Benny Bug

  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
2020-08-14 16:29:03 The Tax Collector (2020) Benny Bug (2) #1

David Ayer A harag és Az utolsó műszak című filmjeivel bizonyította, hogy ért a rendezéshez, az utóbbi években azonban mégsem találja önmagát. Ebbe a sorba pedig sajnos tökéletesen illeszkedik új mozija is, amit több éve forgattak le, mégis csak most merték bemutatni. A The Tax Collector igazából nem bántóan rossz, csak felesleges. Története nagyjából egy 40-perces sorozat pilot-epizódnak felel meg, alig mutat/ad valamit. Karakterei egydimenziósak és sablonosak, eseményei pedig érdektelenek. A lezárás légből kapott és annyi értelme van, mint a filmek: szinte semmi. Viszont LA “gettós” részének hangulata jól van eltalálva, illetve Shia LaBeouf alakítása sem rossz. Mondjuk ezért az egy szerepért kár volt teletetováltatnia az egész felsőtestét. Már bizonyította elégszer, hogy több mint “az a srác a Transformers-ből. Kinek ajánlanám ezek után? Esetleg időmilliomosoknak, nekik is csak talán...

Leírásnak pedig mehet:
David egy alvilági “adó-beszedő”, aki a Los Angekes-i maffiának dolgozik. Családja azonban veszélybe kerül, mikor egy rivális gengszter tűnik fel a színen, aki át akarja venni az uralmat.

Szívesen elmondanám, hogy mit láttam, de az a helyzet, hogy szinte magam se tudom. Egész korrekt mód indul, de aztán akkor lejtmenetbe kapcsol, hogy az már fájdalmas. A téma adott, de annyira vérszegény, hogy nem is értem, hogy adhatta ehhez nevét A gépész rendezője. Borzalom, meg ne nézzétek!
Nem is beszélve a lezárásról...
Már vártam, mikor lovagol be Rick Grimes, hogy kiderüljön, ez az egész egy Walking Dead spin-off, csak a szereplők befüvezve "árnynak" látták a zombikat...

Készítettem egy videós Ghost of Tsushima-játéktesztet, hátha érdekel valakit, hogy sikerült szerintem az utolsó nagy PS4-exclusive game. :D

Valamelyik nap ránézek akkor. :)

előzmény: DevilTakeU (#8)

Csak az elsőt láttam, de ez is amúgy is előzmény, szóval szinte mindegy. Egész jól indult, volt pár korrekt rész benne, amolyan stabil hármas szinten. Aztán egyre rosszabb lesz, nem is beszélve a sótlan fináléról. Nem bántóan nézhetetlen, de elég felesleges film. Az elégséges azért stabilan megvan.
Ja, amúgy szőkén alig ismerni rá Marisa Tomei-re... :D
Lehet, hogy megnézem valamikor a középső 2 részt, hátha azok jobbak. Ha jól tudom, Frank Grillo is játszik bennük, őt meg bírom.

Végre egy vígjáték, ami nem fél kifejezetten mélyre ásni. Nagyon tetszett ez a fajta humor, miközben a drámai töltet is elég erős. Fura főhősével valamiért kifejezetten tudtam azonosulni, erre nem is számítottam. Ja, a hangulata is rendkívül jó. Első Apatow-filmem, de annyi garantált, hogy nem az utolsó. Erős négyes, bejövős volt rendesen.

2020-08-09 19:34:33 Made in Italy (2020) Benny Bug (4) #1

Kellemes dramedy, megfelelően eltalált arányokkal. Az olasz életérzés és a tartalomhoz illő zenék egyaránt jól sikerültek. Kicsit rövid, de szerethető mozi: a könnyednek látszó külső érzelmes és drámai belsőt takar. Liam Neeson most is nagyon adja, a fiával pedig van egy olyan erőteljes nagyjelentük, hogy már csak azért is megéri beülni rá.

2020-08-09 15:19:12 Moonraker (1979) / Holdkelte Benny Bug (2) #68

Ez már megint paródia-kategória. Vártam, hogy a végén Bond felébred és csak álmodta az egészet. :D Nos, ez a pillanat nem jött el. Viszont van itt tengernyi hülyeség, képtelenség. Aranypisztolyos férf-szint ez nálam, az eddigi egyik leggyengébb. Főgonosznak kapunk egy lathatatlan embert Drax-et, de ő is inkább nevetséges a céljaival együtt. Mindig örülök, ha láthatom Velencét és Lois Chiles is szemkápráztató, de ennyi. Ja, az utolsó fél óra a legkínosabb az egészben...
Bond már bizonyított, jöhet Vin Diesel és a tsalád...

2020-08-08 14:53:38 Visions (2015) Benny Bug (2) #2

Nem tudom, erre a filmre hogy voltak képesek rábólintani a fejesek. Bárminemű koncepció teljes hiánya, úgy értelmetlen és zavaros az egész, ahogy van. Okosnak akar látszani, de egyáltalán nem az, inkább egy totális blöff. Isla Fisher persze nem éppen egy csúnya jelenség, de az elégséges is csak miatta van meg. Nyugodt szívvel kihagyható.

A gettó-hangulatot egész korrekt mód adja át és talán még mondani is akar valamit. A gond csak az, hogy unalmas, sekélyes és nem sikerült megfelelő mértékben adagolni a hozzávalókat. Gyenge középszer, Frank Grillo rutinszerű alakítását kivéve semmi átlag feletti nincs benne. Három alá: nem vészes, de sokkal több is lehetett volna.

