Charlie O'Brian

Tapasztalat: 121 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 146
Regisztráció: 2015. október 28. (2 év)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The X Files
X-akták: A film
2 2017-11-21 3,2
(340)
The Hand that Rocks the Cradle
A kéz, amely a bölcsőt ringatja
3 2017-10-14 3,7
(287)
Contact
Kapcsolat
3 2017-10-03 3,9
(788)
1408
 
2 2017-09-13 3,4
(698)
A martfűi rém
Strangled
5 2017-09-09 3,8
(277)
2010
2010: A kapcsolat éve
3 2017-09-05 3,4
(129)
Unforgiven
Nincs bocsánat
1 2017-08-02 4,3
(646)
The Concorde: Airport '79
Airport 79 - Concorde
1 2017-07-01 2,8
(100)
Airport
Airport - Repülőtér
4 2017-07-01 3,5
(164)
Aliens
A bolygó neve: Halál
4 2017-06-02 4,3
(1178)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Mélyen közepes film. Különösen mai szemmel nézve. Talán annak idején ez látványos volt, de a történet gyenge és elég sokat nyúl a "the Thing" című filmből.

2017-10-22 17:42:18 Rocco (2016) Charlie O'Brian (?) #1

Senki nem mer hozzászólni? :D Megtöröm a csendet!
18+
Egyszer nézhető film, de azt gondolom, hogy nem igazán volt mondanivalója az alkotóknak. Nem igazán érdekes, a valóság pedig én meglátásom szerint még kevésbé érdekes. Láthatunk itt veszekedést, olaszos módra, de nyilván műbalhé az egész. A pornó is mű dolog, így ez a film is művi lett kissé. Láthatunk itt drámát, de az sem igazi dráma. Van egy férfiember, aki adottságai folytán úgy döntött, hogy erre az útra lép. Pornós lett. Hogy ez munka, nem élvezet? Hmm. és aki egész nap ugyanazon a vonalon vezeti a trolit, vagy lemegy a bányába, vagy szemetet szállít? Hát persze, nem teljesen élvezet. Ettől nem döbbenek meg és azt gondolom, hogy bár súlyos árat fizet, aki pornózik, de ez egy kétélű dolog. Valamit valamiért. Szerintem a szex lényege az érzelem és éppen a lényeg hiányzik, persze az aberrált dolgok talán több bevételt hoznak. Amikor 70 éves nőkkel való szexről mesél "főhősünk" szinte kizártnak tartom, hogy őszinte érdeklődés vezette, sokkal inkább bevétel, ez extremitás és pénzzé lehet tenni.
Érdekes rész, amikor a családját mutatják, emberi, de én nem látok itt drámát, adott egy ember, aki komoly árat fizet a hírnévért és a munkája cseppet sem szokásos, van egy családja, akik ezt elfogadták. Kész. Ezrével vannak ennél érdekesebb és drámaibb emberi sorsok hazánkban is.

2017-10-18 19:01:19 It (2017) / Az Charlie O'Brian (?) #71

Viribus unitis. Egységben az erő.
Egy 80-as évekbeli filmet kapunk, a mai technikával kivitelezve és főleg mai horror ingerküszöbhöz igazítva. Óriási retró hangulat, meg kell mondjam, nagyon élveztem, a Panasonic kazettás magnók, retro biciklik, háttérben levő klasszik hi-fi tornyok látványát. Szép munkát végeztek ezzel. Egyedüli anakronizmus, amit észrevettem: a háttérben dübörgő tehervonat kétszinten tartalmaz konténereket gondolákban, szerintem ezt jócskán '90 után vezették be azon a földrészen! :P
Nagyon jóra sikerült a tizenéves korosztály problémáinak, konfliktusainak, szorongásainak, vágyainak bemutatása. Leszámítva, hogy ilyen szintű tini erőszakot nem tartok reálisnak, remélem nem jellemző a világ azon felén sem.
Kellemes film, retro nyári hangulat, meg persze némi horror faktor, de nem lett túltolva. Mondjuk nekem ez a bohóc akkor sem félelmetes. Pláne amikor valami borzalom szörnyet látni és visszaváltozik bohóccá. :)
A forgatókönyv is ok, de egy dolog tudható volt hogy a főbb szereplőknek nem lesz komolyabb bajuk.
Terjedelmében is éppen elég, nem túl hosszú, egyáltalán nem unalmas, de nincs túl rövidre vágva sem!

2017-10-16 18:48:35 Alien: Covenant (2017) Charlie O'Brian (3) #209

"A f*szért kellett a Prometheus, meg ez a fogyatékos teremtéstörténeti szar? Miért nem lehetett úgy Alien filmet csinálni, hogy az is maradjon?..." -Tulajdonképpen Neked igazat kell adjak, de ezek a vádak elsősorban Prometheust kell illessék!

előzmény: Reaper (#197)

Ja igen, a szinkron remekül sikerült hozzá, a lágy és kedves női hang ebben az esetben végtelenül irritáló, rátesz még egy lapáttal, telitalálat ahogy megcsinálták!

