MoziJegyző

Miről/Kiről Oldal Írás Mikor
65
 
hetediksor.hu 65 - Kritika
Bárcsak a film címe a hosszát jelölné. Másodpercben. Mert a 65 című sci-fi túlélőhorrorba oltott családi vígjátékban minden egyes perc örökkévalóságnak tűnik az igénytelenség és fantáziátlanság univerzumában.
2023-03-30
John Wick: Chapter 4
John Wick: 4. felvonás
hetediksor.hu John Wick: 4. felvonás
Ilyen az, amikor egy kaszkadőr rendez filmet. Fegyverek, kocsik, kutyák, aranytallérok, menedékhotelek, hajléktalankirály, bérgyilkos erkölcsi kódex, és egy kaszkadőrből lett rendező, aki ezt az egészet az immár négy részes bosszúbibliába álmodta. Mit adtak nekünk a rómaiak? Bölcs idézeteket. És mit adunk mi a világnak? A bölcsi idézetekbe csomagolt fegyverropogást.
2023-03-30
The Whale
A bálna
hetediksor.hu Partra vetve
A túlsúlyos Brendan Fraser egy kórosan elhízott irodalomtanárt játszik, aki a saját nyomorult életének a foglya. Magyarul egy süllyesztőbe került Hollywood-i sztár váratlanul visszatér a nagyvászonra, amiben saját élethelyzetének karikatúráját játssza, és a kritikusok ódákat zengenek róla. Ez gyanúsan ismerős helyzet. Ó, igen, Mickey Rourke is így tért vissza 15 éve A pankrátorral. Oscar-jelölés, Golden Globe-díj, teljes siker. Ki is rendezte? Darren Aronofsky. Na, ne, megint megcsinálta? Meg. És most még mélyebbre visz, hogy még magasabbra emeljen.
2023-03-16
Larry
 
hetediksor.hu “Hello, BAZ megye, áruld már el, hogy vagy!”
“Hello, BAZ megye, áruld már el, hogy vagy!” – szegezte oda 15 éve a kérdést a Bëlga. Borsod, jelentjük, azóta is megvan. Nem vitte el természeti katasztrófa, háború, járvány, ahogy a többi vidéki hátországot sem. Csak az van, hogy egy “vízfejű ország” – köszi Burzsoá Nyugdíjasok, hogy Ti meg ennek a jelenségnek szenteltetek egy egész számot – méltatlanul feledett tagjaivá váltak. Most egy újabb zenész kísérli meg felhívni a figyelmet, hogy ez így nem egészséges. Itt van Larry a házban.
2023-03-16
Tár
 
hetediksor.hu Egy inzultálóan kifinomult felkiáltójel
Határozottan ráfogsz a karmesteri pálcára. Előtted a teljes szimfonikus zenekar, akikkel már fél éve minden áldott nap erre a koncertre próbáltok. A kottád széljegyzetei emlékeztetnek az összes olyan fogásra, amitől ez a Te műved. A következő órákban a közönséget a kreatív döntéseid mágikus hatása alá fogod vonni. Te vagy Lydia Tár, a Művész. És nincs az a közönségben megcsörrenő telefon, ami az alkotásod útjába állna. Vagy mégis?
2023-03-16
The Woman King
The Woman King - A harcos
hetediksor.hu Szia Úrnőm! Hősnő-eposz érdekel?
A Fekete Párduc elhozta a színes bőrű szuperhősfilmek korszakát. A The Woman King – A harcos bevallottam T’Challa köpönyegéből bújt ki, már ami a megvalósítást illeti. Olyannyira, hogy akár az előzményfilmje is lehetne a Marvel klasszikusnak, csakhogy itt egy igaz történelmi helyzetből építkezik a női afrikai harcosokat felvonultató hőseposz.
2023-03-16