Edwest12

Tapasztalat: 1813 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 1813
Regisztráció: 2016. október 28. (3 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 4 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, Clint Eastwood, David Lynch, Martin Scorsese
Színészek: Al Pacino, Ethan Hawke, Harry Dean Stanton, Jake Gyllenhaal, Robert De Niro, Sean Penn
Műfajok: dráma, háborús film, horror
Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Harbinger Down
 
3 2020-02-27 2,3
(14)
Columbo: No Time to Die
Columbo: Ölni már nincs idő
2 2020-02-26 3,1
(87)
Within the Rock
Kőbezárt halál
3 2020-02-21 1,8
(15)
Last Christmas
Múlt karácsony
4 2020-02-18 3,1
(34)
Gallipoli
 
4 2020-02-15 4,0
(148)
Sorority Row
Kegyetlen titok
4 2020-02-14 2,4
(86)
La horde
The Horde
3 2020-02-14 2,8
(75)
Keoma
Django Rides Again
3 2020-02-14 3,7
(111)
Columbo: Suitable for Framing
Columbo: Képek keret nélkül
3 2020-02-09 3,9
(101)
Columbo: Lady in Waiting
Columbo: Türelmetlen hölgy
4 2020-02-09 3,7
(114)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2020-02-27 10:12:05 Harbinger Down (2015) Edwest12 (3) #2

Le sem tagadhatná, hogy a The Thing ihlette, de ez nem baj alapvetően (legalábbis nekem). Oké, itt egy kicsit túl sok az analógia, még ha bizonyos dolgokat végül nem is léptek meg, csak felvetették. Gondolok itt elsősorban arra, hogy elhangzik, ezek a medveállatkák a vízben oldott DNS-eket mind feldolgozzák, képesek felvenni az alanyok külsejét, illetve átírni a DNS-t. Testi változások történtek ugyan, de azért nem volt olyan a felállás, mint a The Thing esetében. Igen, itt is emberek elzárva a hidegben, a kártevőnek itt is a hideg meg a tűz árt... Oké, egy kicsit több fantáziát elbírt volna a dolog. Ugyanakkor meg nem volt rossz, elszórakoztatott abban a 82 percben, amíg tartott. El tudtam volna képzelni pár látványosabb jelenetet, meg persze azt sem bántam volna, ha néha nem csak a szemem meresztgetése árán tudom - nagyjából - mi is történik a képernyőn a nagy sötétségben. Szegény Lance Henriksen évek óta kapja az ívet, hogy csak szar filmekben szerepel, már csak miatta is megadhatjuk a filmnek a jó közepest. :) Nekem a főszereplő nő valahogy kilógott a környezetből. Túl tiptop volt egy jégtörőhöz. Ettől persze esztétikus látvány volt, jó, hogy leszerződött a filmhez. :D
Szóval nekem nem volt különösebb bajom a koppintás tényével, ugyanakkor teljesen megértem a fanyalgókat.

2020-02-25 21:13:19 [Filmet keresek] Edwest12 #2641

Sziasztok! Jó rég, szerintem még a '80-as években láttam egy sorozatot (?), amiben egy drágakövekkel kirakott kereszt volt a történet középpontjában. Ezt örökölte meg egy testvérpár, és okozott bonyodalmakat. A lányt talán el is rabolták. A srácot meg elcsábította valami bennszülött nő. Nagyjából ennyire emlékszem.

Ahogy elnézem, jelenleg én vagyok az egyetlen, aki két csillagnál többre tartja ezt a "remekművet". :)
Jónak semmiképpen nem jó, de ha az ember épp rá van hangolódva az ilyen jellegű filmekre, teljesen nézhető. Amolyan egyszernézős szörnyfilm, ami a jól bevált séma alapján próbált egy kis profitot termelni. Van egy szörny, meg egy marék nem kimondottan szimpatikus, egyéniséggel még csak címkézés szintjén sem rendelkező szereplő, előbbi pedig elkezdi megritkítani az utóbbiakat. A szörnnyel szerintem nem volt gond. Ha pl. ma készítenék el ugyanezt a filmet... hát, ugyanúgy nem lenne népszerű, de a retrofanatikusok azért elégedetten elmosolyodnának, hogy "ó, végre újra egy szörnybábú, nem pedig CGI!". :)

Aranyos kis film. Emilia Clarke-ra nagyon illenek az ilyen szerepek, sokkal jobban lubickol benne, mint az a bizonyos khaalesi. Emma Thompson karaktere viszont sajnos elég erőltetett volt. Nekem a négyest simán megéri a film, mert szeretem az ilyen karácsonyi cukiságokat. Még akkor is, mikor épp nincs karácsony.

2020-02-14 19:33:27 Sorority Row (2009) / Kegyetlen titok Edwest12 (4) #11

Kifejezetten szórakoztató a leírásod, ráadásul minden szava igaz. :D Én mégis pozitívan látom ezt a dolgot, mert annyi szarba botlik az ember manapság, ha horrorfilmet akar nézni, hogy végül az a legkisebb baj, ha nem túl eredeti. Bár most kicsit elszégyelltem magam a négy csillagért, azért csak nem húzom lejjebb, ne tűnjek befolyásolhatónak. Az a helyzet, hogy ez a műfaj eleve nem kimondottan a csavaros sztorikról szól, hanem legyen valami cselekmény, aztán haljanak szépen, látványosan, akiknek ezt írják a forgatókönyvben. Végül is ez megvolt. Igazán kedves gondolat volt Carrie Fishertől, hogy beugrott egy mellékszerep erejéig, de engem inkább zavart sajnos. Az ő esetében tényleg zavaró volt, hogy nem volt személyisége, így sokkal nehezebb elvonatkoztatni attól, hogy 30 éve ő még briós frizurával lőtte a birodalmi rohamosztagosokat.

előzmény: DevilTakeU (#8)

2020-01-31 07:42:04 Species II (1998) / A lény 2. Edwest12 (3) #3

Szerintem a fordító nem látta az első részt, ezért magázódott a két korábbi főszereplő. Ettől még persze fura volt a viselkedésük.

