TeDeum

Tapasztalat: 360 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 360
Regisztráció: 2015. április 27. (8 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Sound of Freedom
A szabadság hangja
5 2023-11-29 3,4
(55)
Bristol Fashion
Bristol stílus
1 2023-09-07 ?
(4)
Nobody
Senki
4 2022-07-30 3,7
(390)
El silencio de la ciudad blanca
Ikergyilkosságok: A fehér város csöndje
3 2022-05-25 ?
(8)
The Young Pope
Az ifjú pápa
5 2022-05-12 4,5
(98)
The New Pope
Az új pápa
1 2022-05-12 4,1
(67)
Magyar passió
 
5 2022-04-13 3,1
(33)
Vadlovak: Hortobágyi mese
Wild Horses: A Tale from the Puszta
5 2022-01-27 4,4
(27)
The Last Duel
Az utolsó párbaj
2 2021-11-11 3,8
(292)
Hallo, Diktator: Orbán, die EU und die Rechtsstaatlichkeit
Victor Orbán Versus Europe
1 2021-06-09 3,9
(24)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2015-09-30 20:50:02 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] TeDeum #21743

Nagyszerű liberális maszlag. :D

Orosz becsületére legyen mondva és Benny baklövésére, rossz ötlet volt felhívni az emelvényre. :D

--
Áthelyezve a(z) Az Érpatak modell topikból.

2015-09-16 21:26:16 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] TeDeum #21740

Elnézést kérek ha bárkit megsértettem a hozzászólásommal.
Ennek ellenére úgy gondolom, bizonyos filmek tekintetében nehéz megkerülni a történelmet.


--
Áthelyezve a(z) Chouans! topikból.

2015-09-16 19:03:04 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] TeDeum #21737

Kedves cucu ez nem fröcsögés úgyhiszem.
GothMan, régen még a ókor rabszolgáinak is jobb dolga volt sok szempontból. A jobbágyságról már ne is beszéljünk.

--
Áthelyezve a(z) Chouans! topikból.

2015-09-14 22:48:30 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] TeDeum #21734

Egy kis olvasnivaló a film hátteréről:

VENDÉE - FRANCIA ELLENFORRADALOM

1789. július 14.: a Bastille lerombolásával a francia forradalom kezdetét veszi. A modern kor, a szellemi alászállás és a pusztulás kezdetének dátuma. Habár a hanyatlás első jelei már jóval korábban – a középkor végén – észlelhetők voltak a tradicionális Európában, ez folytatódott, s egyre erősebben érvényesült a humanizmusban, a reneszánszban, a protestantizmusban, az angol polgárháborúban, majd a szabadkőművesség XVIII. századi megjelenésével, és a „felvilágosodással”, majd napra pontosan kétszázhúsz esztendővel ezelőtt kicsúcsosodott. Ezen átkozott naptól fogva a Világ – fokozatosan – teljesen kifordult önmagából, a Rend helyébe káosz, a monarchiák (többségük) helyébe köztársaságok, az elit helyébe a csőcselék, Isten helyébe az (emberalatti) „Ember”, a spiritualitás és az Egyház helyébe a „Tudomány”, az ateizmus és a materializmus lépett.
A francia forradalom közvetlen történelmi előzménye a tizenhárom amerikai brit gyarmat fellázadása és függetlenedése, a szabadkőműves mintaállam első és legfontosabb bástyája, az Egyesült Államok megalapítása; előre jelezve egy majdani utópisztikus, hagymázas rémálom, a Világköztársaság eljövetelét. Európában is hasonló álmokat dédelgetnek a szabadkőművesek, közülük a legradikálisabbakat a bajor Illuminátusok, Adam Weishaupt vezetésével. “Szellemi téren” diadalmaskodott az “Ész” és a “Tudomány”, olyan dekadens alakok ténykedése következtében, mint Voltaire, Rousseau, Diderot, az enciklopédisták, etc. A parasztság nehéz helyzete, az 1788-as ínséges év, és a 175 év óta össze nem hívott nemzetgyűlés miatt lázongó – háttérerők által provokált és manipulált - “harmadik rend” követelései tetőzték a válságot.

A Bastille ostromát követően 1789 nyarán a csőcselék fosztogatta, pusztította Franciaország nagy részét, majd az anarchisztikus állapotok következtében az ország értelmetlen, hosszú és véres háborúk sokaságába keveredett; ezt követte a sans-culotte-ok, a girondisták, a jakobinuok fellépése, 1791-ben az alkotmány (ez a dokumentum és két évvel korábban elfogadott Emberi és polgári jogok nyilatkozata egyértelműen szabadkőműves ihletettségű), 1792-ben a köztársaság kikiáltása, majd Bourbon XVI. Lajos király, és felesége, Marie-Antoinette királynő perbefogása, uralkodói rangjuktól való megfosztásuk (ami lehetetlen és teljesen érvénytelen). A francia nemzet söpredéke, a Konvent 1793. január 14-én Louis Capet „polgártársat” a nép szabadsága, és a köztársaság elleni szervezkedésben bűnösnek találta, 361 igen, és 360 nem szavazat mellett halálra ítélte, majd január 23-án guillotin-nal lefejezték. Mivel név szerinti szavazás volt, kiderült, hogy a kivégzés mellett voksolt a király rokona, Louis Philippe, Orléans hercege is. Ez év novemberében őt is utolérte a végzete, a jakobinusok nyaktiló alá küldték. Marie-Antoinette-t 1793. október 14-én állították bíróság elé, halálra ítélték, és két nappal később kivégezték. A király és a királynő gyermekei közül csak Marie-Thérèse Charlotte maradt életben, a terror a francia nemesség és elit nagy részét szintén kiirtotta.

