unrealnoise

Tapasztalat: 314 film
Kompetencia: 10 film
Súly: 564
Regisztráció: 2016. augusztus 31. (5 év)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Bemutatkozás

Szeretek filmeket és sorozatokat nézni, utóbbiak az elmúlt pár évben erősen elnyomták a nagy vászonra készült alkotásokat. Az okokat tudjuk...

Nem szeretem a mai "szuperhősdömpinget", a buta akciófilmeket, utálom többek közt a The Expendables-t (pedig szeretem én a régi _jó_ akciófilmeket is...), a Transformersból már az elsőt sem tudtam végignézni, a The Avengers is elkeserítően borzalmas volt az elvárásaimhoz képest.

Így jó ideje kerülöm a hasonló produkciókat. Abszolút hidegen hagynak, véletlen sem nézem meg őket, amikor egyébként is számtalan számomra sokkal érdekesebb anyaggal foglalkozhatnék - legyen az egy regény, egy sorozat vagy egy film... (Persze van amire beülök, néha moziba is elmegyek, de erősen megválogatom mit nézek meg ott.)

Legutóbb moziban ezeket láttam:
The Dark Knight, Her, The Wolf of Wall Street, Boyhood, Interstellar, Birdman, The Martian, Sicario, The Nice Guys

Járhatnék többet is moziba, de vidékről nem annyira költséghatékony buli. :)

~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~

Olvasni is szeretek: moly.hu-s profil

A legjobban várt regény az idén számomra: Zuhanás előtt.

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

Filmes, sorozatos értékelős, követős profilom:
https://trakt.tv/users/unrealnoise

Egyszer lehet áthozom az összes pontozásom ide, majd meglátjuk...

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

"Mozizni" egy Panasonic plazmán szoktam, androidos TV box-al (Kodi-val, track.tv-s integrációval) és egy Logitech Z906-al. Lehetne sokkal profibb és jobb, de szerintem bőven megteszi.

Kedvencek

Rendezők: Richard Linklater
Műfajok: dráma, krimi, thriller, western
Országok: amerikai

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1986
Lakhely: Tass

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Malignant
Eleven kór
3 2021-09-13 3,3
(77)
A Prayer Before Dawn
A kíméletlen
1 2021-09-09 3,7
(144)
Babyteeth
Amíg tart a nyár
4 2021-09-08 3,6
(24)
Beckett
 
2 2021-09-03 2,5
(50)
Devs
 
3 2021-08-16 3,8
(32)
Pig
 
2 2021-08-03 3,8
(65)
Inside Llewyn Davis
Llewyn Davis világa
5 2021-06-18 3,8
(301)
A Quiet Place Part II
Hang nélkül 2.
3 2021-06-17 3,3
(168)
Carlito's Way
Carlito útja
5 2021-06-02 4,2
(468)
La meglio gioventù
Szépséges fiatalság
5 2021-05-29 4,3
(32)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2021-08-04 15:48:52 Pig (2021) unrealnoise (2) #4

Vontatott, unalmas, érdektelen filmes "blöff". Elhiszem, hogy valaki szerint egyedi, érdekes, stb, de én pl. pont lesz**tam kb. a filmben mindenkit és mindent. Nem érdekelt az egész, a karakterek és helyzetek unalmasak voltak, a beállítások meg üresek. Elfecsérelt másfél óra volt. Ennek se mélysége, se szórakoztató faktora nem volt, próbálom is elfelejteni... (Nem lesz nehéz...)

Az lehetne, hogy a kikötői bohóckodásban egy hajó elszabadult, majd a partra sodorta a víz. Nyilván nem lehetetlen, de azért kissé valószínűtlen a dolog. Mármint eddig ilyen ugye nem történt, most meg pont igen, pont egy nappal később.

A film amúgy teli van logikai hülyeségekkel. Az elsőben sem tetszett az önfeláldozós, giccses és felesleges halál a végén, de itt még több hülyeség volt.

Árulja el nekem valaki, akiknek a régi lakhelyén ennyi minden volt, azoknak cipőre nem futotta? Nem vakok, látják hová lépnek, még azt sem lehet mondani, hogy pucéran jobban érzik, hogy faág vagy bármi van alattuk, ha meg menekülni kell, akkor nyilván egy cipő védi a talpat és a lábat, és felsikoltani sem fog senki, ha valaki belelép valamibe, vagy egy kő felsérti a talpát. Hülyeség volt.

