unrealnoise

Tapasztalat: 296 film
Kompetencia: 10 film
Súly: 546
Regisztráció: 2016. augusztus 31. (4 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 4 user

Bemutatkozás

Szeretek filmeket és sorozatokat nézni, utóbbiak az elmúlt pár évben erősen elnyomták a nagy vászonra készült alkotásokat. Az okokat tudjuk...

Nem szeretem a mai "szuperhősdömpinget", a buta akciófilmeket, utálom többek közt a The Expendables-t (pedig szeretem én a régi _jó_ akciófilmeket is...), a Transformersból már az elsőt sem tudtam végignézni, a The Avengers is elkeserítően borzalmas volt az elvárásaimhoz képest.

Így jó ideje kerülöm a hasonló produkciókat. Abszolút hidegen hagynak, véletlen sem nézem meg őket, amikor egyébként is számtalan számomra sokkal érdekesebb anyaggal foglalkozhatnék - legyen az egy regény, egy sorozat vagy egy film... (Persze van amire beülök, néha moziba is elmegyek, de erősen megválogatom mit nézek meg ott.)

Legutóbb moziban ezeket láttam:
The Dark Knight, Her, The Wolf of Wall Street, Boyhood, Interstellar, Birdman, The Martian, Sicario, The Nice Guys

Járhatnék többet is moziba, de vidékről nem annyira költséghatékony buli. :)

~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~

Olvasni is szeretek: moly.hu-s profil

A legjobban várt regény az idén számomra: Zuhanás előtt.

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

Filmes, sorozatos értékelős, követős profilom:
https://trakt.tv/users/unrealnoise

Egyszer lehet áthozom az összes pontozásom ide, majd meglátjuk...

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

"Mozizni" egy Panasonic plazmán szoktam, androidos TV box-al (Kodi-val, track.tv-s integrációval) és egy Logitech Z906-al. Lehetne sokkal profibb és jobb, de szerintem bőven megteszi.

Kedvencek

Rendezők: Richard Linklater
Műfajok: dráma, krimi, thriller, western
Országok: amerikai

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1986
Lakhely: Tass

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Princess and the Goblin
A hercegnő és a kobold
4 2021-04-18 3,9
(216)
High Fidelity
Pop, csajok satöbbi
5 2021-04-09 3,8
(543)
The Savages
Apu vad napjai
4 2021-04-07 3,7
(98)
The Father
 
2 2021-04-07 4,5
(67)
King Kong
 
2 2021-04-06 3,4
(687)
Ain't Them Bodies Saints
Vétkező szentek
5 2021-02-25 3,5
(45)
Batoru rowaiaru
Battle Royale
2 2021-02-22 3,4
(398)
Another Earth
Felettünk a Föld
4 2021-02-17 3,6
(353)
Raging Bull
Dühöngő bika
5 2021-02-17 4,3
(636)
Goodfellas
Nagymenők
5 2021-02-17 4,4
(1161)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2021-04-10 07:53:56 The Father (2020) unrealnoise (2) #15

Nem értek egyet. Látom, láttam mi a fókusz a filmben, de nem tetszik. Nem érdekel az öreg sorsa. Miért érdekelne? Tudjátok, van olyan, hogy azonosulni tudsz a karakterekkel. Itt ez nem lehetséges. Plusz mi a film "állítása"? Szar öregnek lenni? Nah kösz, ez aztán nagyon "új". Oké, szétesik a karakter, a személyiség, persze. De igazából a filmben nincs minek szétesnie, mi már a szétesésbe magába kapcsolódunk be, és bár apró dolgokat persze megtudunk a személyes múltjáról, de ezeket egy apró post-itre is fel tudnám írni lóbetűkkel. Nyilván nem is kell, és lehet mindig, mindenkivel azonosulni, de ezzel a figurával kb lehetetlen is, így nálam a dráma nem működik. A film rövidségéből adódóan pedig a rendező teret engedhetett volna annak, hogy személyesebbé tegye ezt a poklot... Nem tette.

előzmény: wim (#13)

2021-04-07 01:17:20 The Father (2020) unrealnoise (2) #11

Nálam eléggé mellé ment. Cuki, de azért elég mogorva öreg bácsi. WTF. Ennyire futotta? Fantasztikus. Kár, hogy közben a karakter faék egyszerűségű. Van egy családja az úrnak, egy komoly tragédia körítésében, aztán ennyi. A többi szereplő is.. meh... A színészek jók, de semmi extra, de a The Savages (17) ezerszer jobb ennél minden téren. 5/10

2021-04-06 04:53:06 King Kong (2005) unrealnoise (2) #58

Hiába, ez van. Végre rávettem magam, hogy megnézzem a '05-ös King Kong-ot, láttam metán 81, meg Peter Jackson, akiért amúgy nem vagyok annyira oda, de hátha. Hát ez borzasztó volt. Van még fél óra belőle, de kiszálltam. Minden benne van, amiért utálom a buta popcorn mozikat. Semmi eredeti, az eleje is dögunalom, sz*r képekkel, operatőri, rendezői "fogásokkal", a közepétől meg hiába pörgős, ha közben végtelenül ostoba. Meg persze szinte álmosítóan látványtalan. És a karakterek... Jesszus...

