Arn

(kitiltva)

Tapasztalat: 66 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 66
Regisztráció: 2015. november 3. (6 év, 9 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Alfred Hitchcock, Mel Gibson, Veit Harlan
Színészek: Al Pacino, Jack Nicholson, James Stewart, Marlon Brando, Mel Gibson, Páger Antal, Robert De Niro, Szeleczky Zita, Tom Hanks
Műfajok: dráma, kalandfilm, thriller, vígjáték
Országok: magyar

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: ?
Lakhely: Magyarország

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Dr. Kovács István
 
5 2016-01-28 2,7
(12)
Léon
Léon, a profi
4 2016-01-28 4,4
(1455)
The Prestige
A tökéletes trükk
4 2016-01-28 4,4
(1659)
Batman Begins
Batman: Kezdődik!
5 2016-01-28 4,0
(1447)
The Dark Knight
A sötét lovag
5 2016-01-28 4,3
(1758)
The Dark Knight Rises
A sötét lovag: Felemelkedés
4 2016-01-28 4,0
(1200)
A Knight's Tale
Lovagregény
4 2016-01-28 3,3
(735)
The Elephant Man
Az elefántember
5 2016-01-28 4,3
(601)
The Miracle Worker
A csodatevő
5 2016-01-28 4,5
(56)
Arn - Riket vid vägens slut
Arn: The Kingdom at Road's End
5 2016-01-26 3,6
(14)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2016-01-28 14:42:42 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Arn #22004

https://youtu.be/_6q3xVzG4WA

--
Áthelyezve a(z) Dr. Kovács István topikból.

2016-01-28 14:39:11 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Arn #22003

"Ha támadt, aki a nemzet színpadán a nemzet nagy sorskérdéseit felvetette, akkor színészkirályunk, Páger Antal (1899-1986), akinek a marxista osztályharcelmélettel és a liberális falanszterszemlélettel szemben örökérvényű üzenete, hogy egy társadalom, kormányformáktól függetlenül, csak akkor életképes, ha mindenki azt teszi benne, amihez ért, ilyetén a kétkezi munkás semmivel sem kisebb, mint az egyetemi tanár.

Elöljáróban Páger helyéről. Beke Albert irodalomtörténész-kritikus (sokak meghőkölésére Latinovits Zoltánnal szemben) méltán tekintette koronázatlan színészkirályunknak, amiért Thália színpadán mindig felnőtt az általa játszott szerephez, amiért a legcsekélyebb manír nélkül volt képes megríkatni vagy megkacagtatni egyetemes emberi, azon belül is mindenekelőtt magyar értékekre vágyó nézőit, színésztársait meghazudtoló szakmaisággal (amit közmondásosan 'págeri profizmus'-nak neveztek) és kitartással (ennek jeleként a halál pont egy próba közben érte!)

Ezért talán a legnagyobb elismerést Bándy Viktor közismert írónk, Fekete István forgatókönyve alapján Losonczy Dezső zenéjével, Paul Tibor karmester vezényletével 1942-ben bemutatott művészfilmje, a Doktor Kovács István főszereplésével aratta, amely lélegzetelállító naturalizmussal mutatott rá a két világháború közötti magyar élet egyik legégetőbb problémájára, a parasztság és az értelmiség mesterségesen kiváltott elhidegülésére.

A filmbeli főhőst, a paraszti családban felcseperedett, saját szorgalmával Budapestre felkerült Doktor Kovács István történészt, egyetemi tanárt hiába környékezi meg az úri középosztálybeli Tatár Oszkár ügyvéd leánya, Ada, szíve felvidéki falujából egy parasztleányhoz, Balogh Ágneshez húzza: amíg az előbbi végül megveti s elhagyja paraszti származásáért, addig az utóbbi lesz hitvese, amiért persze a fővárosi Tatárok egyenesen megvetik.

'A faluról jött embernél nincsen szebb: tisztasága, hite, ereje döbbentse rá a városi embert, hogy a falut nem felfedezni, hanem szeretni kell, mint az édesanyát, aki kenyeret ad: ennek az országnak nemcsak zsenik kellenek, de a magyarságukról soha meg nem feledkező férfiak és asszonyok.' - vallja Doktor Kovács István, reádöbbentve a két világháború közötti Magyarország politikai elitjének talán legvégzetesebb mulasztására.

