lakatoszoltan01

2020-12-29 13:00:52 A pozsonyi csata (2020) lakatoszoltan01 (1) #12

Nem, nem, soha... még egy ilyen izét. Van a film készítői között valaki, aki szívből büszke erre a dologra?

Viszont játszanék egy kis Age of Empires I.-et.

Mai hírként pedig jó sok pénzért még sorozatot is toldanak ehhez a ...

2020-08-25 12:09:39 Pixels (2015) / Pixel lakatoszoltan01 (4) #32

Mivel én Adam Sandler filmre számítottam, azt is kaptam, és nem volt alpári sem. Egy kimerítő nap utáni bámulós film, élvezhető szöveggel, klisés történettel. Szerncsére nem is veszi komolyan magát a film. Szóval én pont azt kaptam (ropogtatós, egyszer nézős könnyed film), amit vártam és nem is értem, hogy miért várt ettől többet bárki más...

Felnőtt fejjel 2020-ban megnézve semmi értelme. Egy bolygón 15 ember mászkálgat különböző stúdiótermészeti helyeken. A zene zavaróan felesleges a legtöbb helyen. A női főszereplőnek semmi szerepe nincs, a gonosznak semmi indíttatása és az elő és utóhang elbeszélése meg végképp érthetetlen. Egy f*s.

Délutáni szórakozásnak kiváló. Nincs nagy színészi játék, és a mondanivaló is egy szálra felfűzhető téma: ha nincs más, fogadj örökbe.
Voltak vicces részek, a végére pityergős-érzelgős jelenetek. Az eleje lassan pörög, e a végét érdemes kivárni. Egyszer jó megnézni már csak a téma miatt is.

Csodálatosan megvalósított mese. Szerintem a papírmasé figurák tökéletesen adják vissza a Könyv rajzait. Az aktuális sztoriba ágyazás jól sikerült.

Természetesen ez a mese sem kisgyerekeknek szól, ahogy a könyv sem érthető meg gyerekként. De ez közelebb áll egy gyerekhez és a képi világát is könnyen lehet értelmezni.

Csak ajánlani tudom!

Ott kezdődik, ahol a Rettenthetetlen véget ér, csak kevésbé eltúlzott figurákkal, és erősebb valóságérzettel (a Rettenthetetlen idején még nem hordtak skótszoknyát). Nincs túltolva erőszakos kardpárbajokkal, meg szuperül megkomponált jelenetekkel, és végre érthetővé teszi, hogy miként tudta egy maroknyi paraszt legyőzni az akkori világ egyik legerősebb nehézlovasságát.

Szerintem egyszer nézhető darab jó színészi játékkal egy ízléses megvalósítással. Érdemes rá időt szánni, akit érdekel a történelem ezen szeglete.

Számomra érthetetlen az egész sztori. A mozgó város elképzelés, a világpusztítást követő megmaradó tradíciók (bajor kereskedőváros???), kőépítmények mozgó járműveken?
Bár nincs termelés, mégis minden alapanyag megvan (táplálék, üzemanyag). Mechanikus gépek mozgatják a böhöm gépeket, mégis sugárhajtásúak a repülők. Annyira elveszett az emberi civilizáció, hogy azt gondolják, az egész amerikai kontinens istenei (nem az USA) a Minyonok.

A szereplők jelentős része felesleges volt, nem tesz hozzá semmit. A szőke csaj és a főszereplő barátja teljesen felesleges (a srác a végén el is tűnik a sztoriból). No meg a végén bedobott durranás is értelmetlen.

De az abszolút kedvenc, hogy nem a gonosz pusztító gépet akarják lebombázni, ami simán adott és védtelen célpont, hanem egy bepötyögős megszakító kóddal próbálkoznak. És ha csak simán kihúznának egy kábelt a konnektorból?

NE NÉZD MEG, csak ha egy semmiről sem szóló, annyira nem is nagy látványvilággal próbálkozó, blőd agymenést akarsz látni 2 órában. Mint én...

