Charlie O'Brian

Tapasztalat: 150 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 150
Regisztráció: 2015. október 28. (4 év, 9 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Shining
Ragyogás
5 2020-08-01 4,4
(1351)
In the Tall Grass
A magas fűben
2 2020-07-27 2,6
(80)
Triangle
Háromszög
2 2020-07-26 3,3
(145)
Popeye
 
2 2020-07-24 2,7
(193)
El hoyo
A platform
4 2020-07-24 4,0
(238)
Honogurai mizu no soko kara
Sötét víz
4 2020-07-22 3,0
(78)
Ringu
Kör
4 2020-07-22 3,5
(221)
Joker
 
4 2020-04-14 4,2
(693)
Ready Player One
 
2 2020-03-10 3,6
(482)
Arrival
Érkezés
5 2020-01-13 3,9
(850)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2020-08-02 00:06:29 The Shining (1980) / Ragyogás Charlie O'Brian (5) #194

A horror. Nagyon becsülöm, mert szakít klisé gyűjteménnyel. Sötétből jövő támadás, primitív jump-scare ijesztgetések, na ezek nincsenek, vagy minimálisan használva. Őszintén utálom a jump-scare-eket, lehet öregszem, de nem tartom egészségesnek a brutális dörejeket a hangsávban és a bevágott ócska ijesztgetéseket. Messze nem ez a legfélelmetesebb film amit láttam, de eléggé izgalmas és zseniális. Sőt, állítom, hogy a félelmetesség szempontjából sok film lekörözi, lényegesen primitívebbek is. (A legfélelmetesebbre is kénytelen voltam ötöst adni, de az egy sokkal kevésbé elismert film és szerintem is film szempontokból sokkal gyengébb.)

Tipikusan a Stephen King adaptációk szintjét hozza, sajnos. Kevés a kivétel, ami nem gyenge. Ez is eléggé gyengécske. Az ötlet nem tesz ki egy egész filmet. Csak én érzem úgy, hogy a Ragyogásból nyúl a film? a zenéje, a labirintus jelenetet idézi, az üldözések és a hangeffektusok a Ragyogás végét idézik, erősen. Legalább happy endet kapunk.

2020-07-26 20:49:24 Triangle (2009) / Háromszög Charlie O'Brian (2) #14

Nagy ötlet, gyenge kidolgozással. A végén gyorsítva kellett néznem, annyira kiszámítható volt. 99 perces a film, de az ötlet jó ha 45-60 percre volt elég. A mítosz miatt adok egyáltalán hármast. Eléggé durva logikai hibák vannak a filmben és végtelenül bosszantott, hogy a főszereplő csaj (aki egyébként nagyon jó nő, ez dobott a filmen kicsit) gyakorlatilag egy szörnyeteg. Ha az ember időhurokba kerül, akkor az még egyáltalán nem indok arra, hogy módszeresen megsebesítse, gyilkolássza a társait. Akkor sem, ha teszem azt "újabbak" jönnek. Attól még elkövette a gyilkosságokat és a borzalmakat. Irritáló volt, hogy a jócsaj főszerelő értelmileg nem túl bútorozott karaktert játszik. Ha egy csöpp esze lett volna, akkor nem mondja a többieknek, hogy kettő van belőle és nem bujkál, mert egy csak egy totális idiótának fog tűnni. Ehelyett azonnal odamehetett volna a hajóra felszálló saját magukhoz. Akkor mindenki értette volna, hogy nem ő a hülye, hanem valami durva anomália van. Persze úgy se nem véres se nem hosszú a film... Másrészt ha egy csöpp esze lett volna, akkor nem beszél a társának a saját haláláról, mert őrült gyilkosnak tűnik. Igaz lényegileg az is. Értem én, hogy a film ennél nagyobb ívű időhurkot mutat be, meg hogy Sziszifusz, de akkor is egy gyenge értelmű fölöslegesen gyilkolászó főszereplőt kapunk. Ha már ismételnem kellene valamit, legalább önszántamból nem tennék borzalmakat, hogy ne azt kelljen már ismételni. Akkor sem, ha nem is valódi gyilkosságok és nem is valódi emberek ezek.

2020-07-24 22:22:19 Popeye (1980) Charlie O'Brian (2) #6

A film több szempontból is bűn rossz. Ami viszont tetszett benne az a díszlet, az összetákolt épületek és különösen az egészen elképesztő úszó tákolmányok! :DD Tetszett továbbá Popeye karaktere, különösen az a minimalizmus és lazaság, amit képvisel. Összes motyója egy málhazsákban, neki a 9 is páros. XD

