Fatupi

Tapasztalat: 658 film
Kompetencia: 28 film
Súly: 1358
Regisztráció: 2016. március 5. (1 év, 9 hónap)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Bemutatkozás

REDRUM

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan, David Fincher, George Lucas, Ridley Scott, Stanley Kubrick
Színészek: Benedict Cumberbatch, Christoph Waltz, Emma Watson, Gary Oldman, Jack Nicholson, Jim Carrey, Julia Roberts, Margot Robbie, Michael Fassbender, Michael Keaton, Natalie Portman, Sigourney Weaver
Műfajok: dráma, sci-fi, szatíra, thriller
Korszakok: 70-es, 90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 2000
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Man
 
5 2017-12-03 4,2
(65)
Justice League
Az Igazság Ligája
3 2017-11-25 3,1
(83)
Thor: Ragnarok
Thor: Ragnarök
4 2017-11-03 4,0
(161)
The Little Mermaid II: Return to the Sea
A kis hableány 2. - A tenger visszavár
3 2017-11-02 2,8
(57)
Saw
Fűrész
4 2017-11-01 4,0
(1075)
Cube
Kocka
4 2017-10-30 3,8
(754)
Transformers: The Last Knight
Transformers: Az utolsó lovag
1 2017-10-30 2,2
(104)
Baby Driver
Nyomd, Bébi, nyomd!
4 2017-10-30 3,8
(381)
Cars 3
Verdák 3.
3 2017-10-19 3,3
(58)
Szabadság szerelem
Children of Glory
3 2017-10-13 3,2
(693)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Elromlott a jetpack a hátán, és nem tudott elrepülni. Előfordul :P

előzmény: ChrisAdam (#105)

2017-12-03 16:43:32 [Foci VB 2018] Fatupi #31

Tunéziát és Dél-Koreát még odaírhattam volna, de bennük jobban érzem egy jó szereplés lehetőségét. Valószínüleg Argentína is jobban muzsikál majd, mint a selejtezőkön.

előzmény: hwoarang (#29)

No hát akkor én is elvesztettem JL-szűzességem múlt héten, és nagyjából azt kaptam a filmtől, amit vártam: feszes kis blockbuster, szimpatikus karakterekkel, Snyder-i látványvilággal, feledhető sztorival illetve egy bűnrossz antagonistával.
Szerintem Whedon mentette a menthetőt, én teljesen élveztem a filmet (miközben néztem!), nagyon akartam szeretni is, de sajnos a DCEU teljes megalapozatlansága, hogy a hatból három karakter nem lett bemutatva, sokat elvett a végeredményből. Egy laikus számára, mint én, bosszantó tud lenni Atlantisz megjelenése úgy ahogy van, hogyha semmit nem tudok róla, úgy mint Flash/Cyborg/Aquaman múltja, amit egy-két jelenetben kapkodva próbáltak felvázolni. Pedig azé' na, egyik sem egy Sólyomszem, hogy csak úgy ki lehessen spórolni. Ez a film úgy lehetett volna egy fázis koronaékköve, mint a Marvelnek volt a Bosszúállók, ha a szálak itt futottak volna össze. (Themiszküra, Atlantisz, az anyadobozok)
Nem mellékesen Steppenwolffal sikerült számomra alúlmúlni az amúgy sem túl nívós MCU gonoszokat, pedig tuomásom szerint ebben a DC sokkal erősebb.
Hogy pár pozitívumot említsek: tetszett, hogy kicsit vidámra vették a figurát, de az röhejes, hogy ötből az ötödik filmben kellett megmenteni a világot, ráadásul az univerzum legelső filmjében éreztem egyedül, hogy van tétje az egésznek. Pont ellentétes utat kellett volna bejárni ennek az öt filmnek. (Ehh, ebből se lett pozitívum.) De ez megint olyan dolog, hogy az előzmények nehezítették meg ennek a filmnek a sorsát.
Na de akkor pozitííívan, Flash és Aquaman szerethető lett szerintem, és Supi is lazábbra vette a figurát szerencsére.
A zene sajnos bántóan jellegtelen lett pár taktust leszámítva, de legalább Elfman megídézte a saját, illetve Williams kultikus dallamait, valamint Zimmer témáit.
Összességében ennél közepesebb filmet nehéz készíteni, de talán megtették az első lépést, hogy kijussanak Snyder és Ayer gödréből.