Nekem ez nagyon tetszett. Pihenni akartam családdal, és ez tökéletesen megfelelt. Bár a sztorija gyenge és nagyon akar hasonlítani az eredetire és Meryl Streep figurája teljesen felesleges és az apát játszó színész idétlen és érdektelen... Azonban a film kiváló szórakozás, a magyarul énekelt dalok miatt gyerekkel is nézhető, a dallamok nagyon jók és a régi vágású musical filmeknek nagyon jól hozza a stílusát. Szerintem mindenképpen nézős darab. Egyszer megéri.

2019-02-26 22:12:30 Detroit (2017) lakatoszoltan01 (3) #3

Egy esemény a középpontba egy rövid felvezetővel és egy rövid konklúzióval. De ez pár személyről szól, akik egy este eseményeibe keverednek. Izgalmas a központi téma és a színészi játék. Visszaemlékezés alapján van felépítve a film. De ennyi. Ebből az egy történetből nem hiszem, hogy egy teljes USA lázongást le lehet vezetni.

Őszintén, én a végén már untam és bele-bele tekertem, mert egyszerűbb lett volna novellaként elolvasni és eldönteni, hogy akkor ez most mennyire igaz és rossz. Nekem nem lesz olyan maradandó film.

A film alapból nem túl izgalmas, mert bemutatja egy (nagyon komoly) ügy újságírói felgöngyölítését. De lassú és az, aki nem olvasott utána a történetnek rendesen, az csak ismeretlen neveket és érdekeltségeket hall, meg hogy nagy a "demokrácia".

Sokkal izgalmasabb, hogy egy olyan korszakról állít életképet, ahol nincs számítógép, mobil, internet, google. Mindent kézzel kell keresni, el kell utazni, találkozókkal kell igazolni. Illetve egy olyan kor, ahol a szerkesztőségi ülésen nincs egy nő sem. Ahol mindenki, aki számít, csak férfi, a nők pedig beosztottak, vagy kicsit butuskák.

2019-02-22 08:17:26 Split (2016) / Széttörve lakatoszoltan01 (3) #76

A 23 személyiségből csak párat ismerünk meg, ami így akkor lehetett volna 23 helyett 6 személyiség.
A lányok teljesen feleslegesek voltak a filmben, legalábbis 2-t teljesen ki lehetett volna hagyni.
A végén a lányok halála annyira felesleges erőszak, a sztorihoz nem tesz semmit, hogy nekem elrontotta a filmet és igazából a következő rész már nem is tud érdekelni.
És a legvégi csattanó pedig röhejes.

Szóval még egyszer nem nézném meg, az tuti, de egy alkalom belefért.

2019-02-21 10:32:51 Wonder (2017) / Az igazi csoda lakatoszoltan01 (4) #5

A film érthetően, egyértelműen elmondja, mit is akar bemutatni. Fiatalok problémái, szülők problémai, kommunikáció hiánya és persze az elfogadás mindenek felett. Szép, többször megható, értelmes alkotás.

A színészi játékok nekem tetszettek. A szövegek egészen őszinték voltak, nem kioktatók. Szóval szuper kis film délutánra, estére akár családdal is.

Végülis szép, izgi, a vége kicsit szájbarágós és nekem érthetetlen a legvége. De a majd 3 órás extra változatot nem ajánlom senkinek, mert túl elhúzott és vontatott lesz. Egy estét azért megér.

2019-02-19 21:27:23 Cleopatra (1963) / Kleopátra lakatoszoltan01 (3) #5

Bár a film akkoriban biztosan megaklasszis volt, de ma már inkább én azt mondanám: csodálatos színdarab filmre felvéve. A díszletek, a nagy jelenetek csodásak, elképesztő drága lehetett mindezt felépíteni.*
De a színészi játék a '60-as éveknek megfelelően színpadias. A zene elnyomja olykor a jeleneteket, néhol teljesen haszontalan. A szerelmesek, barátok és családtagok közti kémia és őszinteség egyelő a nullával és a csókjelenetek valami egész nevetségesek, ahogy odatapasztják egymáshoz a szájukat.

DE nem bántam meg, főleg azért, mert elképesztően látványos.

De ha erről a korról szeretnénk filmalkotást nézni, akkor a Róma sorozat tökéletes csemege...

*Nemrég olvastam, hogy találtak pár elásott szfinxet valahol, majd kiderült, hogy az csak a film díszlete volt. Mivel túl nehezek voltak a szobrok, így elásták őket...

