Lacika83

Tapasztalat: 47 film
Kompetencia: 4 film
Súly: 147
Regisztráció: 2016. február 26. (1 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1983
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Get Out
Tűnj el!
3 2018-01-05 3,8
(448)
Animals Are Beautiful People
Sivatagi show
5 2017-09-27 4,4
(634)
The Dirty Dozen
A piszkos tizenkettő
5 2017-09-11 4,3
(663)
Kelly's Heroes
Kelly hősei
4 2017-09-11 4,4
(621)
Battle of the Bulge
A halál 50 órája
4 2017-09-11 4,1
(361)
Oscar
 
4 2017-09-10 4,1
(910)
Bonnie and Clyde
Bonnie és Clyde
4 2017-08-20 4,2
(328)
Evil Dead
Gonosz halott
3 2017-08-19 3,1
(250)
Don't Breathe
Vaksötét
3 2017-08-19 3,6
(362)
Chinjeolhan geumjassi
A bosszú asszonya
1 2017-08-12 4,0
(289)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-01-05 20:57:37 [Filmet keresek] Lacika83 #2228

Sziasztok!

Igyekszem feladni a leckét, az alábbi filmet keresném, sajnos nem emlékszem a címére, már nagyon régen láttam, emlékeim kissé kopottasak.
Honkongi akciófilmről van szó (esetleg kínai, de nem valószínű), 1980-as évek vége 90-es évek eleje lehet a készítési idő.
A történet:

Egy család a kisfiuk születésnapját ünnepli, amikor (korrupt) maszkos rendőrök tévedésből rájuk támadnak. A családapa még kimenti az égő házból a kislányát, de a fia és a felesége meghalnak. A családapa végül rájön, hogy rendőrök az elkövetők, és bosszút esküdve egyenként vadássza le a gyilkosokat.

Még annyit tudok, hogy a főszereplő korrupt rendőrnő (amerikai), karate világbajnok volt egykoron. ( Nem, nem Cinthya Rothrock!)

Előre is köszönöm!

Könnyű célpontot csinálok magamból, ha azt írom, számomra Tarantino filmjei nézhetetlenek. Tudom, hogy általában a filmkedvelők szeretik a filmjeit, és itt KT-n is népes tábora van, de én a Ponyvaregénynek többszöri nekifutásra végeztem, annyira vontatott volt, de, hogy a karóra apa seggében volt az még megvan. A Becstelen Brigantikat be sem fejeztem, a Kutyaszorítóbanra már csak nagy vonalakban emlékszem, valami bankrablás rémlik, meg Michael Madsen és kész. Ha pocsék a film, félbehagyom, nekem ez nem okoz problémát, Stephen King könyvet is dobtam már a sarokba (aztán odaadtam öcsémnek, hadd szenvedjen ő is vele), pedig bírom a horrormágust. Az ízlésnek nem lehet parancsolni.

Moziból csak az Alien:Covenant akart kiparancsolni, de mivel asszonykámnak tetszett, végigszenvedtem azt is.

Viszont látatlanban nem osztályozok, még Tarantinót sem. Nélkülem is van elég baja.

Sziasztok! Remélem jó helyre írom, sajnos Sonny Landham filmográfiájából kimaradt a 48 óra c. film.

2017-08-15 18:48:15 [Tévésorozatok] Lacika83 #3074

Jó fiú leszek: SPOILER! :)

Mint a Trónok harca nagy rajongója (könyvnek és filmnek egyaránt), engedd meg, hogy becsatlakozzam. Jómagam is azon a véleményen vagyok, hogy kissé összecsapták a készítők ezt az évadot, s félő, hogy az utolsóval is ez lesz a helyzet. Azt tudjuk már, hogy G.R.R. Martin felvázolta a történéseket a készítőknek, ám leírva az könyv formájában még nem vagyon, így gondolom sok minden kimarad majd a mellékszálakból a sorozatban.
A gyors tér-idő ugrások igencsak zavaróak, rengeteg fórumon olvasom ezt, és nekem a Vikingek c. sorozat negyedik évada jutott eszembe, ahol a készítők nem voltak restek dupla évadot készíteni, és 20 részbe foglalni a történéseket. Mert az a Vikingekben is van, bőven. Szóval jobbnak láttam volna, ha nem 7 részben, hanem minimum 15-20 epizódban adták volna ki a GoT 7. évadát. Ám azt sem feledem, hogy igencsak unalmas lenne azt figyelni 3 részen keresztül, hogy Havas Jon csónakázik a Keskeny-tengeren, Deres és Sárkánykő között. Ugyanígy a Hagymalovag és Gendry útja is eltarthatott volna 2 epizódig.
A kevesebb néha több, szokták mondani, de ez most azt érzem visszafelé sült el. Éppen az volt a sorozat "bája" eddig, hogy nem volt összecsapva, hanem gondosan minden szálat bemutattak, minden haladt a maga tempójában, míg ki nem fröccsent a vér.

