BalaKovesi

Tapasztalat: 559 film
Kompetencia: 13 film
Súly: 884
Regisztráció: 2015. február 8. (2 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Christopher Nolan, David Fincher, Denis Villeneuve, Sergio Leone, Stanley Kubrick
Színészek: Gary Oldman, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Michael Fassbender, Natalie Portman, Robin Williams, Scarlett Johansson, Tom Hardy
Műfajok: dráma, krimi, sci-fi, szatíra, thriller, western
Korszakok: Mostanában a 2000-es évek előtt készült filmeket részesítem előnyben, de ha jó a film, akkor nekem mindegy mikor készült

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 2001
Lakhely: Veszprém

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Thor: Ragnarok
Thor: Ragnarök
4 2017-11-26 4,0
(161)
The Graduate
Diploma előtt
5 2017-11-12 4,3
(524)
Dial M for Murder
Gyilkosság telefonhívásra
5 2017-11-08 4,5
(394)
Psycho
 
5 2017-11-07 4,6
(1034)
Vertigo
Szédülés
5 2017-11-05 4,4
(593)
Strangers on a Train
Idegenek a vonaton
4 2017-11-03 4,4
(329)
The Dirdy Birdy
 
1 2017-11-02 3,3
(47)
Rear Window
Hátsó ablak
5 2017-11-02 4,5
(672)
Halloween
A rémület éjszakája
3 2017-11-01 3,8
(398)
Le manoir du diable
Az ördög kastélya
4 2017-10-31 3,3
(57)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

"Lehet szeretni, nem szeretni, de az egészen biztos, hogy nagyon jól átgondolták és összerakták ezt a filmes univerzumot és a marketingjét."

Teljesen egyetértek! Valamint számomra még a legbénább/legjellegtelenebb MCU-s filmeknek is megvan a maga bája, szóval valahol megértem, hogy a készítők eddig miért nem tágítottak a jól bevált recepttől - 10 dkg sztori, egy evőkanál humor, nyakon öntve egy kis drámával, néhány apróraszelt egysoros, egy csipetnyi Stan Lee, mindez univerzumépítésben kisütve. Finom és könnyen fogyasztható, nem üli meg a gyomrunkat, jól is néz ki, kár hogy a főgané nevű fűszernek szinte mindig jellengtelen az íze... (Érdemes figyelni az utóízre is, stáblistás jelenet íze van). Én egyébként már nem is filmként értékelem az MCU-s filmeket, hanem Marvel filmként. Szeretem ezeket a mozikat, de pusztán csak elszórakoztatnak, egy Szárnyas fejvadásszal vagy egy Hetedikkel soha nem említeném őket egy lapon. Már lassan az sem zavar hogy az összes egy kaptafára készül. Bár már az is kizárja hogy az Infinity War ugyanolyan legyen mint a többi MCU-s mozi, hogy ebben (elvileg) ölég rendesen fognak hullani a karakterek.

Egyébként most néztem meg itt KT-n a szereplőket. Hát, elég durva milyen sok lesz benne... *Nem spóroltak semmin!*

előzmény: kwzatz (#1)

2017-11-07 00:33:44 [Általános fórum] BalaKovesi #7165

Elvileg már meg is lett cáfolva a dolog, az üzlet (egyelőre) nem jön létre.

"...azt hogy Deckard is replikáns valószínűleg, erősítheti az, hogy K úgy fejvadász, hogy replikáns."

Hát, nekem ez így kicsit bizonytalan. Alapból azt sem tudjuk hogy 2049-ben az összes fejvadász replikáns-e, vagy csak néhány. De hogyha az összes fejvadász az sem feltétlenül következik belőle, hogy 30 éve is ugyanígy volt, vagy hogy akkor már alkalmaztak replikáns fejvadászokat.

"...nem azzal van bajom, ha a válaszok nincsenek kimondva, ha nem ha úgy érzem, azért nincsenek kimondva, mert nincs is válasz és nem gondolták át, hogy akkor ennek milyen következményei vannak a történetmesélést illetően."

Ezt teljesen megértem, viszont örülök hogy nekem ez a dolog nem okoz problémát. :)

"...szintén eléggé zavaró a lázadók esetlen beillesztése a filmbe..."

Először engem is eléggé zavart, de mostmár valahogy megbékéltem a dologgal, mert lényegében természetesen jön a sztoriból. Sőt, már az első idején is voltak lázadások. Csak míg ott a rabszolgaság ellen és a hosszabb életért küzdöttek, addig itt az előbbi ellen.

