TomLion

Tapasztalat: 127 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 127
Regisztráció: 2016. április 8. (7 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Bemutatkozás

Egy minden evő típus vagyok filmek terén! Legyen akár jó, akár rossz, ismert vagy alig ismert film, ha nekem tetszik vagy csak nagyon érdekel megnézem.
A kedvenc műfajom: Akció, Vígjáték, Akcióvígjáték, Thriller, Dráma.

Ezen kívül pedig amatőr szinten készítek a frissen indított filmes blogomon kritikákat, mert nagyon szeretem a filmeket. Megszeretném osztani veletek az élményeimet és véleményeimet a filmekkel kapcsolatban, főleg a régebbi filmekkel, mert a manapság elkészülő filmekből rengeteg kritika van, de a régebbiekből sokkal kevesebb van magyarul, ami lehet nem álja már meg ma a helyét. Azért is készítem, mert mivel a komment szekciókat soha vagy nagyon ritkán olvassák a filmek előtt Spoiler veszély úgy döntöttem megkönnyítem ezeknek az embereknek a dolgát! Jó szórakozást!
http://tomlion.blog.hu/

Kedvencek

Korszakok: 80-as, 90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: Szentkirály

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Captain America: Civil War
Amerika Kapitány: Polgárháború
5 2016-09-08 3,6
(577)
Blade: Trinity
Penge: Szentháromság
1 2016-09-08 2,5
(544)
Blade II
Penge 2.
4 2016-09-08 3,1
(697)
Blade
Penge
4 2016-09-08 3,4
(920)
Mission: Impossible - Rogue Nation
Mission: Impossible: Titkos nemzet
5 2016-04-12 3,5
(508)
The Revenant
A visszatérő
3 2016-04-08 3,8
(889)
Hoodwinked
PiROSSZka - A jó, a rossz, a farkas, MEGAnagyi
4 2016-04-08 2,7
(379)
Kung Fu Panda 3
Kung Fu Panda 3.
4 2016-04-08 3,4
(182)
Kung Fu Panda 2
Kung Fu Panda 2.
5 2016-04-08 3,5
(454)
Kung Fu Panda
 
4 2016-04-08 3,8
(894)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Ez a "rövid" kommentáros Gameplay videó nagyon gyorsan átváltott egy RAGE fesztivállá! Remélem jól fogtok szórakozni a szenvedésemen! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=qfRm0RN3fuQ/

Ez a film valami BORZALOM!
Alig egy hete láttam csak, de ebből muszály volt készítenem egy Film Bemutatót! Ha valakit érdekel a film, de nem szeretné megnézni az itt megtekintheti!

http://indavideo.hu/video/CinemaLion_-_Penge_Szentharomsag

2016-05-06 13:37:10 Taken 3 (2014) / Elrabolva 3. TomLion (1) #36

Olivier Megaton egyike az általam legjobban utált rendezőimnek! Nem csak tönkretette a Szállító 3-at, de csinált egy béna folytatást a zseniális Elrabolva című filmnek. Azonban mivel az a film több mint 300 millió dollárt kaszált világszerte muszáj volt készíteniük egy 3. rész is, ami még rosszabb lett, mint az előde. Komolyan mondom, ez már kész művészet!
Ha kíváncsiak vagytok a filmre, de nem akarjátok megnézni, akkor itt megnézhetitek a SPOILER-es bemutatót, amit készítettem. Remélem tetszeni fog és eltántorít mindenkit attól, hogy megnézze ezt a förtelmet! ;)

http://indavideo.hu/video/Elrabolva_3_bemutato_-_by_TomLion?utm_source=flash&utm_medium=watchoninda&utm_campaign=videoplayer

