Edwest12

Tapasztalat: 1617 film
Kompetencia: 18 film
Súly: 2067
Regisztráció: 2016. október 28. (1 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Kedvencek

Rendezők: Brian De Palma, Clint Eastwood, David Lynch, Martin Scorsese
Színészek: Al Pacino, Ethan Hawke, Harry Dean Stanton, Jake Gyllenhaal, Robert De Niro, Sean Penn
Műfajok: dráma, háborús film, horror
Korszakok: '80-as évek, és persze a többi időszak is.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Solo: A Star Wars Story
Solo: Egy Star Wars-történet
3 2018-09-25 3,1
(205)
Real Steel
Vasököl
3 2018-09-21 3,1
(371)
Victor Crowley
 
3 2018-09-16 ?
(8)
Autumn in New York
Ősz New Yorkban
4 2018-09-16 3,1
(252)
Deadpool 2
Deadpool 2.
5 2018-09-15 3,8
(314)
Truth or Dare
Felelsz vagy mersz
3 2018-09-15 2,4
(86)
Jurassic World: Fallen Kingdom
Jurassic World: Bukott birodalom
3 2018-09-12 2,7
(170)
Black Mass
Fekete mise
2 2018-08-05 3,4
(261)
Death Race 2
Halálfutam 2.
2 2018-08-02 2,4
(75)
Avengers: Infinity War
Bosszúállók: Végtelen háború
4 2018-08-01 4,0
(348)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nekem alapvetően nem volt gondom a filmmel. Azt adta, amit egy tipikus tinihorror, és azt is vártam tőle. Biztos sokat számított, hogy rosszabbra számítottam a hsz-ok alapján. A misztikus szál történetbe illesztésének módja nekem nagyon nem jött be. Látszik, hogy az írók nem sokat tököltek eredetiséggel: gyorsan megmagyarázzuk valami démonnal a dolog hátterét, aztán csókolom... A szereplők nagyon unszimpatikusak voltak, szóval könnyet nem ejtettem senkiért.

Elfogult vagyok a Jurassic Parkkal és folytatásaival kapcsolatban. Egyedül a harmadik rész az, amit valahogy sosincs kedvem betenni a lejátszóba. Ezt annál lényegesen jobban szerettem, de azért jó pár fájó pont van a filmben.
Ahogy írták többen: nincsenek színészi alakítások, és ezért sajnos nem tudom a színészeket hibáztatni, mert egyszerűen nem kaptak teret ilyesmire. Felmondták a szöveget, szaladtak, ha kellett (és sokat kellett), aztán annyi. Ami még rettenetesen bántó, az a folyamatos önismétlés, a fantázia hiánya, amit már rég nem lehet nosztalgikus kikacsintásnak venni. Volt, hogy azon vettem észre magam, hogy csak nehogy már megint valami epikus harc következzen két húsevő dinó között, de aztán mégis az következett. Nem mondom, hogy rossz volt, mert a látvány elvitte a hátán a filmet, és valószínűleg újra fogom nézni még nem egyszer, ha épp ilyesmire van ingerem, de ez akkor is csak "elmegy" kategória. Talán egyéni szocprobléma, de engem nagyon idegesít, ha egy filmbe olyan dolgokat szuszakolnak bele, aminek semmi funkciója nincs, csak egy zavaró tényező, és ha kivágnánk, a kutyának nem hiányozna. Ilyen volt a kislány nagypapástul, nevelőnőstül (vagy mit játszott Geraldine Chaplin, akit innen is üdvözlök!). Ezt a szálat egyszerűen nem tudom hova tenni. Ha a tervezett trilógia záródarabjában lesz ennek jelentősége, akkor persze mea culpa, meg ilyesmik, de itt csak egy kolonc volt a történet nyakán ez a szál. Talán a kihagyásával felszabaduló időt fordíthatták volna olyan dolgok kidolgozására, ami szerethetőbbé tette volna a filmet.
Többnyire idegesíteni szokott, ha valaki olyasmi miatt szólja le a filmet, hogy valami nem felelt meg a fizika/kémia/biológia szabályainak, de bevallom, a vérátömlesztős rész még nálam is kiverte a biztosítékot.
Kimondhatjuk, hogy a film leggyengébb pontja a forgatókönyv, ami eleve elrendel bizonyos dolgokat, amik úgy vannak, és a dolgok közt hiányzik az ok-okozati összefüggés. Legjobb példa erre Kék esete, aki kicsinyeit védve majdnem nekimegy a rég nem látott Chris Pratt-nek, majd mikor az látszólag behúzta a csőbe és átadta a vadászoknak, legközelebbi találkozásukkor már úgy bízik CP-ben, mintha mi sem történt volna... Amúgy a kis velociraptorok kitől voltak, és méginkább mi lett velük? Miért nem kellettek senkinek, ha Kéknek olyan értékes a genetikai állománya?