Csak érdeklődés szinten kérdezem, hogy noresz02 miért nézted meg a filmet, ha semmi nem jött át belőle?

Az említett akciójelenetnél nem gondoltál arra, hogy talán attól veszélyes a helyzet, mert bárhol alá lehet aknázva egy terület, illetve bárki és bármi rejtőzhet a házban, ezért óvatosan kell megközelíteni?

Te a háborús övezetet bemutató filmeknél azt várod, hogy mikor nevethetsz egy jót? Ez nem vígjáték...

A közösségi összefogásnál pedig nem gondoltál arra, hogy talán egy 200 kilós testet nem is olyan könnyű kiemelni az oda járó, képileg kitűnően jellemzett (idős, asszony, gyerek) menekült, kisemmizett embereknek kellő felszerelés nélkül?

Nekem fura, hogy egyszerűen lefitymáltad a filmet, de olvashatóan nem gondolkodtál el a szituációk komolyságán, a bemutatott helyzetek drámaiságán, és másokkal nem beszélgettél a filmről, hogy megvitassátok, valóban ennyire szánalmas produkció volt-e, vagy csak Te vártál egy humoros, akciódús háborús sztorit, ami természetesen nem jött el.

előzmény: noresz02 (#4)

Egy nyugodt, "gonoszokat" nélkülöző, háborús világot bemutató film. Nyugodt de folyamatos. A színészek jók. Eredeti nyelven ajánlom megnézni.

Én régóta terveztem a megnézését. Nagyon megérte. Érezni lehet a várakozás feszültségét, a ruhák szagát, az autó zötyögését, a tehetetlenség érzését. Én csak ajánlani tudom, mert bár lassú és egyesek szerint középszerű, de szerintem egy estére tökéletes hátteret biztosít annak, aki a háborúk mögé is be szeretne tekinteni.
De ez nem vígjáték, ahogy sok helyen megjelenik.

Aki akciójelenetet vár egy ilyen drámába, az eltévedt, aki bősz humort keres egy ilyen háborús területen, az szintén messze jár. És aki feltételezi, hogy a hegyekben bujkáló idősek, asszonyok és gyerekek simán összefognak és megoldanak egy 200 kilós súlyemelést 10-20 méter mélyről, annak ajánlom, hogy próbálja ki.

(A zenék tényleg nagyon jók.)

Erős közepes. Mivel a végső csavart a közepén már szinte tudni lehetett, ezért nem hozott fordulatot. A rendőröknek semmi jelentősége nem volt a filmben. A legvégére tettem volna egy csavart, mondjuk, hogy valójában a két csaj közösen akart leszámolni a férfival, és a legvégén, amikor a rendőrök kikísérik őket, akkor ezek az összeesküvések lettek volna bevágva. Na, akkor csillagos ötös. Így meg egy sima tévéfilm, vagy "A gyanú árnyékában" egy része...

Nem marad el, csak átalakul. Lesz egy új színészgárda és gondolom jó sok effekt, ami tönkreteszi majd a filmet. (Remélem, nem így lesz.)
Elmarad: http://index.hu/kultur/cinematrix/2017/02/22/nem_lesz_hellboy_3/

Mégsem: http://index.hu/kultur/cinematrix/2017/05/09/teljesen_uj_gardaval_keszulhet_az_uj_hellboy-film/

De az eredeti széria folytatása és azzal minden érdeme simán elveszhet ezzel a döntéssel.

előzmény: Ubul (#75)

A film kellően lassú a figurák bemutatására, a hangulat átélésére és átadására. Nekem tetszettek a figurák, a viselkedésük, a táj kopársága. Egyedül az nem tetszett, hogy ha valaki sebet kapott, akkor nem fájlalta, hanem macsóként annyiban hagyta. Ja, és minek is volt náluk 6 rúd dinamit?

Érdemes megnézni, mert valószínű elraktározódnak a jelenetek.