A forradalom és annak minden következménye a legnagyobb rombolást idézte elő a tradicionális világban. Hogy a történelem a „Szabadság! Egyenlőség! Testvériség!” nevében egy kis ízelítőt adott a későbbi korok leginfernálisabb eszméjéből és rendszeréből – a kommunizmusból, arra példa eme lázadás legundorítóbb tömörülése, a szélsőbaloldali Jakobinus Párt, és annak emblematikus alakjai (a teljesség igénye nélkül): Antoine Saint-Just, „A Halál angyala”; Jean-Paul Marat, „A nép barátja”; Camille Desmoulins, az „Elkényeztetett kölyök” – Robespierre szerint (és Petőfi példaképe); Georges Danton, a „Természetes őserő”; és Maximilien de Robespierre, a „Megvesztegethetetlen”. A Rousseau tanain nevelkedő idealista Robespierre olyan társadalmat képzelt el, amely az egyenlőségen és az erényen alapszik, naptárreformot vezetett be (a köztársaság kikiáltása, 1792-től számítva az új időt) és megteremtette a Legfelsőbb Lény kultuszát, mint republikánus vallást, amelynek – természetesen – ő volt a főpapja (No comment…). Szerencsére a jakobinusok olyannyira radikálisak és utópisztikusak voltak, hogy önmagukat számolták fel: 1794. július 28-án Robespierre és maradék társai is a vérpadra álltak. De a szélsőséges és alantas eszmék nem szálltak kiötlőikkel és alkalmazóikkal együtt a sírba, hanem követőkre találtak a Világ számos részén. Elég csak az 1795-ös magyarországi Martinovics-összeesküvésre, az 1830-as párizsi-, 1848-as európai-, az 1871-es párizsi forradalmakra gondolni, majd figyelembe venni a XX. században az 1917-18-19-es, és későbbi eseményeket, ahol a „tanítványok” túltettek a „mesteren”… A forradalmi eszmék a művészeteket is megmételyezték, két kiragadott példa: Eugéne Delacroix A Szabadság vezeti a népet nevű festménye, és Petőfi Sándor Akasszátok föl a királyokat! című verse érzékelteti a szenny és a csőcselék imádatát.

A jakobinusok veszte után a forradalom „új irányt” vett, s utat engedett az olyan opportunistáknak, mint Talleyrand, és az olyan kalandor bajkeverőknek, mint Napóleon Bonaparte, akik ténykedésükkel rengeteget ártottak Európának. A pre-kommunista Gracchus Babeuf-on már meg se lepődünk. Az 1815 után létrejövő Szent Szövetség a XIX. század közepéig még képes fenntartani az európai rendet, de utána egyre általánosabbá válik a megosztottság és a hanyatlás, majd a XX. századi forradalmak, a két világháború, Egyesült Nemzetek Szövetsége, kétpólusú világ, az „Új Világrend”, a kulturális gyökereitől megfosztott egyesült Európa szabadkőműves alkotmánnyal, diktatórikus tervekkel…

Eme többségében hitvány események és alakok felsorolása után július 14-én a jobboldali, monarchista, konzervatív és értékelvű ember a francia forradalomra, a köztársaságra, illetve „vívmányaira” nem, de azokra, akik annak idején mindezzel a fertővel bátran szembeszálltak, kötelessége emlékezni. 1793 tavaszán, Vendée tartomány Istenhez, az Egyházhoz és a Királyhoz hű nemesei, papjai, parasztjai felkeltek a köztársasági terror és az egyházellenes politika ellen, olyan vezetőkkel az élükön, mint Jacques Cathelineau, Francoise Athanase de Charette de la Contrie, Henri de La Rochejaquelein, Gigost d’Elbée, és Jean Chouan, a Huhogók vezére. Az Armée catholique et royale – Katolikus és királyhű hadsereg bátor harcosai XVII. Lajost tekintve törvényes királynak, a Bourbon-ok címerével díszített fehér lobogóval meneteltek Nantes felé. A kezdeti sikerek után előbb 1793 októberében Cholet mellett, majd decemberben Savenay-nál végső vereséget szenvedett. A vezetők többségét elfogták és kivégezték, néhányan Angliába menekültek, mindeközben a köztársasági hadsereg vérengzést hajtott végre a Vendée-vidéken, körülbelül 200.000 embert legyilkolva. Westermann tábornok szavaival: „A Vendée nincs többé.” 1795. október 5-én Dancian tábornok vezetésével a királypártiak Párizsban megpróbálták átvenni a hatalmat, de a Nemzeti Konvent parancsára „Général Vendémiaire” leverte a royalistákat.
Habár az ellenforradalom elbukott, de a Hit, a Rend, és a Haza mellett mindhalálig kiálló hősök emléke örökké megmarad.

