Csak most néztem meg ezt a filmet. Oscar-díjas, így gondoltam megérdemli. Nézés közben jöttem rá, hogy korábban már láttam egy hasonlót, csak abban jóval több volt a szép kép és voltak benne lovak. A The Rider (2017) sokkal jobb film ugyanettől az alkotótól. Azt tényleg érdemes megnézni. Ezt nem nagyon.
Egy bizonyára jó könyvből sikerült összehozni egy unalmas filmet. Egyetlen erőssége, hogy nagyon jók a színészek, de ebből az anyagból ők sem tudtak érdemlegeset alkotni. A forgatókönyv megúszós. Még arra is lusta volt az írója, hogy narráció nélkül ültesse át a könyvet filmé. A film nem hangoskönyv.
Egyetlen csavarra (The Thing, kutya) lett felépítve, ami nagyon kevés ahhoz, hogy végig élvezhető legyen. Van benne 1 percnyi erdőben cigizés, ami jól néz ki, de ennyi.
El tudnám képzelni lakásszínházi előadásként, de filmet készíteni ebből totál felesleges volt. Steril az egész. Az egyetlen pozitívuma Natalie Dormer.
Ez már annyira kínos, hogy nehéz rá mit mondani. A klisé hegyek és az idétlenségek miatt, én szégyelltem magam az "alkotók" helyett miközben néztem. Nem akartam rá egyest adni, mert nagy önuralommal végig lehet nézni, de megérdemelné.
Szerintem ez az eseményekhez közeli időszakból származó leírás vagy regény alapján és alapos kutatómunkával készült. Éppen ez az amiért nekem tetszik. Látjuk hogyan lehet edzeni egy hajó fedélzetén, hogyan jut el egy tudósítás a csatorna közepéről stb. Szerkezetileg jól van felépítve és minden kiszámíthatósága ellenére is, az apróságok miatt, többet érdemel, mint közepes.
Lakásszínház, közhelyekkel. 500$-t kellene kapnia, annak aki ezt végignézi.
Az előző részekben kisgyerekes családokért, csecsemőért lehetett izgulni. Az most nem menő... Kéne valami, ami majd menti a helyzetet. Megvan. Ripley is idegenek ellen küzdött és volt egy aranyos macskája (Jonesy). Rakjunk egyet ebbe is.
Három részletben sikerült végigszenvednem. Felesleges, kiszámítható, elnyújtott és értelmetlen.
Az Apocalypto jobb volt. Ha a majmokat lecserélnénk benne emberekre, akkor is működne a történet.
Az almát és Einstein-t leszámítva dögunalom. Oppenheimer jelentéktelen ember, akit további jelentéktelen emberek vesznek körbe. Erről nehéz jó filmet csinálni. Hiányoznak a valódi szereplők, akik kieszközölték a háborút és akik erre hivatkozva elvették az emberek vérét és pénzét. A tudósok csak eldobandó eszközök, de ez nem ad 3 órányi alapanyagot. Ha legalább a hirosimai pusztítás képei benne lettek volna, akkor lett volna némi értelme az egésznek. Készült már éppen elég film, ami felmondja a "győztesek" hazug narratíváját.
Amikor először láttam, már akkor sem tetszett. Most azért néztem újra, mert 0,1-del áll a Ponyvaregény alatt... A "jó dumák" elég rosszul öregedtek, így még annál is gyengébb, mint amire emlékeztem. A színészek miatt közepes. Egyetlen pozitívuma, hogy Tarantino később megcsinálhatta a minőségibb filmjeit.
Az első fele nagyon jól meg van írva, de aztán mintha elvágták volna. El nem tudom képzelni mi történhetett.
Lehet azon lamentálni, hogy Jennifer Lopez milyen színész (rossz), de én semmilyen más esetben sem tartom jó ötletnek, hogy más szakmákkal azonosított celebek játszanak főszerepeket filmekben. Van persze olyan amikor nincs ezzel gond, mint pl. Whitney Houston a The Bodyguard-ban, de csak azért mert Ő énekesnőt játszott. A film szerintem nézhető és jobb mint pl. a Rihanna-féle Battleship.
