Bogár Bence

2019-08-17 01:43:08 [In Memoriam...] Bogár Bence #2478

Elhunyt Peter Fonda. Még most is alig hiszem el. Emlékszem, hogy amikor először láttam a Szelíd motorosokat bő két éve, 17 éves fejjel arra gondoltam, hogy szinte nem is volt menőbb fickó annak idején, mint ő, Jack Nicholson meg Dennis Hopper. Fonda akkor "motorozta" be magát végleg a szívembe, s egyben a kedvenc színészeim közé. Nyugodjék békében!

Ötös fölé! Minden benne van, amit imádok a mozi világában, de természetesen Tarantino módra. Ez egy szerelmeslevél, amit igazi lelkesedéssel, szívvel és örömmel alkottak meg. Ilyen hangulat, stílus garantáltan nem terem minden sarkon. Ne a szokásos Taraninót várjotok most, ezt hozzátenném: a mester most új stílusát mutatja meg nekünk, a Volt egyszer egy Hollywood ugyanis őszinte, melankolikus. Imádtam, ahogy a történetszálak összeértek, ilyet tényleg csak QT tud alkotni. Tökéletesen ötvözik az egyes műfajokat: alapvetően dráma, mindazonáltal sokat röhögtem is rajta, volt benne egy kis nyomasztás is. Igazi műfaji koktél, de ilyen ízeset talán még az életben nem kóstoltam. Iszonyú menő, hogy nagyjából fél Hollywood beugrott játszani a filmbe, a rövid felbukkanásoknak is nagyon örültem. Di Caprio, Pitt meg Robbie pedig kiválóak voltak, kérdés nélkül. Látszik, hogy a direktor minden szeretét beleadta, ilyen egy igazi mozi. Nézzétek meg, de tényleg. Ráértek utána megköszönni.
Csak a formalitás miatt: 5/5, 10/10, 100/100.
A mester legjobbja a Ponyvaregény mellett, számomra legalábbis! Az igazi filmvarázs valahol itt kezdődik... Egy igazi moziőrülttől igazi moziőrülteknek!

Csak azért néztem meg, mert mégis az első film, amiben Leo játszott. Hát, el van nézve neki, mert azóta joggal lett generációjának egyik legjobbja, de attól ez még egy nulla. Dehát végülis mindenkinek el kell valahol kezdeni... :D

2019-08-13 20:47:36 [Általános fórum] Bogár Bence #8001

Wow, micsoda jósképességek, ez már nem semmi! A Roxfortban még nem ajánlották fel, hogy taníts Jóslástant? Trelawney profeszzor csomagolhat... :D

előzmény: Danesz99 (#8000)

Rossz versek! Imádtam azt a filmet. De egyébként a Guerilla is minőségi alkotás. Az Apró meséket pedig még be kell pótolnom, az sajnos moziban kimaradt.

Nagyon kellemes, ötletes film. Jól működik benne a humor, de alatta igazi emberi érzések és titkok lappanganak. Pazar az egész dinamikája, tényleg érdekes helyzetek vannak benne, a címe pedig nagyon ötletes. A színészek is remekül játszottak, tehetséges gárdát szedtek össze.

Na, jó volt ez, méltó a sorozat színvonalához. Egyszerre folytatás és lezárás, de egyik tekintetben sem okoz csalódást. Ugyanaz a mocskos, kegyetlen és kiválóan ábrázolt világ tért vissza, amit a szériában már megismertem. Az utolsó jelenet pedig iszonyú erős: megható, de mégis hozza azt a zsigeri vadságot, amit az egész széria képviselt.

Biztos volt már két éve mikor láttam, de úgy emlékszem hogy nekem is tetszett. Sok szánalmas film kapott nála ezerszer jobb értékeléseket.

előzmény: Fyfike (#4)

Csak angol feliratot találtam hozzá, én is úgy néztem.

előzmény: Korben (#4)

2019-08-10 16:47:32 [Általános fórum] Bogár Bence #7997

Már ha egyáltalán lesz CC-ben vidéken feliratos vetítés. Abban sem vagyok biztos sajnos. De remélhetőleg lesz.

Igazán érdekes, eredeti film. Le sem tagadhatná, hogy a szabad szellem időszakában született, ugyanakkor sok szempontból meg is haladja korát. Nagyon különleges témákat boncolgat, mindvégig igényesen. Mondjuk én vígjátéknak abszolút nem mondanám, inkább dramedy. Egy nagyon erős négyest adok neki, valami még kellett volna az ötöshöz, de nézzétek meg, mert szvsz megéri, mindenképpen. A színészek is remekeltek, különösen Natalie Wood.

Sablonos, minden eredetiséget nélkülőző mozi, de legalább a zenék tetszettek. Sharon Tate pedig tényleg nagyon egyedi kisugárzással rendelkezett, volt benne valami megfoghatatlanul különleges.
Egyébként meg, a Volt egyszer egy Hollywood második előzetesében Margot Robbie eme film plakátja előtt pózol, meg van is a trailerben egy részlet innen. :D

Nem sok jót vártam tőle, de annyira nem is volt vészes. Azt hittem, nagyon kínos lesz, ahhoz képest egynek elment. Persze vannak benne baromságok azért. Az egész egy szegény ember Odaát- Ash VS Evil Dead hibridje tulajdonképpen. Bevallom őszintén, bűnös élvezet kategóriában megér ez egy hármast, minden gyengesége ellenére is egész szórakoztató. Dolph Lundgren vállalható B-filmjei köze tartozik szerintem.

2019-08-07 03:25:15 Model Shop (1969) Bogár Bence (4) #1

Meglepően tetszett. Van benne pár jól megírt dialógus, illetve a hangulatát is nagyon eltalálták. Engem egy kicsit a Diploma előtt című klasszikusra emlékeztetett, de hogy pontosan miért, azt nem tudnám megmondani. Talán a főszereplő útkeresése és bizonytalansága miatt.

