SentryD

Tapasztalat: 1070 film
Kompetencia: 66 film
Súly: 2720
Regisztráció: 2016. szeptember 3. (1 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1995
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Babysitter
 
3 2018-02-22 3,5
(89)
The Quiet Earth
A néptelen Föld
3 2018-02-22 3,9
(161)
Geostorm
Űrvihar
2 2018-02-20 2,6
(94)
Black Panther
Fekete Párduc
2 2018-02-17 3,5
(64)
Murder on the Orient Express
Gyilkosság az Orient expresszen
2 2018-02-17 3,2
(170)
Colossal
A kolosszus
1 2018-02-16 3,0
(87)
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Három óriásplakát Ebbing határában
4 2018-02-16 4,5
(385)
Bright
 
2 2018-02-13 2,9
(82)
The Killing of a Sacred Deer
Egy szent szarvas meggyilkolása
3 2018-02-11 3,6
(190)
Fury
Harag
3 2018-02-11 3,6
(503)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-02-19 17:30:46 Black Panther (2018) / Fekete Párduc SentryD (2) #20

Kétharmadában halál unalmas középszer, és talán ebben vannak az MCU legkínosabb poénjai, ami valljuk be, teljesítmény. Egy kétméteres kigyúrt állat egy hófödte hegycsúcson ahol egy gramm növény sincs, bejelenti, hogy vegán... komolyan? A folyton "bratyó"-zó kishúg karakterétől önmagában agyrákot kaptam, de persze annak ellenére, hogy egy átlagbuta tinédzser személyiségével áldották meg, találmányai alapján okosabb, mint Stark és Banner együtt, mert miért ne. Maga Wakanda számomra nem új színt vitt a Marvel világába, hanem teljesen elütött attól. Ráadásul, ha már ennyire fejlettek, miért kellett ilyen gagyi rángatózós törzsi táncokat belevinni, ehh. Tudom, hogy Afrika meg minden, de a gondolat, hogy egy itteni nép az überfejlett technológia ellenére hagyományokban leragadt előemberi szinten... az nem pont rasszizmus? Na mindegy.

Ami részemről megmenti a filmet, az egyértelműen Killmonger karaktere. Michael B. Jordan zseniális, simán lejátssza Bosemant, iszonyat badass, és végre valami érthető motivációja, története, karaktere van, talán először a gonoszok közt. Illetve a zene kurvajó volt.

Viszont ami nekem a legkellemetlenebb... mindenféle rasszizmus nélkül, egyszerűen nem értem, minek kell egy szinte kizárólag fekete bőrű embereket felvonultató filmet 80%-ban sötétben leforgatni. Tudom, kár volt 3D-ben nézni, de itt csak így adták, nem egyszer semmit nem láttam. Afrika adta volna a lehetőséget a gyönyörű helyszínekhez pedig, ehelyett megkaptuk azt a Marvel szinten is irreálisan hi-tech töksötét barlangot, meg egy random ázsiai nagyvárost, természetesen éjszaka.

Sinkai Makoto +1, sosem értem meg az őt övező rajongást.
Egyébként Nolan és Villeneuve legfőképp, illetve Arronofsky akiket én rettentő mód túlhájpoltnak érzek. Spielbergnek is kevés filmje tetszett igazán, az újabbak közül meg alig emlékszem jóra.
A Takashi Miike körülötti kultusz is rejtély számomra, az Ichi the Killer jó volt, de a többi filmjében nem láttam meg semmit.
Guillermo Del Toro: a Cronos konkrétan elviselhetetlen, de a többi filmje is rettentő irritáló stílusú volt valamiért számomra.
Akkor még ott van Tim Burton... belegondolva több olyan rendező van, akinek a munkásságától mérföldekkel többet vártam, aztán számomra mégsem igazán nyújtottak semmit, mint ahányban nem csalódtam.

előzmény: guybrush (#17)

2017-10-24 06:11:02 The 'Star Wars' Holiday Special (1978) SentryD (1) #28

Depressziós rohamomban mazochistamód kínozni akartam magam a létező legdurvább módszerekkel, ezért hajnal négy körül megnéztem ezt. Elértem a célom.

Tipikus Villeneuve, azaz szép látvány, de minden egyébben középszer, ami valami elképesztően nevetséges módon túl lesz értékelve (bocs). Természetesen a régi Blade Runnernek semmilyen szinten nem ér a nyomába. Egyszerűen unatkoztam a moziszékben, és a történetben semmi érdemleges mélységet nem fedeztem fel, amivel meg mégis próbálkozik, az olyan szájbarágós, hogy a vége felé már kínos volt inkább. A karakterek messze elmaradnak az elődtől (különösen az antagonista oldalon nem sikerült Rudger Hauer számára méltó helyettest találni), de a városnak, ill. a világnak sincs meg az a gyönyörűen melankólikus atmoszférája, mint annak idején. Inkább hasonlít a GitS látványvilágára szerintem, ami szépnek szép, de műanyag és üres. Mindenesetre nem mondom, hogy rossz film, mert nem az, abszolút megérte a mozijegy árát, és ha nem lett volna már egy Blade Runner, talán én is négyesre nyomnék, viszont így... hát ez van. Egy klasszikushoz, ami sokak (legalábbis az én) filmek iránti rajongását indította be, nem szerencsés folytatást készíteni.

