unrealnoise

Tapasztalat: 103 film
Kompetencia: 6 film
Súly: 253
Regisztráció: 2016. augusztus 31. (2 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Bemutatkozás

Szeretek filmeket és sorozatokat nézni, utóbbiak az elmúlt pár évben erősen elnyomták a nagy vászonra készült alkotásokat. Az okokat tudjuk...

Nem szeretem a mai "szuperhősdömpinget", a buta akciófilmeket, utálom többek közt a The Expendables-t (pedig szeretem én a régi _jó_ akciófilmeket is...), a Transformersból már az elsőt sem tudtam végignézni, a The Avengers is elkeserítően borzalmas volt az elvárásaimhoz képest.

Így jó ideje kerülöm a hasonló produkciókat. Abszolút hidegen hagynak, véletlen sem nézem meg őket, amikor egyébként is számtalan számomra sokkal érdekesebb anyaggal foglalkozhatnék - legyen az egy regény, egy sorozat vagy egy film... (Persze van amire beülök, néha moziba is elmegyek, de erősen megválogatom mit nézek meg ott.)

Legutóbb moziban ezeket láttam:
The Dark Knight, Her, The Wolf of Wall Street, Boyhood, Interstellar, Birdman, The Martian, Sicario, The Nice Guys

Járhatnék többet is moziba, de vidékről nem annyira költséghatékony buli. :)

~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~

Olvasni is szeretek: moly.hu-s profil

A legjobban várt regény az idén számomra: Zuhanás előtt.

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

Filmes, sorozatos értékelős, követős profilom:
https://trakt.tv/users/unrealnoise

Egyszer lehet áthozom az összes pontozásom ide, majd meglátjuk...

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

"Mozizni" egy Panasonic plazmán szoktam, androidos TV box-al (Kodi-val, track.tv-s integrációval) és egy Logitech Z906-al. Lehetne sokkal profibb és jobb, de szerintem bőven megteszi.

Kedvencek

Rendezők: Richard Linklater
Műfajok: dráma, krimi, thriller, western
Országok: amerikai

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1986
Lakhely: Tass

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Glengarry Glen Ross
 
5 2018-10-16 3,9
(246)
Hoop Dreams
Kosaras álmok
5 2018-09-25 4,1
(18)
Inside Man
A belső ember
4 2018-09-24 3,8
(594)
Trainspotting
 
5 2018-09-24 4,3
(1491)
Lethal Weapon 2
Halálos fegyver 2.
5 2018-09-23 4,0
(831)
Donnie Darko
 
5 2018-09-23 4,4
(1335)
The Box
A doboz
3 2018-09-23 3,0
(479)
Training Day
Kiképzés
5 2018-09-23 4,0
(604)
The Lost City of Z
Z: Az elveszett város
4 2018-08-13 3,5
(114)
Adams æbler
Ádám almái
3 2018-08-07 4,4
(1055)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

A valaha volt legjobb sportfilm. Jöhet itt még akárki, ennél jobbat nem fog tudni csinálni. Olyan, mint a The Wire a sorozatok szintjén. Sőt, jobb is. A többi sportfilm olyan szinten sehol sincs ehhez képest, hogy az már kellemetlen.

Mondom ezt úgy, hogy életemben 3-4 NBA meccset láttam csak... Mestermű.

Az, hogy kinek kellene a fájdalmát átérezni, majd eldöntöd te... Te elhitted, hogy Ő, Jimmy a szenvedő fél, és emellett ki is tartottál. Az élet azonban bonyolultabb. Sok szenvedő fél van ebben a filmben. Gyerekek és felnőttek egyaránt. A nyomozós részekkel szvsz semmi gond nem volt, ez nem egy Drót, ahol 5 évad áll rendelkezésre mindent aprólékosan bemutatni. Sok a véletlen? Valóban. De ez nem jelenti az, hogy ne lehetne akár így is. Nagyon nagy világban élünk, ahol szinte bármi lehet, és nagyjából ma már szinte bármi meg is történhet.