Kicsit vicces, jó trágár. A komornyik/asszisztens német akcentusát nem értem, mert angolul nem hallottam ki, de amúgy ettől jobb lett a film. A magyar fordítás helyenként jobb. De a film nem szól igazából semmiről. Egy család megismerkedik egy káromkodó udvarlóval, aki még csak nem is biztos, hogy családtag lesz, mert a pár szemeszter alatt bármi történhet. Ez a történet. 20 másodperces sztori.
Szerintem nem éri meg megnézni, csak ha már nincs mivel butítani magunkat.

Az első résznél gyengébb, de továbbra is humoros és jól megvalósított. Sajnos a harmadik rész elmarad... :(

2017-05-23 14:18:02 Hellboy (2004) / Pokolfajzat lakatoszoltan01 (5) #23

Ez szerintem egy nagyon jó adaptáció. Jó a szereplőgárda (csak az új fiú gyenge), jó a sztori, jó a díszlet, jók a jelmezek, jók a poénok. Mi kell még?

2017-05-23 14:16:38 Ex Machina (2014) lakatoszoltan01 (4) #58

Lassú, kidolgozott, a vége kicsit zanzás. De meg kell nézni, akit a robotos és MI filmek érdekelnek.

De vártam és ahhoz képest de gyenge lett. Gyerekeknek szuper, nekem egyszernézős.

Hú, de béna volt. Csakis kora délután, amikor esőre áll az idő...

2017-05-23 14:11:37 Jurassic World (2015) lakatoszoltan01 (4) #92

Látványban nagyon szép. Persze érdekelne, hogy a főszereplő hölgyet később felelősségre vonják-e, mert a vezetői döntései miatt emberek tucatjai haltak meg. És amúgy a dínók gerincoszlopába miért nem ültetnek egy chipet, ami képes felrobbanni, ezzel megölve a dínót? Amúgy ez a film még mindig jobb, mint az második és harmadik.

2017-05-23 14:08:58 Spy (2015) / A kém lakatoszoltan01 (3) #41

Humoros, limonádé, délutánra, kora estére.

Ha lefelejtjük, hogy oda-vissza mennek a sztoriban és közben nem történik kb semmi, akkor ez egy fantasztikus film. Látványban jeles.
De a legvégén akkor a győzedelmeskedő jók felélik mindenüket?

2017-05-23 14:06:37 Home (2015) / Végre otthon! lakatoszoltan01 (3) #11

Egyszerű, de nagyszerű. Mondjuk nem nagyon maradt meg a sztori, csak az, hogy aranyos helyzetek voltak, mint a zenehallgatás...

2017-05-23 14:05:18 Lucy (2014) lakatoszoltan01 (5) #55

Engem a különlegessége megfogott. Akció dús, ötletes, egyedi. Az ilyet szeretem.

2017-05-23 14:04:18 The Voices (2014) / A hangok lakatoszoltan01 (5) #11

Tökéletes ábrázolása a tudathasadásnak. Nagyon ott van. Ahogy a berendezés a film folyamán átváltozik az "álomvilágból" valósággá, az mindent visz. És nem vígjáték, bár fekete humor van benne bőven.

2017-05-23 14:02:23 Insurgent (2015) / A lázadó lakatoszoltan01 (2) #13

Nincs semmi értelme. Számomra nincs. A sorozatnak sem...

2017-05-23 14:01:05 Jumanji (1995) lakatoszoltan01 (5) #12

Legjobb családi fantasy vígjáték a "társasjáték" kategóriában. Rengetegszer láttam. A zenéje pedig szintén szuper. És a maga korában a látványvilága is szuper. Sőt, ha ma csinálnák, biztosan túltolnák, így szerencsénk, hogy nem.

Témájában a legjobb. Mégha kiszámítható is.

2017-05-23 13:57:54 Ant-Man (2015) / A Hangya lakatoszoltan01 (4) #59

Aranyos, humoros, szuperhősös. Kell ennél több a chips mellé?

Szép, mitologikus, különleges. Talán inkább felnőtteknek.

Hát jobb befejezést vártam. Vagy nagyobb sztorit. Ezt kaptam, de megérte megnézni. Egyszer.

