fklaudiaa

Tapasztalat: 438 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 438
Regisztráció: 2016. augusztus 8. (7 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Kedvencek

Rendezők: David Fincher
Színészek: Brad Pitt, Edward Norton, Kevin Spacey, Morgan Freeman
Műfajok: dráma, horror, krimi, thriller
Korszakok: '90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: 1996
Lakhely: Komádi

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Vanilla Sky
Vanília égbolt
4 2018-03-10 3,3
(704)
Jacob's Ladder
Jákob lajtorjája
4 2018-03-09 4,2
(550)
The Pianist
A zongorista
4 2018-03-04 4,3
(1174)
Just Friends
Csak barátok
2 2018-02-20 2,6
(258)
Fifty Shades Freed
A szabadság ötven árnyalata
2 2018-02-19 1,8
(102)
Fifty Shades Darker
A sötét ötven árnyalata
2 2018-02-19 1,9
(136)
Awake
Éberség
3 2018-02-19 3,4
(286)
Zipper
Titkok hálójában
3 2018-02-19 2,6
(24)
Trance
Transz
5 2018-02-10 3,6
(605)
Kingsman: The Golden Circle
Kingsman: Az Aranykör
4 2018-02-10 3,1
(433)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2016-12-21 21:15:59 [Tévésorozatok] fklaudiaa #2870

A Shameless-Szégyenteleneket nézi valaki? :D
Én az amerikai változatot néztem és gondoltam, belevágok a brit változatba is, de valamiért nem szimpatikusak a szereplők. Szerintetek érdemes elkezdenem?

2016-08-21 17:45:40 Seven (1995) / Hetedik fklaudiaa (5) #191

Csak nekem tűnt úgy, mintha John Doe szeme piros lenne?

Értékelhetetlen..

A szürke ötven árnyalatát 2-tesre értékeltem, ezt viszont 3-masra. Kritikus szemmel nézve valóban értékelhetetlen mindkét film, a paródia pontozásánál azonban figyelembe vettem egyet s mást. Először is azt, hogy a paródián (mint kategórián) belül hanyast érdemel. Véleményem szerint nehéz dolga van annak manapság, aki paródiát akar készíteni, ugyanis ismernie kell az alapmű minden egyes részletét és át kell alakítania olyanná, hogy az színvonalas legyen és még vicces is. Nem mondom, hogy A fekete ötven árnyalata kiemelkedik a paródiák közül, de szerintem sokkal jobb, mint mondjuk a Másnaposok viadala, A vámpírok szaga vagy a Katasztrófafilm. A szürke ötven árnyalata paródiájaként van meghirdetve és szerintem hűen követi a film vonalát/cselekményét. Én sokkal rosszabbra számítottam, voltak olyan jelenetek, amelyeket kifejezetten szórakoztatónak találtam. A vígjáték kategórián belül nagyon gyengének számítana, paródiaként viszont megállja a helyét. Annak pedig kifejezetten örültem, hogy a Whiplash is helyet kapott a filmben.

Még mindig nem értem, hogy egyes emberek hogy feltételezhetik azt, hogy ha minden második percben legalább háromszor kimondják azt, hogy "tököm", "golyó" vagy "csöcs", az vicces. Persze az is baromi szórakoztató, ha félmeztelen lányok teszik a hülyét vagy ha egy hatalmas mű/plüss péniszt raknak a jelenetbe. Gratulálok! Az ilyen filmeket kéne betiltani, amik ennyire lebecsülik a nézők értelmiségi szintjét. Mert szerintem egy épeszű ember ezt nem találja viccesnek.

Életemben nem láttam még ennyire agyzsibbasztó filmet (Na jó, talán a Másnaposok viadala vetekszik vele). Értem én, hogy ez egy paródia, de attól még nem kell ennyire betegnek lennie. Borzasztó látni, hogy az emberi elmének ilyen degenerált, irracionális bugyrai is vannak. Nem szívesen találkoznék azokkal az emberekkel, akiknek ez az ötlet kipattant a fejükből. Még a plafon is érdekesebb volt, mint ez a borzadály. Attól legalább nem fájdult meg a fejem.
Kész katasztrófa..

Több helyen is olvastam az Amerikai szépségről és mivel mindenki zseniálisnak tartotta, egyértelművé vált számomra, hogy látnom kell ezt a filmet. Lester film eleji monológja nagyon megfogott, viszont a kezdeti szárnyalás után egy kicsit megijedtem, mert átcsapott egy tipikus amerikai családi drámává és ugyan a hangulata nagyon magával ragadó, mégis attól féltem, hogy nem fog akkorát ütni, mint amit elvárnék tőle (sosem szabad előre ítélkezni!!). A film végére szerencsére megváltozott a véleményem, ugyanis amikor teljes képet kaptam a filmről, akkor rájöttem, hogy minden egyes jelenetnek igenis volt értelme és minden apró rész kellett ahhoz, hogy a vége nagyot üssön. A színészi játék rendben van, a karaktereket szépen kidolgozták, a rendező munkája lenyűgöző. A film nem csak a vakvilágba beszél, hanem komoly mondanivalója van, illetve minden karakternek megvan a maga problémája, aminek köszönhetően szinte bárki azonosulhat valamelyik szereplővel. Mindenképpen kötelező látni!
Annak ellenére, hogy az elején Lester konkrétan kimondja, hogy egy éven belül meg fog halni, engem teljesen váratlanul ért a végkifejlet. Olyan jó érzés volt látni, ahogy végül megvilágosodik és rádöbben arra, milyen fontos is számára a család, hogy én magam is idétlenül mosolyogtam a képernyő előtt.. aztán lassan beúszott a képbe egy pisztoly és arcomra fagyott az a bizonyos mosoly. De ennek így kellett lennie, ettől a mérhetetlen iróniától olyan emlékezetes a film és miközben eltorzul az arcunk a felismeréstől és úgy érezzük, hogy ennél már nincs lejjebb, a rendező még akkor is tud meglepetést okozni a gyilkos kilétének felfedésével. (Valld be, hogy te is a feleségre gondoltál.) Egyszerűen lenyűgöző.

Összes komment...