Nagy kedvencem Mel Gibson, de ezt a forgatókönyvet biztos nem olvasta el.
Az eleje tetszett és ha maradtak volna a való világban, az érdekes lehetett volna. Ehelyett visszamentek és az izmus cunamitól eltekintve is padlót fogott a mű.
A-tól Z-ig minden kategóriát megjár a film. Kifejezetten zavaró benne az ordító "zene", ami inkább zaj. Egyes jelenetek érthetetlenül hosszúra vannak nyújtva. Nagyon egyenetlen, de érdemes megnézni (1x).
Ez a film egy komoly érv a társadalomtudományi karok megszüntetése mellett.
Az első harmada 80%-ban rendben van, viszont a többit kínszenvedés végignézni. Túl lett ez gondolva.
Lehetett volna ebből jó filmet csinálni, de a végeredmény (5 perc értelem mellett) három órányi időpocsékolás. Ha meg merte volna mutatni, hogy manapság mit csinálnak hollywood-ban ezek az aberrált állatok és a gazdáik, akkor még lett volna értelme ennek a filmnek, ennek hiányában csak egy nézhetetlen ripacskodás.
Régóta az egyik kedvenc filmem az Idiocracy. Aki látta az idei Super Bowl reklámjait és a halftime show-t, az azt tapasztalhatta, hogy a film lassan dokumentumfilmé nemesül.
Az már a vég kezdete, amikor egy hiéna jobb színész, mint te. Szegény Ewan McGregor, kíváló ügynök volt.
A pizzafutáros jelenet az egyetlen, ami nézhetővé teszi. Akkor jöttem rá, hogy ezt vígjátéknak szánták, amikor megjelent Lisa Kudrow.
Egy steadicam, ARRI reklámot láttak kedves nézőink. Értem én, hogy ma már le lehet forgatni egy videójátékot, de mi értelme? Sok pénzbe kerül és a karakter sem arra megy amerre én irányítom, néhol bele is szédültem. Ismét megbizonyosodhattunk róla, hogy a történelmet a győztesek írják. Most akkor vagy a németek egytől-egyig nagyon gonoszok és kulturálatlanok vagy akik ezeket a filmeket készítik. Maradok a Sztálingrád-nál vagy ha magyar, akkor Szürke senkik.
Nem tökéletes, de hogy felejthetetlen az biztos. Valami figyelmeztetés nem ártana előtte, mert nem mindenkinek van az ilyesmihez gyomra.
Céltalan (kapkodó) rohangálás, jellegtelen (kit érdekel, felesleges és ellenszenves) karakterek, (nevetséges) megalománia.
Ez egy nagyon jó film. Több ilyenre lenne szükség. Mindenki a karakterének megfelelően teszi a dolgát és bármilyen lezárás megfelelő lett volna a végére. Szívesen megnézném belőle a következő részt.
Az első óra kiváló, de aztán még van hátra másfél, ami sajnos jóval gyengébb, plusz még rájön egy kis felesleges PC is. A 4:3-as formátumot nem értem.
Jó kis iparosmunka, ami szól is valamiről. Érdemes megnézni.
Végig lehetett érezni, hogy ki a film alkotója, ami más esetben dicséretes lenne, de ezúttal ez csak fokozta az unalmat. Ez egy zenés videoklip, amelyet szerencsére megszakított 1-2 értékelhető jelenet (szigony, Bruce Lee). Két órán keresztül azon gondolkodtam, hogy vajon ez is egy Négy szoba, amit megéri végigszenvedni az utolsó 5 percért? Nem, ez egy konzerv.