Vive le Roi!

Írta: V.SZ.
Forrás: v-stalker.blogspot.hu

--
Áthelyezve a(z) Chouans! topikból.

2015-09-11 09:25:04 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] TeDeum #21714

Igazából nem voltam semmiben biztos míg érdekelni nem kezdett a történelmünk.
Igaz, hogy minél többet tud az ember annál inkább érzi úgy, hogy minél kevesebbet. Még is azt hiszem szilárd alapokon állok több tényezőt is figyelembe véve.

--
Áthelyezve a(z) Attila topikból.

2015-09-11 08:52:22 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] TeDeum #21712

Kedves Mizogin! Természetesen a filmnek semmi köze nincs hozzánk, épp erre igyekeztem felhívni a figyelmet. Még szerencse, hogy a történelmünk nem csak a mozivásznakon látottakból tevődik össze.
Bonny Johnny:
Második reagálásod nagyon közel áll a valósághoz. A summér nép kik legősibb rokonaink egy üres Kárpát medencében nyertek menedékre. Őket meghódították avar rokonaink. Mikor az avarok elbuktak jött Atilla király és hun népe. (Meghódított majd a szövetségi esküt megszegő gót néphez semmi közünk. Vizígótok hűségesek maradtak ugyan, de hozzájuk sem. Egyébként a gótok tehettek a hun -római háború kirobbantásáról is és az Atilla és Aetius közti jó viszony tönkretételéhez). A Birodalom szétesésével egy hosszú folyamat után pedig Árpád fejedelmünk az iskolákban honfoglalás néven ismét haza tért az ekkor már magyarnak hívott népével.
Így valóban kevert nép vagyunk, e három nagy múltú nép leszármazottjai. Még ha tény is, hogy ma már a népünk 10 % hordozza talán magában az ősi vért. Még szerencse, hogy a magyarság sosem csak a fajiságból eredt.
A hunoknak a germánokhoz nem sok köze volt egyébként, válaszolva egy korábbi írásodra, lévén akkor még a fajiság is nagy szerepet játszott. Egyébként pedig egyre inkább elfogadott, a hun magyar elmélet. Szerencsére ma már nem a múltat végképp eltörölni szlogen megy, és az első lépések megtörténtek.
HejjaX: A törökökhöz semmi bizonyíték nincs arra vonatkozóan, hogy rokonaink lennének bármilyen szinten is. (Természetesen nem a török megszállásokra gondolok és az akkor keletkezett hígulásokra). A hunok sokkal valószínűbb, hogy a kínai néppel álltak bizonyos fokig rokonságban, lévén közös uralkodójuk volt egy idő tájt.
Az MTA általl erőltetett finnugor nyelvcsaládhoz semmi közünk. Ezt már a nyelvtanárommal sem tudták megetetni, de maguk a finnek is cáfolják újabban. Nem is beszélve, hogy a magyar nyelv a legősibb a kutatások állása szerint, továbbá sokkal bővebb minthogy megálljon a finnugor nyelvelmélet. Azt pedig, hogy bármikor is együtt éltünk egyébként velük nonszensz. Ehez kapcsolódón szeretettel ajánlom Dr. Nagy Sándor : A magyar nép kialakulásának története című hiánypótló művét. :)


--
Áthelyezve a(z) Attila topikból.

2015-09-10 21:45:04 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] TeDeum #21689

Egyszer talán méltó filmet kap múltunk e dicső szakasza.
Addig is Üstrengi áldásával ajánlom jó szívvel minden magyar testvérem részére az alábbi hiánypótló művet: http://www.puskikiado.hu/book/6450
Váljék hasznotokra! :)

--
Áthelyezve a(z) Attila topikból.

2015-07-27 15:55:33 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] TeDeum #21660

Az viszont feltűnt, hogy ön sem értékelte kiválóra a filmet, mint ahogy a betámadott kommentelő sem. Ellenben az ön által felsorakoztatott érvek alapján egy pontban sem találtam ráillőnek a jelzőt. Esetleg akkor ön is fasiszta?

--
Áthelyezve a(z) The Grand Budapest Hotel topikból.

előzmény: Klein András (#21638)

2015-06-12 10:10:51 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] TeDeum #21574

Fogalom zavarral azok küzdenek akik egyből elsütik a fasiszta jelszót ha nézetüknek nem tetsző véleményt hallanak.
A tény viszont, hogy fasiszták Olaszországban voltak.

--
Áthelyezve a(z) The Grand Budapest Hotel topikból.

előzmény: Kakimatyi (#21454)

Összes komment...