Edwest12

Tapasztalat: 1318 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 1318
Regisztráció: 2016. október 28. (4 hónap, 3 hét)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, Clint Eastwood, David Lynch, Martin Scorsese
Színészek: Al Pacino, Ethan Hawke, Harry Dean Stanton, Jake Gyllenhaal, Robert De Niro, Sean Penn
Műfajok: dráma, háborús film, horror
Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
A tizedes meg a többiek
 
4 2017-03-22 4,5
(666)
The Mouse That Roared
Ordító egér
5 2017-03-22 4,1
(32)
Cheerleader Camp
Bloody Pom Poms
3 2017-03-22 ?
(5)
The Odd Couple
Furcsa pár
5 2017-03-22 4,3
(299)
Reign of Fire
2020: A tűz birodalma
3 2017-03-22 2,9
(330)
Mindenki
Sing
5 2017-03-21 4,1
(385)
Tsubaki Sanjurô
Sanjuro
5 2017-03-21 4,5
(91)
The Holiday
Holiday
4 2017-03-20 3,6
(514)
The Revenant
A visszatérő
4 2017-03-17 3,8
(684)
Laid to Rest
 
3 2017-03-15 2,8
(12)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Az olyan rossz, hogy már jó kategória. Ez most részemről plusz egy csillagot jelent a filmnek. Amúgy meg blődség az első perctől az utolsóig. És valahogy máshogy, mint az önmagukat csak nyomokban komolyan vevő Asylum filmek. Ezzel az a baj, hogy érezhetően komolyan gondolták a sztorit.

Egyrészt meglep, hogy ennyire le lett pontozva itt a film, másrészt meg persze érthető. Szerintem az adott kor hasonló témájú horrorjai közül nem lóg ki sem fölfelé, sem lefelé. Korrekt alkotás, tényleg akad benne néhány igazán tetszetős kis gore jelenet. Ami történet van, az elég ahhoz, hogy élvezni lehessen. Eredetiség persze nincs: a jól bevált klisékkel elintézik a lények eredetét, és annyi. Ami pozitív, hogy nem lehet pontosan megjósolni, ki fog fűbe harapni, és ki nem. Ezt annyi árnyalja, hogy a szereplők nagy része nem rendelkezik egyéniséggel, így a legfontosabb 5-6 arcon kívül fogalmam sincs, kivel mi történt, bár nincs két órája, hogy befejeztem a filmet. Nekem megér négy csillagot, mert nem okozott csalódást: azt kaptam, amire számítottam. Zseniálisnak meg nyilván nem nevezném.

Érdekes dolog ez az Underworld széria. Mindegyiket megnéztem, sőt, egytől egyig ott figyelnek a polcomon eredeti DVD-n, és gyanítom, ezt is meg fogom venni - ha kellően leárazzák (bocs!). Ugyanakkor hazudnék, ha azt mondanám, különösebben szeretem ezeket a filmeket. Vannak benne vámpírok és farkasemberek, csak épp olyasmi nincs benne, amitől horrorfilmnek lehetne nevezni. Valószínűleg nem azt kellene bennük keresni, és akkor nem lenne keserű az ember szájíze. Ami a legnagyobb gyengesége, hogy nem áll össze egy egésszé, ám a készítők valamiért mégis ezt a vonalat próbálják erősíteni. Utalgatnak mindenféle magyar keresztnevű emberre, akiket valamelyik részben már megöltek, vagy csak úgy emlékszel, hogy megöltek, de aztán egyszer csak megjelenik, hogy közölje, három résszel ezelőtt az igazából nem is úgy volt... Rossz érzése lesz tőle a nézőnek, mert tudom, hogy illene emlékeznem, ki az a Viktor, meg Lucius, stb. Pedig nincs azzal semmi baj, ha minden részben van egy központi konfliktus, amit aztán így vagy úgy megoldanak, az aktuális gonosz meghal, és lehet továbblépni, igény esetén elfelejteni. De az, ahogy az eseményeket egy hatalmas, nagy volumenű történetté akarják összegyúrni, csak árt az egésznek. Az alapanyag nem engedelmeskedik, és az egész nem lesz több, mint egy nagy lufi. És persze a tétet is mindig kényszeresen növelni kell, így aztán hőseink egyre szuperebbek, ellenállóbbak, egyik részben még csak a fokhagyma nem fog rajtuk, legközelebb a kereszt sem, aztán ugye a fény... A másik térfélen meg a gyilkos ezüst potyog ki a farkasok bőre alól, mint nyúlbogyó a szalmonellás tapsifülesből.
"Te az én vérem olyan jó, hogy tök tiszta!"
"Az enyémben meg van nadragulya."
"Az enyémben meg réz."
"Nebassz'! Réz? Az nekem is kéne!"
Persze mindezek ellenére ki nem hagynám az újabb és újabb részeket. Tényleg! :)
Rátérve az aktualitásokra: nagyon szerencsétlenül kezelték Michael sorsát (hopp, egy név, amire emlékszem!). Itt is azt érzem, hogy fogalmuk sem volt, mihez kezdjenek vele. Az előző részbe nem kellett, meg most úgy igazából ebbe sem. Még jó, hogy az Underworld valóságában szó szerint igaz, hogy azzá válsz, amit megeszel. Szóval újrahasznosítva még jó lesz valamire.
Teljesen zavarosak a szereplők motivációi. Mindenkin látszik, hogy nagyon akar valamit, csak nemigazán körvonalazható, hogy mi ez a valami. Néha elhangzik "a háború vége" kifejezés, emlékeim szerint mindkét oldalon, aztán gyorsan folytatják egymás öldöklését.
Amúgy Kate Beckinsale valóban jó bőr, akárcsak az a gúnya, amit 2003 óta rendületlenül visel. :)