Most láttam az American Animals-t, ami tetszett. Ehhez hasonló betörés, bankrablás... témájú filmet keresek, ami valóban megtörtént vagy nagyon életszerűen sikerült megcsinálni. Nem egy Ocean's Eleven jellegű filmre gondolok, hanem olyasmire, mint pl. az Escape at Dannemora (Igaz, hogy abban nem betörtek, hanem ki.) vagy a The Walk, ami szintén nem egy raboljunk bankot történet, de valami hasonlóról szól.
Az lett volna az igazi, ha időközben a Schwarzenegger féle terminátor rájön, hogy tulajdonképpen Ő egy férfi testbe kényszerített nő és átoperáltatja magát. Úgy már négy nő irtotta volna az ellent, köztük korunk hőse a zsebcirkáló méretű mexikói kislány, akinek már szülnie sem sem kell, pláne nem egy fiút, mert Ő maga a hős, a világ megmentője. Ebbéli tevékenységét már csak a gonosz Trump bácsi határkerítése akadályozza...
A nevén kívül semmi indokát nem látom Natalie Portman jelenlétének. A Léon, a profi óta egyébként is erősen visszaesett, ráadásul jól összezavarják a nézőt azzal, hogy az egyik lány végig tudja játszani a szerepét a másik pedig újjászületik. Ha összevágnák rövidre, akkor az X-Faktor nemzedéknek be lehetne mutatni osztályfőnöki órán, habár szerintem már a tanáraik sem értenék az üzenetet. Mondjuk lehet, hogy nem is volt...
Mert a FOX News vezetőjéről van benne szó. Ha CNN-es lenne, akkor már a sorozat sem készült volna el. A The Loudest Voice nagyon tetszett, habár szerintem a megrendelők nem arra számítottak, hogy a főgonosz (és nem csak Russell Crowe miatt) lesz a legszerethetőbb karakter a sorozatban. Itt szerintem a kampányfilmesek biztosra mentek és Lithgow-t választották. Érdemes lesz megnézni.
előzmény: polarbee (#3)
Jobb címet is találhattak volna neki, pl. Klisé. A film célcsoportja nagyon fókuszált, úgy értem korosztály és nem tekintetében.
Ezt a forgatókönyvet még Van Damme-nak szánhatták, de valamiért csak most került elő. Az volt a legjobb jelenet, amikor Will Smith felfutott a Lánchídra. Ja nem, az nem ebben volt.
Ez az a ritka helyzet, amikor maga a film nem jó, viszont érdemes megnézni akár többször is.
Érdekes, hogy jelenleg tizedre azonosan áll, mint a Revenge, pedig az azért emlékezetesebb.
Ez maximum egy Fast & Furious spinoff, de csak jóindulattal. A McLaren wokingi gyára a gonosz főhadiszállásaként kapott szerepet. Tetszett a terem, ahol év elején az új F1-es autókat mutatják be. Panerai órát nem veszek, mert nagyon drága. Kb. ennyi...
A mai mezőnyben, ez egy jó film. Mézeskalács!
"ostoba, makacs ragaszkodás, vaskalaposság, emberi élet felet álló nemzeti büszkeségnek csúfolt idiotizmus."
Oroszország túl nagy (és értékes) területen fekszik ahhoz, hogy "nemzeti büszkeségnek csúfolt idiotizmus" nélkül túlélje azt. Napóleon, Lenin, Hitler, NATO... Ők csak addig maradnak életben, amíg katonai birodalomként viselkednek. Inkább azon kellene elgondolkozni, hogy minek köszönhetően gyengült le annyira a flotta, hogy nyugati (konzumidióta) turisták kirándulhattak a Titanic-hoz azzal az orosz mentőhajóval, aminek nem ott lett volna a helye. Egy Borisz Jelcin "felkérte" volna az amerikaiakat, hogy "mentsenek" és talán sikerül volna kihozni pár KATONÁT ezzel veszélybe sodorni másik 140 millió ember és utódaik életét. Pont azért jó a film, mert próbál néhány más szempontot is felvetni, így nem olyan vegytiszta, mint az Amerika kapitány.