A srác meg otthagyja a gyereket felelőtlenül majd másfél év túlélés után, és éjszaka akar távcsővel nézelődni? Nane. A feszültséget így akarták maximumra járatni, öncélú baromságokkal, mert az a kikötői hülyeség is mi volt már... Persze az emberből előjön az állat, de én nekem nem esett le mit akartak, meg miért, az viszont biztos, hogy irtó nagy baromság volt az egész.

A rádiózás hatásossága, mint világmegváltás, meg totál kikezdhető és hát ezt már átrágtátok.

Arról nem is beszélve, hogy a vonaton a szörny még a hang hatására is közeledett a kiscsaj felé, a végén meg úgy adták elő, mintha ez lenne a gyógyír minden bajnak okozójára. Vicc.


A film ijesztő néhol, de sajnos roppant öncélú, és okosnak a legkevésbé sem mondható. Az eleje klassz volt, hangulatos, de én pl sokkal kevesebb szörnyet szerettem volna látni, és bizony ez díszletek szintjén sem volt túl látványos. Egy The Last of Us-ból bármelyik óra ezerszer hangulatosabb és látványosabb, mint ebben kb bármi. Értem, hogy ez 66 millából készült, és kisvárosi, vidéki a környék, de még egyszer; kevesebb szörny, több hangulat, látványosabb képi megoldások, jobb és ütősebb helyszínek, de leginkább kevesebb logikai, mondvacsinált baromsággal lehetett volna akár egy új klasszikus folytatás is belőle. A vége meg...

A vége meg szar volt, töketlen az egész, szinte totál happy end, pedig három fronton is beütött a szar korábban...

Sokkal többet vártam...

Kiírtam magamból kicsit bővebben, de szívesen látnék cáfolatokat, mert én örülnék a legjobban, ha benéztem/tünk volna valamit, és mégsem annyira gagyi bizonyos szempontból, mint amilyennek elsőre látszik.

https://www.hidegnyomon.hu/2021/06/17/a-quiet-place-part-ii-hang-nelkul-2-2020/

előzmény: Dió (#6)

Nekem a The Chaser az egyik kedvenc filmem, ebből viszont elég volt 50 perc. Probléma nem csak az idegesítő karakterekkel és túljátszással van, hanem maga a történet is ezer sebből vérzik, pl így bizonyítékot hamisítani, persze semmi jele annak, hogy felbont egy bizonyítékos zacsit, az, hogy a kihallgatóba jön és megy, de persze kint senki nem figyel, vagy figyelhet mit beszél a tag a gyanúsítottal... Vicc. A képi és zenei világ is mesterként, olcsó hatásvadászat az egész, és bizony bár érdekelt az a csattanó, csavar, megoldókulcs, csak ezért nem nézek végig egy közel nézhetetlen és ostoba filmet.

Hát ez gyenge volt. A drámai elemek még működtek is benne egy ideig, de a gagyi poénok (sokszor még mosolygásra sem futotta tőlem), az idegesítő karakterek, a hihetetlen és hiteltelen helyzetek leromboltak mindent, ami a filmben jó volt. Persze kétszer az utcán lövöldöznek (elég hosszan), aztán se kamera, se semmi nem rögzít semmit, nah ne legyünk nevetségesek...

Viccesnek nem vicces, drámának kevés, akciónak meg béna, gagyi.

Nekem túl száraz volt. Hangulatfilmnek jó lenne, de valahogy nem tudott elkapni a tét nélküliségével. Ha lett volna neki valami aktív drámai éle, feszültséggel, akkor akár működhetett is volna. Elhiszem, hogy valakit betalál ilyen fajta "hatásvadászat" nélkül is ez a film, de nekem ez kevés volt. A zene szerintem nem volt különösebben jó, sőt szinte kár is volt beletenni.