Ezek inspirálták, hatottak rá. Illetve nagyjából annak a kornak a gyermekei, amikor a Hollywood is játszódik. Van például köztük klasszikus western, azt olvastam, hogy a Gunaman's walk főszereplőjéről mintázta Tarantino Leo karakterét. Meg az egyik Sharon Tate utolsó filmje a halála előtt, a második előzetesben ott is pózol a Wrecking crew plakátja elott Margot Robbie. Ilyesfélék, inkább az adott korszak álomgyárának stílusába engednek egy kis betekintést.

előzmény: Korben (#3)

2019-08-06 02:41:16 Getting Straight (1970) Bogár Bence (4) #1

Nagyon lassú film, kellett egy kis idő, mire ráálltam a "frekvenciájára", de alapvetően igényes dráma. Akit érdekel a téma, egy esélyt adjon neki, ismeretlensége ellenére is. Rövid ideig feltűnik Harrison Ford is, gondolom az egyik első szerepe lehetett.

Biztos többen is olvastátok már, hogy QT mely filmeket ajánlja a Volt egyszer egy Hollywood kapcsán/előtt. Más is bevállalja rajtam kívül ezek megnézését egyébként? Csak kíváncsiságból kérdem. :D

Én bizonyos részeit észrevettem, ha nem is mindet. De tényleg mesteri húzás volt Astertől, az biztos. :D

előzmény: ifj. Ó. Posszum (#17)

2019-08-03 23:00:42 Us (2019) / Mi Bogár Bence (4) #46

Szerintem adj még egy esélyt neki! Igen, nagyon szimbolikus, lehet rajta egy keveset gondolkodni meg emésztgetni. Én moziban láttam utoljára, de határozottan tetszett, habár egy újranézést majd én is megejtek valamikor, mert igényes filmet hozott össze Peele másodjára is.

előzmény: Xaos (#45)

2019-08-02 00:53:58 Four Rooms (1995) / Négy szoba Bogár Bence (3) #41

Négy szoba, négy történet! Lássuk őket egyesével...

Első: tök átlagos, korrekt, de semmi extra. Azért van látványosság itt is, csak nagy történet nincs. Hármaska.
Második: iszonyú érdektelen, jellegtelen, untam rendesen. Több szót nem is vesztegek rá, kettes.
Harmadik: no végre, Robert Rodriguez története működik! Kicsit abszurd és groteszk, de tetszett, Banderas is jól játszott, négyest érdemel.
Negyedik: de persze Tarantinoé a legjobb a négy közül! Jó dumák, elvont cselekmény, nem megszokott szerepben látható Bruce Willis, mi kell még? Erős négyes.

A négy story átlagára 3,25 jött ki, szóval maradjunk egy hármasban.

Nem vártam tőle sokat, de igazából egész jó szórakozás. Ez az a fajta film, amiben nem kell sok logikát vagy értelmet keresni, de ha ezen képesek vagyunk túllépni, akkor érdemes adni neki egy esélyt. Az akció jó, Leitch ismét kiélhette magát ilyen terén, sőt több poén is egészen tetszett. Persze ez már nem is egy Halálos iramban-film igazából, sokkal inkább egy szuperhős és kémmozi ötvözete. Statham és Johnson jól nyomta most is, volt egy ütős meglepetés karakter is, a kedvencem pedig egyértelműen Vanessa Kirby volt. Egy istennő a csaj! Könnyed szórakozás gyanánt ajánlom. A végét már megint nagyon sikerült eltúlozni, már azt hittem hogy ez nem is igaz, csak kölykök játszanak az akciófiguráikkal, meg hamisított DC figuráikkal. (Black Superman...) Fizikatanároknak persze továbbra sem ajánlott! Egy erős hármast simán megér nekem: csodát nem tesz, de amit vállalt, azt már annál inkább. Bizonyítja, hogy van élet a sorozatban Vin Dieselen túl is, az eddig kilenc film közül a negyedik helyre tenném tetszés szerint, korrekt agysejtrombolás volt ez. :D

Zseniális ez a film, igazi műfaji kavalkád: egyszerre romantikus, thriller és kicsit szürreális is egyben. Iszonyú hangulatos alkotás, Tony Scott rendezői pályájának legjobb darabja. Őt inkább tartom tisztes iparosnak, de itt kétségkívül remekelt, a Tarantino által írt forgatókönyv meg garantálja a jó dumákat és a csavaros cselekményt. Christian Slaternek jobban áll egy ilyen szerep, mint a sok B-kategóriás moslék, Patricia Arquette meg egy csoda volt minden egyes jelenetében, nem is beszélve arról, hogy szinte fél Hollywood szerepelt hosszabb-rövidebb ideig a filmben. Nem tudom, miért halogattam a megnézését eddig, egyértelmű hogy nem szabad kihagyni!

Én szinte biztos vagyok benne, hogy kultfilm lesz!

előzmény: Xaos (#21)

Ejj, szóval ilyen, amikor Oliver Stone átmegy egy kicsit David Lynchbe, és megrendezi a ‘90-es évek Bonnie és Clyde-ját? Az biztos, hogy ez az eddigi legbetegebb Stone-film, amit láttam, helyenként erősen lázálomszerű, az első fele pedig egy igazi hangulatbomba. Sok mindenre számítottam a Született gyilkosok kapcsán, de erre nem. Érdekesség, hogy a történetet Tarantino írta, aki később nem volt elégedett a filmmel. Egyébként itt látható Woody Harrelson egyik legjobb alakítása szerintem, nagy színész ő, annyi biztos. De Robert Downey Jr se volt semmi. :D

2019-07-29 20:05:01 Anna (2019) Bogár Bence (3) #7

Korrekt film, egész szórakoztató. Amíg tartott, addig lekötött. Az biztos hogy Besson messze van már régi nagyságától, de azért nem felejtett el rendezni.
Amúgy épp ez volt itt a kétezredik osztályzott filmem. :)

Jó volt ez, az elején lévő Machete "trailer" pedig bitang érdekes húzás volt! Szórakoztató Grindhouse-film, (ahogy a QT-féle is az volt): most meg menőség a maximumra tolva, tele Robert Rodriguez őrült stílusával. Eme két film a maga nemében igazi különlegességnek számít, örülök, hogy végre megnéztem őket.

