Charlie O'Brian

Tapasztalat: 128 film
Kompetencia: 2 film
Súly: 178
Regisztráció: 2015. október 28. (2 év, 3 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja
4 2017-12-21 3,8
(1245)
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Star Wars II. rész: A klónok támadása
3 2017-12-21 3,3
(1249)
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Star Wars VI. rész: A Jedi visszatér
4 2017-12-21 4,3
(1251)
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Star Wars V. rész: A Birodalom visszavág
4 2017-12-21 4,4
(1308)
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Star Wars I. rész: Baljós árnyak
2 2017-12-21 3,2
(1367)
Star Wars: The Last Jedi
Star Wars: Az utolsó Jedik
3 2017-12-21 3,4
(427)
Source Code
Forráskód
2 2017-12-17 3,6
(830)
The X Files
X-akták: A film
2 2017-11-21 3,2
(343)
The Hand that Rocks the Cradle
A kéz, amely a bölcsőt ringatja
3 2017-10-14 3,7
(289)
Contact
Kapcsolat
3 2017-10-03 3,9
(799)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Így van, azt a jelenetet vagy le se kellett volna forgatni, vagy Leának meg kellett volna halnia ott, akkor, úgy. Ebben a formában ez a jelenet csak annak az ékes bizonyítéka, hogy ebben a filmben semminek nincs súlya, bármi lehetséges. A gyakorlatilag biztos halált is túl lehet élni, ezáltal elejét veszik annak, hogy bárkiért egy kicsit is izguljunk...

előzmény: ChrisAdam (#148)

Gyenge közepes. Engem egyedül az bosszant, hogy ebből a filmből viszonylag kevés módosítással lehetett volna "erős közepes, akár jó" filmet kihozni.
Túl sok a poén. Nem rosszak nem mondom, de éppen a viszonylagos komolyságot ölik meg.
Pl az elején ez a párbeszéd az x-szárnyú és a csillagormboló között szánalmas, egy valamire való főgonosz élből lelőtte volna picsába a csillagrombolóból... :)
Minden idők legszánalmasabb star-wars főgonoszait láthatjuk. Szolgalelkű Béna Bélákat.

Na én nem küzdök az értékelésével. Giccses, a saját szabályai között sem működő film. Önmagának mond ellent.
Ha elfogadjuk azokat az infókat, amiket az elején kapunk, akkor a világ egyik legostobább századosával van dolgunk. Világos, hogy neki nem dolga bárkit ott megmenteni a vonaton, mert már mind meghalt, csajozni sem dolga, egyedül egy dolga lenne, megtalálni hogy ki a tettes. Hát nem valami pragmatikus ehhez képest... Másik meg, hogy egy 1 (!!) ember emlékezetéből rakták össze neki azt a környezetet, ahová visszatér, mint egy interaktív videofelvételt néz újra. Ugyan honnan tudhatná, hogy mi (volt/lett volna) a valóság, ha leszáll a vonatról, vagy a vonat olyan részén tartózkodik, amiről a világon semmi infója nincs alanyunknak, akinek ez agyából letöltötték az infókat? Kicsit azt sugallja a film, hogy ha van egy jó vidófelvételed egy balesetről, vagy tragédiáról és visszajátszod és beletörölsz, akkor már meg se történt... Ha a zárójelestől el is tekintek, akkor sem egy erős film, erőltetett, giccses happy enddel.

Én speciel vizsgáztam kvantummechanikából, nem mondanám, hogy értek hozzá. (Akinek teljesen világos, az biztos nem ért hozzá). Nekem egyre fájdalmasabb, hogy milyen képtelenségeket próbálnak ezzel kimagyarázni. Sci-fi esetében egy dolog a képtelenség, azért nem lehet súlyosan bírálni, másik az önellentmondás és harmadik a giccs.

Mélyen közepes film. Különösen mai szemmel nézve. Talán annak idején ez látványos volt, de a történet gyenge és elég sokat nyúl a "the Thing" című filmből.

2017-10-22 17:42:18 Rocco (2016) Charlie O'Brian (?) #1

Senki nem mer hozzászólni? :D Megtöröm a csendet!
18+
Egyszer nézhető film, de azt gondolom, hogy nem igazán volt mondanivalója az alkotóknak. Nem igazán érdekes, a valóság pedig én meglátásom szerint még kevésbé érdekes. Láthatunk itt veszekedést, olaszos módra, de nyilván műbalhé az egész. A pornó is mű dolog, így ez a film is művi lett kissé. Láthatunk itt drámát, de az sem igazi dráma. Van egy férfiember, aki adottságai folytán úgy döntött, hogy erre az útra lép. Pornós lett. Hogy ez munka, nem élvezet? Hmm. és aki egész nap ugyanazon a vonalon vezeti a trolit, vagy lemegy a bányába, vagy szemetet szállít? Hát persze, nem teljesen élvezet. Ettől nem döbbenek meg és azt gondolom, hogy bár súlyos árat fizet, aki pornózik, de ez egy kétélű dolog. Valamit valamiért. Szerintem a szex lényege az érzelem és éppen a lényeg hiányzik, persze az aberrált dolgok talán több bevételt hoznak. Amikor 70 éves nőkkel való szexről mesél "főhősünk" szinte kizártnak tartom, hogy őszinte érdeklődés vezette, sokkal inkább bevétel, ez extremitás és pénzzé lehet tenni.
Érdekes rész, amikor a családját mutatják, emberi, de én nem látok itt drámát, adott egy ember, aki komoly árat fizet a hírnévért és a munkája cseppet sem szokásos, van egy családja, akik ezt elfogadták. Kész. Ezrével vannak ennél érdekesebb és drámaibb emberi sorsok hazánkban is.

