BalaKovesi

Tapasztalat: 692 film
Kompetencia: 15 film
Súly: 1067
Regisztráció: 2015. február 8. (4 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 12 user

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Christopher Nolan, David Fincher, Denis Villeneuve, Sergio Leone, Stanley Kubrick
Színészek: Brad Pitt, Christoph Waltz, Gary Oldman, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Leonardo DiCaprio, Michael Fassbender, Natalie Portman, Robin Williams, Ryan Gosling, Scarlett Johansson, Tom Hardy
Műfajok: dráma, krimi, sci-fi, szatíra, thriller, western
Korszakok: Mostanában a 2000-es évek előtt készült filmeket részesítem előnyben, de ha jó a film, akkor nekem mindegy mikor készült

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 2001
Lakhely: Veszprém

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Argo
Az Argo-akció
3 2019-09-21 3,8
(725)
Ad Astra
Ad Astra - Út a csillagokba
4 2019-09-21 3,5
(44)
It: Chapter Two
Az: Második fejezet
3 2019-09-05 3,2
(93)
Call Me by Your Name
Szólíts a neveden
4 2019-08-28 3,9
(285)
Signs
Jelek
4 2019-08-22 3,5
(1030)
Once Upon a Time in... Hollywood
Volt egyszer egy... Hollywood
4 2019-08-16 4,3
(326)
Cape Fear
Cape Fear - A Rettegés foka
4 2019-07-30 4,0
(632)
Midsommar
Fehér éjszakák
4 2019-07-26 4,0
(102)
The Babysitter
 
3 2019-07-22 3,5
(123)
The Lion King
Az oroszlánkirály
3 2019-07-17 3,2
(58)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Kérsz egy léggömböt Georgie?

Pontosan ugyan erre gondoltam tegnap este. Én azért még reménykedem hogy valahogy sikerül megegyezniük.

előzmény: Kempesbaba (#16)

A Marvel és a Sony egyezségének annyi, így Pókember valószínűleg búcsút int az MCU-nak. Remek hír...

2019-08-10 13:58:22 [Általános fórum] BalaKovesi #7995

Kitalálom... Volt egyszer egy Hollywood? :D Mi tegnap szerettünk volna egy jövőhét pénteki feliratos vetítésre foglalni, de sajnos még várni kell pár napot. Egyébként ha jól tudom mindig csak szerdáig vannak meg a vetítési időpontok, és azt hiszem hétfő/keddenként frissítik a műsort. Tehát hétfő/kedden tudni lehet az elkövetkező egy-másfél hét moziműsorát is, de lehet hogy tévedek.

előzmény: MicaHiro (#7994)

2019-07-31 23:15:38 The Irishman (2019) BalaKovesi (?) #5

Hmm, most újra megnézve valóban. Csak én arra számítottam, hogy ilyen 30-40-esre fiatalítják őket. Pesci meg ráncosnak tűnik, de lehet hogy filmbeli karaktere idősebb mint De Niroé.

előzmény: kaamir (#3)

2019-07-31 14:21:03 The Irishman (2019) BalaKovesi (?) #2

Tessék-lássék. Egyébként csak én nem figyeltem eléggé, vagy tényleg nincs benne jelenet a színészek megfiatalított változatairól?

előzmény: bambula (#1)

2019-07-30 16:58:48 Shutter Island (2010) / Viharsziget BalaKovesi (5) #156

Két és fél évet késve, de rábukkantam egy videóra, amiről beugrott a hozzászólásod. :) Valamint az is eszembe jutott, hogy mennyire jó is ez a film, hogy mennyire szeretem, hogy megfoghatatlan hangulata mennyire erősen él a fejemben azóta a téli, borús, síszüneti nap óta. Valóban "Zseniális... mesteri..." (csak hogy magamat idézzem a #151-es hozzászólásból). :D Max Richter On the Nature of Daylight-ja pedig mindent még egy kicsit jobbá tesz.... :) (Shutter Island, Arrival, Castle Rock egyetlen maradandó része).

előzmény: purplerain (#152)

2019-07-30 16:19:24 [Hamarosan a mozikban!] BalaKovesi #6421

The Lighthouse előzetes!

Azt már az előzetesből le tudtam szűrni, hogy ehhez a filmhez foghatót eddig még nem láttam. Nagyon kíváncsi vagyok rá, baromi jó a kritikai fogadtatása. Pattinsonnak meg valamiért nagyon szurkolok, hogy le tudja vetkőzni magáról azt a kialakult képet amit az Alkonyat aggatott rá. Az A24 előtt pedig le a kalappal! Olyan bivalyerős hangulatú filmeket hozott már tető alá mint a Hereditary, az Enemy, Green Room, Midsommar, Killing of a Sacred Deer, és a trailer alapján bizony ez a film sem fog kilógni a sorból. Csak mutassák be itthon is...

Maga Andy Muschietti erősítette meg a hírt, hogy a film játékideje 2 óra 45 perc, lesz(!!!), ez hozzáadva az előző rész 2 óra 15 percéhez eléri az 5 órás játékidőt. Úgy néz ki végül sikerül adaptálni teljesen a több mint 1000 oldalas könyvet? Mondjuk pont most olvasom a regényt, és azt ami ebben a könyvben le van írva egyszerűen lehetetlen ennyi idő alatt - meg úgy nagy általánosságban - átadni, de majd meglátjuk. Az Első fejezetnek sem volt kárára, hogy sokat változtattak az alapanyagon, a hangulata és a szellemisége átjött nagyjából. Nagyon szurkolok ennek a filmnek, a Hollywood meg a The Rise of Skywalker mellett ezt a filmet várom a legjobban.

