unrealnoise

Tapasztalat: 262 film
Kompetencia: 6 film
Súly: 412
Regisztráció: 2016. augusztus 31. (4 év, 3 hónap)
Kedvencnek jelölték: 4 user

Bemutatkozás

Szeretek filmeket és sorozatokat nézni, utóbbiak az elmúlt pár évben erősen elnyomták a nagy vászonra készült alkotásokat. Az okokat tudjuk...

Nem szeretem a mai "szuperhősdömpinget", a buta akciófilmeket, utálom többek közt a The Expendables-t (pedig szeretem én a régi _jó_ akciófilmeket is...), a Transformersból már az elsőt sem tudtam végignézni, a The Avengers is elkeserítően borzalmas volt az elvárásaimhoz képest.

Így jó ideje kerülöm a hasonló produkciókat. Abszolút hidegen hagynak, véletlen sem nézem meg őket, amikor egyébként is számtalan számomra sokkal érdekesebb anyaggal foglalkozhatnék - legyen az egy regény, egy sorozat vagy egy film... (Persze van amire beülök, néha moziba is elmegyek, de erősen megválogatom mit nézek meg ott.)

Legutóbb moziban ezeket láttam:
The Dark Knight, Her, The Wolf of Wall Street, Boyhood, Interstellar, Birdman, The Martian, Sicario, The Nice Guys

Járhatnék többet is moziba, de vidékről nem annyira költséghatékony buli. :)

~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~

Olvasni is szeretek: moly.hu-s profil

A legjobban várt regény az idén számomra: Zuhanás előtt.

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

Filmes, sorozatos értékelős, követős profilom:
https://trakt.tv/users/unrealnoise

Egyszer lehet áthozom az összes pontozásom ide, majd meglátjuk...

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

"Mozizni" egy Panasonic plazmán szoktam, androidos TV box-al (Kodi-val, track.tv-s integrációval) és egy Logitech Z906-al. Lehetne sokkal profibb és jobb, de szerintem bőven megteszi.

Kedvencek

Rendezők: Richard Linklater
Műfajok: dráma, krimi, thriller, western
Országok: amerikai

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1986
Lakhely: Tass

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
A History of Violence
Erőszakos múlt
3 2020-12-01 3,8
(502)
Jojo Rabbit
Jojo Nyuszi
3 2020-11-23 4,0
(478)
Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan
For Some Inexplicable Reason
4 2020-11-17 3,9
(584)
Beoning
Gyújtogatók
4 2020-11-17 3,9
(100)
The Shallows
A zátony
3 2020-11-14 3,0
(314)
Werk ohne Autor
Mű szerző nélkül
5 2020-11-14 4,4
(145)
The Godfather
A keresztapa
5 2020-11-12 4,6
(1514)
Az ötödik pecsét
 
4 2020-11-12 4,8
(797)
Mission: Impossible - Fallout
Mission: Impossible: Utóhatás
3 2020-11-11 3,7
(380)
Mignonnes
Cukorfalatok
3 2020-11-02 2,9
(16)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nálam A mások élete annyira nem működött, 7/10-et ért. Ez viszont...

Letaglózó. Nagyon szép történet, egy roppant hosszú filmben, amelyben viszont repült az idő. Érdekes volt minden pillanata, egy percet nem vágnék ki belőle, és az itt felhozott negatívumokat is vállrándítással elintézném. Pl amit Rorschach kolléga ír:

1./ Kiállítás utáni Q&A nevetséges? Óóh ember, hol élsz te? Ő nem író, hanem festő. Egy csomó zenész sem tud normálisan nyilatkozni beszélni, mert lehet nem is szoktak nagyon, kár ezen rágódni.
2./ Terves lett mégis? Aztán akkor mi van? oO Mintha nem lehetne olyan, hogy az egyik orvos ezt mondja, aztán mégis kiderül egy másiknál, hogy gond van, vagy fordítva. Hol élsz te - kérdezem én megint?


