BalaKovesi

Tapasztalat: 632 film
Kompetencia: 19 film
Súly: 1107
Regisztráció: 2015. február 8. (3 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 11 user

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Christopher Nolan, David Fincher, Denis Villeneuve, Sergio Leone, Stanley Kubrick
Színészek: Gary Oldman, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Michael Fassbender, Natalie Portman, Robin Williams, Ryan Gosling, Scarlett Johansson, Tom Hardy
Műfajok: dráma, krimi, sci-fi, szatíra, thriller, western
Korszakok: Mostanában a 2000-es évek előtt készült filmeket részesítem előnyben, de ha jó a film, akkor nekem mindegy mikor készült

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 2001
Lakhely: Veszprém

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Isle of Dogs
Kutyák szigete
4 2019-01-23 4,1
(273)
The House That Jack Built
A ház, amit Jack épített
4 2019-01-22 3,8
(162)
Suspiria
Sóhajok
5 2019-01-21 3,8
(84)
Glass
Üveg
3 2019-01-20 3,4
(45)
Lady Bird
 
5 2019-01-11 3,6
(320)
Blood Diamond
Véres gyémánt
5 2019-01-02 3,9
(853)
Under the Silver Lake
Kaliforniai rémálom
5 2018-12-31 3,7
(70)
Black Mirror: Bandersnatch
 
4 2018-12-29 3,5
(45)
BlacKkKlansman
Csuklyások - BlacKkKlansman
4 2018-12-26 3,8
(166)
Coherence
 
5 2018-12-22 3,7
(249)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Még nem teljesen tudom mi volt ez, de bakker, baromi nagy élmény volt! Igazi hangulatbomba, biztos, hogy nem utoljára láttam. A kedvenc jelenetem a főszereplő diskurzusa a Dalszerzővel. Egyenlőre ennyi, jobban átgondolva, újranézve remélem képes leszek valami érdemit is írni a filmről.

Nézzétek!

Egyértelműen a Glass, de a Beautiful Boy is érdekel. (Az Egy kutya hazatérnek pedig valami siralmasan béna előzetese van...)

2018-12-29 22:59:15 Black Mirror: Bandersnatch (2018) BalaKovesi (4) #3

Nekem nagyon élvezetes volt, tetszik ez a formátum, bár még eléggé gyerekcipőben jár, mivel lényegében csak egy befejezés van, előbb-utóbb oda fogunk kilyukadni. Sajnos az angolom közel sem tökéletes, és bár szinte teljesen megértettem mindent, amit mondtak, még át kell gondolnom magamban a sztorit. Az biztos, hogy megvalósításban remek (bár mit is várjon az ember egy Black Mirror epizódtól), szépen van fényképezve, a színészekre sincsen panasz, és elég vaskos hangulata van, rengetegszer a Donnie Darko jutott eszembe a nézése közben. Én látok fantáziát ebben az interaktív megoldásban, nem bánnám ha fejlesztenék a jövőben, mert persze van még mit rajta fejleszteni. Az élményre rányomnám az ötöst, de amíg nem gondolom át jobban a sztorit, addig adok rá egy biztos négyest.

A Netflixes szálon nagyon meglepődtem, elég jó húzás volt a készítők részéről. :D

VVega: "Nálam ez most legjobb esetben is csak közepes, én semmi mindfuckot nem tapasztaltam."

Lehet én vagyok a hülye, vagy csak az angoltudásom szintje miatt maradtak bennem kérdőjelek, mindenesetre nekem talán már inkább a mindfuck-kategóriába esik a Bandersnatch. :D

2018-12-25 23:57:07 [Hamarosan a mozikban!] BalaKovesi #6375

Pont az előbb alartam belinkelni én is. Nem tudom hogy csinálja Peele, de valami elképesztő creepy arckifejezést tudnak a színészei vágni. A hideg futkos tőle a hátamon, már a Get Outnál is megfigyeltem ezt, de itt már az előzetesben sikerült fokoznia a szereplők láttán megjelenő hidegrázás mértékét. Nagyon várós film, ha legalább olyan minőséget kapunk mint a Get Outnál, már meg leszek elégedve. Csak a végét ne rontsa el úgy, mint annak...

előzmény: ChrisAdam (#6374)

ChrisAdam kérdezte anno, hogy nem bánom-e hogy kirakta egyik régi rajzomat ide KT-ra (Alkotói sarok-topik, #520-as komment, a képet már nem tölti be). Mondtam hogy semmi gond, közben felnéztem az oldalra, és tetszett amit láttam (nem riasztott el a régi design, kifejezetten szerettem, bár eleinte nehezen igazodtam ki az oldalon). Arra már nem emlékszem hogy Chris ajánlására, vagy saját kútfőből, mindenesetre regisztráltam, elkezdtem osztályozni, majd kommentelni. Szerencsére megfigyelhető nálam fejlődés, azért egy fokkal jobban megy a fogalmazás mint az akkori, 13 éves BalaKovesinek (néha ha kedvem támad nevetni, visszaolvasom a legelső hozzászólásaimat)... :D Emlékszem akkoriban még volt TV-s ajánló, ahova unalmas perceimben mindig huszadrangú ZS-kategóriás filmeket küldtem be, amelyekből egyet sem láttam azóta se, csak kinéztem őket a műsorújságból. :D Azóta többé-kevésbé aktív tag vagyok (mostanában inkább kevésbé), nagyon szeretem az oldalt, az ittlétem alatt rengeteget formálódott az ízlésem, nőtt a szókincsem. (Meg hát én is nőttem azóta 15-20 centit...) :D Remélem még sokáig ég a KT lángja, jönnek új tagok, a régiek nem mennek el, és hasonlóan színvonalas marad az oldal. :)

