Regisztráció: 2006. február 27. (18 év, 6 hónap)
Nem:
Dark City |
3 | 2011-07-26 | 3,9 (584) |
V: The Final Battle |
4 | 2011-07-19 | 3,7 (10) |
Nem neked lett címezve. Nem írtam sehol, hogy az én reszortom elrendelni, mit szabad és mit nem. Kommenteltem a szokásos hűvös közönyre számítva, hogyan állok hadilábon a lecsorgó, szép gesztusokkal hajtogatott papírhajókkal.
előzmény: limupei (#8122)
Bírom ezt a sok internet Mahatma Gandhi féle fészbúk nyájat, ahogy az online mezőkön legelik a bájtokat a torrenten és következmények nélkül bégetnek a fórumokra, mert azt hiszik MTI szakértői birbabőrből vagyon az uniformisuk és indítgatják a baromságokat "öncélból", csak azért, hogy megnyugtassák a piciny lelkük tavirózsáját, hogy ők micsoda jóságos és nagyszerű emberállagú összetevőkből vannak gyúrva. Persze amikor tényleges helyzet adódik a való világban, akkor a jótékony maszk is a fiókban porosodik. Olyan könnyű minden cselekvés nélkül beállni a sorba, a gép mögül fejben zendülő fanfárok zajában döngetni a mellkast, miközben büszkén állva a ventillátor hűs szelétől lobogó köppenyben előadni a jóembert. Nem is lep meg ez az egész, a józan ésszel történő mérlegelés túlságosan luxus vállalkozás.
Sikerült megtekinteni a Bubik szinkronjával, hát az a hanghordozás is (az eredetivel karöltve), egyfajta érdekesebb "patinát" ad a karakterhez (csakúgy, mint a Rocky-ban is).:) A '80-as évek hangulata megrészegít, ami csak fokozza a szintetizátorra történő kötelező rákönyöklést, de ezen a néhol sivár akcióhepajon nem sokat lendít ez a fajta kábulat. Viszont a költői alfonz "Dögvész vagy öreg, és én a gyógyszer" kis irodalmi rövidjei, plusz még a mirelit pizza és a szabóolló mesteri kombójának alkalmazása, a májerség, gasztronómiai etikettjének alap definíciója. Mindez a művészúr esztétikusan látványos, szélütést kapott szájtartásával megfejelve, a festményi képén túl, igazán tisztességesen megérdemel egy erős közepest.:)
...és persze, a tengerparti kéró, alap vesztkószti zsaru életforma.
La Piovra (A polip) az abszolút kedvenc, meg a Volt egyszer egy Amerika. A listából a The Untouchables, főleg ez a kis mesteri, gengszteres komponálás:
Egészen kiskoromban, ha meghallottam a hangját, már tudtam kihez párosítani. Hála a sorsnak, szép kort megért, de megint kevesebb a szakma egy komoly tehetséggel. Nagyon sajnálom.
Horkai János (1924-2010)
Elhunyt Horkai János színmúvész, a Nemzeti Színház örökös tagja. Egész 64 éves pályafutása az intézményhez kötődik, ahol többek közt a 12 dühös ember, Pygmalion, megannyi Shakespeare (Hamlet, Othello, Lear király, Sok hűhó semmiért) darabban tötént alakítás köthető nevéhez. Rendszeresen szerepelt a kamerák előtt is (Hét tonna dollár, Meztelen diplomata, Húsz óra), valamint "számtalan" esetben kölcsönözte hangját szinkronként. (pl. Casino - "Remo Gaggi", Gumimacik rajzfilmsorozat - "Zummy")
Horkai János, Isten nyugosztalja.
Az a film, aminek trilógiájának második "tétele", a '04-es Cannes-i Fesztivál-on a második legtekintélyesebb díját (Grand prix) zsebelte be. Aminek megáldott honi kezekkel alkotott "szent grálját", kb. 1100 földi halandó, 2007. december 11-e óta élvezhet teljes, igényes kivitelezésben. Ergo, a Brumi által említett kalapácsos, fogászati eszköz megfejtése.
Aki bizonytalan, nyugodtan szavazzon arra a filmre.
Üdv.,
Egy közel sem elfogult felhasználó.
Amerika szociális válságba jutott napjainak, mámorosan bódított interpretálása, az "amerikai álom" elkeseredett kutatása a Vörös Cápán utazva. Így hirtelen egy szusszra...:)
előzmény: Matthy (#39)
-nem mára lett tervezve
előzmény: bengeeno (#5)
Toronymagasan a Sebhelyesarcú, dettó:)