De pontról pontra végigrághatnám az egészet, ezen dolgok számomra megalapozatlan szőrszálhasogatások csupán.
Nem sok tökéletesebb filmet láttam mostanában, a zene, a képek, a hangulat, az élmény... Húúú.
Legszívesebben most azonnal újranézném és megint, és megint, de nem szeretném hamar "elhasználni" ezt a filmet. :/

A vágások néha botrányosak, egyszer még tömegek futnak a csávó után utána meg már nézelődni is meg tud állni, egy csomó hasonló idiótaság van benne, pl amikor a vonatról leszállnak talán nem kellene felderíteni a terepet? Persze vannak ütősebb dolgok, jelenetek, nem rossz ez, de nem tudom. Szerintem kevesebb, de hangsúlyosabb vérontás jobb lett volna.

Valahogy a feszültség sem jött át mindig, túl sok volt talán az unszimpi, kétdés, kidolgozatlan karakter. Nem tudom, szvsz ez még mindig sehol nincs mondjuk egy The Walking Dead játékhoz képest (mondjuk első és negyedik évad)...

2020-03-31 01:27:12 The Gentlemen (2019) / Úriemberek unrealnoise (3) #11

Hát nem tudom. Annyira nem érdekelt, hogy háromszor hagytam abba... De csak befejeztem.

A két klasszikus nyomába sem ér, kevés a jó poén és helyzet, vannak benne "logikai" hülyeségek, pl egy fotót meddig tart feltölteni, le merem fogadni a legtöbben alapból instára fotóznak, ha valami menő pózolós cucc a téma... de lépjünk túl rajta...

A karakterek sem olyan durván jók, számomra egyszerűen középszer...

2020-02-11 18:56:57 Little Women (2019) / Kisasszonyok unrealnoise (5) #8

Hú. Ez nagyon ütött. Mármint ahhoz képest, hogy egy szolid kis aranyos filmet vártam, csak úgy visszafogottan... hát eléggé durva érzelmi töltettel bírt.

Imádtam, szép képek, jó casting, remek kis történet volt.
Az elmúlt két év legjobb filmje számomra. Ez persze a profilom alapján sokat nem mond, de trakt.tv-n pontozok mindent amit láttam, itt nem... De már az jelzésértékű, hogy a megtekintése után idejöttem magasztalni a filmet.

Előzményeket nem láttam, nem olvastam, és a trailert sem láttam, de így is, sőt talán így volt igazán jó döntés megnézni.

Ez már fejlettebb vas volt. :)

előzmény: Dangar (#14)

Oké, persze nem mondtam, hogy forradalmi új T gonosz született, de jobb is lett, mint a három szvsz, már csak látvány szintjén sem utolsó, amit láthattunk.

Cold opening: Úgy egészben? Sarah Connor régi felvételei hangulatosak és félelmetesek még mindig. A tengerből előmászó csillogó gépek annyira nem, pláne, hogy azt sem látjuk nagyrészt, h kikre lőnek, meg hát mi a fenéért mennének tengerbe? Tudtommal annyira nem tesz jót semminek amiben van fém, meg mozgó alkatrész, de persze azért jól nézett ki, csak öncélú volt. John megölése, hát so-so, én nem mutattam meg volna, számomra nem volt annyira megnyerő a strandos életkép, aztán hirtelen a semmiből felbukkanó gép azzal a zenével, piffpuff. Az, hogy kicsinálták oké, meg valószínű is, hogy előbb-utóbb sikerrel járnak, csak valahogy nem volt "hatásos", és megdöbbentő, tragikus. Sarah mondjuk durván nézett ki, mármint VFX vagy nem tudom miből rakták át, de wow.