Ami Cerseit és Jaime-t illeti, szerintem a királynő nem terhes, csak szeretne az lenni. Ám ismeri az átkot, így vélhetően be van egy kicsit rezelve. Tudja, hogy Jaime ezzel könnyedén sakkban tartható.
Amit baromira sajnálok, mert mint olvasót, nagyon megfogott Jaime jellemfejlődése, és nem rémlik,
hogy ennyire balfék lenne a könyvekben. Ha jól emlékszem éppenséggel kezd úm. öntudatra ébredni, függetlenedni a testvérétől, ám ennek jelét nem sokat mutatta a vásznon. Persze lehet, hogy rosszul emlékszem. Az említett gyilkosságot pedig én is várom már! (ebből is kitűnhet, hogy Jaime nem marad sötétben mint a gomba).


A női vonal úgy érzem egyébként, hogy kódolva volt a könyvekben, mintha a történések kezdetétől fogva valahol a sorok között ez kidomborodott volna. Emlékszem, miközben faltam a sorokat, arra gondoltam micsoda összecsapás lesz majd ha Dany, Cersei, és Catelyn Stark találkoznak végre, férjeik híján ugyebár csak ők maradtak, hogy megvívják háborújukat. Illetve van aki már nincs...

Ami számomra érdekes még, az a szereplőkkel való szimpátia. A könyv/film elején megtanultuk utálni a rosszakat, s mára mintha kifordult volna a sarkaiból Westeros, inkább szimpatizálunk velük, feledve mindazt amit eddig tettek. De ezért is egy übermadafaka sorozat a GoT!!!

Ez egész egyszerűen nézhetetlen... Szeretem a koreai filmeket, és újabban elég sokat is megnéztem, láttam a trilógia első két részét is, de ezt még a feléig sem tudtam erőltetni. Unalmas, vontatott, a történet nulla, ahogy a színészek is. Nem tudok jót mondani róla, 50 perc is sok volt belőle: elvesztegetett idő.

A francia horrorok közül számomra a leggyengébb eresztés. Mocskos, véres, brutális néhol. De nem fogott meg. Hasonlóan az amerikai Green Roomhoz, az elején beleuntam. A Mártírok, a Betolakodó, vagy éppen a Frontiers is jobban lekötött. A franciák is tudnak hibázni.

2017-08-12 13:23:24 Traffic (2000) Lacika83 (5) #7

Vannak filmek, amelyek megváltoztatják az ember véleményét színészekről, akiket azelőtt észre sem vett. Imádom ezt a filmet, és itt fedeztem fel magamnak Benicio Del Torót. Azelőtt nem láttam benne semmi különöset, de a Traffic óta számomra egyfajta jelzés, ha az adott filmben szerepel: nem lehet rossz. De szerintem az egész színészgárda telitalálat, a történet fogós, és végig izgalmas. Ha lenne 6 csillag, azt kapna.

Nem mondom, hogy rossz film, de mint Scorsese Téglájának feltétlen rajongója, mindössze közepesre tudom értékelni. Lejjebb írták már, hogy az elejét nem könnyű összerakni, és ha nem láttam volna a remake-et, valószínűleg bevitt volna a sűrűbe. Nem rossz film, de számomra a Tégla fogyaszthatóbb, és élvezhetőbb volt.

Előfordul ez fordítva is, sőt. Rengeteg film van, aminél egyszerűen nem értem a nagy éljenzést, mert az én ízlésemnek pocsék (Apokalipszis most, Ponyvaregény - meg az egész Tarantino-filmográfia, Volt egyszer egy Amerika, Sebhelyesarcú, a Kubrick-fimek). Képes vagyok elfogadni más véleményét, nem zavar ha nem egyezik az enyémmel. Aztán, hogy más elfogadja-e az enyémet, már az ő dolga.

2017-07-25 20:44:10 Sin-se-gae (2013) / Egy új világ Lacika83 (5) #6

Hát,srácok-lányok! Ez után a film után rájöttem, hogy túl jó szívvel osztogattam az ötösöket eddig, át kell néznem az eddigi osztályzatokat. Valami zseniális ez a film, még a koreai gyöngyszemek közül is kiemelkedik, legalábbis nálam. Az első perctől kezdve leköti az embert, nincs üresjárat. A szereplők sorsa valahogy kódolva van már a legelején, de mégis mellbevágó, amikor bejönnek a sejtések. Csak ajánlani tudom, tuti újranézős!

Összes komment...