Ez mondjuk szent igaz, Tarantino csak jó és meg annál is jobb filmeket készít. :)

előzmény: ryood (#139)

Nem ez a legjobb Tarantino-film, de szórakoztatóan állít emléket a grindhouse-stílusnak, igazi bűnös élvezet. Kurt Russell meg remek volt, érezte a szerepét nagyon.
Gonosz dolog vagy sem, én a végén a Kaszkadőrbek drukkoltam, nekem ez a három hülye pics@ nagyon unszimpatikus volt, nem tehetek róla. :D

2019-07-26 16:43:05 Frankenstein (1931) Bogár Bence (3) #15

Nem rossz ez, sőt egy erős hármas. Amiért nem tudok jobbat adni, az a horror teljes hiánya: értem én, hogy klasszikus szörnyfilm a '30-as évekből, de a legtöbb jelenet ma már inkább megmosolyogtató, mintsem kicsit is ijesztő. Azért a filmtörténeti szerepét nem tudom vitatni, meg Boris Karloff alakítása is dicséretet érdemel. Bőven nézhető filmnek tartom tehát, de szerintem senki ne úgy álljon neki, hogy egy hibátlan mesterművet vár, mert nem az. Számomra legalábbis... :)

Amire tudok válasz(oka)t adni:
Ami a festményt illeti, én meg épp a medvére nem emlékszem róla. :D A fanszőrös jelenet viszont rajta volt biztosan, ami később úgy is következik be a filmben: szegény tag megkapta az "ajándékot" vöröskétől, később még egy kis "fura koktélt" is, aztán meg is történt az elcsábulás. Mondjuk azt nem tudom, mennyire cselekedett szabad akaratból, vagy inkább a tudatmódosítók hatására-e, de szerintem is-is. De már nagyon a kiutat kereste a kapcsolatukból, ez látszott már a film elején. Hogy mi történt Florence Pugh karakterével a végén? Nos, biztosan nem tudom, de tippelni lehet, meg is teszem. :) Talán a mosolyt arra vélném, hogy sikerült elégtételt vennie a barátján. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy addigra szinte teljesen beleőrült az eseményekbe, ami nem is volna nagy csoda. Hisz ott van az elején a szörnyűség, amit a testvére tett a családdal, aztán megérkezik Svédországba, felejteni, de ott is csak szürreális és nyugtalanító dolgok történnek. Persze azt is sejthette, hogy a kapcsolatuk nincs rendben, főleg az olyan dolgok miatt, mint amikor elfelejtette a születésnapját. Szóval én azt mondanám, hogy a sok szörnyűség hatására megtört, így inkább átadta magát az őrületnek.
Viszont nekem a közönséggel iszonyú nagy szerencsém volt. Gyakorlatilag mindenki néma kussban nézte végig, amiért hálás vagyok, mert tavaly az Örökség vetítésén sajnos kifogtam jópár világi tirpákot. Így volt tökéletes az élmény, nem zavart bele senki. Mondjuk nem is voltunk olyan sokan, kb 25-30 néző lehetett. Az én közelemben sem adták sajnos, nekem az volt a szerencsém, hogy mentem Budapestre, Iggy Pop koncertre, aztán előtte bementem moziba is. De nagy kár egyébként, hogy ilyen kevés helyen adják, mert kiváló élmény volt. Bezzeg ha tucat jumpscare volna, akkor kb minden mozi adná, aztán csak úgy özönlenének rá a népek...

előzmény: BalaKovesi (#12)

Ari Aster beteg, beteg, nagyon beteg- ugyanakkora újra kiemelkedő horrort alkotott, alig egy évvel a kiváló Örökség után. Ilyen elvont pszichedelikus trip azt hittem, hogy csak Panos Cosmatos által dirigált film lehet. Gyönyörű képi világ, bizarr és bőr alá kúszó hangulat és iszonyú ütős, elvont cselekmény. Meg egy több mint zseniálisan játszó Florence Pugh. Nem vagytok ti erre készen, kedves leendő nézők. Nagyon nem. :D Az év egyik legnagyobb moziélménye lehet, ha valaki fogékony rá. Egyértelmű ötös, kérdés nélkül. Nézzetek meg, mert tényleg zseniálisan kreatív tébolyda. :)

Remek film, a '30-as évek termésének talán legjobbja. Végig lekötött, nem járt felette el az idő, pedig már alig pár év kérdése és 90 esztendős lesz eme remekmű. Nagyon tetszett, hogy szinte az egész város (rendőrök, alvilág, átlagemberek) szemszögéből is láthatjuk a történetet. Számomra az M a legjobb eddig látott sorozatgyilkos-témájú film a Hetedik mellett. Ez volt az első Fritz Lang film, amit megnéztem, de az biztos, hogy nem az utolsó.

2019-07-22 20:55:45 Utcalányból Szűzmátka (2014) Bogár Bence (?) #46

2019-07-22 01:44:57 Hereditary (2018) / Örökség Bogár Bence (5) #81

Újranézve sem veszített semmit erejéből és zsenialitásából. Ari Aster egy zseni, aki sikerrel újította meg a horror zsánerét. Az igazi bőr alá kúszó terror itt kezdődik, nem a jumpscarenél. Az évtized egyik legjobb horrorja, de drámaként is kiváló. A durva darabok sem hoznak ki általában nagyon a komfortzónából, de itt most másodjára is úgy izzadtam mint kurv@ a templomban. :D Szerdán jöhet a Midsommar! Most mondanám, hogy ezek után felkészülve várom, de annyira már rájöttem, hogy egy Ari Aster-filmre nem lehet felkészülni. :)

2019-07-21 21:12:29 Joy (2015) Bogár Bence (4) #10

Szerintem meg nemtől függetlenül bárkinek, mert elég jó film.... :)

előzmény: dittike (#9)

2019-07-21 01:48:57 Dracula (1931) / Drakula Bogár Bence (3) #51

Korrekt darab, de Lugosi Béla alakítását leszámítva semmi kiemelkedő nincs benne.