Szvsz elég jó rendezés volt, de valahogy nem tudott olyan súlyos lenni, mint az eredeti regény. Azt már nagyon rég olvastam, de mai napig egyik kedvencem. Pont emiatt nem is néztem meg eddig. Nyilván jobban ütött volna, ha ismeretlenül ülök be rá, de így sem volt rossz, nekem egy 9/10-et lazán megér.

előzmény: Relayer (#36)

2018-05-15 17:41:22 The Road (2009) / Az út unrealnoise (3) #149

Hát ez gyengus lett. A színészekkel nem volt gond, de mik voltak ezek a párbeszédek? Kedvencem, hogy amikor kussban kellene lenni, akkor is úgy mozognak, mintha semmi para nem lenne, a pofázásról már nem is beszélve. Irritáló...

A képek szépek, az tény. Ez a legfőbb erénye... De a sztori, a feszkó, hát... A végéért meg különösen kár.

Az, hogy nem próbálja megmagyarázni az író/rendező, hogy mi történt korábban, még elfogadom, de az már vicces, hogy szinte kerülik is a témát, pár mondatban letudják az egészet...

Egynek elment, de szvsz a The Last of Us jóval több ennél. Látványban és hangulatban is.

Krasznahorkai Lászlót szeretem. Szépen ír. És még valahogy olvasmányosan szórakoztatóan is. Maradjunk annyiban, hogy a Sátántangót elolvasnám inkább ezerszer, mint hogy egyszer meg kelljen néznem a filmet.

Tarr Béla pedig tud valamit. A képek, és a hangulat olykor nagyon betalál. De sajnos aztán elfogy a türelmem, nincs kapaszkodó, az érdekes visszataszító, túl művi lesz. Lehet a rendező úrnak inkább operatőrnek vagy profi fotósnak kellett volna mennie, a képek végig baromi jók, erősek, nagyon jók a kompozíciók is. Tudom, tudom, ez nem feltétlen csak az ő érdeme, de csak ő hagyta jóvá a képkockák milyenségét, csak ő dirigált.

Filmként azonban számomra ez is nézhetetlen. Ugyanúgy jártam, mint a Werckmeister harmóniák-kal. Az is baromi jó volt az elején, a zene, a hangulat, aztán volt pár rész, amikor elmúlt a varázs, lehullt a lepel, és bizony akkor derült ki, hogy nem is sok minden volt alatta.

A torinói ló működhetne. Irodalmi környezetben. Egy olyanban, amelyben hallhatnám akár a főszereplők gondolatait is. Mindenképpen jobb lenne, mint nézni a megszokott képeket és szinte unatkozni. Lehet, hogy ez a nagybetűs filmművészet, de attól még számomra teljességgel nézhetetlen. Nem is tudtam, azaz nem is akartam már végignézni.

Tarr Béla filmjeiben az a nagyszerű, hogy az életben mindenki, szinte bármelyik szutykos hétköznap reprodukálhatja a filmjeinek hangulatát, mondanivalóját. Nem kell hozzá sok. Csak egy jó hely, egy kis idő, nyitott szemek, egy kis szél, lehetőleg borongós időjárás, és nyitottság a világra. Naná', túlzok. De attól még ez cseppet sem szórakoztató, filmes, könyves, játékos katarzisért meg nem szoktam a nagy esemény előtt 2-3 órákat szenvedni...

Jó volt, egynek elment, a történet érdekes, de annyira nem, hogy ez "önmagában eladja a filmet", katarzist sem itt kell keresni... Ha nem Aaron Sorkin rendezi és írja a filmet, akkor messze nem lett volna ilyen élvezetes az eredmény.

2018-01-09 18:50:41 Panic Room (2002) / Pánikszoba unrealnoise (5) #41

Nem nagyon értem, miért nem áll ez a film jobban a legtöbb oldalon. Oké, sima betörős mozi csak lényegében, de könyörgöm, nem is feltétlen akarok mindig szájbarágós, vagy utalgatós' társadalomkritikákkal átszőtt mesterműveket nézni. Ez egy viszonylag egyszerű film, visszafogott befejezéssel.