Túlhúzták. Aki olvasta, tudta mi lesz, és azt szépen átadta a film is. Egyet azonban nem értek: Elvileg az amerikai kontinensen játszódik a történet a volt USA vidékein, ami közel egy kontinens méretű. Mégis csupán 13 városka maradt meg minimális lakószámmal (a felsorakozott gyerekmennyiségből látszik). A többi vidékkel, amin a vonattal utaznak, mi van? Teljesen lakatlan több ezer hektárnyi föld, erdő, mező? Talán az írás előtt fel kellett volna építenie egy komolyabb valóságot az írónak. De ha a varázslók nem tanulnak földrajzot és ezért fogalmuk sincs, hogy hol vannak, akkor ez megbocsátható (meg matekot, bioszt, fizikát, ...). Mert abból 8, ebből meg csak 4 film készült.

2017-05-23 13:47:13 Pan (2015) / Pán lakatoszoltan01 (3) #3

Látványos volt ez, csak béna és szomorú. Remélem, nem gyerekeknek szánták, mert a bennszülötteket agyra-főre mészárolják, meg a mélybe dobnak gyerekeket, meg egyéb nyalánkság. De egy megnézést érdemel.

Kedves és aranyos film. A képregény figuráit tökéletesen jeleníti meg. És aki olvasott Snoopy-t, annak nem lassú a sztori.

Cuki, aranyos, felnőtteknek inkább. Abszurditás rendben. Ezt élveztem.

Szép, egyszer nézős. Moby Dick nem nagyon tűnik fel a filmben, inkább csak mellékszereplő.

Azonban az egész film alatt csak arra tudtam gondolni, hogy "Ti bálnagyilkosok, megérdemlitek". Mégha meg is magyarázzák, hogy a technikai fejlődéshez elengedhetetlen volt a világítás miatt. Akkor is BÁLNAGYILKOSOK!

2017-05-23 13:40:20 Goosebumps (2015) / Libabőr lakatoszoltan01 (3) #6

Egyszer nézős, ijesztgetős családi filmecske. Azt sajnálom, hogy semmi csavar nincs benne. Én a szörnyeket úgy iktattam volna ki, hogy mindegyiknek más ellenszer lett volna a könyvekben és azokat használva eltüntethetők lettek volna. De így a vége gyenge lett.

Nekem is sikerült 4 részben végiglesni. Gyenge és értelmetlen. Mire volt ez jó?

2017-05-23 13:36:02 Allegiant (2016) / A hűséges lakatoszoltan01 (1) #7

Az egész sorozatot nem értem. És azt sem, hogy mit akar mondani a világnak.

Kissé gyenge, lassan folyik. Több akcióra számítottam. Azonban ahol volt, az nagyon valósághűen adta. A lelőtt rossz fiúk nem keltek fel 5 lövés után sem. Ezért jár a pluszpont.

Tudom, hogy mese, de egy x éve az őserdőben nevelkedő gyereken alig vannak karcolások és hegek? Maradok a mesénél, ez meg egyszeri alkalomra tökéletes volt.

Én nem tartom horrornak. Egy mese, amibe regét és mondavilágot szőttek. Felgyorsítva néztem, mert már untam az álló részeket. Nem nekem való, az tuti.

Ha valaki nem egy béna, abszurd és olykor már-már vállalhatatlan humorral átszőtt filmet keres, akkor hagyja ki. Amúgy meg nagyon jókat lehet rajta hahotázni, mert tele van alpári poénnal. Ennél többre senki ne számítson.

Olyan "A birodalom visszavág", hogy várom a folytatást, mert ez csupán egy felvezetés volt. A szuperhősök csatája. Mondjuk sosem értem, hogy ilyenkor miért nem hívják mondjuk az X-maneket, vagy Supermant, aki bármit elintéz (ja, mert halott). De ez nem lesz a kedvenc darabom, csak amolyan átmenet...

Már megint egy sötét, éjjel játszódó DC szuperhősfilm. Csoda, hogy a DC univerzum lakói nem D-vitamin hiányosak. Amúgy meg gyenge történet. Nem, még egyszer biztosan nem.

Könnyű szórakozás, de nem hozza vissza a 80-90-es évek akciófilmjeinek humorát. Többet reméltem a filmtől. A jelmezek és díszletek helyett több humorral és jobb sztorival toldottam volna meg a filmet. De megnézős darab.

