The Cortez

Tapasztalat: 753 film
Kompetencia: 9 film
Súly: 978
Regisztráció: 2016. szeptember 14. (5 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 10 user

Bemutatkozás

Hobbi: Kritika, megfejtősdi, formabontás
Politikai nézet: Antifeminizmus
Családi állapot: MGTOW
Szenvedélybetegség: Filmőrület
Közlésmód: Gonzo

Blog: http://redstyleschool.blog.hu/

Kedvencek

Rendezők: David Lynch, Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Roman Polański, Stanley Kubrick, Woody Allen
Korszakok: Minden

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Night Teeth
Az éjszaka fogai
3 2021-10-25 2,0
(12)
Safety Not Guaranteed
Kockázatos túra
3 2021-10-24 3,5
(227)
Wonder Woman: Bloodlines
 
3 2021-10-24 2,9
(11)
Wonder Woman
A Csodanő
4 2021-10-24 3,5
(49)
Ant Head
Hangyafej
3 2021-10-24 2,6
(17)
The 3 Rs
 
4 2021-10-24 ?
(9)
The Spider and the Bee
 
4 2021-10-24 ?
(2)
X – A rendszerből törölve
X - The eXploited
3 2021-10-23 3,3
(206)
Liza, a rókatündér
Liza the Fox-Fairy
4 2021-10-23 3,9
(764)
Appropriate Behavior
Lapátra téve New Yorkban
3 2021-10-23 2,9
(10)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Vámpíros urban fantasy a Netflixtől és az I see you rendezőjétől. Az alapsztori kiváló, a szerencsétlenkedő, véletlenül hatalmas trébe keveredő mikrofonhajú négerfőszereplőn párszor el lehet mosolyogni, a fényképezés igényes, a képi világ darkos, egyben neonfényes, a jelenetek pedig 1-1-ig fullos luxushelyszíneken játszódnak. A film legnagyobb hibája a sokszor unalmas cselekménye, a feszültség szinte teljes hiánya, továbbá a jellemzően nem túl acélos színészi játék. Adott volt egy izgalmasnak tűnő történetkezdemény, egy érdekes univerzum, egy nem kiszámítható lezárás, illetve egy színvonalas megvalósítás, de az alkotók meg a stáb valamiért semmit nem kezdtek az egésszel, így a totális középszer lett a végeredmény.

Pedig moziban nagyobb élmény lehetett. Én először a tévében láttam az első pár percét. Azt hittem, hogy egy külföldi film, aztán láttam a kiírt magyar neveket, majd a címet. Meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy ilyen az X.

előzmény: Doc (#26)

Kiváló alapötlet, holt unalmasan kivitelezés. Egy teljesen földhözragadt romantikus sci-fi dramedyről van szó, ami leginkább a sablonos szereplőkre megy rá. A független film jó előre kiszámítható karakterfejlődést, szar montázsokat, végig fárasztó szerelmi szálakat, gyenge poénokat és tűrhető betétdalokat tartalmaz. A finálé egy váratlan fordulatot + műfajváltást rejteget – vagyis hát attól függ honnan nézzük, mert valakinek lehet egyik sem számít annak.

2021-10-24 14:16:18 Wonder Woman: Bloodlines (2019) The Cortez (3) #4

A már jól ismert eredetsztori még egyszer elmesélve, ám ezúttal kissé másképpen, jóval unalmasabban, de legalább a főhős univerzumát kitágítva. Az animációs film hasonlít a 2009-es verzióra, a 2017-es élőszereplős mozira, illetve még valamennyire annak gyengén sikerült folytatására is. Az akciók ütősre sikeredtek, valamint az ellenségek szintén el lettek találva. Wonda Woman itt szerencsére nem egy őrjöngő feminista, hanem a Gal Gadot-féle normális változatot nyomatja.

2021-10-24 14:06:14 Wonder Woman (2009) / A Csodanő The Cortez (4) #7

Jól összerakott eredettörténet, ami sokban hasonlít a 2017-es mozifilmre. Wonda Woman itt egy hisztis, dühöngő feminista, tehát ellentéte Gal Gadot verziójának, de a végére szerencsére elengedi a hülyeségeit, ezáltal megtörténik a karakterfejlődés. Az alkotók faszán kezelik a szereplőket, az érzelmeket és a poénokat. Akadnak véresebb jelenetek, az akciók dinamikusak + látványosak, a darkos finálé pedig több tekintetben a Thor: Ragnarok végjátékára hajaz.