2020-08-06 14:48:06 Unfriended: Dark Web (2018) Benny Bug (3) #1

Az első fél óra dögunalom, nem csodálom, ha valaki emiatt idő előtt kinyomja. Ha viszont kibírtuk, utána elég jó lesz és a feszültséggel is korrekt módon játszik. Persze ha valakinek nem kenyere az, hogy végig egy számítógép képernyőjét látjuk, ne erre keresgéljen. Engem viszont érdekel a Dark Web-téma, főleg mióta láttam Paul Street videóit róla. Lehetett volna kegyetlenebb meg sokkolóbb a téma okán, de nálam így is korrekt kategória. A rossz Blumhouse-film nem itt kezdődik.

2020-08-06 03:19:07 The Intruder (2019) / A betolakodó Benny Bug (2) #1

Mi akart ez lenni? Drámának iszonyú sekélyes, a thriller műfaj összes arcpirító kliséjét felhasználja másfél óra alatt, pszichológiai töltete pedig gyakorlatilag nincs is. Olyan szinten rossz, hogy éppen csak nem okoz fizikai fájdalmat. Talán az egyest is megérdemelné, de Dennis Quaid ripacskodása miatt hajlok a kettő felé. Viszont így is messziről javasolt elkerülni!

2020-08-04 03:03:30 Pesti balhé (2020) Benny Bug (?) #3

Más nagy valószínűséggel úgysem fog arra nyomni. :D

előzmény: Ragemarci (#2)

Messze van a hibátlantól, de az előző három után igazi felüdülés. A Moore-éra eddigi legjobbja. A főgonosz érdekes, a történet sem ül le annyiszor és kellemesen elszórakoztatott. Nem veszi magát komolyabban a kelleténél, mégsem önmaga paródiája. Nem a legerősebb négyes, amit adtam, de eléri az alsó határát. Ja, majd elfelejtettem: Barbara Bach!

Nagyon megosztó film lenne... de szinte senki nem látta és a hype gyakorlatilag nulla körülötte. Egyébként, szerintem ahány néző, annyiféleképpen csapódik le a story. Engem vitt magával a különös-borongós, némiképp elvont, lassan építkező hangulat, az olasz helyszínek szintén jók. A főbb karaktereket érdekesnek találtam, a cselekmény inkább dráma, a végén egy kis thriller beütéssel, illetve szimbolikával. Donald Sutherland most is remek, Mick Jagger pedig színészként is egész meggyőző. Majd elfelejtettem: Elizabeth Debickit minden filmbe, félelmetesen nagy színésznő!
Személy szerint, eddigi legjobb moziélményem, mióta újranyitottak. Betonbiztos négyes.

2020-08-01 20:09:02 The High Note (2020) / Pont az a dal Benny Bug (4) #1

Kedves film, gyakorlatilag a Csillag születik popzenére hangolt változata. Semmi új a nap alatt, de az LA-hangulat remek, a képi világ szép, a történet pedig épp a megfelelő húrokat üti meg, nem szól hamisan. Kis túlzással a tavalyi Yesterday testvérmozija is lehetne, zenekedvelő nézők nem lőnek vele mellé. Dakota Johnson alakítása pedig nagyon természetes és szimpatikus. Ajánlott, néha jólesik egy-egy ilyen is!

2020-08-01 14:45:14 Srpski film (2010) / A Serbian Film Benny Bug (2) #44

Eléggé bajban vagyok vele...
Én általában nagy lelkesen üdvözlöm az összes olyan filmet, ami el mer térni az átlagtól, meri piszkálgatni a határokat és valami újszerűt mondani. Na, a Szerb film viszont nem csak piszkálgat, hanem páros lábbal át is ugorja őket. A készítők azonban egy nagyon fontos dolgot felejtettek el: ha nincs mögötte épkézláb történet vagy karakterek, akkor a minden undormányt magába foglaló ál-művészieskedés sem menti meg azt. Ez így hatásvadász, undorító, beteg és gyomorforgató. Nem mondom, hogy hetekig rémálmaim lesznek tőle, de az biztos, hogy soha az életben nem akarom újra látni. Ki az a normálatlan, aki egy ilyet megír és rendez?
Persze lehet mondani, hogy burkolt mondanivaló, társadalomkritika, ehhez hasonló dolgok tényleg megtörténnek, ilyen-olyan üzenet satöbbi, de ez a film számomra nem több, mint a hatásvadászat iskolapéldája. Ha nincsenek körülötte a botrányok, a kutya nem nézte volna meg, de jogosan...

Köszi a javaslatot, igazad van. Majd figyelek rá.
Én is nagyon bírom a Bíborhegyet. :)

előzmény: Lady Ópium (#790)

Új videómban megpróbáltam összegyűjteni az elmúlt évtizedből azt a 25+1 horrorfilmet, ami a legjobban tetszett, mindezt 7 percben. Ha van kedvetek, tartsatok velem! :)
Vigyázat, horror terén kicsit fura az ízlésem! ;)

2020-07-30 02:51:47 The Prodigy (2019) / A csodagyerek Benny Bug (1) #5

Fú. Szekunder szégyenérzet. Nincs mire kettest adni. A történet nulla, horror létére semmi ijesztő vagy felkavaró nincs benne, hangulata pedig szánalmasan semmilyen. Nem is beszélve a fapados színészi játékről, az ezer kliséről és azokról a dolgokról, amiket innen-onna lopkodtak össze a készítők. Ha moziban nézem, lehet meglett volna az első film, amiről kijövök...
(Félúton már alig bírtam így ittam egy kis sört. Finom volt, ez nem is kétséges, de ez a trágya még ettől sem lett jobb vagy nézhetőbb... :D)
Karó. Kerüljétek, mint babonás középkori ember a fekete mágia által megszállt kecskét.