Tudom, tudom: épp most találom fel a spanyolviaszt, de Michael Madsen szerintem nem tud színészkedni. Szinte mindig, minden filmjében ugyanazt a karaktert hozza, ugyanazokkal a gesztusokkal.
Natasha Henstridge viszont sokat ad hozzá a film értékéhez. Oké, ő sem a színészi kvalitásaival elsősorban. :D

Maga a film szerintem szórakoztató, van benne izgalom, olyan egynek elmegy kategória, amit még akár újra is lehet nézni tízévente. Sokat tett hozzá az élvezethez az idegenek megformázása, ami ugye H. R. Giger munkáját dicséri - még ha konkrétan ezen a filmen nem is dolgozott, csak az első részen.
Persze hülyeségek is akadnak, így például a legnagyobb, mikor az űrhajós fickó konkrétan ledurrantja a saját fejét, amit a belé szállt idegen persze visszanöveszt. Nem gáz, biztos tud ilyet is, csak akkor nem értem, hogy marad a fickó önmaga. Teljesen egyértelmű, hogy ami emberi volt benne, az a főbelövéssel tuti el kellett, hogy pusztuljon...

Al első részhez nem ér fel, ez nem is kérdés. Ugyanakkor szerintem szórakoztatóra sikeredett. A sztori elmegy, bár egy kicsit elidétlenkedték; szerintem ha horrorosabbra veszik a figurát, akkor jobb lett volna a végeredmény. Volt benne elegendő vér, jó kis '80-as évekbeli maszkok, a halálozások egész jól sikerültek. Oké, a HejjaX által kifogásolt dolog tényleg hülyeség volt, ahogy a vámpírnak eszébe sem jut, hogy kilépjen a fénycsóvából.

2020-01-18 12:50:02 Funny Man (1994) / Vicces fickó Edwest12 (1) #1

A filmben a legjobb a leírása. Talán mert abból még bármi lehet, csak az ember képzelete szab határt. A megvalósítás viszont... Nem sok filmre adtam nézhetetlent, de ez sajnos az. Csak azt nem értem, hogy adhatta hozzá a nevét Christopher Lee. Vígjátéknak szánták, de a legkevésbé sem vicces. Ha néhány egyetemista összeáll, és némi pénz és technika is a rendelkezésükre áll, akkor szerintem különb filmet gyártanak. Fájdalmas párbeszédek, bugyuta fordulatok, a színészi játék pedig a középiskolás színjátszókörök szintjén van. Az egész arra megy ki, hogy a csúnya kis fickó kinyírhassa, akit csak ér. Itt vannak kicsit ötletesebb, meg nagyon fájdalmas halálesetek is. Gondolkoztam, mire is emlékeztet a hangulat, és rájöttem: a Tom & Jerry-re. Hasonlóak a zenei és néhol a cselekménybeli megoldások. Persze senki ne gondolja, hogy ez a film akárcsak a nyomába is érhet egy sok Oscar díjas rajzfilmsorozatnak! Ami ott működik, az itt nagyon nem. Elvégre ez egy humorosnak szánt horrorfilm (néven eladni kívánt valami).

Az ötlet valóban jó, de a megvalósítás nagyon vérszegény. Minden értelemben. A szereplőknek egy értelmes megmozdulása nincs a filmben. Ha legalább egynek volna minimális esze, akkor az egész nyűglődés feleennyi idő alatt lezajlana. A színészek más filmekben bebizonyították, hogy értenek a szakmához (nem is szorulnak rá, hogy magyarázzam a bizonyítványukat), biztos vagyok benne, hogy mindent kihoztak ebből az alapanyagból, amit lehetett.

Szomorú, hogy olyan klassz alapanyagból, mint egy gyilkos madárijesztő, még nem sikerült jó horrort forgatni, vagy legalábbis én még egybe sem tudtam beleszaladni. Ez pedig azt jelenti, hogy ennek a filmnek sem sikerült megütnie a mértéket. A klisés sztori, és az ostoba párbeszédek annyira amatőrré teszik a végeredményt, hogy az ember azt sem tudja értékelni igazán, ami jó benne. Amiben szerintem hozza a szintet, azok a látványos, jól megkoreografált halálnemek. Erre nem lehet panaszunk. Mik ezek az amatőr megoldások? Például miért nem lehetett a flashbackeket legalább minimálisan megírni? Aztán itt van a három testvér, akik közül egy polgármester, egy rendőr, egy meg pap... Egy Tarantino filmben ez működhetne, de itt olyan hangultata van, mintha három suttyó horrorfilmeset játszana, és mindenki valami nagyon menő foglalkozást akart volna magának. A szereplőket meg annyi egyéniséggel nem sikerült felruházni, amit legalább egy szóval lehetne jellemezni. Felmondják a szövegeiket, és kb. ennyiben ki is merült a munkájuk. Megijednek, ahol meg kell, futnak, ha kergetik őket, stb. stb.

Összes komment...