Lacika83

Tapasztalat: 46 film
Kompetencia: 3 film
Súly: 121
Regisztráció: 2016. február 26. (1 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1983
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Animals Are Beautiful People
Sivatagi show
5 2017-09-27 4,4
(633)
The Dirty Dozen
A piszkos tizenkettő
5 2017-09-11 4,3
(659)
Kelly's Heroes
Kelly hősei
4 2017-09-11 4,4
(616)
Battle of the Bulge
A halál 50 órája
4 2017-09-11 4,1
(358)
Oscar
 
4 2017-09-10 4,1
(903)
Bonnie and Clyde
Bonnie és Clyde
4 2017-08-20 4,2
(324)
Evil Dead
Gonosz halott
3 2017-08-19 3,1
(245)
Don't Breathe
Vaksötét
3 2017-08-19 3,6
(350)
Chinjeolhan geumjassi
A bosszú asszonya
1 2017-08-12 4,0
(287)
Lethal Weapon
Halálos fegyver
4 2017-08-12 4,1
(953)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Sziasztok! Remélem jó helyre írom, sajnos Sonny Landham filmográfiájából kimaradt a 48 óra c. film.

2017-08-15 18:48:15 [Tévésorozatok] Lacika83 #3074

Jó fiú leszek: SPOILER! :)

Mint a Trónok harca nagy rajongója (könyvnek és filmnek egyaránt), engedd meg, hogy becsatlakozzam. Jómagam is azon a véleményen vagyok, hogy kissé összecsapták a készítők ezt az évadot, s félő, hogy az utolsóval is ez lesz a helyzet. Azt tudjuk már, hogy G.R.R. Martin felvázolta a történéseket a készítőknek, ám leírva az könyv formájában még nem vagyon, így gondolom sok minden kimarad majd a mellékszálakból a sorozatban.
A gyors tér-idő ugrások igencsak zavaróak, rengeteg fórumon olvasom ezt, és nekem a Vikingek c. sorozat negyedik évada jutott eszembe, ahol a készítők nem voltak restek dupla évadot készíteni, és 20 részbe foglalni a történéseket. Mert az a Vikingekben is van, bőven. Szóval jobbnak láttam volna, ha nem 7 részben, hanem minimum 15-20 epizódban adták volna ki a GoT 7. évadát. Ám azt sem feledem, hogy igencsak unalmas lenne azt figyelni 3 részen keresztül, hogy Havas Jon csónakázik a Keskeny-tengeren, Deres és Sárkánykő között. Ugyanígy a Hagymalovag és Gendry útja is eltarthatott volna 2 epizódig.
A kevesebb néha több, szokták mondani, de ez most azt érzem visszafelé sült el. Éppen az volt a sorozat "bája" eddig, hogy nem volt összecsapva, hanem gondosan minden szálat bemutattak, minden haladt a maga tempójában, míg ki nem fröccsent a vér.

Ami Cerseit és Jaime-t illeti, szerintem a királynő nem terhes, csak szeretne az lenni. Ám ismeri az átkot, így vélhetően be van egy kicsit rezelve. Tudja, hogy Jaime ezzel könnyedén sakkban tartható.
Amit baromira sajnálok, mert mint olvasót, nagyon megfogott Jaime jellemfejlődése, és nem rémlik,
hogy ennyire balfék lenne a könyvekben. Ha jól emlékszem éppenséggel kezd úm. öntudatra ébredni, függetlenedni a testvérétől, ám ennek jelét nem sokat mutatta a vásznon. Persze lehet, hogy rosszul emlékszem. Az említett gyilkosságot pedig én is várom már! (ebből is kitűnhet, hogy Jaime nem marad sötétben mint a gomba).


A női vonal úgy érzem egyébként, hogy kódolva volt a könyvekben, mintha a történések kezdetétől fogva valahol a sorok között ez kidomborodott volna. Emlékszem, miközben faltam a sorokat, arra gondoltam micsoda összecsapás lesz majd ha Dany, Cersei, és Catelyn Stark találkoznak végre, férjeik híján ugyebár csak ők maradtak, hogy megvívják háborújukat. Illetve van aki már nincs...