2020-07-29 03:54:06 Les fauves (2019) / Nagyvadak Benny Bug (3) #2

Még egy film, amit szinte senki nem látott. :D (pl. 500 alatti IMDb szavazat) Pedig egyébként nem volt rossz. A hangulata vitt magával, a történe sem volt rossz. Bár igaz, többet is kihozhattak volna belőle. Művészfilm, pszicho-thriller és tinihorror egyszerre akar lánni, bár utóbbi annyira nem kellett volna. A lezárás viszont tetszett, sikeresen meglepett. Johnny Depp lányában van valami különleges, de meg nem tudom mondani, pontosan mi. Viszont egyszer még lesz belőle valaki a szakmában, ebben biztos vagyok. Erős hármas nálam. Messze nem tökéletes, de ennél sokkal több nézőt/szavazót érdemelne, már csak azért is, mert nem egy újabb "12 egy tucat" kategórás sablontermék.

Most hogy mondod, az nem volt rossz. Az igazi bajom ezzel a résszel, hogy (számomra) nagyon hamar unalomba fulladt. Bőven elég lett volna egy másfél órás játékidő hozzá.

előzmény: csabaga (#32)

Kiváncsi leszek rá. :D

előzmény: peti0290 (#30)

Késztettem egy könyvajánlós videót, amennyiben van kedvetek, lessetek rá. :)
A fényviszonyok sajnos nem lettek tökéletesek, mivel épp akkor volt időm/kedvem megcsinálni, amikor hét ágra tűzött a nap, de igyekeztem megoldani. Itt nem tudtam képek alá dumálni, így komolyabb szkript nélkül dolgoztam, illetve a fejem sem éppen egy Brad Pitt-kategória, ha lehet, ezt vegyétek figyelembe. :D

Huh, ez nekem már sok(k) volt a jóból. Eddig ez a rész tetszett a legkevésbé. Moore és Lee jól nyomta, de a történet alibi és közben tele van hülyeségekkel, eléggé lefárasztott. Pedig alapvetően hozzám közel áll ez a keleti hangulat, de itt nem igazán jött át hogy mi volt a koncepció. Remélem, a következő jobb lesz.

2020-07-25 14:20:59 The Rental (2020) Benny Bug (4) #3

IMDb-n is dekára ennyi a leírás, akkor gondoltam minek bővítsem. :D
Amúgy rohadt jó ez a film. Nem mond semmi újat, de talán nem is kell, mivel a meglévő összetevőket épp megfelelő arányban és érzékkel adagolja. Nagyon lassú film, az első óra elmegy karakterépítéssel és drámával, miközben olyan témákat pedzegetnek mint a párkapcsolati problémák vagy a rasszizmus (utóbbit nem tolakodó módon, nem telepszik rá, ha valaki esetleg emiatt nem nézné meg). Elképesztően faszán van felépítve az atmoszféra, egyre nyugtalanítóbb lesz, ahogy telnek a percek, a képi világ pedig igényes, öröm ránézni. A lezárás (ahogy gyakorlatilag az egész film) megosztó lesz, de nekem épp így tetszett, ekkor már bejön a képbe a horror-thriller vonal és bizony megérte a lassú alapozás.
Dan Stevens most is jó formáját hozzá, Jeremy Allen White tehetsége a Shameless óta számomra nem kérdéses, Allison Brie-ba pedig egy kicsit szerelmes lettem. :P
Nincs bajom színészileg a fiatalabb Franco-gyerekkel, de látva ezt a mozit, azt sem bánnám, ha maradna renedezésnél, ez most kegyetlenül betalált. A 6 alatti IMDb pontszámnak pedig most (sem) érdemes hinni.

előzmény: Interracial Facial Creampie (#2)

2020-07-25 03:05:54 The Rental (2020) Benny Bug (4) #1

Leírásnak mehet:
Két pár kibérel egy nyaralót, ahol hétvégi pihenésüket szeretnék eltölteni.

Tipikusan rossz tinihorror. Unalmas karakterek, egy korrekt alapötlet, amiből sikerült szinte nullát kihozni, nem létező színészi játék, feszültség szinte teljes hiánya. A Blumhouse régen még jobban adott a minőségre, mostanság már nagyon elmentek a mennyiség felé sajnos.

2020-07-24 03:27:34 365 dni (2020) / 365 nap Benny Bug (?) #7

Nem láttam és nem is akarom, ha rajtam múlik - csak érdekességként jegyezném meg, hogy horror kategóriában böngésztem a Netflixen és elég hamar feltűnt ez a film is a találatok között. Nem lehet véletlen. :D

Iszonyú gyenge, olcsó érzetű és unalmas műdráma, ami nagyon el akarja érni, hogy potyogjanak a könnyeid. Annyira, hogy majd belegebed. Hatásvadászat mesterfokon. Willem Dafoe miatt kap egy kettest, de az égvilágon semmit nem veszítesz, ha kihagyod.