Örülök, hogy végre moziban is meg tudtam nézni eme kiváló filmet, mert erősen igényli a vásznat. Számomra talán eddig 2019 legjobb mozija. Sajnálom, hogy az itteni átlaga ilyen alacsony, mert igazi, máshoz nem fogható élmény, mégha nem is mindenkinek való. Iszonyú erős alkotás másodjára is!
Amúgy egyedül néztem végig, nem volt senki más. Nem bántam, mert így még jobban átjött a hipnotikus,földöntúlian erős hangulata, de az nem jó dolog, hogy így a közönség nem fogja megismerni Pattinson igazi színészi nagyságát. Márpedig itt bizonyítja, hogy sokoldalú és kiváló színész.

Nem rossz, de az eredeti mérföldekkel veri. A látvány az ami tényleg csodás, meg Favreau is egész jól rendezett. De a cselekmény gyakorlatilag teljes egészében ugyanaz maradt, csak fél órával hosszabb, ami nem kellett volna. Egynek oké, vállalható, tisztes iparosmunka, de joggal nem lesz belőle klasszikus.

Nem rossz, de láttam már jobb némafilmeket is. A hangulata tetszetős, meg a cselekménye is egész korrekt azért. De valami hiányzik belőle ahhoz, hogy tényleg emlékezetes legyen, viszont így is tisztességes darab.

Mégsem adják a magyar mozik. Szégyen... :(

Nem rossz, de egyértelmű, hogy az első az igazi. A cselekmény itt már nem üt annyira, a karakktereket is jobban ábrázoltak az előzőben. Azért persze akadnak vicces momentumai és egyszer simán meg lehet nézni, már csak De Niro miatt is, hisz ő most sem okoz csalódást.

2019-07-15 20:56:46 Stuber (2019) / Übergáz Bogár Bence (4) #1

Kellemes meglepetés! Nem találja fel a spanyolviaszt, de nem is az a feladata. Másfél óráig szórakoztat oldschool módon. Jó beszólásokkal, egy kis akcióval, sőt működik Bautista és Nanjiani párosa is. Végre egy vígjáték, ami az esetek többségében tényleg vicces is.

2019-07-15 13:41:11 Häxan (1922) / Boszorkányok Bogár Bence (3) #7

Korrekt film, de számomra elég hullámzó minőségű. Néhol elég creepy, máskor viszont annyira, mint egy rosszul sikerült dokumentumfilm. Maradjunk egy hármasban, annyit azért megér a hangulata miatt is.

2019-07-13 22:51:12 Zoe (2018) Bogár Bence (3) #1

Bőven korrekt film. A cselekménye érdekes kérdéseket sem rest feltenni, mindazonáltal több sablon jutott bele a kelleténél, illetve a közepe felé le is ül kicsit. Ewan McGregor remek mint mindig, ahogy a csodálatos Léa Seydoux sem okoz csalódást, sőt. Egy erős hármast tudok adni a filmnek.

Remek volt! Érdekes, hogy egyszerre idézi meg és gúnyolja ki a klasszikus gengszterfilmeket. Ez a mozi tulajdonképp a vígjáték változata a The Sopranosnak. A vége felé kicsit már túlzásba esik, de összességében stabil négyes. Robert De Niro meg egy színészisten, habár ez már eddig is nyilvánvaló volt. :)

2019-07-12 00:56:30 CHiPs (2017) / Bukós szakasz Bogár Bence (3) #5

Nézhető vígjáték. Persze közel sem egy filmművészeti mérföldkő, de nem is kínos vagy élvezhetetlen, egyszer simán fogyasztható. Azt nem bánom, hogy anno moziban kimaradt, viszont egy ezresbe sem került BD-n, szerintem ennyit megért.

Ennek a videóra készült sz@rnak egy pozitívuma van csupán, ami megmenti a karótól: egy vékony hajszálnyival elviselhetőbb mint a nézhetetlen második. Remélem, ez volt az utolsó, mert már nagyjából sikerült elérni a gödör alját. Ne nézzeték meg, ez a szemét nem vászonra való.

Én is így voltam vele. :D

előzmény: BalaKovesi (#9)

Dustin Henderson ajánlásával! :)

Tetszett. Egyike az első horror és vámpírfilmeknek egyaránt. Nem rémisztő, viszont nagyon hangulatos, már csak emiatt is érdemes megnézni, ha eddig kimaradt valakinek.

Az a helyzet, hogy ez a film kurv@ jó, így nem sajnálom tőle az ötöst. Nem számítottam rá, hogy eléri a Hazatérés szintjét, így annál jobban meglepett, hogy így lett. Szép a látvány is, főleg az izgalmas helyszínek is közrejátszottak benne, de ez nem megy a cselekmény rovására. Végig érdekes, lendületes, tovább bővíti az MCU-t. Hihetetlen, hogy a 23.már a sorban, mégsem érezni kifulladás jeleit. A poénok pedig ütnek, működnek, vicces végig, megtaláltak az arányokat. Kis laza szuperhősmozi coming of age és road movie beütéssel, szépen megrendezve. Élvezet minden egyes perce. Tom Holland meg zseniális Póki továbbra is. Nézzétek, mindegy hogy nyaralás előtt, után vagy közben, mert kiváló, csupa szív, nagyon szuper kikapcsolódás.

