Havierez

Tapasztalat: 705 film
Kompetencia: 36 film
Súly: 1605
Regisztráció: 2015. július 28. (2 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Bemutatkozás

Deme Gergő vagyok jelenleg 23 éves és imádom a filmeket! Kiskoromban kezdődött ez a szerelmem amikor is folyton 60-as 70-es évekbeli NDK-s és olasz kalandfilmek mentek a tévében na meg a jugoszláv Winnetou filmek. A 90-es években mikor ezeket adták a tévében már akkor beleszerelmesedtem a mozi világába. Aztán a 2000-es években már érettebben válogattam a jobbnál jobb filmek közül. Itt már nem a mennyiségi mozinézésre mentem rá a hangsúly egyre inkább eltolódott a minőség felé. Elég sokszor látogattam meg a mozit és nagyon sok jó alkotást nagyvásznon tekintettem meg. Például Star Wars filmeket, Toy Story 3, és még sorolhatnám.

Az utóbbi években kedvencemmé lettek a drámák. Nagyon megható filmeket nézek és nagyon értékes alkotások ezek. Csillagainkban a hiba, vagy a Most jó című alkotások ilyen jellegűek. Ajánlom őket.

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Miyazaki Hayao, Ridley Scott, Steven Spielberg
Színészek: Brad Pitt, Chris Hemsworth, Luke Evans, Matt Damon
Műfajok: anime, dráma, fantasy, horror
Országok: amerikai, angol, francia, japán, olasz
Korszakok: 80-as, 90-es és 2000-es évek. 2010-es évek

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: 1994
Lakhely: Gödöllő

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Hotel Rwanda
Hotel Ruanda
5 2017-12-11 4,2
(566)
Dunkirk
 
5 2017-12-11 4,0
(347)
Daddy's Home 2
Megjött apuci! 2.
4 2017-12-09 2,8
(11)
Batman: Return of the Caped Crusaders
Batman: A köpenyes lovagok visszatérnek
4 2017-11-27 3,3
(26)
Batman vs. Two-Face
Batman Kétarc ellen
3 2017-11-24 ?
(7)
Coco
 
5 2017-11-23 4,5
(25)
Cloudy with a Chance of Meatballs 2
Derült égből fasírt 2.: A második fogás
3 2017-11-22 3,0
(114)
Batman Begins
Batman: Kezdődik!
5 2017-11-22 4,0
(1344)
Batman Returns
Batman visszatér
4 2017-11-21 3,5
(826)
Batman Forever
Mindörökké Batman
4 2017-11-20 2,7
(800)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

https://kritikustomeg.org/film/5777/hotel-rwanda-hotel-ruanda-2004

Ez a film életrajzi film is mert Paul rusasegabini életét mutatja be! Köszönöm a pótlást előre is! :)

Az amerikai krimi sztori nincs fent az oldalon az OJ Simpsonos 1. évad. Előre is köszönöm a feltöltést!

http://www.imdb.com/title/tt2788432/

2017-11-23 20:08:04 Coco (2017) Havierez (5) #3

Na végre sikerült megnéznem nagy vásznon 3D-ben ezt az új Pixar filmet is. Hát nem tudom mit is mondhatnék róla mert nagyon vegyes érzéseim vannak Lee Unkrich alkotásával kapcsolatban. A kezdés nem úgy indult ahogy az ehhez hasonló animációs filmeknél megszokhattam mivel egy kicsit már az is keserédes volt. Adva van egy fiatal fiú akit Miguelnek hívnak és az átlagos cipőkészítésből élő családja Mexikóban. A kezdetkor már volt egyfajta furcsa szomorúsága a filmnek olyan amilyet még nem láttam ilyen típusú filmekben ugyanis a főszereplő fiú dédanyja Alzheimer kóros mellette pedig kerekesszékes. A saját lánya kérdezi hogy hogy van erre pedig a beteg asszony nem ismerte fel a saját lányát ez nagyon szívszorító jelenet volt. Na az ehhez hasonló jelenetek nem biztos hogy gyerekeknek valóak főleg nem 6 éven felülieknek.

Aztán a film beindul Miguel zenélni akar azonban ezt a családja tiltja hogy teljes erejével a cipőkészítésre koncentrálhasson. Halottak napján Miguel ellopja a gitárt rokonától és innentől indul be a maskarás színes parádé.

Érdekesen van ábrázolva a filmben a holtak világa. Én pont nem így képzelném el sőt szerintem akkora helyre amit bemutat a film el se fér annyi halott amely meghalt már a történelem folyamán.

