Edwest12

Tapasztalat: 1532 film
Kompetencia: 28 film
Súly: 2232
Regisztráció: 2016. október 28. (1 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, Clint Eastwood, David Lynch, Martin Scorsese
Színészek: Al Pacino, Ethan Hawke, Harry Dean Stanton, Jake Gyllenhaal, Robert De Niro, Sean Penn
Műfajok: dráma, háborús film, horror
Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Sometimes They Come Back... Again
Néha visszajönnek újra
2 2018-01-13 1,9
(36)
The Pelican Brief
A pelikán-ügyirat
5 2018-01-10 3,6
(380)
Shoot Out
Lőpárbaj
4 2018-01-07 3,9
(14)
Showdown in Little Tokyo
Leszámolás Kis-Tokióban
4 2018-01-07 3,1
(229)
Mugen no jûnin
Blade of the Immortal
5 2018-01-06 3,3
(12)
Dracula: Dead and Loving It
Drakula halott és élvezi
4 2018-01-04 3,2
(457)
Saw II
Fűrész II.
3 2018-01-04 3,4
(703)
The Sons of Katie Elder
A négy mesterlövész
2 2017-12-31 4,1
(34)
Patch Adams
 
4 2017-12-31 3,5
(372)
Isteni műszak
 
3 2017-12-29 3,9
(393)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-01-13 21:38:24 [Filmet keresek] Edwest12 #2233

Waxworks II: Lost in Time ;)

előzmény: johnnygnandt (#2232)

Meglep, milyen jó értékeléseket kapott ez a film. Talán át kellene értékelnem a látottakat, de úgy érzem, ha hármast adnék, már az sem az én véleményemet tükrözné, csak megfelelési kényszerből tenném. Szeretem a westernt, és tisztában vagyok a műfajt jellemző romantikus egyszerűséggel, naivitással. De ez a film most nagyon nem jött be nekem. Többnyire hülyeségnek tartom, ha valaki azon lovagol, hogy egy fim szereplői logikátlanul cselekednek, de van egy szint, amin felül már engem is bosszant. Ebben a filmben több olyan megoldás volt, amit a forgatókönyv minimális átgondolásával ki lehetett volna küszöbölni. Mindenképp itt említeném a seriff helyettesének viselkedését, aki gyakorlatilag az alapján veri rá a balhét az Elder fiúkra, hogy nem bírja a képüket: "-Bill azt mondta, mi tettük? -Nem mondta, hogy nem ti tettétek." A szereplők folyamatosan úgy helyezkednek, hogy az ablakból le lehessen lőni őket. Persze üdítő látvány a 29 éves Dennis Hopper, vagy George Kennedy. Száz szónak is egy a vége: szerintem ez nem egy jól sikerült film.

Igazából a film utolsó 15-20 perce az, ami megmentette számomra a csúnya lepontozástól. Végig zavaros volt az egész, a karakterek idegesítőek, de legalább a gore jelenetekre nem lehetett panasz. Szórakoztatónak tartom, hogy Brad Dourif lánya gyakorlatilag átvette apucitól a stafétát, bár azért remélem, ez nem marad így. Nem tagadom, a Gyerekjáték és folytatásai soha nem álltak különösebben közel hozzám, amolyan egyszernézős filmek nekem. Nem is maradt meg túl sok az emlékezetemben a korábbi részekből. Ez a rész a véres jelenetek ellenére érezhetően nem vette komolyan magát, és valószínűleg jobb is ez így. Jennifer Tilly elképesztően jól tartja magát, hiszen, közel húsz év telt el azóta, hogy először alakította Chucky barátnőjét. Az meg igazi rejtély számomra, hogy lehetséges, hogy Fiona Dourif így hasonlít az apjára, és mégis ennyire jó nő tud lenni. :D

2017-12-18 16:19:03 [Filmet keresek] Edwest12 #2213

Ha jól értem a kérdésed: Kis nagy ember. Az egyetemen jártam egy a Vadnyugat történetével foglalkozó órára, és ott a tanár ezt javasolta.

előzmény: Bandalf (#2212)