2019-07-04 17:49:05 Serenity (2019) / Vihar előtt Bogár Bence (3) #6

Ez nem spoiler amúgy?

előzmény: dittike (#4)

Nem mindennapi film. Ez sem valami horrorisztikus, viszont érdekes a cselekménye, tetszetős a képi világ és kora ellenére bőven nézhető. A hangulata meg tényleg pazar lett. Érdekesség, hogy jártam is arrafelé tavaly, ahol a film története játszódik, Prágában. Így azért határozottan egy érdekes élmény volt. :D

18-as karikát kapott. Kiváncsi vagyok, miért nagyobb mint az Örökség besorolása, ami 16 volt. Mert már az is bevitt jópár gyomrost meg sokkolt is rendesen, akkor itt mi lesz majd? :D Vagy lehet, hogy nem érdemes a logikát keresni a magyar korhatárok között. XD

2019-07-01 00:51:32 [Filmet keresek] Bogár Bence #2484

Sziasztok!
Én is keresek egy filmet. Több mint 10 éve láttam belőle pár percet. Egy jelenet maradt meg, azt leírom, hátha valaki felismeri. Nem biztos, hogy minden úgy volt pontosan, ahogy most írom. Szerintem régi film, de nem biztos. Csalóka egy dolog az emberi emlékezőképesség. :)
Szóval egy nőt üldöz egy fura, maszkos vagy csuklyás, talán feketébe öltözött alak. A nő valami labirintusféleséghez (ez nem biztos!) érkezik, az alak fut utána tovább. Mikor a végére érnek, dulakodni kezdenek, talán késsel, de nem biztos. A harc végén az egyikük alulmarad, talán porrá is válik, de lehet hogy nem...
Előre is köszi!

Nagyon aranyos kis John Hughes-film, egy kevés James Wan beütéssel. :D Amúgy tényleg nem rossz, csak nem is ijesztő. A második felére kicsit feszültebb lesz, de inkább szórakoztató, mintsem vérfagyasztó. Persze akad benne több jól felépített momentum meg ötlet. Sőt, két újabb rémség is bemutatkozott. Meglepődnék, ha nem kapnának a jövőben ők is spinoffokat. Annak örültem, hogy Vera Farmiga és Patrick Wilson szerepe kicsit több volt mint egy kis cameo. Ha csak egy kicsit is horrorisztikusabb volna, menne rá egy gyenge négyes, így marad egy tisztességes hármas. Mindazonáltal, egyszeri megtekintésre simán alkalmas, a rémuniverzum korrektebb darabjai köze tartozik. A gyenge első részre köröket ver, a második azért valamivel jobb.

Abban legalább szerepel Liam Neeson, meg remek zenék is vannak benne. :D

előzmény: oscarmániás (#4)

Érdekes darab. Majdnem 100 éves, fekete-fehér némafilm, mégis jobban lekötött, mint a horror műfaj legtöbb mai terméke. Túl feszült vagy ijesztő számomra nem volt, de minden bizonnyal akkoriban még jóval alacsonyabban volt az ingerküszöb. Tetszett a színészi játék, a hangulata is nagyon különleges, valamint a díszletek egyszerűen elképesztőek. Ez a film lehet, hogy majd 100 éves, de a lényeg, hogy működik az élmény mind a mai napig.

Elég nagy hülyeség, de háttérzajnak pont elég volt. Pár jobb poén van benne, csak sajnos sokszor erősen túltolták. Úgy gondolom, Rebel Wilsonnál idegesítőbb színésznő nincs, nem volt és nem is lesz. Maga a film hármas alá, mert jó kedvemben talált meg, illetve Elizabeth Debicki is kellemes látvány a szemnek. De egyébként sokat nem veszít senki, ha kihagyja.

2019-06-27 21:07:39 Yesterday (2019) Bogár Bence (4) #11

Alapvetően tetszett. Érdekes kritikája annak, hogyan használja a zenei világ a tehetséges előadókat. Mindezek mellett természetesen nagyon szórakoztató, vicces és kedvelhető mozi. Nagyon örülök, hogy végre itt egy eredeti ötlet, nem egy filmes univerzum vagy franchise hatvanharmadik része. A poénok mennyiségétől egyébként faragtam volna le egy kicsit, de tény, hogy sok igazán működőképes is volt köztük. Himesh Patel meglepően jó, de az igazi meglepetést Lily James okozta. A csaj minden egyes jelenete imádnivaló, sosem bírtam még ennyire, mint most. Ellenben Kate McKinnont továbbra sem nagyon kedvelem, itt sem győzött meg a tehetségéről. De egy négyest simán ér a Yesterday számomra, hisz könnyed kis nyári limonádé, de mégis van tartalma és abszolút nem üres. Ja és azt mondtam már hogy Lily James mennyire elragadó? Na jó, leálltam. Nézzetek, csodáljátok meg. :D

Szerintem direkt nem akarták, hogy bárki is élvezze ezt a filmet. Nem abból a célból készült. Iszonyú közelről mutatja meg egy megtört ember lelkivilágát és életet, a főhős kiégett és nem bír szabadulni múltja démonaitól. A Joaquin Phoenix által mesterien játszott Joe az elmúlt évek egyik legösszetettebb filmes karaktere. Nem könnyű film, meg nem is szórakoztatni akar, de látni kell. Meg felkészülni arra, hogy ez az átlagtól eltérő, nehezebben befogadható élmény lesz.

előzmény: Ugor (#31)

2019-06-26 23:47:01 Shergar (1999) / Shergar Bogár Bence (2) #1

Ha nem jön álom a szemedre, nézz bele. Garantált, hogy 10 percen belül húzod a lóbőrt (hehehe). Gyenge színvonalú, iszonyú unalmas TV-film, normális forgatókönyv nélkül. A téma adott volna egy remek alkotáshoz, csak nem tudtak vele mit kezdeni. Mickey Rourke antagonistája a pozitívumok közé tartozik, de egyébként a Shergar egy felesleges és rossz alkotás.

2019-06-26 20:34:31 Yesterday (2019) Bogár Bence (4) #9

Minden bizonnyal. Azért írtam, mert nagyon kikívánkozott már belőlem. Mondjuk Iggy Pop azért szerintem még mindig bőven népszerű, elég csak arra gondolni, hogy mennyi filmben használtak fel a zenéjét (Trainspotting 1-2, stb), illetve a budapesti koncertjére is alig van már jegy.

előzmény: Morpheus19 (#8)

2019-06-26 09:31:40 Good Time (2017) / Jólét Bogár Bence (5) #6

Érdekes cselekmény, nem kapkod, de végig dinamikus és elképesztően izgalmas. Olyan volt az egész, mint egy filmes trip, ahol a dolgok fokozatosan vesznek egyre elborultabb és szürreálisabb irányt. Van venne egy kis Lynch, Scorsese is, meg nem kevés eredetiség. Te jó ég, Robert Pattinson milyen komoly színésszé érett. Ha így folytatja, ő lehet az új De Niro. Kiváló film a Good time, ínyenceknek többszöri fogyasztásra is javasolt.

