Benny Bug

Tapasztalat: 2484 film
Kompetencia: 35 film
Súly: 3359
Regisztráció: 2016. október 13. (4 év, 9 hónap)
Kedvencnek jelölték: 15 user

Bemutatkozás

egy 21 éves mozibolond
törzshelyek: Fontana Hévíz & Agora Savaria
van egy blogom is, filmélményeimről szoktam írni, ha valakit érdekel: itt megtaláljátok
nemrég indítottam egy YouTube-csatornát is, minden egyes feliratkozást nagyon köszönök!
alapvetően mindenevő vagyok, de valamiért mostanában inkább a művészfilmek, illetve "kisebb" drámák vannak rám igazán hatással
legnagyobb kedvencem a Taxisofőr (ha tényleg csak egyet választhatok)

Kedvencek

Rendezők: Ari Aster, Christopher Nolan, David Fincher, David Lynch, Francis Ford Coppola, Guy Ritchie, Martin Scorsese, Nicolas Winding Refn, Quentin Tarantino, Sergio Leone, Steven Spielberg
Színészek: Anya Taylor-Joy, Brad Pitt, Charlie Hunnam, David Duchovny, Ewan McGregor, James McAvoy, Jared Leto, Javier Bardem, Jessica Chastain, Leonardo DiCaprio, Matthew McConaughey, Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Michael Keaton, Michelle Williams, Mickey Rourke, Robert De Niro, Russell Crowe, Ryan Gosling
Műfajok: dráma, kalandfilm, történelmi film
Országok: amerikai, magyar, olasz
Korszakok: 60-as, 70-es, 80-as évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 2000
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Ice Road
Jeges pokol
3 2021-07-24 2,8
(20)
Snake Eyes
Kígyószem: G.I. Joe - A kezdetek
3 2021-07-22 2,8
(10)
Fear Street Part Two: 1978
A félelem utcája 2. rész: 1978
4 2021-07-22 3,0
(37)
Pig
 
5 2021-07-18 3,8
(33)
Fear Street Part One: 1994
A félelem utcája 1. rész: 1994
3 2021-07-17 2,8
(52)
Loki
 
4 2021-07-17 3,6
(21)
Wrong Turn
Halálos kitérő: Az örökség
3 2021-07-15 2,8
(36)
Minari
Minari - A családom története
5 2021-07-12 3,9
(104)
Black Widow
Fekete Özvegy
4 2021-07-11 3,0
(104)
The Nest
A fészek
4 2021-07-10 3,4
(21)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2021-07-25 15:58:45 The Ice Road (2021) / Jeges pokol Benny Bug (3) #5

Nehezen lehetne bármiféle eredetiséggel vádolni, viszont ha egyszeri kikapcsolódást keresel a mozi sötétjében és kedveled a Liam Neeson hasonló jellegű filmjeit, akkor simán elleszel vele. Valóban a színész korábbi filmjeiből lett összeollózva a cselekmény (egy kis Dermesztő hajsza itt, egy kis Fehér pokol ott, egy kis Elrabolva amott, stb), azonban meglehetősen könnyen csúszik és túlzott baromságokkal vagy idegesítő dolgokkal sincs teletömve. Láthatóan Neeson viszi a prímet, tény hogy sokadszorra játszik hasonló karaktert, valahogy neki mindig be tudom kajálni, hiába tudom, hogy láttam ezt már párszor előtte. Persze én nagyon kedvelem őt, úgyhogy ez is állhat a dolog mögött, mindazonáltal ha már járművekkel való akciózás, a rohadt béna CGI ellenére is bármikor szívesebben nézném újra, mint a Halálos iramban 9-et. Ez a film legalább tudja magáról, hogy mi és még csak véletlenül sem akar 2,5 órában lefárasztani. Messze nem maradandó élmény, viszont az agyamra sem ment nettó 10 perc után, úgyhogy nálam a hármas kategóriát bőven eléri.