2018-09-11 17:10:51 [Filmet keresek] Edwest12 #2354

Örülök, hogy segíthettem! :)

előzmény: Hanoi (#2353)

2018-09-10 22:03:25 [Filmet keresek] Edwest12 #2352

Extinction (A kihalás szélén) 2015. - Ha minden igaz. :)

előzmény: Hanoi (#2351)

Minden szavaddal egyetértek!
A bökés funkciót is nagyon várom, ahol választani lehet kedvenc horrorikonjaink közül, hogy ki bökje meg virtuálisan azokat, akik pl. gyors egymásutánban ugyanazt a két mondatot írják 4-5 filmhez kommentben...

Ui.: a paprikáért részvétem. :D

előzmény: ChrisAdam (#12535)

Alvin Staright 1920-tól 1996-ig élt. ;)
Amúgy érdekes ez a film, hiszen valóban nem hasonlítható Lynch többi filmjéhez. Tőle általában mást várnak, így ezt a filmet valószínűleg gyakran olyan elvárásokkal nézik aminek nem felel, nem felelhet meg, és emiatt csalódást okozhat. Azért szerencsére nem húzzák annyira le; az imdb 8.0-s átlaga azért elég jónak mondható.
Nem tudom, láttuk-e már ezt ezerszer... De őszintén: lehet ma még olyasmit alkotni, ami egészen egyedi? Szerintem éppen ezért legalább annyira fontos a hogyan, mint az, hogy mit tár elénk a rendező.
Nekem amúgy ez a kedvenc filmem, így aztán nem tudom, és nem is akarom kritikával kezelni. :)

Már rég volt, így nem sok mindenre emlékszem a konkrét szereplők sorsából. Konkrétan semmire. Asszem a terhes nő még él a végén. Emlékeim szerint a sellő valahogy eltérítette a hajót, hogy a saját otthona felé vegyék az irányt. A film vége, hogy a hajót körbeveszik a csúnya, gonosz szörnysellők, és lehet sejteni, hogy mindenkit meg fognak enni. Remélem, nem csalkódtál a lezárást illetően így nyolc év távlatából! :D

előzmény: simijohnny (#2)

Izgatottan várom! A trailer felcsillantja a reményt, hogy visszatér a gyökereihez a sorozat, és nem abban az értelemben, hogy olyan gyökérség lesz, mint a folytatások zöme. Ez is egy olyan széria, ami - ha nem is volt a legkomolyabban vehető - azért többre lett volna hivatott, mint amit tettek vele.

Nem egy eget rengetően zseniális alkotás, sokkal inkább egy könnyed, szórakoztató horror a '80-as évek deléről. Van benne, boszorkány, vámpír, vérfarkas, zombi... Hasonló témában a két évvel később Monster Squad talán jobb, de ezt is nagyon szeretem, már csak annak okán is, hogy sok évvel ezelőtt láttam a TV-ben, és sokáig kerestem. Ami nagyon nem kéne bele, az a dalbetét (aki látta, tudja miről beszélek). Mindegy, megnéztük, túléltük, azt leszámítva pedig igazi nosztalgia mozi.
Ha valami szúrós szemű kritikus lennék, biztosan sok hibát találhatnék, de szerintem az ilyen típusú filmeket inkább szeretni kell, nem pedig felboncolni.

Nem volt rossz mese, de éppenséggel jó sem. Kicsit olyan érzés, mintha először megrajzolták volna a figurákat egy papírra, mindenkinek valami kis sablonos egyéniséget adva, aztán próbáltak valami történetet keríteni a fenekük alá - felemás sikerrel. Igazából semmi eredeti nincs a sztoriban, ami még nem lenne baj, csak minden olyan ad hoc jelleggel történik. Vannak ötletek, de egyetlen egy sincs kidolgozva. Egynek elmegy, de ha a gyerekünknek már nagyon kezd nyiladozni az értelme, lehet, hogy nem ezt kellene neki betenni, hanem valami igényesebb alkotást.

Összes komment...