Charlie O'Brian

Tapasztalat: 118 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 143
Regisztráció: 2015. október 28. (1 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
1408
 
2 2017-09-13 3,4
(695)
A martfűi rém
Strangled
5 2017-09-09 3,8
(244)
2010
2010: A kapcsolat éve
3 2017-09-05 3,4
(128)
Unforgiven
Nincs bocsánat
1 2017-08-02 4,3
(641)
The Concorde: Airport '79
Airport 79 - Concorde
1 2017-07-01 2,8
(99)
Airport
Airport - Repülőtér
4 2017-07-01 3,5
(163)
Aliens
A bolygó neve: Halál
4 2017-06-02 4,3
(1174)
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
Aliens vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2.
1 2017-06-02 1,9
(526)
AVP: Alien vs. Predator
Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen
1 2017-06-02 2,6
(834)
Alien: Resurrection
Alien 4.: Feltámad a halál
1 2017-06-02 3,3
(875)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-09-13 18:37:30 1408 (2007) Charlie O'Brian (2) #47

Erősen klissés horror. Nézhető, nincs vele gond, egyszer jó szórakozás, de semmi komoly.
Mai szemmel nem látok benne különöset, tizenkettő egy tucat horror. A misztikumot jó pár helyen nem tudom komolyan venni eltűnik a homlokzatról a többi ablak... ez nekem sok. Leírva lehet, hogy jó volt, nem tudom, de filmben megvalósítva nekem inkább röhejes,abszurd, mint félelmetes. Szigorúan ítélkezve kettes, ha engedékeny lennék hármast kaphatna, mert egyszer azért jó szórakozást nyújt!

Mintaszerű thriller, magasra teszi a mércét. A jobbak között van, amiket láttam, talán a legjobbak között is!
Azt is mondhatnám, hogy remekül szórakoztam, de lelkifurdalásom lenne, mert mégiscsak megtörtént események nyomán készült...
Szinte teljesen élethű kivitelezés, nyomasztó hangulat, igazi borzalom.

Egy dolgot leszámítva élethű, Petrocelli óta tudvalévő, hogy egy ember megfojtásához 3-4 perc is kell. Logikus is, az ember egy-két percig magától is képes a lélegzetét visszatartani, ha fojtogatják, miért lenne 20 másodperc erre elég. Persze gondolom túl durva lenne egy ilyen szempontból is életszerű jelenet.

A thriller kellékek egész sorát láthatjuk itt, pl. ártatlanul bebörtönzött embert. Ami igazán hátborzongató az az, hogy a gyilkos nagyonis emberi lény, nem egy alien, nem egy predator, nem egy nyilvánvalóan elmebeteg, hanem nagyonis hétköznapi figura, sokan láthatják minden nap, az üzenet: a gyilkos köztünk jár, nap, mint nap. Ez az igazán félelmetes!

Gyenge filmre számítottam, így ültem neki és kellemesen csalódtam. Megnézés után 3.5-re tippeltem volna és csakugyan kb. ott is áll.
Nagyon kellemes tempójú, szép kivitelű, űrhajózós sci-fi, ilyenből sajnos nincs elég.
Néhány erőltetett jelenetet, meg amatőr hibát (pl. a nyilvánvalóan 80-as évekbeli földi számítógépek) ha kiküszöböltek volna, akkor erős négyes is lehetne.
Összességében érdemes egyszer megnézni, erős közepes, kellemes sci-fi.

Ok, de nekem gyakorlatilag végig csípte a szememet ez a fajta jóra való restség. Az, hogy így-úgy pár ártatlant lelőnek, az kevésbé irritált. XD Inkább az, hogy soha senkinek nem jutott eszébe, hogy talán nem egyformán bűnösök a cowboyok.
Ott van pl. az áldozat lány, már szinte egy angyalnak próbálják beállítani, de nincs annyi esze, vagy nincs benne annyi emberség, vagy ragaszkodás az igazsághoz, vagy nem is tudom, hogy mi, hogy szóljon már, hogy nem mindkettő csávó szadista állat, az egyik még inkább segített neki, amikor látta, hogy az elkövető agya elszállt. "Legalább ne nyírják már ki mindkettőt!"
Most azon lehet vitázni, hogy ha kiröhögik egy cowboy férfiasságát, akkor mennyire szadista ha ilyet tesz erre. Nyilván az! Azon pláne lehet vitázni, hogy ezért halált érdemel-e. Kb annyira arányos ezért a vagdosásért megölni, mint amennyire a vagdosás volt ahhoz képest, hogy kiröhögték a férfiasságát. Az erőszak erőszakot szül.
Na de az, hogy egy másik embert, aki nem az elkövető ugyanúgy kezelni, az nekem megemészthetetlen volt. Pláne az, hogy ez föl sem merült a filmben egy szereplőben sem.
Ilyen módon egyébként az a vicc, hogy épp a véres kezű sheriff még viszonylag korrekt és arányos ebben a dologban. A szövegei meg egyszerűen frenetikusak. :D