"kéne lassan tanulni már az emberiségnek a történelemből"
előzmény: ryood (#3)
Három részre vágva, minisorozatként elmenne, bár úgy lehet, hogy sokan kaszálnák...
Aranyos. Igazából 3-as, de a 80-as évek életérzés miatt nem tehettem mást.
Waterworld sokkal jobb volt. Az egy igazi klasszikus, de ez? Valaki megnézett néhány SW és Terminátor filmet és úgy gondolta, hogy ő is tud olyat, aztán ez lett belőle. A Jihae nevezetű "színész" rendesen felidegesített. Szerencsére a folytatásban már nehezen szerepelhetne és remélem más filmben sem lesz rá lehetősége.
A Rapace féle trilógia nagyon jó. Ott abba is kellett volna hagyni. Ennek a filmnek egyetlen tanulsága van. Ha álcáznod kell magad, akkor lopj egy Lamborghini Aventador-t, mert azzal majd jól beleolvadsz a tömegbe.
Valóságos demokrata hőssé magasztalják az embert. Végig úgy éreztem, hogy nem fejtik ki a "igazság" minden elemét. Gondolom nem lesz második rész Clintonnal.
Habár az oscaron mostanában szokásos témával (témákkal) foglalkozik, de szerencsére ez egy igaz történet, így nehéz lett volna rabszolgahajót, cukornádültetvényt vagy véresre vert hátakat beleerőltetni. Így Tony Vallelonga (Viggo Mortensen) karakterének köszönhetően egy egészen jó kis szórakoztató film lett belőle.
Ha a desszert boroknál megemlítette volna a tokajit, akkor lett volna valami értelme az egésznek. Így inkább olyannak tűnt, mintha a rendező úr túl sok időt töltött volna az ELTE-n és miután végképp megőrült, sorozatgyilkosként akarná kiirtani a nézőit.
A film műfaja sci-fi.
Az öreg Mulligan sokat javít rajta, így 2-es.
Ha egy Michelin-csillagos szakács feldíszít egy fényesen tekergőző kutyaszart és feltálalja, attól az még nem más csak szar. Persze sokan megeszik...
Színészek és történet jó, a rendezés gyenge. Ez manapság bőven átlag feletti.
Ehhez képest a fullasztásos vízbefojtás egy kellemes időtöltés.
Mivel tudták rákényszeríteni Chris Pine-t és Reese Witherspoon-t, hogy szerepeljenek a stáblistán?
A hülyeség cunami betetőzése az volt, amikor elhangzott Einstein, Mandela, Schindler és Gandi neve. A Nobel-békedíjast Obamát most kihagyták, de majd a folytatásban...
Mindig is tudtam, hogy a fekete drogdíler bandák az USA legtiszteletreméltóbb közösségei és a liberális demokrácia utolsó reményei. A szőke hajú, kék a szemű, esetleg őszülő halántékú fehér férfiak kiirtandó fasiszták. Tetszik érteni?
A végén esett le, hogy ez egy Tarantino film akart lenni, de ahhoz kellene Tarantino...
Jól indult, aranyos család, ötletes épület..., de Bruce Lee tükörterménél már sejtettem, hogy baj lesz. Hát lett. Egy féllábú amerikai focista ne akarjon már megmászni fél perc alatt egy 80 emeletes darut. És ez csak a kezdet volt... A Die Hard óta annyit "fejlődött" a világ, hogy ma már a női szereplők nem lehetnek egyszerű biodíszletek. A mai nőideál, gyermekével a nyakában is nagyobb cirkuszi mutatványokra képes, mint annak idején szakadtrikó Willis. Itt jön képbe egy informatikusba oltott, FBI-os kommandós családanya, aki képes megállítani a lelketlen gyilkológép kínai jócsajt.
Talán egy kicsit bonyolult és hosszú, de érdemes megnézni.