Azonban a látványvilág az tényleg nagyon szép mostani rajzfilmekhez képest még túl is tesz rajtuk. A karakterek mozgása nem vontatott hanem gyors, élénk és teljesen élőnek hat. A színek kicsit pirosasak-narancssárgásak ami nekem annyira nem tetszett jobban örültem volna több zöld szín használatának. Még ami feltűnt hogy növényeket virágokat egyáltalán nem vagy csak a sírokra felrakva néhány szálat ábrázoltak ami nekem nem tetszett mert szeretem ha egy filmben dominál a természetközeliség.

Viszont amiért rendkívül módon tetszett és tényleg úttörő film az az ahogyan nem riadt vissza a rendező hogy a főszereplő fiú dédanyjának a demenciáját teljes valójában bemutassa majd a film végén pedig a közös zenéléssel megkoronázza azt. A dalok is nagyon jók voltak bár azt nem értem miért magyarul énekelték őket jobban tetszett volna eredeti latino nyelvvel és magyar felirattal.

De összességében nagyon pozitívat csalódtam a Coco-ban tudott újat mutatni és a végén még el is sírtam magam. Szóval megéri megnézni a filmet nekem az a nagyon határozott meggyőződésem.

2017-11-23 12:14:24 Coco (2017) Havierez (5) #2

Nyilván elmondják a kasszanal a mozinezonek h ez milyen film is lesz

előzmény: ifj. Ó. Posszum (#1)

Hát most erre mit mondjak? Sok pénzből illik jó filmet forgatni azonban nekem roppantul hiényzott ebből a filmből a humor. Ja meg a színes látványvilág amely az előző batman filmeket olyan szépen jellemezte. Ez a film szinte csak éjszaka meg hajnalban játszódik és sajnos semmi élet nincs benne.

Viszont az akciójelenetek jók lettek, Christian Bale viszonylag jól alakítja a főszereplőt. A pszichiáter főgonosz elég gyengére sikerült szóval nem tudom annyira nem jó film mint amennyire fel van értékelve. De rényleg van benne valami amivel hatni tud talán az hogy sebezhető benne Batman és szurkoltam neki végig a filmben hogy győzzön.

Lehet mondani erre a filmre sok mindent na de azt hogy rossz lett volna nem nagyon szerintem. Val Kilmer hitelesen alakította a denevérembert sőt a főgonoszok is most ketten voltak és kétarc a kedvenc főgonoszom a batman univerzumból és már ezért is nagyon tetszett a film.

A látványvilág olyan volt hogy végre nem stúdióban forgatták hanem az utcán a filmet. Ez külön plussz pont az alkotásnak.

Érdekes film volt ez Tim Burton jó rendező szerintem és az hogy Michael Kaeton-ra bízta Batman szerepének eljátszását zseniális húzás volt. Ez a színész alakítja eddig a legjobban, leghitelesebben Batman karakterét szerintem. Igen, még Ben aflleck-nél és Christian Bale-nál is jobban tetszett az alakítása mivel volt benne tartás, hitelesség egy kis világfájdalom és ami a legmeghatározóbb volt az a nagyszerű arrogancia.

Viszont a nagyszerű színészi játék nem viszi el a hátán a filmet mivel a látvány hagyott kívánni valót maga után. Mintha nem is az utcán forgatták volna hanem inkább egy nagy stúdióban végig. Ez nagyon átjött hiányoltam az utcai jeleneteket ez olyan volt mintha egy stúdióban vették volna fel az egész filmet. Nagy kár érte

Elég rossz film volt hangulatilag azonban a téma merészsége mindenképpen érdekessé teszi ezt a filmet. Az biztos hogy a könyv ami alapján készült ez a film sokkal mélyebb és jobb de ha valakinek csak kevés ideje van nyugodtan megnézheti ezt a filmet mert képes visszaadni a könyv egyediségét, mondanivalóját.

Nem rég sikerült megnéznem ezt a filmet is. Már nagyon vártam mert előzetesek alapján jónak tűnt és még nem hallottam semmit se a Heydrich elleni merényletről. A filmet nézve végig zavart valami. Az elején túlságosan csak Heydrichet mutatták be, a film második felében meg csak a merénylőket. Valahogy nem sikerült eldöntenie a rendezőnek hogy Ő most a lázadókról, vagy pedig a náci vezetőről akar e életrajzi filmet alkotni. Nagy kár érte mert így a kettő között valahogy tönkre ment az alkotás pedig ebből sokkal mélyebbet és értékesebb dolgokat is ki lehetett volna hozni.

Akárki akármit is mond nekem ez a film tetszett. Főleg flash és aquaman karaktere volt nekem a legérdekesebb de az összes szuperhőst sikerült jól bemutatnia a rendezőnek Zack Snydernek. Összességében a rossz kritikák miatt rosszabb alkotásra számítottam így pozitívan csalódtam az igazság ligájában.

Összes komment...