Nem tudom, hogy ez szándékos-e már hogy az szándékos-e, hogy az egyik cowboy gyakorlatilag ártatlannak van mutatva. De az, hogy a fájdalmasabb halált az szenvedi egy csúcsjelenetben, aki kb ártatlan volt, az amellett szól, hogy nem véletlen. Könnyen lehet, hogy a koncepció része, de engem eléggé irritált. Teljesen megbillent ballanszú, persze így minden releváns szereplő eléggé "fekete a bűntől"!

Egyébként az egyik kedvenc filmemről van szó. Ok, megszállott, tehát külső szemlélő szempontjából (aki nem megszállott) nem logikus/nem célszerű, amit csinál, szerintem ez ennyi. Amit írtam az nem számonkérés. Kivált, hogy végére odatettem. "Jó, dramaturgialiag így igen ütős és indokolt is."

Irritáló film.
Az egyik cowboy az elején gyakorlatilag teljesen ártatlan. Csak nekem tűnik így? Lemaradtam valamiről? Ettől kezdve nekem megborul az egész film egyensúlya.

"Az első spoileres rész alapján feltételezem, annyira nagyon nem sikerült megérteni a filmet."
-Nem értek egyet feltételezéssel, meg kicsit sértő is, de hát ez van.
"Itt megszállottságról beszélünk, ahol a logikus gondolkodásnak semmi értelme nincs."
-Kb egyről beszélünk. Én azt mondom, hogy "nem logikus", te meg azt, hogy "ahol a logikus gondolkodásnak semmi értelme nincs".

előzmény: dikalosz (#16)

A Twin Peaks megtekintése előtt egyértelműen arra szavaztam volna, hogy nem, ez szándékosan nem értelmes történet, föladta a leckét Lynch és röhög rajtunk, hogy próbáljuk kirakni azt, amin nincs mit kirakni. A Twin Peaks óta elképzelhetőnek tartom, hogy van mögötte egy nagyon szövevényes háttértörténet, aminek 80%-át lazán nem fejtik ki előttünk, így aztán közel lehetetlen felgöngyölni azt, ami a háttérben van.

Egy jelenet nagyon mogfogott.
A "diner scene" az nagyon ütős lett. Ilyen feszültséget és ennyire jól megjelenített rémálmot ritkán látni. Érdemes megfigyelni, az asztalnál maradó szereplő arcát, amikor érzi, hogy az álma önmagát teljesítette be... És csakugyan látszik, hogy a másik félelmétől ő is jobban megijed. Tagadhatatlanul mindketten félnek és hihetetlen feszültség épül fel másodpercek alatt. Mindezt fényes nappal, emberek között, úgy, hogy gyakorlatilag előre el lesz mondva, hogy mire számítunk és pont az is lesz és épp EZÉRT vérfagyasztó a jelenet.

Ennek a filmnek hitelesség, dramaturgia, mondanivaló szempontjából a Titanic 2 c alkotás mellett van a helye. :)

Na, éppen 3.5-re tippeltem volna. Az Airport filmek legjobbika. Mai szemmel egyszerre jön át egy óriási retró hangulat, de a modernitás is. Lenyűgözőek ezek Boeing 707-es gépek. Jó pár szép jelenetet láthatunk és itt a sztori is egyben van aránylag. Földrajzilag nem néztem utána, de kicsit erőltetettnek tűnik, hogy éppen a kiinduló repülőtérre és éppen ilyen xar időben kellene leszállni a sérült gépnek

Összes komment...