2016-04-08 22:24:56 The Revenant (2015) / A visszatérő TomLion (3) #124

Most egy kicsikét bajban vagyok több szempontból is.
Jó film volt? Egyértelműen! A színészek jók voltak? Nagyon is! Technikailag? Számomra az elmúlt évek egyik legszebben felvett filmje volt. Azonban szerintem egy picikét túlértékelt film lett, részben a marketing miatt. Állandóan azt hangoztatták, hogy mennyi nehézség között kellett a színészeknek és a csapatnak keresztül menniük és hogy sokkal tovább tartott ezek miatt a gondok miatt a forgatás, mint kellett volna és hogy direkt nem használtak mesterséges fényt, hogy minél természetesebb legyen. Én ezeket a dolgokat nagyon tudom értékelni, hogy ennyi mindent bevállaltak a készítők, de miért kellett a teljes reklámkampánynak erről szólnia? És ha rossz lett volna a film?
A másik dolog, amit nem értek, hogy ez a film miért kapott jelölést Oscar-ra, mint legjobb film? Technikailag az Oscar jelöléseket természetesen megérdemli, de szerintem azért ennél több nem volt a filmben. Csak Leo és Hardy! És be kell vallani, ha nem lett volna két ilyen jó színész a két legfontosabb szerepben bukott volna az egész. Hardy erre a szerepére kapott Oscar jelölést, ami nagyszerű, de és ez most egy személyes vélemény, szerintem a Legendában sokkal jobb volt (ismétlem ez csak szubjektív vélemény!).
Leo pedig végre megkapta, mint legjobb Főszereplő a díjat, DE csak azért, mert a többi versenyző szimplán csak a nagyon jó kategóriába sorolandóak voltak. Azonban ha tavaly jött volna ki ez a film biztos vagyok benne, hogy DiCaprio-nak semmi esélye nem lett volna az Oscar-ra. Éppen ezért én úgy érzam, hogy a korábban nyújtott alakításai miatt tekintem megérdemeltnek a díjat, nem ezért a szerepért, mert ez egy csak egy kicsit extrémebb Bear Grylls túlélős történet volt a jobbik fajtából.
Azonban be kell vallanom a film a nyers brutalitást és a szenvedést annyira jól visszatudta adni, olyan gyönyörű tájképek közepette is, hogy csak ámulni tudtam. A filmeleji indián támadás és a MEDVE támadás annyira fájdalmas és brutális jelenetek voltak, hogy a Fűrész széria összes epizódja elbújhat mellette, pedig (sajnos) eléggé erős idegzetű vagyok, de ott én is padlót fogtam. Azonban szerintem a film legnagyobb hibája, hogy 20-30 perccel hosszabb a kelleténél. Persze láthattunk gyönyörű tájakat, de néha már túl sokat kaptunk belőle fölösleges időhúzásként. Többször megállítottam a filmet, hogy egyéb dolgokat csináljak (youtube, kaja, WC stb.), amit olyan filmeknél, amik nagyon megragadnak soha nem szoktam csinálni. Igen, sokszor egy kicsit uncsi volt az állandó szenvedést nézni, és néhol még komikus is. :P
Éppen ezért egy kicsit hezitáltam is, hogy hány pontot adjak a filmre, azonban eszembe jutott egy másik hasonló témájú túlélős film, ami a fagyos hegyek között zajlik, és csak 1 hónappal korábban láttam... a Fehét Pokol (10/8 - 77%)! Ha jobban megnézzük, a két film között nagyon sok a hasonlóság, de számomra a Fehér Pokol egy dolog miatt számít csak egy picikét jobb filmnek... Sokkal könnyebben emészthető az átlagnéző számára, főleg azért, mert az egyszerű történetet nem nyújtották túl. Ez miatt adtam néhány százalékkal kevesebbet, ezért 1 pontot levontam a filmnek.
Nagyon jó film volt, tudom ajánlani mindenkinek, de készüljetek fel arra, hogy lassabb, mint kellett volna lennie, ezért csak egyszer nézős volt számomra.
10/7 - 74%

2016-04-08 17:37:09 The Fugitive (1993) / A szökevény TomLion (4) #22

Tudtátok, hogy ennek a filmnek a Remake-je a borzalmas Elrabolva 3? :D

2016-04-08 17:32:43 Kung Fury (2015) TomLion (4) #16

Ha már 80-as évek!
A filmnek készítettek egy Hangalámondásos verziót, ami egy új élményt ad a filmnek. HATALMAS!
http://indavideo.hu/video/Kung_Fury_1

Ilyeneknek kellene lenniük a Horror Remake-eknek!
Az eredeti film lehet, hogy akkoriban egy sokkoló film volt, de mai szemmel az csak egy vállalhatatlan, borzalmas forgatókönyvvel rendelkező film volt a legrosszabbik fajtából (10/1).
Itt a brutalitást olyan művészi magaslatokba emelték, hogy az tényleg kegyetlen, fájdalmas és sokkoló egyszerre. Rendben, inkább egy nagyon kemény Thriller/Dráma, de abból a legjobb. Az egyetlen negatívumom számomra a szülőket alakító színészek voltak, mert nem állnak a helyzet magaslatán (nem túl jó színészek), de ez legyen a legnagyobb hibája a filmnek. Erős idegzetűeknek ajánlott, de holt komolyan!
10/8

