BalaKovesi

Tapasztalat: 763 film
Kompetencia: 5 film
Súly: 888
Regisztráció: 2015. február 8. (5 év, 9 hónap)
Kedvencnek jelölték: 19 user

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Christopher Nolan, David Fincher, Denis Villeneuve, Sergio Leone, Stanley Kubrick
Színészek: Brad Pitt, Gary Oldman, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Leonardo DiCaprio, Michael Fassbender, Natalie Portman, Robert Pattinson, Robin Williams, Ryan Gosling, Scarlett Johansson, Timothée Chalamet, Tom Hardy
Műfajok: dráma, krimi, sci-fi, szatíra, thriller, western
Korszakok: Mostanában a 2000-es évek előtt készült filmeket részesítem előnyben, de ha jó a film, akkor nekem mindegy mikor készült

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 2001
Lakhely: Veszprém

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Babysitter: Killer Queen
A bébiszitter - A kárhozottak királynője
2 2020-11-18 2,4
(68)
Diamonds Are Forever
Gyémántok az örökkévalóságnak
2 2020-11-18 3,3
(217)
On Her Majesty's Secret Service
Őfelsége titkosszolgálatában
4 2020-11-17 3,7
(226)
You Only Live Twice
Csak kétszer élsz
3 2020-11-17 3,5
(252)
Thunderball
Tűzgolyó
3 2020-11-12 3,5
(266)
Goldfinger
 
4 2020-11-09 4,0
(379)
From Russia with Love
Oroszországból szeretettel
4 2020-11-08 3,8
(335)
Dr. No
 
3 2020-11-07 3,8
(385)
His House
Kinek a háza?
4 2020-11-04 3,5
(38)
The Untouchables
Aki legyőzte Al Caponét
4 2020-11-02 4,0
(647)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2020-11-18 23:53:02 [Általános fórum] BalaKovesi #8918

Attól az embertől, aki pár éve közösségi finanszírozásból akarta megvalósítani egy filmtervét, majd miután ez meghiúsult, elküldte felebarátait a francba, még egy aláírt büdös használt zokninak is örülnék. :D

előzmény: BonnyJohnny (#8917)

A spoileres részt csak pár résszel később olvasom majd el, Blofeldről röviden írtam a következő film topikjában. :)

előzmény: peti0290 (#22)

Bár nem váltotta be maradéktalanul a hozzáfűzött reményeimet, hiszen a fináléban már megint a szokásos és nem kimondottan feszült sok jó vs. sok rossz csetepatét kapjuk, a szerkezet is hasonló, de már azt értékelem, hogy vannak változtatások, ha ugyanazon az úton halad is, de máshogyan. Lazenby karaktere emberibb, ami közelebb áll hozzám (ezért is kedvelem annyira a Craig filmeket), viszont sokkal kisebb jelenléte van a vásznon, mint elődjének, amitől viszont Bondként kevésbé jó, mégha nekem szimpatikusabb is ez a vonal. Nagy örömömre szinte nincs is benne egy kellemetlen jelenet sem, eddig az összes Connery filmben találtam. Ez nálam sokat vet a latba, hiszen az eddigiekben ez egy elég bosszantó aspektus volt. A hangulat remek (bár itt nem tudok objektív lenni, odavagyok a havas helyszínekért), Lazenby gyengébb jelenléte ellenére sokkal Bondosabnnak hat, mint a legtöbb Connery mozi. Mondjuk az itteni Blofeld nekem pont hogy kevésvé tetszik, ez a karakter addig volt igazán jó, amíg nem mutatták, így hogy aktívan részt vesz az eseményekben nem pedig manipulálja azokat kicsit mintha ledegradálták volna egy közönyéges tucatgonosz szintjére. (Ismét Marvel párhuzam: amikor Thanossal ugyanez történik nem csak megmarad a tekintélye, de közelebb is kerül a nézőkhöz.) A színészváltásnak és a sebhely eltűnésének sem láttam sok értelmét, bár a fehér macska eldobásával jelképesen is érzékeltették, hogy ez a karakternek egy másik interpretációja. De összességében tetszett egyébként, főleg a megközelítés, a hangulat és a lezárás, nem sokalltam a hosszabb játékidőt sem, Connery-t se kifejezetten hiányoltam, nevezhető vérfrissítésnek az Őfelsége titkosszolgálatában. Remélem találkozom még pár hasonlóan földhözragadt filmmel a Craig-éráig, bár nem fűzök hozzá nagy reményeket.

Maga a sztori egyébként nem rossz, a kezdés jó, a látvány mai szemmel is többnyire megállja a helyét, és bár ebben is akad nem egy negatív értelemben vett megmosolyogtató jelenet, valamint logikátlanság, a hangulat sem túl erős, nem lenne rossz film a Csak kétszer élsz. A gond azzal van, hogy egykaptafa, a helyszínen kívül semmi frissesség nincs benne, a harmadik rész zsinórban aminek nagyjából ugyanaz a váza, csak a helyszín más, és egyes szereplők. Blofeld addig működik igazán, amíg meg nem mutatják, a Spectre meg komolyan ennyiből fog állni, hogy kitervelnek valami gonoszat, Bond meg beleköp a levesükbe? Mint azt a Thunderball topikjában írtam, van a szervezetben potenciál, de ezt nem igazán, vagy igen lustán használják ki. Bár ez kettős mérce, mert a 20 ugyanolyan Marvel filmre (többnyire) rányomom a négyest, itt meg szigorú vagyok, de azok jobban szórakoztatnak, valamint azt hiszem a végtelen köves univerzumépítős dolgot is jobban használta ki a Disney, mint a Bond filmek a Spectret (az alapján legalábbis, amit eddig láttam). Kezd kifáradni a széria már az ötödik résznél, remélem, hogy az új főszereplő vérfrissítést hoz majd, még ha unni nem is Connery-t unom, ha nem is ebben a részben a legjobb, de még mindig remek a szerepben.