Rég szerettem volna már megnézni a filmet, de sajnos azt kell mondjam, csalódás volt. Pedig nem voltak különösebb elvárásaim, így ezzel nem magyarázható a csalódottságom. Vannak filmek rövidebb játékidővel, amik jobbak. Vannak filmek kevesebb cselekménnyel, amik jobbak. Látszólag kapunk egy teljes történetet: van eleje, közepe és vége, mégis úgy éreztem, mintha mondjuk egy sorozat egy akciódúsabb epizódját néztem volna meg. Kapunk valamiféle adalékot mindegyik főszereplőről, de ezek is érdektelenek, csak lógnak a levegőben mindenféle funkció vagy többlettartalom nélkül. Kb. annyit érnek, mintha mindegyikük elmondta volna a film egy adott pontján, mi a kedvenc színe. Nehéz megfogalmazni, mi is a baj ezzel a filmmel. Talán úgy tudnám leginkább leírni, hogy a cselekményt nem sikerült megtölteni tartalommal.

Ez a film szerintem is csapnivaló. Az első két részt szerettem, a harmadik már inkább idegesített, de ez a negyedik, ez valami rettenet. Sokat elmond róla, hogy mikor először hallottam róla, hogy létezik, még nemigen lehetett semmit találni róla a neten. Egy jelenetet találtam, amiről azt hittem, valami fanatikusok forgatták, puszta rajongásból. Hála Istennek már nem sok mindenre emlékszem az egészből.

2017-11-15 10:13:10 The Blob (1988) / A massza Edwest12 (5) #5

Nem értem, miért húzták le ezt a filmet ilyen sokan. Na jó, igazából értem. :)
Mikor először hallottam róla, hogy van egy film, amiben egy egyre növekvő kupac rózsaszín trutymó terrorizál egy amerikai kisvárost, hát nem kaptam túl nagy kedvet hozzá. Aztán egyszer megnéztem a film előzetesét, és úgy éreztem, ezt mindenképp látnom kell, és nem is csalódtam. Annyira hamisítatlanul '80-as évek! Tele ötletes halálnemekkel, amik méltán kerülnek be az összevágott horrorfilmes videókba. A sztori is megáll a lábán szerintem, bármekkora ökörségnek is tűnik első hallásra. Mindenképp a film előnyei közé sorolnám, hogy olyan szereplők is áldozatul esnek, akikre az ember nem feltétlenül gondolna. Ez nekem nagy vesszőparipám, és talán jogosan, hiszen ha egy horrorfilm teljesen kiszámítható, akkor hol van benne az izgalom, nem igaz? :)

Hát, akkor elég sanszos, hogy annak a népszerűségét akarták meglovagolni. Talán a hasonlóságok miatt nem lett nagyobb utóélete. :)

előzmény: critixx (#2)

A viszonylag kevés értékelésből azt szűröm le, hogy nem csak számomra volt ismeretlen, ami azért meglepő, mert kifejezetten jó film. Nem, a történet valóban nem a legeredetibb, hiszen annyi történik, hogy meghal a helyi maffiavezér, és valaki kirobbantja a háborút, hogy végül egyedül birtokolhassa a hatalmat. Mindezt viszont élvezhetően adják elő jó karakterekkel, látványos leszámolásokkal. Mindenképp megemlítendő az egy évvel korábbi Keresztapából importált Al Lettieri (itt Vince Fargo, ott Solozzo) illetve Abe Vigoda (itt Don Talusso, ott Tessio). Utóbbi sajnos itt sem kapott túl sok szerepet, de feltűnésük a vásznon már alapjában egy igen kellemes dolog a rajongók számára. Mindenképp megemlítendő még a kiváló Anthony Quinn, akinek a tiszteletreméltó idős öregúr szerepe sokkal jobban áll, mint később a Négykezes géppisztolyra című filmben alakított elhízott digó karakter. Mint írtam a film egy évvel az első Keresztapa után jött ki, így nem szeretnék alaptalanul vádaskodni, hiszen egy év nem olyan nagy idő egy film összehozására. Mindenesetre érezni a nagy nevű előd hatását bizonyos mozzanatokban, a történet felépítésében. Hogy ez véletlen-e vagy valóban merítettek a készítők a Keresztapából, azt nem tudni, mindenesetre a végeredmény jó lett, semmiképpen nem nevezhető koppintásnak.

Összes komment...