Hát ez valami borzalom. El sem hiszem, hogy ezt ki merték adni a kezeik közül. Be kellene vezetni a negatív csillagokat.
Jellemző, hogy a hunger games összes része eléri a hármas átlagot, ez pedig jelenleg 2,3-en áll. A nyugati liberális demokráciákban mű diktatúrákat találnak ki (mert nem veszik észre, hogy abban élnek, csak egy más típusúban), mi pedig (40 felett) egy valódiba születtünk bele... Én ezt átéltem gyerekként, ezért engem megrendített a film. Minden egyes jelenete emlékeket ébreszt. Nagyon jó gondolat, sci-fi formájában befogadhatóbbá tenni a dolgot, de attól tartok, hogy nem fog menni. Nehéz feladatra vállalkoztak a filmkészítők, mert hogyan tudnád megértetni milyen az iskolai kórussal szovjet himnuszt énekelni a május elsejei fölvonuláson (filmbeli zászló készítés), milyen mikor rádöbbensz, hogy létezik dobozos cola (lát egy városképet a monitoron, de nem tudja, hogy mi az)...
Én láttam már ilyet. Az nem volt "vicces". A leépülés nem egy visszafordítható folyamat, így a film végi dilemma a valóságban nem igazán merülhet fel.
Ha Rachel McAdams mozdulatlanul ülne egy széken 90 percen át, az is izgalmas lenne, ezért a magas pontszám. Sajnos maga a film idejétmúlt, nem eléggé progresszív, nem aknázza ki a történetben rejlő lehetőségeket, folytatásért kiált. A következő részben a rabbi otthagyhatná azt a szektát és végre átoperáltathatná magát Lorettává, így a három nő együtt valósíthatná meg önmagát New Yorkban. A drámai szál az lenne, hogy elkésnek az abortusszal és a születendő gyermek már menthetetlenül fehér lesz, ami nem túl trendi, de a következőhöz már úgyis donor kell, így ott már választhatnak afrikait, hogy megkönnyítsék a beilleszkedésüket az Újvilágba. Jobban belegondolva ez a szülés dolog nem tesz jót egy nő alakjának, így az örökbefogadás lenne a jó megoldás.
#86
előzmény: TomPowell (#94)
"Arra akarsz utalni" Reményeim szerint nem utalok semmire. Szabadon leírom, amit gondolok...
"sokkal nyitottabbak, megengedők a témák, amiket az Oscar-on díjaznak"
Ezt a mondatot már hallottam a magyar nyelvű közvetítés alatt és már akkor is kínosan hangzott.
Ha spontán kerülnének elő, szerepelnének ezek a témák és magas színvonalon, akkor az nem hiszem, hogy sokakat zavarna. Az irányítottság, kizárólagosság a probléma. Egyébként az óriásplakát is tartalmazott ilyen elemeket, de ott maga a film jó volt. Ha mexikói rendezte volna, akkor talán meg is nyeri, hiszen Trump meg az Ő kerítése kijelölte az idei nyomvonalat.
Kompenzáció?
Ha valaki sokáig megy a sivatagban és már éppen szomjan halna,
akkor nem az a megfelelő kompenzáció, hogy belefojtják abba vízbe, amit másoktól loptak el...
"elfogadóbb vagyok"
Az nem növeli az elfogadást, ha letolják az emberek torkán, megerőszakolják őket és még csak nem is tiltakozhatnak.
Elfogadásra és toleranciára hivatkozni jelenleg cinizmus.
Az "elfogaddó" nem fogad el magán kívül semmit, a tolerancia nem tolerál.
"nem vertem a fejemet a falba"
Miért is tetted volna? Ha az ember tudja mi hogyan működik a világban, akkor nem lepi meg, ha bejön a papírforma.