Egyébként is erre gondoltam Wallace-szal kapcsolatban. A #81-es hozzászólásomban meg is említettem a dolgot, a videó is alátámasztotta amin egy ideje agyaltam. :) Na, nála sokkal kevésbé éreztem mindegynek hogy replikáns-e vagy sem, mint Deckardnál, annak ellenére hogy Wallace inkább próbál isteni státuszba kerülni, mint emberibe vagy replikánsba. Arra próbálok még rájönni, hogy honnan jött neki ez a keleties viselet? Milyen kapocs fűzi a keleti kultúrához?. Vagy lehet hogy csak azért öltözködik így, hogy bevágódjon a Kelet-Kínai vállalatoknál... :D


BonnyJohnny #99: Csak eszembe jutott, hogy erre sem kapunk konkrét választ. Ezért is érzem az ő szálát teljesen befejezetlennek, a film többi része a nyitvahagyott kérdéseivel is egy egész számomra, nem érzem hogy folytatni kéne, csak miatta érzem hogy lehetne folytatni (de inkább ne tegyék).

előzmény: pietro (#98)

Érdekes gondolat, erre még nem gondoltam. Viszont még így is sántít a dolog. Tegyük fel hogy Gaff replikáns, és ugyanazokat az álmokat kapta mint Deckard. De ez még nem jelenti azt, hogy tudja miről álmodik Deckard. És ha nem tudja, miért hagyta ott Deckard lakásán az unikornisorigamit? Magának csinálta, csak kiesett véletlenül a zsebéből, vagy mi?! :D Ha viszont tudja hogy ugyanazok az álmaik, akkor az alapján egyértelműnek kell lennie számára, hogy Deckard is replikáns. :)

BonnyJohnny: Hát igen, nem kicsit paranoid a dolog. Erről jutott eszembe, amin már egy ideje gondolkodom: szerintetek Wallace replikáns? (Szerintem nem. Ilyen szintű érzelemmentességet egyik replikánsban sem láttunk, mint benne, legalábbis ebben a részben biztos nem. Meg egy replikánst szerintem már a gyártásakor leselejteztek volna, ha vak. Már ha egyáltalán gyártása óta vak... Már ha egyáltalán gyártották... :D)

előzmény: SoZi (#95)

2017-11-05 10:54:25 Aliens vs. Titanic (2017) BalaKovesi (?) #3

Meggyőző cím, meggyőző plakát. Amolyan "ki nem hagynám!" kategóriának tűnik. Megacápával terveznek crossovert?

Engem viszont még mindig nem hagy nyugodni, hogy ha Gaff nem olyan biztos Deckardot illetően, akkor honnan a fenéből tudta az eredeti filmben, hogy Deckard egy unikornisról képzelődik? Ez alapján nekem nem úgy tűnik, mintha nem lenne biztos a dologban. Meg ott van Gaff elejtett mondata is a tetőn: "It's too bad she won't live. But the again, who does?".

Szerintem egyébként abszolút nem blőd így sem a szál, mert számomra az a lényeg hogy a gyereket egy replikáns szülte, de ezt már le is írtam lejjebb (lásd: #70). :) Örültem, hogy ezt a dolgot csak megpedzegették, és nyitva hagyták a kérdést.

előzmény: pietro (#92)

Sziasztok!
Ezt a rövidfilmet szeretném kérni:

IMDb link
Youtube link

Köszönöm!

Igazad van, egyetértek! :)

Korben: Más jelentést nem találtam Gaff szavaira, de szerintem nem is érdemes tovább ezen rágódni, talán csak egy utalás/ködösítés, mint azt lejjebb én, BonnyJohnny és SoZi leírtuk. :)

SoZi: Pontosan melyik titokra gondolsz? Arra, hogy akkor most Deckard replikáns-e, vagy sem?

előzmény: BonnyJohnny (#85)

Én is hasonlóra gondoltam, mint BonnyJohnny, lehet akár utalás is. Viszont eléggé ködösítenek, ezt ecseteltem is a #64-es kommentemben, hogy ebben Gaff úgy viselkedik mintha nem lenne biztos Deckard replikáns-mivoltában, az első részben (Final Cut) viszont még azt is tudja hogy miről álmodik Deckard, szóval ez így elég zavaros (és valószínűleg direkt az). Voight-kampff tesztet viszont nem hinném hogy elvégeztek Deckardon, bár nem tudjuk részletesen hogy mi történt, miután becsukódott az a liftajtó... Szóval szerintem itt nem feltétlenül a tesztre utalt Gaff, ha jól emlékszem néhány replikánsnak alapból elég jellegzetes kinézetű lesz a szemük, ha visszaverődik rajtuk a fény.

előzmény: BonnyJohnny (#83)

2017-11-02 22:43:26 The Dirdy Birdy (1994) BalaKovesi (1) #13

Hogyan lehet valami ilyen elcseszettül pihent?! (És ezúttal nem jó értelemben). Én többnyire tudom értékelni a degenerált meséket, de ez még nálam is kicsapta a biztosítékot. Még ha lenne báj a felemásszeműidegesítőmadárizé piszkálódásaiban (mint amilyen báj van mondjuk egy Tom és Jerryben, vagy egy Kengyelfutó gyalogkakukkban), de itt még az sincs. És ez a zene... Amik nagyon fel tudnak engem cseszni, azok az idegesítő zenék. Hát, ennek sikerült! Totális blődség, az idegeimmel játszik, elég rendesen lefárasztott... Hát Ágó, ez tényleg erősen megosztó... :)

Összes komment...