Letisztult, szép a képi világ és öröm ránézni elejétől a végéig. A történet érdekfeszítő és számos morális kérdést is felvet. A rendezés alapos és biztos kezű, a színészek pedig jó alakítást nyújtanak. Kicsit hosszabbak éreztem a kelleténél és Polanski helyében a karakterek érzésvilágát kicsit közelebb hoztam volna a nézőkhöz, de összességében elég jó és nagyon igényes film, érdemes.

csabaga: Ezt nem tudtam. :D
ryood: igen, kezdem észrevenni, de nekem valahogy inkább a komoly(abb) Bond-filmek a bejövősek. Talán mert a Daniel Craig-részeket láttam először, vagy nem tudom.

előzmény: ryood (#31)

James Bond és a vudu? Erősen felemás érzéseim vannak a film kapcsán. Moore az eddigiek alapján jól hozza a szerepet, a téma okán kapunk egy kis újdonságérzetet is. Viszont komolyan venni nagyon nehezen lehet, a végére iszonyúan elszáll és a játékidőt is soknak éreztem.
Viszont a zene tényleg telitalálat, Jane Seymour pedig az eddigi legszebb Bond-lány. (Az új részekből is egyedül Léa Seydoux veheti fel vele a versenyt.)

Igazad van, de a Bundy-témában csak a Zac Efron-filmhez volt szerencsém, az pedig nem volt rám túl nagy hatással. Úgy meg nehéz valamiről beszélni, ha nem láttam. :)

előzmény: Lady Ópium (#786)

Új videóm témája: 10 vérfagyasztó sorozatgyilkosos film.
Természetesen a 10-es lista miatt sok remek mozi maradt ki a felsorolásból, ezúttal inkább azokat válogattam össze, amik hozzám közel állnak.
Neked mi a kedvenced a témában? :)

2020-07-18 01:33:12 Pirates (1986) / Kalózok Benny Bug (3) #3

Vállalható kalandfilm, de közel sem sorolnám Polanski legjobbjai közé, tud ennél ő sokkal érdekesebbet is készíteni. Matthau üde színfoltja ugyan, de őt leszámítva a Kalózok semmivel sem több, mint egy tisztes középszer.

2020-07-17 10:00:36 Baskin (2015) Benny Bug (3) #2

Beteg és gyomorforgató horror Törökországból, azonban nem lehet elsiklani afelett, hogy enélkül nincs benne több egy nádszálvékony cselekménynél. Lehet valami nagyon gore, meg véres és gusztustalan, de a jó és emlékezetes sokk-élmény nálam nem itt kezdődik. Egyszer nézős - se több, se kevesebb.

2020-07-16 15:59:40 Larry Crowne (2011) Benny Bug (3) #9

Tulajdonképpen aranyos, jószándékú film, ám történetileg nem túl erős, illetve a kelleténél jobban szirupos és klisés. Hanks azonban rendezőként sem utolsó, a zenék pedig nagyon jó érzékkel lettek kiválasztva. Egyszer érdemes megnézni, kedves mozi, de csodát azért ne várjunk tőle.

2020-07-14 14:41:16 Relic (2020) Benny Bug (4) #1

Végre egy eredeti, ötletes horror, ráadásul elsőfilmes alkotótól. Tekinthetjük a két évvel ezelőtti Örökség szellemi utódjának is, ami nem kis szó. Igazán hatásos, bőr alá kúszó slow burn, ami drámaként is legalább annyira helyt áll. Kellően nyomasztó és rideg mozi, ami rengeteg figyelmet igényel, hogy a cselekményt teljes egészében össze tudjuk rakni. Az utolsó harmad a film legaljasabb része, a lezárás pedig hatásos és működőképes. Majd elfelejtettem, a film szimbolikája is mesteri.
Egyelőre négyes fölé, de az sem kizárt, hogy megy ez még felfelé. Nézzétek! :)

Connery-t jó újra ikonikus szerepében látni, de ez most megint elindult a paródia irányába. Elvoltam vele, a Vegas-hangulat például kifejezetten tetszett, de akárhogy is nézem, az előző részhez viszonyítva mindenképp visszalépés. Egyszer nézős.

Tisztességgel elkészített, ám valóban elég egyoldalú film. A látvány nagyon jó, kár hogy végül nem vásznon mutatkozott be, sokat dobott volna rajta. Hanks alakítása korrekt, maga a film is az, viszont klasszisokkal jobb lenne, ha többet foglalkozik a karaktereivel, az alig másfél órás játékidő viszont erre nem biztosít lehetőséget. Egyszer azért érdemes, de ha már Hanks és háborús mozi, akkor kérdés nélkül a Ryan közlegény megmentése a favorit.

Borzalmas... Egy sorozat pilot-epizódjának alig megfelelő tartalom van benne, cserébe viszont kapunk nyitott lezárást és majd két óra játékidőt. Kidolgozatlan karakterek, nulla atmoszféra, sablonos akció, ami között ugyan van, ami korrektebb, de ennyi nem elég ahhoz, hogy így 2020-ban kiszúrják vele a szemem. Színészi játék? Kincs, ami nincs. Ez az egész film se íze, se bűze, de úgy ahogy van - elsőtől az utolsó pillanatáig. Ha lesz is folytatás, én már köszönöm szépen, nem kérek belőle. Egyetértek az előző hozzászólóval. A Hegylakó jobb. Méghozzú úgy milliószor!
(A film minőségét túlzottan nem befolyásolja, de csak szerintem áll bitang rosszul ez a haj Charlize Theron-nak?)