2019-06-26 00:21:58 Yesterday (2019) Bogár Bence (4) #2

A jó zene örök. A mai tucatsz@rok, amik mindenhonnan szólnak és jó eséllyel egy év múlva már sehol sem lesznek, meg valószínűleg akkor nem lettek volna ismertek. Megérdemelten, így gondolom. Sok dologban jobb volt az akkori világ, így sajnálom hogy nem élhettem akkor. Springsteen, Elton, Beatles, Queen, Iggy Pop, Clash és még sorolhatnám napestig... Sokkal többen tudták akkoriban, milyen a jó zene. Ma már nem sokan. Tisztelet a kivételnek. :)

előzmény: Mizi (#1)

2019-06-25 13:46:10 Certain Women (2016) / Egyes nők Bogár Bence (2) #6

Hát, ez nekem nem igazán jött be. Laura Dern történetszála szimplán unalmas, Michelle Williamsé már sokkal jobb, viszont Kristen Stewarté pedig nagyon gyenge. Bevallom, sokszor untam ezt a filmet, pedig amúgy imádom a kisebb szerzői darabokat. Más az, mikor egy film a cselekmény szempontjából indokoltan lassú, meg más az is, mikor szinte nem is történik semmi. Az Egyes nők sajnos számomra az utóbbi kategóriába tartozik. Erős kettes, igazából egyedül Michelle Williams munkájával, meg a pár helyütt érdekes képi világgal vagyok megelégedve. Fizikai fájdalmat nem okoz, de nyugodtan kihagyható.

Határozottan érdekes és újszerű filmélmény volt. Nagyon örülök neki, hogy Scarlett Johansson egy kisebb szerzői filmben is kamatoztatta a tehetségét. A hangulata nagyon érdekes volt, s egyben kiváló, nem is beszélve a remek zeneválasztásról. Nem éppen mindennapi szemszögből készült a film, érdekes kérdéseket tesz fel, elég összetett élmény. Maradok egy erős négyesnél, valami hiányzott az ötöshöz. Nem is vagyok benne teljesen biztos, hogy mi. De ettől függetlenül egy nagyon erős alkotás, a művészfilmek kedvelőinek kifejezetten ajánlatos néznivaló.

2019-06-23 13:11:10 Nightmare Cinema (2018) Bogár Bence (4) #1

Na végre, egy tényleg jól sikerült horror-antológia. Az volt a legmeglepőbb az egészben, hogy mind az öt történet hozta az elvárt minőséget, mindre járna külön-külön is egy négyes, sőt a másodiktól, ami a kedvencem volt, még az ötöst sem sajnálnám. Remek ötlet volt öt ismertebb direktort felkérni a rendezésre, s mindegyikük kis storyja érdekes és a figyelmet lekötő volt. A mozigépész szerepében Mickey Rourke látható, aki szerintem évek óta nem játszott ilyen remek moziban. A műfaj kedvelőinek szinte kötelező, hisz mindenfajta történet van itt: slasher, nyomasztó, stb... Egy folytatás sem lenne elképzelhetetlen: öt újabb rémtörténettel és rendezővel, de ugyanúgy a Rourke-féle mozigépésszel. Horror-rajongóknak kifejezetten ajánlott darab a Nightmare Cinema.

A témából ki lehetett volna hozni egy nagyon érdekes darabot, de ez nem sikerült. A cselekmény unalmas, jellegtelen és vontatott is egyben. Cate Blanchett nem rossz, de azért tőle is bőven láttam már emlékezetesebb alakításokat. Sajnos ez nekem elég nagy csalódás volt így. Colin Farrell meg szerepel úgy egy jelenetben, de mégis sikerült találniuk neki egy elviselhetetlen magyar hangot. Grat...

A mai nap filmje is remek, nagyon ajánlott darab. Joaquin Phoenix karrierjének egyik legjobb alakítását láthatjuk itt.

Hatalmas nagy marhaság, aminek minden bizonnyal jócskán alkoholos állapotban írták a cselekményét, mindazonáltal egy igazi guilty pleasure is egyben. Smith meg Branagh szórakoztatóan ripacskodnak, a látvány pedig nagyon tetszett. Kicsit a Jonah Hexre emlékeztetett ez a western-steampunk világ. Szóval szerintem ez a mozi nem olyan rossz, mint a híre, egyszeri nézésre megfelelő. Se több, se kevesebb.

Érdekes és hangulatos film, de azt nem mondom hogy maradéktalanul értettem. Vannak benne nagyon szép jelenetek, csak éppen irtó zavaros. Egyszerre zseniális és nezhetetlen. Tulajdonképpen, maradok a harmasnál, de arra érdemes lehet felkészülni, hogy ez a mozi minden, csak nem átlagos.
Update: kicsit gondolkodtam rajta és inkább legyen gyenge négyes. Az, hogy a megtekintés után is pár órával még nem hagyott nyugodni az élmény, azért jelent valamit. :)

Pozitívak az első kritikák! A filmet zavarbaejtőnek, sokkolónak és semmi máshoz nem hasonlítható élménynek találtak a legtöbben. Úgy látszik, Ari Aster ismét kitett magáért. Metacritic 72, Rotten 100 (eddig).