Mert ebben a sorsdöntő időszakban a legkülönfélébb világnézetű írástudók, mint Féja Géza, Fiala Ferenc, Kodolányi János, Milotay István, Oláh György, Németh László, Pethő Sándor, Sinka István, Szabó Dezső, Veres Péter, tettek hitet amellett, hogy csak akkor válhatunk 'emelkedő nemzet'-té, mihelyt egyenrangúként élhet benne egymással a munkás, a paraszt és az értelmiségi.

Igen, ha támadt, aki a nemzet színpadán a nemzet nagy sorskérdéseit felvetette, akkor színészkirályunk, Páger Antal, akinek a marxista osztályharcelmélettel és a liberális falanszterszemlélettel szemben örökérvényű üzenete, hogy egy társadalom, kormányformáktól függetlenül, csak akkor életképes, ha mindenki azt teszi benne, amihez ért, ilyetén a kétkezi munkás semmivel sem kisebb, mint az egyetemi tanár."

Forrás: Ifj. Tompó László irodalomtörténész - Színészkirályunk, Páger Antal üzenete: a kétkezi munkás semmivel sem kisebb, mint az egyetemi tanár

--
Áthelyezve a(z) Dr. Kovács István topikból.

2016-01-25 21:12:36 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Arn #22001

Ezzel mindent el is mondott hazátlan uraság.
Igaz már a 6 éves kisfiú példánál tudtam, hogy görénnyel beszélek.

2016-01-25 20:43:03 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Arn #21998

Gondolom azért a kis szívedet Biszku Béla sorsa nagyon meghatotta. Ki mondta, hogy igényt tartok én bármire is tőled?

Egy háborúban pedig a katonák parancsot teljesítenek. Azért senkit sem ítélhetnek halálra.
Hagyjuk. Egy vicc vagy öreg. Nem lehet komolyan venni.

2016-01-25 20:27:35 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Arn #21996

Megadnám valakinek az örömöt, hogy törölje a profilomat. Sajnos nem találom rá az megfelelő menüt.

2016-01-25 20:15:25 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Arn #21995

Igazán megtisztelsz eme nagyszerű jelzőkkel, köszönöm szépen! Liberális elvek és eszmék? Ezek alapján hurcolják meg a sok 90 év feletti nénit és bácsit Wiesenthalék... Amíg a sok "magyarságtudattól túlfűtött" rózsa dombi, magas nyugdíjból élő "igazi magyarok" büntetlenséget élveznek, vicc vagy öreg.
Amint mondtam nem olvasok kuruc infót. Másrészt pedig ajánlom figyelmedbe, hogy hova lenne ma a világ ha a filmeken kívül semmi más történelmi forrás nem lenne...
Örülök neki. Tóth Tihamér püspök nagyszerű írásait pedig számos országban adták ki, ma sehol sincs. Vajon miért kedves kajmán barátom?

Ugor az utolsó mondataiddal váltál teljesen hiteltelenné a szemembe mint Római Katolikus. Itt is hagyom eme díszes és magasröptű társaságot. Vissza térek a vak, analfabéták társaságába.

előzmény: hhgygy (#21994)

2016-01-25 18:01:00 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Arn #21990

Az én szememben Radnóti művészeténél sokkal többet ér Wass Albert.
Dr. Czeizel Endre orvos, genetikus professzor kutatásai alapján, könyvei bizonyítják: 15 magyar Nobel díjas közül 9 zsidó, vagy zsidó származású. Akkor most ez hogyan is van? Magyarok vagy zsidók? Mert a kettő együtt nem lehet.
Továbbá a hazai zsidóság egész irodalma nemzet idegen, bármennyire próbálták egyesek megtalálni a hangot, nem sikerült. Önmagában pedig egyik sem alkotott kiemelkedőt. Molnár Ferenc is csupán a Pál utcai fiúk révén vált híressé. Hol van ez egy Gárdonyihoz, egy Mikszáthoz képest?
Kosztolányi félig zsidó ennek ellenére nagyszerű író.
Arany, Csokonai, Madách, Reményik, Jókai, Babits ne is soroljam tovább. Mennyi hatalmas titán. Mindegyik ízig-vérig magyar.

