Fatupi

Tapasztalat: 840 film
Kompetencia: 29 film
Súly: 1565
Regisztráció: 2016. március 5. (3 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Bemutatkozás

Kokainos Star Wars fan.
Kritizátor

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan, David Fincher, Denis Villeneuve, George Lucas, Stanley Kubrick
Színészek: Adèle Exarchopoulos, Benedict Cumberbatch, Christoph Waltz, Gary Oldman, Jack Nicholson, Jim Carrey, Julia Roberts, Margot Robbie, Michael Fassbender, Michael Keaton, Michael Palin, Natalie Portman, Sigourney Weaver, Willem Dafoe
Műfajok: dráma, sci-fi, szatíra, thriller
Korszakok: 70-es, 90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 2000
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Gisaengchung
Élősködők
5 2020-02-08 4,4
(403)
Ad Astra
Ad Astra - Út a csillagokba
3 2020-02-06 3,1
(276)
Quantum of Solace
A Quantum csendje
4 2020-01-31 3,0
(668)
Spectre
Spectre - A Fantom visszatér
3 2020-01-29 2,9
(442)
Jojo Rabbit
Jojo Nyuszi
5 2020-01-28 4,2
(207)
Knives Out
Tőrbe ejtve
5 2020-01-27 4,2
(241)
Dear Basketball
 
4 2020-01-26 3,4
(40)
Romeo+Juliet
Romeo+Júlia
4 2020-01-26 3,4
(743)
Skyfall
 
4 2020-01-25 3,8
(902)
Alita: Battle Angel
Alita: A harc angyala
3 2020-01-22 3,4
(258)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2020-01-13 15:54:39 [Megérdemelte-e az Oscart...] Fatupi #11290

Azt már tavaly is igazságtalannak éreztem a Róma kapcsán, hogy hogyan lehet, hogy az Élősködők két legjobb film kategóriában is érdekelt?
Kicsit olyan szájíze van így a dolognak, mintha a legjobb film egy magasabb nívójú díj lenne, és ha elég jó egy idegennyelvű, akkor megmérettethet a topligában. Holott, ezek egymást kizáró jelölések kellene, hogy legyenek, ráadásul fent áll minimálisan az esély a duplázásra. Javítsatok ki, ha rosszul látom.

Rey elvitte őket a szigetről, a Last Jedi végén mutatják, hogy bent vannak a Falconon egy rekeszben.
Szerintem inkább az a röhej, hogy a szerencsétlen Abrams visszahozta egyszer Anakin fénykardját, hogy a Bespinen isten se találta volna meg (létezik, hogy ennél is arra számított, hogy majd Rian jól megmagyarázza neki?), másodszor meg csakazértisbasszameg módon, miután kettészakadt a Supremacy fedélzetén.

előzmény: Corso666 (#167)

Ami még nem lett megemlítve, és hatalmas filmélmény volt számomra, az a Manchester by the Sea, meg szóba jöhet a Florida Project

Hogy aztán az Uralkodó visszasündörögjön egy világot meghágó haderővel. :)
Egyébként sem volt 30 az a 30 év, mert Abrams jóvoltából már az Első Rend flottája is odateleportálódott. Viszont a sith-ek vérvonalának véget vetett, legalábbis eddig úgy tudtuk.

előzmény: Dangar (#157)

2019-12-29 00:05:08 [Tévésorozatok] Fatupi #3742

Olyan, mint egy sorozattá duzzasztott film, de gondolom be kellett valamit dobni a Disney+ indulásához. Egyénként tök ártalmatlan, elszórakoztat, elenyésző története van, de bízom benne, hogy a második évadra előrukkolnak valami részeken átívelő, összefüggő történettel.
Amiatt kicsit csalódás, hogy ebbe az irányba vitték a sztorit, és nem bírták ki, hogy baby Yoda révén az Erő (ezúttal egy szinte öntudatlan csecsemő tesz túl mindenkin, lásd erőgyógyítás - mostantól ez lesz az irány?), Gideon moff révén pedig valami fénykardozás ne kerüljön a történetbe. Jobb lett volna szimplán egy fejvadászos sztorit kikerekíteni, de hát ez van, ettől még kiváncsi vagyok, merre tovább.
Bevezetésnek összességében megfelelt, a második évadra azért ennyi nem lesz már elég.