Nem vagyok képben G.I. Joe-témában, az előzetes azonban nem tűnt rossznak, gondoltam akkor miért ne? Tulajdonképpen nem is csalódtam, egy chilles akciófilm az egész. Története csak vázként van jelen, a forgatókönyv sem acélos, Henry Golding viszont meglepően ügyesen áll helyt Kígyószem szerepében, megvan benne a karizma hozzá. A másik dolog, hogy a keleti kultúra mindig is vonzott, ez a harcművészeti-yakuzás-Japános vonal tehát mondhatni elég közel áll hozzám alapjáraton is. Nagyon kiszámítható persze, gyakorlatilag egy tipikus blockbuster, de legalább a trailer sem akart hazudni. Nem fogok hazudni: simán elvoltam vele, nem éreztem elnyújtottnak, az agyamat sem szívta le mint például egy Halálos iramban 9, jó megoldások is akadtak hellyel-közzel, úgyhogy nincs okom nem megadni rá a hármast. Mi több, nem is gyenge hármas, teljesen rendben volt ez a film.
Azért az csúnya dolog, hogy Samara Weaving jó ha 5-10 percet szerepel az egészben...

Meglepő, hogy mennyivel jobban összerakott, mint az első. Még az üresjárataival együtt is szórakoztatóbb, jobban horrornak érződik, ügyesebben használja ki a műfaj adta lehetőségeket és Sadie Sink személyében még némi színészi tehetség is tetten érhető, amiből az első nagyon hiányt szenvedett. Ezzel együtt is elég kiszámítható, a vágóollót is sűrűbben lehetett volna használni, a gyenge négyes kategóriába azonban belefér. Ja, meg a zenék, most is teltitalálat az összes!

2021-07-19 15:34:12 Pig (2021) Benny Bug (5) #1

Nic Cage barátunk végre megint odatette magát. A Pig nem egy John Wick-utánzat és központi témájának sem a bosszút teszi meg, hiába akad hasonlóság az alapcselekményben. Egy lassú sodrású, átélhető drámát kapunk, felesleges sallangok és hülyeségek nélkül. Szépen fényképezett, jól megrendezett, miközben nagyon is van mit mondania. Nem is keveset. Cage pedig ismételten bizonyította, hogy képes ő zseniális színészi teljesítményt nyújtani - hatalmas karakterfejlődésen megy keresztül ebben a szűk másfél órában. A Pig minden elemében egyszerű, minimalista dráma, ugyanakkor tanítani lehetne, hogy mennyire profi és megalapozott minden egyes pillanatában. Tőlem megérdemli az ötöst, Cage ezen oldalát nagyon szívesen látnám többször is a jövőben.

Nagyon látszik rajta, hogy az alap nem egy "kemény" horror, így hiába turbózták fel véresebb és kegyetlenebb részekkel, a végeredmény így is furának hat. Mintha nem tudná eldönteni, hogy horror vagy vígjáték akar lenni, így kicsit jutott belőle mindkettőből - de egyikből sem elegendő, összeállni pedig nagyon nem akar. Tulajdonképpen egy soft-Sikoly az egész, némi tiniflmes beütéssel. A kisvárosi hangulat, pár jobb popkulturális utalás, valamint a remek zeneválasztás Fear of the Dark, yeahh! mindazonáltal feldobja az összképet, a hibákat azonban nem javítja ki. Kíváncsi vagyok, a maradék kettő milyen lesz.
Ja, a színészek sem voltak a helyzet magaslatán. Nem igazán rossz, de senkit nem tudnék jó szívvel kiemelni. Az meg mi már, hogy épp Maya Hawke-ot kell kinyírni az első 10 percben? Messze a legjobb (színész)nő, az egész stábból, úgyhogy nagy kár érte...

2021-07-17 18:31:00 Loki (2021) Benny Bug (4) #2

Loki közkedvelt figura, Tom Hiddleston-nál pedig senki nem tudná jobban hozni a karaktert. Ekkora előnyből indulva nem is akkora meglepetés, hogy a sorozat jól sikerült. Rendesen megkavarja az állóvizet az egész MCU-ban, miközben érdekes új irányt is kijelöl számára. Az atmoszféra néhány ponton már-már a Brazil című klasszikus mozit juttatta eszembe, a cselekmény pedig kellőképpen dinamikus ahhoz, hogy az érdeklődésünk ne lankadjon. A már méltatott Hiddleston mellett Sylvie szerepében Sophia Di Martino is meglepően pimasz alakítást nyújt. Ja, meg Owen Wilson is kellemes meglepetés, ezúttal ugyanis tényleg nem a tőle megszokott karaktert láthatjuk tőle - ez pedig csak és kizárólag jól áll neki. Mindent összevetve a Loki egészen bátor és merész sorozat, ugyanakkor nem lehet azzal vádolni, hogy egy-egy pillanatában ne félne "ihletet meríteni" innen-onnan. Azonban számomra ezzel együtt is a legjobb Disney+-os Marvel sorozat, a végén látható óriási cliffhanger pedig nem teszi kérdésessé: érkezik majd a második évad. Ha pedig hozza ezt a szintet, akkor nagy szeretettel várom!