2019-07-26 02:36:11 Midsommar (2019) / Fehér éjszakák BalaKovesi (4) #12

Kisebb gondban vagyok. Nagyon érdekelt a film, át is utaztam érte egy másik városba (nálunk Veszprémben sajnos nem tűzték műsorra), és azt kaptam tőle amit vártam, ugyanakkor mégsem.

Kivitelezésileg abszolút az Örökségre hasonlít, makulátlan munka, belekötni nem lehet, viszont a sztori szempontjából úgy vagyok vele, mint a tavalyi Suspiriával. Ugyanis bármennyire is kimagasló megvalósításban, derekasan bevallom, hogy én ezt a filmet nem teljesen értettem. Azt persze felfogtam, hogy a gyászról van szó, a párkapcsolatról, a végén a bosszúról, ember-természet kapcsolatáról (linearitás-ciklikusság), de valahogy mégsem áll össze. Így míg a megvalósítás 100%, csillagos ötös, addig a sztori számomra nem elég egyértelmű, így jön ki az átlagból a négyes. Mert persze valószínűnek tartom, hogy bennem van a hiba, mégis azért ott lebeg a szemem előtt, hogy ez talán csak egy blöff, amiben csak egyre több zavarbaejtő elemet dobnak elém. Az Örökségnél sokkal egyértelműbb volt nálam Aster szándéka. Hatása viszont nem kevésbé volt erőteljes. Még most is émelygek, egyszerűen nem tudom magamról levedleni a film nyugtalanító, feszélyező hangulatát. Folyton a Midsommar festői képei lebegnek a szemem előtt, és nem csak amiatt, amiért ennyire zavar hogy nem teljesen értem.

Ha már képek: bitang jók, hatásosak, szinte már Kubrickot megidézően "fegyelmezettek", szimmetrikusak. Aster esztétizálja az erőszakot, azzal fest a vásznára, egyszerre gyönyörködtet és elborzaszt. Van benne nem egy embertpróbáló képsor, amikor már szinte rosszul lettem, egyszerűen nem tudtam mit reagálni. A zene is rásegített erre, a szűk-kvintelő hegedűszólamok surlódása csak még jobban hozzásegített a szorongáshoz. A játékidő hosszát csak abból vettem észre, hogy a végén már nagyon ki kellett mennem a mosdóba, így sajnos az utolsó fél óra korántsem volt olyan hatásos mint lehetett volna, így számomra a film csúcspontja mindenképpén az a bizonyos leugrós jelenet volt a film közepe fele, ez némileg rontott a film ívén, de hát ez legyen a legkisebb baj. A színészek egyébként remekek, Florence Pugh-t nagyon szereti a kamera, az Ő alakítása a legkiemelkedőbb, nem mellesleg (szerintem) elképesztően gyönyörű. :) A szinkron nem volt vészes, de hát sajnos helyenként nagyon lehetett érezni, hogy elvesz az átélhetőség mértékéből. Sajnos a közönség amit kifogtunk nem volt túl jó, mivel az elborult utolsó fél órát szinte végig nevették (aztán lehet, hogy csak zavarba estek, nálam pont a Hereditarynál volt olyan, hogy annyira nem tudtam mit kezdeni a jelenettel, hogy csak nevetni tudtam rajta). Hiába, jobban hozzá vagyunk szokva a sorozatgyártott Jumpscare-alapú cirkuszi mutatványokhoz, de azért nagy öröm, hogy készülnek még ilyen filmek, amikben kb nulla arcba ugró szörny van, mégis napokig velünk marad a borzongás.

Összességében tehát igényes, egyedi (úgy nyugtalanít, hogy közben alig van benne sötétben játszódó jelenet), beteg, kivitelezésében zseniális film a Midsommar, csak hát még nagyon nem sikerült megfejtenem, egyszerűen nem találok kapaszkodót, túl sok ösvényen tudnék elindulni. Hatalmas élmény, de nem tudnám jó szívvel ajánlani. Ennek a filmnek át kell magunkat adni, megszokni a kimértebb tempóját, nem mellesleg nagyon kell hozzá gyomor, az nélkül nem érdemes megnézni, és nem is ajánlott. Jó hír is meg nem is, de biztos hogy még napokig fog a fejemben kavarogni. Akarva-akaratlanul, de muszáj összehasonlítanom az Örökséggel, ami nekem jobban tetszett, az talán egy hajszálnyival erősebb volt horrorban, meg azt értettem is, ehhez lehet még érnem kéne. :D Százalékot egyelőre nem adok rá, majd ha jobban megértem amit mondani szeretne. Egyelőre kap egy négyest, de ez később inkább felfele csúszhat mint lefele.

Ez ugye nem ilyen mindenki azt lát bele amit akar film? Az Orákulum mit csinált egész film alatt? A főszereplő a végén a bosszútól kezd mosolyogni, vagy szimplán csak teljesen átadja magát ennek a "létformának"? Miért raknak a csecsemő alá ollót? Akkor az a festmény (amire úgy hivatkoznak hogy egy kapcsolat története) most konkrétan lespoilerezte a filmet és Daniék kapcsolatának alakulását? Sajnos már nem emlékszem milyen rajzok voltak rajta, de mintha az egyik egy medveégetést ábrázolt volna.

Összes komment...