2020-07-09 15:33:04 Bullet Head (2017) Benny Bug (3) #1

Tucat akciófilmre számítottam, ahhoz képest egy feszült, néha kamaradrámába haljó thrillert kaptam. Az első fele nagyon vontatott a másfél órás játékidő ellenére is, utána azonban beindulnak a dolgok és akad több izgalmas, valóban jól megrendezett jelenet. Közel sem tökéletes, de a középszerből azért Malkovich és Brody játéka is kiemeli ezeken túl, Banderas viszont csak epizódszerpet kapott. Egyszer simán megnézhető, bevallom hogy rosszabbra számítottam.
Viszont, hozzám hasonlóan kutyabarát emberkék azért csak óvatosan közelítsenek felé...

Spoiler-mentes Last of Us 2 tesztem videós formában, avagy véleményem az év legmegosztóbb játékáról.

2020-07-08 03:43:46 Malevolent (2018) Benny Bug (2) #1

Nem úgy fogalmaznék, hogy vállalhatatlan, inkább csak kínosan unalmas. 90 perc nincs a játékidő, de még így sem tudja fenntartani az érdeklődést. Újabb horror, amiben semmi feszültség nincs, csak a szokásos klisék. Viszont Florence Pugh szívszerelmem miatt egy kettest adok rá. Sok rosszabb programot el tudok képzelni, mint őt nézni bő 80 percen keresztül. De ettől még maga a film sajnos elég rossz.

Hatalmas nagy egy pöcegödör ez a film, még ennyi karaktert sem érdemel meg, hogy írjak róla. Azért az már valamilyen szinten művészet, hogy forgatnak egy horrort bárminemű feszültség és ijesztő részek nélkül. Gary Oldman miatt egy halovány kettes, de amúgy hótgyenge film, semmiképp nem tudom ajánlani.

Képzelem, mennyire megosztó lehetett, mikor bemutatták, de nekem épp a vérfrissítés tetszett benne. Végre egy emberközeli, érzelmekkel bíró Bondot kapunk, akivel azonosulni is könnyebb. Közben az akció sem szenved csorbát, a filmvégi lezárás pedig épp a keserű hangvétel miatt működik. Lazenby jól hozza a szerepet, főleg hogy első szerepe is volt egyben, de érdekes, hogy később szinte már nem is játszott sok komolyabb moziban. Mindenesetre a film jó, a négyest megérdemli.

2020-07-04 14:38:17 [JÁTÉK] Benny Bug #38709

Iszonyat?

Legújabb videómban Mark Ruffalo sorozatát ajánlom figyelmetekbe, amiben a színész egyenesen dupla szerepben remekel.
Remélem, tetszik. :) Nektek mi a véleményetek a sorozatról?
(nincs külön adatlapja, azért ide töltöttem fel)

2020-07-03 21:47:14 Ava (2020) Benny Bug (3) #2

Az akciójelenetek dinamikusak és egész jól felépítettek, a családi dráma szál viszont nagyon felületes, ilyen formában sok értelme nincs. Jessica Chastain persze jó látvány a vásznon, meg itt van Farrell és Malkovich is. Egy nyári estén elmegy, ha nincs más, de emlékezetesnek azért nem túlzottan nevezhető.

Lassan építkező dráma érdekfeszítő témával, igényes képi világgal és jól felépített feszültség-faktorral. Az alacsony IMDb pontszámmal én sem tudok egyetérteni. Ja, Walton Goggins egyébként egy kiváló színész. Kár, hogy a "nagyobb" filmekben rendre csak epizódszerepet szánnak neki.
A lezárást máshogy intéztem volna, de attól még ez simán négyes, nem is a gyenge fajtából.

My bad, abban is a Sir van, ennek nem néztem utána olyan részletesen előtte, bocs critixx, ez most el lett nézve. Ha nem írod akkor fel sem tűnik, amíg odáig el nem jutok. :D

előzmény: critixx (#19)

Filmek, amiket sosem fogsz látni, avagy legújabb videómban olyan filmekből válogattam nektek párat, amiket ugyan leforgattak, de mi, nézők azóta sem láthattunk belőle semmit, örökre a fiók mélyen ragadtak. Van még pár ezeken kívül is, így az sem kizárt, hogy készítek majd hozzá egy második részt. Köszönöm, ha megnézitek, mindnekinek jó szórakozást hozzá és remélem tetszeni fog! :)

Én úgy tudtam, az nem tartozik bele a Bond-kánonba. A Bond 25 is úgy jön csak ki, ha azt nem számoljuk hozzájuk. (Persze sz@r vagyok matekból, szóval ki tudja... :D)
csabaga: A héten sort kerítek a következő részre is, aztán utána írom majd róla a véleményem. :)

előzmény: critixx (#15)

A Connery-éra hivatalos utolsó filmje dinamikusabb, mint pl az előző, a főcímdal nagyon szuper és a Japános szál behozása is érdekes húzás volt. Viszont itt már tényleg több a hülyeség a kelletnénél, néha tényleg már-már paródia beütése volt. Egynek elment, szórakoztató, azt aláírom, de a Bond-sorozaton belül semmiképp nem egy többször nézős kategória.

Kicsit érdekes dolog valóban, hogy senki nem beszél a filmben, csak a két főszereplő. Voltak benne egyébként nagyon jó és ötletes, humoros dialógusok is, de a kelleténél többször vált idegesítőve vagy repetitívvé sajnos. Nagyon felemás az összkép, de Keanu és Winona szerencsére most is hozzák az elvárható formát.

