Edwest12

Tapasztalat: 1341 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 1366
Regisztráció: 2016. október 28. (6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, Clint Eastwood, David Lynch, Martin Scorsese
Színészek: Al Pacino, Ethan Hawke, Harry Dean Stanton, Jake Gyllenhaal, Robert De Niro, Sean Penn
Műfajok: dráma, háborús film, horror
Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
47 Meters Down
 
4 2017-04-30 ?
(5)
Joe Kidd
 
3 2017-04-26 3,2
(51)
Class of 1999
Kiborgtanárok
1 2017-04-24 2,4
(36)
Rings
Körök
2 2017-04-22 2,0
(28)
Shutter Island
Viharsziget
5 2017-04-20 4,2
(1388)
Cop Land
Copland
3 2017-04-19 3,5
(357)
Dumbo
Dumbó
4 2017-04-17 3,9
(445)
Animal Farm
Állatfarm
4 2017-04-17 4,2
(248)
The Void
 
4 2017-04-16 3,3
(14)
Kubo and the Two Strings
Kubo és a varázshúrok
5 2017-04-14 4,2
(199)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-04-25 08:59:08 Class of 1999 (1990) / Kiborgtanárok Edwest12 (1) #3

Már majdnem két csillagot adtam, de végül rájöttem, hogy nincs a filmben értékelhető momentum. Persze én végigszenvedtem, már nem tudom miért, de többször gondoltam rá, hogy az élet rövid ahhoz, hogy ilyesmit nézzünk. Ittasan, trashkedvelő haverokkal még jó élmény is lehet, bár akkor inkább egy asylum marhaságot választ az ember valami mega/giga ragadozóval, esetleg azok keresztezésével (pl. Piranhaconda, Sharktopus, stb. :D) Trashfan kritikájához nehéz hozzátenni bármit is. Mondjuk mindenképp kiemelendő, mikor a tesitanárbácsi átlényegül és felidézi a Terminátor egy híres pillanatát. A cél egyértelműen a koppintás volt, nem pedig, hogy tiszteletüket tegyék egy nagynevű "előd" előtt.

2017-04-22 09:14:22 Rings (2017) / Körök Edwest12 (2) #5

Tipikusan egyszer nézős, tizenkettő egy tucat horrorfilm. Amit nem értek, miért kellett ezt a Kör folytatásaként eladni. Ha Samara helyett egy random szellem gyilkolászik random módszerrel, még jót is tett volna a filmnek, mert nem hasonlítja senki a Körhöz. Mert ha kiveszik a sztoriból a videót, a hét nappal későbbi elhalálozást és a gyilkost nem Samarának hívják, senkinek nem jut eszébe a filmről a Kör. Na jó, néhány elvetemült filmkritikusnak talán. A film címe persze jó sok nézőt be tud vonzani, csak ugyanannyit el is tud riasztani, ha a végeredmény szar, és híre megy. Márpedig híre megy.
Nekem a megtekintés után a Hellraiser talán hetedik része jutott eszembe, aminek már megvolt a forgatókönyve, mikor valaki kitalálta, hogy mi lenne, ha ezt a filmet a Hellraiser folytatásaként adnák el, és akkor beleírták a sztoriba Pinhead-et.
Hogy a készítők alkalmatlanok voltak a feladatra, és úgy általában nem értik, mitől volt jó az első rész, az körülbelül a harmadik percben, még a cím kiírása előtt kiderül, mikor Samara már ekkor kisétál a monitorból. Nesze neked film csúcspontja! Igen, akik leülnek a film elé, valószínűleg már látták Samarát az előző két részben (esetleg a japán eredetiben Sadako néven), de ez nem azt jelenti, hogy most már akár kétpercenként az arcunkba lehet nyomni, aztán a feszültséget majd megoldják néhány jupscare-rel, hiszen manapság attól horror a horror.

