01-16
Le gendarme et les extra-terrestres
A csendőr és a földönkívüliek
5 2017-01-16 3,3
(278)
Les vacances de Monsieur Hulot
Hulot úr nyaral
4 2017-01-16 3,9
(63)
Phantasm: Ravager
 
4 2017-01-16
Must Love Dogs
Kutyátlanok kíméljenek
4 2017-01-16 2,9
(108)
P.S. I Love You
 
5 2017-01-15 3,6
(470)
The Princess & the Marine
A hercegnő és a tengerész
5 2017-01-15 ?
(3)
Message in a Bottle
Üzenet a palackban
4 2017-01-15 3,3
(154)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Gyermekkorom egyik nagy kedvence, így nem is vagyok hajlandó 5 csillagnál rosszabbat adni. Kellemes kis családi mozi, ami tele van egy csomó olyan dologgal, ami megmosolyogtató, ha egy kicsit is jobban belegondolunk. Ha a bájos naivitástól eltekintünk, akkor nagyon szórakoztató kis film.

2017-01-16 10:47:45 Phantasm: Ravager (2017) Edwest12 (4) #1

Valamiért nekem szívügyemmé vált ez a horror széria. Gyakran homályos, talán még azt is mondhatjuk, hogy zavaros, de valahogy magával ragadja az ember figyelmét. Nincs ez másként ezzel az utolsó fejezettel sem. 2017-ben annyi régi horrorikont kaparnak elő, hogy bátor kijelentés valamiről azt mondani, hogy utolsó, viszont Angus Scrimm (Tall Man) halála, és az a tény, hogy milyen nehezen és sokára készült el ez a felvonás, erre enged következtetni.
Szóval a rajongók örömére sikerült még egyszer összerántani az eredeti színészgárdát, hogy a negyedik rész felemásra sikerült lezárása után adjanak egy lezárást a sztorinak. Szájbarágós magyarázatokat és a teljes megvilágosodást ne várjon senki! Sokkal inkább egy újabb adag kibogoznivalót.

"Nem akarom elkeseríteni, de szerintem minket meghalni hoztak ide."

http://www.imdb.com/title/tt3627704/

Ezt a filmet kérném szépen feltenni. Előre is köszönöm!

Ciki, nem ciki: én eddig bele sem gondoltam, hogy a két robot szerepeltetése valahol még indokolt is volt, hiszen Leiával együtt utaztak. Oké, ki is lehetett volna hagyni, és senki nem veszít semmit. Vagy ha már mindenképp szívügye volt a két droid a készítőknek, esetleg lehetett volna ezt elegánsan tenni, pl. hogy a háttérben látszik, hogy felslattyognak a gépre. Az ilyen rejtett, nem annyira arcba tolt utalások nem ritkán még jobban megragadják a fanokat. Lehetett volna örömködni, hogy "lám, felfedeztem egy rejtett utalást". :)
Amit én valóban indokolatlannak találok még mindig, az Ponda Baba és társa szerepeltetése. Pláne, hogy a szereplésük után nem sokkal elpusztult a város, tehát ha nem siettek nagyon, akkor ők is ott hagyták volna a fogukat.
Hogy én is tegyek egy kis ellenvetést Rorschach érvelése kapcsán: egy előzményfilmen számon kérni azt, hogy tudjuk, mi lesz bizonyos dolgok végkimenetele, szerintem elég elhibázott dolog. Vegyük csak az előzmény trilógiát, ami sok sebből vérzik, de még nem hallottam/olvastam olyan véleményt, amiben azt sérelmezték, hogy minek a nagy hajcihő, úgyis tudjuk, hogy Anakin lesz Darth Vader. :)

2017-01-05 12:32:15 The Rift (1990) / A hasadék Edwest12 (4) #1

Hamisíthatatlan '80-as évek hangulat, még akkor is, ha már pont nem abban az időszakban készült. Kicsit felfelé pontoztam, mivel szeretem az ilyen típusú filmeket. Nincs vele semmi komolyabb probléma, leszámítva, hogy semmi eredeti nincs a cselekményben: klisés szereplők, klisés fordulatok, klisés motivációk. Külön öröm, hogy Ray Wise és R. Lee Ermey is a szereplők között van - még ha jelen esetben semmi különöset nem tesznek le az asztalra. Bejött a klasszikus maszkmesteri munka is. Aki szerette a Deep Star Six-et vagy a Leviathan-t, az ezzel is tehet egy próbát.

