BalaKovesi

Tapasztalat: 683 film
Kompetencia: 11 film
Súly: 958
Regisztráció: 2015. február 8. (4 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 11 user

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Christopher Nolan, David Fincher, Denis Villeneuve, Sergio Leone, Stanley Kubrick
Színészek: Brad Pitt, Christoph Waltz, Gary Oldman, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Michael Fassbender, Natalie Portman, Robin Williams, Ryan Gosling, Scarlett Johansson, Tom Hardy
Műfajok: dráma, krimi, sci-fi, szatíra, thriller, western
Korszakok: Mostanában a 2000-es évek előtt készült filmeket részesítem előnyben, de ha jó a film, akkor nekem mindegy mikor készült

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 2001
Lakhely: Veszprém

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Lion King
Az oroszlánkirály
3 2019-07-17 ?
(2)
Evil Dead
Gonosz halott
3 2019-07-12 3,1
(265)
Evil Dead II
Gonosz halott 2. - Halott vagy hajnalra
2 2019-07-11 4,0
(320)
The Evil Dead
Gonosz halott
2 2019-07-11 3,8
(407)
Spider-Man: Far From Home
Pókember: Idegenben
4 2019-07-03 3,9
(79)
Annabelle: Creation
Annabelle 2: A teremtés
3 2019-06-27 3,0
(163)
Big Fish
Nagy hal
4 2019-06-26 4,2
(1006)
Cast Away
Számkivetett
4 2019-06-24 4,0
(1183)
Child's Play
Gyerekjáték
2 2019-06-23 3,0
(20)
Child's Play
Gyerekjáték
2 2019-06-23 3,4
(258)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2019-07-10 22:55:13 [Hamarosan a mozikban!] BalaKovesi #6412

Érdekes, nekem a Ragyogás az egyik kedvenc filmem, még pólóm is van. :D Nagyon szeretem a hangulatát, ahogyan a bőröm alá mászik, a beteges szimmetrikáját, a nyugtalanító zenéit, ahogyan jumpscarek nélkül éri el, hogy még a film után is féljek, pedig én bírom alapvetően a horrorokat. Baromi rideg, kimért, lassan építkező, nekem mégis szórakoztató és emlékezetes, ikonikus. De el tudom fogadni a te véleményedet is, és örülök neki hogy azért nem egy erényét felsoroltad. A könyvről ezúttal sem tudok nyilatkozni, mivel az is már évek óta az "elolvasandó könyvek" listám tagja.

"...most meg kubrickot olyan mértékben istenítik, amit szvsz nem igazán érdemel meg (mondjuk én sejtem miért, de az most lényegtelen)"

Ezt Kubrick egész munkásságára értetted, vagy csak a Ragyogásra, mint általa elkészített munkára?

előzmény: saatonda (#6411)

2019-07-10 22:37:37 Anna (2019) BalaKovesi (?) #4

Mondjuk én messziről elkerülöm Bessont, szóval a Valeriant sem láttam, valószínűleg ezt sem fogom. (Bár a két legjobbra értékelt filmjét még nem láttam, a Léonból láttam kb 5 percet aztán valamiért kikapcsoltam).

előzmény: Fatupi (#3)

Annál a jelenetnél köpni-nyelni nem tudtam. :D

előzmény: Bogár Bence (#8)

2019-07-10 17:29:14 [Tévésorozatok] BalaKovesi #3638

Meglepődve látom, hogy még senki nem írt a Stranger Things új részéről. A napokban újranéztem az első kettőt, illetve ledaráltam a harmadikat, és mivel még egyikről sem írtam, írok pár sort mind a háromról.

Stranger Things

Kiváló karakterek, baromi erős atmoszféra. Hamar beszippantja az embert, ami nem csoda, hisz sokak által kedvelt mozikból lett összemosva. Sok helyről lop, de nem rossz szándékból teszi, és nagyon jól csinálja, így mi sem haragszunk rá. Az egyetlen ami zavart az az, amikor Hopper betör a laborba, utána pedig simán hazaviszik és csak annyit tesznek hogy bepoloskázzák a házát. Nekem ez kicsit zavaró volt, simán el tudtam volna képzelni valami nagyobb óvintézkedést.

9,5/10

Stranger Things 2

Folytatásokhoz hűen nagyobb, látványosabb, és sajnos picit gyengébb is elődjénél. Remekül folytatja az elsőt, sok szálon fut, viszont ezt jól kezeli. Sajnos Nancyék szála picit unalmas, nem is igazán tesz hozzá a fő cselekményhez, Eleven szála pedig szükséges, csak az is helyenként unalmasabb, kizökkent, a hetedik fejezet-beli kiruccanását pedig totál feleslegesnek éreztem, a szereplőit pedig idegesítőnek, meg lehetett volna másképp is oldani az ő útját. Bob halála pedig akár mennyire is szomorú, de abban a formában ahogy megtörténik iszonyú erőltetett (megáll az ajtótól 2 méterre...). Steve és Dustin barátsága viszont az évad legmeglepőbb és az egyik (ha nem a) legjobb szála a Stranger Things 2-nek.