A téma szuper lenne, ha nem egy síkon mozogna elejétől a végéig a film. Nem volt benne katarzis. Lehetett volna egy dokumentumfilm is akár. A filmben persze karcolgatják, hogy a mai világba nem való egy erkölcsökben és üzeneteiben elmaradott intézmény, de komoly válasz nem lesz a filmben semmire. Én többet vártam.

Csak oké, mert nézhető, de bugyuta akciófilm. Az első jobban tetszett és humorosabb is volt.

Nekem csak hármas, mert nem volt semmi különösebb csavar a mesében. Látványban 5-ös.

Nagyon gyenge. Csakis azoknak ajánlanám, akiket a műlátvány lefoglal.

2017-05-23 13:12:50 Deadpool (2016) lakatoszoltan01 (5) #83

Szerintem csúcs film, többször nézős, magyar szinkron is csúcs. Várom a további megjelenéseit Deadpoolnak.

Nagyon jó film. Sötét, de látványos. Élvezetes.

Hangulatban jó, jelenetekben jó, színészileg jó. Én többet vártam volna, mint a Fegyvernepperben, de úgy tűnik, ez csak egy történetet akart elmesélni és semmi több. Mindenesetre, ha valakit ez a téma érdekel, akkor ez mutat egy kis karcolatot kevés adattal és alátámasztott ténnyel.

Úgy látom, megosztó film, vagy jó, vagy rossz. Szerintem gyenge. Nem nézném meg újra. Igazából 1 hónapon belül el is felejtettem.

Szép, kedves, tanulságos és szerencsére nincs béna romantikázós lezárása. Kétszer is megnéztem, mert humorban jó, látványban jó. Szerintem mindenképp érdemes megnézni, és a magyar szinkron is jól adja.

2017-05-23 12:17:18 Bad Moms (2016) / Rossz anyák lakatoszoltan01 (3) #17

Egyszerű vígjáték, láthatóan túljátszott figurákkal, nem valós élethelyzetekkel. Ha nem a realitást keressük benne, hanem a szórakozást, akkor nagyon élvezhető film.

Az Oscar nekem is kérdés, de a belső vívódás és a felvételek is nagyon tetszettek. Ahogy a kamera mindent követ, ahogy átlépünk a jelenetekkel egyik színből a másikba. Az bizony jó. A folyamatos dobolás olykor kezdett kiakasztani, de kihagyhatatlan.

Gyenge és a színészek, no meg karakterek is gyengék.

Szerintem sincs nagy hangulata a filmnek. Azt hittem, csavarosabb lesz, de nem lett. Akit érdekel a hasonló sztori, az nézze a Narcos-t, mert az szépen hozza a témát.

Azt vártam, hogy akció dús és látványos legyen gyenge sztorival. És tadam, megkaptam. (Lehet szégyen,) kétszer néztem meg. Szóval aki megnézi, ne várjon többet egy szép látványnál (lehetőleg HD-ban).

Aranyos, összefogásról és családról szól. Humor a szokásos. Ajánlott megnézni.

Sose játszottam, nem ismertem a világát. Megnéztem, nem szívott magába és a behemót szörnyek nem lettek a szívem csücskei. Popkornzabálós látványmozi délutáni nézelődéshez.

Mi volt a film lényege? És Joker minek is kellett bele? És amúgy kivel is kellene azonosulni a szereplők közül? És miért van az, hogy az összes DC szuperhős film a sötétben játszódik? (a Marvelesek meg nap közben)

Egyszerű, nézhető mese. Olykor erőltetett poénok. Gyerekek élvezni fogják, felnőttek egyszer megnézik, aztán fagy felejtős, vagy évek múlva elővevős lesz.

Önfeláldozás, segítségadás, stb... Sok haszna nem volt a filmnek. A támadó banditákat nem tudtam megszámolni, de a végén olyan 200-at biztosan lelövöldöznek. Erre odafigyelhettek volna. Nekem hosszú volt a vége. De ha rágcsa ropogtató film kell, akkor ez simán belefér.

Kedves, egyszerű, nincs benne igazából gonosz. A sárkány szőrös, ami poén. (De miért van külön 4 lába és 2 szárny, amikor az állatvilágban az ízeltlábúakon kívül nincs 6 végtagú élőlény. A Trónok harca sárkányok a jó ábrázolás). De ettől eltekintve kedves szereplők, egyszerű történet, a vége még könnyezős is lehet.