Nem spoiler. Ian McDiarmid bejelentette, hogy benne lesz a filmben, előzetesben is hallani a hangját, plakáton szerepel, nyilatkoztak róla az alkotók, imdb-n ott a kredit, kritikák is nyíltan leírták, hogy él és virul, ha ott sem kezelik úgy, nem értem, itt miért kellene. Ráadásul nem telik el egy perc, és a film telibe belevágja az arcodba, hogy mi a szitu.

előzmény: caulfield (#148)

Szerintem (sajnos) a VIII. rész megítélése még mindig rosszabb, mint ennek. Legalábbis döbbenten tapasztaltam, hogy nagyon sokan a trilógia legjobbjának tartják, vagy azt mondják, hogy a VIII. miatt nem lehetett jó ez a befejező rész. Szóval valamennyire célba ért a Disney megalkuvása.

előzmény: SoZi (#125)

Nem ezen van a hangsúly, hanem hogy az aprólékos tervezéstól eljutottunk az ad hoc shitstormig. Persze, utólag majd jól kidolgoznak mindent, de akkor is érezhető, hogy ez az egész Palpatine-szál egy utólag beletoldozott valami, ami fittyet hány a logikára, értelmetlenné teszi a 6. rész áldozatát, és még Palpatine karakterének is ad egy gyomrost, aki végtelenül cringe Végső Rendről hadovál, meg egész flottákat semmisít meg a két kezével.

előzmény: caulfield (#103)

Nem csak simán rossz ez a film, de csúnyán megerőszakolja az egész Star Wars világát, annak komplexitását. Sajnos a Disney jóvoltából már Kánon, de annak idején a kettő szabálya abból a felismerésből fakadt, hogy a rengeteg sith mester, lovag, sötét harcos stb. sosem fogja legyőzni a Köztársaságot és a jediket, mert képtelenek a tartós együttműködésre, folyton elárulták, legyilkolták egymást, és mikor a Sötét Testvériségben ténylegesen megpróbáltak valami egységet kovácsolni, már nem szolgálta őket úgy a sötét oldal ereje. Darth Bane felismerte, hogy két sith, egy mester és egy tanitvány szövetsége szükséges ahhoz, hogy nem háború árán, mert úgy sosem győzhetik le a jediket, hanem konspiráció, ármánykodás és a háttérből való irányítás árán fognak egyszer győzedelmeskedni.
Ugye ennek a vérvonalnak a része Palpatine, aki egy élet munkája révén, politikai machinációk által végre beleülhetett a császár bársonyszékébe, és lassan elkezdte kiépíteni a birodalmi apparátust. Ez természetesen nem ment egyik pillanatról a másikra, de a Birodalom hatalmas erőforrásokkal rendelkezett, az a rengeteg csillagromboló, a Halálcsillag nem a semmiből keletkeztek, és a Birodalmi Akadémiák sem.
Ugye azt már '83-ban tudták az emberek, mi lett ennek a vége.
A lényeg az, hogy ez a világ soha nem volt ennyire alpári, ilyen mértékig OSTOBA, és érthetően nem túl reális, ha császárunk CSAK ÚGY FELTÁMAD, f*sz tudja hogyan, szerez ÉSZREVÉTLENÜL egy ordenáré több ezer csillagrombolót számláló hadsereget, teljes legénységgel, és (ennél a pillanatnál ki kellett volna mennem a moziból) mindegyik fel van szerelve egy bolygószétb*szó lézerrel. (Majd ugye jól szétlövünk minden bolygót, aztán a semmi közepén ülünk a babérjainkon.) Mert ez így működik kérem szépen, a világ háta mögött csillagrombolók teremnek a semmiből, ennyire tét nélküli soha nem volt a Star Wars. Honnan van erre elegendő erőforrás? Ha tényleg ennyire egyszerű átvenni a galaxis feletti irányítást, az nevetségessé tesz mindent, amin az elmúlt x évben Palpa ügyködött. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mekkora böszmeség ez a film.

Ez nekem is eszembe jutott, hogy valami MC Hawer szám még elférne a filmben, sajnos így elég boomer lett

előzmény: Havierez (#87)

Összes komment...