2017-12-03 14:24:19 [Foci VB 2018] Fatupi #28

Szerintem a három outsider csapat Irán, Szaúd-Arábia és Panama, a többieknek bőven helyük van itt. Ne feledjük, hogy a Marokkó-Tunézia-Egyiptom triász azért van itt, mert az erősebb afrikai válogatottak (Elefántcsontpart, Kamerun, Algéria, Ghána) vagy gyengélkedtek, vagy egybe lettek sorsolva. Panama pedig ugye a USA teljesítménye nyomán van itt. Én az AFC helyeket csökkenteném háromra, és összevonnám az OFC-vel, de szerintem az afrikai és amerikai válogatottak méltánytalanúl vannak alulértékelve. :)

A lengyelek a legkiegyenlítettebb csoportba kerültek, ahol bármi megtörténhet szerintem, Szenegál és Kolumbia is európai topjátékosok sorát vonultatja fel. Egyértelmű továbbjutókról csak a B, C és G csoportokban
beszélnék, a többiben lesznek kiélezett párharcok. Szóval viva España! :)

Pontosan, azóta van egy ilyenem :)

előzmény: Mizi (#24)

Elég megszállott lehetek, ha az összes név ismerős volt. :D Max Rebo for president, kiskoromban nagy álmom volt, hogy legyen egy kék elefánt dj figurám.

2017-11-01 21:43:55 Saw (2004) / Fűrész Fatupi (4) #62

Nem vagyok híve az öncélú vérontásoknak a filmekben, így kissé szkeptikusan ültem neki a filmnek. Ehhez a képest meglepően visszafogott volt a várakozásaimhoz képest, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy (legalábbis én így tapasztaltam) máshogyan van berögzülve a köztudatban, mint amilyen. Pár erősebb jelenetet leszámítva nem a durva halálesetek domináltak a filmben, viszont kaptam helyettük egy feszes történetet, okos történetvetvezetést és egy feszült, thrilleres légkört. Az alaphelyzet megismerése után a film precízen adagolja az információkat, majd az utolsó percekben azzal a bizonyos fordulattal sikerült engem arculcsapnia. :) Kicsit a Tökéletes trükk féle csavar jutott eszembe: a megoldás végig ott volt szem előtt, de a film folyamatosan szolgáltatott gondolkozni valót, így nem volt idő vele foglalkozni.

Abban valaki segítene, hogy a többi rész hozzá tesz annyit a "mítoszhoz", hogy érdemes lenne megnézni? :)

2017-10-30 19:52:18 The Shining (1980) / Ragyogás Fatupi (5) #188

Én pont a napokban olvastam el a könyvet, és szerintem mind a kettő zseniális mestermű a maga műfajában, már-már a hitvallásommá váltak, szóval egyiket sem helyezném a másik fölé. Aki pedig azon gondolkozik, hogy melyikkel kezdje - szerintem ez is lényegtelen, mivel alapvető dolgokban tér el egymástól a kettő, s bármelyikkel is kezded, biztos fog meglepetéseket okozni. Hál'istennek Kubrick teljesen a saját szája ízére formálta a könyvet, bár így fenntartom annak lehetőségét, hogy aki a könnyvel kezdte, az néhol csalódni fog. Ugyanakkor King hátborzongató és idegtépő atmoszféráját tökéletesen visszaadja Kubrick, elég a díszletekre, kameramozgásokra, hangeffektusokra, az elképesztő vizualításra gondolni. Az üres szálloda természetellenes mivolta egyszerűen fojtogató, ha képes valaki magába szívni a film esszenciáját.

Azt még hozzátenném, hogy - bár ezt is annak tudatában, hogy IMÁDOM a filmet - Kubrick a rettegést, az elszigeteltség érzését, a könyv horrorszcénáját visszaadta a filmben, a könyv más szegmenseit elhanyagolta: a pontos karakterábrázolásokat, a jellemfejlődést - ahogy az őrület folyamatosan átveszi az irányítást Jack fölött, valamint ennek okait (alkoholizmus, erőszakra való hajlam). A film a kezdeti képsoroktól kezdve a félelmeinket veszi célba és nem építi úgy a feszültséget. Rövidest a Panorámába való érkezés után már ott csillog a megszállottság Jack Torrance szemében.

Összegezve a Ragyogás, mind a film, mind a könyvrajongóknak igazi csemegét jelent, legalábbis az én meglátásom szerint. :)

2017-10-26 20:34:00 Baywatch (2017) Fatupi (1) #11

Hát ez tényleg rettenetesen humortalan, pedig ez egy vígjátéknál nem utolsó értékelési szempont. Kicsit úgy vagyok vele, hogy ennek az egész műfajnak elengedhetné Hollywood a kezét.

Hőn remélem, hogy a stáblista utáni jelenet csak egy kikacsintás akart lenni, mert ebből csak valami borzalmasan erőltetett dolog sülhet ki.

Összes komment...