2017-04-08 21:38:54 Red Nose Day Actually (2017) Edwest12 (5) #3

Ezt a filmet természetesen nem lehet önálló alkotásként kezelni (nem, nem hiszem, hogy ezzel a mondattal feltaláltam volna a spanyolviaszt! :)), de nem is ez a célja, hanem hogy a rajongóknak - és szerintem maguknak a készítőknek is - örömet okozzanak. Nekem, mint az Igazából szerelem nagy rajongójának tetszett. El lehetett volna ezt szúrni, de nem tették: a szereplők önazonosak maradtak, nem majomkodtak. Alan Rickman és Emma Thompson persze nagyon hiányoztak, de ezt az élet sajnos máshogy akarta. Jó lenne, ha az Igazából szerelem következő kiadására rátennék ezt a rövidfilmet extrának. Talán meg is venném a DVD-t újra. :)

2017-04-05 19:58:40 Wolves (2014) / Farkasok Edwest12 (3) #2

A négy csillagot még csak meg sem közelíti, de csak azért nem kettőt adok, mert tulajdonképpen egész tűrhetően elszórakoztam. Az viszont eléggé felbosszantott, hogy a sztori végén gyorsan odaizzadtak valami csavart a készítők, amitől elvileg át kellene értékelni pár dolgot a szereplőkkel kapcsolatosan, de az embernek rohadtul nincs hozzá kedve. Egyszerűen nem értem, mi a baj mostanában egy lineáris történettel: miért kell mindig valami csavart erőltetni a film végére. El kellene fogadni, hogy vannak olyan filmek, amik pusztán szórakoztatás céljából készülnek, és nincs azzal semmi baj, ha a nézőnek nem kell folyton az állát keresgélnie a padlón. Na, félreértés ne essék, itt ilyesmiről szó sincs. :)
Amúgy valóban kellemes, egyszer nézős kis farkasemberes horror. Úgy tűnik, többnyire nem is CGI-vel próbálták megoldani a dolgokat, hanem vannak maszkok. Legalábbis nekem így tűnt, utánanézni meg nincs kedvem. :)

2017-03-30 10:28:38 Deep Rising (1998) / Kísértethajó Edwest12 (3) #3

Lehetett volna ez egy élvezetes kis szörnyfilm, de túl sok benne a blődség, az ostoba és erőltetett párbeszéd és poénkodás. Egy picit jobban rá kellett volna feküdni arra a forgatókönyvre, és akkor jobb osztályzatot kaphatott volna. Hogy végtelenül klisés, az nem zavart volna, ha megfelelően megágyaznak az eseményeknek. Például úgy, hogy a szereplők kapnak egyéniséget. És egyéniség alatt nem valami három szóból álló jellemzésre gondolok.

A '80-as években jó pár olyan horrorfilm készült, ami hangulatával, ötletességével, esetleg a benne található príma maszkmesteri/speciális effektes munka által halhatatlanná, kultikussá tette ezt az évtizedet. Na, ez a horrorfilm nem ilyen. A készítők alapkoncepciója körülbelül az lehetett, hogy csináljanak egy tinihorrort, amibe beletesznek mindent, ami úgy benne kell, hogy legyen, aztán akkor biztos jó lesz. Van benne lökött dagi; üresfejű szőke; lotyós szőke; jó nő, akinek rémálmai vannak; ügyeletes jócsávó; rendőrfőnök; ijesztő karbantartó; stb. Nincs a fimben semmi eredeti, logikai bukfencek annál inkább. Ja, és színészi játék sincs. Mégsem baj, hogy elkészült a film, hiszen ha valaki a korszak szerelmese, és már nagyjából kivégezte az igényesebb alkotásokat, akkor azért lehet neki örülni. Szóval egyszer elmegy kategória.

Az olyan rossz, hogy már jó kategória. Ez most részemről plusz egy csillagot jelent a filmnek. Amúgy meg blődség az első perctől az utolsóig. És valahogy máshogy, mint az önmagukat csak nyomokban komolyan vevő Asylum filmek. Ezzel az a baj, hogy érezhetően komolyan gondolták a sztorit.

Egyrészt meglep, hogy ennyire le lett pontozva itt a film, másrészt meg persze érthető. Szerintem az adott kor hasonló témájú horrorjai közül nem lóg ki sem fölfelé, sem lefelé. Korrekt alkotás, tényleg akad benne néhány igazán tetszetős kis gore jelenet. Ami történet van, az elég ahhoz, hogy élvezni lehessen. Eredetiség persze nincs: a jól bevált klisékkel elintézik a lények eredetét, és annyi. Ami pozitív, hogy nem lehet pontosan megjósolni, ki fog fűbe harapni, és ki nem. Ezt annyi árnyalja, hogy a szereplők nagy része nem rendelkezik egyéniséggel, így a legfontosabb 5-6 arcon kívül fogalmam sincs, kivel mi történt, bár nincs két órája, hogy befejeztem a filmet. Nekem megér négy csillagot, mert nem okozott csalódást: azt kaptam, amire számítottam. Zseniálisnak meg nyilván nem nevezném.