Ami számomra érdekes még, az a szereplőkkel való szimpátia. A könyv/film elején megtanultuk utálni a rosszakat, s mára mintha kifordult volna a sarkaiból Westeros, inkább szimpatizálunk velük, feledve mindazt amit eddig tettek. De ezért is egy übermadafaka sorozat a GoT!!!

Ez egész egyszerűen nézhetetlen... Szeretem a koreai filmeket, és újabban elég sokat is megnéztem, láttam a trilógia első két részét is, de ezt még a feléig sem tudtam erőltetni. Unalmas, vontatott, a történet nulla, ahogy a színészek is. Nem tudok jót mondani róla, 50 perc is sok volt belőle: elvesztegetett idő.

A francia horrorok közül számomra a leggyengébb eresztés. Mocskos, véres, brutális néhol. De nem fogott meg. Hasonlóan az amerikai Green Roomhoz, az elején beleuntam. A Mártírok, a Betolakodó, vagy éppen a Frontiers is jobban lekötött. A franciák is tudnak hibázni.

2017-08-12 13:23:24 Traffic (2000) Lacika83 (5) #7

Vannak filmek, amelyek megváltoztatják az ember véleményét színészekről, akiket azelőtt észre sem vett. Imádom ezt a filmet, és itt fedeztem fel magamnak Benicio Del Torót. Azelőtt nem láttam benne semmi különöset, de a Traffic óta számomra egyfajta jelzés, ha az adott filmben szerepel: nem lehet rossz. De szerintem az egész színészgárda telitalálat, a történet fogós, és végig izgalmas. Ha lenne 6 csillag, azt kapna.

Nem mondom, hogy rossz film, de mint Scorsese Téglájának feltétlen rajongója, mindössze közepesre tudom értékelni. Lejjebb írták már, hogy az elejét nem könnyű összerakni, és ha nem láttam volna a remake-et, valószínűleg bevitt volna a sűrűbe. Nem rossz film, de számomra a Tégla fogyaszthatóbb, és élvezhetőbb volt.

Előfordul ez fordítva is, sőt. Rengeteg film van, aminél egyszerűen nem értem a nagy éljenzést, mert az én ízlésemnek pocsék (Apokalipszis most, Ponyvaregény - meg az egész Tarantino-filmográfia, Volt egyszer egy Amerika, Sebhelyesarcú, a Kubrick-fimek). Képes vagyok elfogadni más véleményét, nem zavar ha nem egyezik az enyémmel. Aztán, hogy más elfogadja-e az enyémet, már az ő dolga.

2017-07-25 20:44:10 Sin-se-gae (2013) / Egy új világ Lacika83 (5) #6

Hát,srácok-lányok! Ez után a film után rájöttem, hogy túl jó szívvel osztogattam az ötösöket eddig, át kell néznem az eddigi osztályzatokat. Valami zseniális ez a film, még a koreai gyöngyszemek közül is kiemelkedik, legalábbis nálam. Az első perctől kezdve leköti az embert, nincs üresjárat. A szereplők sorsa valahogy kódolva van már a legelején, de mégis mellbevágó, amikor bejönnek a sejtések. Csak ajánlani tudom, tuti újranézős!

Ez a rész már too much... A repülő rendőrautó; a hídon megdőlő többtonnás kamion, ami nem felborul, hanem visszakormányozza a szakadék széléről McClane; na és az F-35-ös jelenet, kapaszkodással,pörgéssel együtt... Minden Die Hard rész tele van túlzásokkal, de ez már tényleg a vicc kategória. Azt hittem nincs lejjebb, de aztán jött egy újabb rész, budapesti Moszkvával, Ganxsta Zolival, Árpa Attilával...

2017-05-29 20:28:38 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény Lacika83 (1) #200

Négyszer futottam neki hétvégén, mire befejeztem. Sosem értettem ezt a nagy Tarantino-őrületet, eddig összes általam látott filmje kiváló altató volt számomra, mindegyik unalomig vontatott. Ebbe is belealudtam. Számomra a párbeszédek semmitmondóak és sokszor túl vannak tolva. Az ötdolláros turmix, és a köré szervezett táncparty meg olyan unalmas...
Egy szó mint száz, Tarantino ezzel a lassú tempóval, és úgy minden vonásával,nagyon nem nekem való.

Összes komment...