Havierez

Tapasztalat: 1001 film
Kompetencia: 20 film
Súly: 1501
Regisztráció: 2015. július 28. (4 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Bemutatkozás

Deme Gergő vagyok jelenleg 23 éves és imádom a filmeket! Kiskoromban kezdődött ez a szerelmem amikor is folyton 60-as 70-es évekbeli NDK-s és olasz kalandfilmek mentek a tévében na meg a jugoszláv Winnetou filmek. A 90-es években mikor ezeket adták a tévében már akkor beleszerelmesedtem a mozi világába. Aztán a 2000-es években már érettebben válogattam a jobbnál jobb filmek közül. Itt már nem a mennyiségi mozinézésre mentem rá a hangsúly egyre inkább eltolódott a minőség felé. Elég sokszor látogattam meg a mozit és nagyon sok jó alkotást nagyvásznon tekintettem meg. Például Star Wars filmeket, Toy Story 3, Nauszika szél harcosai és még sorolhatnám.

Az utóbbi években kedvencemmé lettek a drámák. Nagyon megható filmeket nézek és nagyon értékes alkotások ezek. Csillagainkban a hiba, vagy a Most jó című alkotások ilyen jellegűek. Ajánlom őket.

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Miyazaki Hayao, Ridley Scott, Steven Spielberg
Színészek: Brad Pitt, Chris Hemsworth, Luke Evans, Matt Damon
Műfajok: anime, dráma, fantasy, horror
Országok: amerikai, angol, francia, japán, olasz
Korszakok: 80-as, 90-es és 2000-es évek. 2010-es évek

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: 1994
Lakhely: Gödöllő

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Dark Phoenix
X-Men: Sötét Főnix
4 2020-01-15 2,6
(198)
Stan and Ollie
Stan és Pan
4 2019-12-26 3,7
(32)
Star Wars: The Rise of Skywalker
Star Wars: Skywalker kora
5 2019-12-20 2,7
(275)
The Aftermath
Egy háború margójára
4 2019-12-10 3,1
(28)
Charlie's Angels
Charlie angyalai
5 2019-12-09 2,2
(19)
Ítélet Magyarországon
Judgment in Hungary
5 2019-12-04 4,0
(51)
I Am Heath Ledger
 
5 2019-12-04 ?
(5)
Megsebzett ünnep
 
4 2019-12-04 3,0
(19)
Vérösvény
 
3 2019-12-04 ?
(8)
Avicii: True Stories
 
4 2019-11-28 ?
(6)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Ez a film az Oscar díjas Krmer kontra Kramer remeakje. Csak ott volt két zseni Meryl Streep és Dustin Hoffman.

Ha nem tetszett a film szíved joga. Semmi se tetszhet mindenkinek.
Azonban a véleményedet kultúrált formában is kifejezheted nem fontos más lelkébe taposva ítélkezni, szidni ezt a filmet. Nekem például tetszett ez a hiperaktív lendületes film nem vagyunk egyformák. Viszont kölcsönösen fontos tiszteletben tartani mindenki értékrendjét még akkor is ha eltér a tiédtől.
Ez a film méltón lezárja a Skywalker sagat szerintem mivel minden lezáratlan szálat sebészi pontossággal varr el.
DE! Kinek a pap kinek a papné ha neked nem tetszett akkor csak sajnálni tudlak. Más örömét ne orozd el kérlek!!!

előzmény: Rorschach (#145)

Nem értek egyet veled Olorin. Mostanság divat lett szidni a Star Warst és ez roppant rossz irány szerintem.

előzmény: Olórin (#112)

Velemenyeddel maximálisan egyet értek Ugor! Ez nem muveszfilm hogy mindig legyen rajta csamcsogni való. Uropera, mese, scifi fantasyba oltva amely elkapraztat a sokszinusegevel valamint a Jó és rossz kuzdelmrol szól.
Tökéletes kritikát írtál teljes mértékben egyet értek veled, minden szavad színarany!

előzmény: Ugor (#104)

A Star Trek minden túl filmben pofás volt a Sabotage cimű szám Beastie boys zenekartól például. Vagy a Galaxis őrzőiben a rengeteg retro sláger amiben énekeltek is.