Hupsz, véletlenül feltölttem szereplőnek Bruce Campbell-t, de már ott volt előtte is, benéztem ezúttal, így most duplán látszik. IMDB-n uncredited volt mellette, de akkor ezek szerint ezt már korábban észrevette és beírta valaki. Sry érte, gondoltam szólok, hátha lehet még korrigálni. :)

Unalmas, sablonos és nélkülöz bármiféle stílust. Nem sok értelme volt az elkészültének sajnos. Keanu Reeves miatt megadom a kettest, mert amit lehetett, azt ő megtette, de attól ez a film még úgy hótgyenge, ahogy van.

2020-06-26 02:29:59 Paranoia (2013) Benny Bug (3) #5

Nem igazán akar összeállni, pedig felvetődik rengeteg érdekes dolog, a történet számos lehetőséget kínált volna. Ez így sótlan, kevés és nélkülöz bármiféle egyedi stílust - belegondolni se merek, mekkora filmet rendezne ebből egy David Fincher-kaliberű direktor. De a Doktor szöszi rendezőjétől már ez is előrelépés... :P Ford (aki egyébként sztem iszonyú fura így kopaszon) és Oldman viszont jó formájukat hozzák most is, így legyen hármas. De attól még az ezernyi kihagyott lehetőség filmje.

2020-06-23 12:59:20 You Should Have Left (2020) Benny Bug (3) #2

Az első fél órában sikerül ellőni a műfaj összes kliséjét, de valamiért végig érdekelt, hogy mi itt a "nagy rejtély" meg hogy mi lesz a végkifejlet. Nos, sok mindent nem magyaráznak meg, több benne a zavarosság a kelleténél, viszont akad szerencsére pár feszültebb és jobban sikerült szekvencia is. Felemás az összkép tehát rendesen, viszont nem igazán van jumpscare, ezért pedig nem győzök köszönetet mondnai. Nem mintha annyira félnék tőlük, csak már az a bizonyos micsodám is tele van a jelenséggel, értitek. :D Kevin Bacon egészen jó volt, Seyfreid kisasszonynál pedig már látott a történelem sok kevésbé míves biódíszletet is. Tisztességes hármas nálam: se több, se kevesebb.

2020-06-23 01:23:03 You Should Have Left (2020) Benny Bug (3) #1

Leírásnak mehet:
Az egykori bankár (Kevin Bacon) fiatal feleségével (Amanda Seyfried) és hatéves lányával nyaralni megy egy elhagyatott vidéki házba, ahol azonban nem minden annyira békés és csendes, mint amilyennek elsőre látszik.

2020-06-22 14:26:04 Thunderball (1965) / Tűzgolyó Benny Bug (3) #32

Korrekt Bond-kaland, végig lekötött, mégis úgy érzem, hogy a Connery-érából eddig ez a leggyengébb rész. A mesteri előző felvonás után egy kicsit csalódás, itt az arányok sem annyira kiegyensúlyozottak, így egy baráti hármast tudok adni. Connery persze még mindig menő azért. :)

2020-06-21 22:42:20 Emma. (2020) Benny Bug (4) #1

Jó volt végre egyet mozizni három hosszú hónap után. :D
Persze a négyes nem ennek tudható be, tetszett a film. Klasszikus történet kicsit modernebb köntösben, jó zenékkel és fasza hangulattal, némi kis szatirikus éllel, illetve akadt pár viccesebb pillanat is. Nem találja fel a spanyolviaszt, de határozottan kellemes, jólesett. Anya Taylor-Joyt pedig bármeddig el tudnám nézni a vásznon, Bill Nighy pedig alap, hogy most sem okoz csalódást.

Igen, ezt adom, az én listám tényleg, csak akkor gondoltam olyan filmeket válogatok amikről már hallott ezt-azt a jónép. :D lehet kétfelé kellett volna osztani: blockbuster meg “kisebbek”, vagy nem tudom. :)

előzmény: Ragemarci (#774)

Egyébként meg, valamiért ennyire a franchise-filmek vannak manapság többségben, sajnos vagy nem sajnos. Pl tőlem kimaradt még a Hang nélkül 2, Bond 25 meg az új Szellemirtók, stb... Mind franchise, sajnos elég ritka már moziban ami nem az...

Most hogy mondod, tényleg van benne igazság. Amikor készítettem a listát, ez valamiért nem tűnt fel. A Battle royal részt csak azért hoztam fel, mert valamiért azok jutottak az eszembe róla, de annyira nem értek ehhez a műfajohoz, ezt férfiasan bevallom. Soha nem kötött le valamiért.

előzmény: Ragemarci (#771)

2020-06-20 13:39:55 The Bank Job (2008) / Banki meló Benny Bug (4) #20

Fondorlatos és végig izgalmas heist-mozi, hála az égnek nem akcióból áll az egész, hanem a dolgok pontosabb megtervezése áll a középpontban. Ilyen szempontból semmiképp sem egy "megszokott" Jason Statham-film, de tulajdonképpen épp ezért tudom legfőképp ajánlani.

Örülök neki és köszönöm szépen. :)

előzmény: Ugor (#769)

Filmek karantén után, avagy mi vár még ránk idén a moziban? :)

2020-06-18 02:27:30 Safe (2012) / A biztonság záloga Benny Bug (3) #15

Teljesen átlagos akciófilm, de van egy kis retro-beütése, ami jól áll neki, meg Statham is korrektül hozza az ilyen kategóriás szerepeket. Semmi extra, de néha szükség van ilyen bűnös élvezet kategóriás filmekre is. Annak pedig tökéletesen megfelel.