Átgondoltam a régebbi álláspontomat és megadom a jelest is. Nevessetek ki, de ez volt a legfélelmetesebb, legvészjóslóbb film, amit életemben láttam. Méghozzá torony magasan. Nem tudom, hogy ezt hogyan érte el a Shimizu, de a hideg futkos a hátamon ettől azóta is, ha csak rá gondolok. Kb. az egyetlen film, amit nem mernék megnézni újra. A Verbinski-féle Kör után úgy éreztem, hogy egy pálinka jól esne (az volt az első japán jellegű horror, amit láttam), ezután meg úgy, hogy muszáj innom egy pálinkát. XD
A film közepén a lépcsőházas jelenetsor tette be nálam a kaput. Az, hogy minden emeleten ránéznek a szellemek "onryók" világosan mutatja, hogy itt nincs menekvés és a veszély nem evilági. A legtöbb szellemes filmen a kamera nem látja a szellemet/démont, nagyon meglepett, hogy itt viszont igen és ettől csak még rosszabb lesz a dolog. Általában a hangokra nagyon érzékeny vagyok, ez a kerregő halálhörgés pedig a legrosszabb rémálmait is felülmúlja. Az igazán nyomasztó dolog az, hogy ez elől nincs is menekvés. Még a Körben is van menekülési mód. Ha egyszer kapcsolatba kerülsz az átokkal, akkor véged van és kész, nem lehet menekülni. Ez a mélyen gonosz része és egyben illogikus is. Azt mindenki értené, ha az elkövetőkön és esetleg annak családján állna bosszút Kayako, de nem, mindenkin.

Nekem bejött a lassú és nyomasztó hangulata. A történet ma már nagyon nyomasztana, ezért nem nézném újra. Para faktorban az eredeti Ringuval egy szintre teszem, ami messze nem elviselhetetlen, de nem is ártatlan film.

2020-07-22 21:30:30 Ringu (1998) / Kör Charlie O'Brian (4) #13

Nem értem, miért terjedt el az, hogy ez félelmetesebb a Verbinski verziónál. Talán amit az ember előbb lát, az a félelmetesebb neki... Én előbb láttam a remake-et, de állítom, hogy lényegesen félelmetesebb, izgalmasabb ennél, de mindkettőnek megvannak a maga erényei. Nyilván ez az eredeti, minden szempontból és gyakran igaz, hogy a kevesebb több. Jó utalások vannak benne, pl absztrakt algebra a táblán stb. Tetszett a másik Hideo Nakata film is (Dark Water), azzal egy szintre tenném nyomasztó atmoszféra és para szempontjából. Aki még nem látott ilyesmit, annak megrázó lehet elsőre és szinte minden nyugati horrornál lényegesen nyomasztóbb és félelmetesebb ez nekem, de a Verbinski verzióhoz képest jóval kevésbé az. Tetszett a végén a "diszkós" zene, jó választás volt, oldja a feszültséget.

2020-04-15 19:49:24 Joker (2019) Charlie O'Brian (4) #324

Egyetértek azzal, amit a többiek írtak. Ha nem célja, akkor miért egy olyan nevet adtak neki, ami egyértelműen a Batman univerzummal való kontinuitásra utal? Ezt a filmet úgy szerkesztették meg, hogy sok szempontból igenis köthető legyen a Batman témához és ennek érthető anyagi oka volt, ugyanakkor, ha az ember tényleg odaköti, akkor meg a visszásságokat említve visszakozás van, hogy ja, nem ez volt a film célja. Kétkulacsos dolog.

előzmény: acidphase (#320)

2020-04-14 11:14:47 Joker (2019) Charlie O'Brian (4) #319

A kivitelezés és a történet miatt éppen éppen négyes nekem. Kb. mint egy festmény, amin látszik a tudás, de amúgy nem tetszik.
Nem vagyok egy nagy Batman fan, de számomra sokkal hitelesebb főgonosz az 1989-es filmben Nicholson, abban a filmben egy intelligens, az elithez tartozó eredetileg kifinomult, később félőrült pszichopatát kapunk, aki tömegekre is veszélyes és komoly befolyása van, Nicholson ott is nagyot alakít.
Ebben a filmben egy nyomorultat, akit sajnál az ember, de aki ugyanolyan nyomorultul bánik sorstársaival, szomorú a sztori, de erről a Jokerről nem lehet elhinni, hogy komoly karriert futna be bűnözőként. Max pitiáner sorozatgyilkos lehet belőle, akit bármelyik pillanatban megölhet egy másik ilyen, de semmiképpen nem egy vezetőpozíciót betöltő, komoly befolyással rendelkező, magasan funkcionáló szociopata.

2020-03-10 18:08:34 Ready Player One (2018) Charlie O'Brian (2) #27

Gyenge produkció. Nekem egy film a jó forgatókönyvtől film.
A Ragyogásra való utalás még tetszett volna is, de amikor bugyuta horror játékot csináltak minden idők egyik legjobb filmjéből, az már nekem sok volt. Meg szanaszét spoilerezték Kubrick filmjét.
Látvány van, szórakoztató valamennyire, de a kevesebb több lett volna. A csilivili-ben némi önmérséklet, a történetben meg több igényesség jó lett volna!

Összes komment...