A zsidósághoz viszont semmi közünk. Egy zsidóból nem lesz jó magyar mint ahogy a cigányság sem tud évszázadok óta integrálódni. Egyet tehetnek. Ha itt akarnak élni alkalmazkodjanak a szabályokhoz és ne ők mondják meg, hogy éljek a hazámban.

Petőfi Sándor nagyszerű költő ám mint királyságpárti elítélem a tevékenységét, ettől még magyar, akárcsak Hunyadi János. Miként mersz Hunyadi és egy zsidó között hasonlóságot tenni?
Melyik zsidó tett akárcsak negyed annyit is mint Hunyadi a magyarságért?
Nem, nem szeretem Rejtő Jenőt. Gyerek koromban szívesebben olvastam Dickens, Verne, Pósa, Benedek, Móra, Fekete István könyveket.

előzmény: oscarmániás (#21989)

2016-01-25 16:09:58 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Arn #21988

Szerencsére a moly.hu-n a többség nem így gondolja. Wass Albert már írásai nélkül is megállná a helyét az élet útja alapján. Ám a Kard és Kasza, Az adjátok vissza a hegyeimet, vagy A funtineli boszorkány álltal a szemembe bekerült a halhatatlan írók örök sorába. (Ajánlom rövid írását, Patkányok honfoglalása címen).
Tudod Ugor engem nem fertőzött meg semmiféle gyűlölet. Épp ellenkezőleg a magyarság iránti olthatatlan szeretet vezérel. Ez pedig számomra nem tűr semmiféle megalkuvást. Ha egy adott kisebbség nem tud a befogadó nemzet szabályainak megfelelni és ő akarja szabni a törvényeket, akkor inkább menjenek el innen. Nincs szüksége a hazánknak e hazátlan népségre ha nem tud alkalmazkodni, csak rágni és viszályt szítani a legalattomosabb módon. Ők gyűlölnek mindekit és nem fordítva. Elég megnézni a menekülteket. Egy tőröl szakadnak. Azokat is média széles keblekkel fogadta, ma mi történik?
Lehetne itt a végtelenségig beszélni, Szabó Dezső szavaival búcsúznék:
„Nem azt kívánom, hogy a magyar tűzhelynél hátrány legyen az, hogy valaki más vérű. Azt kérem, ne legyen előny az, hogy valaki nem magyar.”

2016-01-25 13:04:14 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Arn #21985

Az a baj, hogy a Katolikus Egyházat az ilyen liberális eszmék próbálják a sírba vinni. Személy szerint én inkább olvasok Dr. Felix Sardá y Salvany könyveket és állok a Marcel Lefebvre álltal képviselt irányzat mellett. Manapság pedig boldogan hallgatom és olvasom vitéz P. Faddy Othmár, Barsi Balázs, Márfi Gyula, Böjte Csaba és Gabriele Kuby munkásságát. (Persze Bangha nálam örök etalon).
A kuruc infóról pedig meg van a véleményem, ezért maradjunk annyiban, hogy egyáltalán nem olvasom. Wass Albertet lehet szeretni vagy nem szeretni ám a tehetsége magáért beszél, talán rossz könyvet olvastál tőle. Örülök, hogy Nyírőt szereted, szeretettel ajánlom Szabó Dezső műveit is, róla aztán nem lehet elmondani, hogy támogatta volna az akkori rendszert, ám a magyarságot annál inkább.