2019-06-19 13:45:05 Holy Motors (2012) Bogár Bence (1) #65

Hát jó, mondjuk hogy ez az egy. :D

előzmény: BonnyJohnny (#64)

2019-06-19 01:24:39 Holy Motors (2012) Bogár Bence (1) #63

Jaj, jaj, jaj... Holy rosseb... Nem tudom, hogy mit láttam. Nem szabad keresni benne az értelmet, talán nem is lehet. De ez most nekem nagyon nem jött be. Bolond vagyok, hogy végignéztem, de igazából vártam arra, hogy legalább egy értékelhető pillanata lesz. Hát, nem igazán volt. S még mielőtt azt hinnétek, hogy a Michael Bay vagy Roland Emmerich féle akcióorgiákat bírom, hát ez közel sincs így. Imádom a művészfilmet, ami elgondolkoztat, kitolja a határokat, sokkol, meglep, vagy valami. Még csak nem is a történet a legfontosabb, ha a hangulat vagy karakterei elviszik a hátán. De ez két óra tömény kínszenvedés. Nem akart összeállni egy kerek egésszé, sőt külön-külön sem működik. Egyedi szerzői alkotást akartam látni, de csak végtelen mennyiségű értelmezhetetlen katyvaszt kaptam: története zavaros, tanulságot nem találtam benne, karakterei lényegtelenek, atmoszférája gyengécske. Ez bizony egy határozott egyes, el sem gondolkoztam a jobb értékelésen. Kerüljétek, mint mókus az erdőtüzet. :)

2019-06-18 03:04:52 Frances Ha (2012) Bogár Bence (4) #19

Kifejezetten érdekes filmélmény. Tökéletesen bemutatja, hogyan alakul a huszonéves generáció útkeresése, vagy éppen életstílusa. Persze a főhősnő közel sem egy átlagos figura, asszem főleg ezért kedveltem őt. Érdekesen volt, hogyan mutatták be az egyik napról a másikra élés stílusát, meg kell mondjam, azért ennek is megvan a maga hamisítatlan romantikája. Van az egésznek egyfajta "vudielenes" stílusa, az meg főleg tetszett, hogy végig fekete-fehér a film, ugyanis szerintem remek hangulatot adott az egésznek. Greta Gerwig elképesztően remek színésznő, nagyon érezte a szerepet, meg őt bírom egyébként is. Hát lehet nem kedvelni a Lady Bird rendezőjét? :)

2019-06-17 13:47:47 Rubber (2010) Bogár Bence (1) #17

Nem terveztem. :D

előzmény: oscarmániás (#16)

2019-06-17 02:27:36 Rubber (2010) Bogár Bence (1) #15

Nem akarom elhinni, hogy ezt az emberiség ellen elkövetett bűntettet nem maradt örökre a dobozban. Az egész annyiból áll, hogy egy gumiabroncs ámokfutásba kezd. Ki lehetett volna ebből hozni egy guilty pleasure szintű valamit, de nem. Az egész úgy, ahogy van értelmetlen. Ennél még a falat bámulni is kreatívabb dolog. Már bánom, hogy nem nyomtam ki a francba pár perc után, mert számomra tényleg kimeríti a nézhetetlen kategóriát. Akkora szemét, hogy ennél nagyobbat talán az Asylum stúdió vagy Uwe Boll sem tudna gyártani... Karó, kérdés nélkül. Hogy ezeken felül még miért? "Csak mert."

2019-06-17 00:25:37 Unhinged (2018) Bogár Bence (?) #1

Ha valaki tudja, vegye ki a szereplők közül Mickey Rourkeot. Mégsem fog szerepelni a filmben, erről a színész imdb adatlapján is meggyőződhettek. Köszi!

Ehh... Az első fél óra még tetszett is, de ami utána jött, az már nem annyira. Lehetett volna ebből egy érdekes pszichológiai művet kihozni, de ez abszolút nem sikerült. Sőt, még csak bűnös élvezetnek sem elég, hisz a film sok helyütt csak a felszínt kapargatja, nincs mélysége. Az utolsó 30-40 perc már nem több, mint gagyi és sablonos, B-kategóriás horror, rosszul előadva. Josh Brolin azért már akkoriban is elég jó színész volt, meg Kevin Bacon sem éppen rossz (már ha nem láthatatlan), de ettől még ez egy nagy csalódás, kihagyott lehetőség. A rendezőtől pedig főleg kevés ennyi.

Nofene, erről nem is tudtam. Érdekes dolgok ezek. :)

előzmény: critixx (#44)

Éppen azt hozta, amit vártam tőle. Egy kellemes mozi, ami nem vállal lehetetlen dolgokat, de amit igen, azt készséggel meg is tartja. Kis akció, jópofa dumák, egy szimpatikus főszereplő duó. Meg Liam Neeson, hát lehet őt nem bírni? Az első résszel szemben persze alulmarad, de fényévekkel jobb a szégyenteljes másodiknál, nagyjából a harmadik résszel van egy színvonalon. Igazi nyári blockbuster, de a jobb fajtából.

2019-06-13 02:02:24 Hancock (2008) Bogár Bence (2) #50

Kicsit bajban voltam az értékeléssel. Az első fele elég szórakoztató, lendületes és vannak benne érdekes ötletek. Tényleg látszik rajta az újító szándék. De ami a második felében történt, arra nincs bocsánat. A lehető legrosszabb irányba vitték a cselekményt, egyenesen a giccs és klisék földjére. Ezzel pedig az elején látható eredetiséget is sikeresen kiherélték sajnos. Persze Smith továbbra is jól hozza önmagát, a menőgyereket, meg Charlize Theron is egy bájos teremtés, de sajnos ettől még maga a film nem lesz jó. Erős kettes, de ebben sokkal-sokkal több volt. Kár érte.
Alternatív, spoileres címe lehetne: Az amnéziás Hegylakó. XD

El nem tudom hinni, hogy kaphatott ilyen alacsony értékeléseket itt. Én vagyok az első, aki hármasnál jobbat ad rá, s ez engem módfelett megdöbbentett. Port.hu vagy imdb felhasználóktól persze nem is várnék többet, de azért az itteni KT-s közösség véleményére jobban szoktam adni. Számomra ez a film ugyanis egyértelműen ötös. Lassan csordogáló, érdekfeszítően megírt történetével ez a film azonnal beszippantott. Egyszerre melankolikus dráma és erotikus sci-fi, a rendezőnő, Claire Denis pedig módfelett mesteri módon ötvözött több, látszólag abszolút össze nem illő műfajt. Robert Pattinson pedig akkorát játszott, hogy azért alsó hangon is érdemelne egy Oscar-jelölést. Most már be kéne látnia mindenkinek, hogy ő egy nagyon tehetséges színész, amit az utóbbi években többször is bizonyított. Olvastam, hogy Matt Reeves is azért őt választotta Batmannek, mert tetszett neki az itteni alakítása. Meg nekem is. Szóval elképesztően bejött ez az alkotás, s remélem, hogy a jövőben érkeznek rá jobb szavazatok is. Mert ez a különleges mestermű igazán megérdemelné. ;)