8/10

Stranger Things 3

Amíg az első klasszikusokból idéz, addig ez a rész már saját magából, az alapszerkezete hasonló az eddigiekhez. Itt már nem is ez az érdekes, hanem a szereplők felnövése, a gyerekkor elhagyása. A sorozat idomul hozzájuk, háttérbe szorul a misztikum, előtérbe kerül a humor, a kamaszproblémák, a felnőtté válás, ami sok megmosolyogtató és remek jelenetet eredményez. Viszont a sorozat elengedhetné pár szereplő kezét. Nancyék például már egyáltalán nem érdekesek szerintem, túl sok a szereplő, az előző évadhoz hasonlóan sok szálon fut, viszont itt már kezd sok lenni. Erica karaktere iszonyú idegesítő, Hopper néha elég furán viselkedett önmagához képest, és van a cselekményben pár elég fura rész (Joycenak leesnek a mágnesei, ezért elolvas 6 könyvet a mágnesességről és nyomozásba kezd, a plazaban és a raktárában pedig nincsenek kamerák). A végére viszont újra elemében lesz a sorozat, Billy karakterét nagyon jól kiaknázzák, érthetővé teszik, az utolsó 20 perc pedig a Stranger Things eddigi egyik legjobbja, meg is könnyeztem. A vége azért nem kicsit rendezik át a készítők a sakktáblát, remélem hogy a stáblistás jelenetben említett Amerikai nem Hopper, hiszen az ő szála teljesen kerek, nagyon szép lezárást kapott. Kicsit még összeszedetlen a véleményem, túl friss az elmény, de a Harmadik részről fogok írni majd valami hosszabbat is, ha a lustaság nem szól közbe, és meg tudom találni a legmegfelelőbb szavakat.

7,5/10

Azt egyébként mennyire lehet hibaként felróni, hogy szinte az összes fejezet valami nagy cliffhangerrel végződik? :D

2019-07-10 16:19:10 [Hamarosan a mozikban!] BalaKovesi #6410

Én úgy hallottam hogy Kubrick filmjének a folytatása lesz, ami elvileg sokat változtat az alapanyagon, talán ez is ejt majd egy-két változtatást a könyvön. A Haunting of Hill Houset látva én szorítok Flanagannek, csak hát akkor sem egy Kubrick... Meglátjuk mi lesz.

előzmény: saatonda (#6409)

2019-07-10 16:03:50 Anna (2019) BalaKovesi (?) #2

Kész, végem... :D

Egyébként gondolom sokan nem értenek veled egyet, hiszen nagyon sok embert be lehet csalogatni így (nem mondom hogy ártatlan vagyok, azért szívesebben ülök be egy olyan filmre, amiben mondjuk Scarlett Johansson vagy Jennifer Lawrence is szerepel).

előzmény: Fatupi (#1)

Szeretem Pókember karakterét, lényegében rajta (és főként a Raimi-trilógia első két részén) nőttem fel. Kiskoromban még nem tudtam megfogalmazni, hogy mi vonz ennyire ebben a figurában, ma azt hiszem azt tudnám mondani, hogy az azonosulhatóság. Tragikus és botladozó karakter, aki teljesen hétköznapi a jelmezes alteregóját leszámítva, mindemellett pedig kedvelhető és laza. Utóbbi kettő megvolt az MCU-s Pókemberben, viszont nekem hiányzott a tragikum, nagyon zavart a kvázi Vasemberpáncél ruha, hiányzott Ben bácsi. Persze Tony és Peter kapcsolata nagyon jó, az MCU egyik legjobbja, megvolt benne ez a fajta apakeresés, viszont nekem akkoris hiányérzetem volt. A Hazatérést pedig túl kapkodósnak éreztem, nem időztünk elég időt a gimnáziumban, nem kaptunk eleget Keselyűből, nem fogott el az az érzés amikor látom Pókembert a felhőkarcolók között ugrálni. Az Idegenbennel viszont sokkal kevesebb bajom volt.