Az élet menetéről meg van a véleményem, remélem azért a buzi felvonulást még nem támogatod, mert a liberális vonal kezdi erőltetni. Egy dologban viszont részben egyet kell, hogy értsek veled. Nem szabad gyűlölnöm senkit ezért inkább úgy fogalmaznék mindennél jobban elszomorít a nemzeti oldal azon jelentős része akik táptalaj hiányában mindennél jobban gyalázzák a vallást összemossva azt a zsidókéval, adott esetben szégyentelenül járatnak le főként a foci huligánok minden önérzetes magyart, a média pedig előszeretettel mossa őket össze a hazáját szerető és érte tevő magyarsággal.
Ilyenkor miután a 4-6-os vonalán gyakorta jó hangosan megfedem őket nyugtatom magamat Benedek Elek szavaival: "Ne félj, ne szégyelld szeretni a hazát! Ma a világpolgárság a divat, de te ne hódolj e divatnak. Inkább légy "vad magyar", mint "szelíd hazafi". Mennél jobban szaporodnak a szelíd hazafiak, annál inkább lesz szükség a vad magyarokra."

előzmény: Ugor (#21984)

2016-01-25 09:01:45 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Arn #21983

A témában írtakra válaszoltam kedves Ugor, nem pedig valami hatalmas problémától vezérelve mert azokra nem itt a telefon mögül pötyögve fogok választ lelni.
Tiszteletre méltó amiket véghez vittél ha igaz, de római katolikusként miért is lenne okom kételkedni a szavaidban még ha a bosszú népe is tette tönkre az Anyaszentegyházat a különböző szabadkőműves társaságok révén. (Ajánlom figyelmedbe Raffay Ernő előadásait, de Prohászka Ottokár, Bangha Béla írásait is.) Örülök, hogy ennyi szép helyen voltál már. A plébánia általl szervezett kirándulásokra én is próbálok rendszerint menni, de egyébként nem igazán engedhetem meg magamnak. Kárpátaljai testvéreinket is igyekszem támogatni a tőlem telhető módon.
Korábban valószínűleg rosszul fogalmaztam. Jenő atyát, Isten nyugosztalja jó magam is ismertem. Nagyon közel állt hozzám. Sokat hallgattam tőle a történelmi eseményeket és azok hátterét is mikor itthon volt. Egyébként, ha már így rá terelődött a szó Jenő atya Wass Alberttel is többször találkozott. Ebből persze hozzám csak a közös fényképek jutottak el.
Műveletlennek azért előzetes ismertség nélkül senkit sem neveznék még ha azt katolikushoz méltatlan sunyi módon is teszed. Soros Györgyről és a társadalom pusztító hatásáról ne nyissunk vitát. Legyen elég annyi, hogy én Oroszország mellett foglalok állást akik megfelelő helyre teszik a köteteit. A szemét égetőbe. A fasiszta fogalmával ahogy látom nem vagx tisztában. Musoslini Olaszországában volt fasizmus, ahol a zsidóságot semmilyen szankció nem súlytotta. Musolini tevékenységeiről pedig ma is születnek elismerő írások az Egyház berkeiben.

Összefogásról beszélek igen! Első sorban a csonka hazában élő magyarok (nem csak magukat névlegesen annak való) testvéreim között. Másodjára pedig azok között akik szeretnék azt hinni magukról, hogy itt mindig ők találták fel a spanyol viaszt. Nagyon sok írást tudok mutatni neked amiben a Horty korszak neves rabbijai dicsérték a kormányzó politikáját. Ám ugyan ezen zsidók a háború után mindenféle gúny tárgyáva tették. Nos, az efélle érdek zsidó-magyarokra nincs szükség.

Eltelt száz év lassan. Ennek ellenére a Holokausztból mára szinte vallás nyílt. Hazánkban gomba módra szaporodnak a különböző emlékházak. Ám a zsidó Tanácsköztársaság és Rákosi zsidajainak (több katolikus pap írásait ajánlom a figyelmedbe, pl Mindszenty József és Zadravecz István írásait) áldozatairól mely sokkal több mint a Magyarországról elhurcolt zsidó, senki sem állít emlék művet vagy kezeli azt úgy ahogy kéne. A bosszú népe bírálhat minden nemzetet, de ők a Szent tehenek.

Ez az ami kiveri nálam a biztosítékot. Ha majd képesek lesznek saját magukba nézni és rájönni, hogy el telt száz év és rajtuk kívül senki más nem kap kártérítést a sérelmekért akkor majd lehet beszélni összefogásról velük is.

A Saul fia pedig maradjunk annyiban, hogy az ismerteim alapján teljesen hiteltelen alkotás.

előzmény: Ugor (#21982)

Összes komment...