Charlie O'Brian

Tapasztalat: 141 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 141
Regisztráció: 2015. október 28. (4 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Arrival
Érkezés
5 2020-01-13 3,9
(834)
Limitless
Csúcshatás
3 2020-01-13 3,6
(814)
Deepwater Horizon
Mélytengeri pokol
3 2019-10-30 3,5
(259)
Roswell
Roswell
3 2019-03-29 3,2
(48)
Hugo Pool
Pancsolj Pancser!
1 2019-02-11 2,5
(13)
The Dyatlov Pass Incident
Halálhegy: A Gyatlov-rejtély
3 2019-02-07 2,9
(214)
The Final Countdown
Végső visszaszámlálás
4 2019-02-04 3,7
(203)
Fatal Rescue
Elveszett lelkek kútja
1 2019-01-10 1,7
(12)
Los cronocrímenes
Időbűnök
3 2018-07-25 3,6
(240)
Gwoemul
A gazdatest
2 2018-07-24 3,4
(222)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2020-01-13 18:50:39 Arrival (2016) / Érkezés Charlie O'Brian (5) #232

Az intelligens sci-fi. Nagyon finoman szólva a közönség nincs elkényeztetve intelligens sci-fi filmekkel, de ezt annak tartom, nagyon kellemes csalódás.

2020-01-13 18:49:03 Limitless (2011) / Csúcshatás Charlie O'Brian (3) #37

Közepes, nézhető. A befejezést gagyinak tartom. mi a fene indokolja a viszonylag happy endet? Teljesen irreális, hogy ebből hosszútávon jól jöjjön ki az ember és ne legyenek durva mellékhatásai, vagy ne rombolja az ember idegrendszerét...Sokkal reálisabb és arányosabb lett volna valami összeomlás,, vagy leépülés.

Javarészt MicaHiro-val értek egyet. Bár engem nem idegesítenek a filmvégi valós bevágások, de akkor lehetett volna belőlük több és részletesebb valós infó a végén.
Nekem annyira akciófilm, annyira "dajhard", hogy az igazi izgalom elvész. A kevesebb több lett volna. Ilyen témából szerintem elképesztően félelmetes és izgalmas filmet lehetett volna készíteni, amin lerágja a néző a 10 körmét. Ehhez képest dübörgés, tűz, elszabaduló tárgyak, be sem tudjuk azonosítani, hogy kiket látunk és ez ismétlődik monoton módon, egysíkúan. Éppen ezért az ember egyszerűen ráun és teljesen megszűnik a feszültség. A zsanai gázkitörésről készült dokumentumfilm sokkal érdekesebb és izgalmasabb hasonló témában. Ebből kiindulva értőbb kezekben egy nagy film lehetett volna ebből, egy új félelem bére, vagy egy komoly, izgalmas dráma...

2019-09-02 13:13:44 Sztalker (1979) / Stalker Charlie O'Brian (?) #83

A legjobb film, amiben nem történik semmi. :)

2019-08-23 10:47:57 Contact (1997) / Kapcsolat Charlie O'Brian (3) #45

Erősen off. Igen, többen inadekvát módon használták a "konvergál" szót. Mondjuk annyi igaz, hogy néha határértékként adódik a keresett valószínűség, pl. a párosítási problémánál stb... ;)
Off vége.

On.
Egyetértek azokkal, akik hangsúlyozzák, hogy science FICTION a műfaj.

előzmény: MicaHiro (#42)

2019-08-22 14:15:42 Contact (1997) / Kapcsolat Charlie O'Brian (3) #40

Itt valami félreértés lesz. A film műfaja science fiction. Nem kéne ezt ilyen véresen komolyan venni, a fiction része az, hogy van rajtunk kívül intelligens élet és különösen az a fiction része, hogy kapcsolatba is lép velünk.

Off. Ha már ilyen erős szavakkal vitázol arról, hogy van-e vagy nincs-e. Értem, hogy szerinted nincs. De az, hogy van sztem ugyanolyan épeszű munkahipotézis. Az igaz, hogy a NSzT nem bizonyít semmit, de az nem, hogy nem lehetne itt róla beszélni sem érdemben. A dolog úgy áll, hogy van egy borzasztó kicsi valószínűség, aminek az értéke ismeretlen (!) és ezt a kicsi számot kellene megszorozni egy borzalmas nagy számmal, ami szintén ismeretlen, hogy várható értéket kapjunk. Az is persze csak várható érték. Azt szakmailag egyoldalú érvelésnek tartom, hogy nincs intelligens élet, mert majdnem 0 az esélye, h egy bolygón kialakul. Bocsánat, de figyelembe kéne azt is venni, hogy közben meg mekkora nagy a világegyetem. Arról nem is beszélve, hogy az, hogy valaminek rettentő kicsi az esélye, nem jelenti azt, hogy nem is következik be, sőt a nulla valószínűségű esemény sem szükségképpen lehetetlen.