Most néztem meg, gyönyörű film. A kapcsolat ahogyan le lett festve, a képek, az, ahogy adagolja az infókat, illetve az, ahogyan nem mond semmi konkrétat, csak árnyaltan bizonytalanságban tart, az valami zseniális.

A képek, a helyszínek szintén. Sokan felvetették, hogy pont amcsiban elképzelhetetlen lenne, hogy egy hasonló helyzetben az apa nem tartana magánál fegyvert, de én erre is tudom egy magyarázatot Mindenkinek azt hazudja, hogy fia van, egy fegyver valóban veszélyforrás lehet, mármint tegyük fel, túlreagál valamit, egyből feltűnő lenne, hogy fegyverrel hadonászna, stb...

Nekem nagyon nagy élmény volt, Az ember gyermeke és Az út sem tetszett ennyire, mint ez, pedig hát ezt láttam utoljára...

Nálam A mások élete annyira nem működött, 7/10-et ért. Ez viszont...

Letaglózó. Nagyon szép történet, egy roppant hosszú filmben, amelyben viszont repült az idő. Érdekes volt minden pillanata, egy percet nem vágnék ki belőle, és az itt felhozott negatívumokat is vállrándítással elintézném. Pl amit Rorschach kolléga ír:

1./ Kiállítás utáni Q&A nevetséges? Óóh ember, hol élsz te? Ő nem író, hanem festő. Egy csomó zenész sem tud normálisan nyilatkozni beszélni, mert lehet nem is szoktak nagyon, kár ezen rágódni.
2./ Terves lett mégis? Aztán akkor mi van? oO Mintha nem lehetne olyan, hogy az egyik orvos ezt mondja, aztán mégis kiderül egy másiknál, hogy gond van, vagy fordítva. Hol élsz te - kérdezem én megint?


De pontról pontra végigrághatnám az egészet, ezen dolgok számomra megalapozatlan szőrszálhasogatások csupán.
Nem sok tökéletesebb filmet láttam mostanában, a zene, a képek, a hangulat, az élmény... Húúú.
Legszívesebben most azonnal újranézném és megint, és megint, de nem szeretném hamar "elhasználni" ezt a filmet. :/

A vágások néha botrányosak, egyszer még tömegek futnak a csávó után utána meg már nézelődni is meg tud állni, egy csomó hasonló idiótaság van benne, pl amikor a vonatról leszállnak talán nem kellene felderíteni a terepet? Persze vannak ütősebb dolgok, jelenetek, nem rossz ez, de nem tudom. Szerintem kevesebb, de hangsúlyosabb vérontás jobb lett volna.

Valahogy a feszültség sem jött át mindig, túl sok volt talán az unszimpi, kétdés, kidolgozatlan karakter. Nem tudom, szvsz ez még mindig sehol nincs mondjuk egy The Walking Dead játékhoz képest (mondjuk első és negyedik évad)...

2020-03-31 01:27:12 The Gentlemen (2019) / Úriemberek unrealnoise (3) #11

Hát nem tudom. Annyira nem érdekelt, hogy háromszor hagytam abba... De csak befejeztem.

A két klasszikus nyomába sem ér, kevés a jó poén és helyzet, vannak benne "logikai" hülyeségek, pl egy fotót meddig tart feltölteni, le merem fogadni a legtöbben alapból instára fotóznak, ha valami menő pózolós cucc a téma... de lépjünk túl rajta...

A karakterek sem olyan durván jók, számomra egyszerűen középszer...

2020-02-11 18:56:57 Little Women (2019) / Kisasszonyok unrealnoise (5) #8

Hú. Ez nagyon ütött. Mármint ahhoz képest, hogy egy szolid kis aranyos filmet vártam, csak úgy visszafogottan... hát eléggé durva érzelmi töltettel bírt.

Imádtam, szép képek, jó casting, remek kis történet volt.
Az elmúlt két év legjobb filmje számomra. Ez persze a profilom alapján sokat nem mond, de trakt.tv-n pontozok mindent amit láttam, itt nem... De már az jelzésértékű, hogy a megtekintése után idejöttem magasztalni a filmet.

