Charlie O'Brian

Tapasztalat: 133 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 133
Regisztráció: 2015. október 28. (3 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Los cronocrímenes
Időbűnök
3 2018-07-25 3,6
(232)
Gwoemul
A gazdatest
2 2018-07-24 3,4
(205)
P.S. I Love You
 
1 2018-07-05 3,6
(498)
Top Secret!
 
4 2018-02-26 4,0
(573)
The Aviator
Aviátor
3 2018-02-26 3,5
(804)
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja
4 2017-12-21 3,8
(1260)
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Star Wars II. rész: A klónok támadása
3 2017-12-21 3,3
(1262)
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Star Wars VI. rész: A Jedi visszatér
4 2017-12-21 4,3
(1274)
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Star Wars V. rész: A Birodalom visszavág
4 2017-12-21 4,4
(1330)
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Star Wars I. rész: Baljós árnyak
2 2017-12-21 3,2
(1385)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Erős közepes időutazós sci-fi. Elég jó nők vannak benne. Ahhoz képest, hogy főhősünk egy igazi "átlagjózsi" (sörhas, se nem okos, se nem gazdag), az élet ezen területén hihetetlen mázlista. XD
Látom elég megosztó a film, én remekül szórakoztam rajta, de egyik végletet sem mondom a filmről.
Tényleg valahol irritáló főhősünk ostobasága, pontosabban néhol ostoba, néhol egészen okos.
Miért kell bántalmaznia az időgép kezelőjét? Az időgép kezelője nagy nagy segítséget adott neki. Ráadásul az időgép kezelője meg is ölhetné Hectort, hagyhatná a tartályban megfulladni pl... Általában is, aki kezeli a gépet az úgy szivatja Hectort, ahogy akarja...
Végképp nem értem az ilyen filmekben, hogy minek sietnek, minek kapkodnak, hát IDŐgépük van. :) Leülhetnek, alaposan átgondolhatják, átrághatják, hogy hogy lehet legjobban elsimitani az egészet. Attól függően, hogy hogyan értelmezzük az időutazást, attól függően esetleg lehet végtelen javítási lehetőségük is, jó itt nem...

2018-07-24 15:58:48 Gwoemul (2006) / A gazdatest Charlie O'Brian (2) #24

Mire gondolt a költő? -Ez jut eszembe róla.
Az első felében egy röhejes horror vígjátékot látunk, jó poénokkal, majd felénél váratlan tragikus húzás. De akkor miért a poénok az elején? Káosz az egész.
Félúton meghal a nagypapa, itt van egy fordulat, de hogy ennek mi a célja, az érthetetlen. Most akkor ez mégis komoly kéne legyen? Ilyen kezdetekkel? Most akkor sajnálni kell az áldozatokat? Aztán ott van a szörny, amiről sokáig nem tudni, hogy tényleg bántja-e az embereket. Mekkora fordulat lett volna, ha kiderül, hogy nem bánt igazából, de nem, mert aztán sorban megöli az áldozatait és csontokat okád.
Nekem nem jött át, hogy mi a fészkes fenét akarhattak az alkotók.

2018-02-26 15:24:46 Top Secret! (1984) Charlie O'Brian (4) #22

Nem vagyok meglepve, eléggé megosztó film. Szerintem pl. közel zsneiális. Egészen elképesztő marhaságokat hordtak itt össze. Szvsz. jó pár felejthetetlen abszurd poén van benne, ami legendássá vált!

2018-02-26 15:18:57 The Aviator (2004) / Aviátor Charlie O'Brian (3) #61

Teljesen közepesnek tartom. Ha az ember szeret repülőket látni, akkor kellemes szórakozás lehet, de mélyen közepes.
Nem olvastam el minden véleményt, de engem nagyon zavar a filmből üvöltő műszaki analfabétizmus.
Épeszűen nem lehet repülőgépet úgy "tervezni", ahogy a főhősünk teszi, az annál sokkal sokkal komolyabb tudomány. Igaz lesz is "eredménye". XD
Másrészt ez a film is erősíti azt a népszerű tévképzetet, hogy ha a gép motorja leáll, akkor az rögvest úgy zuhan le, akár egy darab kő. Ez körülbelül a Balu kapitányt idézi a fizikai valósághoz való viszonyában! :D

Így van, azt a jelenetet vagy le se kellett volna forgatni, vagy Leának meg kellett volna halnia ott, akkor, úgy. Ebben a formában ez a jelenet csak annak az ékes bizonyítéka, hogy ebben a filmben semminek nincs súlya, bármi lehetséges. A gyakorlatilag biztos halált is túl lehet élni, ezáltal elejét veszik annak, hogy bárkiért egy kicsit is izguljunk...

előzmény: ChrisAdam (#148)

Gyenge közepes. Engem egyedül az bosszant, hogy ebből a filmből viszonylag kevés módosítással lehetett volna "erős közepes, akár jó" filmet kihozni.
Túl sok a poén. Nem rosszak nem mondom, de éppen a viszonylagos komolyságot ölik meg.
Pl az elején ez a párbeszéd az x-szárnyú és a csillagormboló között szánalmas, egy valamire való főgonosz élből lelőtte volna picsába a csillagrombolóból... :)
Minden idők legszánalmasabb star-wars főgonoszait láthatjuk. Szolgalelkű Béna Bélákat.