Az eredeti Halálos kitérőn szenvedtem rendesen, így nem is bánom, hogy mertek eltávolodni tőle. Más kérdés, hogy ez a próbálkozás is csak hajszálnyival jobb. Pedig jól indul a két szálon futó cselekménnyel és valamennyire még az érdeklődést is fenn tudta tartani. A végére viszont akkora észveszejtő baromság lett belőle, hogy ezt a hármast is csak a jó szívemnek és az általam igen gyengének tartott eredeti film minőségének köszönheti. A színészek sem voltak éppen a helyzet magaslatán. Harmatgyenge hármas.

Rendkívül emberi és életszagú, végtelenül szerethető kis mozi. Egy amerikai rendező - vezesse bármilyen jószándék - ezt a témát nem tudta volna giccs nélkül vászonra vinni, Lee Isaac Chung azonban képes volt rá. Helyenként szomorkás, helyenként életigenlő és reményteli történet, nagyon szép, letisztult képi világgal. Tökéletes példája annak, hogy nem kell mindent túlbonyolítani, mert egyszerű tálalás mögött is rejtőzhet igazi kincset érő, fontos filmélmény. A humor nagyon különös és bájos, engem ezen része is megvett kilóra. A színészi alakításokat is csak dicsérni tudom, de tényleg mindenkit. Nem volt gyengébb láncszem. Tudom, hogy több hónap kimaradt, eddig azonban toronymagasan a Minari az idei év legjobb moziélménye nálam. Nagyon szép film, szerettem. Nem sajnálom tőle az ötöst. Nem bánnám, ha több hasonló alkotás jutna el a hazai vásznakra is.
(Mondjuk igény sajnos annyira nem lehet rá. Én például családdal mentem, hármunkon kívül azonban senki más nem volt...)

2021-07-12 00:43:39 Black Widow (2021) / Fekete Özvegy Benny Bug (4) #2

Több okból is a jobb MCU-szólófilmek közé sorolnám. Mintha a Marvel kicsikét változtatni szeretne a jól bevált, már kicsit unalmas formulán: nagyon erősen kezd, nagyjából egy amerikai indei-film benyomását kelti. Van idő karakterépítésre, a műfajhoz képest a jellemek kibontása is rendben van. Feszültség terén az eddigiek közül maximum A tél katonája veheti fel vele a versenyt. Komolyabb szuperképesség nélküli főhősnő, intenzív összecsapások, mindez pedig egy hidegháborús thrillerbe/kémfilmbe csomagolva. Scarlett Johansson rutinból lehozza, az igazi rivaldafény leginkább a mindig kiváló Florence Pugh és a mindig szerethető (ezúttal pedig kifejezetten vicces) David Harbour köré összpontosul. A végére sajnos előjön a szokásos megalomán májkölbéjeskedés, az utolsó harmada feleslegesen túlnyújtott. Amikor viszont földhözragadtabb és feszültebb, akkor nagyon tudtam szeretni - szerencsére bőven voltak benne ilyen szegmensek. A Fekete Özvegy nem egy hibátlan film, ugyanakkor mégis éreztem mögötte szívet meg némi szándékot az újításra, persze szigorúan a műfaj keretein belül. Nekem ennyi ezúttal bőven elég volt egy négyeshez.

2021-07-11 01:18:56 The Nest (2020) / A fészek Benny Bug (4) #1

Jude Law elképesztően zseniális színész. Amit itt is játszott, az a színészet magasiskolája. Félelmetesen jó volt. Maga a film pedig szintén érdekes dráma, ugyanakkor nem éppen egy könnyed élmény, kellhet hozzá nyitottság a nem éppen megszokott mozik iránt. Témái ugyanakkor érdekfeszítőek, sok érdekes dolog kerül terítékre. Rendezőnk nagyon értett a feszült atmoszféra megteremtéséhez is: hiába dráma javából A fészek, néhol már-már thrillerbe hajlik, annyira nyugtalanító. Remek film, a szó hagyományos értelmében azonban cseppet sem szórakoztató. Ha tudod kezelni a lelki terrort és érdekel egy remek színészi alakításokkal tarkított dráma (Carrie Coon is nagyot ment), akkor csak ajánlani tudom.
(Vajon mit szívhatott a forgalmazó, mikor az előzeteshez odaírta a romantikus műfajt? :D)

Összes komment...