Nem szép dolog, ha valaki állatokkal szereti csinálni, de a propagálásért ne osszanak már Oscar díjat. Hol vannak az állatvédők? :)
előzmény: Ugor (#87)
Hát ha te ezt még egyszer meg tudod nézni, akkor gratulálok, de azt gondolom, hogy erre nincs szükség. A hozzászólásodból következtetve, úgy látszik elsőre is megértetted, hogy miről szól a film és miért készítették, csak talán magadnak sem (öncenzúra) akarod beismerni, mert az politikailag nem lenne korrekt. Légy szabad! Az Oscar "gála" manapság már egy szovjet pártkongresszus szintjére süllyedt. Középen ül vörösben a pártvezér és mindenki Őt figyeli, hogy mikor mi a teendő. Rettegnek, nehogy elrontsák az előre megírt koreográfiát, mert a párton kívül nem olyan vidám ám az élet. Dübörög a propaganda, mindenki hitet tesz. Élcsapat, pártkatonák és ideológiailag meghatározott díjazottak. Az Elfújta a szél nem hogy jelölt nem lehetne, de ha valaki el merné készíteni, akkor a létezését is tagadnák, az alkotóit pedig kirekesztenék.
előzmény: Ugor (#85)
Ha valaki úgy érzi, hogy nincs teljesen szilárd, kifejlett személyisége, akkor kerülje el az utóbbi évek "Hogyan romboljuk szét a világot kongresszus" Oscar-jelölt filmjeit. Egyre kártékonyabb világkép rajzolódik ki belőlük. Mostanra a fehér hetero férfi ellenes projekt eljutott odáig, hogy cseréljük azt le bármire, akár állatra is, mert még az is sokkal jobb. Ha a fentieket nem vennénk figyelembe, akkor is csak egy baromi unalmas film lenne, jó zenével, ami összességében megérdemelne egy kettest.
Ezt láttam már valahol érzés. Tét nélküliség. Érdektelen karakterek. Kiszámíthatóság. Talán az ember formájú franciakert tartozékok és keletkezésük ami emlékezetes.
Nagy meglepetés ez a film. Az elején azt hittem, hogy ez is csak egy, a szokásos gagyi ökörségek közül, de ami a kicsinyítés után történik az alaposan beárazza az újkori Oscar-díjas "alkotásokat".
A színészek nagyon jók. Ha egy fél órával rövidebb lenne, az sokat segítene rajta.
Közepes film, de 4-est adtam rá, mert vannak benne kifejezetten erős részek (pl. az eleje), amiért érdemes megnézni. Több logikátlan dolgok van benne, pl. hogy egy 100kg feletti feketét miért hagynak ott "feldogozatlanul"? Az "All That She Wants" még rendben volt, de a több zene már kicsit inkább elvett az élményből. Olyan volt, mintha TV-ben nézné az ember és a reklámszünetben átkapcsolna egy zenecsatornára és aztán vissza.
Azt szokták mondani, hogy a világ megérett a pusztulásra. Hát az a része biztosan, ahol a political correctness jegyében ilyen filmeket csinálnak. A Bruce Willis-féle Armageddon elkészültekor sem voltunk már jó állapotban, de az azóta eltelt rövidke időben is sikerült óriási utat megtenni lefelé. Volt ebben minden: fekete nő, mexikói hős, demokrata elnök, kiskutya... Az LMBTQ-t hiányoltam még, de azt nyilván a következő részre tartogatják. Ezt ajánlanám helyette megnézésre: Idiocracy (2006)
Ha 20 perces lenne, akkor megadnám rá a 4-est, mert ez a film legalább szól valamiről. Sajnos, így nagyon nehéz végignézni és nem is fogják sokan.
Ahogyan a filmben is elhangzik, a forgatókönyveknek nem igazán van köze a valósághoz. Azért nem kelt feszültséget, mert a néző mindig érzi, hogy a valóságban ez nem így történne meg. Majdnem négyest adtam rá, mert a Mummy után néztem meg. Mondjuk jobban belegondolva, akkor inkább ötös.
Lehet, hogy tele van hibával, de ettől még a legjobb és legfontosabb film, amit mostanában láttam.
