Fatupi

Tapasztalat: 607 film
Kompetencia: 10 film
Súly: 857
Regisztráció: 2016. március 5. (1 év, 3 hónap)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Bemutatkozás

Kokainos Star Wars fan

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan, David Fincher, George Lucas, Ridley Scott, Stanley Kubrick
Színészek: Benedict Cumberbatch, Christoph Waltz, Emma Watson, Gary Oldman, Jack Nicholson, Jim Carrey, Julia Roberts, Margot Robbie, Michael Fassbender, Michael Keaton, Natalie Portman, Sigourney Weaver
Műfajok: dráma, sci-fi, szatíra, thriller
Korszakok: 70-es, 90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 2000
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
La La Land
Kaliforniai álom
4 2017-06-19 4,0
(369)
Logan
Logan - Farkas
4 2017-06-18 4,1
(333)
Fifty Shades Darker
A sötét ötven árnyalata
1 2017-06-17 1,8
(61)
Schindler's List
Schindler listája
5 2017-06-17 4,3
(1316)
The LEGO Batman Movie
LEGO Batman - A film
4 2017-06-09 3,5
(108)
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja
2 2017-06-04 3,2
(63)
Guardians of the Galaxy Vol. 2
A galaxis őrzői vol. 2.
4 2017-06-02 3,9
(153)
Alien: Covenant
 
3 2017-05-27 2,9
(180)
The Great Wall
A nagy fal
2 2017-05-25 2,7
(177)
Duel
Párbaj
5 2017-05-19 4,4
(634)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Éppen pár napja fejeztem be A náci párt felemelkedése című sorozatot, így gondoltam megfejelem egy ezidáig elmaradt klasszikussal, és hát... Egészen más valamiről egy dokumentum sorozatban hallani, mint megvalósulásában látni, még ha minden esetben nem is fedi le a valóságot. De rendkívül erős jelenetekkel operál, mint a krakkói kiürítés közbeni zongorázás vagy Amon Goeth ismerkedése a könyörülettel.
Egyébként számomra csak a végére vált túlzóan szentimentálissá a film, de a nézése közben nem nagyon zavart.

2017-06-15 17:10:49 Alien: Covenant (2017) Fatupi (3) #183


Nem ugyanaz.

Mivel már a trailer sem igért többet, ezért én sem mondhatom, hogy csalódott vagyok, de azért... Mégis, na.

Teljesen kifulladt a széria, csak az ismerős panelekből építkezik, ráadásul a történet egy pillanatra sem lassít, számomra a vége felé (ami amúgy még a legjobb része a filmnek - kár, hogy nincs jól felvezetve) már unalomba fulladt.

A rohanás mellett zavaró volt a főgenya, aki bár nagyon menő nézett ki, még Feketeszakáll szintjét sem érte el, és alig volt olyan tulajdonsága, amit ne láttunk volna korábban más gonoszoktól. Vagy ha mégse, arra már föl se kapta a fejét senki, hisz a sorozat annyira elrugaszkodott a realitástól, hogy az új misztikumoktól a nézőnek a szeme se rebben. Az első és a második részben se dobták be két perc után az elátkozott érmék vagy a Bolygó Hollandi átkát, akkor még a csontvázak/halacskák elérték a kívánt hatásfokot.

Elég hányaveti módon meg sem magyaráztak, hogy Salazar hogy a rákba maradt életben, mikor meg kellett halnia? Milyen átok ült azon a helyen? Valamint az iránytűtől függött, hogy kiszabadulnak a háromszögből? Ez mégis hogyan lehetséges? Emlékeim szerint Jack vált már meg a ketyeréjétől korábban is.

Ezenkívül nekem volt egy komoly logikai baki. Ha Poszeidón szigonyával minden tengeri átkot fel lehet oldozni, akkor Salazarnak és a legénységének nem meghalnia kellett volna tőle? Bár a film erről nem beszél, de értelemszerűen az átok az életbenmaradásuk kellett, hogy legyen, hisz Jacknek köszönhetően robbant fel a hajójuk a barlangban, amitől elégtek vagy vízbe fulladtak. Azt viszont nem tudjuk, hogy hogyan maradtak mégis életben?
A film szerint viszont a szigony az életet jelentette számukra. De akkor miért nem akarták, hogy Jackék megszerezzék? Hátradőlve megvárhatták volna, amíg ők törik magukat.
Emellett voltak kisebb dolgok, amiket furcsálltam, de most inkább azt nem írnám le.