Előzményeket nem láttam, nem olvastam, és a trailert sem láttam, de így is, sőt talán így volt igazán jó döntés megnézni.

Ez már fejlettebb vas volt. :)

előzmény: Dangar (#14)

Oké, persze nem mondtam, hogy forradalmi új T gonosz született, de jobb is lett, mint a három szvsz, már csak látvány szintjén sem utolsó, amit láthattunk.

Cold opening: Úgy egészben? Sarah Connor régi felvételei hangulatosak és félelmetesek még mindig. A tengerből előmászó csillogó gépek annyira nem, pláne, hogy azt sem látjuk nagyrészt, h kikre lőnek, meg hát mi a fenéért mennének tengerbe? Tudtommal annyira nem tesz jót semminek amiben van fém, meg mozgó alkatrész, de persze azért jól nézett ki, csak öncélú volt. John megölése, hát so-so, én nem mutattam meg volna, számomra nem volt annyira megnyerő a strandos életkép, aztán hirtelen a semmiből felbukkanó gép azzal a zenével, piffpuff. Az, hogy kicsinálták oké, meg valószínű is, hogy előbb-utóbb sikerrel járnak, csak valahogy nem volt "hatásos", és megdöbbentő, tragikus. Sarah mondjuk durván nézett ki, mármint VFX vagy nem tudom miből rakták át, de wow.

Zene: Vannak benne jó részek biztos, de hol vannak a Desert Suite, Sarah Dream féle depresszív szerzemények, vagy a totál "zúzos" Trust Me-hez hasonló felejthetetlen dallamok? Nekem ami tetszett az új Terminatorban az a trailer zenéje, amit sz*rrá hallgattam. Majd meghallgatom külön is az anyagot, úgy azért objektívebben tudok nyilatkozni, de szvsz nem sok felejthetetlen dallam van az új filmben.

Openingre visszatérve. Újranéztem az T2 openinget is, te jézus, az a kevés életkedvem is elment. És az a bajom, hogy abban az openingben több érzés, kín és hangulat volt, mint majdnem ebben az egész filmben. Mondjuk megértem, Miller azért nem használhatott fel, játszhatott el mindent ugyanúgy.

A közepe amúgy valóban kicsit leül, a repülőn volt pár túlzás, de azért nyilván nem itt van a filmmel a gond.

Így jobban belegondolva: Miller helyébe bátrabb lettem volna.


1. Az elején nem kellett volna a John-t lelövik mozgókép, elég lett volna, ha később elmeséli valami szomorú zene alatt...
2. Van pár kedvenc filmem, ami nem szórakozik, belecsap a közepébe az elején rögtön (Heat, The Dark Knight). Oké, hogy itt se kell sokat várnunk, de pl. szerintem tök felesleges körök voltak a két Terminator megérkezését és keresését mutatni, milyen lett volna, ha tényleg mindenféle retrózás, meg már lefutott körök helyett rögtön az arcodba kapod az akciót.
3. Dani szvsz elég kevés időt kap, és jah, szvsz is túl nagy a kontraszt, de ezt nyilván én kevés vagyok kielemzni, plusz hétmilliárd emberből biztos van egy pár, aki 3 nap alatt ilyen morcos lesz ehhez hasonlatos behatásokra. Az már érdekesebb dolog, hogy jobban féltettem és kötődtem Grace-hez, de ezzel szerintem mindenki így van, mondjuk ez nem feltétlen baj, sőt. :)
4. A vége is lehetett volna bátrabb, Sarah-t és Schwarzi-t én kicsináltam volna a fenébe. Sarah túléli a T1-T2 borzalmait, aztán még Terminatorokat is elpusztít (hogyan?!), majd aztán itt is túlél... Nekem ez sok, szvsz hiteltelen, ahogyan Schwarzi megint fél karral, megint segít a jónak győzni (plusz a zene a megjelenésénél, hát nem nagyon jött be, túltolták), én a víz alatt egyértelműen megölettem volna, még jobb és drámaibb lett volna, ha nem is mutatják többet, szimplán nem látjuk többet. (És így hatásvadászat mentesen el lehetett volna búcsúzni a "karaktertől".) De nem, az utolsó pillanatban megint és megint vissza kellett térnie...


Igazából vegyes érzéseim vannak, remélem azért nyereséges lesz, mert volt vele meló az látszik, sokan odatették magukat, csak hát az írás... Nem is értem, amikor ennyien dolgoznak valamin íróként, akkor hogy jöhet ki valami ennyire átlagosra. Oké, ha egy ember írja, az ő felelőssége, de azért vannak ebben a filmben tök nagy klisék, rengeteg újrahasznosított elem, ezekből messze vissza kellett volna venni.

előzmény: Gasz András (#5)

Összes komment...