Fatupi

Tapasztalat: 1010 film
Kompetencia: 31 film
Súly: 1785
Regisztráció: 2016. március 5. (5 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Bemutatkozás

Kokainos Star Wars fan.
Kritizátor

Kedvencek

Rendezők: Ari Aster, Christopher Nolan, David Fincher, Denis Villeneuve, George Lucas, Stanley Kubrick
Színészek: Al Pacino, Christoph Waltz, Florence Pugh, Gary Oldman, Jack Nicholson, Jim Carrey, Joe Pesci, John Cleese, Léa Seydoux, Marlon Brando, Michael Fassbender, Michael Keaton, Michael Palin, Natalie Portman, Sigourney Weaver, Willem Dafoe
Műfajok: dráma, sci-fi, szatíra, thriller
Korszakok: 70-es, 90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 2000
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Orphan
Az árva
4 2022-01-22 3,6
(386)
Scream 4
Sikoly 4.
3 2022-01-22 3,0
(297)
Scream 3
Sikoly 3.
2 2022-01-22 2,5
(441)
The Invisible Man
A láthatatlan ember
4 2022-01-20 3,4
(288)
Antichrist
Antikrisztus
3 2022-01-20 3,7
(587)
The Witch
A boszorkány
4 2022-01-20 3,8
(417)
Scary MoVie
Horrorra akadva 5.
1 2022-01-20 1,8
(177)
Scary Movie 4
Horrorra akadva 4.
2 2022-01-20 2,6
(511)
Sinister
 
3 2022-01-20 3,3
(323)
The Matrix Resurrections
Mátrix: Feltámadások
2 2022-01-20 2,6
(202)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Ezért kell már napokkal ezelőtt szűrni a közösségi médiát, fiókok, oldalak lenémítása, pókemberes videókra rányomni, hogy nem érdekel, stb. ;)
Mintha egy eljövendő zombiapokalipszisre készülnél fel, ajtót-ablakot beszögelni
Nekem még szüzek maradtak a füleim

előzmény: BalaKovesi (#2)

Maya Hawke karaktere ugyanazért halt meg, amiért előtte több száz évig rengeteg ember: Sarah Fier időnként megátkoz valakit, aki vérfürdőt rendez Shadyside-ban. A lány csak rosszkor volt rossz helyen, mint az látható volt, a gyilkos nem válogatott az áldozatokban. Persze a kövi részek el fogják magyarázni, hogy ez pontosan hogy történik, és lesz csavar, de ez az első rész alapján is logikusan működik.

előzmény: Ubul (#10)

2021-11-21 00:20:27 Eternals (2021) / Örökkévalók Fatupi (4) #7

Már hogyne tett volna hozzá semmit a filmhez, a csapat tagjait válaszút elé állították az eljövendő apokaliptikus események, és ehhez mindegyiküknek be kellett (volna) mutatni a motivációit, a vívódásait. Phaisztosz esetében a családja miatt a napnál is világosabb volt, melyik lehetséges jövőképet preferálja.

előzmény: Ehun69 (#6)

Én nem értem mi történt az emberiséggel, de a sokadik olyan hozzászólásba botlok, miszerint nyomába sem ér az első résznek (???)

2021-05-12 11:05:23 Benedetta (2021) Fatupi (?) #1

Ez a film nyerheti meg legközelebb a Pekingi Filmfesztivál rangos Síró majom-díját.

2021-04-26 02:05:50 [Megérdemelte-e az Oscart...] Fatupi #11541

Épp az imént fejeztem be a Fathert, és teljesen a hatása alatt vagyok. Nem láttam Chadwick Boseman filmjét, ezért kérdezem, hogy tényleg neki kell idén kapnia? Mert Hopkins valami frenetikusan jó...

Ugye minden pornó valami kis alibi történettel kezdődik, mivel a nagy durranást valahogy elő kell készíteni, de a műre senki sem erről a részéről fog emlékezni.