Zene: Vannak benne jó részek biztos, de hol vannak a Desert Suite, Sarah Dream féle depresszív szerzemények, vagy a totál "zúzos" Trust Me-hez hasonló felejthetetlen dallamok? Nekem ami tetszett az új Terminatorban az a trailer zenéje, amit sz*rrá hallgattam. Majd meghallgatom külön is az anyagot, úgy azért objektívebben tudok nyilatkozni, de szvsz nem sok felejthetetlen dallam van az új filmben.

Openingre visszatérve. Újranéztem az T2 openinget is, te jézus, az a kevés életkedvem is elment. És az a bajom, hogy abban az openingben több érzés, kín és hangulat volt, mint majdnem ebben az egész filmben. Mondjuk megértem, Miller azért nem használhatott fel, játszhatott el mindent ugyanúgy.

A közepe amúgy valóban kicsit leül, a repülőn volt pár túlzás, de azért nyilván nem itt van a filmmel a gond.

Így jobban belegondolva: Miller helyébe bátrabb lettem volna.


1. Az elején nem kellett volna a John-t lelövik mozgókép, elég lett volna, ha később elmeséli valami szomorú zene alatt...
2. Van pár kedvenc filmem, ami nem szórakozik, belecsap a közepébe az elején rögtön (Heat, The Dark Knight). Oké, hogy itt se kell sokat várnunk, de pl. szerintem tök felesleges körök voltak a két Terminator megérkezését és keresését mutatni, milyen lett volna, ha tényleg mindenféle retrózás, meg már lefutott körök helyett rögtön az arcodba kapod az akciót.
3. Dani szvsz elég kevés időt kap, és jah, szvsz is túl nagy a kontraszt, de ezt nyilván én kevés vagyok kielemzni, plusz hétmilliárd emberből biztos van egy pár, aki 3 nap alatt ilyen morcos lesz ehhez hasonlatos behatásokra. Az már érdekesebb dolog, hogy jobban féltettem és kötődtem Grace-hez, de ezzel szerintem mindenki így van, mondjuk ez nem feltétlen baj, sőt. :)
4. A vége is lehetett volna bátrabb, Sarah-t és Schwarzi-t én kicsináltam volna a fenébe. Sarah túléli a T1-T2 borzalmait, aztán még Terminatorokat is elpusztít (hogyan?!), majd aztán itt is túlél... Nekem ez sok, szvsz hiteltelen, ahogyan Schwarzi megint fél karral, megint segít a jónak győzni (plusz a zene a megjelenésénél, hát nem nagyon jött be, túltolták), én a víz alatt egyértelműen megölettem volna, még jobb és drámaibb lett volna, ha nem is mutatják többet, szimplán nem látjuk többet. (És így hatásvadászat mentesen el lehetett volna búcsúzni a "karaktertől".) De nem, az utolsó pillanatban megint és megint vissza kellett térnie...


Igazából vegyes érzéseim vannak, remélem azért nyereséges lesz, mert volt vele meló az látszik, sokan odatették magukat, csak hát az írás... Nem is értem, amikor ennyien dolgoznak valamin íróként, akkor hogy jöhet ki valami ennyire átlagosra. Oké, ha egy ember írja, az ő felelőssége, de azért vannak ebben a filmben tök nagy klisék, rengeteg újrahasznosított elem, ezekből messze vissza kellett volna venni.

előzmény: Gasz András (#5)

Szerintem jó volt.

Az akciójelenetek elég ütősek voltak, és ami fontos, nem volt teli baromságokkal. Aki látta a Terminator: Megváltás-ban a bunyókat, az tudja miről beszélek... De leírom, egy terminator ne dobálgassa az embereket, hanem nyírja ki őket, törje el a nyakukat, vagy akármi, hiszen egy ütésüktől kinyiffa bárki.

Az egy soros poéok meg jók voltak. Emiatt lehúzni a filmet tök baromság, ma már sexrobotokat is készítenek, sőt a robotok alapvetően kedvesek lesznek az emberhez, azért is vesszük majd őket a jövőben. Engem nem zavart, hogy poénkodnak, sőt, szvsz így hiteles.