2018-11-25 11:54:51 Overlord (2018) BalaKovesi (?) #2

Itthon sajnos mégsem kerül bemutatásra. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy most akkor ez most Cloverfield-film, mint ahogy azt korábban pletykálták, vagy sem?

előzmény: Rorschach (#1)

Suspiria, de hát a Veszprémi mozi hozza a formáját, és ezt a filmet sem vetítik... Már meg sem lepődök. :D

2018-10-31 21:35:06 First Man (2018) / Az első ember BalaKovesi (4) #29

Szerintem a Bölcs vezér ragyogó-izzó dicsősége bőségesen fűtötte a szerencsés ottlakókat már a napfolt Földrehozatala előtt is. :)

előzmény: tomside (#27)

2018-10-31 01:26:38 Halloween (2018) BalaKovesi (4) #18

"Manapság már nincs semmi ijesztő abban, hogy egy gyilkos leszúr egy szerelmes párt." Valami ilyesmit mond az egyik szereplő a filmben, amivel tökéletesen leírja a helyzetet. Bár elismerem a 78'-as eredeti érdemeit, hangulatosnak tartom, szimpatikus a lassú és biztos építkezése, igazi alapkő, nem tartom rossz filmnek, viszont mára már megöregedett. Kopott, egyszerűen nem mindig sikerül megütnie az ingerküszöböt, nem a ma emberének készült. Az új Halloween viszont orvosolja ezt a problémát, ráncfelvarrja az eredetit, a mai mozinéző igényeihez igazodik.

A sztori bot egyszerű, de mivel nem markol sokat, ha akarna se tudna sok helyen elvérezni, és nem is teszi. Hiszen itt nem a sztori a lényeges (gyanítom hogy eddig sem az volt, az 15321ésfél részből eddig csak az elsőt láttam), hanem Michael Myers gyilkolászása, meg hogy jól beparázzon az ember. Ilyen téren jó munkát végez a Halloween. Az ölések változatosak, nem kíméletesek, az azokat megelőző percek feszültek, néha meg is borzong az ember. Hatalmas piros pont jár azért is, hogy a szereplők nagy része nem teljesen életképtelen, küzdenek, általában sikerül nem a lehető legrosszabb döntéseket meghozniuk, és még szimpatikusak is. A nagymama-anya-lány hármas is remekül működik, az sem válik kínossá ha egy kis drámázás is előkerül köztük.

Ám sajnos hibái is vannak a filmnek. Itt is megvan az a bizonyos "Nehogy bemenj a házba..." érzés, akadnak benne logikátlanságok is, a dialógusok sem valami erősek, és azért a jumpscarek sem mindig működnek annyira, ezek azért tudnak idegesítőek lenni. Valamint azt se tudom hova tenni, hogy Michael most tudatosan "vadászik"-e, vagy csak szimplán azt öli meg aki az útjába kerül és emberből van. Egyáltalán honnan tudta hogy hol tartózkodik Laurie?

De összességében egy elég jól sikerült slasher lett a Halloween. A nézői igényeket tökéletesen kiszolgálja, ráijeszt az emberre, megborzongatja. Ebben segít a zene is, amikor először szólalt meg a főtéma kirázott a hideg. Van a filmben pár ügyesen bevilágított, egyedi snitt, sokszor öröm volt nézni a vásznat. Nincs unalmasan felvéve (van benne egy nagyjából 3 perces vágatlan jelenet, ami után mind a tíz ujjamat megnyaltam), Myers karaktere is kellően hátborzongató, javarészt működnek a gyilkolós jelenetek, a humor sem rossz, a kevesebb néha több elvén működik az egész. Kár azokért a negatív dolgokért, bár így sem rossz film. Viszont ennyi. Szórakoztató, "ártatlan" film az új Halloween, amire nagy valószínűséggel napokkal a megtekintés után már nem igazán fog emlékezni az ember. Igaz, hogy ez egy ponttal fejlebb áll nálam mint az eredeti, mégis inkább nézném újra azt, mint ezt. Annak sokkal erősebb a hangulata, valamint azon azért érezni hogy klasszikus, emlékezetes, míg ezen azt lehet érezni hogy nem lesz az.

7/10

Már tényleg nem tudom eldönteni hogy sírjak vagy nevessek, de valakik behoztak a vetítésre egy maximum 12 évesnek tűnő srácot...

2018-10-11 18:36:20 [Hamarosan a mozikban!] BalaKovesi #6366

GLASS 2. előzetes

Az első fantasztikus előzetes után itt van a második. Jól néz ki, a zene ismerős, szinte végig hidegrázós. Reméljük a film hoz majd egy olyan magas színvonalat, mint az előzetesei, valamint Shyamalannak végre sikerül ismét egy olyan erős alkotást letennie az asztalra, mint amilyen a Hatodik érzék vagy a Sebezhetetlen volt. (Valamint Bruce Willisnek is kijárna már egy jó film).

Összes komment...