2019-06-11 14:07:15 Beyond the Black Rainbow (2010) Bogár Bence (5) #8

Iszonyú erős hangulattal bíró mozi, ha tetszett Panos Cosmatos másik filmje, a Mandy, akkor bátran próbálkozz ezzel is. Inkább haladó filmkedvelőknek javasolnám egyébként, a történetet (már amennyire lehet) nekünk kell összerakni az apróbb darabkákból, de itt amúgy sem az a leglényegesebb dolog. Valóban erősen hipnotikus élmény, elég elborult egy filmes "trip": azt tanácsolom, hogy ne nézzétek, hanem éljétek át, mert nem egy hagyományos értelemben vett alkotás ez, sokkal inkább egy különös, fura élmény. Ha már unod a lelketlen tucattermékeket, mindenképp tégy vele valamikor egy próbát. Nekem a Mandy maradt a kedvenc Cosmatos-rendezésem, de az ötös alsó határát eme filmje is eléri nálam. Alig várom, hogy lássam, mi lesz majd az úriember harmadik munkája. :)

Valahogy Craiget én idősebbek gondoltam, de nem tudom, hogy miért. Egyszer lehetne egy “Old Man Bond” film is, a Logan után szabadon.

előzmény: BonnyJohnny (#42)

Eme filmet nézve jöttem rá arra, hogy Josh Brolin tökéletes Bond lehetne Craig után. :)

2019-06-09 22:57:59 Rocketman (2019) Bogár Bence (5) #6

Az lehet, de Elton John azonos című száma jóval régebben készült el... nem hinnem, hogy ez a nézőket érdemileg befolyásolja.

előzmény: PG (#4)

2019-06-08 18:32:32 Rocketman (2019) Bogár Bence (5) #3

Egyszerre szabadszájú musical és megdöbbentően őszinte vallomás. Úgy gondolom, Elton John ennél méltóbb filmet aligha kaphatott volna. Magasan száll az a bizonyos rakétaember. ;)

Szerintem a harmadikban sem fog többet szerepelni. Schwarzi tette jól, ő az első után lelépett...

előzmény: BonnyJohnny (#5)

Csak arra akartam vele utalni, hogy nem volt számomra egy vállalhatatlan fércmunka. Tipikusan egy hármast még megér kategória, amit a két öreg róka simán elviszi a hátán, miattuk nem csalódás. Na de a második? Azon már Stallone sem tudott segíteni...

előzmény: BonnyJohnny (#3)

Ez egy nagyon jó kérdés. :D Az elsőnek még volt valami értelme, de a második a tavalyi év egyik legrosszabb filmje számomra. Határozottan van egy olyan érzésem, hogy ez sem lesz jobb...

előzmény: Ágó (#1)

Teljesen korrekt darab. Bevallom, kicsit féltem hogy milyen lesz, főleg a bemutatódátum többszöri ide-oda tologatása miatt. Pedig tisztességes darab, ami ugyan egy pillanatig sem lesz olyan zseniális, mint Az eljövendő múlt napjai, de bőven jobb, mint az Apokalipszis, illetve méltóbb módon adaptálja a Dark Phoenix történetet, mint anno Az ellenállás vége. A rendezés csak tisztes iparosmunka, de Fassbender és McAvoy remek mint mindig. Erős hármas.

2019-06-04 16:48:04 Jagten (2012) / A vadászat Bogár Bence (5) #210

Röviden és tömören kifejezve, minden idők egyik legjobb drámája és egyértelműen Mads Mikkelsen legösszetettebb alakítása. Akkora ötös jár neki, hogy az kis híján már hatos.

Nagyon pazar alkotás a mai nap filmje. Ha kimaradt, mindenképp érdemes pótolni. ;)

A világot nem váltja meg persze, de bőven korrekt kaiju-mozi. Nyilván túl összetett története nincs, de szórakoztató volt, a látványvilága tetszett. Így az akció meg persze Eleven elviszi a hátán végig, egyszeri lazítás gyanánt tudom ajánlani két szerzői film között. :D

Nagyon különleges hangulatú film: egyszerre szól az emberi kapcsolatokról és azok hiányáról, boldogságról és szomorúságról, örömről és magányosságról. Groteszk, de mégis emberi és tökéletesen egyedi. A különc hangulatú indie alkotások kedvelőinek feltétlenül ajánlom. Erős négyes.

Mi ez a gyenge átlag? :D Teljesn jó horror, egy ritka béna magyar címmel. Ne egy újabb kisgyerekes gagyiságot várjatok, itt sokkal inkább a feszült atmoszféra megteremtése volt a cél, valamint tetszett az is, ahova kifutott a történet. Nem lesz a műfaj mérföldköve, de határozottan jól sikerült darab.

Nézzetek meg, ha tehetitek. Nagyon erős dráma, feszült atmoszférával. Tényleg pazarul lett elkészítve, le a kalappal a dánok előtt!

2019-05-23 00:33:00 Swept Away (2002) / Hullámhegy Bogár Bence (1) #3

Mi volt ez az emberiség ellen elkövetett bűntett? Két ilyen idegesítő, unszimpatikus főszereplővel még egy filmben sem találkoztam, sőt ilyen sz@r dialógusokat sem gyakran hallani. Kb egy idő után már Tommy Wiseau “mesterműve”, A szoba jutott eszembe, miközben ezt a borzalmat néztem. A gond csak az, hogy ezt a filmet egy Wiseau-nál milliószor tehetségesebb direktor, Guy Ritchie rendezte.