Edwest12

Tapasztalat: 1901 film
Kompetencia: 8 film
Súly: 2101
Regisztráció: 2016. október 28. (4 év, 9 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, Clint Eastwood, David Lynch, Martin Scorsese
Színészek: Al Pacino, Ethan Hawke, Harry Dean Stanton, Jake Gyllenhaal, Mifune Toshirô, Robert De Niro, Sean Penn, Stanley Tucci
Műfajok: dráma, háborús film, horror
Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Midnight at the Magnolia
Szilveszter a Magnoliában
2 2021-07-06 ?
(4)
Fear Street Part One: 1994
A félelem utcája 1. rész: 1994
3 2021-07-04 2,8
(48)
The Devil Wears Prada
Az ördög Pradát visel
5 2021-06-30 3,4
(753)
The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Démonok között: Az ördög kényszerített
4 2021-06-14 2,8
(57)
Great White
 
3 2021-06-08 ?
(9)
Army of the Dead
A halottak hadserege
4 2021-06-05 2,6
(128)
Friends: The Reunion
Jóbarátok: Újra együtt
3 2021-05-29 3,6
(76)
The Mortuary Collection
Mesék a hullaházból
3 2021-05-23 3,1
(32)
Shrek the Third
Harmadik Shrek
4 2021-05-16 2,8
(780)
Friends with Benefits
Barátság extrákkal
4 2021-05-05 3,2
(601)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Éri néha az a vád a Netflixet, hogy futószalagon gyártják a produkciókat, és ez meglátszik a végeredményen is. Talán e film esetében éreztem először, hogy ennek van valóságalapja. A sztori egyszerűen annyira klisés, hogy egy egyedi pillanatot sem voltam képes felfedezni benne. Annyira kiszámítható minden, hogy az már fájdalmas. Persze van ilyen. Mindig azt szoktam mondani/írni, hogy nem kell minden filmnek megváltani a világot, elég, ha az ember csak jól elszórakozik rajta másfél-két órát, anélkül, hogy különösebben megeröltetné az agyát. De akkor legalább a szereplők lettek volna szimpatikusak, akiknek szurkolni tudsz, de nem! Konkrétan kedvem lett volna bemázolni egyet a srácnak a történet egy adott pontján. Aztán néha még megcibálni egy kicsit később is. Nem tudom, olvasta-e valaki itt Parti Nagy Lajostól a Sárbogárdi Jolánt. Nekem a vége felé konkrétan folyamatosan az járt a fejemben. Úgy képzelem, ha valaki alkotna egy forgatókönyvíró programot, akkor az kb. ilyen minőséget dobna ki.

Na, ez szuper! Kösz, hogy szóltál! lehúztam ezt a filmet, de azért nem hagynám ki a folytatást. :)

előzmény: deniro2 (#4)

Nem volt éppen rossz, de jó sem. Az egész filmet átszövi valami, talán humorosnak szánt színpadiasság, ami nem tesz jót a végeredménynek. Úgy tudom, a film a tervezett sorozat első darabja, de valahol azt olvastam, hogy a további részek korábban fognak játszódni. Ez érződik is, minthogy tipikusan olyanra sikerült, mint egy folytatás, ahol persze felvázolják a sztorit, de már nem erőltetik túl a dolgot; ha kíváncsi vagy, akkor nézd meg az első részt! - ami ugye jelen esetben még el sem készült. A film végén az előzetes ígéretes, jobbat ígér, mint ez a mostani felvonás, de azért láttunk már olyan trailert, ami jobb volt, mint maga a film. Az 1 óra 47 perces játékidőhöz képest a szereplők és azok kapcsolatrendszere nagyon kidolgozatlan, és - ahogy céloztam is rá - maga a történet is hiányos. Vannak persze jó kis véres jelenetek, de úgy érzem, nem sikerült igazán megragadni a '90-es évek tinihorrorjainak hangulatát.

