Fatupi

Tapasztalat: 675 film
Kompetencia: 34 film
Súly: 1525
Regisztráció: 2016. március 5. (1 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Bemutatkozás

kokainos Star Wars fan

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan, David Fincher, Denis Villeneuve, George Lucas, Stanley Kubrick
Színészek: Benedict Cumberbatch, Christoph Waltz, Emma Watson, Gary Oldman, Jack Nicholson, Jim Carrey, Julia Roberts, Margot Robbie, Michael Fassbender, Michael Keaton, Natalie Portman, Sigourney Weaver
Műfajok: dráma, sci-fi, szatíra, thriller
Korszakok: 70-es, 90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 2000
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Eyes Wide Shut
Tágra zárt szemek
5 2018-02-10 4,0
(850)
Szent Péter esernyője
Dáždnik svätého Petra
3 2018-02-04 3,8
(117)
Monty Python and the Holy Grail
Gyalog galopp
4 2018-02-04 4,3
(1395)
Geostorm
Űrvihar
2 2018-02-03 2,6
(93)
Twelve Monkeys
12 majom
4 2018-01-27 4,3
(1438)
HHhH
HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják
2 2018-01-25 2,8
(67)
Blade Runner 2049
Szárnyas fejvadász 2049
5 2018-01-21 4,1
(443)
Fear and Loathing in Las Vegas
Félelem és reszketés Las Vegasban
3 2018-01-20 4,0
(930)
Fanny och Alexander
Fanny és Alexander
4 2018-01-08 4,5
(253)
Valerian and the City of a Thousand Planets
Valerian és az ezer bolygó városa
2 2018-01-06 3,0
(250)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nálam ez a film a "két szék közül pad alá" tipikus esete. Egyszerűen túl sok mindent akartak a filmbe belegyömöszölni: Heydrich életének fontosabb mozzanatait, amin keresztül némileg megismerhetjük az ő karakterét; a két merénylőt és drámájukat; a merénylet morális hátterét, hatását és következményét; illetve magát a merénylet elkövetését és annak kitervelését. Sajnos számomra nem volt olyan komponense a filmnek, ami maradéktalanul jól működött volna. A szereplőket nem sikerült hozzánk közel hozni, így a drámai végkifejlet is elég mesterkéltre és hatásvadászra sikeredett, és nem is értem miért kellett ilyen irányba elvinni a filmet.

Ha már így töprengünk ezen, én Luke trottyos alsógatyóját se láttam tovaszállni

előzmény: HejjaX (#299)

2018-01-16 23:33:49 The Emoji Movie (2017) / Az Emoji-film Fatupi (?) #4

A szaúdi filmkritikusok egyértelműen az elmúlt évtizedek legjobbjának tartják.

De látom, már leírták előttem :D

Szerintem ez hasonló a hetedik rész párbajához, a döntő faktor nem a fénykardtudás volt, hanem Vader lelkiállapota. Éppenséggel ha Luke nem az ő fia, akkor könnyűszerrel elintézte volna őt.
A RotS eseményei nyomán Vader mindent elvesztett (ezt a lelki válságot a Sötét Nagyúr című könyv remekül bemutatja - sajnos ma már a Legendák része), a felesége meghalt, a jediket és Obi-vant árulónak tartotta, és arra is rájött, hogy csak egy eszköz volt Palpatine kezében, aki kihasználta az őrjöngését és az elvakultságát. Vader később konszolidálta magát a sith-ek útján, elásta magában Anakin Skywalkert, és a halottnak hitt fia hatására újra felidéződött neki valami egykori személyiségéből. Azért nem győzött a párbajuk során (szerintem), mert nem is akart győzni, végig vívódott magában a fia és mestere között. Egy vérbeli sith ugyanúgy nem foglalkozik a lelki kötődéseivel, mint egy jedi- de jól tudjuk, Vader se jedinek, se sith-nek nem volt való, hisz ahogy az örök mantra mondja, ő volt a Kiválasztott, aki egyensúlyt hoz az Erőben. És míg Vader nem tudta, hogy mit akar, addig Luke abban a pillanatban pontosan tisztában volt mi a célja: hogy apja ne jusson el Leiához.

előzmény: MicaHiro (#141)

Alapvetően a jediket azért kellett fiatalon elrabolni, hogy el tudják sajátítani és magukénak tudják érezni a Jedi Ren eszmeiségét és filozófiáját. Természetesen Anakin nagyon idegen volt ebben az érzelmek nélküli az emberi természet ellen való közegben; részben a jedik szélsőséges gondolkodásmódja miatt vált a sötét oldal martalékává. (Ahol egyébként szintén elbukik, hisz önfeláldozásakor megtagadja a Sith Nagyurak Rendjének tanításait.)
A Jedi Rend nélkül Luke soha nem válhatott klasszikus jedivé, ehhez volt ő túlkoros (persze, hogy Yoda annak tartotta, hisz ő volt az egyik régi tipusú nagymester, aki közvetve a Rend bukásához vezetett), de a jedi erőhasználatot és a fénykarddal való harc művészetét elsajátíthatta, és Vader legyőzése után (amire egy évig készült Yoda tanítása alatt - igaz, még ez is sántít kissé, de a párbajuk során szerintem elsősorban Vader vívódásának és bizonytalanságának köszönhetően tudott felülkerekedni) egyfajta reformer jedi lett (mint amilyen Bane volt a sith-eknek), aki szakított a Jedi Rend elavult és dogmatikus gondolkodásával, és egy emberarcúbb Rendet kezdett el felépíteni, amihez nem volt szükséges az Erőérzékenyek csecsemőkorban való elszakítása a családjuktól. (Az EU ebben a részében kevésbé vagyok jártas, szóval javítsatok ki, ha tévúton vagyok.)

Elnézést az eszmefuttatásért.

Viszont ami a sequel epizódokban történik, Rey profi vívótudása és a lurkó seprűreptetése, az nekem teljesen nonszensz. Az nekem még belefért, hogy egy felnőtt Luke esetében kevesebb idő alatt is felvértezte némi tudással a fénykardforgatásról, na de Rey az tényleg suhintott kettőt, és már gyakta a Praetorian őröket. A gyerek pedig... persze az Erő nem teljesen kiszámítható, de ez szembe megy a Saga szellemiségével. Egy teljesen képzetlen gyerek nem tudhatja tudatosan használni az Erőt, maximum az érzelmei hatására néha kirobbanhat belőle, de ilyen hányaveti precizítással, az nekem kicsit sok volt.

előzmény: ChrisAdam (#259)

Csak érdekességként: "A belső szervek toklja nyomáskezelt mesterséges bőr, így Grievous a vákuumot is túléli."
De nyilván Grievous létezése ebben a formában teljesen irreális, mégis az egyik kedvenc SW-karakterem. Ez egy fantasy sorozat srácok.

előzmény: Mizi (#254)

Sajnos nem emlékszem a pontos magyarázatra. :) De az igaz, ha tetszik/nem tetszik, valszeg nem ez volt a legnagyobb befolyásoló tényező.

előzmény: HejjaX (#228)

A bombák esete meg lett magyarázva elvileg, ha jól emlékszem mágnesesek.

előzmény: Szabó Dániel (#225)

Összes komment...