MoziJegyző

Miről/Kiről Oldal Írás Mikor
The Whale
A bálna
hetediksor.hu Partra vetve
A túlsúlyos Brendan Fraser egy kórosan elhízott irodalomtanárt játszik, aki a saját nyomorult életének a foglya. Magyarul egy süllyesztőbe került Hollywood-i sztár váratlanul visszatér a nagyvászonra, amiben saját élethelyzetének karikatúráját játssza, és a kritikusok ódákat zengenek róla. Ez gyanúsan ismerős helyzet. Ó, igen, Mickey Rourke is így tért vissza 15 éve A pankrátorral. Oscar-jelölés, Golden Globe-díj, teljes siker. Ki is rendezte? Darren Aronofsky. Na, ne, megint megcsinálta? Meg. És most még mélyebbre visz, hogy még magasabbra emeljen.
2023-03-16
Larry
 
hetediksor.hu “Hello, BAZ megye, áruld már el, hogy vagy!”
“Hello, BAZ megye, áruld már el, hogy vagy!” – szegezte oda 15 éve a kérdést a Bëlga. Borsod, jelentjük, azóta is megvan. Nem vitte el természeti katasztrófa, háború, járvány, ahogy a többi vidéki hátországot sem. Csak az van, hogy egy “vízfejű ország” – köszi Burzsoá Nyugdíjasok, hogy Ti meg ennek a jelenségnek szenteltetek egy egész számot – méltatlanul feledett tagjaivá váltak. Most egy újabb zenész kísérli meg felhívni a figyelmet, hogy ez így nem egészséges. Itt van Larry a házban.
2023-03-16
Tár
 
hetediksor.hu Egy inzultálóan kifinomult felkiáltójel
Határozottan ráfogsz a karmesteri pálcára. Előtted a teljes szimfonikus zenekar, akikkel már fél éve minden áldott nap erre a koncertre próbáltok. A kottád széljegyzetei emlékeztetnek az összes olyan fogásra, amitől ez a Te műved. A következő órákban a közönséget a kreatív döntéseid mágikus hatása alá fogod vonni. Te vagy Lydia Tár, a Művész. És nincs az a közönségben megcsörrenő telefon, ami az alkotásod útjába állna. Vagy mégis?
2023-03-16
The Woman King
The Woman King - A harcos
hetediksor.hu Szia Úrnőm! Hősnő-eposz érdekel?
A Fekete Párduc elhozta a színes bőrű szuperhősfilmek korszakát. A The Woman King – A harcos bevallottam T’Challa köpönyegéből bújt ki, már ami a megvalósítást illeti. Olyannyira, hogy akár az előzményfilmje is lehetne a Marvel klasszikusnak, csakhogy itt egy igaz történelmi helyzetből építkezik a női afrikai harcosokat felvonultató hőseposz.
2023-03-16