Hogy a Jóbarátok az általam ismert legjobb sitcom, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy bármikor képes vagyok megnézni egy random epizódot belőle, ha ráakadok a csatornák közt kapcsolgatva. Nem is volt kérdés, hogy amint tudom, megnézem ezt a dokumentumfilmet (?). Nehéz meghatározni, hogy mi is valójában, mert jobban megnézve egy marék semmi nyakonöntve egy csomó nosztalgiával. És nem, nem azért írom ezt, mert mindenhol kiemelték, hogy Matthew Perry többnyire csak depizett a sarokban, holott elvileg ő volt a stábból a legvidámabb fickó a régi szép időkben (még a drogproblémái kezdete előtt).
Az a legnagyobb baj, hogy érzésem szerint nem volt egy határozott koncepció, hogy mit is akarnak kezdeni ezzel a dologgal, hogy ennyi év után sikerül összeterelni a hat főszereplőt. Kicsit belekaptak ebbe, kicsit belekaptak abba: egy kis megérkezés, sztorizgatás... Aztán legyen egy kvízjáték, de ezt is jól megvágják, ahelyett, hogy hagynák valahova kifutni a dolgot. Néha bezavarnak valakit a díszletbe, mint a szerencsétlen alsószomszédot, aki ácsorog pár másodpercet köntösben, aztán balra el, a kijáratnál biztos a kezébe nyomnak valami kis gázsit (Kösz, hogy eljöttél! Csá!). Megöregedtek, hogy a fenébe ne tették volna, és amilyen a showbiznisz, naná, hogy fel lett varrva néhány ránc, befliccent egy kis botox kezelés. Lisa Kudrowra és Matt LeBlanc-ra volt a legjobb ránézni. Nem szívesen mondom ezt, de Aniston és Cox viselkedése nekem nagyon megjátszottnak tűnt, persze biztos vagyok benne, hogy ők hatan tényleg szeretik egymást a való életben. Számomra a legőszintébb jelenet az volt, mikor Matthew Perry elmondta, hogy ha valahol találkoztak, akkor onnatól mindig csakis egymással foglalkoztak. Egy olyan sorozatról beszélünk, amit illett végignevetni, és sokszor sikerült is az embernek. Persze, hogy nem vállalkoztak valami depresszív mélyinterjúra az ötletgazdák. De ennél azért lehetett volna mélyebb, átgondoltabb, lehetett volna valami célja az egésznek. Tényleg nagy dolog, hogy a produkció összejött, de olyan sok felesleges dolgot lehetett volna kigyomlálni, és azt az időt kitölteni azokkal az emberekkel, akik valóban érdeklik a nézőket. Maggie Wheelerért persze örök hála, ő volt a sztárvendégek közül a legüdébb színfolt. Persze nem akarok nagyon negatív lenni, egyszerűen csak csalódott vagyok az elszalasztott, vissza nem térő lehetőség miatt, hogy valami olyat hozhattak volna létre, ami sokkal kevésbé megosztó a rajongók körében.

Vannak filmek, amikbe lépten nyomon beleütközik az ember, ha szereti a filmeket. Ilyen ez a film is: elemezgetik, érdekességeket írnak róla, divat Meryl Streep egyik legjobb alakítását kötni hozzá. Én meg elkönyveltem, hogy ez egy amolyan nőies film ruhákról,... és kb. ennyi is volt róla a véleményem látatlanba. Ma viszont megnéztem, és azt kell mondjam, minden percét élveztem. Lehetetlen nem azzal kezdeni, hogy milyen hihetetlenül jók a színészek. Meryl Streepről, Emily Bluntról és Stanley Tucciról csak szuperlativuszokban tudok beszélni. Utóbbit fel is veszem a kedvenc színészeim közé, mert elképesztő egy pali. Anne Hathaway is jó, szó se róla, de - és ezzel nem akarom őt megbántani - ő azért inkább a romantikus filmek talaján mutat jól. Nincs ezzel semmi baj, Jack Nicholsont meg például hősszerelmesként érezném nem odaillőnek. :) Amit mindenképp megjegyeznék a szinkronnal kapcsolatban, hogy ha egy epizódszereplőnek van vagy öt mondata, akkor érdemes olyasvalakit megkérni, aki nem csak simán felolvassa a szöveget egy lapról. Csak mert az egyik nő még valahol a film elején annyira borzasztó volt, hogy rossz volt hallgatni.