2020-06-17 02:56:20 Gone (2012) / Elveszett Benny Bug (2) #11

Tipikus egyszernézős thriller lenne és a hármast is megkapná, ha nem lenne ennyire trehány és összecsapott a vége. Biztos azt hitték a készítők, hogy hű de okos húzás az a "nagy csavar". Hát nem éppen az. Meg eredeti sem.

2020-06-16 02:17:04 Goldfinger (1964) Benny Bug (4) #30

Fasza akciójelenetek, amikor mai mércével is megállják a helyüket, jó hangulat meg zenék, plusz Connery, aki most is nagyon adta a szerepet. Mi kell még? Mondjuk egy emlékezetes főgonosz? Az is van! Mi több, kiváló momentumoknak sem vagyunk híján. Kedvencem talán az volt, mikor "megtrollkodta" az ázsiait és kijutott a cellából, de az istállós "adok-kapok", a Fort Knox-os rész és a vége is nagyon tetszett. Most erős négyes, de nem kizárt, hogy megy feljebb is. A régi Bondok közül eddig abszolút kedvenc nálam a Goldfinger! :)

2020-06-15 15:01:22 [JÁTÉK] Benny Bug #35855

Eszeveszett mesék?

2020-06-15 14:57:20 Artemis Fowl (2020) Benny Bug (2) #1

Ostoba, unalmas és jellegtelen, miközben egy sorozat pilotepizódjának is bajosan felelne meg - vagyis tökéletesen illeszkedik az elmúlt évek során kijött Young adult-filmek minőségéhez. Szomorú dolog, hogy Kenneth Branagh sem tudott belőle többet kihozni.

2020-06-14 15:47:35 Da 5 Bloods (2020) / Az 5 bajtárs Benny Bug (4) #6

Ebből most cikket tervezek, pár napon belül érkezik is. :D

előzmény: Ragemarci (#5)

2020-06-14 14:48:43 Da 5 Bloods (2020) / Az 5 bajtárs Benny Bug (4) #4

Hát, szerintem a film egyik legfontosabb közölnivalója az volt Spike Lee részéről, hogy hiába telt el aránylag sok év Vietnám óta, nagyjából ugyanazok a problémák és előítéletek maradtak meg, mint akkoriban. Maximum egy kicsit megváltoztak vagy átalakultak az évek során, de semmiképp nem tűntek el.

előzmény: Ragemarci (#3)

2020-06-14 02:27:31 Da 5 Bloods (2020) / Az 5 bajtárs Benny Bug (4) #2

Fontos és aktuális film, miközben egyértelműen visszaköszön Spike Lee őszinte, szókimondó stílusa. Ilyen nézőpontból sem igazán láthattuk még Vietnámot, szóval mindenképp érdekes és újszerű volt. Nem mondanám, hogy könnyen adta magát, de érdemes elmerülni ebben a különös, számos érzést/érzelmet kifejező 2 és fél órában.

2020-06-11 18:10:46 [JÁTÉK] Benny Bug #35394

Esetleg az Örökség?

Felemás érzéseim vannak...
Az első kb fél óra igazán "timbörtönös", nagyon élveztem. Aztán utána, a gyárban játszódó részek pár perc után olyan szintű cukormérgezést okoznak, hogy az már teljesítmény. A zenés, musicales dolgok sem tettek túl jót neki, onnantól az egész egy vizuális giccs volt. Persze ha kisebb koromban látom, sokkal jobban tetszett volna, ezt aláírom. De ez sem egészen mentség, sok gyerekeknek készült filmet mind a mai napig ugyanúgy örömmel nézek, mint régen. Azért néha elöjön az igazi Burton is, például a Wonka múltját bemutató részeknél, illetve a vége is tetszett, dacára annak, hogy kicsit szájbarágós volt. A szatirikus részek ötletesek, megmosolyogtam őket, látszott a szándék. Johnny Depp pedig most is jól játszott, illetve Danny Elfman zenéje is erősen nice.
Milyen érdekes, hogy szerintem ennek a filmnek épp azok a legjobb részei, amik nem a csokigyárban játszódnak. :D

2020-06-09 15:26:19 [JÁTÉK] Benny Bug #35112

Ja, közben rájöttem én is, hogy biztosan nem az, így jár aki nem nézi végig az összes képet tippelés előtt. XD

2020-06-09 15:23:35 [JÁTÉK] Benny Bug #35110

Béna tipp lesz, de valamiért a Suspiria jutott eszembe. Az eredeti Argento-féle.

Igazából nem rossz, csak éppen minden klisét belepakoltak, amit a műfaj elbír. A második fele izgalmasabbra sikerült, pár érdekesebb ötlet van benne, így a hármas megvan. Viszont ha valaki nagyon krimi/thriller + Morgan Freeman párosításra vágyna - és esetleg még nem látta volna - nézze meg Fincher kultfilmjét, A hetediket. Aki meg már látta, úgyis érti, miért mondom. :)
Amúgy mikor belekezdtem, nem is tudtam h Freeman egy másik filmben már eljátszotta itteni karakterét. Nagy gond azért nem történt, mert az alapjául szolgáló könyvek közül viszont ennek a változata jött ki időrendben előbb. :D

Köszi! ;)

előzmény: Ugor (#761)

Lady Ópium: igyekszem megmaradni annak a srácnak, “akiként” elkezdtem a csatornát, függetlenül attól, hogy a jövőben sok vagy kevés ember fogja azt nézni.
Annyi a célom vele igazából, hogy azt a nagymértékű szenvedélyt, illetve rajongást, amit a filmek meg úgy kvázi a popkultúra iránt érzek, legalább egy kis mértékben át tudjam adni más számára is. Ha ez csak egy kicsit is sikerült, akkor már boldog vagyok. :)

előzmény: Lady Ópium (#758)