Apropó, Jack. Ez nem az igazi Jack Sparrow volt, hiába volt köthető hozzá a poénok nagy része, valahogy mégis szürke maradt számomra az egész filmben. Mintha teljesen lebutították volna, egy szemernyit sem volt szerethető figura. De Gibbs, Barbossa se kaptak elég teret a régiek közül, az utóbbihoz köthető fordulattól pedig nagyon ideges voltam, bár később megbarátkoztam vele valahogy. Az új szerelmespár pedig hol van az eredetihez képest, a románcuk pedig semennyire sincs felvezetve. Mintha a rendezők azt gondolták volna, hogy minek, úgyis tudjuk mi lesz a sorsuk.

David Wenham és a britek pedig teljesen feleslegesen voltak beletuszakolva, arra sem emlékszem, hogy hívták a karakterét. Ugyanígy vagyok a boszorkánnyal is.

A zenéről annyit, hogy nagyon örültem a Világ végén zenei témáinak, a nosztalgia ott nagyon beütött. Zanelli viszont a Zimmer-hagyaték kevergetésén kívül értékelhetőt nem nagyon tett hozzá. Azt nem értettem, hogy Salazar témája miért az átvariált változata Feketeszakáll témájának.

A látvány fantasztikus, messze lehagyja az előző film minimalista látványvilágát. Főleg a vége, amikor megidézte egy kicsit Mózes történetének egy grandiózus részét, de ezt az előzetes úgyis lelőtte. Az igazi tengeri összecsapásokat és a kardcsörtéket is hiányoltam. Bár úgy nehéz, ha Salazar korhadt fadarabja hajókat eszeget. De ott volt a tarsolyban egy Anna királynő bosszúja és egy Fekete Gyöngy is.

Összességében elég felesleges, hangulattalan, unalmas és szerintem logikátlan záróakkordja egy szebb napokat látott kalózeposznak. A trilógiától nagyon messze van, de egy hajszálnyival a negyedik is jobb nála. A vége felhúzza hármasra, de második megtekintésre még változhat az osztályzat.

2017-05-25 21:36:56 The Great Wall (2016) / A nagy fal Fatupi (2) #16

Teljesen érdektelen, unalmas és lélek nélküli ocsmányCGI-szörny hentelés. Nagyjából ilyen kaliberű sztorikat játszottam anno a játékfiguráimmal pár éve. Mivel a szereplőkről nagyjából a semmit tudjuk, így minden fordulat, döntés is érdektelen és semmi hatást nem váltott ki nálam. Sajna még a film sokat dicsért látványvilága sem jött be, rossz volt nézni ezt a rengeteg színpompás, csicsás jelmezt.
A maga nemében a film lehet valaki számára szórakoztató, nálam egy gyengusz kettest ér.

2017-05-17 16:47:33 Alien: Covenant (2017) Fatupi (3) #24

Valahol éreztem, hogy ez lesz, ami azért fáj, mivel én nagyon szerettem a Prometheus, és kíváncsi lettem volna a folytatására. A szimpla tíz kicsi néger szerű öldöklést már láttuk elégszer (ha tényleg erről van szó), és Scottnak volt eredetileg igaza, hogy a xenók már önmagukban unalmasak.

Ahogy nézem a Karibnak nem Zimmer a zeneszerzője, hanem Geoff Zanelli. Szóval új Zimmer taktusokat nem fogunk hallani sajnos.

előzmény: BalaKovesi (#3)

2017-04-16 16:53:16 The Blue Planet (2001) / A kék bolygó Fatupi (5) #1

Fél gyermekkoromat jelenti a sorozat (Attenborough összes filmjét szerettem), még úgy is döntöttem anno, hogy tengerbiológus leszek. A kedvenc epizódom a mélytengerekben játszódó rész, elképesztő élőlények rejtőzkődnek a mélységekben, amelyeket Attenborough előtt nem tudtak így megmutatni nekünk. Nem kérdés az osztályzat...

Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen nagyszabású projektből ennyit sikerült kihozni. Gyakorlatilag a látványon kívül (ami tényleg lélegzetelállító és grandiózus), nincs értékelhető aspektusa a filmnek, nem is értem, miért vagyok ilyen vajszívű vele. Talán mert a végét egészen élveztem... Kár, hogy rendes felvezetést nem kapott.

Egy 2 és fél órás játékidőt ennél jobban is kihasználhattak volna, Mózes/Ramszesz gyerekkorát például, a testvéri viszonyukat, gyakorlatilag levegőben lógott a film eleje. A karakterek totál felszínesek lettek, jellemfejlődés, motivációk, karakterdráma nuku. A közepe felé pedig egyre érdektelenebbé és unalmasabbá vált az egész. Edgerton sem tetszett Ramszeszként, olyan bamba fapofával sikerült végigjátszania... Bale jó (bár a filmbeli Mózes egyáltalán nem volt szimpatikus), a csapások jól néznek ki, a zene is tetszett. Negatívumként még egyes mellékkarakterek kihasználatlanságát lehet felhozni, pl Mendelsohn, Weaver.
Összességében egy gyenge hármast tud felmutatni nálam.

Összes komment...