2021-06-10 08:48:28 Great White (2021) Edwest12 (3) #2

Mint a cápás filmek nagy rajongója, semmiképp nem érthetek egyet azzal, hogy ez a film "felesleges" lenne, hiszen azért alapvetően elszórakoztatott erre a másfél órára. Hogy "semmitmondó"...? Hát, ezzel már sokkal nehezebb vitatkozni. Egyszerűen hiányzik belőle minden, amitől emlékezetessé tudna válni. Nincsenek kellően véres jelenetek, nincsenek igazi, megfelelően kibontakoztatott emberi drámák. A szereplők egymáshoz való viszonya is olyan, mint ha a forgatás előtt az orruk alá dugták volna egy-egy cetlin a főbb szempontokat, aztán hadd szóljon. Nagy rajongója vagyok a horror műfajnak, amiben - lássuk be - szinte törvényszerű, hogy a szereplők néha egész logikátlan tettekre ragadtatják magukat. De azért az még nálam is képes volt kiverni a biztosítékot, mikor a tőlük pár méterre lebegő elejtett evezőért bemásznak a vízbe, ahelyett, hogy odaeveznének érte a megmaradt evezővel. Mindezt úgy, hogy tudják, ott ólálkodik egy 5-6 méteres cápa... Szóval sajnos ez az alkotás nem fog bekúszni a legjobb cápás filmek listájára, ugyanakkor annyira azért nem is rossz, mint ahogy azt a jelenlegi 3,9-es Imdb-s átlaga sugallja.

Nem igazán szeretem az ilyen jellegű horrorfilmeket. Annak érdekében, hogy egymással semmilyen kapcsolatban nem álló nyúlfarknyi történeteket, apró kis ötleteket valahogy egymás mellé tudjanak pakolni, mindig van egy kerettörténet, ami persze erőltetett, izzadtságszagú, még akkor is, ha egyébként tisztességes iparosmunka. Talán nem a film hibája ez a három csillag, amit tőlem kap, egyszerűen csak nem az én ízlésem szerint valók az ilyen antológiák. (Van persze egy-egy üdítő kivétel.)
Amúgy maguk a sztorik ötletesek, szórakoztatóak, de a film nem képes kiemelkedni az "egynek elmegy" kategóriából.

Sajnos a befejezésen tényleg érződik, hogy nem volt igazán jó ötlet a lezárásra. Viszont a film 1984-es, így ami ma klisé, az akkor még nem volt annyira elkoptatva.

előzmény: Doc (#52)

Én olvastam, de sajnos/szerencsére ezeket az Agatha Christie könyveket idővel részben elfelejtem, így újra lehet olvasni. :)

előzmény: csabaga (#18)

Egy rossz szó nem érheti a színészi játékot: igazi legendák játsszák a szerepeket, akik nem csak a hírnevükkel kívánják a filmet emlékezetessé tenni. Maga a történet Agatha Christie egyik legjobbja, nem csoda, hogy erre esett a választás, hogy újra feldolgozzák. Ugyanakkor a megvalósítással már vannak problémáim. Annyira a nagy durranásra, a leleplezésre hegyezik ki az egészet, hogy bizonyos dolgok felett egyszerűen elsiklanak, nem törődnek vele. Egész pontosan arra gondolok, hogy nem oldódik meg sem a gyöngysor ügye egyértelműen, sem pedig az, hogy ki próbálta a párra dobni a hatalmas követ a romoknál. Nem tagadom, Poirot megformálásával is volt gondom, aki valóban megmosolyogtató alak a könyvekben is, de nem így. Nem egy bohókás bácsika pödrött bajusszal, hanem egy igen beképzelt, magát véresen komolyan vevő úriember. Az összkép ugyanakkor jó, így ment a négy csillag.

Összes komment...