Na én nem küzdök az értékelésével. Giccses, a saját szabályai között sem működő film. Önmagának mond ellent.
Ha elfogadjuk azokat az infókat, amiket az elején kapunk, akkor a világ egyik legostobább századosával van dolgunk. Világos, hogy neki nem dolga bárkit ott megmenteni a vonaton, mert már mind meghalt, csajozni sem dolga, egyedül egy dolga lenne, megtalálni hogy ki a tettes. Hát nem valami pragmatikus ehhez képest... Másik meg, hogy egy 1 (!!) ember emlékezetéből rakták össze neki azt a környezetet, ahová visszatér, mint egy interaktív videofelvételt néz újra. Ugyan honnan tudhatná, hogy mi (volt/lett volna) a valóság, ha leszáll a vonatról, vagy a vonat olyan részén tartózkodik, amiről a világon semmi infója nincs alanyunknak, akinek ez agyából letöltötték az infókat? Kicsit azt sugallja a film, hogy ha van egy jó vidófelvételed egy balesetről, vagy tragédiáról és visszajátszod és beletörölsz, akkor már meg se történt... Ha a zárójelestől el is tekintek, akkor sem egy erős film, erőltetett, giccses happy enddel.

Én speciel vizsgáztam kvantummechanikából, nem mondanám, hogy értek hozzá. (Akinek teljesen világos, az biztos nem ért hozzá). Nekem egyre fájdalmasabb, hogy milyen képtelenségeket próbálnak ezzel kimagyarázni. Sci-fi esetében egy dolog a képtelenség, azért nem lehet súlyosan bírálni, másik az önellentmondás és harmadik a giccs.

Mélyen közepes film. Különösen mai szemmel nézve. Talán annak idején ez látványos volt, de a történet gyenge és elég sokat nyúl a "the Thing" című filmből.

2017-10-22 17:42:18 Rocco (2016) Charlie O'Brian (?) #1

Senki nem mer hozzászólni? :D Megtöröm a csendet!
18+
Egyszer nézhető film, de azt gondolom, hogy nem igazán volt mondanivalója az alkotóknak. Nem igazán érdekes, a valóság pedig én meglátásom szerint még kevésbé érdekes. Láthatunk itt veszekedést, olaszos módra, de nyilván műbalhé az egész. A pornó is mű dolog, így ez a film is művi lett kissé. Láthatunk itt drámát, de az sem igazi dráma. Van egy férfiember, aki adottságai folytán úgy döntött, hogy erre az útra lép. Pornós lett. Hogy ez munka, nem élvezet? Hmm. és aki egész nap ugyanazon a vonalon vezeti a trolit, vagy lemegy a bányába, vagy szemetet szállít? Hát persze, nem teljesen élvezet. Ettől nem döbbenek meg és azt gondolom, hogy bár súlyos árat fizet, aki pornózik, de ez egy kétélű dolog. Valamit valamiért. Szerintem a szex lényege az érzelem és éppen a lényeg hiányzik, persze az aberrált dolgok talán több bevételt hoznak. Amikor 70 éves nőkkel való szexről mesél "főhősünk" szinte kizártnak tartom, hogy őszinte érdeklődés vezette, sokkal inkább bevétel, ez extremitás és pénzzé lehet tenni.
Érdekes rész, amikor a családját mutatják, emberi, de én nem látok itt drámát, adott egy ember, aki komoly árat fizet a hírnévért és a munkája cseppet sem szokásos, van egy családja, akik ezt elfogadták. Kész. Ezrével vannak ennél érdekesebb és drámaibb emberi sorsok hazánkban is.

2017-10-18 19:01:19 It (2017) / Az Charlie O'Brian (?) #71

Viribus unitis. Egységben az erő.
Egy 80-as évekbeli filmet kapunk, a mai technikával kivitelezve és főleg mai horror ingerküszöbhöz igazítva. Óriási retró hangulat, meg kell mondjam, nagyon élveztem, a Panasonic kazettás magnók, retro biciklik, háttérben levő klasszik hi-fi tornyok látványát. Szép munkát végeztek ezzel. Egyedüli anakronizmus, amit észrevettem: a háttérben dübörgő tehervonat kétszinten tartalmaz konténereket gondolákban, szerintem ezt jócskán '90 után vezették be azon a földrészen! :P
Nagyon jóra sikerült a tizenéves korosztály problémáinak, konfliktusainak, szorongásainak, vágyainak bemutatása. Leszámítva, hogy ilyen szintű tini erőszakot nem tartok reálisnak, remélem nem jellemző a világ azon felén sem.
Kellemes film, retro nyári hangulat, meg persze némi horror faktor, de nem lett túltolva. Mondjuk nekem ez a bohóc akkor sem félelmetes. Pláne amikor valami borzalom szörnyet látni és visszaváltozik bohóccá. :)
A forgatókönyv is ok, de egy dolog tudható volt hogy a főbb szereplőknek nem lesz komolyabb bajuk.
Terjedelmében is éppen elég, nem túl hosszú, egyáltalán nem unalmas, de nincs túl rövidre vágva sem!

Összes komment...