2021-10-24 12:35:08 Ant Head (2018) / Hangyafej The Cortez (3) #1

Hangulatában és megvalósításában teljesen a Radírfej világa, sőt még a címében is erre utal. Különösebb értelme nincs a történet nélküli rövidfilmnek, ráadásul indokolatlanul hosszú a játékideje, ezáltal egy idő után unalmassá, monotonná válik. Az egész kísérleti cucc 3-4 percben simán lerendezhető lett volna.

2021-10-24 00:12:16 The 3 Rs (2011) The Cortez (4) #1

Ez egy ultarövid trailer, amit Lynch a Viennaléra készített. Sok értelme nincsen, viszont erős a hangulata, itt is befigyel egy groteszk, totálisan kattant jelenet és keményen hatásos, ahogy fekete-fehérből egy pillanatra színesre vált a screen.

2021-10-24 00:04:20 The Spider and the Bee (2020) The Cortez (4) #1

A The David Lynch Theater bemutatja: The Spider and the Bee. Ez egy alapból rohadtul érdekes rövidfilm, valamint elvileg doksi, de narrációmentes természetfilmnek szintén simán elmenne. Egy idő után beindul a szokásos nyomasztó ambient zene, ami sokat dob az egészen, ám idővel így is unalmassá válik a témájának ellenére túl hosszú, 12 perces játékidő. A fényképezésben semmi kiemelkedő nincs, viszont a vágások-gyorsítások stílusosra sikeredtek.

Skandináv thriller feelingű, nyomasztó alkotás. A megvalósítása sokszor valóban világszínvonalú, de néhol könnyen egy amatőr színjátszótársulat próbálkozását juttathatja az ember eszébe.
A sztori erősen hullámzó színvonalú: az alapötlet kiváló, ám a kész cselekményben rengeteg logikátlanság, illetve időhúzó baromság található, ráadásul a vége felé haladva válik igazán rejtélyessé, egyben paranoiddá, és akkor is csak egy kis időre. Az éles bevetésre tényleg minden szempontból alkalmatlan főszereplőnő szenvedése hihetetlenül fárasztó, az állandó, felhangosított lihegése irritáló, a lányával való kapcsolata pedig idegesítő s elbaszott módon klisés (kettejüknek kizárólag egy hatásosra sikerült jelenetük van).
A legröhejesebb képsorokat Kulka tudhatja a magáénak. Eleve érthetetlen, hogy miért pont őt kellett berakni erre a hálátlan, 1 szavas szerepre, mint ahogy az sem teljesen tiszta, hogy miért éppen Hámori Ildikóval játszattak el a random síró, szöveg nélküli öregasszonyt. Viszont legalább a fináléban láthatunk egy stílusos belépővel egybekötött karizmatikus alakítást.
A mozi legintenzívebb pontja a kreatív, elborult, szédületes fényképezés: Ujj Mészáros már a Liza, a rókatündérben egyedi stílusban ábrázolta a magyar fővárost, itt meg úgy filmezi Pestet, mint még ezelőtt soha senki, mivel felülnézetből, fejjel lefele fordított szögekből, továbbá suhanó drónos felvételekből láttatja. Az alkotásban nemcsak az áldozatok végeznek magukkal (vagy a gyilkosok áldozataikkal?), hanem a betétdalok egyaránt kinyírják a hangulatot, ugyanis a nyugtalanító atmoszférát megalapozó opera ének + a stáblista alatt is hallható zene kivételével, az összes többi köszönőviszonyban sincs a mű légkörével, így csak kizökkenteni tudják a szerencsétlen nézőt.

Színpadias, abszurd, elvont vígjáték ötletes, wes andersonos (!) látvány- és díszletvilággal. A cselekmény egy alternatív Budapesten játszódik, ahol teljesen egyedi módon vannak ábrázolva az épületek. A hangulat meseszerű, Amélie csodálatos életét is az eszünkbe juttatja, valamint a japán popkultúrát ugyancsak szándékosan megidézi. A színészi játék kiváló, Tomy Tani folyton éneklő karaktere egyszerre elegáns, cool + vicces, a humor több réteget céloz meg, a vizuális effektek pedig korrektek, ám néhol sajnos igénytelenek. A sztori egyébként szimbolikusan-szatirikusan a modern nők társkeresési stratégiáiról, problémáiról, illetve a végtelenségig/megalkuvásig tartó Disney-hercegnő komplexusáról szól.

Összes komment...