2017-09-12 21:47:57 Hush (2016) SentryD (2) #9

A világ leghülyébb nőjének párbaja a világ leghülyébb gyilkosával és leghülyébb szomszéd is feltűnik Pedig az Oculus nem volt rossz.

2017-09-02 22:04:10 Love (2015) / Szerelem SentryD (1) #10

Hangos szar zenére dugni, és két ilyen jelenet közti alibi sztoriba ágyazott random siránkozni meg nyavalyogni nem művészet. Legalábbis én nem látom annak.

Tudom, perverz dolog, de én ezt a filmet nagyon élvezem. A csúszdázós, vagy a dino-táncoltatós jelenet közben sírva nevettem.

2017-08-29 05:18:03 Death Note (2017) SentryD (2) #6

Elöljáróban: jobb volt, mint amire számítottam.
De még így is... hát olyan volt, amilyen.
Előszöris a borzalmas karakterek, és most nem feltétlen a színészek alakítására gondolok. Az elvileg szuperokos Light a film egésze alatt totálisan buta, semmi érdemleges döntést nem hoz, nem esik le neki, hogy Mia nem megbízható, pedig ez nyilvánvaló bárkinek, egészen a történet végén lévő csavarig, ami ügyesnek elég ügyes, de nekem ezek után ilyen "előhúzok valami forfulatot a seggemből" jellegűnek tűnt.
És akkor Mia. A legirritálóbb lány, akit idén filmen láttam, pedig az 300+. Ez még nem is lenne gond, elvégre ilyen a karakter, de egy idő után már teljesen nyilvánvaló, hogy ő csak a Death Notera hajt, az is, hogy ő ölte meg az ügynököket, Light meg még a végén, az utolsó pillanatban is nyomatja a szerelmes szövegeket, amikor a csaj már az ő nevét is beírta... nem jut eszembe jobb szó, cringe.
Majd elérkeztünk L-hez, a legnagyobb baklövéshez. A fandom ugye azon akadt ki leginkább, hogy fekete színész játszotta, holott ez a legkisebb baj, sőt, egyáltalán nem is baj, mert amikor hozza az L-re jellemző karaktert, Lakeith Stenfield játéka úgyszólván remek. De könyörgöm, L ne kezdjen már sírva bőgni, miközben idegrohamot kap. Az elméletileg világ legjobb detektívjeként funkcionáló karakter a film második felében picsog a barátja elvesztéséért, majd végül keresztülszalad a városon egy fegyverrel üldözve Lightot? Végülis beleférne, de ez annyira távol áll az original L-től, mint én az egészséges szociális élettől.
Arról nem is beszélve, hogy akkor Watarinak miért nem tudtak kiötölni egy kódnevet? Meg lenne oldva.
Ráadásul tudtommal a teljes nevet kell a füzetbe írni, Light meg csak annyit körmölt le, hogy Watari...
nem értem.

Node. Mindezek ellenére számomra élvezhető volt a film, csak el kell tekinteni (nagyon nagyon messzire) az alapanyagtól (aminek egyébként szintén nem vagyok a rajongója, mielőtt valaki azt hinné, L haláláig egész jó, utána konkrétan nézhetetlen.) Willem Dafoe valami elképesztő, pusztán az orgánumával lejátszik mindenkit, még ha Ryuk szerintem kicsit gagyin is fest meganimálva. Kár, hogy kevés játékidő juttott neki, mint úgy kb mindennek, mert rohanni kell, mint a bolond, és még a legfontosabb dialógusokat is elhadarni pikkpakk. Ez a legfőbb szívfájdalmam, ez a sztori sokkal, sokkal jobban ütött volna lassabb, melankolikusabb hangvételben, megtartva az eredeti mű zsenik közt lezajló logikai párbajának témáját. Tulajdonképpen pozitív csalódás, mert valami nézhetetlenre számítottam, de még így is a legjobb emlék, ami eszembe jut, az Margaret Qualley szépsége. De azért felnevettem mikor meghalt. Tudom én, hogy ez nem feldolgozás, hanem a sztori újraértelmezése... de szvsz annak sem túl jó.

2017-06-20 16:39:46 Eye in the Sky (2015) / Az élet ára SentryD (2) #15

Az szvsz jobb befejezés lett volna, hogy nem lövik ki a bombát, aztán mikor meghal 80 ember, köztük 30 kisgyerek, mindenki aki tökölt és próbálta másra hárítani a felelősséget, szembesül a tettei következményeivel. Nem hiszem amúgy, hogy a drónpilótáknál ne lenne valami személyiségteszt, ami kiszűr azokat, akik csak krokodilkönnyek mellett, nyavalyogva tudják megtenni azt, amire vállalkoztak.

Valahogy sejtettem, miről fog szólni ez a téma leginkább, és kik fogják nagyon védeni a filmet :D Még csak a felénél tartok, de kellett egy kis szünet, így elkezdtem itt olvasgatni.
Naszóval: értem én, miről szól, meg minden, de attól még nagyon unalmas marad. Van egy két jó szöveg, a két főhősre sincs panaszom (Del Toro pláne jó volt), és azért az elején még a hangulatot is élveztem, tulajdonképpen megéri a gyenge hármast részemről. De a Where the Buffalo Roam sokkal jobb szvsz.

Összes komment...