Aranyos kis film. Nem akar túl nagynak tűnni, és jól teszi. Örültem, hogy itt már nincs túlerőltetve ez a mesterséges intelligencia dolog, így egy lépéssel közelebb tudott hozzám kerülni a karakter. A szerelmi szál az eddigi legjobb a filmekből, ahhoz képest hogy Zendaya és Tom Holland között 5 centi különbség van előbbi javára, működik a kémia (bár még mindig nem értem mi szükség volt MJ teljes nevének megváltoztatására, de ez legyen a legnagyobb problémám). A szíve és humora is a helyén van, itt tényleg indokoltnak éreztem valamennyi gag meglétét a filmben, nincs túltólva, sokat nevettünk. Peter kevésbé hagyatkozik másokra, kezd megállni a saját lábán, ellentétben a filmmel, aminek bár van egyéni hangja, mégis sajnos elég sokszor érződik egy pókember folytatás helyett egy MCU 23-nak. A karakterek igazán szerethetőek, megkedveltem őket. Mysterio is egy igazán érdekes antagonista, méltó ellenfél, akit egyébként Keselyűékhez hasonlóan ugyanúgy Tony termelt ki. Az igazán nagy gond vele az, hogy nagyon kiszámítható volt, hogy igazából melyik oldalon áll. Nagyon könnyen ki lehetett következtetni, hogy negatív karakter lesz. Az illúziói viszont egyszerűen zseniálisak, kreatívak, öröm volt őket nézni. Giacchinot közel sem tartom a kedvencemnek, de a Far from Home zenéje az erősebb soundtrackjei közé tartozik, Mysterio témája* például kifejezetten a fülembe mászott, mint ahogy Pókemberé a Hazatérésben. Viszont sajnos ezt a filmet is kicsit kapkodósnak, gyorsnak éreztem. A végén nagyon vigyorogtam a felhőkarcolók között ugráló Pókembert látva, de a stáblistás jelenet lelombozott. Mármint J.K. Simmons visszatérésének iszonyúan örültem, (túl hangosan is reagáltam le), sok rajongó álma vált valóra, viszont túl hamar lett felfedve Peter személyazonossága. Sok érdekes dolgot ki lehet belőle hozni, de túl gyors, nem hagyott időt rendesen kibontani kibontásra érdemes dolgokat. Valamint amilyen kreatívak voltak Mysterio trükkjei, annyira untatott a végső drónos csata. De összességében mindenképpen pozitív élmény a Far from Home, élveztem, végig az járt a fejemben, hogy egy John Hughes filmet nézek egy kis Tartuffe beütéssel. A végén szerencsére elkapott az az "igazi" Pókemberes hangulat, várom a továbbiakat, van ebben még bőven kraft. A jobb MCU-s filmek közé sorolnám.

7/10

A végén a Skrullos dolog vajon csak poén, vagy kezdeni is fognak vele valamit? Esetleg egy Titkos invázió sztori várható? Vajon Talos mióta játszhatta Furyt?

*ezért bocsi... :D

A legtöbb esetben nem érdemes szerintem... Én az Örökségre is simán adtam volna 18+-os besorolást, meg a Loganre is (az már más kérdés hogy csak 15 voltam amikor utóbbit néztük moziban). :D

előzmény: Bogár Bence (#2)

Idegenben és Midsommar, az Oroszlánkirály pedig gyerekkorom egyik legkedvesebb meséje, plusz a zene ismét Zimmer, szóval várhatóan az új is meg lesz lesve.

Ha már "pár lakással odébb" eszmecsere folyik a zenéről a Yesterday topikjában: éppen hallgattam a Truman Show zenéjét (a Wojciech Kilar szerezte Father Kolbe's Preachinget, valamint egyik kedvencemet, a Truman Sleepst Philip Glasstől), amikor feldobta a Youtube a Koyaanisqatsi soundtrackjét. Most este meg is hallgattam belőle fél órát, és valami fantasztikus! Eddig csak ez alatt a film alatt, valamint a Watchmen alatt hallottam, külön viszont még egyszer sem. Kedvelem a repetitív zenét, ahogy ezt is nagyon szerettem. Rá kell hangolódni a tempójára, együtt kell lélegezni vele, ami nehéz manapság, tekintettel arra, hogy mennyire kénytelenek vagyunk hozzáidomulni a mindennapi rohanáshoz. Egyszerűen szavakba önthetetlen amit adni képes, ha egy pályára állunk vele, az atmoszférája semmihez sem fogható, amit eddig hallottam. Persze vannak kevésbé jó trackek az albumon, de összességében rendkívüli élmény hallgatni (még úgy is, hogy egyébként nem igazán szeretem az orgona hangját). Nem a legkönyebben emészthető "táplálék", ahogy a film sem az, mégis megéri próbát tenni vele, mert olyat nyújthat, amit valószínűleg kevés más film/zene tud. Az alattam írok tökéletesen jellemezték a "hipnotikus" szóval. Méltatlanul kevés szavazat van rajta, ezen változtatni kellene (mint ahogy a Barakán sincs túl sok szavazat sajnos, az is megérdemelne még jópárat).

Koyaanisquatsi - Talán a főtémának is lehetne nevezni, ízelítőnek tökéletes.

Prophecies - Kicsit hosszabb az előzőnél, egyik kedvencem az albumról (azt hiszem Watchmenben is ez szól a Dr. Manhattanes jelenet alatt).

Összes komment...