Még csak a film felénél tartok, mikor ezt írom, de nem hiszem, hogy változhat a véleményem. Amit én a filmnél érzékeltem, az az időhúzás. Szükségtelenül elnyújtott a bevezető jelenet, ahol a diákok szembesülnek vele, mi lesz a feladatuk. Logikátlan hülyeség, hogy a diákokat párokba állították, így gyakorlatilag kettesével hullanak, holott minél kevesebben vannak, annál inkább csökken az esélyük a feladatuk végrehajtására. Belegondolva még nem volt számomra értékelhető momentum a filmben. Hülyeség hülyeség hátán. Egy haszna mindenképp van annak, hogy mindezt leforgatták: bebizonyítja, hogy a látványos lövöldözés önmagában még nem tesz értékelhetővé egy filmet.

2017-01-01 17:57:27 Late Phases (2014) Edwest12 (4) #3

Sokan a farkasember kinézetét kifogásolták a filmmel kapcsolatban. Ez persze ízlés kérdése, én örültem, hogy maszkmesteri munkával oldották meg a dolgot, nem pedig CGI-vel. Ilyesmivel engem nagyon meg lehet venni, de a történettel sem volt gond. Egy egyszerű kis horrorfilm, ami nem akarja megváltani a világot, és ez így van jól. Öt csillagot azért nem adok, mert azért nyilván nem lehet egy lapon említeni a legjobb farkasemberes filmekkel.

Mióta az eszemet tudom, Star Wars rajongó vagyok, így természetesen elfogult is. Én nagyon akartam szeretni ezt a filmet, és szerencsére nem követtek el a készítők olyan hibákat, amik kizárták volna, hogy rossz érzéssel keljek fel a moziban a stáblistánál. Van persze igazság a fanyalgók érveléseiben is. Teljesen felesleges volt a robotok vagy a két rossz arcú csavargó szerepeltetése, akik később majd Luke-kal és Obi-Vannal kerülnek összetűzésbe. Túllépünk rajta, hiszen csak pár másodperc. Nekem mindenképpen hozzátett az élményhez Tarkin szerepeltetése. Az új reményben nem tudott igazán kibontakozni. Darth Vader jelenetei is élményszámba mentek számomra. Úgy volt félelmetes, hogy az a mai ember ingerküszöbét is feszegeti. Igen-igen: én vagyok az a rajongó, aki miatt ezeket az olcsó (?) kis trükköket bevetették, hogy megvegyenek kilóra. Bejött. :)
Nekem azzal sem volt bajom, hogy Leia megjelent.
Ami szerintem nagy erőssége volt a filmnek, hogy bemutatta a Birodalmat a köznapi életben: város felett lebegő csillagromboló, egykedvűen járőröző rohamosztagosok, stb. Valaki írta itt, hogy milyen gáz, hogy megmagyarázták a Halálcsillag sebezhetőségét. Azt gondolom, ízlések és pofonok: szerintem pedig adtak egy tök elfogadható magyarázatot egy olyan kérdésre, amibe divat belekapaszkodni, ha a Star Wars hibáit sorolja valaki.
Amit sajnáltam, hogy a (talán első) trailerben már megvillantott fehér jetiszerű lény nemigazán kapott teret, hanem csak háttérként funkcionált. Persze akkor lehetett volna mondani, hogy micsoda fantáziátlanság egy Chewbacca 2-t szerepeltetni. :)

Egyértelműen az olyan rossz, hogy már jó kategória. Nagyon jó! :D

Mindent a helyén kell értékelni. Ha csak a mély mondanivaló, drámaiság, csavaros történetvezetés, stb. lenne, amit az ember szeret egy filmben, akkor szomorúbb lenne a világ. :) Én kiválóan szórakoztam a filmen, azt kaptam, amit reméltem tőle. Zseniálisnak nyilván nem nevezném, de a maga kategóriájában számomra megérdemli az 5 pontot. Igen, voltak benne olyan megoldások, amikbe egy kicsit belegondolva rossz lesz az ember szájíze, de most komolyan: miért rontsam el az élményt azzal, hogy halott lovakat számolok a hullák közt? :) A lovak biztos jobban bírják az ólmot, vagy a város lakói már fel is dolgozták a húsukat, mire végigpásztázta a kamera a csatateret... :P

Összes komment...