Szóval mindenképp megér egy családi/összebújós délutánt.

Azért adtam 5 csillagot, mert a film katasztrófarészét szabályosan végigizgultam. Már rég láttam ilyen filmet, ami így lekötött. Az első óra a felvezetés, és amúgy kell is, hogy bemutassa a szereplőket, a fúrótorony életét és a dolgozók hozzáállását a munkához. A "gonosz" felesleges majdhogynem. És nagyon jó volt a végén az valós személyek bemutatása.

2017-05-23 11:44:53 Inferno (2016) lakatoszoltan01 (3) #23

Gyenge de nézhető. Sejthető a csavar, érthetetlen a gonoszok célkitűzése. Megnéztem, elfelejtem, nem bántam meg.
A többi filmben is tettek tönkre pótolhatatlan festményeket és muzeális tárgyakat?

Sokkal többet vártam, helyette egy lassan folyó, filmecske lett béna szereplőkkel. És a folytatás persze kötelező, mert ma már nem lehet fantasy "trilógia" nélkül...

2017-05-23 11:38:38 Storks (2016) / Gólyák lakatoszoltan01 (4) #6

A sztori erőltetett, mármint hogy a gólyák hozzák a gyereket stb. Viszont a film gyorsasága, humora egyedi. Vannak benne igazán jó részek, a farkasok pedig kifejezetten humorosak, még ha abszurdak is. Ha nem vár tőle sokat az ember, akkor kellemesen fog csalódni, mint én.

Azt hozza, amit kellett. Mint a korábbi kettő. Aki a korábbiakat szerette, ezt is fogja.

Sok izgalmas jelenetet nem tartogat és a vége sem lett túl furmányos. De Gibson tetszett benne. Egyszer nézhető, bár kicsit sötét a hangulata. Az angol cím amúgy szerintem gáz.

2017-05-23 11:31:59 Arrival (2016) / Érkezés lakatoszoltan01 (4) #225

A csavar (bár kitalálható) jól sikerült. A zene nagyon jól viszi a filmet. A kommunikációs forma ötlete egyedi - bár a Kapcsolat óta tudjuk, hogy a matematika az alap közös nyelv. Ami zavart, hogy miért szigetelődik el a világ a globális megoldások keresésétől? Simán megtudnám nézni még egyszer később.

2017-05-23 11:27:46 Doctor Strange (2016) lakatoszoltan01 (5) #20

Nekem a látvány és a gondolatmenet tetszett és kész.

A legvége bejött, az nekem egyedi volt. A film meg lassú, de egyszer nézhető, aztán felejthető.

Folyamatos sztori (a kripli sivataglakó nem hiányzik a sztoriba), van humor, van látvány. Nem bonyolít, nekem hozza a hangulatot. És már hiányzott egy igazi drámai rész is.
Az utalások pedig ügyesek...

Vígjátéknak elmegy, bár sok humor nem szorult belé. A "buli" alpári és ízléstelen szerintem, nem értem, hogy miért menne át mindenki őrültbe... Egyszernézős kora esti film rágcsaropogtatáshoz.

2017-05-23 11:18:52 Moana (2016) / Vaiana lakatoszoltan01 (3) #10

Szép, kedves. Nekem a dalok nem tetszenek, nem túl fülbemászóak. A sztori pedig 1 percben elmesélhető. A kakas a humoron kívül nem tesz hozzá semmit a meséhez. Szóval látványos de gyenge történetvezetésű a film.

Egyszerű akciófilm, néhány poén, minimális csavar. Érdemes megnézni (bár én 2 hét távlatából már alig emlékszem rá...)

2017-05-23 11:10:08 Assassin's Creed (2016) lakatoszoltan01 (2) #19

Bazi nagy porfelhőben ugráló csuklyás alakok, akik már átélt élményeket élnek át újra. A valóság pedig, hogy egy laborban egy géppel "álmodnak". A keresett tárgy pedig pont ott van, ahol már rég megtalálták volna. Kolombusz sírját valószínű már többször felnyitották...
éééés (dobpergés): folytatásos...