Akárhogyan is álljon a dolog, hallottam egy idézetet, ami ideillik, sajnos csak szabadon tudom idézni. Akármi is az igazság ha van rajtunk kívül intelligens élet, vagy ha nincs, mindkettő nagyon megdöbbentő.

Simán lehet, hogy van, simán lehet, hogy nincs.

Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy szerintem igen, van, helyesebben inkább volt/lesz rajtunk kívül intelligens élet a világon, de az, hogy mi erről bármimódon tudomást szerezzünk, arra tényleg nem kell számítani. Egyrészt ha van is, akkor "nagyon messze" van, másrészt az időablak is fontos: élet a Földön milliárd éve van talán, de "értelmes" élet ebből pár ezer és rádiójeleket meg 70-80 éve tudunk érdemben kisugározni. Harmadrészt meg az is elég, hogy "nem olyan beállítottságúak", hogy akarjanak, vagy tudjanak kommunikálni velünk.
Annak meg a mi szempontunkból nincs gyakorlati jelentősége, hogy mondjuk 10millió fényévnyire 1 milliárd év múlva lesz, (vagy éppen volt) intelligens élet és nem intelligens meg százával. :)

Persze az is kérdés, hogy van-e intellignes élet a Földön! ;)

előzmény: nandras (#39)

2019-03-29 11:50:06 Roswell (1994) / Roswell Charlie O'Brian (3) #2

Egy kis Twin Peaks, csak itt Cooper ügynöknek kb. senki sem hisz! XDDD

Az első harminc perc alapján a legrosszabbak közül való, amit láttam.

Jóindulattal hármas, szigorúan véve kettes. Szerintem sokan túl magas elvárásokat támasztottak a film iránt. Ez egy amolyan "elmegyünk a plázába és megnézzük a parás filmet" mozi. Nekem tetszett a történet, már persze a körülményekhez mérten. A tucat horrorhoz képest még ötletes és csavaros is. Persze van itt logikai hiba is jócskán: a teleportálódott mutánsok hogyan és mikor másztak le a kampóról? A kampón friss vér volt, de eme lények eleve néha spontán teleportálnak, akkor mi a fenéért nem teleportálták le magukat a kampókról? Vagy lejöttek a kampóról, de visszamentek rá néha összevérezni, mert nekik jólesett? :) Hogy a fenébe bírta ki a kamera és főleg az akksija több évtizedig a támaszponton? Teljes indukció alapján sztem végtelen sok kamerának kéne keletkeznie a film sztorija szerint... azokat gyűjtötték az oroszok pl egy külön szobában? ;) Néha jó megnézni egy ilyen közepesen butus parás filmet. A feszültséget sztem néhol túltolták. Például az elején világos, hogy a szitu nagyon para aztán ezt tucatnyi elemmel fölturbózzák...

Nagy jóindulattal négyes, szigorúbb önmagam szerint tisztes hármas. Egy szórakoztató sci-fi, jó szórakozás megnézni egyszer.
Szerintem mi magyarok nem teljesen értjük ennek a "lelki" hátterét, a film kapcsán baromi fontos, hogy a Pearl Harbor elég sokat jelenthet az amerikaiaknak, gondolom én. És óriási "elégtétel" lenne, ha 40 évvel modernebb technikával elsöpörnék a támadást úgy ahogy van, kihasználva a modern technikát.
Valid dilemmának tartom, hogy vagy beavatkoznak és ezzel megakadályozzák ezt a támadást, de akkor belenyúlnak a történelem folyamába, méghozza nagyon-nagyon durván, vagy ölbe tett kézzel nézik végig, ahogy zajlik a történelem és sok honfitársuk kb. a szemük láttára veszti életét, holott meg tudnák akadályozni az egészet. Mit tegyen hát egy amerikai hajó kapitánya akkor? Én nem avatkoznék be, de ettől a dilemma nagyonis jó ötlet és valós.
Az időutazásos paradoxonok a poros nyomába nem érnek a többi időutazós filmnek, időutazás szempontjából kimondottan konzervatív a film.
Látványos film, aki szereti a repülőket és a nagy hajókat, annak kötelező! ;)

Jócskán emlékeztet a "Philadelphia experiment" (Végzetes kísérlet (?)) címűre, de utóbbi gyengébb kivitelezés, pedig abból nagy film lehetett volna.

Összes komment...