2020-11-17 09:19:42 [Filmet keresek] BalaKovesi #2938

Igen, műanyag volt, most hogy mondod, és igen, ez az. Ezer hála!

2020-11-17 01:12:06 [Filmet keresek] BalaKovesi #2935

Sziasztok! Keresek egy filmet (bár ez a topikból aránylag sejthető volt), amit nem létfeltétel megtalálnom, csak eléggé bosszant, hogy nem emlékszem a címére. Kicsiként láttam jeleneteket belőle úgy 10 éve a tv-ben, és csupán annyira emlékszem, hogy a főszereplő azt hiszem valamiféle rendőr/nyomozó szerzet volt, az ellenfele pedig saját magának készített egy pisztolyt (fehér volt, vagy szürke, nem is tudom), és talán ex FBI-os/CIA-s volt, bár ez utóbbit lehet csak idekeverem, ne is vegyétek figyelembe. Ja és valami tavas illetve háztetős jelenet is lebeg a szemem előtt.

Előre is köszönöm!

2020-11-13 11:04:31 Thunderball (1965) / Tűzgolyó BalaKovesi (3) #35

Köszönöm az informatív választ! :D Akkor ezek szerint végül direkt változott a karakter castingja filmenként, nem a helyzet hozta így. A No Time to Die-ban ismét benne lesz, amin először meg is lepődtem, mert nagyon kedvelem Wrightot, viszont a két Bondot amiben szerepelt utoljára szerintem 11-12 évesen láttam, így nem tudtam, hogy ő játsza a karaktert.

előzmény: peti0290 (#34)

2020-11-12 23:36:28 Thunderball (1965) / Tűzgolyó BalaKovesi (3) #33

Ritkán vacilálok ennyire két osztályzat között. A Goldfinger után ismét nagyobb súlyt érzek a történetben, Connery tényleg itt hozza eddig a legjobban a karaktert (még két film hátravan tőle), cserébe igencsak hullámzó a film, két remek jelenet közé csak becsúszik egy jetpackes, egy nyujtópados jelenet, egy iszonyú komikus gyorsított finálé, valamint nekem a főcím utáni rész is eléggé zavaros volt. Az meg lehet, hogy csak az én figyelmemet kerülte el, lehet meg lett magyarázva, de nem értettem, hogy Bond miért nem számolt be folyamatosan az MI6-nek. A másik nagy talány pedig, hogy miért kell Leiter színészét minden egyes részben lecserélni (bár itt akár az a teória is az eszünkbe juthat, hogy az ügynökök nevei csak fedőnevek). A gonosz jellegtelensége nekem speciel nem szúrt szemet, a S.P.E.C.T.R.E-ben pedig van potenciál, sokkal izgalmasabbnak tűnik a korai filmekben, mint a 2015-ös Craig-moziban. Az antagonisták egysíkuságát pedig azt hiszem nem fogom számon kérni, ahogyan Thanos, Kylo Ren, vagy akár Bardem Skyfall-béli karaktere (csak hogy pár mai példát említsek) kidolgozottabb, mint anno egy Darth Vader. Ezzel most nem Vader karakterét akartam negatív színben feltüntetni, szimplán azt hiszem változott a gonosz karakterek ábrázolása, és hozzám a mai, árnyaltabb antagonisták közelebb állnak. Visszatérve: kár azért a sok apró, de szembetűnő hibáért, azok nélkül akár egy erős négyest is rányomtam volna, és az eddigi legjobb Connery film (Oroszországból szeretettel) fölé kerülhetett volna. Végül a hármas mellett döntöttem, aztán az idő majd eldönti.

A főcím egyébként elég jól sikerült szerintem, az első négyből ez tetszett a legjobban.

2020-11-04 09:00:38 [Tévésorozatok] BalaKovesi #3885

Dylan Grazert én is nagyon kedvelem az Az és a Shazam miatt, ügyes a srác, van benne potenciál, viszont itt egyszerűen nem értem a kapcsolatát az anyjával, nem értem hogy miért van mindenki oda a Scorsese lányért, én legalábbis semmi kisugárzást nem érzek a részéről, valamint itt is érzem, hogy amolyan Guadagninosan akarnak valamit mondani a képek, érzékeltetni, csak hozzám nem jut ez el. Valamint ami még nagyon hiányzik a We Are Who We Are-ból, az a megkapó zene. Két olyan filmje után, ahol olyan tehetséges előadók (Sufjan, Yorke) hoztak olyan zenéket, mint a Mystery of Love, a Visions of Gideon, vagy a Suspirium, egyszerűen ennek eddig fájóan semmitmondó zenéje van. Mindezek ellenére mégis van benne valami, amitől újra meg újra folytatom, de nem tudnám megmondani mi az.

előzmény: elzablues (#3883)

2020-11-04 08:55:23 [Tévésorozatok] BalaKovesi #3884

Igen-igen, ezért is írtam, hogy nem kifejezetten a környezetvédelemre van kihegyezve. Viszont végiggondoltam az összes részt, és egyszerűen nem jutott eszembe egy sem, amiben ez lenne a központi téma, a mesterséges méhek viszont lehetnek kapcsolódási pontok. De a klímaválság témáját talán már koncepció szintjén ki is zárja a Black Mirror, mivel nagyjából minden rész arról szól, hogy technológiailag megoldottuk a problémáinkat, csak magát az emberi természetet nem tudtuk megoldani.

előzmény: Ubul (#3882)

Összes komment...