Én nagyon türelmes vagyok, de ezt a filmet kb. 5 részletben sikerült végigszenvednem. Ehhez képest, Tarr Béla filmjei videoklipek. 20 percre összevágva megérne egy 3-ast.
Igaz, hogy nem szól semmiről viszont értelmet ad a 3D-nek. Szép tájakat láthat az ember. Én simán végig tudtam nézni. Ha nem remake-ként próbálták volna eladni, hanem természetfilmként, akkor többre mentek volna vele.
Végül is végig lehet nézni, de csak nagyon kipihent állapotban. Értelme egy szál se, viszont jók a hangok. Remélem jó sok pénzt sajtoltak ki ezért a színészek, ha már egyszer kitették magukat ennek a megaláztatásnak.
Csodálkozom, hogy ezzel az IMF + USA kampánytanácsadó témával ki mernek jönni hollywoodi filmben. Lehet, hogy meg is ijedtek tőle és gondolták elveszik az élét egy kis Sandra Bullock-kal. Így egy The Ides of March helyett, sikerült kellően jelentéktelenné tenni. Nehogy már még a végén valaki komolyan vegye. Sokan azt mondják, hogy a Spotlight már a témája miatt is megérdemelte az oscar-t. Ez persze nem olyan fontos, hiszen itt nem ezreket erőszakolnak meg, hanem komplett népeket (néha minket is)... Van benne jó sok okos idézet, jó a témaválasztás és a színészek sem akárkik, mégis csak ennyit sikerült kihozni a dologból. Kár érte.
Rachel McAdams miatt végigszenvedtem. Kíváncsi vagyok, hogy az akadémia tagjai is megtették-e ezt vagy csak politikai okokból döntöttek úgy, ahogy. Az Oscar az évek múlásával egyre inkább egyfajta pártkongresszus lett, így nem meglepő a dolog. Sokan említik itt Ruffalo-ét, mint kiemelkedő alakítást. Szerintem a sok jó színész között Ő volt az egyetlen, aki borzalmasan zavaró volt. Igazi visszafogott ripacs.
Remek film. A végén egy kicsit kevésbé félelmetes ellenfelekké váltak azok a micsodák, amit én egy kis hibaként érzékeltem a gépezetben, de még ezzel együtt is kiváló szórakozás.
12,11,10... A végén vajon tényleg elfogytak?
Elképesztő fényképezés és zene. A hozott anyag miatt van benne sok rész, ami számomra élvezhetetlen: pl. bolha. Ha ezeket sikerült volna valamivel kevésbé meseszerűre átírni, akkor járna az ötös, de így sokszor legszívesebben beletekertem volna. Ennek ellenére megéri megnézni, mert maradandó élmény.
Azt szokták mondani, hogy megérett az emberiség a pusztulásra. Azon része biztos, aki ezt elkészítette. Az meg végképp, aki pénzt adott rá.
Ez egy prédikáció, filmes formában. Nem túl érdekfeszítő, de végig tudtam nézni.
Az első 15p jó és ott be is kellett volna fejezni, mert onnantól stabilan padlót fog. A befektetőket még megértem, hogy ezt kiengedték a nyilvánosság elé, mert vissza akarják kapni a pénzüket, de a színészek (ha annak lehet egyáltalán nevezni Őket) vagy a rendező jobban tette volna, ha megpróbálja megsemmisíteni a nyersanyagot. Ha arról a próbálkozásról forgattak volna egy filmet, az sokkal érdekesebb lenne.
Egyszerű, mint a faék, de hatásos. Pierce Brosnan a tetőn elmondott, gyarmatosításról szóló 1 percese elég ahhoz, hogy leverje a hollywoodi filmek 99%-át. Nem hiszem, hogy sokan megnézik majd, pedig nem ártana.
Ez inkább kínosan nevetséges, mint borzongató. A rendező pocsék és a színészek is csak árnyalatnyival jobbak, viszont az operatőri munka felhúzza.