Jaj kedves Ugor, igencsak idézőjeles videós “pályafutásom” alatt még senki nem írt ilyen szépet. Komolyan mondom, kicsit el is érzékenyültem, amit pedig írtál, azt legszívesebben kinyomtatnám jó nagy betűkkel és kitenném a falra. :)

előzmény: Ugor (#756)

Köszi! Jó javaslat, ez alapján is össze lehetne állítani egy érdekes listát. :D

előzmény: Ragemarci (#757)

Köszönöm mindenkinek, a filmek szeretete miatt meg ezért már megéri csinálni. :)

előzmény: sllrrrply (#753)

Nagyon köszönöm és örülök, hogy tetszett. Tényleg jólesik ezt olvasni. :)

előzmény: Ugor (#751)

Semmi gond, elismerem én hogy nem beszélek tökéletesen. :) Szerintem egyikünk sem, de mindegy, nem is ez a lényeg igazából.

előzmény: Lady Ópium (#747)

És az egész pontosan mit is jelent?

előzmény: Lady Ópium (#744)

És az baj? :D

előzmény: Lady Ópium (#742)

Új videomban pár olyan filmet ajánlok, amik valamiért eddig ismeretlenek maradtak, pedig a minőségükkel nincs probléma.
Köszönöm, ha megnézitek, ha pedig feliratkoztok, azt még jobban! További szép napot mindenkinek! ;)

Fogj egy ígéretes - egyébként képregényen alapuló - történetet, adj neki hangzatos címet, bízd egy olyan rendezőre, akinek szemmel láthatóan nincs sok tehetsége a munkájához, majd bővítsétek az egészet 2 és fél órára, dacára annak, hogy sok rövidfilmnek nagyobb mélysége van. Máris kész az év egyik újabb nagy csalódása, ami már csak azért is dühítő, mert ebben sokkal több lett volna.
A legszánalmasabb a szexjelenet volt az elején, miközben a háttérben valami ócska discozene szólt, és ekkor még több mint két óra hátra volt a filmből...

Jobban tetszett, mint az első rész. Hangulatban nagyon erős, bejött a történet felépítése meg az egész dinamikája, miközben Sean Connery továbbra is legalább olyan jól hozza a szerepet, mint az előzőleg. Stabil négyes.

2020-06-06 18:55:25 [JÁTÉK] Benny Bug #34711

Esetleg a Bőrnyakúak?

2020-06-06 15:30:05 Area 51 (2015) / 51-es körzet Benny Bug (1) #12

Dühítően rossz, unalmas és jellegtelen film, főszerepben a tipikus found footage-kellék Gipsz Jakab főszereplőkkel, akikkel abszolút nem lehet azonosulni. Egy emlékezetes jelenet nem sok, annyi sem volt benne. Adnék én kettest, ha megérdemelné, de itt egyszerűen nincs mire. Nem is érdemli meg a film, hogy többet írjak róla. Még ennyit sem. :D
Ha valakit érdekel a téma, nézzen inkább X-Aktákat, vagy Paul Street valamelyik videoját.

Hát, hát... Erre most mit mondjak? :D
Megosztó egy film, annyi tény. Elhiszem azt is, ha valakinek nem túlságosan bejövős, vagy azt mondja, kicsit blöff-szaga van, nekem viszont ez most eléggé adta. A második és harmadik évad (vagy új sorozat, ahogy jobban tetszik) közé ütemeztem be, ahogy eredetileg is kijött. Úgy tudnék fogalmazni, hogy Lynch barátunknak van egy olyan jellegzetes stílusa, amit valaki vagy imád, vagy szívből gyűlöl. Nyomasztó volt, különös hangulattal, nem is beszélve a jóféle képi világról. Remek volt újra elmerülni ebben a szürreális világban meg látni a korábban megismert arcokat is. Most pedig jöhetnek a 2017-ben kijött részek. Nem tudok - bevallom, nem is akarok - négyesnél rosszabbat adni. Ja, Badalamenti zenéje meg hidegrázós és zseniális, mint mindig.

Meglepően jó film. A rideg atmoszféra hamar beránt, miközben egy kicsit megidéződik Michael Mann klasszikusa, a Szemtől szemben is. Középtájon kicsit megtörik a dinamika, viszont kárpótol érte a kifejezetten jól sikerült, váratlan lezárás. A színészek jók: Depardieu és Auteuil is remek alakítást nyújt - utóbbi egyébként nem is kicsit hasonlít De Nirora. A zenét még mindenképp kiemelném, minden esetben épp passzol az akutális történésekhez, sokszor pedig meglepően szomorkás és melankolikus. De egy szónak is száz a vége, ajánlom ezt a filmet, kifejezetten kellemes meglepetés. Bőven megérte azt az 500 ft-ot, amibe a Blu-ray került. :)

2020-05-31 16:12:19 Dr. No (1962) Benny Bug (3) #46

Ezek után kíváncsian várom a következő részt. :D
Egyébként igen, Connery tényleg nagyon meggyőző Bond, tetszett az alakítása. :)

2020-05-31 15:37:34 Dr. No (1962) Benny Bug (3) #43

Okés, mindenképpen. Lehet, hogy egy nagy Bond-rangsorolós videót is készítek a YouTube-csatornámra. :)

előzmény: Kempesbaba (#42)

  • 1
  • 2
  • ...
  • 5