Korábban már láttam ezt a filmet, később pedig láttam róla egy Baaad Movies bemutatót róla!
Hiába egy Wes Craven film, ez egy nézhetetlen mocsok, amit filmnek mernek nevezni. Az alapötlet nem lenne rossz, de a szövegkönyv, a színészek annyira rosszak és annyi irreális dolog történik benne, hogy erre nem lehet azt mondani, hogy ez egy jó Horror.
Hála az égnek készült belőle egy zseniális Remake, amit MINDENKINEK bátran tudok ajánlani!
10/1

Nem hittem volna, hogy egy egyszerű popcorn mozi ennyire jó lehet, főleg egy negyedik epizód!
Bátran merem állítani, hogy idáig messze ez a rész volt a legjobb a szériában. Mind forgatókönyvileg, mind humorilag, mind akciók terén (remélem azt vágjátok, hogy az épületen a mászás nem zöld háttér előtt lett felvéve, hanem Tom Cruise valóban az épület oldalánál lógott!) és mind karakterek terén ez volt a legjobb. A humor sem lett túlzásba víve, és röpködtek a jobbnál jobb poénok, de csak akkor, amikor kellett.
Természetesen nem találja fel a spanyol viaszt, a történet nem nyújt semmi újat mégis, ha a bevált receptet ennyire jól tudják alkalmazni ismételten mondom a 4. rész esetében ott már van valami!
Idáig ez a kedvenc M:I filmem, már várom az 5. rész megnézését. :)
10/9 - 88%

Ugyan abban az évben jött ki, mint a borzalmas Die Hard 5, ami hatalmas csalódás volt, de pár hónappal később megjelent ez a film, ami akkora kellemes meglepetés volt, hogy az valami elképesztő!
Tény, hogy ez egy igazi: Amerika a legnagyobb, ostoba látvány mozi... Mégis egy rohadt szórakoztató filmről van szó. Ugyan ebben az évben volt szinte ugyan azzal a témával rendelkező, "Az elnök végveszélyben" is, mégis szerintem ez egy ütősebb film volt. Mégpedig leginkább az akciók miatt. Természetesen nem a film elejéről beszélek, mert az inkább röhejes és agyzsibbasztó volt, sem mint izgalmas. Itt féltem, hogy ilyen lesz az egész film, de utána, amikor vége ennek a kálváriának az események a főszereplőre Mike-ra koncentrálnak és a tipikus helyzet áll elő, hogy a főszereplő mindenkit egyedül legyőz. Mike számomra olyan volt, mint ha össze kevertük volna John McClane és Jack Bauer karakterét. Egy szimpatikus pali volt, annak ellenére, hogy nem volt emlékezetes. Az akciók innentől kezdve már eléggé jók és szórakoztatóak voltak (Die Hard 1 stílusú), nem hagyták ki a vért (amit ha ilyen filmeknél kihagynak én utálok) és eléggé brutálisak, és nem keveset káromkodnak benne. A legjobb a végére: Szerintem ebben a filmben vannak a legjobb terroristák, akiket eddig nagy költségvetésű filmeknél láthattam. Erőszakosak, nem haboznak, ha bárkit meg kell kínozni vagy megölni, nem kötnek kompromisszumukat, egy szóval, bírtam őket! Ilyenek lennének a valóságban is.
Egy igazi Die Hard hangulatú film, annak ellenére, hogy egy logikátlan és hülyeségekkel teli akciófilmről van szó (aki látta tudja mikre gondolok). A színészi játék is csak egy elmegy kategória és természetesen a filmvégi "Amerika a legnagyobb" részt sem lehetett kihagyni, de szerintem még mindig emészthetőbb volt, mint "Az elnök végveszélyben"-ben volt. Ott már tényleg átestek a ló túloldalára az önajnározással, már rossz volt nézni. Itt még elfogadtam és továbbléptem.
Egy nagyon szórakoztató kis délutáni Pop-Corn mozi a jobbik fajtából, amit ha nem néz meg az ember nem veszít vele semmit, de ha megnézi, akkor sem fog rajta csalódni! Ha nem tudtok választani e-film és "Az elnök végveszélyben" között, akkor inkább ezt válasszátok, mert ott még az akciók és a szereplők sem voltak emlékezetesek (nem is emlékszem már rájuk). Itt pedig szerintem egy kis szórakozáshoz minden összejött.
Egy nézést szerintem mindenképpen megérdemel!
10/6

Összes komment...