Érdekes dolog ez az Underworld széria. Mindegyiket megnéztem, sőt, egytől egyig ott figyelnek a polcomon eredeti DVD-n, és gyanítom, ezt is meg fogom venni - ha kellően leárazzák (bocs!). Ugyanakkor hazudnék, ha azt mondanám, különösebben szeretem ezeket a filmeket. Vannak benne vámpírok és farkasemberek, csak épp olyasmi nincs benne, amitől horrorfilmnek lehetne nevezni. Valószínűleg nem azt kellene bennük keresni, és akkor nem lenne keserű az ember szájíze. Ami a legnagyobb gyengesége, hogy nem áll össze egy egésszé, ám a készítők valamiért mégis ezt a vonalat próbálják erősíteni. Utalgatnak mindenféle magyar keresztnevű emberre, akiket valamelyik részben már megöltek, vagy csak úgy emlékszel, hogy megöltek, de aztán egyszer csak megjelenik, hogy közölje, három résszel ezelőtt az igazából nem is úgy volt... Rossz érzése lesz tőle a nézőnek, mert tudom, hogy illene emlékeznem, ki az a Viktor, meg Lucius, stb. Pedig nincs azzal semmi baj, ha minden részben van egy központi konfliktus, amit aztán így vagy úgy megoldanak, az aktuális gonosz meghal, és lehet továbblépni, igény esetén elfelejteni. De az, ahogy az eseményeket egy hatalmas, nagy volumenű történetté akarják összegyúrni, csak árt az egésznek. Az alapanyag nem engedelmeskedik, és az egész nem lesz több, mint egy nagy lufi. És persze a tétet is mindig kényszeresen növelni kell, így aztán hőseink egyre szuperebbek, ellenállóbbak, egyik részben még csak a fokhagyma nem fog rajtuk, legközelebb a kereszt sem, aztán ugye a fény... A másik térfélen meg a gyilkos ezüst potyog ki a farkasok bőre alól, mint nyúlbogyó a szalmonellás tapsifülesből.
"Te az én vérem olyan jó, hogy tök tiszta!"
"Az enyémben meg van nadragulya."
"Az enyémben meg réz."
"Nebassz'! Réz? Az nekem is kéne!"
Persze mindezek ellenére ki nem hagynám az újabb és újabb részeket. Tényleg! :)
Rátérve az aktualitásokra: nagyon szerencsétlenül kezelték Michael sorsát (hopp, egy név, amire emlékszem!). Itt is azt érzem, hogy fogalmuk sem volt, mihez kezdjenek vele. Az előző részbe nem kellett, meg most úgy igazából ebbe sem. Még jó, hogy az Underworld valóságában szó szerint igaz, hogy azzá válsz, amit megeszel. Szóval újrahasznosítva még jó lesz valamire.
Teljesen zavarosak a szereplők motivációi. Mindenkin látszik, hogy nagyon akar valamit, csak nemigazán körvonalazható, hogy mi ez a valami. Néha elhangzik "a háború vége" kifejezés, emlékeim szerint mindkét oldalon, aztán gyorsan folytatják egymás öldöklését.
Amúgy Kate Beckinsale valóban jó bőr, akárcsak az a gúnya, amit 2003 óta rendületlenül visel. :)

Szeretem a szamurájfilmeket, Sonny Chibát és a fantasy-t, de így együtt valahogy nem jött be. Valószínűleg sokkal pozitívabban állnék a filmhez, ha gojocihoz hasonlóan én is gyerekként láttam volna, és így a nem kevés nosztalgia feljavítaná a szememben. Gagyinak nem nevezném, inkább a japán filmekre jellemző színpadiasság az, ami zavaró számomra. A speciális effektek persze erősen elavult technológiát képviselnek, de ez a kor sajátja, valahol külön tetszik. A fordulatok sajnos elég kiszámíthatóak, és gyakran nincsenek igazán megindokolva a történések, csak úgy egyszer csak megtörténnek.

Összes komment...