Összességében pozitív a mérleg, de a cselekmény váza ugyanaz, ennélfogva azér' sokkal jobb semmiképp sem lehetett a film (de jóval letisztultabb és par dolog most esett le, hogy miért úgy volt). Egy nagyon kibővített verziója az eredetinek (persze kiírtva belőle Whedon kezenyomát), hálistennek mégsem éreztem a 4 órát, le tudott kötni, guilty pleasure-ként élveztem is, ahogy Snyder többi filmjét.
Lehetne Cyborg cutnak is hívni, mert ő és Flash leginkább a film nyertesei, különösképp előzőhöz sokat tett hozzá a film, de persze Zack Snyder az Zack Snyder, jól megírt karaktereket és jellemfejlődést ne várjon az ember (Aquaman volt a legszürkébb). Rühelltem Whedon giccses stílusát, ahogy a Liga tagjaiból seperc alatt, teljesen hiteltelenül nagybetűs tschaládot rittyentett, ahogy Wonder Woman szerelmetes pillantásokkal vizslatta a földön hancúrozó Superman & Cyborg duót. Ugyanakkor nagyon merev és gépies lett a film azáltal, hogy Snyder minden könnyedebb momentumot kigyomlált a filmből, még ha egynéhány nem is működött - pl WW és Batman közös pillanatait szerettem az eredetiben. Több humánum, több interakció, kevesebb zúzda.
Steppenwolfra kár is szót pazarolni, egy előzőnél jobban kinéző CGI-monstrum (unpopular opinion: Darkseid kinézete viszont vérfagyasztó), habár hasonlókat egy óvodás szokott zsírkrétával rajzolni, mikor próbálja megijeszteni a csoporttársait a világ legijesztőbb szörnyével. A végső leszámolás ellenben sokkal jobban tetszett, igazi csapatmunka volt, ami nem csak Superman megjelenésének köszönhetően lett hazai. A vizionárius rendező a végén azért beintett mindenkinek, egy "nesztek, ezt nem kapjátok meg sosem"-felkiáltással. E kapcsán az az érzésem, hogy szánt szándékkal gerjeszti tovább a feszkót, tele is van már az internet az új hashtagekkel.

+ képarány - idegesítő
++ WW jeleneteinél felcsendülő zene - idegesítőbb
(Elfmant baszogatták? Ilyen szar score-t még nem hallottam, az olykor egy az egyben Zimmertől átvett témáktól eltekintve)
+++ Steppenwolf szinkronja - legidegesítőbb, mintha egy szkafanderből beszélne végig, érdemes eredeti nyelven nézni

2020-12-11 01:36:38 [Hamarosan a mozikban!] Fatupi #6485

Én akkor látom értelmét egy újabb lázadós sorozatnak, hogyha követik azt az irányt, amit Cassian reprezentált a RO-ban, tehát a jó és rossz közötti határ elmosódását. Ha a lázadókat nem idealizált jófiúkként mutatja be, hanem mint terroristákat, akik szentül hiszik, hogy a nagyobb jó érdekében cselekednek, és hajlandóak mocsokba dugni a kezüket érte. Én ezt a vonalat szerettem a filmben.
Mellesleg a Disney által ránk zúdított Star Wars-sorozatözönből engem a Bad Batch érdekel leginkább, mindig is az érdekelt, hogy a RotS eseményei után a Köztársaság hogyan lényegül át galaktikus diktatúrává, hogyan változik ettől az élet, a "kisember" mit érzékel belőle.

előzmény: BalaKovesi (#6484)

Csontig hatoló dráma, talán utoljára az Utoya volt rám ilyen hatással. Egy szír család kálváriájának egy napján keresztül ad betekintést a polgárháború mindennapjainak eseményeibe. Szinte tapintható a feszültség, permanens fegyverropogás, robbanások, a baj bármikor és bárhonnan érkezhet. A film keretes szerkezettel operál, és a végére válik világossá, mit jelent a lakás viszonylagos biztonsága a külvilág vadnyugati háborgásában. Ám ez ellen még a szilárd falak sem jelentenek biztos menedéket.
Ökölbe szorul a kezem, mikor arra gondolok, egyes dögevők kajánul lakmároznak a szegény, háborús övezetből érkezők tragikus helyzetéből.

Összes komment...