Ez NŐI film. A film nézésekor folyamatosan érezhető volt, hogy egy nő tollából fakad az eredeti történet, férfiként igen tanulságos volt megnézni.
A férfiember ebből kezdi érteni női szemszögből, hogy milyen kényes és intim dolog a nőgyógyászat, nagyon érzékletes, ahogy az anyaság megélése, a szoptatás, a nőiség, az anyaság lehetőségének elvesztése, a család fontossága mind mind női aspektusból. Utána egy végtelenül aljas női karakter, nyomasztóbb, mint egy "halálosztó" gép, nyomasztóbb, mint egy sorozatgyilkos. Fölkavaró és bántó ez a fajta mélyen aljas, álnok kígyó (bocsánat, a kígyókat sérti az összehasonlítás) viselkedés, elképesztő képmutatás. Ez a része kimondottan erős a történetnek, márpedig a jó filmet a jó forgatókönyv teszi, én ezt vallom.
Gyengeségek is vannak szép számmal. Az üvegházas "gyilkossági" jelenet, az nekem egy vicc. Jó, senki nem örül, ha a nyakába hullik az üvegcserép, ha nagyon elszáll a fantáziám, akkor talán elképzelhető, hogy komolyabb sérülés is lesz belőle, de ebben a formában nem tartom hitelesnek a jelenetet. Erőtlen. Ahogy erőtlen az áldozat is. Ha meg is sérül komolyan, akkor is ki tudna még jönni véleményem szerint, de lenne arra is esély, hogy különösebb baja sem lesz ettől, kivált, hogy eléggé alaposan föl is volt öltözve.
Hihetetlen, hiteltelen továbbá hogy nem lesz komoly nyomozás az üvegházi haláleset kapcsán. Columbo nem hagyná annyiban, de reálisan jócskán utánajárnának egy ilyennek.
Férfi karakterünk szimpatikus, de bántóan töketlen. Csak remélem, hogy a nők általában nem így tekintenek a férfiakra. Ok, hogy nem egy Dirty Harry, hanem egy elméleti ember, de eléggé gyenge amit a film végén produkál. Nevetséges a vége a filmnek alapvetően. "Nálunk vannak a kulcsok" ugyanmár...
Már a horror rajongó énem mondja, hogy a vége vizuálisan kicsit gyenge lett ha rajtam múlik, akkor tuti nem törik így össze a kerítés a kieső "dada" alatt.

Összegezve tanulságos mozi különösen a női aspektus miatt, mentálisan nagyon nyomasztó és fölkavaró, fizikai és gyakorlati szempontokból erőtlen, gyenge, nem hiteles.

2017-10-03 16:21:15 Contact (1997) / Kapcsolat Charlie O'Brian (3) #35

Erre szokták mondani, hogy a kevesebb több lett volna! Egy visszafogottabb formában egy mély filozófikus sci-fi lehetett volna, így egy hullámzó minőségű, látványos, szerethető "tipikus Robert Zemeckis film".

2017-09-13 18:37:30 1408 (2007) Charlie O'Brian (2) #47

Erősen klissés horror. Nézhető, nincs vele gond, egyszer jó szórakozás, de semmi komoly.
Mai szemmel nem látok benne különöset, tizenkettő egy tucat horror. A misztikumot jó pár helyen nem tudom komolyan venni eltűnik a homlokzatról a többi ablak... ez nekem sok. Leírva lehet, hogy jó volt, nem tudom, de filmben megvalósítva nekem inkább röhejes,abszurd, mint félelmetes. Szigorúan ítélkezve kettes, ha engedékeny lennék hármast kaphatna, mert egyszer azért jó szórakozást nyújt!

Mintaszerű thriller, magasra teszi a mércét. A jobbak között van, amiket láttam, talán a legjobbak között is!
Azt is mondhatnám, hogy remekül szórakoztam, de lelkifurdalásom lenne, mert mégiscsak megtörtént események nyomán készült...
Szinte teljesen élethű kivitelezés, nyomasztó hangulat, igazi borzalom.

Egy dolgot leszámítva élethű, Petrocelli óta tudvalévő, hogy egy ember megfojtásához 3-4 perc is kell. Logikus is, az ember egy-két percig magától is képes a lélegzetét visszatartani, ha fojtogatják, miért lenne 20 másodperc erre elég. Persze gondolom túl durva lenne egy ilyen szempontból is életszerű jelenet.

A thriller kellékek egész sorát láthatjuk itt, pl. ártatlanul bebörtönzött embert. Ami igazán hátborzongató az az, hogy a gyilkos nagyonis emberi lény, nem egy alien, nem egy predator, nem egy nyilvánvalóan elmebeteg, hanem nagyonis hétköznapi figura, sokan láthatják minden nap, az üzenet: a gyilkos köztünk jár, nap, mint nap. Ez az igazán félelmetes!

Gyenge filmre számítottam, így ültem neki és kellemesen csalódtam. Megnézés után 3.5-re tippeltem volna és csakugyan kb. ott is áll.
Nagyon kellemes tempójú, szép kivitelű, űrhajózós sci-fi, ilyenből sajnos nincs elég.
Néhány erőltetett jelenetet, meg amatőr hibát (pl. a nyilvánvalóan 80-as évekbeli földi számítógépek) ha kiküszöböltek volna, akkor erős négyes is lehetne.
Összességében érdemes egyszer megnézni, erős közepes, kellemes sci-fi.

Összes komment...