John Williams zenéje jó ez vitathatatlan. Számomra azonban unalmas kilenc filmen keresztül ugyan az a dallamvilág amiben néha-néha annyit változtat a sztárzeneszerző hogy D-dúr helyett c-mollba teszi a hangsort. Egy kis innováció sosem árt.

előzmény: Dangar (#88)

A Skywalker kora lezárta a 9 részes Star Wars skywalker sorozatot. Én hálás vagyok JJ. Abramsnek mert kijavitotta az előző filmben a rendező súlyos hibáit és sikerült visszakanyarintania az új trilógiát a minőség magas fokára.
A szereplők és karakterek egyensúlyban voltak, meg volt az összhang köztük és ez jól látszódott végig a film mind a 140 percében. A néger lány behozatala üditő szinfoltot jelentett és különösen tetszett ahogyan Finn-nel igazi románc kezdett kialakulni közöttük. Palpatine mint főgonosz visszatérése nem lepett meg annyira mivel már az előzetesben is felbukkant. Viszont végre igazán nagy súlya volt a főgonosz karakterének ami nem volt elmondható Snoke legfőbb vezére jelleméről, személyiségéről. Kylo Ren ádáz ellenségből hihetetlenül mély, és hosszú utat bejárva megtért és jó lett belőle ezért is csodálatra méltó ahogyan JJ Abrahms a karakterét felépitette és a végkifejletig vezetgette. Rey hozta a szokásos formáját rengeteg akcióban vett részt és méltón szinte majdnem úgy harcolt mint egy férfi jedi. CC-PO3 aki mind a kilenc filmben szerepelt drámai búcsúmonológja majd az azt követő csavar meglepett. Végül érdemes még megemliteni a nagy öreg Luke Skywalkert aki szellemként megjelent és döbbenetes mondatot mondott Reynek amivel megváltoztatta a történtek menetét.
A látvány pazar lett és a rengeteg akciójelenet pedig pontosan, precizen és 21. századi szinten lett kivitelezve amin már meg sem lepődök hiszen az új trilógia egyik legnagyobb erőssége pont az volt hogy kiválóan lettek megoldva a csatajelenetek mind az űrben, mind a felszinen játszódtak éppen. Rengeteg birodalmi romboló, rohamosztagos és elképesztő mennyiségű sith lovag vette fel a harcot a lázadók maroknyi nem túl korszerű fegyverzettel ellátott ámbár lelkes csapataival.
A történetvezetés lineárisnak, rendkivül hiperaktivnak és gördülékenynek tűnt számomra. Adva van egy főgonosz és egy kiváló lány jedi akit a háttérből segitenek a nagy öregek úgy mint Luke, Leia, Chewbecca stb. A film befejezéséhez közeledve Nagy csavart kaptunk a zseniális rendezőtől amikor is Rey halálát követően a rosszból jóvá lett Kylo Ren feltámasztja szerelmét és egy gyönyörű csók után egyesül az erővel. Majd Rey ahogy az utolsó jelenetben megmutatja a sárga szinű fénykardját az jobban tetszett mint akét nap elcsépelt megjelenitése a Tatouninon. A sztori feszessége, pergőssége miatt egy percig nem lehetett unatkozni és nagyon kellett koncnetrálnom hogy tudjam most éppen melyik karakter hol és milyen küldetésen van a rengeteg bolygó közül.
A filmzene a szokásos minőséget hozza se nem többet se nem kevesebbet. Én kis újitásnak örültem volna ha mondjuk pl modern rock, vagy rap számokat is beletesznek a filmbe mint például. Imagine Dragons, XXXTenctation vagy hasonló minőséget képviselő kortárs előadóművészek dallamait.
Összességében tehát elmondható hogy ez egy zseniális film abból a szempontból hogy jól lehet szórakozni rajta. Aki művészfilmet vár egy Star Warstól az csalódni fog neki javaslom Tarr Béla vagy Pier Paolo Passolini filmjeit. Viszont aki kikapcsolódna, elmerülne ebben a varázslatos rengeteg érdekességgel telezsúfolt univerzumba az nem bánja meg a filmre szánt időt hiszen nagy élményt kap amiről még később rengeteget tud gondolkodni, ismerősökkel beszélgetni. Számomra ez a film nagyszerűen zárta le a több mint negyven éves Skywalker korszakot. Soha rosszabb finálét, filmélményt ennél!

Aki erre egyest ad az nem SW rajongó. Nekem tetszett, bejött ez a film mivel sok volt a csata és méltó lezárást kapott a skywalker sorozat.

Nekem ez vagány és tökös film volt. Nagyon bejott csipetnyi humor sok akcióval. Kicsit a Kingsman filmre hasonlított véleményem szerint. A legjobban pedig Kristen Stewart játszotta a tökös csaj szerepet.

https://www.imdb.com/title/tt7968976/

Ez a dokumentumfilm nincs fent az oldalon. Köszönöm szépen a pótlást előre is

Kíváncsian várom a filmet. Matt Damon jó színész szeretem remélem ebben az alkotásban is magas színvonaluan teljesít

Összes komment...