Amúgy meg ettől független érdekes kérdéseket vet fel az emberben ez a fajta életmód. Konkrétan megéri? Mármint oké, kiszakadsz a mókuskerékből, a tragédia árnyékából kilépsz a természetbe, szabad vagy, aztán mi van? Ugyanúgy meg kellene élned valahogy, ide mész dolgozni, aztán oda, közben nélkülöznöd is kell, ahelyett, hogy mondjuk dolgoznál fixen az amazonnak, és a szabadidődben töltődnél fel. Szóval sokkal előrébb nincs az ember így sem. Jó, ezt most nyilván leegyszerűsítve kezelem, de akkor is. Sokat lehetne erről dumálni egyébként, de lehet felesleges, mert nagy igazság úgy sem lenne.

Te jó isten, ez iszonyat gyenge volt. Fingós poénok, iszonyatosan gyenge, klisés sztori, minden mozzanat előre kitalálható (a karakterekkel kapcsolatosak is), ahogyan a sztori a vége is, közben pedig idegesítőek is a karakterek, szinte nulla a dráma... Nézhetetlen gagyi, ez még gyerekként is gáz lenne, elsőre is...

2021-04-10 07:53:56 The Father (2020) / Az apa unrealnoise (2) #15

Nem értek egyet. Látom, láttam mi a fókusz a filmben, de nem tetszik. Nem érdekel az öreg sorsa. Miért érdekelne? Tudjátok, van olyan, hogy azonosulni tudsz a karakterekkel. Itt ez nem lehetséges. Plusz mi a film "állítása"? Szar öregnek lenni? Nah kösz, ez aztán nagyon "új". Oké, szétesik a karakter, a személyiség, persze. De igazából a filmben nincs minek szétesnie, mi már a szétesésbe magába kapcsolódunk be, és bár apró dolgokat persze megtudunk a személyes múltjáról, de ezeket egy apró post-itre is fel tudnám írni lóbetűkkel. Nyilván nem is kell, és lehet mindig, mindenkivel azonosulni, de ezzel a figurával kb lehetetlen is, így nálam a dráma nem működik. A film rövidségéből adódóan pedig a rendező teret engedhetett volna annak, hogy személyesebbé tegye ezt a poklot... Nem tette.

előzmény: wim (#13)

2021-04-07 01:17:20 The Father (2020) / Az apa unrealnoise (2) #11

Nálam eléggé mellé ment. Cuki, de azért elég mogorva öreg bácsi. WTF. Ennyire futotta? Fantasztikus. Kár, hogy közben a karakter faék egyszerűségű. Van egy családja az úrnak, egy komoly tragédia körítésében, aztán ennyi. A többi szereplő is.. meh... A színészek jók, de semmi extra, de a The Savages (17) ezerszer jobb ennél minden téren. 5/10

2021-04-06 04:53:06 King Kong (2005) unrealnoise (2) #58

Hiába, ez van. Végre rávettem magam, hogy megnézzem a '05-ös King Kong-ot, láttam metán 81, meg Peter Jackson, akiért amúgy nem vagyok annyira oda, de hátha. Hát ez borzasztó volt. Van még fél óra belőle, de kiszálltam. Minden benne van, amiért utálom a buta popcorn mozikat. Semmi eredeti, az eleje is dögunalom, sz*r képekkel, operatőri, rendezői "fogásokkal", a közepétől meg hiába pörgős, ha közben végtelenül ostoba. Meg persze szinte álmosítóan látványtalan. És a karakterek... Jesszus...

Most néztem meg, gyönyörű film. A kapcsolat ahogyan le lett festve, a képek, az, ahogy adagolja az infókat, illetve az, ahogyan nem mond semmi konkrétat, csak árnyaltan bizonytalanságban tart, az valami zseniális.

A képek, a helyszínek szintén. Sokan felvetették, hogy pont amcsiban elképzelhetetlen lenne, hogy egy hasonló helyzetben az apa nem tartana magánál fegyvert, de én erre is tudom egy magyarázatot Mindenkinek azt hazudja, hogy fia van, egy fegyver valóban veszélyforrás lehet, mármint tegyük fel, túlreagál valamit, egyből feltűnő lenne, hogy fegyverrel hadonászna, stb...

Nekem nagyon nagy élmény volt, Az ember gyermeke és Az út sem tetszett ennyire, mint ez, pedig hát ezt láttam utoljára...

Összes komment...