reizingertamas

Tapasztalat: 333 film
Kompetencia: 19 film
Súly: 808
Regisztráció: 2016. június 3. (7 év, 9 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: nem publikus
Lakhely: Pécs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
20 Days in Mariupol
20 nap Mariupolban
4 2024-03-12 4,3
(27)
Persian Lessons
Perzsa nyelvleckék
4 2024-03-02 3,8
(39)
The Zone of Interest
Érdekvédelmi terület
5 2024-02-29 4,0
(120)
Next Goal Wins
A győztes gól
4 2024-02-26 3,5
(65)
An Cailín Ciúin
A csendes lány
4 2024-02-15 4,3
(173)
Barbie
 
3 2024-01-28 3,4
(466)
Anatomie d'une chute
Egy zuhanás anatómiája
5 2024-01-28 4,1
(159)
Csak a szél
Just the Wind
4 2024-01-19 3,4
(160)
Rengeteg: Mindenhol látlak
Forest: I See You Everywhere
5 2024-01-14 3,9
(47)
Das Lehrerzimmer
A tanári szoba
4 2024-01-11 3,9
(61)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Pedig ez rettentő szomorú szerintem. Az Oppenheimer közel sem lett akkora durranás, mint amekkora hype volt körülötte.

előzmény: TheDriver (#7)

Maximálisan egyetértek! Ugyanezek az érzések fogtak el, a karakterekkel kapcsolatban, a film hosszúságával kapcsolatban. Ernest testvére szerepét sem értem, azon kívül, hogy benne volt egy két gyilkosságban és simlisségben nem igazán derült ki a célja, motivációja.. a vége felé, már az az érzésem volt, hogy nem lehet senki ennyire hülye, mint Ernest, főleg amikor aláírja a papírt, ahol ő is lemondd a jogairól, ha "esetleg" valamilyen baleset éri, ott is, ahogy megkérdezi a bátyját, hogy ő aláírta-e? Majd a nem válasz után ismét aláírja.. egyszerűen fel nem tudtam fogni, hogy ő tényleg ennyire hülye vagy csak megjátsza? Megmondom az őszintét én azt vártam, hogy eljut oda a film, hogy a "naiv" Ernest-et is elteszik lábalól, de idáig már nem volt szükséges eljutni..A végére számomra is világossá vált, hogy pontosan tisztában volt vele mit tesz. Ettől függetlenül tény, hogy indokolatlanul lett hosszú, voltak részek ahol a sok információn kívül, más nem történt. Mindemellett a végére, ahogy összeáll, elnyeri tetszésemet, de azért bevallom, nem lesz a kedvenc Scorsese alkotásom.

előzmény: lizardking (#24)

2023-05-09 10:35:34 Larry (2022) reizingertamas (5) #21

Nagyszerű filmélmény. Azt hiszem abban mind egyet érthetünk, hogy Benett alakítása eszméletlen. Korábban a Terápia sorozatban tűnt fel nekem először, ahol azonnal ő lett a legérdekesebb karakter számomra. Napról napra vártam, hogyan alakul a sorsa.

Visszatérve a Larry-ben hozott karaktert azt hiszem sokan ismerik. Alkoholista, bántalmazó édesapa, ki nem mondott harag és düh, ami szét feszít belül. Ahol a családod kényszerít az általuk vélt jóba, miközben te nem azt az utat akarod járni. Larry karakterfejlődése szépen megmutatkozik, ahogy az kezdeti elfojtásokból szépen lassan a harag és az érzelmek teljes megélése lesz a zene segítségével együtt.

A végére szépen kiadja magából a haragot, dühöt, egyszerre esik le az én lelkemről is a teher. Az A38-as hajós rész pedig kifejezetten csodás társadalomkritika arról, hogy ezek a nagy "tehetségkutatók" mennyire használják ki az adott előadót. Mennyire semmibe veszik, amíg pénzt, nézettséget tudnak kisajtolni belőle, majd a végén kiköpik, mint az ízetlen rágót.. Mikor az öltöztető csajszi jelzi, hogy a pulcsit vissza kell majd adni, az nem a tiéd. Jól jelzi mennyire nem egy szinten kezelik ezeket a srácokat magukkal, de legalább hozza a nézettséget. Ez a fajta hazugság amit a média és ezek a tehetségkutatók felállítanak talán a legborzalmasabb, hogy kiutat, kilátást kínálnak a nyomorból, de egészen addig, amíg a szerződésed, a napi tv szereplésed és a heti cikkek megjelennek. Azonban idővel lejár a szerződés, jön a helyedre egy még "nyomorultabb" sors, te pedig senkit sem fogsz érdekelni.

Számomra Larry lelki fejlődése és a fájdalom elengedése, megélése és kidühöngése volt a legmérvadóbb. Benett teljesítménye egyszerűen elképesztő ebben a filmben. Ennyire jó karaktert, akinél egy percig nem merült fel bennem, hogy színész lenne, rég láttam. Mellette ez a médiakritika volt a fontos. Talán kritika nem is volt benne ilyen erősen, de egy-egy mondatból, pillanatból szerintem jól lehetett érzékelni, miről is van itt szó.

Nekem csodás élmény volt. Külön falka után a második olyan film, ami ennyire tetszett az elmúlt évekből.

nagy Poe rajongó vagyok, így kötelezőnek éreztem megnézni a filmet. Az elszomorított, hogy az elején számomra kiderült a végkifejlet, ha nem is pontosan úgy ahogy végül a filmben volt, de végig éreztem mi lesz a vége, mik az összekötő szálak. Így ez miatt van egy kis hiányérzetem a filmmel, viszont a képi világ, a hangulata annyira magával ragadott, annyira szép, hogy nagyon erősen gondolkodóba ejtett. A sztori maga nem volt olyan erős, de minden más viszont engem nagyon elvitt. Bár ő még a fiatal Poe, de a bajuszt picit hiányoltam, de ez már minimális mellékesség :) Összességében ez egy remek film volt, a hangulat és képi világa nálam viszont jobban betalált, mint a történet. (de lehet csak azért vagyok így vele, mert rengeteg Poe történetet és hasonló sztorit olvastam már)

2017-12-01 09:15:58 Brazilok (2017) reizingertamas (4) #10

Én személy szerint egy eléggé kis faluban laktam gyerekként, ahol igen is ez volt a helyzet.. mindenki cigányozott, mindenki rasszista volt.. ha cigány gyerekekkel barátkoztam anyukámék mindig lebasztak, mindig tiltottak tőlük, persze én annál inkább lógtam velük. én sok mindent felismertem a filmből. Persze van ami már túlzás , de hát ez ilyen..szerintem jól bemutatta a másik oldalt

előzmény: Amokh (#9)

Összes komment...