Szeretem a szamurájfilmeket, Sonny Chibát és a fantasy-t, de így együtt valahogy nem jött be. Valószínűleg sokkal pozitívabban állnék a filmhez, ha gojocihoz hasonlóan én is gyerekként láttam volna, és így a nem kevés nosztalgia feljavítaná a szememben. Gagyinak nem nevezném, inkább a japán filmekre jellemző színpadiasság az, ami zavaró számomra. A speciális effektek persze erősen elavult technológiát képviselnek, de ez a kor sajátja, valahol külön tetszik. A fordulatok sajnos elég kiszámíthatóak, és gyakran nincsenek igazán megindokolva a történések, csak úgy egyszer csak megtörténnek.

Gyermekkorom egyik legmeghatározóbb sorozata, amit tévesen vasárnap délelőttönként adtak, gyakorlatilag a gyermekműsorok között. Pedig nagyon nem odavaló lett volna; azt leszámítva, hogy egy tizenéves kétpetéjű ikerpár a főszereplő, nem sok köze van a gyerekekhez. Felnőtt fejjel újranézve is borzongató élmény, több feszültség van benne, mint némely mai horrorban. Persze a kép minőségével együtt maga a látvány is megkopott; a maszkmesteri munka és a díszletek mai szemmel talán megmosolyogtatónak tűnnek. Ha jobban belegondolunk, talán tudunk is kapásból két-három horrort, aminek nagyon hasonló a központi konfliktusa (más bolygóról jött lények, akik el akarják pusztítani a Földet), valójában azonban egyik sem hasonlítható hozzá. Tényleg egy hamisítatlan retro gyereksorozat, csak épp horrorral keverve.
A Mr. Wilberforce-ot játszó William Johnsonnak maszkra sincs szüksége ahhoz, hogy hátborzongató legyen.
Értékelésemben biztos van egy csomó elfogultság meg nosztalgia, de az is biztos, hogy a könyvből jó pár évvel később forgatott egész estés film még csak a nyomába sem tud érni ennek a verziónak. Pedig ott modernebb technika, effektek, nyilvánvalóan több pénz és még egy Sam Neil is rendelkezésére állt a készítőknek.

2017-02-08 16:12:56 Zombi 2 (1979) / Zombi Edwest12 (3) #10

Értékelem, hogy igazi klasszikus, hogy van benne néhány jelenet, ami legendássá vált a horror berkeiben, de sajnos ettől még nem szeretem ezt a filmet.

Elolvasgattam itt a hozzászólásokat, és sok dologban igazat is adok azoknak, akik pozitívan látják ezt a filmet. Én mégis csak három csillagot tudok adni rá. Alapjáraton nem tetszett az, ahova a történet kifutott, és hiába lehet megmagyarázni a miérteket, úgy vagyok vele, hogy ha magyarázni kell, akkor ott valami nem stimmel. Ugyanakkor nem vitatom, hogy jó film, csak hát...

Sokkal jobb lehetne ez a film, ha nem lenne az ezredes ilyen mértéktelenül idealizálva. A cél bizonyára az volt, hogy egy igazán karizmatikus személyt jelenítsenek meg a vásznon, de ez - legalábbis szerintem - nem sikerült. Talán ez hatott rám annyira zavaróan, hogy onnantól még a valóban jó ötleteket (pl. az itt többek által említett levelek kézbesítése) sem tudtam annyira értékelni, túl direktnek és hatásvadásznak éreztem őket.

Ennél a résznél éreztem leginkább, hogy nemigazán köt le, hogy sok az üresjárat. Ettől függetlenül nem szabad kihagyni, már csak azért sem, mert azért történik benne egy s más, ami hatással van a későbbi epizódokra. ;)

Sokat elárul a filmről, hogy a rendező azt kérte a stúdiótól, hogy hagyják le a nevét a stáblistáról. Még forgatták a filmet, de már vágni kellett, így egy csomó értékes anyag lett az enyészeté. Valamennyi kontroll talán nem árt a rendezőknek, de amit itt csináltak a stúdió emberei, az finoman szólva sok.

Összes komment...