Az, hogy a John-t meggyilkoló gép így átállt, érdekes, és lehet szemforgatós az oka, de ebbe megint nem látunk bele, ha képes a gép tanulni, vizsgálni, elemezni, akkor képes. Ennyi. A küldetését letudta, arra meg lehet "nem gondoltak", hogy egy gép sok-sok év után ellenük fordulat, mivel a "lázadó" gépek alapvetően nincsenek ennyit emberek között, nem tudhatták, hogy ez is lehetséges. Majd tanulnak belőle.

A zene kicsit semmilyen volt, az akciódús részeknél rendben volt a dinamika, viszont máshol nincs emlékezetes pillanat. Ami sajnálatos.

Mackenzie Davis és Gabriel Luna zseniális volt. Kicsit több karakterizálást vártam volna, főleg Sarah Connor téren, de ez van.

Egy biztos, ez a legjobb film a T1-T2 után, tisztes iparos munka, de sajnos csak ennyi.
Mondom, örülök, hogy az akciók feszesek, örülök, hogy nem szórakoznak, hanem törnek zúznak, nem kérdez az ellenség, hanem megy, és teszi a dolgát.

Amit sajnálok, az az egyedi hangvétel, történet hiánya, Tim Miller ettől független tudja mitől döglik a légy, de lehet a Terminator filmekből is csak úgy lesz egyszer valahára egy új klasszikus, ha kevés pénz lesz a filmre, mert akkor tartalommal, érzésekkel, drámával kell majd inkább eladni.

Lehet nem mondtak újat, lehet nem változott a jövőkép érdemben a korábbiakban vázoltakhoz képest, de hát a háború csatákból áll, először azokat kell lejátszani és megnyerni.

Részmről 8/10, de még egyszer ezt ne próbálják meg eladni, ellenben mint írtam, máshogy elmesélve ezt a háborút egy másik szemszögből még simán érdekes és izgalmas lehetne.

2019-10-14 11:20:03 Joker (2019) unrealnoise (2) #134

Szép, jó színészek, de nekem ez unalmas volt, hiszen tudtuk nagyjából mi fog történni, feszkó nem sok volt emiatt sem és kicsit túltolták szvsz a művészetet is. Most oké, sajnáljam Jokert, szar élete volt, szar a világ, a rendszer stb. Azonban ettől még nem lesz jó a film, ahogyan a társadalomkritikától vagy rendszerellenes karakter miatt sem. Mert ezekben nincs semmi új, láttuk már őket.

Komolyan, számomra hatalmas csalódás a film, kifejezetten közepes produktum, amit egyedül az audiovizualitás tud - úgy ahogy - megmenteni...

Szép képek meg hasonló, de olcsó blöff az egész, és elég hatásvadász is, túlnyújtott jelenetekkel, aztán drámainak sem éppen mondanám, mert a dráma nem működhet abból adódóan, hogy alig ismerjük meg a karaktereket, szorítani értük ezért sem nagyon tudunk, néha logikátlanság is van az egészben, kapcsolatok szintjén is, meg úgy az egészét tekintve is, egyszerűen szó szerint több a füstje a prokukciónak, mint a lángja. Jóval több.

Nem, nem azzal van gond, hogy ez nem horror, vagy thriller, hanem, hogy ilyen téren nem működik. A drámai részt meg fent ecseteltem. Totális időpocsékolás volt ez a film, egy fokkal jobb csak, mint az Örökség.

Iszonyat jó hangulata van, a zenék, a képek, az elején csak olyan 8/10 érződött ki belőle, aztán a végére szépen hozta a maximumot.

Kevés ilyen filmmel találkozik az ember, pedig ez egy igazi kincs. A kritkusok gyűlölték, az embwrek viszont szeretik.

Nem csodálom, mert tényleg nagyon jó, rám kimondottan nagy hatással volt.

Összes komment...