2017-10-18 19:01:19 It (2017) / Az Charlie O'Brian (?) #71

Viribus unitis. Egységben az erő.
Egy 80-as évekbeli filmet kapunk, a mai technikával kivitelezve és főleg mai horror ingerküszöbhöz igazítva. Óriási retró hangulat, meg kell mondjam, nagyon élveztem, a Panasonic kazettás magnók, retro biciklik, háttérben levő klasszik hi-fi tornyok látványát. Szép munkát végeztek ezzel. Egyedüli anakronizmus, amit észrevettem: a háttérben dübörgő tehervonat kétszinten tartalmaz konténereket gondolákban, szerintem ezt jócskán '90 után vezették be azon a földrészen! :P
Nagyon jóra sikerült a tizenéves korosztály problémáinak, konfliktusainak, szorongásainak, vágyainak bemutatása. Leszámítva, hogy ilyen szintű tini erőszakot nem tartok reálisnak, remélem nem jellemző a világ azon felén sem.
Kellemes film, retro nyári hangulat, meg persze némi horror faktor, de nem lett túltolva. Mondjuk nekem ez a bohóc akkor sem félelmetes. Pláne amikor valami borzalom szörnyet látni és visszaváltozik bohóccá. :)
A forgatókönyv is ok, de egy dolog tudható volt hogy a főbb szereplőknek nem lesz komolyabb bajuk.
Terjedelmében is éppen elég, nem túl hosszú, egyáltalán nem unalmas, de nincs túl rövidre vágva sem!

2017-10-16 18:48:35 Alien: Covenant (2017) Charlie O'Brian (3) #209

"A f*szért kellett a Prometheus, meg ez a fogyatékos teremtéstörténeti szar? Miért nem lehetett úgy Alien filmet csinálni, hogy az is maradjon?..." -Tulajdonképpen Neked igazat kell adjak, de ezek a vádak elsősorban Prometheust kell illessék!

előzmény: Reaper (#197)

Ja igen, a szinkron remekül sikerült hozzá, a lágy és kedves női hang ebben az esetben végtelenül irritáló, rátesz még egy lapáttal, telitalálat ahogy megcsinálták!

Ez NŐI film. A film nézésekor folyamatosan érezhető volt, hogy egy nő tollából fakad az eredeti történet, férfiként igen tanulságos volt megnézni.
A férfiember ebből kezdi érteni női szemszögből, hogy milyen kényes és intim dolog a nőgyógyászat, nagyon érzékletes, ahogy az anyaság megélése, a szoptatás, a nőiség, az anyaság lehetőségének elvesztése, a család fontossága mind mind női aspektusból. Utána egy végtelenül aljas női karakter, nyomasztóbb, mint egy "halálosztó" gép, nyomasztóbb, mint egy sorozatgyilkos. Fölkavaró és bántó ez a fajta mélyen aljas, álnok kígyó (bocsánat, a kígyókat sérti az összehasonlítás) viselkedés, elképesztő képmutatás. Ez a része kimondottan erős a történetnek, márpedig a jó filmet a jó forgatókönyv teszi, én ezt vallom.
Gyengeségek is vannak szép számmal. Az üvegházas "gyilkossági" jelenet, az nekem egy vicc. Jó, senki nem örül, ha a nyakába hullik az üvegcserép, ha nagyon elszáll a fantáziám, akkor talán elképzelhető, hogy komolyabb sérülés is lesz belőle, de ebben a formában nem tartom hitelesnek a jelenetet. Erőtlen. Ahogy erőtlen az áldozat is. Ha meg is sérül komolyan, akkor is ki tudna még jönni véleményem szerint, de lenne arra is esély, hogy különösebb baja sem lesz ettől, kivált, hogy eléggé alaposan föl is volt öltözve.
Hihetetlen, hiteltelen továbbá hogy nem lesz komoly nyomozás az üvegházi haláleset kapcsán. Columbo nem hagyná annyiban, de reálisan jócskán utánajárnának egy ilyennek.
Férfi karakterünk szimpatikus, de bántóan töketlen. Csak remélem, hogy a nők általában nem így tekintenek a férfiakra. Ok, hogy nem egy Dirty Harry, hanem egy elméleti ember, de eléggé gyenge amit a film végén produkál. Nevetséges a vége a filmnek alapvetően. "Nálunk vannak a kulcsok" ugyanmár...
Már a horror rajongó énem mondja, hogy a vége vizuálisan kicsit gyenge lett ha rajtam múlik, akkor tuti nem törik így össze a kerítés a kieső "dada" alatt.

Összegezve tanulságos mozi különösen a női aspektus miatt, mentálisan nagyon nyomasztó és fölkavaró, fizikai és gyakorlati szempontokból erőtlen, gyenge, nem hiteles.

2017-10-03 16:21:15 Contact (1997) / Kapcsolat Charlie O'Brian (3) #35

Erre szokták mondani, hogy a kevesebb több lett volna! Egy visszafogottabb formában egy mély filozófikus sci-fi lehetett volna, így egy hullámzó minőségű, látványos, szerethető "tipikus Robert Zemeckis film".

Összes komment...