Nekem viszont pont ez a befejezés tette fel a koronát a filmre, mert nem volt benne oda nem illő csattanó, stb. Ezzel a keserédes végkifejlettel teljes mértékben azonosulni lehet. A szereplők jók, a fényképezés kiváló, a feszültség pedig végig fenntartja a néző figyelmét. Pont a szokásos Fincher-es dolgok elhagyása miatt is kiváló ez a film, annak ellenére mondom ezt, hogy természetesen erősen érződik rajta az úr professzionális hozzáállása. Két kezem összetenném, ha egy-két évente ilyen lendületes, izgalmas kis krimit tudnék akár csak egyszer is moziban szemrevételezni.

2018-01-03 23:08:05 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] unrealnoise #23275

Az egyik legjobb M. Night film. Sokan azt írják, mondják, hogy a rendező úr túl van értékelve. Hát pedig szerintem pont, hogy ellenkezőleg. Ez a filmje és a Jelek is sokkal többet érdemelne. Itt is egyesek 1-2 pontot adtak rá, szinte nevetséges. A filmnek James Newton Howard olyan zenét írt, amit mai napig a legjobbnak tartok (az All Time listámon is), és hát a film képi világa is csodálatos. Az elején az alapozás és a feszültség is kellően erős hatást gyakorol az emberre. Lehet valakinek nem tetszett a sztori vagy a befejezés, de 1 vagy 2 pont? Süketek meg vakok vagytok? A The Village filmzenéket 3,9 ponton áll rateyourmusic.com-on ami brutálisan erős, a legjobb filmzenék közé emeli. Plusz ha ez 1-2 pont, akkor a 20. Transformers mennyit ér? Mínusz 3-at?!

Előttem nem sokkal egy úr csak azért levont pontot, mert a befejezés szerinte nem igazi befejezés... Atya úr isten... Komolyan mondom... Tényleg totál gáz, hogy néha az ember képzeletére bízzák a történet "lezárását"... Mennyivel jobb, ha a szádba rágják mindent...

Zseniális film, M. Night pedig egy zseni, aki ha nem is teljesen hibátlan filmeket készít, attól még teljesen egyedi és üde színt vitt és visz az amerikai filmgyártásba. A Jelek pl. minden idők legjobb "UFO-s" filmje, ez nem is kérdés, akár zeneileg, akár alakításokat, akár feszültséget nézve.

Olyan a The Village nálam, mint Nolan Prestige című remekműve. Bármikor, bárhogy. Ez a film már csak a zene miatt is megérte...

Szerencsére a moziknál szép pénzeket termelt M. Night rendezése, amelynek nagyon örülök, az ész nélkül kritizálóknak viszont annál kevésbé...

--
Áthelyezve a(z) The Village topikból.

2017-12-29 23:25:33 The Shining (1980) / Ragyogás unrealnoise (2) #189

Vontatott, unalmas, minimális feszkóval. Komolyan. Sok-sok sorozat, könyv, film van már mögöttem (még ha pont KT-n nem is vezetem), de ez egy gyenge, túlnyújtott videó klip, és komolyan, pár képet leszámítva még ilyen szinten is gyenge. A zene nulla, forgatókönyv szintén, Jack Nicholson értékelhető egyedül benne. A gyerek és az asszony szánalmas alakítást nyújtanak, borzasztó az egész. Soha többet... Óriási csalódás, bár a könyv is csak egy 8/10 volt nálam...

Újranéztem én is. Már nagyon rég láttam, de szakközepes éveim során nagyon nagy hatással volt rám. Imádtam a film képi világát, helyenként brutálisan erős volt ilyen téren. A színészekről rosszat nem lehet mondani, viszont a fiú halálát, és a rendőr viselkedésébe belekötni... Értem én, durva, szinte hihetetlen, ilyen nincs. Pedig szét kell nézni a nagyvilágban, milyen dolgok történnek minden egyes nap. Ezért nem tudok, és nem is akarok (csak ezért) egy árva pontot sem levonni a "maximálisból". Nem lett abszolút all time kedvenc persze, de a 9/10-es értékelés simán kijár neki. Még ma is. Szívszorító, amikor Kathy kétszer is öngyilkossággal próbálkozik, szívszorító az a telefonfülkés jelenet is. A végéről nem is beszélve...

Sorry, HejjaX-nek ment, ilyen az amikor mobilról ír és nem figyel az ember. :)

Összes komment...